Άρθρο 12 Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου, σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες

1.Δεν επιτρέπεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου (άγριας πανίδας ή υπό εξαφάνιση, ζώου εργασίας, εκτροφής, συντροφιάς) σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού.

2.Δεν επιτρέπεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ΄ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους

3. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου (άγριας πανίδας ή υπό εξαφάνιση, ζώου εργασίας, εκτροφής, συντροφιάς) σε υπαίθρια δημόσια έκθεση ή/και φωτογράφισή τους, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους .

4. Δεν επιτρέπεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων σε οποιοδήποτε είδος μονομαχίας. Επίσης δεν επιτρέπεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων και γατών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος, ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.

  • 4 Απριλίου 2011, 10:04 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

    @Δεκαριστου Μαρια

    Αν θέλουμε να εκφέρουμε άποψη για τις χώρες αυτές πρέπει να κάνετε μια έρευνα για το πώς χρησιμοποιούν τα ζώα. Την βάρβαρη εκπαίδευση για κυνομαχίες, εγκληματικές συμμορίες για προστασία ( Αμερική)και για φύλακες χωρίς τη σωστή εκπαίδευση.
    Η βία φέρνει βία. Μην αναφέρετε την επικινδυνότητα σαν έννοια γιατί δεν έχει καταγραφεί σε καμιά επίσημη κλινική έρευνα το γονίδιο της επικινδυνότητας ( κάτι παραπάνω γνωρίζω από κλινικές μελέτες) όπως και την ακραία θέση σας με κολάζ από διάφορα site, μια δαιμονοποίηση που θεωρώ ρατσιστική.
    Πιθανόν να μην έχετε καμία σχέση με τη φιλοζωία, γιατί διαφορετικά δε θα διαχωρίζατε τα ζώα. Όμως,ας αφήσουμε το πέπλο της ευεργετικής ασάφειας, τους μύθους για την μυθολογία και για τις χώρες που αναφέρατε δείτε τα στατιστικά εγκληματικότητας, κοινωνικής αστάθειας και πως όλα δένουν στην άλογη χρήση των ανθρώπων.
    Ευχαριστώ.

  • 4 Απριλίου 2011, 10:01 | Aμαλία Β.

    Θέλω να ρωτήσω, δηλαδή με τον νέο νόμο θα απαγορευτει η είσοδο στη χώρα οποιουδήποτε τσίρκο που εκμεταλεύεται ζώα;

  • 4 Απριλίου 2011, 03:58 | Οικονόμου Ελένη

    το στίρκο είναι κάτι που πρέπει να απαγορευτεί στην Ελλάδα, εάν μέσα σε αυτό σημμετέχουν ζώα. Κατά την προσωπική μου γνώμη είναι πολύ βάναυσο.

  • 4 Απριλίου 2011, 03:10 | Οικονόμου Ελένη

    είμαι απόλυτα σύμφωνη. ιδιαίτερα το στίρκο είναι κάτι που πρέπει να απαγορευτεί στην Ελλάδα, εάν μέσα σε αυτό σημμετέχουν ζώα. Κατά την προσωπική μου γνώμη είναι πολύ βάναυσο.

  • Κανένα ζώο δεν είναι επικίνδυνο ή ακίνδυνο! Τα ζώα που ανήκουν στην άγρια πανίδα σαφέστατα μπορούν να γίνουν επικίνδυνα αν βασανισθούν σε τσίρκο ή δημόσια θεάματα πολύ απλά διότι δεν είναι εκεί η θέση τους. Η θέση τους είναι εκεί όπου η φύση μερύμνησε να είναι στα δάση ή στην ζούγκλα δηλαδή. Κατά συνέπεια διαφωνώ με το παρόν άρθρο στο σύνολο του και δεν αποδέχομαι τυχόν προυποθέσεις.Δεν νοούνται, εξ ανθρώπινης λογικής, εξαιρέσεις ή προυποθέσεις στον κανόνα της φύσης!Το συγκεκριμένο άρθρο στην ουσία διατηρεί τα κακώς κείμενα και την άθλια εκμετάλευση των ζώων. Καμία από τις προυποθέσεις που θέτει δεν δύναται να προστατεύσει την αξιοπρέπεια της ζωής. Εισηγούμε λοιπόν την πλήρη απαγόρευση όσων προβλέπει. Η μοναδική εξαίρεση που βρίσκω λογική είναι αφορά την προστασία ειδών που τέινουν προς εξαφάνιση!
    Σε σχέση τώρα με τα υπόλοιπα ζώα που δεν χαρακτηρίζονται ως άγρια πανίδα, ξεκάθαρα το πρόβλημα γεννάται από τον ανθρώπινο παράγοντα και την συμπεριφορά του. Τα ζώα από την φύση τους είναι άδολα. Πάντα οι άνθρωποι είτε τα εξαγριώνουν, είτε τα εκμέταλεύονται με σκοπό το κέρδος.Σαφέστατα λοιπόν οφείλει ο νόμος αναφορικά με θέματα κυνομαχίων κλπ. ή παραγωγής γούνας, κρέατος ή άλλων αναλόγων θλιβερών ενεργειών, να μην είναι μόνον απαγορευτικός αλλά και αυστηρά καταγγελτικός και να επισύρει αυστηρότατες ποινές. Ας ξανασυνταχθεί,προτείνω λοιπόν, το παρόν άρθρο ως απόλυτα απαγορευτικό και στα τέσσερα υποάρθρα και ας ορισθούν και ποινές κακουργηματικές με πρόβλεψη φυλάκισης, μη εξαγοράσιμη βέβαια, από 5 έτη και πάνω.

  • 4 Απριλίου 2011, 02:43 | Δεκαριστου Μαρια

    Αγαπητοί φίλοι των πιτ μπουλ. Όσο και να προσπαθήσετε κανέναν δεν θα πείσετε ότι τα πιτ μπουλ είναι ακίνδυνα, αθώα και ήρεμα σκυλάκια.

    Οι κυβερνήσεις τόσων κρατών που προέβησαν σε νόμους που υποχρέωναν τα πιτ μπουλ να φοράνε φίμωτρο, αλήθεια θεωρείτε πως ήταν ανόητες? Απλά θεώρησαν καθήκον τους να προστατέψουν τους πολίτες.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ.

    Για όσους ενδιαφέρονται να δουν τι πραγματικά συμβαίνει παγκόσμια με τα πιτ μπουλ, ας πληκτρολογήσετε στο ιντερνετ σε μηχανές αναζήτησης «death by a pit bull terrier»
    Θα βρείτε πάμπολλες ιστοσελίδες. Αλλά προσοχή να απομακρύνετε τα παιδιά από την οθόνη γιατί σε μερικές υπάρχουν φωτογραφίες που σοκάρουν.

    http://pit-bulls.christianfunfair.org/attacks.htm

    http://bslforpitsmakessense.blogspot.com/2010/07/pit-bull-attacks-understand-danger.html

    http://leerburg.com/pitbull.htm

    http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=126909613

    http://mobyrebuttal.blogspot.com/2009/10/google-pitbull-attack-on-any-given-day.html

    http://marioncountyinformer.com/2010/04/19/no-criminal-charges-expected-in-pit-pull-attack/

    http://bainbridgega.com/news/publish/article_898.shtml

    http://www.dogsbite.org/blog-fatal-attacks.htm

    Όσο για τα κόκερ σπάνιελ, δεν μιλάτε για τη φυλή, που είναι μια από τις πιο αξιαγάπητες, αλλά για την κληρονομική αρρώστια «rage syndrome» που δεν υπάρχει στους εκτροφείς, αλλά μόνον σε σκύλους από πετ σοπ. Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ένα από τα άρρωστα κόκερ δαγκώσει, δεν θα κάνει μεγάλη ζημιά. Όμως από τα πιτ μπουλ καταγράφονται δεκάδες θάνατοι ετησίως. Δείτε λοιπόν και τις παρακάτω ιστοσελίδες μόνον για μερικούς από τους θανάτους ανθρώπων για το 2010 και τον Ιανουάριο του 2011 και μόνον για την Αμερική και ξανασκεφτείτε το. Και αντικρίστε κατάματα την πραγματικότητα και τις στατιστικές.

