Άρθρο 24 Συντονισμός της διασυνοριακής διαδικασίας αδειοδότησης (άρθρο 7 Οδηγίας 2021/1187)

1. Στις περιπτώσεις διασυνοριακών έργων η εντεταλμένη αρχή του άρθρου 21 συνεργάζεται με την αντίστοιχη εντεταλμένη αρχή του εμπλεκόμενου άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό τον συντονισμό των χρονοδιαγραμμάτων και την κατάρτιση κοινού προγράμματος της διαδικασίας αδειοδότησης.

2. Για τα διασυνοριακά έργα δύναται να συσταθεί κοινή εντεταλμένη αρχή, με συμφωνία των εμπλεκόμενων κρατών μελών.

3. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο του εμπλεκόμενου κράτους μέλους, ενημερώνουν τους Ευρωπαίους Συντονιστές του άρθρου 45 του Κανονισμού (ΕΕ) 1315/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 11ης Δεκεμβρίου 2013 σχετικά με τις διαδικασίες αδειοδότησης και με σκοπό οι Ευρωπαίοι Συντονιστές να διευκολύνουν τις επαφές μεταξύ των εντεταλμένων αρχών στο πλαίσιο των διαδικασιών αδειοδότησης για διασυνοριακά έργα (L 258).

4. Εάν δεν τηρηθεί η προθεσμία της παρ. 1 του άρθρου 22, κατόπιν αιτήματος, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρέχει πληροφορίες στους οικείους Ευρωπαίους Συντονιστές σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση.