Άρθρο 20 Ποινικές κυρώσεις

1. Οι παραβάτες της διάταξης του άρθρου 16 του παρόντος νόμου, τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης έως πέντε (5) χρόνια και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

2.Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 12 του παρόντος νόμου τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

3. Η κλοπή οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε μήνες και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ (3.000) ενώ η κλοπή κυνηγετικού σκύλου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ

4. Σε περίπτωση υποτροπής, οι χρηματικές ποινές που προβλέπονται στις παραγράφους 1,2 και 3 διπλασιάζονται

 

 

  • 7 Απριλίου 2011, 14:23 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ !!!
    ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!! Πριν από λίγο ενημερώθηκα από κατοίκους της περιοχής του Πόρτο Ράφτη ότι ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ!!!!……. Σήμερα το πρωί δηλητηρίασαν ένα μαύρο λυκόσκυλο στο λιμάνι. Το σκυλί έπεσε στη θάλασσα, το έβγαλαν έξω, έβγαζε αφρούς από το στόμα αλλά έπεσε πάλι στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πεθάνει…. :((( Χθες το βράδυ βρέθηκαν νεκρά άλλα 2 αδέσποτα!!! Έχετε το νου σας!!! Οι δολοφόνοι ρίχνουν φόλες ακόμα και σε αυλές σπιτιών!!!!!! Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις

  • 7 Απριλίου 2011, 14:47 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    Πάτρα: Πυροβόλησαν οικόσιτο σκύλο στο κεφάλι
    Εχθές το βράδυ στην περιοχή της Κρήνης Πατρών ειχα αφήσει το σκύλο μου ελεύθερο στον κηπο για να τρέξει….

    Καποια στιγμη βγηκε απ τον κηπο και τον εχασα για λιγο.Ξαφνικα ακουσα δυο πυροβολισμους απο καραμπινα.Μετα απο δεκα λεπτα ο σκυλος καταφερε να γυρισει ενω τον ειχαν πυροβολησει στο κεφαλι!

    Έπειτα απο μεγάλη προσπαθεια ο γιατρος τον εχει κρατησει ζωντανο.

    Επειδη γνωριζω ποιος το εκανε θελω καποιος να με βοηθησει,με ποιον τροπο θα κινηθω νομικα εναντιον αυτου του κτηνους!

    Προσοχή!! Οι εικόνες που ακολουθούν είναι μονο για γερα νευρα.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΞΩ ΕΔΩ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

  • 7 Απριλίου 2011, 14:12 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΖΩΩΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΟΝΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΡΙΚΗ,ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ.ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ O ΔΡΟΜΟΣ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!

  • 7 Απριλίου 2011, 12:36 | Στάθης

    2.Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 12 του παρόντος νόμου τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

    Προφανώς αν φωτογραφίσω κάποιο άγριο ζώο στο περιβάλλον του (πουλιά,ερπετά,θηλαστικά κλπ) θα τιμωρηθώ με φυλάκιση και πρόστιμο από 5000€ έως 30000€.Πού θα πάνε τα λεφτά;Στις πέρδικες,στις καρδερίνες,στα φίδια και στα θηλαστικά ή στις τσέπες κάποιων επιτηδείων;

    Ο νόμος τουλάχιστον στα άρθρα που απαγορεύουν τη φωτογράφηση είναι απαράδεκτος και πρέπει να αναθεωρηθεί.

  • 7 Απριλίου 2011, 03:38 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΣΤΗΡΙΞΤΕ OΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΝΟΜΟ ΒΟΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ NA ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΖΩA.
    ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.

  • 7 Απριλίου 2011, 03:23 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΥΧΑΙΑ ΛΕΩ….ΦΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ…ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΗ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ…ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ.ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΣΤΗΡΟΣ.ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ.Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ.

  • 7 Απριλίου 2011, 03:32 | KYRIAKOS

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΠΙΟΙ Η ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΖΩΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ Η ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΡΝΑΤΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!

  • 7 Απριλίου 2011, 03:48 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    KAΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΖΩΩΝ,ΚΑΜΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ,ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΛΑΚΗ!ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ.

  • 7 Απριλίου 2011, 02:15 | Ι.Σιώκου

    Για τις ποινές συμφωνώ με την Π.Σ.Ε.Φ.Σ.
    Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κακοποίηση των ανυπεράσπιστων ζώων.
    Η χώρα μας έχει αποκτήσει μια πολύ άσκημη εικόνα στο διεθνή φιλοζωικό χώρο και όχι μόνον.
    Οι Δήμοι και η Αστυνομία πρέπει να συμβάλουν στην τήρηση των ποινών και στην ανεύρεση των δραστών.