    01/05/11: 2011 Fatality: Colusa Woman Possibly Mauled to Death by Pet Pit Bull-Mix
    01/31/11: Parent of Mauling Victim Responds to North Carolina Pit Bull Fatality
    10/25/10: 2010 Fatality: «Very Loving» Pit Bull Kills Baby in Jacksonville Home
    04/15/10: 2010 Fatality: Pit Bull Kills 7-Day Old New Port Richey Boy
    02/24/10: 2010 Fatality: 5-Day Old Infant Killed by Family Pit Bull
    02/21/10: 2010 Fatality: 37-Year Old Philadelphia Woman Killed by Mother’s Pit Bulls
    01/18/10: 2010 Fatality: 56-Year Old Man Killed by Daughter’s Six Pit Bulls
    11/11/10: 2010 Fatality: East Texas Child Killed by a Pet Pit Bull
    10/25/10: 2010 Fatality: «Very Loving» Pit Bull Kills Baby in Jacksonville Home
    06/25/10: 2010 Fatality: Terry Child, 5-years old, Killed by Neighbor’s Pit Bull
    11/18/10: 2010 Fatality: Dillon County Man, 25, Killed by Pet Pit Bull
    11/17/10: 2010 Fatality: Moreno Valley Woman Killed by Neighbor’s Two Dogs
    02/21/10: 2010 Fatality: 37-Year Old Philadelphia Woman Killed by Mother’s Pit Bulls
    01/18/10: 2010 Fatality: 56-Year Old Man Killed by Daughter’s Six Pit Bulls
    07/25/10: 2010 Fatality: Pit Bulls Kill Man, Injure Four Others in Memphis
    03/08/10: 2010 Fatality: Pit Bull Kills 65-Year Old Woman in Lee County

    Pit Bull Dog Aggression: East Texas Man Dies Fighting Off Pit Bulls
    2010 Fatality: Dillon County Man, 25, Killed by Pet Pit Bull
    2010 Fatality: East Texas Child Killed by Grandfather’s Pet Pit Bull
    2010 Fatality: Tracey Payne, 46, Killed by Pack of Pit Bulls in South Macon
    2010 Fatality: Pit Bulls Kill Man, Injure Four Others in Memphis

    http://blog.dogsbite.org/2010/12/2010-fatality-murrieta-man-dies-from.html
    http://www.kanelawgroup.com/tag/fatal-pit-bull-attack/
    http://blog.dogsbite.org/2011/03/2011-fatality-san-bernardino-woman-dies.html
    http://blog.dogsbite.org/2011/01/2011-fatality-pontotoc-county-man.html
    http://blog.dogsbite.org/2011/01/2011-fatality-two-pit-bulls-kill-5-year.html

    Τέλος παρακαλώ πολύ τους αρμόδιους στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης να κοιτάξουν προσεκτικά τις ιστοσελίδες.

  • 4 Απριλίου 2011, 00:43 | thanasis

    se oles autes tis xwres tetioi skyloi kinountai ypogeia kai mono gia kynomaxies.. synepws auo pou katafere auto to metro einai na einai paranomo mia oikogeneia na yo8ethsei enan tetoio skylo kai na ton kanei melos ths oikogeneias tou enw ypogeiws me polla eurw na ginete h diakinhsh tou paranomou autou YLIKOU kynomaxiwn kai oi egklhmaties na kanoun tn douleia tous opws prin …

  • 3 Απριλίου 2011, 23:38 | Δουλαβέρη Αγλαϊα

    Ας φροντίσουμε να αλλάξουμε την λογική και την ψυχολογία των ανθρώπων, που λόγω δικών τους ψυχικών συμπλεγμάτων και αδυναμιών, παίρνουν τέτοια σκυλιά, τα εκπαιδεύουν με βία (που σίγουρα θα επιφέρει βία ) και ας αφήσουμε τα ίδια τα σκυλιά (pit bull και συναφή ράτσες )στην ησυχία τους.
    Εμείς οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για ότι τους μαθαίνουμε και ότι δεν τους μαθαίνουμε.
    Και όσον αφορά την τοποθέτηση της κας Δεκάριστου: το θέμα είναι η ουσία (δηλαδή η ενημέρωση, αλλαγή νοοτροπίας των ανθρώπων, η παιδεία και η υγιεί ψυχολογική ανάπτυξη των ανθρώπων)και όχι η καταπολέμηση του συμπτώματος (δηλαδή και η απαγόρευση πλασμάτων της φύσης)

