Άρθρο 9 – Συντονισμός εργασιών εκσκαφής και διαδικασιών χορήγησης Δικαιώματος Διέλευσης όταν η αρμόδια Δημόσια Αρχή δεν είναι ΟΤΑ

(1)   Η αρμόδια Δημόσια Αρχή,  στην οποία έχει κατατεθεί πλήρης Αίτηση Εργασιών Εκσκαφής, υποχρεούται εντός επτά (7) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης της ανωτέρω Αίτησης:

  • (α) να κοινοποιήσει στην οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  και στην ΕΕΤΤ το ρυμοτομικό σχέδιο που έχει καταθέσει ο Πάροχος (δικαιολογητικό υπ’ αριθ. ε, παραγράφου 3 του άρθρου 6) ή/και την οριζοντιογραφία οδών (δικαιολογητικό υπ’ αριθ. δ, παραγράφου 3 του άρθρου 6),
  • (β) να δημοσιοποιήσει τα ανωτέρω σε εμφανές σημείο στα γραφεία της και σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, εφόσον διαθέτει, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του Παρόχου.

(2)   Η οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υποχρεούται αμέσως και πάντως εντός τριών (3) ημερών από την κοινοποίηση των εγγράφων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου να δημοσιεύσει αυτά σε εμφανές σημείο στα γραφεία της και σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, εφόσον διαθέτει, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του Παρόχου.

(3)   Η ΕΕΤΤ υποχρεούται αμέσως και πάντως εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση των εγγράφων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, να δημοσιεύσει αυτά σε εμφανές σημείο στα γραφεία της και σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του Παρόχου.

(4)   Εντός δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της Αίτησης Εργασιών Εκσκαφής, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου από την οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όσοι Πάροχοι επιθυμούν να προβούν σε εκσκαφή στην ίδια Περιοχή Εκσκαφής εντός του αμέσως επομένου εξαμήνου υποβάλλουν σχετική έγγραφη αίτηση στις αρμόδιες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και Αίτηση Εργασιών Εκσκαφής στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές. Πάροχοι, οι οποίοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως τις ανωτέρω αιτήσεις, δεν έχουν δικαίωμα εκσκαφής κατά το συγκεκριμένο εξάμηνο εντός της συγκεκριμένης Περιοχής Εκσκαφής. Από την ανωτέρω απαγόρευση διεξαγωγής εργασιών εκσκαφής εξαιρούνται :

  • (α)  οι εργασίες εκσκαφής για τη σύνδεση τελικών χρηστών, οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση έως πεντακοσίων (500) μέτρων από την όδευση του υφιστάμενου δημοσίου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών,
  • (β)  εργασίες εκσκαφής για τη σύνδεση του δικτύου του ΟΤΕ με εξοπλισμό  παρόχου δημοσίου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ο οποίος έχει εγκατασταθεί σε χώρο που βρίσκεται σε ακτίνα έως πεντακοσίων (500) μέτρων από κέντρο του ΟΤΕ.

(5)   Σε περίπτωση που δεν υπάρξει εμπρόθεσμη άλλη Αίτηση Εργασιών Εκσκαφής, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου, ακολουθούνται οι διαδικασίες των παραγράφων  6 έως 12 του άρθρου 7 της παρούσας.

(6)   Σε περίπτωση υποβολής εμπρόθεσμων Αιτήσεων Εργασιών  Εκσκαφής στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές και από άλλους Παρόχους, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του παρόντος, ακολουθούνται για κάθε μία από αυτές οι διαδικασίες των παραγράφων 1,2,3 και 4 του άρθρου 7 της παρούσας. Στις ανωτέρω περιπτώσεις, όπου οι αιτήσεις έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Δημόσια Αρχή και είναι πλήρεις, η εκάστοτε αρμόδια Δημόσια Αρχή, εντός οκτώ (8) εργασίμων ημερών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ενημερώνει όλους τους Παρόχους, οι οποίοι έχουν υποβάλει πλήρεις αιτήσεις, ότι εφαρμόζεται η διαδικασία του παρόντος άρθρου και κοινοποιεί το ρυμοτομικό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών κάθε αίτησης στην  αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης.