  • 6 Απριλίου 2011, 17:09 | ΕυαγγελοςΑραγιαννης

    Συμφωνω με τον νομο.
    Ειμαι δεξιος αλλα εαν η κυβερνηση σας παιρνει στην ουσια τετοια μετρα ευχαριστως να ψηφισω εσας.

  • ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ, ΣΥΧΝΑ, Η ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΥΝΗΘΩΣ (ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ), Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΣΚΥΛΟ Η ΓΑΤΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ, Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΜΕ ΕΠΙΕΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΑΝΑΛΟΓΙΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

  • 6 Απριλίου 2011, 16:26 | Rene Nikol

    Oσοι κακοποιούν και δολοφονούν αθώα ζώα, δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα έφεσης σε καταδικαστική απόφαση, αλλά ούτε και να εξαγοράζουν την όποια ποινή. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται ώστε να σταματήσει αυτή η ντροπιαστική για την εικόνα της χώρας μας, εξουθένωση, δηλητηριασμός, κακοποίηση των ζώων-συντρόφων μας. Ευχαριστώ

  • 6 Απριλίου 2011, 16:45 | Μαρία Αναστασιάδου

    Πιστεύω ότι ως προς την κακοποίηση των αδέσποτων ζώων,των ζώων που αναφέρεται στην παρ.2, αλλά και των ζώων που κακοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους, πρέπει η ποινική δίωξη να ασκείται αυτεπάγγελτα ύστερα από μηνυτήρια αναφορά ή άλλη είδηση ότι διπαπράχθηκε αξιόποινη πράξη (στα πρότυπα λειτουργίας του RSPCA, το οποίο συνεργάζεται άμεσα με τον αρμόδιο Εισαγγελέα) για δύο λόγους:

    1)Μία κακοποίηση ζώου μπορεί να λάβει χώρα οπουδήποτε και οποτεδήποτε, και προκειμένου να κινηθεί η ποινική δίωξη άμεσα δεν είναι δυνατόν να πρέπει να ειδοποιήσουμε προηγουμένως τον υπεύθυνο του Δήμου ή έναν φιλοζωικό σύλλογο ώστε να υπάρχει νομιμοποίηση/αρμοδιότητα, γιατί έτσι θα υπάρχει χρονική καθυστέρηση (και ως προς το αυτόφωρο) αλλά και γραφειοκρατικά ή τυπικής νομιμοποίησης κωλύματα,που ίσως προκύψουν.

    Τα αδέσποτα, τα δεσποζόμενα-θύματα των ιδιοκτητών τους αλλά και τα άγρια ζώα που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης πρέπει να χαίρουν πρώτα της προστασίας του Κράτους άρα να είναι και ευθύνη του ίδιου του Κράτους, όχι μόνο όλων των πολιτών και των αρμοδίων φορέων. Και το Κράτος διά των νομίμων διωκτικών του οργάνων οφείλει να είναι η φωνή των ζώων, που δεν μπορούν να μιλήσουν, γιατί είναι αυτονόητο σε όλους ότι ένα κακοποιημένο ή ένα δολοφονημένο ζώο έχει πονέσει, έχει φοβηθεί και έχει υποφέρει…

    2)Επίσης, και στις περιπτώσεις που ασκηθεί μήνυση από εκπρόσωπο Δήμου ή φιλοζωικού σωματείου με τη συχνότητα με την οποία γίνονται δυστυχώς οι κακοποιήσεις, θα είναι οικονομικά δυσβάσταχτο να καταβάλλουν το παράβολο υποβολής μήνυσης.

  • 6 Απριλίου 2011, 15:17 | Τζενη

    Οι ποινες θεωρω πως ειναι ικανοποιητικες για αρχη αρκει να εφαρμοστει ο νομος που σημαινει σωστη ενημερωση στις αρμοδιες αρχες και ισως καποιες ποινες σε αρμοδιους που δεν βοηθανε να εφαρμοστουν οι νομοι.

  • 6 Απριλίου 2011, 15:33 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ο Μέγας Αλέξανδρος, που ενδιαφερόταν για μεγάλα και σημαντικά πράγματα, θέσπισε νόμο για την προστασία των ζώων. Κοιτάζοντας λοιπόν, στα μάτια ενός ποιμενικού ελληνικού Μολοττικού σκύλου (Hellenic Epir Molossus), μπορούμε να τρέξουμε πίσω στο χρόνο και να αισθανθούμε τη συντροφιά, όχι απλά ενός κύνα αλλά ενός αρχαίου «Έλληνα» φίλου και προστάτη της ζωής μας

  • 6 Απριλίου 2011, 15:11 | Γιάννης

    ΣΥΜΦΩΝΩ!Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕ ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ.Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΖΩΩΝ.ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