  • 3 Απριλίου 2011, 23:19 | AnOuRieL

    Hey all i am greek and my name is John.. i have a pitbull and i’m actually very angry with some people who doesn’t really know about pitbulls and talk about them…and i am also want you to know some things about this type of dog…
    «Pit Bulls have locking jaws.» The jaws of the Pit Bull are functionally the same as the jaws of any other breed, and this has been proven via expert examination.
    The few studies which have been conducted of the structure of the
    skulls, mandibles and teeth of Pit Bulls show that, in proportion to their size, their jaw structure and thus its inferred functional morphology, is no different than that of any [other] breed of dog. There is absolutely not evidence for the existence of any kind of ’locking mechanism’ unique to the structure of the jaw and/or teeth of the American Pit Bull Terrier,
    says Dr. I. Lerh Brisbin of the University of Georgia (from the ADBA
    booklet, “Discover the American Pit Bull Terrier.)
    «Pit Bulls can hold on with their front teeth while chewing with their
    back teeth.» As stated above, the Pit Bull’s jaws are, functionally
    speaking, the same as all other breeds.

    “Pit Bulls don’t feel pain.” Pit Bulls have the same nervous system of
    any other breed, and they can and do feel pain. Historically, those dogs
    that would tolerate or ignore discomfort and pain and finish the task
    they were required to perform were the dogs that were bred and the
    sort of dogs breeders strove to produce. This is the trait of “gameness”
    that so many breed fanciers speak of, which may be defined as, “The
    desire to continue on and/or complete a task despite pain and
    discomfort.”

    “Pit Bulls have more bite pressure per square inch (PSI) than any
    other breed.” This is absolutely false.

    Tests that have been done comparing the bite pressure of several
    breeds showed pressure PSI (per square inch) to be considerably lower
    than some wild estimates that have been made. Testing has shown that
    the domestic dog averages about 320 lbs of pressure per square inch.
    Recently Dr. Brady Barr of National Geographic conducted a comparative
    test between a Pit Bull, a Rottweiler, and a German Shepherd. The Pit
    Bull had the LOWEST PSI OF THE THREE.

    The highest pressure recorded from the Pit Bull was 235 lbs PSI. The
    highest from the GSD was 238, and the highest from the Rott was 328.
    Dr. Barr states that as far as he knows, the PSI tested in the Rott is the
    highest on record for any domestic canine.

    What happened to the supposed 10,000 pounds PSI pressure that the
    breed supposedly has??? It’s a MYTH, pure and simple.

    Watch the video!

    THERE HAVE NEVER been ANY TESTS done to prove that the APBT has
    bite pressure PSI higher than what has been tested by Dr. Barr.

    “Pit Bulls attack more people than any other breed.” Bite statistics are
    difficult to obtain accurately. Dogs that are referred to as “pit bulls” in
    statistical reports actually are a variety of breeds and mixes all lumped
    together under the “pit bull” heading. Also, many people have a difficult
    time properly identifying a true Pit Bull, so added to the statistics are
    those dogs that have been misidentified. Considering these factors, the
    actual number of attacks attributable to American Pit Bull Terriers is
    considerably lower than represented. Also important to understand is
    the extreme popularity of the Pit Bull and pit bull-type breeds. By some
    estimates, numbers-wise they are the most popular of all dog breeds. It
    is only logical to assume that the breed with the higher number of
    individual dogs would be represented with a higher number of bites.
    Viewing older statistical reports for the Center of Disease Control, one
    will see that trends in breed popularity reflect in the number of bites
    attributed to a specific breed during a specific period of time.

    “The brains of Pit Bulls swell and cause them to go crazy”. Prior to the
    boom in Pit Bull popularity, the Doberman Pinscher was rumored to suffer
    from an affliction of the brain in which the skull became too small to
    accommodate a dog’s grey matter. This would, according to the rumor,
    cause the Doberman to go crazy, or “just snap” out of no where and
    attack their owner. This rumor could never be quantified, and indeed had
    no merit whatsoever. Now that the Doberman fad has run its course the
    Pit Bull has inherited the swelling brain myth. It is no truer now than it
    was during the Doberman’s fad days.

    “Pit Bulls ‘turn’ on their owners.” Dogs, as a species, do not perform
    behaviors “just because”. There are always reasons for behavior, and
    when aggression becomes a problem the reasons can be such things as
    improper handling, lack of socialization or training, a misreading of dog
    behavior by the owner, or, rarely, disease. Aggression, when it presents
    in pet dogs, follows specific patterns. First occur warning signs, then
    more warning signs, and finally, when those signs are continually
    ignored or misinterpreted, the dog resorts to using its teeth. When an
    owner is startled by a sudden, aggressive outburst, it is because they
    have been unaware of problems that were brewing. This is true of all
    dogs, not just Pit Bulls. Pit Bulls, indeed no dogs, “turn” on their owners.