(7)   Η  αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά την εξέταση κάθε μιας πλήρους  Αίτησης Εκσκαφής, δύναται να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα εργασιών και να εισηγηθεί προς την αρμόδια Δημόσια Αρχή υποχρέωση κοινής ή/ και παράλληλης όδευσης ή/ και παράλληλης εκσκαφής ή/και κοινής αποκατάστασης οδοστρώματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελάχιστη δυνατή όχληση των πολιτών. Η αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης και η αρμόδια Δημόσια Αρχή συνεργάζονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης των σχετικών Αιτήσεων τόσο για την κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος όσο και για τον σχεδιασμό των οδεύσεων. Η  αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης κοινοποιεί στην αρμόδια Δημόσια Αρχή την ανωτέρω απόφασή της περί συντονισμού εργασιών, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων Εργασιών Εκσκαφής σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου. H αρμόδια Δημόσια Αρχή για τη χορήγηση των Δικαιωμάτων Διέλευσης αποφασίζει αιτιολογημένα για τη χορήγηση Δικαιώματος Διέλευσης των αιτούντων Παρόχων σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 7 της παρούσας. Στις περιπτώσεις εφαρμογής της παρούσας παραγράφου η αποκλειστική προθεσμία των τριάντα (30) εργασίμων ημερών για την έκδοση Απόφασης χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης εκκινεί από τη λήξη της προθεσμίας των δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου.  Εφόσον παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία, τεκμαίρεται ότι το Δικαίωμα Διέλευσης αυτοδικαίως χορηγήθηκε σύμφωνα με την παράγραφο 6(β) του άρθρου 7.  Στην εν λόγω Απόφαση, σχέδιο της οποίας καθορίζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας, προσδιορίζονται τουλάχιστον τα στοιχεία τα οποία περιγράφονται στα σημεία 1, 2, 3 της παραγράφου 8 του άρθρου 7 της παρούσας. Κατά τα λοιπά ακολουθούνται οι διαδικασίες που περιγράφονται στις παραγράφους 9,10, 11 και 12  του άρθρου 7 της παρούσας.

(8)   Αιτήσεις Εργασιών Εκσκαφής, που υποβάλλονται εκπρόθεσμα σύμφωνα με την παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου, πριν από την πάροδο εξαμήνου από τη δημοσίευση Αίτησης Εργασιών Εκσκαφής, για την οποία χορηγήθηκε Δικαίωμα Διέλευσης που αφορά στην ίδια Περιοχή Εκσκαφής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, εξετάζονται από την  αρμόδια Δημόσια Αρχή, ως προς την αρμοδιότητά της και την πληρότητα του φακέλου, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στις παραγράφους 1 έως 3 του άρθρου 7 της παρούσας. Εάν η αρμόδια Δημόσια Αρχή αποφανθεί ότι ο φάκελος είναι πλήρης, ενημερώνει εγγράφως τον αιτούντα εντός προθεσμίας επτά (7) εργασίμων ημερών από την υποβολή του φακέλου περί της πληρότητας του φακέλου και παράλληλα του γνωστοποιεί ότι λόγω υφιστάμενων εργασιών εκσκαφής στις αιτούμενες Περιοχές Εκσκαφής οι διαδικασίες έκδοσης Απόφασης περί έγκρισης ή μη της χορήγησης των Δικαιωμάτων Διέλευσης θα εκκινήσουν ένα μήνα πριν από την εκπνοή του εξαμήνου σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στις παραγράφους 1, 2, 3 και 4 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης εκκινεί ένα μήνα πριν από την εκπνοή του εξαμήνου, με την κοινοποίηση από την αρμόδια Δημόσια Αρχή των εγγράφων που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου στην αρμόδια  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στην ΕΕΤΤ. Κατ’ εξαίρεση των παραπάνω, αιτήσεις που υποβάλλονται από Παρόχους την τελευταία εβδομάδα του πενταμήνου, εξετάζονται σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος, εφαρμοζόμενης κατά τα λοιπά της διαδικασίας των παραγράφων 2,3, και 4 του παρόντος άρθρου.