  • 6 Απριλίου 2011, 15:21 | Βασίλης Ριζάκος Δικηγόρος Πειραιάς

    Η πρόβλεψη ποινών φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια χωρίς εξαγορά,αποτελεί το ΜΟΝΟ αποτελεσματικό μέσο για να αλλάξουν συμπεριφορά οι δολοφόνοι και οι βασανιστές ζώων που εκτονώνουν την διαστροφή τους στα άκακα και ανυπεράσπιστα όντα, οι οποίοι ταυτόχρονα δυσφημούν σημαντικά την χώρα μας στο εξωτερικό σε εποχή που εχουμε μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού μας .Πρέπει οπωσδήποτε η διάταξη αυτή να ψηφιστεί, εστω και με περιορισμό του πλαισίου της ποινής μεχρι τα 3 χρόνια ,υπό την απαράβατη προυπόθεση να παραμείνει μη εξαγοράσιμη.Η υιοθέτηση της αυστηροποίησης της ποινής στήν περίπτωση αυτή ειναι σαφής ενδειξη πολιτισμού και προόδου της κοινωνίας μας.

  • 6 Απριλίου 2011, 14:55 | Nepenthes

    Μετατροπή του αδικήματος σε κακούργημα.
    Μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης μη εξαγοράσιμες, σε βασανιστές και δολοφόνους ζώων.
    Πρέπει να τιμωρούνται γιατι το πρόβλημα αυξάνετε. Χρηματικές ποινές ΚΑΙ φυλάκιση σε αυτούς που ριχνουν φόλες. ΤΑ ζώα υποφέρουν πρέπει να τα στηρίξουμε για να μπορούν να ζήσουν και αυτά. Ο πλανήτης δεν ανηκει στον άνθρωπο και πρέπει όλοι να καταλάβουν οτι η ελευθερία τους σταματάει εκει που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου, ακόμα και αν αυτό εινια ένα ζώο.

  • 6 Απριλίου 2011, 14:44 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    Ο 23χρονος Ryan Kieran και ο 21χρονος Richard Quirk φυλακίστηκαν αφού κλωτσούσαν τα δύο πιτ μπουλς τους για να τα αγριέψουν και μετά τους έδωσαν μία γάτα 6 μηνών για να τη σκοτώσουν… Το περιστατικό έγινε στην περιοχή Willenhall στην Αγγλία όπου σημειώνονται ιδιαίτερα βίαια κρούσματα κακοποίησης ζώων τον τελευταίο καιρό.
    Η γάτα προσπάθησε να σωθεί σκαρφαλώνοντας σε ένα δέντρο όμως οι δύο νεαροί πέταξαν το άτυχο ζώο στα δύο αγριεμένα σκυλιά τους, που είχαν προηγουμένως εξαγριώσει χτυπώντας τα.

    Ο 23χρονος φυλακίστηκε για 6 μήνες ενώ ο 21χρονος για 19 εβδομάδες και τους απαγορεύτηκε να έχουν ζώο για τα επόμενα 15 χρόνια .ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ.

  • 6 Απριλίου 2011, 14:48 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ,ΚΡΥΩΝΟΥΝ ,ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΠΕΙΝΑΝΕ,ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΑΝΕ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ.ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

  • συμφωνώ με την Πανελλαδική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.

  • 6 Απριλίου 2011, 13:06 | Θεώνη

    Ζητάμε μεγαλύτερες ποινες για τους βασανιστές και τους δολοφόνους ζώων. Να μην είναι εξαγοράσιμη η ποινή τους. Πρέπει επιτέλους να τιμωρούνται όπως τους αξίζει. Επίσης όσον αφορά τους βασανιστές ζώων, να υπάρχει και ψυχιατρική παρακολούθηση. Δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητοι γιάτι το πρόβλημα αυξάνεται. Ευχαριστώ

  • 6 Απριλίου 2011, 10:49 | Αριστομένης Τραγουστής

    Θα πρέπει να τεθούν και κατώτερα όρια στις ποινές τουλάχιστον ενός έτους.
    Οι παραβάτες της διάταξης του άρθρου 16 του παρόντος νόμου, να τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης από ένα έτος έως πέντε (5) έτη και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

    Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 12 του παρόντος νόμου τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη φυλάκιση από έξη μήνες μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

  • 6 Απριλίου 2011, 09:57 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    Ποινικές ευθηνες στους δήμαρχους αν δεν τηρούν τον ΝΟΜΟ

  • 6 Απριλίου 2011, 08:31 | Roula

    I think this all sounds very good im a bit concerned as there has been a new directive out since last year and there is still things to do with this ie the guy in Kos who shot the dog down the well, the dogs shot in Zante, that seemed to hve not been looked into to! I am hoping that all reports of abuse are looked into that athe municipl shelters will be looked into better being the three that are awful, ie Drama shelter, if people witness buse they must speak out and must be made sure that this is a crime this has been going on for so long people do it daily, meetings, advertise, on tv radio, saying about the new proposals, hunters and permits for guns should be looked into, all animals especially thr hunters animals be chipped, pet shops should be looked into, one thing that does worry me is the poisonings which is illegal how will this be stopped these poisons have to be banned anyone including organisations should not hand these out this is a big problem and a very awful death not only to strys but to pets to! Also the strays in public places where will you put the animals. Animal horders should be looked into to i myself really hope this will all take place and wrk its about time!