    “The only thing Pit Bulls are good for is dog fighting.” Unfortunately, a
    large amount of attention has been brought to the fact that the Pit Bull
    was originally created for fighting other dogs in the pit. Since the breed
    was selectively bred for and excelled at this task, there is a common
    assumption that fighting must be all for which the breed is good. The
    truth of the matter is that the Pit Bull is one of the most versatile of
    canines, capable of excelling at just about any task his owner asks him
    to complete. This breed is routinely used for: obedience trialing,
    conformation showing, weight pull, Schutzhund (a German sport which
    requires dogs to perform in obedience, tracking and protection phases of
    a competition), agility, and have even been known to participate in
    herding trials, search and rescue work, and a variety of other tasks
    including police and armed services work. But fanciers will argue that the
    task this breed performs best of all is that of beloved companion.

    «Dogs that are aggressive towards other dogs are aggressive
    towards people.» Human aggression in dogs is entirely different than
    aggression directed at other animals. Inter-dog aggression is a normal
    trait of the breed (as it is in many terrier breeds, among others).
    Historically, humans were always in the pit, handling fighting dogs
    closely, while the animals were in full fight drive. A dog that was a
    danger to people and prone to biting was not feasible, and therefore
    carefully selected against.

    «Red or blue nose dogs are: a special type of Pit Bull / rare / worth
    more than black nose dogs»: The answer to all of the above is: FALSE!!!
    Let’s talk color in Pit Bulls.

    Pit Bulls are traditionally a performance breed. That means that they
    were originally bred based on how well they performed a certain task,
    not what they looked like. Color was probably the least important thing
    that old-time breeders of Pit Bulls considered. Today, Pit Bulls remain
    largely a working/performance dog, and so the old way of doing things
    as far as looks are concerned largely still holds fast. True, many Pit Bulls
    today are also bred with the show ring in mind, however color is of
    almost zero importance even in that venue. No one who really knows Pit
    Bulls is all that impressed by color. A flashy color does not a good dog
    make, and although many people have favorite colors, breed savvy
    people know that it’s what’s under the coat that counts.

    Pit Bulls come in almost every color that is genetically possible in dogs.
    Some colors are more common (brindle or fawn for instance); some
    colors you don’t see as often (such as spotted or black and tan). One
    thing is for certain, however: blue and red nosed dogs do NOT fall into
    the «rare» category – there are many of both colors out there, especially
    (at least in my area) the red nosed dogs.

    There is, unfortunately, a faction of breeders (all unscrupulous), that are
    attempting to cash in on the current fad of blue and red nosed dogs.
    These people produce poor quality animals with no thought to health
    and temperament, their biggest selling point being coat color. Breeders
    of this type many times charge jacked up prices for their puppies,
    justifying the high price tag by claiming their dogs are of a «rare» or
    «special» color. The unsuspecting buyer is duped into believing their
    animal is extraordinary simply because he happens to have an «odd»
    colored nose. Breeders of this ilk are especially dubious because not only
    are they producing bad stock, but they lure their customers in by making
    false claims. Do not be fooled by this type!

    There are, of course, very ethical breeders that produce blue and red
    nosed dogs. There are many fine, healthy, stable examples of these
    color varieties out there. These are dogs bred by people who care about
    the breed, are knowledgeable about what they are doing, and breed for
    MUCH more than just a snazzy color. There is nothing wrong with liking
    one color above another, but one should be an educated consumer.
    Realize that you aren’t just buying a pretty face, but a living, breathing
    creature that is going to make real demands and require money to care
    for, time, and patience.

    Some people have the mistaken belief that blue or red nosed dogs are a
    special «type» of Pit Bull. When speaking of such dogs, these sorts are
    apt to make statements such as, «I have a blue Pit», or «My dog is the
    red nosed kind». Let’s replace «brindle» with «red-nosed»: «My dog is the
    brindle kind.» Sort of silly, no? Brindle is just a color a Pit Bull may be, not
    a «kind» of Pit Bull. Well, ditto red and blue. There is a specific line of Pit
    Bull known for its red noses; this is the Old Family Red Nose strain. But
    this was a tight-knit family of dogs bred closely because of their superior
    ability in the pit. The genetic closeness of the dogs made it easy to pass
    on certain traits–it just so happens that the traits of the Old Family dogs
    included not only gameness, but the genes for red noses as well.