  • 18 Ιουνίου 2010, 15:26 | HELLAS ONLINE

    Παρακαλώ να μη ληφθεί υπόψη το προηγούμενο σχόλιο αλλά το παρόν

    Άρθρο 9,
     Παρ. (1)
    Η προθεσμία πρέπει να είναι 7 ημέρες και όχι εργάσιμες ,κατ’ αναλογία με το Άρθρο 8.
    Παρ. (2)
    Το
    (2) Η οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υποχρεούται αμέσως και πάντως εντός τριών (3) ημερών από την κοινοποίηση των εγγράφων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου να δημοσιεύσει αυτά σε εμφανές σημείο στα γραφεία της και σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, εφόσον διαθέτει, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του Παρόχου.
    Πρέπει να αντικατασταθεί με το
    (2) Η οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υποχρεούται αμέσως μετά την παραλαβή των εγγράφων και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση να δημοσιεύσει αυτά σε εμφανές σημείο στα γραφεία της και σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, εφόσον διαθέτει, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του Παρόχου.
    κατ’ αναλογία με το Άρθρο 8.
    Παρ. (3)
    Το
    Η ΕΕΤΤ υποχρεούται αμέσως και πάντως εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση των εγγράφων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, να δημοσιεύσει αυτά σε εμφανές σημείο στα γραφεία της και σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του Παρόχου.
    Πρέπει να αντικατασταθεί με το
    Η ΕΕΤΤ υποχρεούται αμέσως , να δημοσιεύσει αυτά σε εμφανές σημείο στα γραφεία της και σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του Παρόχου.
    κατ’ αναλογία με το Άρθρο 8.
    Παρ. (4)
    Το
    (4)   Εντός δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της Αίτησης Εργασιών Εκσκαφής, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου από την οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όσοι Πάροχοι επιθυμούν να προβούν σε εκσκαφή στην ίδια Περιοχή Εκσκαφής εντός του αμέσως επομένου εξαμήνου υποβάλλουν σχετική έγγραφη αίτηση στις αρμόδιες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και Αίτηση Εργασιών Εκσκαφής στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές. Πάροχοι, οι οποίοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως τις ανωτέρω αιτήσεις, δεν έχουν δικαίωμα εκσκαφής κατά το συγκεκριμένο εξάμηνο εντός της συγκεκριμένης Περιοχής Εκσκαφής
    Πρέπει να αντικατασταθεί με το
    (4)   Εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της Αίτησης Εργασιών Εκσκαφής, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου από την οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όσοι Πάροχοι επιθυμούν να προβούν σε εκσκαφή στην ίδια Περιοχή Εκσκαφής εντός του αμέσως επομένου εξαμήνου υποβάλλουν  Αίτηση Εργασιών Εκσκαφής στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές. Πάροχοι, οι οποίοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως τις ανωτέρω αιτήσεις, δεν έχουν δικαίωμα εκσκαφής κατά το συγκεκριμένο εξάμηνο εντός της συγκεκριμένης Περιοχής Εκσκαφής
    κατ’ αναλογία με το Άρθρο 8
     
    Παρ. (7)
    Το
    (7)   Η  αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά την εξέταση κάθε μιας πλήρους  Αίτησης Εκσκαφής, δύναται να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα εργασιών και να εισηγηθεί προς την αρμόδια Δημόσια Αρχή υποχρέωση κοινής ή/ και παράλληλης όδευσης ή/ και παράλληλης εκσκαφής ή/και κοινής αποκατάστασης οδοστρώματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελάχιστη δυνατή όχληση των πολιτών. Η αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης και η αρμόδια Δημόσια Αρχή συνεργάζονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης των σχετικών Αιτήσεων τόσο για την κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος όσο και για τον σχεδιασμό των οδεύσεων. Η  αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης κοινοποιεί στην αρμόδια Δημόσια Αρχή την ανωτέρω απόφασή της περί συντονισμού εργασιών, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων Εργασιών Εκσκαφής σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου. H αρμόδια Δημόσια Αρχή για τη χορήγηση των Δικαιωμάτων Διέλευσης αποφασίζει αιτιολογημένα για τη χορήγηση Δικαιώματος Διέλευσης των αιτούντων Παρόχων σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 7 της παρούσας. Στις περιπτώσεις εφαρμογής της παρούσας παραγράφου η αποκλειστική προθεσμία των τριάντα (30) εργασίμων ημερών για την έκδοση Απόφασης χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης εκκινεί από τη λήξη της προθεσμίας των δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου.  Εφόσον παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία, τεκμαίρεται ότι το Δικαίωμα Διέλευσης αυτοδικαίως χορηγήθηκε σύμφωνα με την παράγραφο 6(β) του άρθρου 7.  Στην εν λόγω Απόφαση, σχέδιο της οποίας καθορίζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας, προσδιορίζονται τουλάχιστον τα στοιχεία τα οποία περιγράφονται στα σημεία 1, 2, 3 της παραγράφου 8 του άρθρου 7 της παρούσας. Κατά τα λοιπά ακολουθούνται οι διαδικασίες που περιγράφονται στις παραγράφους 9,10, 11 και 12  του άρθρου 7 της παρούσας.
    Πρέπει να αντικατασταθεί με το
    (7)    H αρμόδια Δημόσια Αρχή για τη χορήγηση των Δικαιωμάτων Διέλευσης αποφασίζει αιτιολογημένα για τη χορήγηση Δικαιώματος Διέλευσης των αιτούντων Παρόχων σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 7 της παρούσας. Στις περιπτώσεις εφαρμογής της παρούσας παραγράφου η αποκλειστική προθεσμία των τριάντα (30) ημερών για την έκδοση Απόφασης χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης εκκινεί από τη λήξη της προθεσμίας των δεκαπέντε (15)  ημερών της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου.  Εφόσον παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία, τεκμαίρεται ότι το Δικαίωμα Διέλευσης αυτοδικαίως χορηγήθηκε σύμφωνα με την παράγραφο 6(β) του άρθρου 7.  Στην εν λόγω Απόφαση, σχέδιο της οποίας καθορίζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας, προσδιορίζονται τουλάχιστον τα στοιχεία τα οποία περιγράφονται στα σημεία 1, 2, 3 της παραγράφου 8 του άρθρου 7 της παρούσας. Κατά τα λοιπά ακολουθούνται οι διαδικασίες που περιγράφονται στις παραγράφους 9,10, 11 και 12  του άρθρου 7 της παρούσας.
    Ώστε να είναι σύμφωνη με το άρθρο 29 του Ν.3431/2006.