  • 6 Απριλίου 2011, 00:25 | katia R

    …..KAI FYSIKA…ANELEITO KAI ASTAMATITO….KYNIGITO KAI PARADEIGMATIKI TIMORIA SE AYTOUS POU PARAGOUN…EISAGOUN…POLOUN ..METAPOLOUN…EMPOREYONTE…FOLES….KAI SINAFI DILITIRIA POY SKORPIZOUN TON THANATO THETONTAS SE KINDINO EKTOS APO TA IDIA TA ZWA KAI TIN DIMOSIA YGEIA…

  • 6 Απριλίου 2011, 00:49 | katia R

    ….dedomenis tis elipsis paidias ston elladiko xwro…..ta fenomena vasanismou kai anaitias thanatosis zwon einai ena fenomeno syxno kai sinithismeno….i aganaktisi kai o thimos gia tin ATIMWRISIA ,kathws kai i kaki eikona tis xwras STO EKSWTERIKO anagkazoun ,esto kai arga, to kratos na arxisei na asxoleite epitelous me ta aytonoita….DYSTIXOS..OI POINES MPOROUN NA XARAKTIRISTOUN TO LIGOTERO ASTEIES….APODIKNIONTAS GIA AKOMA MIA FORA THN KRATIKI ADIAFORIA KAI ANEPARKIA… POU KOSTOLOGI TOSO XAMILA MIA ZWH….EDW THA MOU PEIS DEN YPARXEI SEVASMOS APO TIN POLITIA OUTE SE DOLOFONEIES ANTHROPWN……OPOU I LOGIKI TOU PARALOGOU KAI TIS ATIMORISIAS EKSISONEI MIA KATADIKH SE ISOVIA MONO STA 15 XRONIA KAI ME KALI DIAGOGI POLI LIGOTERO…ALLA ESTW KAI ETSI AS ELPISOUME NA PAME ENA PRWTO VIMA MPROSTA…ELPIZONTAS ….TO DEYTERO EPITELOUSSSSSSS NA EINAI I IDIA I EFARMOGI TWN NOMWN…POU POLLAKIS KAI SE DIAFORETIKES PERISTASIS APODIKNIETE ANIPARKTH….NA THIMISW OTI EKEI OPOU I NOMOTHESIA APOTINXANEI NA APODOSI DIKAIOSINI ERXETE I …AYTODIKIA….
    K.R

  • 5 Απριλίου 2011, 23:31 | Dim animal owner

    Αν βγηκε το νομοσχεδιο αυτο, ή αν βγει, τοτε συγχαρητιρια στην ελληνικη κυβερνιση, διοτι μεσα στην κατασταση που βρισκομαστε μας δινει κατι το καταπληκτικο (για εμας τους φιλοζωους…!)…συγχαρητιρια και παλι…

  • 5 Απριλίου 2011, 21:38 | Anastasia K.

    Κυρια υπουργέ,

    Δεδομένου ότι οι ποινές θα πρέπει να λειτουργούν σαν αποτρεπτικό μέσο ώστε να γίνει συνείδηση ότι η κακοποίηση των ζωών δεν είναι «τζάμπα» ούτε «πλάκα» (βλ. μελέτες που συνδέουν την κακοποίηση ζωών με κακουργήματα κατά της ανθρώπινης ζωής σε ποσοστό άνω του 90%)

