Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπομένων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, δεν επιτρέπεται, ο βασανισμός, η κακοποίηση, ή η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός.

  • 11 Απριλίου 2011, 14:56 | Stefanos Georgiadis

    Προς απαντηση της καθ»ολα αξιοτιμης Κας Δεκαριστου Μαριας

    Θα ήθελα και εγω να σας πληροφορήσω, οτι κανενας κατοχος Ροτβαιλερ οπως και Μποξερ δεν ακρωτηριαζε ουτε ακρωτηριαζει ΠΟΤΕ τα αυτια
    των σκυλιων τους .
    Επίσης σχετικα με την αναφορα σας στον Κυνοφιλικό Όμιλο Σπάνιελ Ελλάδος http://www.spanielclubofgreece.com/, και την αποφαση της
    Γενικής Συνέλευσης που αποφάσισε να μην συμμετέχουν ακρωτηριασμένοι σκύλοι στις εκθέσεις του, ήδη πριν ένα χρόνο, από την 1η Ιανουαρίου 2010.
    Λογικοτατο το βλεπω εφ» οσον Εισασται η ΠΡΟΕΔΡΟΣ εδω και χρονια…!!!!
    Λογος που ΜΕ ΚΑΝΕΙ να καταλαβω (χωρις να σημμεριζομαι) και το μενος σας κατα της ρατσας των Ντομπερμαν .
    Με ολο τον σεβασμο και εκτιμηση που σας εχω , θα περιμενα απο εσας να δειχνατε το ιδιο , αν οχι πολυ μεγαλητερο , ιστρο και
    κατα της στειρωσης (τερατουργημα σε σχεση με το κοψιμο ..)
    Οπως και τον καραγκιοζησμο η μπαρμπισμο των μινι πετ , οπως τα Παπιγιόν …????????

  • 11 Απριλίου 2011, 13:39 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΖΩΩΝ «Ο ΑΡΓΟΣ»

    Ζητάμε να συμπεριλάβετε/ορίσετε ως πράξη κακοποίησης την παραβίαση/μη τήρηση ΟΛΩΝ των θέσεων που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του Άρθρου 1 περί ευζωίας.

    Υπάρχει η άμεση (ενεργητική), αλλά και η έμμεση (παθητική) κακοποίηση που τις περισσότερες φορές τα όρια της είναι δισδιάκριτα και θα ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τις Αρχές και την Εισαγγελία όταν αυτές καταγγελθούν. Όποιος δεν μεριμνά για την ευζωία του ζώου του, τότε το κακοποιεί. Για να μπορούν οι Αρχές να επιβάλλουν πρόστιμο πρέπει η παραβίαση των διατάξεων περί ευζωίας του ζώου να θεωρείται ποινικό αδίκημα. Μόνο αν υπάρξουν ποινικές κυρώσεις και επιβάλλεται πρόστιμο στους παραβάτες, θα υπάρξει αλλαγή και κυρίως συμμόρφωση.

  • 11 Απριλίου 2011, 12:15 | Δεκαριστου Μαρια

    South African Veterinary Council

    Tail docking, even if performed with local anaesthesia, causes pain and stress to young puppies.

    The cut goes through skin, muscles, nerves, blood vessels, bone and cartilage (soft bone). It is possible that they never forget this experience.

    Recent research in pain management indicates clearly that puppies, even at a few days of age, have a fully developed nervous system and a well-developed sense of pain.

    Sometimes, tail docking results in serious complications such as bleeding, infection and even the death of the puppy.

    If the docking is done poorly, there could be physical complications like problems with urinating and defaecating and nerve damage that causes pain later as the puppy grows up.

    There can also be complications later in life such as neuroma formation.

    Bleeding during tail docking can be severe and puppies can die as a result.

    Apart from the trauma when the tail is docked, dogs that have short tails encounter problems when meeting people or other dogs since they cannot use their tails to communicate and can also struggle to balance.

    Dogs with long tails can communicate better, so they get involved in fewer fights with other dogs and are also less likely to bite people.

    If dogs of breeds that are customarily docked are left with intact tails, they are not more likely to get tail injuries than dogs of other breeds.

    If a procedure that causes pain has no immediate or future benefit for the animal and may lead to complications, it is unnecessary and should not be performed.

  • 11 Απριλίου 2011, 12:30 | χριστοφιδου κωνσταντινα

    Συμφωνω απολυτα με τον κυριο Αστρινακη.Η οποια μορφη κακοποιησης ζωων χαρακτηριζει προσωπικοτητες ακρως επικινδυνες,ικανες να διαπραξουν καθε ειδους εγκλημα.Πρεπει ολοι να μαθουμε να σεβομαστε αυτα απο τα οποια ειμαστε,φαινομενικα μονο,δυνατοτεροι.

  • 11 Απριλίου 2011, 11:02 | ΜΑΡΘΑ ΜΑΓΚΑΒΕΤΣΟΥ

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ γΙΑΝΝΗ χΑΤΖΗ ΠΕΡΙ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

  • 11 Απριλίου 2011, 10:35 | Μαυροπούλου Ξανθίππη

    Αγαπητοί κύριοι, καλή η κίνησή, αλλά έχουμε χορτάσει υποσχέσεις. Να τα δούμε στις πράξεις!!!
    1. Τι θα γίνει με τους κτηνοτρόφους; Η αιώνια πληγή! Σκοτώνουν τα ζώα με όπλα για πλάκα, τους κόβουν τα αυτιά και την ουρά (για να «ακούν» καλύτερα και να μην «τρομάζουν» τα ζώα αντίστοιχα). Τα έχουν ατάιστα, πετώντας τους εντόσθια άψητα που και που! Τα ζώα βρίσκονται στο έλεος του Θεού γιατί γι’αυτούς, όποιο ζώο δεν τρώγεται, δεν έχει αξία!
    2. Πρέπει να δημιουργηθεί αστυνομία ζώων. Σε πολλά περιστατικά κακοποίησης ενημερώνουμε την αστυνομία και αυτοί απλά δηλώνουν αναρμόδιοι γιατί δεν ξέρουν τι θα γίνει με το ζώο (συχνό σε περιπτώσεις κακοποίησης σε άλογα, ή σε περιοχές που δεν υπάρχει φιλοζωική).
    3. Καλό το θέμα με την ευθύνη των δήμων, αλλά τι γίνεται εκεί που οι δήμοι αρνούνται να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και που ενώ εδώ και χρόνια λαμβάνουν κονδύλια από την ευρωπαϊκή ένωση, τα μοιράζονται μεταξύ τους;;;;
    4. Οι φιλοζωικές πρέπει να έχουν περισσότερες αρμοδιότητες αφού ούτως ή άλλως αυτές κάνουν την περισσότερη δουλειά!
    5. Άρνηση σε τσίρκο και οποιασδήποτε εκμετάλλευσης ζώων να εισέλθει στην Ελλάδα!!!
    6. Κατ’εμέ και λόγω της οικονομικής κρίσης, θα μπορούσε να εφαρμοστεί, αυτό που χρόνια παρακαλούν όλοι οι φιλόζωοι. Από 1 ευρώ στα δημοτικά τέλη, έχει σχεδόν λύσει το πρόβλημα της περίθαλψης των αδέσποτων. Νομίζω πως και οι μη φιλόζωοι, θα πλήρωναν ευχαρίστως από 1 ευρώ για να μην αντικρίζουν το θέαμα σκοτωμένων, χτυπημένων, σκελετωμένων και ταχέως πολλαπλασιαζόμενων ζώων έξω από την πόρτα τους!
    7. Επιτέλους βαριές ποινές σε ιδιοκτήτες ζώων που τα παρατάνε, γιατί αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα!
    8. Τραγικό θέμα στην Ελλάδα αποτελούν τα παρατημένα άλογα. Θέλουν ειδικούς χώρους και οι φιλοζωικές δεν μπορούν να τα αναλάβουν. Νομίζω ότι το κράτος πρέπει να συμβουλευθεί το ΕΣΠΙ (ελληνικός σύλλογος προστασίας ιπποειδών) επί του θέματος.
    9. να προωθήσει το κράτος μαθήματα και σεμινάρια στα σχολεία για ενημέρωση και προώθηση της ζωοφιλίας. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι serial killers έχουν ξεκινήσει μικροί και με βασανισμούς ζώων, ενώ είναι ευρέως γνωστή η θεραπευτική και θετική επίδραση των ζώων στα παιδιά! Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν έχουμε παιδεία και αγωγή και με αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε! Πως μπορεί ένας νεαρός από την Κρήτη, που βλέπει τον πατέρα του να βγάζει τα μάτια του σκυλιού τους, να γίνει ζωόφιλος; Πως ένα παιδί από την επαρχία που βλέπει ότι τα σκυλιά είναι αναλώσιμα από τους γονείς του, να αποκτήσει ευαισθησίες όσο αφορά την κακοποίηση; Η λύση είναι πάντα η παιδεία. Χτυπάς το πρόβλημα στη ρίζα του (ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ), αργεί λίγο, αλλά πάντα αποδίδει!!!! Εκεί πρέπει να επενδύσουμε!!!!!

