Άρθρο 13 – Τρόπος καταβολής Τελών Δικαιωμάτων Διέλευσης και Χρήσης Δικαιωμάτων Διέλευσης και δικαιούχοι είσπραξης αυτών

  1. Ο υπολογισμός των τελών που αφορούν σε Δικαιώματα Διέλευσης και σε χρήση Δικαιωμάτων Διέλευσης και ο τρόπος καταβολής αυτών γίνεται δυνάμει διατάξεων σχετικού Κανονισμού που εκδίδεται από την ΕΕΤΤ.
  2. Τα Τέλη Διέλευσης  Δικαιωμάτων Διέλευσης  καταβάλλονται από τον εκάστοτε Πάροχο στις Δημόσιες Αρχές, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 7 της παρούσας.
  3. Τα τέλη  Χρήσης Δικαιωμάτων Διέλευσης καταβάλλονται από τον εκάστοτε Πάροχο στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές, εντός αποκλειστικών προθεσμιών που ορίζονται στην Απόφαση χορήγησης, λαμβανομένου υπόψη του Κανονισμού τελών που εκδίδει η ΕΕΤΤ.
  4. Με την επιφύλαξη τυχόν ειδικών διατάξεων, η είσπραξη των Τελών Διέλευσης και Τελών Χρήσης Δικαιωμάτων Διέλευσης γίνεται με την εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), όπως εκάστοτε ισχύει.
  5. Ο Πάροχος δεν υπέχει υποχρέωση καταβολής άλλου σχετικού τέλους πέραν της υποχρέωσης καταβολής Τελών Διέλευσης και Τελών Χρήσης Δικαιωμάτων Διέλευσης, τα οποία καθορίζονται με Κανονισμό που εκδίδεται από την ΕΕΤΤ.
  • 18 Ιουνίου 2010, 16:38 | Παπαδόπουλος Τάσος

    Ειδικά στο Άρθρο 13 θα πρέπει να εξαιρεθεί η ατελής άδεια διέλευσης και χρήση διέλευσης από ακίνητα, τεχνικά έργα και ιδιοκτησίες, εταιριών και οργανισμών (του Δημοσίου) που σκοπό τους έχουν και την οικονομική εκμετάλλευση του έργου που κατασκεύασαν (Εγνατία Οδός, κτλ.), διότι δεν μπορούν να επιτελέσουν τον σκοπό ίδρυσης τους.

  • 18 Ιουνίου 2010, 16:12 | Σαραμούρτσης Θανάσης

    «1 : Ο υπολογισμός των τελών που αφορούν σε Δικαιώματα Διέλευσης και σε χρήση Δικαιωμάτων Διέλευσης και ο τρόπος καταβολής αυτών γίνεται δυνάμει διατάξεων σχετικού Κανονισμού που εκδίδεται από την ΕΕΤΤ

     
    .

    »

    δίδεται η δυνατότητα στις Εταιρείες Α.Ε. που ανήκουν κατά 100% στο Δημόσιο της επιβολής σε παρόχους δικτύων ηλεκτρονικών υπηρεσιών μη μηδενικών τελών και εγγυητικών, για χορηγήσεις αδειών διέλευσης από τεχνικά της οδού (γέφυρες, άνω διαβάσεις, κλπ.) ανεξαρτήτως περιοχής (εντός/ εκτός σχεδίου). Ο λόγος είναι ότι οι πάροχοι έχουν ωφέλεια από τη συντόμευση της όδευσης, ενώ επιπλέον οι Εταιρείες Α.Ε. απασχολούν προσωπικό τους για τη διεκπεραίωση των σχετικών θεμάτων, έλεγχο μελετών, τήρησης αποκατάστασης χώρων, κλπ.
    Οι Εταιρείες μπορούν να καθορίζουν τέλη ως «… εύλογου, δηλαδή μη αναιρούντος ουσιωδώς τη χρησιμότητα της άδειας, τιμήματος …».