    1. Θα πρότεινα την μετατροπή του αδικήματος σε κακούργημα.
    2. Θα πρότεινα τουλάχιστον τον διπλασιασμό των χρηματικών ποινών (ειδικά για την περίπτωση 2 είναι ψίχουλα), οι οποίες δεν θα πρέπει να σχετίζονται με την οποιαδήποτε ποινή φυλάκισης.
    3. Δεδομένου ότι ο σεβασμός κάθε μορφής ζωής ξεκινάει από το σπίτι και την οικογένεια, θα πρέπει να προβλεφθούν ποινές (υψηλά χρηματικά πρόστιμα?) και για γονείς ανηλίκων που προβαίνουν σε πράξεις κακοποίησης. Στους δε ανήλικους παραβάτες, θα πρότεινα την επιβολή ενός αριθμού ωρών εθελοντικής εργασίας σε κέντρα περίθαλψης αδέσποτων ζωών, ώστε να αντιληφθούν από πρώτο χέρι τις συνέπειες των πράξεων τους.
    4. Ποινικές(Φυλάκιση) και διοικητικές κυρώσεις (αφαίρεση αδείας, πρόστιμο)σε κτηνιάτρους που συνεπικουρούν τους παραβαίνοντες τον νόμο (αδικαιολόγητες ευθανασιες, ακρωτηριασμοί, συγκάλυψη ακρωτηριασμών που έγιναν από τους ιδιοκτήτες κλπ)
    5. Τέλος,οι καταγγελίες θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τις αστυνομικές αρχές με την δέουσα σοβαρότητα και όχι με αδιαφορία ή κωλυσιεργία

  • 5 Απριλίου 2011, 17:11 | Minodora Vasileiadou

    ‘Ενα μεγάλο μπράβο για το νέο νομοσχέδιο..
    Εγινε μια αρχή επιτέλους.Τέλος πιά στην ατιμωρησία.Ο βασανισμός και η κακοποιήση των ζώων,είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις,χωρίς κανείς να τιμωρείται. Θέλω να πιστεύω,αν και έχω κάποιες επιφυλάξεις,πως οι νόμοι θα εφαρμοστούν χωρίς καμμία εξαίρεση!
    Και ειδικά σε μικρές και κλειστές κοινωνίες….καλά θα κάνει η αστυνομία να μην κάνει τα στραβά μάτια…διότι έχει τύχει και αυτό!

  • 5 Απριλίου 2011, 16:46 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΒΑΛΤΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΩΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΦΥΛΑΚΗ!ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

  • 5 Απριλίου 2011, 15:51 | ΛΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ

    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΩΝ (ΤΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ)- ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ- ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΖΩΩΝ- ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

  • 5 Απριλίου 2011, 14:25 | FROSSO

    καντε κατι πια επιτελους για αυτην την χωρα και τα αδεσποτα της…χιλιαδες ζωα κακοποιουνται βαναυσα καθημερινα…ποτε θα γινουμε ανθρωποι επιτελους???ποτε θα γινει κακουργηματα η κακοποιηση ζωων….ποτε θα σταματησουμε να γινομαστε ρεζιλι στο εξωτερικο????τουρισμος μηδεν…ανθρωποτητα μηδεν….φυλακιση και χρηματικη αποζιμιωση για την καθε ψυχη…μεγαλη χρηματικη αποζιμιωση…ειδικα τωρα που ειναι δυσκολος καιρος μπας και καταλαβει ο ελληνας..προχωρειστε στο νομοσχεδιο…ευαισθητοποιηθειται!!!!

  • 5 Απριλίου 2011, 14:51 | ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ , 23 σωματείων

    Άρθρο 20 Ποινικές κυρώσεις

    1. Οι παραβάτες της διάταξης του άρθρου 16 του παρόντος νόμου, τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης έως πέντε (5) χρόνια και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

    2.Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 12 του παρόντος νόμου τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

    3. Η κλοπή οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε μήνες και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ (3.000) ενώ η κλοπή κυνηγετικού σκύλου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ.

    ΣΧΟΛΙΟ

    Να τιμωρείται με την ίδια ποινή που προβλέπεται για την κλοπή κυνηγετικού σκύλου και η κλοπή σκύλου οδηγού τυφλών, σκύλου διάσωσης και έρευνας και αστυνομικού σκύλου.

    ΣΧΟΛΙΟ

    Να προβλεφθούν ποινικές κυρώσεις για τους Δήμους που παραβιάζουν τις διατάξεις περί προστασίας και ευζωϊας των ζώων στα Δημοτικά καταφύγια.

  • 5 Απριλίου 2011, 14:26 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    BΑΛΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΦΟΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΖΩΩΝ ! ΑΠΑΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ.Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΥΠΑΝΑΠΤΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΣ ΛΑΟΣ.ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΩΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΦΥΛΑΚΗ! ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!

  • 5 Απριλίου 2011, 13:59 | Papaki

    Καμία εξαγοράσιμη ποινή.