  • 11 Απριλίου 2011, 10:16 | Olga lymperi

    Αξιοτιμη ΚΥΡΊΑ Υπουργέ,

    Μακάρι να μπορέσει να γίνει κάτι καλο στην Ελλαδα,.
    ΈΡΕΥΝΕΣ στην Αμερικη έχουν αποδείξει πως η ΚΑΚΟΠΟΊΗΣΗ ζώου είναι το ΠΡΏΤΟ ΣΤΆΔΙΟ για ΚΑΚΟΠΟΊΗΣη και δολοφονία ΑΝΘΡΏΠΩΝ.
    Θα έπρεπε κατα την ταπεινή μου γνώμη
    1. Να γίνει ΚΑΚΟΎΡΓΗΜΑ η ΚΑΚΟΠΟΊΗΣΗ ζώου.
    2. Να εφαρμόζεται ο νόμος χωρίς κανένα παραθυράκι απο ΌΛΟΥΣ
    3. Να απαγορευθεί σε όποιον έχει κατηγορηθεί για ΚΑΚΟΠΟΊΗΣΗ η κατοχή ζώου.
    4. Να του αφαιρεθει η δυνατότητα να έχει το ΖΏΟ στην κατοχή του ΜΈΧΡΙ το δικαστηριο ( στην Ελλαδα
    Μπορει να ορισθεί εώς και ΠΟΤΈ η δικασιμος )

    5. Να ΣΥΣΤΑΘΕΊ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ με αντικειμενο την προστασία των ΖΏΩΝ στην ΟΠΟΊΑ να υπάρχει η
    Δυνατότητα συμμετοχής ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ ,αλλα και η δυνατότητα χορηγειων,οι οποίες να ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ
    Με ΈΛΕΓΧΟ στο ΣΚΟΠΌ για τον ΟΠΟΊΟ προορίζονται.

    6. Η δυνατότητα στην ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ να ΕΦΑΡΜΌΖΕΙ το ΝΟΜΟ,χωρίς ΚΑΜΊΑ παρέμβαση

    7. Εγκαταστάσεις σε περιοχές ΕΚΤΌΣ πόλεων ,οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν και μια οικονομική
    Ανάσα στην περιοχή .
    8. Κίνητρα σε κτηνιατρους ( φορολογία ίσως) για την αποδεδειγμένη συμμετοχή τους σε αυτά τα κέντρα περίθαλψης

    9. Δημιουργια χώρου για την προώθηση σε υοθεσια των ΖΏΩΝ πουεχουν σωθεί απο ΚΑΚΟΠΟΊΗΣΗ σε οικογένειες χωρίς χρήματα,και φυσικά με παρακολούθηση απο τους εθελοντές στη συνέχεια των όρων διαβίωσης του ζωντανού από την αναδοχη οικογένεια

    10. ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΥΡΊΑ Υπουργέ,με μάθημα στα σχολεία για την συμπεριφορά μας απέναντι στα ΖΏΑ ,που να ξεκινά απο το δημοτικό.

    ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑΝ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΑΝ ΚΆΠΟΙΟΣ ΉΘΕΛΕ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΚΆΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΏΡΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΆ ΜΟΥ ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΕΣΕΊΣ ΑΥΤΗ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΎΩ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΊΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΌΣΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΑΝΤΆΖΕΣΤΕ .ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ

    ΝΟΜΟΣ ΈΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

    ΟΛΓΑ ΛΥΜΠΕΡΗ
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

  • 11 Απριλίου 2011, 09:20 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.

    Προτασεις : 1. Nα προστατευθούν τα αδέσποτα με κάθε τρόπο, να προστατεύονται και όσοι φροντπίζουν αδέσποτα 2. Να επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε όσους κακοποιούν ζώα και να εφαρμόζονται αυτές, 3. Να θεωρηθεί κακούργημα η κακοποίηση ζώων (αφού γίνει ερμηνεία του όρου αυτού) 4. να δημιουργηθεί αστυνομία προστασίας ζώων και προστασίας φιλόζωων.

  • Παρακαλούμε να διατυπωθεί ως:
    Με την επιφύλαξη ειδικά……………………………………………………ο βασανισμός, το ξυλοκόπημα, η κακοποίηση……………………………………….,ο ακρωτηριασμός και οποιαδήποτε πράξη δεν συνάδει με την ευζωία του.

  • 11 Απριλίου 2011, 08:27 | ANASTASIA KALAITZIDOU

    Menw GERMANIA edo k 1o xronia…. edo ta zoa oti eidous k an einai ..theorountai apo ta pio agapita plasmata k filoi ton anthropon!!!!ta prosexoun kai ta agapane para polu san na in ta idia tous ta paidia, idiaitera ta skulia kai tis gates!!!!! einai ikanoi na sou kanun oxi apla mia minisi ..alla tha kanun tetia minisi pou tha to metanioneis gia oli tin upolipi zoi sou .. edw to kratos den paizei!!!! alla tou dinei na katalavei!!! Twra oso afora tin Ellada mas!!!! ilikrina den exo logia,den vriskw lexeis gia na perigrapso tin efialstiki katastasi pou epikrati …oso afora ta AGAPITA MAS TETRAPODA!!! Oi anthropoi ta metaxirizontai les kai ine ftiagmena gia ikanopiisi tou ego tous ta vazoun me ta Anipiraspista pou den ftanun kan to MPOI TOUS!!!k me ton pio frikto tropo.. ELEOSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!! KURIE UPOURGE SAS PARAKALOUME KANTE KATI!!!! AS TIMOROUNTAI OSOI TA KANUN GIA NA MATHUN NA SEVONTAI!!! OTI SE AVTON TON PLANITI UPARXOUN KAI ALLA PLASMATA POU EINAI MALISTA PIO EVGNOMON GIA TIN ZWI TOUS, APLA DEN MPOROUN NA DIAMARTURITHUN!!! KAI TO KANUME EMEIS GIA VTOUS OLOI OMOFWNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 11 Απριλίου 2011, 08:22 | ΤΙΝΑ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (23 ΣΩΜΑΤΕΙΑ)ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

  • 11 Απριλίου 2011, 08:19 | maria

    IV. The Modern Controversy

    On July 9, 1999, the American Veterinary Medical Association released the following:

    Ear cropping and tail docking in dogs for cosmetic purposes are not medically indicated nor of benefit to the patient. These procedures can cause pain and distress, and as with all surgical procedures, are accompanied by inherent risks of anesthesia, blood loss, and infection. Therefore, veterinarians should counsel dog owners about these matters before agreeing to perform these surgeries.19
    http://www.animallaw.info/articles/dduscroppingdocking.htm#II

  • 10 Απριλίου 2011, 23:36 | Stefanos Georgiadis

    Νομιζω οτι ειναι γνωστο στους περισοτερους , ισως και κοινο μυστικο , για το ειδος των ανθρωπων και κυριως
    γυναικων , που βρισκουν εναν σπουδαιο και χρηστικο τροπο να μετατρεπουν την περισσεια ενεργητικοτητα τους
    σε λειτουργημα υπερ των αστεγων και αδεσποτων ζωων .
    Θα ηταν ομως σοφο και πρεπων να μην εμπλεκονται σε θεσμους , παραδωσεις και αβατα ….
    Οσο δε αφορα τον Ευρωπαϊσμό της χωρας μας για τον δηθεν βαρβαρο καλλωπισμο των σκυλιων μας , καθως και την απαγορευση αυτων
    απο τις εκθεσεις εργου .
    Καλα θα ηταν να ξεκινουσαν απο εκει που αρχισαν και οι ευρωπαιοι . Δλδ πολυ θα ηθελα να δω την (καθωσπρέπει Ευρωπαια νομοταγης)
    φιλοζωη κυρια να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου της , κατα την καθημερινη
    αναγκαια βολτα του.