  • 18 Ιουνίου 2010, 15:25 | HELLAS ONLINE

    Άρθρο 9,
     Παρ. (1)
    Η προθεσμία πρέπει να είναι 7 ημέρες και όχι εργάσιμες ,κατ’ αναλογία με το Άρθρο 8.
    Παρ. (2)
    Το
    (2) Η οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υποχρεούται αμέσως και πάντως εντός τριών (3) ημερών από την κοινοποίηση των εγγράφων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου να δημοσιεύσει αυτά σε εμφανές σημείο στα γραφεία της και σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, εφόσον διαθέτει, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του Παρόχου.
    Πρέπει να αντικατασταθεί με το
    (2) Η οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υποχρεούται αμέσως μετά την παραλαβή των εγγράφων και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και πάντως εντός τριών (3) ημερών από την κοινοποίηση των εγγράφων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου να δημοσιεύσει αυτά σε εμφανές σημείο στα γραφεία της και σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, εφόσον διαθέτει, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του Παρόχου.
    κατ’ αναλογία με το Άρθρο 8.
    Παρ. (3)
    Το
    Η ΕΕΤΤ υποχρεούται αμέσως και πάντως εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση των εγγράφων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, να δημοσιεύσει αυτά σε εμφανές σημείο στα γραφεία της και σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του Παρόχου.
    Πρέπει να αντικατασταθεί με το
    Η ΕΕΤΤ υποχρεούται αμέσως και πάντως εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση των εγγράφων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, να δημοσιεύσει αυτά σε εμφανές σημείο στα γραφεία της και σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του Παρόχου.
    κατ’ αναλογία με το Άρθρο 8.
    Παρ. (4)
    Το
    (4)   Εντός δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της Αίτησης Εργασιών Εκσκαφής, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου από την οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όσοι Πάροχοι επιθυμούν να προβούν σε εκσκαφή στην ίδια Περιοχή Εκσκαφής εντός του αμέσως επομένου εξαμήνου υποβάλλουν σχετική έγγραφη αίτηση στις αρμόδιες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και Αίτηση Εργασιών Εκσκαφής στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές. Πάροχοι, οι οποίοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως τις ανωτέρω αιτήσεις, δεν έχουν δικαίωμα εκσκαφής κατά το συγκεκριμένο εξάμηνο εντός της συγκεκριμένης Περιοχής Εκσκαφής
    Πρέπει να αντικατασταθεί με το
    (4)   Εντός δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της Αίτησης Εργασιών Εκσκαφής, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου από την οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όσοι Πάροχοι επιθυμούν να προβούν σε εκσκαφή στην ίδια Περιοχή Εκσκαφής εντός του αμέσως επομένου εξαμήνου υποβάλλουν σχετική έγγραφη αίτηση στις αρμόδιες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και Αίτηση Εργασιών Εκσκαφής στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές. Πάροχοι, οι οποίοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως τις ανωτέρω αιτήσεις, δεν έχουν δικαίωμα εκσκαφής κατά το συγκεκριμένο εξάμηνο εντός της συγκεκριμένης Περιοχής Εκσκαφής
    κατ’ αναλογία με το Άρθρο 8
     