  • 5 Απριλίου 2011, 13:27 | μαρια τσαουση

    νομιζω οτι πρεπει η κακοποιηση των ζωων να ειναι κακουργημα και ιδια μη εξαγορασημη τιμωρια να εχουν ολοι οσοι κακοποιουν ζωα ειτε ειναι ζωα συντροφιας ειτε κυνηγοσκηλα τα οποια εχουν μεγαλο βαθμο κακοποιησης πρεπει να συσταθει μια ειδηκη ομαδα οπως το aspca για να πηγαινει να επειβαλει τα προστημα και τις ποινες μς συνεργασια της αστυνομιας και ο καθε ενας απο εμας που βλεπει στη γειτονια του περιστατικα κακοποιησης να τα καταγγελει στην αστυνομια αμεσως και οχι να το παιζει ανηξερος οπως κανουν οι περισσοτεροι.ακομα ο καθε ενας που εχει ζωο πρεπει να περναει καποια επιτροπη αρμοδια γιατι δεν ειναι ολοι αξιοι και ικανοι να εχουν ζωα!

  • 5 Απριλίου 2011, 13:43 | Adespoto.gr Team

    Να γίνονται ΠΛΗΡΩΣ γνωστά, ονοματεπώνυμα, ηλικίες, τόπος καταγωγής – κατοικίας, όσων κακοποιούν ζώα, όπως στο εξωτερικό (Αγγλία, ΗΠΑ κλπ).

    Adespoto.gr

  • 5 Απριλίου 2011, 12:59 | Αβραμίδου Δέσποινα

    Ισως θα έπρεπε να υπάρξει και ολική αφαίρεση δικαιώματος κατοχής ζώων για κάποιους ανθρώπους. Όπως κάποιους κυνηγούς που κρεμάνε τα γερασμένα σκυλιά τους από δέντρα, άτομα που συστηματικά κακοποιούν ζωάκια και αυτην την στιγμή έχουν παραδωθεί στην δικαιοσύνη, άτομα που έχουν πιαστεί επανελλημένα να εγκαταλείπουν ζωα. Νομίζω πέρα από την φυλάκιση θα έπρεπε μετά να υπάρξει και αυτο το μέτρο. Ευχαριστω πολύ.

  • 5 Απριλίου 2011, 12:01 | ΤΙΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

    ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΩΤΕΡΗ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 16 ΚΑΙ 12

  • 5 Απριλίου 2011, 10:57 | Maria

    @ANNA GEROLYMPOU Perito na po pos epitelous i Ellada katafere na Dosei Nomous kata tis kakopoiisis ton Zoon. Sto Thema tis Germanias kai oti ta Zoa ekei pou pane thanatonontai, KANETAI FOBERO LATHOS. I Timi pou dinontai ta Zoa legetai *TIERSCHUTZGEBÜHR* kai anagazetai na dothei apo ton kathena pou thelei Zoo. Oles i Filozoikes kai ta Kynokomeia dinoun ta Zoa tous mono me pliromi, oxi giati ta poulane. Gia skeftitai pos stin Ellada xarizontai ta Adespota kai o kathenas trexei na parei Zoo TSAMPA. Kai molis to varethei i dei pos to Zoo kostizei perissotero apo oso nomizane, to ksanapetane sto Dromo. Stin Timi pou Zeitane gia na dosoun Zoo stin Germania, perilambanontai ola ta eksoda pou exoun kanei ta Kynokomeia gia ta Zoa pou eirthan apo to eksoteriko. Ta Farmaka, ta Eisitiria, ta Eksoda diatrofis, ta Diavatiria, to Tsipaki tou Zoou. Otan kapoios tha dosei Xrimata gia na parei Zoo, seimainei oti agapaei ta Zoa kai diatethetai akoma kai na pleirosei. Otan to skyli to xarizeis, tha treksoun oloi oi asxetoi.Kai na skeftoume pos to Zoo otan to perneis anagazesai na doseis xrimata, sou anoigei ta matia sto oti to Zoo tha sou kostizei mia Zoi. Ta embolia tou, i Iatriki perithalpsi tou an xreiastei, i diatrofi tou, ta Kouremata, ta eidi Ygieineis kai min ksexnate ton Foro kathe xrono pou stin Nyrembergi kostizei 150.-€ kai einai ANAGASTIKOS otan exeis tetrapodo. Gia skefteitai ligo kalitera tin Logiki. Kai ektos aftou, otan kaneis mia Yothesia anthropou, apagorevetai na dothoun Stoixeia se tritous, kai to idio symbainei kai me ta Zoa. An se xilies Periptoseis, vrethikan dyo pou metaferanai Zoa paranoma stin Germania, min prospathitai na valetai olous ston idio Sako. I Germania einai i Moni Xora tis Evropis pou exei tetoious sovarous Nomous edo kai polla xronia. An mesa se xilia Kynokomeia, ta dyo den kanoun kala tin Douleia pou prepei, na eistai sigouri pos arga i grigora tha katadikastoun.

  • 5 Απριλίου 2011, 10:24 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΥΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΦΔΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ

  • 5 Απριλίου 2011, 08:21 | ΕΛΕΝΗ

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΥΧΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΩΑ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΠΟΙΝΕΣ!!!

  • 5 Απριλίου 2011, 06:28 | Δημητρης

    Για τη κακοποιηση των αδέσποτωμ αλλά και για τα κατοικίδια συμφωνώ, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρα που τα αδέσποτα σκυλιά εχουν δημιουργίσει αγέλη και περιφέροντε στις γειτονιές τρομοκρατόντας παιδιά κ.α. εδώ ο δήμος τι θα πρέπει να κάνει? καλό είναι να γίνεται μία προσεκτική αλλά και στα πλέσια του σεβασμού των ζώων αλλά και των ανθρώπων. Ας δούν οι «φιλόζωοι» να μαζεύουν τα περιτόματα των κατοικιδίων τους για να μη τα πατάνε όλοι οι άλλοι δηλ. να σέβονται πρώτα αυτοί όλους τους άλλους και θα δούν πως και οι άλλοι θα σεβαστουν τα ζωντανά που τελικά δεν ευθύνονται σε τίποτα για την αγένεια των αφεντικών τους.-

  • 5 Απριλίου 2011, 00:20 | Αννα Γερολύμπου

    Δεν ξέρω ποιες υπηρεσίες του Υπουργείου – και κάτω απο ποιες εντολές- επεξεργάστηκαν αυτό το ήξεις-αφίξεις και αλαλούμ «νομοσχέδιο».

    Είναι αξιοσημείωτη η προσπάθεια εντυπωσιασμού των απλών φιλόζωων με extreme ποινικές κυρώσεις πράξεων βασανισμού και βίας και δολοφονίας των ζώων. Tο σίγουρο εδώ είναι ότι, προσωπικά, ποτέ δεν μπόρεσα ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΠΟΙΟΣ ΦΟΛΙΑΖΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΪΟ ΚΑΙ ΟΚΤΩΒΡΗ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ «ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ» :::: ΑΡΑ ;;;;; ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΧΑΡΑ;;;; ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ !!!!!!!!!!! ΚΑΙ 100.000,ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ 30.000

    Οι υπηρεσίες του Υπουργείου αλλά κυρίως η ηγεσία του, γνωρίζουν καλά βάσει σωρείας έγκυρότατων στοιχείων ότι ο χειρότερος και συχνότερος βασανισμός των αδέσποτων ζώων είναι η λαθραία και άθλια μετακίνηση τους (trafficking) στις «πολιτισμένες» χώρες της Βόρειας Ευρώπης, κυρίως τη Γερμανία, με άγνωστη και ιδιαίτερα ύποπτη έως ανατριχιαστική κατάληξη. Το μεγάλο πρόβλημα του trafficking των αδέσποτων, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλων των ζώων της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ασίας, το έχουν πια παραδεχτεί και η Ευρρωπαϊκή Ενωση αλλά και μεγάλοι Διεθνείς Οργανισμοί που ασχολούνται με το θεμα ( απο ότι πρόσεξα τους έχετε αντιγράψει σε ένα βαθμό).
    Πολλά τέτοια φορτια έχουν συλληφθεί μέσα αλλά και έξω απο τα σύνορα της Ελλάδας. Στα 102 λαθραία κατασχεμένα σκυλιά στην Ανκόνα το Μάρτιο 2007 βρέθηκαν δύο μέ φτιαγμενες «τσέπες» κάτω απο το δέρμα τους για μεταφορά ναρκωτικών ή πολύτιμων λίθων. Στα 36 λαθραία κατασχεμένα σκυλιά πάλι στην Ανκόνα τον Ιούνιο 2009, βρέθηκαν 7 νεκρά απο ασφυξία και πολλά ετοιμοθάνατα. Οι συνοδοί, μέλη γνωστών και μη εξαιρετέων «φιλοζωϊκών» οργανώσεων της Ελλάδας, ζήτησαν απο το Πλοίαρχο να πετάξει τα πτώματα στη θάλασσα πριν φτάσουν στην Ανκόνα γιατί είχαν και προηγούμενα με τις τοπικές Λιμενικές αρχές. ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ !!! Κατά τα άλλα, και εκ των υστέρων, τα ζώα – το μικρό Βαν αυτοκίνητο, ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΑ ΑΤΥΧΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, είχε δηλωθεί ΚΕΝΟ ΦΟΡΤΙΟΥ κατά τη φόρτωση – πήγαιναν λέει γιᨻ εκπαίδευση» και για «θεραπεία» στη Μεγάλη Γερμανία !!!!!!!!!!!
    Τα στοιχεία αυτά κατέθεσε και ο Πρόεδρος των Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων κ. Χιωτάκης στην Ημερίδα της ΓΑΔΑ που έγινε πρόσφατα.