  • 10 Απριλίου 2011, 22:29 | irene barry

    THIS IS THE SECOND TIME I HAVE COMMENTED . ALL I HAVE TO SAY ONCE AGAIN , IS GREECE , BEHAVE WENE IT COMES TO ANIMAL ABUSE .. THE WORLD IS WATCHING YOU , YOU WILL LOOSE RESECT . AS WELL AS 1000S OF TOURIST WHO ARE BECOMING MORE N MORE AWARE OF YOUR ACTIONS U R IN THE EU , NOW PART OF EUROPE . SO START BEHAVING . AND SHOW SOME REMORCE ,,,,,,,,,,,,,,,,

  • 10 Απριλίου 2011, 22:36 | irene barry

    there is no excuse for animal abuse . and ime leaving this comment to make you aware the world is watching you , and how you so politly let of animal abusers . i bring it to your attention , you will loose the respect of many 1000s of your tourist , unless you change your policys now ,,, you are in the EU , SO BEHAVE LIKE IT , .

  • 10 Απριλίου 2011, 16:40 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΖΩΩΝ «Ο ΑΡΓΟΣ»

    Kαθολική απαγόρευση του ακρωτηριασμού (της κουπ όπως λέγεται) των ζώων, απαγόρευση συμμετοχής σε διαγωνισμούς ζώων με ακρωτηριασμένα αυτιά και/ή ουρά και απαγόρευση εισαγωγής ακρωτηριασμένων ζώων.

    Τα χαρακτηριστικά των ζώων τα (προ)καθορίζει η μητέρα ΦΥΣΗ. Άλλα ζώα γεννιόνται με όρθια αυτιά ή κοντή ουρά, άλλα με πεσμένα αυτιά και ολόκληρη ουρά! Αιώνες τώρα!
    ΟΥΔΕΜΙΑ παρέμβαση δικαιούται να κάνει ο άνθρωπος.
    Ο ακρωτηριασμός είναι μορφή ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ!

  • 10 Απριλίου 2011, 15:53 | ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(23 ΣΩΜΑΤΕΙΑ) ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

    Η ύπαρξη των αιωνίως δεμένων σκυλιών στα βαρέλια ή σε σε ντεπόζιτα είτε με αλυσίδα είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο είναι μια από τις πιο βαριές μορφές παθητικής κακοποίησης και συνανταται σε απίστευτα ποσοστά σε όλόκληρη την χώρα.

    Μολονότι σαν Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και σαν Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Συλλόγων έχουμε ήδη προτείνει η μη τήρηση των κανόνων ευζωίας – επομένως και το δέσιμο των ζώων- να υπαχθεί στο άρθρο 16 , στις μορφές κακοποίησης , αισθανόμαστε την ανάγκη να προτείνουμε ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ το δέσιμο ζώων και τα βαρέλιθα, ντεπόζιτα κλπ, να θεωρηθούν μορφή κακοποίησης και να ενταχθούν στο άρθρο 16.

  • 10 Απριλίου 2011, 13:47 | Βάσω Τακη Δικηγόρος

    Θα πρέπει να προστεθεί στην έννοια της κακοποίησης οπωσδήποτε και η παραβίαση των κανόνων ευζωϊας του άρθρου 1 περ. β (μη δέσιμο, κατάλληλο κατάλυμα κλπ) γιατί διαφορετικά όσοι δένουν τα ζώα τους, δεν τα έχουν σε κατάλληλο κατάλυμα προστατευμένο απο καιρικές συνθήκες κλπ θα έχουν μόνο διοικητικές και όχι ποινικές συνέπειες.
    Θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρή παράλειψη.

  • Καλησπέρα.

    Η δηλητηρίαση, ο πνιγμός, το κρέμασμα και οτιδήποτε έχει σχέση με απώλεια ζωής λέγεται ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ αν δεν κάνω λάθος.

    Και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

    Καλό βράδυ.

  • 9 Απριλίου 2011, 23:40 | Δουλαβέρη Αγλαϊα

    Κ.Υπουργέ,
    Δεν υπάρχει πουθενά διάταξη για τα πειράματα σε ζώα (από εταιρείες καλλυντικών κλπ).
    Θεωρώ ότι η χρησιμοποίηση των ζώων για τέτοιους σκοπούς αποτελεί βάναυση ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, όταν μάλιστα έχουν βρεθεί άλλοι τρόποι ασφαλούς δοκιμής των προιόντων.

  • 9 Απριλίου 2011, 21:47 | Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

    Να τιμωρείται αυστηρά τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο κτηνίατρος που προβαίνουν σε ακρωτηριασμούς ζώων, για λόγους άσχετους με την υγεία τους.

  • 9 Απριλίου 2011, 17:11 | haroula

    There should be legal punishement FOR ANY KIND OF ANIMAL ABUSE.Emprisonmenet, is just the begining,as those who respect not all living beings,should start being awarte of all consequences of their actions.THE PHRASE»IT IS JUST ANIMAL,NOT A HUMAN BEING», must be deleted from our minds.ANIMALS HAVE RIGHTS TOO!!!!

  • 9 Απριλίου 2011, 14:59 | manos rallhs

    stirizw apoluta ton nomo, thelw na psifistei kai na exei isxu.epithumw na stamatisoun tetoia frikalea gegonota stin xwra mou ki epeidi me tin kali thelisi den exei ginei tipota apaitw na ginei estw kai exanagastika mesw autou tou nomou!!!!sumfwnw apoluta kai me tis poines kai zitw na epivlithei o nomos anexartitws ilikias, fulou, thriskeumatos h ethnikotitas!!!osoi menoun stin ellada epivaletai na akolouthoun auton ton nomo kai i paraviasi tou na exei polu austrires kurwseis xwris elafruntika h exereseis!!!

  • 9 Απριλίου 2011, 13:35 | Κατερίνα

    Μιλάτε για αδικία προς τα Ντόμπερμαν??? Εμείς μιλάμε για παρανομία προς τον ΝΟΜΟ!!!

    Ζητάτε άρση ενός νόμου που ισχύει από το 1992!!! αυτό είναι θράσος! ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ εδω και 19 χρονια! μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτα τελικά! με την ανοχή ΟΛΩΝ!!!

    ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ/ΟΥΡΩΝ, ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ!!!

  • 9 Απριλίου 2011, 07:41 | Μιχάλης Σ.

    Σε χωριά της Λέσβου, όπως στην Αγία Παρασκευή, κάθε χρόνο διοργανώνονται <> προς τιμήν ενός Αγίου. Σ αυτούς συμμετέχουν άλογα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα ντοπάρουν με τεράστιες ποσότητες διεγερτικών ουσιών και τα καημένα τα ζώα υποφέρουν υφιστάμενα βλάβες στην υγεία τους. Μήπως μπορεί να ληφθεί υπ όψιν και αυτή η περίπτωση βασανισμού ζώων στο νομοσχέδιο?

  • 9 Απριλίου 2011, 06:59 | mariα

    We should consider all the parameters of the docking and dig a little deeper than the surface ,should we consciously realize the true purpose of any decision made for the shake of all animals ,because they daily prove with their sacrifice ,tolerance and unconditional love that though are man made are beyond man itself .Even if we act on our best intentions and a little desire out there there will still be people who are ruthless and who are very little concerned for the pain they cause if not at all.When an animal hurts
    no man will ever admit the magnitude of their pain because……..

    ‘God loved the birds and invented trees. Man loved the birds and invented cages’.

    Cropping and Docking: A Discussion of the Controversy and the Role of Law in Preventing Unnecessary Cosmetic Surgery on Dogs

    Amy L. Broughton

    Michigan State University – Detroit College of Law
    Publish Date: 2003
    Place of Publication: Michigan State University – Detroit College of Law
    http://www.animallaw.info/articles/dduscroppingdocking.htm
    Μερικα αποσπασματα
    »4. The Importance of Having a Tail. Advocates of docking such as Vets for Docking, quite simply state that the tail serves no actual function in locomotion or communication.31 Specifically, they note that communication in dogs is conducted primarily by smell or facial expressions, and to a lesser degree – vocalizations.32 J.L. Holmes, author of the «Vets for Docking Submission» states that a «a dog’s tail is not an essential part (for it is patently obvious that a dog can live quite happily without a tail, both physically and emotionally.)»