    Παρ. (7)
    Το
    (7)   Η  αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά την εξέταση κάθε μιας πλήρους  Αίτησης Εκσκαφής, δύναται να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα εργασιών και να εισηγηθεί προς την αρμόδια Δημόσια Αρχή υποχρέωση κοινής ή/ και παράλληλης όδευσης ή/ και παράλληλης εκσκαφής ή/και κοινής αποκατάστασης οδοστρώματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελάχιστη δυνατή όχληση των πολιτών. Η αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης και η αρμόδια Δημόσια Αρχή συνεργάζονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης των σχετικών Αιτήσεων τόσο για την κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος όσο και για τον σχεδιασμό των οδεύσεων. Η  αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης κοινοποιεί στην αρμόδια Δημόσια Αρχή την ανωτέρω απόφασή της περί συντονισμού εργασιών, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων Εργασιών Εκσκαφής σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου. H αρμόδια Δημόσια Αρχή για τη χορήγηση των Δικαιωμάτων Διέλευσης αποφασίζει αιτιολογημένα για τη χορήγηση Δικαιώματος Διέλευσης των αιτούντων Παρόχων σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 7 της παρούσας. Στις περιπτώσεις εφαρμογής της παρούσας παραγράφου η αποκλειστική προθεσμία των τριάντα (30) εργασίμων ημερών για την έκδοση Απόφασης χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης εκκινεί από τη λήξη της προθεσμίας των δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου.  Εφόσον παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία, τεκμαίρεται ότι το Δικαίωμα Διέλευσης αυτοδικαίως χορηγήθηκε σύμφωνα με την παράγραφο 6(β) του άρθρου 7.  Στην εν λόγω Απόφαση, σχέδιο της οποίας καθορίζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας, προσδιορίζονται τουλάχιστον τα στοιχεία τα οποία περιγράφονται στα σημεία 1, 2, 3 της παραγράφου 8 του άρθρου 7 της παρούσας. Κατά τα λοιπά ακολουθούνται οι διαδικασίες που περιγράφονται στις παραγράφους 9,10, 11 και 12  του άρθρου 7 της παρούσας.
    Πρέπει να αντικατασταθεί με το
    (7)   Η  αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά την εξέταση κάθε μιας πλήρους  Αίτησης Εκσκαφής, δύναται να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα εργασιών και να εισηγηθεί προς την αρμόδια Δημόσια Αρχή υποχρέωση κοινής ή/ και παράλληλης όδευσης ή/ και παράλληλης εκσκαφής ή/και κοινής αποκατάστασης οδοστρώματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελάχιστη δυνατή όχληση των πολιτών. Η αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης και η αρμόδια Δημόσια Αρχή συνεργάζονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης των σχετικών Αιτήσεων τόσο για την κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος όσο και για τον σχεδιασμό των οδεύσεων. Η  αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης κοινοποιεί στην αρμόδια Δημόσια Αρχή την ανωτέρω απόφασή της περί συντονισμού εργασιών, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων Εργασιών Εκσκαφής σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου. H αρμόδια Δημόσια Αρχή για τη χορήγηση των Δικαιωμάτων Διέλευσης αποφασίζει αιτιολογημένα για τη χορήγηση Δικαιώματος Διέλευσης των αιτούντων Παρόχων σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 7 της παρούσας. Στις περιπτώσεις εφαρμογής της παρούσας παραγράφου η αποκλειστική προθεσμία των τριάντα (30) εργασίμων ημερών για την έκδοση Απόφασης χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης εκκινεί από τη λήξη της προθεσμίας των δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου.  Εφόσον παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία, τεκμαίρεται ότι το Δικαίωμα Διέλευσης αυτοδικαίως χορηγήθηκε σύμφωνα με την παράγραφο 6(β) του άρθρου 7.  Στην εν λόγω Απόφαση, σχέδιο της οποίας καθορίζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας, προσδιορίζονται τουλάχιστον τα στοιχεία τα οποία περιγράφονται στα σημεία 1, 2, 3 της παραγράφου 8 του άρθρου 7 της παρούσας. Κατά τα λοιπά ακολουθούνται οι διαδικασίες που περιγράφονται στις παραγράφους 9,10, 11 και 12  του άρθρου 7 της παρούσας.
    Ώστε να είναι σύμφωνη με το άρθρο 29 του Ν.3431/2006.