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όχι ενδείξεις, ΑΠΕΙΡΑ !!!!!! Οικονομική εκμετάλευση άρρωστων και δυστυχισμένων αδέσποτων στη διαπασών !!! Από όλη την Ελλάδα και μέσω «Φιλοζωϊκών» σωματείων !!!! ΑΠΕΙΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ , ΑΠΕΙΡΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ, που κανείς δε ξέρει που κατέληξαν και αν υπάρχουν.

    Κάποια απο αυτά φιγουράρουν σε αγγελίες κάθε είδους στη Γερμανία. Με τιμή δίπλα στη φωτογραφία. Από 200-380 ευρώ.

    Κυρία Αποστολάκη

    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ;;;;;;;;;

    ΄Η ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500-1000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΦΟΡΤΙΟ ;;;;;;;

    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΣΕ «ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ» ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ;;;;

    ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΔΥΟ «ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ» ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ;;; ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ «ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ» ;;;;ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ;;;;

  • 5 Απριλίου 2011, 00:06 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    3. Η κλοπή οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε μήνες και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ (3.000) ενώ η κλοπή κυνηγετικού σκύλου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων (8.000)
    Η ΚΛΟΠΗ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 3000 ΕΥΡΩ…ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

  • 5 Απριλίου 2011, 00:51 | susie

    Η οποιαδήσποτε μορφή κακοποίηση και βασανισμός ζώου θα πρέπει απαραιτήτως να αποτελεί ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.EΠΗΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΣΑΝΗΣΕΙ ΖΩΟ,ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΩΟ!

  • 4 Απριλίου 2011, 23:26 | Βάγια Σ.

    Θέλουμε να υπάρξουν μεγαλύτερες ποινές για τους ανθρώπους που κακοποιούν ζώα, χρησιμοποιώντας βία, δηλητήρια, σωματικές βλάβες κλπ.
    Επίσης άμεσα να μετατραπεί η κακοποίηση ζώου σε κακούργημα.
    Χρήσιμο ίσως και αναγκαίο θα ήταν η δημιουργία Αστυνομίας Ζώων, καθώς έτσι θα μπορούσαν να ελεγχθούν καλύτερα τα πράγματα.

  • 4 Απριλίου 2011, 14:39 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    Είδαν με τα μάτια τους τη φρίκη των βαρελόσκυλων!
    Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011, 14:45

    Στις 27 Μαρτίου του 2011, ένας φυσιολατρικός σύλλογος στο Ηράκλειο της Κρήτης οργάνωσε μια πεζοπορία. Σε αυτή συμμετείχαν 60 άτομα, τα οποία, τηρώντας το πρόγραμμα της εκδρομής, διέσχισαν το χωριό Μηλιάραδο της Βιάννου στην περιοχή Καψίλιο (Περατόστρατα), προκειμένου να πάνε στο βουνό.

    Όμως, στην άκρη του χωριού άναυδοι οι πεζοπόροι αντίκρισαν σκυλιά σε φριχτή κατάσταση. Τα έξι ζώα ήταν εξαθλιωμένα, υποσιτισμένα, δεμένα με αλυσίδες, χωρίς τροφή και νερό δίπλα σε κομμένα μεταλλικά βαρέλια, που, όπως έχουμε πει, το καλοκαίρι λειτουργούν ως φούρνοι και τον χειμώνα ως καταψύκτες.

    Και αυτά τα ζώα έχουν τοποθετηθεί εκεί, ως αναλώσιμα αντικείμενα από τους βοσκούς, που χρησιμοποιούν τα έμβια και συναισθανόμενα όντα λες και είναι τσιμεντόλιθοι…

    Οι πεζοπόροι σάστισαν με τη φρίκη και με τα όσα αντίκρισαν. Όλα τα ζώα μόνο στη θέα των ανθρώπων προσπάθησαν να κρυφτούν. Όλα είναι φοβικά, τρομοκρατημένα, σκελετωμένα, αφημένα στο έλεος των δυναστών – ιδιοκτητών τους. Μάλιστα, η μία δύσμοιρη σκυλίτσα είχε μαζί της και το κουτάβι της… το οποίο προσπαθούσε να θρέψει, αλλά μάταια…

    Τα σκυλιά αυτά είναι δεμένα μέχρι τον θάνατό τους στη μέση του πουθενά… Βέβαια, οι βασανιστές τους ξέρουν καλά πού τα έχουν καθηλώσει…

  • 4 Απριλίου 2011, 14:18 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΠΕΡΣΥ ΝΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΧΑΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 60.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΚΡΗΤΗ,ΛΕΣΒΟΣ,ΚΩΣ,ΚΤΛ…ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ.ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.