    While it may be true that amputees can live full and happy lives, there is substantial disagreement about a dog’s need for a tail. Robert Wansborough notes, «the tail is not merely an inconsequential appendage. It is an anatomically and physiologically significant structure which has many biological functions that should not be underestimated.»33
    For example, «the tail acts as a counterbalance when the dog is leaping, walking along narrow structures, or climbing.»34 Wansborough also notes that the tail plays an important role in defecating, and that the muscles used to wag the tail may also strengthen the perineal area and prevent perineal hernias.35

    In addition, the dog uses the tail to signal many emotions and intentions. As a result, tail docking can adversely affect the interaction of a dog with other dogs or with humans. Furthermore, the tail enhances human-dog interactions, as the tail is the most obvious means of communication between human and dog.36 Finally, the absence of a tail may cause a dog to be the victim of attacks by other dogs due to an inability to communicate.37

    Robert Wansborough argued in a 1996 paper[4] that docking tails puts dogs at a disadvantage in several ways. First, dogs use their tails to communicate with other dogs (and with people); a dog without a tail might be significantly handicapped in conveying fear, caution, aggression, playfulness, and so on. Certain breeds use their tails as rudders when swimming, and possibly for balance when running, so active dogs with docked tails might be at a disadvantage compared to their tailed peers. In 2007, Stephen Leaver, a graduate student at the University of Victoria, published a paper on tail docking which found that tail length was important in the transmission of social cues. The study found that dogs with shorter tails (docked tails) would be approached with caution, as if the approaching dog was unsure of the emotional state of the docked dog. The study goes on to suggest that dogs with docked tails may grow up to be more aggressive. The reasoning postulated by Tom Reimchen, UVic Biologist and supervisor of the study, was that dogs who grew up without being able to efficiently transmit social cues would grow up to be more anti-social and thus more aggressive.[

  • Παντως ειναι εξοργιστικο το γεγονος οτι οι ιδιοι ανθρωποι που κατεστρεψαν τη χωρα, τωρα θελουν να καταστρεψουν την ιστορια μιας φυλης..

  • 8 Απριλίου 2011, 21:17 | Αγγελική

    Προφανώς έχουν μπει όλοι οι ντομπερμανάδες και ψηφίζουν ξανά και ξανά αρνητική ψήφο σε όποιον γράφει ενάντια στο κόψιμο… και τον άδικο πόνο που προκαλούν στα κουτάβια για το κέρδος…

    Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εδω μεσα, αλλα και εξω στην καθημερινότητα, αυτοί που στοιχειοθετημένα με νόμους σας δείχνουν ότι παρανομείτε και εσείς εθελοτυφλείτε! σας έχει τυφλώσει το πάθος για το πρότυπο και πάτε από το 1992 ενάντια στον νόμο!

    Είναι δυνατόν να παζαρεύουμε με τους νόμους? οι νόμοι είναι νόμοι και πρεπει ΟΛΟΙ να τους σεβόμαστε! ντροπή σας πλέον, κάνετε προσωπικές επιθέσεις, ενώ παρανομείτε!

  • απο ποτε το Ελληνικο κρατος και η κ Δεκαριστου νοιαζονται για τα ζωα?
    τι κινησεις και τι νομους εφαρμοζουν προς τα ζωα?

    Τι σας κανει να πιστευετε οτι θα υπακουσουμε τον παραλογο νομο σας και θα αλλαξουμε τη φυλη για χαρη σας??

    Σιγουρα οχι στον βασανισμο των ζωων.. αλλα ναι στις επεμβασεις (εφοσον τηρουν καποιους κανονες)

  • 8 Απριλίου 2011, 16:41 | Θάνος

    Απο facebook

    Χρονικόν ενός προαναγγελθέντος θανάτου. (Όχι του Gabriel Garcia Marquez)
    by Vasiliky Bart on Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 στις 3:21 π.μ.

    Χρονικόν ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

    (Όχι του Gabriel Garcia Marquez)

    Στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι γνωστό σε όλους μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως το έχουν οι ζωόφιλοι που εκτελούν χρέη δήμου και στερούνται από το εισόδημα τους για να ταΐζουν-ποτίζουν-στειρώνουν τα αδέσποτα.

    Είναι οι άνθρωποι αυτοί που πολλοί αποκαλούν περίεργους ελαφρά τη καρδία.

    Δεν είμαι σίγουρη αν μπορώ να εντάξω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατηγορία, πρώτον γιατί δεν έχω χρόνια στον “χώρο”, αν και από τότε που με θυμάμαι ήμουν με κομματάκια κρέας και ξηρές τροφές για να ταΐσω όποιο αδέσποτο βρεθεί μπροστά μου, και δεύτερο γιατί δεν ξέρεις πως τα φέρνει η μοίρα και πως γυρνάνε τα μυαλά του ανθρώπου στην πορεία της ζωής του.

    Για να μην πολυλογώ φρόντιζα-τάιζα μια μάνα με τα κουτάβια της στην Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκης, μια μέρα λοιπόν και συγκεκριμένα,

    Πέμπτη 24/03/2011

    ένας κύριος από την γειτονιά τρομάζει την μητέρα, η οποία έχει καταγραφεί και ως “επιθετική” με πολλές καταγγελίες σε δήμο και αστυνομία, και εγώ πάω κοντά του να του εξηγήσω οτι δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται έτσι στην σκύλα, είναι ήδη τρομοκρατημένη, από ανίδεους γείτονες που κυκλοφορούν με ξύλα για να “μην τους δαγκώσει” και με τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να σταματήσει να φοβάται, έτσι όταν νιώθει απειλή θα κάνει φοβικές κινήσεις που από κάποιον άπειρο θα θεωρούνται απειλητικές και απ την αντίδραση που θα χει στο τέλος πράγματι ίσως και να υπάρχει δάγκωμα!

    Ο κύριος όμως αντί να ηρεμήσει και να μου πει πως το σκυλί το τρόμαξε γιατί ήθελε να το διώξει (χωρίς να τον δικαιολογώ) επειδή είχε ωμό κρέας (που κάποιος είχε πετάξει) αρχίζει και μου φωνάζει πως αυτός ότι θέλει θα κάνει και αν την πιάσει στα χέρια του θα την σκοτώσει, ο παραλογισμός συνεχίστηκε γενικεύοντας τις απειλές προς όλους του σκύλους, -”Θα τα σκοτώσω όλα αν θέλω”, και εγώ προσπαθούσα να κρατήσω την υπομονή μου για να μην γίνει φασαρία διότι η γειτονιά είναι επικίνδυνη.

    Συνέχισα λοιπόν να του λέω πως με αυτά και μόνο που λέει μπορώ να τον καταγγείλω στην αστυνομία, συνέχισε όμως τον καυγά οπότε και εγώ κάλεσα την αστυνομία για να πάρει τα στοιχεία του. Επειδή είχαν βγει “περίεργα άτομα” στα μπαλκόνια που λέγανε πως “ε καλά θα τα κάνει, μας χέζουν την γειτονιά, μας τρομάζουν” κ.α., άρχισα και εγώ να του φωνάζω πως ο καινούργιος νόμος λέει πως αν πειράξει τα σκυλιά μπορεί να μπει μέχρι και 3 χρόνια και να πληρώσει μέχρι και 30.000€ πρόστιμο.

    Ύστερα από αρκετή ώρα και 3 τηλεφωνήματα έφθασε το περιπολικό.

    Κατεβαίνει ο αστυνομικός του λέω τι έχει συμβεί, με ρωτά αν αυτός που το πε είναι εδώ και του λέω μένει στην τάδε πολυκατοικία (και από δίπλα ήταν η γυναίκα του, αυτός είχε ανέβει στο σπίτι επειδή “φοβήθηκε”), επειδή είχαν μαζευτεί γείτονες που λέγαν διάφορα και προσπαθούσα να απαντήσω και σε κείνους είχα σταματήσει να μιλάω με τον αστυνομικό που χε πιάσει κουβέντα με την γυναίκα(χωρίς να το γνωρίζει προφανώς) του “κυρίου”, οπότε ξαφνικά γυρνώ και βλέπω τον αστυνομικό να μπαίνει μέσα στο περιπολικό για να φύγει.

