ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε’ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ – ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 14 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού μπορούν να τροποποιούνται οι όροι του άρθρου 5 για τη χρησιμοποίηση από μεταφορικές επιχειρήσεις, σε ελληνικό έδαφος, μισθωμένων οχημάτων που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας ή έχουν τεθεί σε κυκλοφορία σύμφωνα με τη νομοθεσία άλλου κράτους μέλους, στο πλαίσιο του άρθρου 3 της Οδηγίας 2006/1/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 18ης Ιανουαρίου 2006 «για τη χρησιμοποίηση μισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές» (L 33).

2. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών μπορούν να τροποποιούνται οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία γνωστοποίησης της σύμβασης μίσθωσης στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών του άρθρου 10, τα δεδομένα που καταχωρίζονται στο Εθνικό Μητρώο Μεταφορικών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 12.

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού μπορούν να ρυθμίζονται θέματα εκμίσθωσης φορτηγών οχημάτων, χωρίς οδηγό, από τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης που αναφέρονται στο άρθρο 9 και να προστίθεται η δυνατότητα εκμίσθωσης οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων και άλλων κατηγοριών.

4. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την έκδοση της βεβαίωσης γνωστοποίησης της παρ. 2 του άρθρου 10, το περιεχόμενό της, καθώς και ο τρόπος και τα έγγραφα απόδειξής της.