    Τον ρώτησα που πάει, και οτι θέλω να πάρει τα στοιχεία του κυρίου που δήλωσε οτι θα σκοτώσει τα σκυλιά και χωρίς καν να με κοιτάξει γυρνάει στους άλλους κατοίκους και τους λέει -”Μην της δίνετε σημασία”, πάω λοιπόν και του ζητάω τα στοιχεία του και αυτός μου απαντά -”Πανε στο τμήμα να τα πάρεις”, του ζητάω να με πάρει μέχρι το τμήμα για να φροντίσω να γραφεί το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων και μου απαντά και πάλι -”Πήγαινε με τα πόδια”.

    Αυτό έκανα! Πήγα με τα πόδια, πάλι καλά που είχα και μάρτυρα φίλη μου που ρθε μαζί μου για παρέα να ταΐσω τα σκυλιά. Στο αστυνομικό τμήμα μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας η οποία με διαβεβαίωσε οτι θα στείλει άλλο περιπολικό να πάρει τα στοιχεία.

    Πάμε λοιπόν πίσω στον τόπο, έρχεται και πάλι το ίδιο περιπολικό!!! Λέω λοιπόν στον αστυνομικό που βρίσκεται το σπίτι του δείχνω τον όροφο και το μπαλκόνι του αλλά και πάλι δεν δέχτηκε να χτυπήσει κουδούνια διότι είναι αντιεπαγγελματικό και ήταν και μεσημέρι.

    Λήγω το θέμα εκεί αφήνοντας κατά νου πως από Δευτέρα θα φροντίσω να κάνω καταγγελία!

    Παρασκευή 25/03/2011

    Πηγαίνω στα σκυλιά να τα ταΐσω και να πάρω ένα από τα 8 κουτάβια (ήταν 9 αλλά το ένα το πάτησε αμάξι), διότι μου το ζήτησε μία κυρία.

    Κυριακή 27/03/2011

    Πηγαίνω πάλι να τους δώσω φαγητό και διαπιστώνω πως στον τόπο υπήρχαν 3 νεκρά κουτάβια, παίρνω την αστυνομία και δίνω σε φίλο μου να μιλήσει διότι με είχαν πιάσει τα κλάματα και καλά καλά δεν μπορούσα να αναπνεύσω, τους λέει να ‘ρθούνε, φθάνουνε εντωμεταξύ και 2 φίλοι μας (η κοπέλα που ταν μπροστά στο σκηνικό της Πέμπτης και ο αδερφός της), έρχονται μετά από ώρα και οι αστυνομικοί, οπού διαπιστώνουν τον θάνατο των 3 κουταβιών, τους ζητάω να επισκεφθούν το σπίτι του ατόμου που ‘πε τις απειλές.

    Μαθαίνουμε τα στοιχεία του (Ζ.Ν.) απο γειτόνισσα διότι δεν ήταν κάποιος στο σπίτι.

    Πηγαίνουμε στο τμήμα με σκοπό εγώ και η φίλη μου να δώσουμε ένορκη καταγγελία, μιλάω με τον αξιωματικό υπηρεσίας και του λέω πως τα κουτάβια μαζί με τις τροφές πρέπει να πάνε για νεκροψία και τοξικολογική ανάλυση, διαπιστώνω πλήρη άγνοια του οργάνου για το αν πρέπει να γίνει η νεκροψία και η ανάλυση, οπότε επικοινωνώ με την δικηγόρο Β.Τ. της Πανελλαδικής Συντονιστικής Ζωοφιλικών Σωματείων, η οποία μου λέει πως τα σκυλιά πράγματι πρέπει να πάνε για νεκροψία.

    Επειδή ο αξιωματικός είχε θεωρήσει οτι τα σκυλιά θα τα μάζευε ο δήμος (για να τα θάψει) και πήρε τηλέφωνο για να δει αν υπάρχει κάποιος να τα πάρει, για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο βάλαμε τα κουτάβια σε μια μαύρη σακούλα μέσα στα ερείπια όπου διέμεναν τα σκυλιά μέχρι την επομένη που θα τα παίρναμε απ το σημείο για να ‘πανε για νεκροψία.

    Δευτέρα 28/03/2011

    Το πρωί πήρα τηλέφωνο στο τμήμα Άνω Πόλης στον αξιωματικό υπηρεσίας να τον ρωτήσω αν θα στείλει περιπολικό που θα μεταφέρει τα σκυλιά στο αρμόδιο τμήμα, εκείνος με παρέπεμψε στην γραμματεία του Α.Τ. για να δούμε ποια είναι η διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Τηλεφωνώ στην γραμματεία και ρωτάω τον κύριο που απαντά αν γνωρίζουν τι γίνεται και που θα μεταφερθούν τα κουτάβια και που οι τροφές, μου απαντάει λοιπόν πως δεν γνωρίζουν αλλά θα ψάξουν και θα με ενημερώσουν (εντωμεταξύ τα κουτάβια ήταν στο τόπο και σάπιζαν…).

    Αρχίζω λοιπόν να παίρνω τηλέφωνα να ψάχνω στο internet.. τι στο καλό σκεφτόμουνα εδώ το λέει ο νόμος δεν έχουν προβλέψει που θα τα πάνε?

    Βρίσκω στην τελική πως τα κουτάβια θα μεταφερθούν στον 3ο τομέα των κτηνιατρικών κλινικών του Α.Π.Θ. και μιλάω με την κυρία Δ.Ψ. που μου εξηγεί πως αφού γίνει η νεκροψία τα στομάχια θα σταλούν Αθήνα για το τοξικολογικό έλεγχο και θα μπορούσε σαν εξυπηρέτηση να στείλει και τα φαγητά!

    Παίρνω την γραμματεία στην αστυνομία τους δίνω το τηλέφωνο.

    Έρχονται εν τέλη στον τόπο του εγκλήματος 2 αστυνομικοί, το θέμα είναι όμως πως δεν υπήρχαν κουτάβια, κάποιος τα χε πάρει, ζητάω λοιπόν απ τον αστυνομικό να μαζέψει τα φαγητά (είχε φέρει και κούτα για να τα βάλει) και μου λέει πως δεν είναι υποχρεωμένος να μαζεύει φαγητά οπότε παίρνω και εγώ τα γάντια και του βάζω στην κούτα κάτι μπιφτέκια και άλλα υπολείμματα τροφών που υπήρχαν στο μέρος και θα μπορούσε να υπάρχει δηλητήριο.

    Κατά την διάρκεια της εβδομάδας έκανα τουλάχιστον 3 τηλεφωνήματα και όποιος μου απάντησε μου είπε πως τα δείγματα έχουν σταλεί για ανάλυση και περιμένουν απαντήσεις, τους ρωτούσα μάλιστα συγκεκριμένα -”Δηλαδή στείλατε οι ίδιοι τα δείγματα στην Αθήνα?” και οι απάντηση που έπαιρνα ήταν -”ναι θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε αποτελέσματα”.

    Δευτέρα 04/04/2011

    Παίρνω τον αξιωματικό υπηρεσίας και του λέω τι έγινε με τα δείγματα? Με παραπέμπει στην γραμματεία, ρωτάω λοιπόν να μάθω τι έγινε με τα δείγματα και ο κύριος που μου απάντησε (ήταν ο ίδιος που μιλήσαμε και όλες τις προηγούμενες φορές) μου λέει

    -Τα δείγματα εμείς τα πήγαμε στην κτηνιατρική αλλά ήταν χαλασμένα οπότε δεν γινόταν να γίνει έλεγχος.

    -Αποκλείεται του λέω να σας είπανε κάτι τέτοιο, δεν είναι αρμόδιοι, αυτοί δε τα κοιτάνε καν.

    Επέμεινε στον τηλέφωνο πως αυτό του είπαν οπότε του λέω και εγώ ευχαριστώ κλείνω το τηλέφωνο και παίρνω κατευθείαν το τμήμα του Α.Π.Θ.

    Μου απαντά η ίδια κυρία και την ρωτάω να μάθω τι έγινε με τα δείγματα, μου λέει πως τις πήγανε κάτι τροφές και τους εξήγησε πως απ την στιγμή που δεν υπάρχουν κουτάβια δεν υπάρχει λόγος να αναμειχθεί, και οτι πρέπει οι ίδιοι να στείλουν στο τάδε τμήμα στην Αθήνα τις τροφές…

    …………………………………………………………………………………………………………………………….

    Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

    Εξαιτίας του λάθους χειρισμού της αστυνομίας απ την αρχή της υπόθεσης, που άφησε να πιστεύουν οι κάτοικοι πως είμαι η τρελή και δεν έγινε και κάτι αν ρίξει κάποιος φόλα, 3 κουτάβια βρέθηκαν νεκρά.

    Αλλά δεν σταματάμε εκεί, θα μπορούσαμε το ελάχιστο να βρούμε από την κονσέρβα στην οποία υπήρχε το δηλητήριο ίχνη του ατόμου που έκανε αυτήν την πράξη, όχι όμως ούτε και εκεί γνώριζαν τι πρέπει να γίνει.

    Η αίσθηση που μου έμεινε από την αστυνομία σε όλη αυτή την υπόθεση είναι…

    -”Δε γα***ται σκυλιά είναι/ήταν!!!”

    Τηλέφωνο αξιωματικού υπηρεσίας Άνω Πόλης:2310-254770

    -//- γραμματείας -//- :2310-254785

    Δήμος Θεσσαλονίκης

    Γραφείο Δημάρχου

    Τηλέφωνο: 231087-7900

    Fax: 231087-7920, 231087-7921

    http://www.facebook.com/note.php?note_id=146610495404841

  • 8 Απριλίου 2011, 15:19 | ΕΥΗ

    Βασικό είναι όπως σε κάθε νόμο να ενημερωθούν, να συμμορφωθούν και να υποχρεωθούν να εφαρμόζουν τον νόμο και οι αστυνόμοι και όλοι οι αρμόδιοι που θα πρέπει να υποβάλλουν τις ποινές στους κακοποιούς. όχι να απευθυνόμαστε στους αστυνόμους επωνύμως και αυτοί να μας λένε ότι την επόμενη φορά που θα ξαναδούν κακοποιημένο ζώο τότε θα τιμωρήσουν τον υπεύθυνο! (δείτε δημοσίευμα στο http://www.econews.gr) Eπίσης στη φράση «δεν επιτρέπεται……ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός», η λέξη «ιδίως» εννοεί ότι κάτι άλλο που μπορεί να σκεφτεί αυτός που θα θέλει να κακοποιήσει ένα ζώο επιτρέπεται εάν δεν συμπεριλαμβάνεται στα ανωτέρω?

  • 8 Απριλίου 2011, 13:01 | στυλιανη

    γιατι δεν διευκρινιζει θα γινει κακουργημα ετσι ωστε να τιμωρουντε οπως πρεπει η όχι παρακαλώ ας μου εξηγήσει κάποιος πολύς κόσμος βλέπει περιστατικά με βία απέναντι σε σκυλιά περισσότερο?, αλλά φοβαται να καλέσει την αστυνομία μηπως μπλέξει .. η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει μόνη της μηνυση??

  • 8 Απριλίου 2011, 00:45 | Afrodite

    Η κακοποίηση πλασμάτων που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αντιδράσουν,σε όλες τις μορφές της, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.

    Για τους πανέξυπνους δίποδους ιδιοκτήτες που πιστεύουν ότι αν κόψεις τα αυτιά και την ουρά του σκυλιού, το κάνεις καλύτερο, θα πω μονο αυτό:
    Ο άνθρωπος γνωρίζει καλύτερα απο την φύση;Αν η φύση ήθελε το ντομπερμαν με μικρότερα αυτιά ή με μικρότερη ουρά,να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ οτι θα το είχε διαμορφώσει αλλιώς.Μην ακούω ανοησίες.Μιλάτε όπως στα τριτοκοσμικά κράτη και δη μουσουλμανικά που καλλιεργούν στον κόσμο την εντύπωση ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν κλειτοριδεκτομή γιατί γεννήθηκαν με ακάθαρτα πράγματα ανάμεσα στα σκέλια τους και πρέπει να τα κόψουν για να είναι καθωσπρέπει.ΕΛΕΟΣ ΔΛΔ!
    Να είναι αναγκαία επέμβαση,για ιατρικούς λόγους, ναι το καταλαβαίνω.
    Αλλα όχι ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ!
    Με ποιό δικαίωμα επεμβαίνεις εσύ ο άνθρωπος στην φύση του σκυλιού σου;
    Ή θα το δεχτείς έτσι όπως είναι απο γεννησιμιού του, ή μην σώσεις και πάρεις ποτέ σου σκυλί ράτσας.

    Απο εκεί και πέρα, απλά ΑΠΑΙΤΩ απο τους δήμους μας που ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ως πολίτες, να ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ που τους αναλογουν, γιατι απο το 2003 που ψηφιστηκε ο νομος κι επειτα,8/10 Δήμους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ συστηματικά, αγνοώντας τον νόμο.

  • 8 Απριλίου 2011, 00:53 | Βίκυ

    Οι διοργανωτές των κυνομαχιών θα πρέπει να τιμωρούνται όπως οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 16 και όχι του άρθρου 12.
    Οι κυνομαχίες δεν είναι μόνο θέαμα.
    Τα σκυλιά ντοπάρονται απο ουσίες και ξεσκίζονται στην κυριολεξία.Μετά εγκαταλείπονται απο τους ψυχοπαθείς εγκληματίες και πολλά πεθαίνουν αβοήθητα.
    Πρέπει να πηγαίνουν φυλακή αυτοί οι εγκληματίες.Διαφορετικά αν πληρώνουν μόνο πρόστιμο θα ξανασυνεχίζουν.

  • 7 Απριλίου 2011, 22:27 | sievieniki

    Soggiornare in bromuro cucina, [url=http://katalog.ws24.pl/pomocne/oc,kalkulator,ubezpieczenia,s,30 ] qualifiche [/url] monete il pranzo spese. Nuovo vendere sono abbondanti sontuosi e poc. Ma quando non manipolare come cucinare si ancora un boccone meno . Ci sono diversi Varie opzioni che sono facili al portafoglio, ma [url=http://vkid.pl/kalkulatory-oc-ubezpieczenia,261d,biznes-ekonomia-finanse ] corpulento [/url] diligente sul gusto. Tutte le oltre per l’Italia si trova descry rilevare piccolo negozi di rosticceria. Alcuni possono avere [url=http://katalog.ws24.pl/pomocne/oc,kalkulator,ubezpieczenia,s,30 ] prendere [/url] a pochi al posto di , pochi non molti per giudicare da selezionare. Altri sono[url=http://bespridel.org/2010/05/ubezpieczenia-kalkulatory-oc ] verticale [/url] corretto il pollo, che vi prendere andare. Si puo spesso continuamente ponte fuori e pruriginoso o freddo pungente- impassibile, e drive dividere it up su [url=http://portek.pl/biznes,ekonomia/kalkulatory,ubezpieczenia,oc,s,190 ] cercare [/url], cosi fa una darned maneggevole picnic grezzo alimentare.
    Mentre lor al posto di tua dolce oggetto retrocucina, non dimenticare lieve gli altri venditori al Mercato. Qui potete su scorgere prosciutto tagliato a mano, un [url=http://linkseo.eu/biznes,i,ekonomia/kalkulatory,ubezpieczeniowe,s,1585 ] miscelare[/url] di salumi e formaggi, e la famoso porchetta, forma a pezzi [url=http://seopozytywny.pl/kalkulator-oc ]e poco costoso [/url] economici pasto.
    Ci sono bon vivant razioni mangia negozi, spesso di nuovo [url=http://dodano.eu/biznes,ekonomia/oc,kalkulator,s,95 ] fornire [/url] in grado maturo intelligente da mangiare. Potrai anche trovare vedere simili raccolta nei supermercati e in molti numerabile forte negozi di pasta.

  • 7 Απριλίου 2011, 21:14 | Αγγελική

    Αν δεν θελετε ωτίτιδες να περιποιείστε τα αυτιά των σκύλων σας, όχι να τα κοβετε! Θεωρείτε ότι μπορείτε να κοροιδέψετε την Υπουργό και τους υπόλοιπους? υπάρχουν φυλές με τεράστια πεσμενα αυτιά και με την κατάλληλη φροντίδα δεν παθαίνουν ωτίτιδες και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι παθαίνουν τα ντόμπερμαν????? μας περνάτε για μειωμένης αντίληψης??? ουτε καν τρίχες δεν εχουν τα αυτιά των ντομπερμαν! και μια χαρά αερίζονται… οπότε αφήστε αυτά που προσπαθείτε για αλλου…

  • 7 Απριλίου 2011, 21:43 | mariα

    Επειδη μου εκανε τρομερη εντυπωση η αντιπαραθεση αυτων που εκτρεφουν ντομπερμαν ,η προφανως ειναι ιδιοκτητες και αλλων φιλοζωων η φιλωζωικων αλλα απο τα λεγομενα δεν ειναι ξεκαθαροι οι λογοι ,και ηθελα παραπανω εξηγησεις ,βρηκα ενα πολυ καλο αρθρο που αναλυοντε τα παντα απο την ιστορια της κοπης της ουρας και των αυτιων ,το τροπο ,τα υπερ τα κατα ,για την υγεια του ζωου.
    Cropping and Docking: A Discussion of the Controversy and the Role of Law in Preventing Unnecessary Cosmetic Surgery on Dogs

    Amy L. Broughton

    Michigan State University – Detroit College of Law
    Publish Date: 2003
    Place of Publication: Michigan State University – Detroit College of Law
    http://www.animallaw.info/articles/dduscroppingdocking.htm
    Μερικα αποσπασματα
    »4. The Importance of Having a Tail. Advocates of docking such as Vets for Docking, quite simply state that the tail serves no actual function in locomotion or communication.31 Specifically, they note that communication in dogs is conducted primarily by smell or facial expressions, and to a lesser degree – vocalizations.32 J.L. Holmes, author of the «Vets for Docking Submission» states that a «a dog’s tail is not an essential part (for it is patently obvious that a dog can live quite happily without a tail, both physically and emotionally.)»

    While it may be true that amputees can live full and happy lives, there is substantial disagreement about a dog’s need for a tail. Robert Wansborough notes, «the tail is not merely an inconsequential appendage. It is an anatomically and physiologically significant structure which has many biological functions that should not be underestimated.»33 For example, «the tail acts as a counterbalance when the dog is leaping, walking along narrow structures, or climbing.»34 Wansborough also notes that the tail plays an important role in defecating, and that the muscles used to wag the tail may also strengthen the perineal area and prevent perineal hernias.35

    In addition, the dog uses the tail to signal many emotions and intentions. As a result, tail docking can adversely affect the interaction of a dog with other dogs or with humans. Furthermore, the tail enhances human-dog interactions, as the tail is the most obvious means of communication between human and dog.36 Finally, the absence of a tail may cause a dog to be the victim of attacks by other dogs due to an inability to communicate.37
    Robert Wansborough argued in a 1996 paper[4] that docking tails puts dogs at a disadvantage in several ways. First, dogs use their tails to communicate with other dogs (and with people); a dog without a tail might be significantly handicapped in conveying fear, caution, aggression, playfulness, and so on. Certain breeds use their tails as rudders when swimming, and possibly for balance when running, so active dogs with docked tails might be at a disadvantage compared to their tailed peers. In 2007, Stephen Leaver, a graduate student at the University of Victoria, published a paper on tail docking which found that tail length was important in the transmission of social cues. The study found that dogs with shorter tails (docked tails) would be approached with caution, as if the approaching dog was unsure of the emotional state of the docked dog. The study goes on to suggest that dogs with docked tails may grow up to be more aggressive. The reasoning postulated by Tom Reimchen, UVic Biologist and supervisor of the study, was that dogs who grew up without being able to efficiently transmit social cues would grow up to be more anti-social and thus more aggressive.[5]

  • 7 Απριλίου 2011, 21:32 | Μαρούλα

    Βλεπουμε όλοι πεντακάθαρα τους λόγους που εσεις εκτροφείς των ντομπερμαν έχετε τρομοκρατηθεί! είναι απλά τα ευρω!!! επίσης βλεπουμε πεντακαθαρα το επιπεδό σας από τον τροπο που γραφετε με εκφράσεις του τύπου «ντροπή σας» «δήθεν» με «προκλήσεις για μυνήσεις» να δώ τι άλλο θα διαβάσουμε από μια ΜΙΚΡΗ μερίδα ξεροκέφαλων οπαδών… φανατισμένων που μολις ξεσκεπάστηκε ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ εδώ και χρονια αρχίσατε το βρίσιμο και τις απειλες…

    Εχουμε καταλαβει την ποιοτητά σας και την «αγνη ζωοφιλία σας»

    ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ!!!!!!!!!!!! δεν θα κοιτάξει ο Νομοθέτης εάν ειναι δίκαιο για τους ντομπερμανάδες ή όχι!!!

  • 7 Απριλίου 2011, 18:40 | ΕΥΜΟΡΦΙΑ

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΑΥΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ

  • 7 Απριλίου 2011, 16:34 | Valerie Peach

    If mutilation includes de clawing, de barking, tail docking and ear mutilation, motivated for human reasons as opposed for the benefit of the animal – I welcome it.

    We should have no right to mutilate an animal to suit human perceived benefits. In many instances this is totally unnecessary painful and debilitating for the animal. Regulations laid down by kennel clubs to theoretically enhance the abilities of working dogs by ear and tail cutting are not valid or beneficial to the animal, along with many other characteristics laid down as being desirable which have resulted in multilations via selective breeding of poor bone and muscle structure causing great pain and inabilities to many breeds of animals.
    For instance……. HIP DYSPLASIA is a widespread painful condition of many Alsatians here in Greece.

  • 7 Απριλίου 2011, 07:43 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΟΣ

    Η κοπη αυτιων και ουρας σε ορισμενες φυλες,ειναι χρησιμοι για πολλους λογους.(καθηκοντων,εμφανισης ,λογων υγειας).Δεν καταλαβαινω ,γιατι καποιοι «φιλοζωοι»,ενοχλουνται απο αυτο και δεν ενοχλουνται απο την στειρωση των ιδιων ζωων,που φαρισαικα υποστηριζουν οτι αγαπουν και προστατευουν.
    Ως αρσενικος,λοιπον ,σας βεβαιωνω,οτι θεωρω πολυ χειροτερο να με ευνουχισουν απο το να μου κοψουν ενα αυτι……………
    Σιγουρα ,θα επικαλεστουν ,οτι εξυπηρετειτε ο ελεγχος,των γεννησεων αδεσποτων!!!! Και εγω θα απαντησω οτι με την κοπη αυτιων και ουρας σε ορισμενες φυλες ,οπως το Ντοπερμαν,εξυπηρετει εκτος των αλλων σε λογους εργασιακους (σωματοφυλακη) και υγειας,αλλα και υπαρξης της ιδιας της φυλης!!!!!!!
    Διευκρηνιζω οτι ειμαι ενας ιδιοκτητης Ντοπερμαν χωρις συμφεροντα οικονομικα(εκτροφης,πωλησης κλπ)

    Αληθεια ,μηπως θα επρεπε να απαγορευτει και το τρυπημα αυτιν και λοιπων «οργανων» και στους ανθρωπους???????

  • 7 Απριλίου 2011, 01:02 | Στέλλα

    Στην κακοποίηση θα έπρεπε να προστεθεί και αφαίρεση δικαιώματος κατοχής ζώου για τα υπόλοιπα χρόνια.
    Εκτός απο αυτό υπάρχει μια αντίφαση στον νόμο περι κακοποίησης.
    Εφόσον η δολοφονία ζώων είναι κακοποίηση γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις στους κυνηγούς;
    Δηλαδή αν ένας δολοφόνος σας πει ότι σκοτώνει για να διατηρηθεί η πανίδα (όπως λένε οι κυνηγοί)θα τον συγχωρέσετε όπως κάνετε και στους κυνηγούς;
    Και αν δεχθούμε ότι είναι δολοφονία που στους άγραφους νόμους είναι,
    πως αφήνατε να έχει στη κατοχή του κάποιος σκύλο (στην προκειμένη περίπτωση κυνηγόσκυλο) απο την στιγμή που σκοτώνει άλλα ζώα;
    Τον εμπιστεύεστε; και να φανταστείτε ότι υπάρχουν τόσες καταγγελίες για την συμπεριφορά τους στα κυνηγόσκυλα.

  • Κι αυτο για την κ Δεκαριστου

    http://dobermann.forumup.gr/viewtopic.php?t=3141&sid=f9c6e61d3f21ceea98eff5051d61accc

  • 7 Απριλίου 2011, 00:57 | mariα

    Ακρωτηριασμός (Amputation) είναι η τραυματική ή η ιατρογενής (χειρουργική) αποκοπή ενός μέλους ή τμήματος του μέλους του σώματος από το υπόλοιπο σώμα. Η πρώτη περίπτωση αποκαλείται Τραυματικός Ακρωτηριασμός και η δεύτερη λέγεται θεραπευτικός Χειρουργικός Ακρωτηριασμός.
    Διάφορες αιτίες μπορεί να προκαλέσουν την αναγκαιτότητα χειρουργικού Ακρωτηριασμού με συνηθέστερη το βαρύτατο τραυματισμό ενός μέλους, σε σημείο που είναι λειτουργικά ανώφελο ή μη βιώσιμο.
    Η παραδοσιακή εμφάνιση του Ντόπερμαν επιβάλλει κομμένη ουρά και στητά αυτιά μέσω δύο απλών επεμβάσεων με την ονομασία docking και cropping αντίστοιχα.

    http://www.nzva.org.nz/files/sharedimages/9c_-_Tail_Docking_-_9Feb11.pdf
    Αυτο ειναι αποσπασμα απο θεση κτηνιατριατικου συλλογου
    New Zealand Veterinary Association Policy – 9 February 2011
    TAIL DOCKING OF DOGS

    Policy
    The NZVA opposes the prophylactic and cosmetic docking of dogs’ tails, and supports docking for medical
    or surgical reasons only.

    Explanation
    The NZVA policy on canine tail docking is in line with its policy (3b) that opposes surgical alterations to the
    natural state of animals unless they are demonstrably necessary for the welfare of the animals concerned.

    The NZVA is unaware of any credible studies that demonstrate that the welfare of dogs is compromised by
    being left undocked, and finds there is insufficient evidence that if dogs of the traditionally docked breeds
    were left undocked they would experience a greater number of tail injuries than dogs of the traditionally
    undocked breeds. A recent study (Diesel et al 2010) concluded that approximately 500 dogs would need
    to be docked in order to prevent one tail injury.
    In addition, there are studies that show that atrophy and degeneration of the tail and pelvic muscles result
    in an increased risk of faecal incontinence, perineal hernia and possible urinary incontinence. The
    formation of a traumatic neuroma may result in chronic neuropathic pain.
    There is also evidence from
    other species that while younger animals may have a higher pain threshold, early painful stimuli may result
    in a greater sensitivity to pain as the animal ages.
    The NZVA believes, then, that docking constitutes an unnecessary surgical alteration with subsequent
    animal welfare compromise, rather than any clear benefit to the animal.
    The European Convention for the Protection of Pet Animals prohibits surgical operations for non-curative
    purposes (see below). An increasing number of countries have placed restrictions on canine tail docking,
    including the United Kingdom, Germany, Norway, Sweden, the Netherlands, Australia, Finland and
    Denmark, while others including Cyprus, Greece, Luxembourg, Switzerland and Austria have ratified the
    Convention mentioned above.
    Ασ τοποθετηθει και ο κτηνιατρικος συλλογος Ελλαδος σ αυτο το θεμα που ειναι εξισου σοβαρο με τα υπολοιπα θεματα που αφορουν το ευζην ολων των των ζωων γιατι τα ντομπερμαν ειναι μονο ενα ειδος που εφαρμοζετε ο χειρουργικος ακρωτηριασμος για προστατευτικους και αισθητικους λογους

  • Αυτο ειναι κακοποιηση και το φωναζουμε σαν ανακοινωση παρολο που εχουν περασει τοσα χρονια..
    http://dobermann.forumup.gr/viewtopic.php?t=2503&mforum=dobermann

    Το κρατος ειχε τα στοιχεια του φοιτητη και δεν εκανε τιποτα παρολο που το πανεπιστημιο Αιγαιου τον διεγραψε απο
    φοιτητη του. Και θα ερθει να βαλει εμενα προστιμο που 2 κομμενα σκυλια ζουν μεσα στο σπιτι μαζι μου και κοιμουντε στο κρεβατι μου?

    Ξαφνικα θα δειτε 150 Ντομπερμαν εξω απο τη βουλη.. Λεφτα Υπαρχουν!!!!

  • και αυτα…

    http://dobermann.forumup.gr/viewtopic.php?p=94206&mforum=dobermann#94206

  • 6 Απριλίου 2011, 21:57 | Α. Θανάσης

    6 Απριλίου 2011, 16:11 | Μιχαλόπουλος Σ.
    http://www.opengov.gr/ypaat/?c=1560
    Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατα της κοπής είμαι υπέρ της ελευθερειας στην αποφαση.
    —————
    Ελευθερία στην απόφαση δικαιούσαι μόνο όταν πρόκειται για τα αντικείμενά σου (αν ξέρετε τι είναι αυτό) το αυτοκίνητό σου πχ βάλτο φωτιά και κάψε το αν θέλεις.

  • 6 Απριλίου 2011, 20:18 | Μαρία

    Υπάρχουν κάποιοι που θα προτιμούσα να μην τους χαρακτηρίσω που μπερδεύουν την κακοποίηση με την στείρωση.
    -Κακοποίηση είναι να αφήνεις ένα θηλυκό ζώο αστείρωτο και να γεννάει 2 φορές τον χρόνο,να πεθαίνουν τα κουτάβια απο την πείνα ή τα τροχαία ή τις αρρώστιες ή την κακοποιήση,και να βασανίζεται η μάνα τους να βρεί τροφή στα σκουπίδια ή να τα ταίσει με το λιγοστό γάλα που έχει αν έχει.
    -Κακοποιήση είναι να αφήνεις την θηλυκιά αστείρωτη και να γεννάει σπίτι σου και να μην έχεις τι να κάνεις τα κουτάβια και να τα πετάς στο βουνό για να πεθάνουν απο την πείνα αργά και βασανιστικά η να τα πετάς στα σκουπίδια και να πεθαίνουν με τον ίδιο τρόπο ή να τα πνίγεις για να τα ξεφορτωθείς ή να τα πηγαίνεις σε έναν έμπορα κτηνίατρο ν α στα σκοτώσει ή να τα πετάς σε ένα κήπο και να αναγκάζετε ένας φιλόζωος(άν είναι τυχερά) να επωμιστεί το ψυχικό και οικονομικός βάρος για να τα μεγαλώσει ή να τα δώσει σε κάποιον(ποιόν άραγε που θα θέλει σκύλο και όχι σκύλο ράτσα για να τον επιδεικνύει)
    -Κακοποιήση είναι να αφήνεις το ζώο σου αστείρωτο και να γεννάει σπίτι σου και να δίνεις τα κουτάβια σε φίλους και γνωστούς ή στον πρώτο τυχόν εσύ με το¨φιλοζωικό ¨σου μυαλό με αποτέλεσμα να τους φέρονται άσχημα ή ανεύθυνα.
    -Κακοποίηση είναι να αφήνεις το ζώο σου αστείρωτο και να γεννάει κουτάβια και να τα δίνεις σε σωστούς ανθρώπους αλλά έτσι κάποια άλλα κουτάβια που ψωμολυσσάνε στον δρόμο ή στο βουνό η στα σκουπίδια δεν θα τα πάρουν αυτοί οι καλόι άνθρωποι γιατί θα έχουν πάρει ήδη τα δικά σου επειδή εσυ δεν στείρωσες το ζώο σου.
    Το ίδιο ισχύει και για τις γάτες.
    Ελπίζω μετά απο αυτά να καταλάβατε κάτι και αν όχι τουλάχιστον να θεωρήται την στείρωση ως αναγκαίο κακό.

  • Αυτα να βλεπει η κ Δεκαριστου και να ποσταρει στη σελιδα του υπουργειου.. Αυτους τους βασανισμους τους κραζουμε κι εμεις!!!

    http://dobermann.forumup.gr/viewtopic.php?p=94201&mforum=dobermann#94201

  • 6 Απριλίου 2011, 19:39 | Χρυσάνθη Καραμάνου

    Θα πρέπει να υπάρχουν αυστηροί νόμοι και κυρώσεις πραγματικά αποτρεπτικές για κάθε αρρωστημένο μυαλό που μπαίνει στον «πειρασμό» να κακοποιήσει κάποιο ζωντανό πλάσμα. Κάθε μορφή βίας και κακοποίησης θα πρέπει να διώκεται ποινικά και να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, είτε πρόκειται για δεσποζόμενα είτε για αδέσποτα ζώα. Θα ήθελα λοιπόν να υπάρξουν και να εφαρμόζονται πολύ πιο αυστηρές κυρώσεις για τέτοιου είδους πράξεις που έχουν ως δέκτες ανυπεράσπιστα πλάσματα.