    «Pit Bulls cannot get along with other animals»: Pit Bulls can get along
    well with other animals. Proper management and supervision is
    essential to creating a harmonious, multi-animal household.

  • 3 Απριλίου 2011, 22:19 | Vasiliky B.

    1. Όχι στον θάνατο ζώων εκτός σφαγείων, μεγάλες κυρώσεις για όσους δεν τηρούν τον νόμο.

    video από το meet your meat: http://www.youtube.com/watch?v=6-xLc0C8u9Y

    2. Όχι στον άσκοπο πόνο, στο να υποφέρει ή να αγωνιά ένα ζώο για την παραγωγή γούνας – Όχι στα εκτροφεία ζώων με σκοπό την θανάτωσή τους για γούνα.

    Εκτροφείο γούνας στη Σιάτιστα: http://www.youtube.com/watch?v=6O6aTpHhRvA

    video υποστήριξης απο διάσημους κινήματος ενάντια στις γούνες http://www.youtube.com/watch?v=nEd2WlrZiHQ&feature=player_embedded

    PETA Anti-fur Activists Speak Out: http://www.youtube.com/watch?v=JfYrkzZkrAc

    Ένα ενημερωτικό video-ντοκιμαντέρ για το πως παίρνουν την γούνα από τα ζώα http://www.youtube.com/watch?v=v_wRGNCAh1Q

    3. Όχι στα petshops τα puppymills και την άθλια ποιότητα ζωής που προσφέρουν στα ζώα – Αν κάποιο ζώο τους ξεμείνει μετά τι γίνετε? το εγκαταλείπουν όπου βρουν ή του προσφέρουν την ευθανασία..

    Video για τα puppymills: http://www.youtube.com/watch?v=32KiAO9LfXc
    Άρθρο για το παράνομο puppymill στο Αλεποχώρι

    4. Όχι στα BSL στην Ελλάδα, είμαστε μια μικρή χώρα δεν χρειαζόμαστε τέτοιο μέτρο, προσπαθήστε να κάνετε κάτι για τις κυνομαχίες. – ΟΧΙ στις κυνοδρομίες που πάει να φέρει ο ΟΠΑΠ

    Video anti-bsl: http://www.youtube.com/watch?v=iuZ6p2rfE4c

  • 3 Απριλίου 2011, 22:12 | ιωνας κωνσταντίνου

    Αν και θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, πιστεύω ότι η εν λευκώ απαγόρευση του άρθρου 12 δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, αλλά κινδυνεύει να καταστήσει ανεφάρμοστο τον νόμο. Προτείνω απόλυτη σύνδεση της απαγόρευσης με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.
    Συνεπώς στο τέλος της παρ. 1 του αρ. 12 προσθήκη: «… εφ΄ όσον διαπιστωθεί πως ασκείται βία επί των ζώων αυτών από τους έχοντες την επιμέλειά των, ή διαπιστούται ότι η συνθήκες υπό τις οποίες η επίδειξη αυτή δύναται να προκαλέσει οιαδήποτε βλάβη στα ζώα που συμμετέχουν σε αυτήν.»
    Να καταργηθούν οι παράγραφοι 2 και 3 και η 4 να παραμείνει ως έχει

  • 3 Απριλίου 2011, 21:53 | thanasis

    http://www.facebook.com/profile.php?id=1060377189#!/video/video.php?v=1813340526119&comments&notif_t=like

  • 3 Απριλίου 2011, 21:37 | ΡΑΦΑΕΛΟΣ

    Κα Μαρια.
    Λενε πως τα ταξιδια κανουν πολυ καλο στο ανθρωπινο πνευμα του ανθρωπου
    γνωριζοντας διαφορετικους πολιτισμους και κουλτουρες αλλων λαων.
    Εσεις γινατε περηφανη σαν Ελληνιδα με το νεο νομοσχεδιο αλλα εγω σαν Ελληνας δεν ειμαι καθολου περηφανος για εσας οταν συζητατε με ζωοφιλους
    απο διαφορες χωρες οπως ειπατε και εχετε τετοια αποψη για την φυλη των pit bull.
    Τα ταξιδια δεν σας εχουν προσφερει τιποτα τελικα, καλο θα ειναι να δειτε ποσα σκυλια της συγκεκριμενης φυλης κακομεταχειριζονται απο ανεγγεφαλους ανθρωπους και εφ οσον ειστε φιλοζωος να γνωρισετε την φυλη και να μαθετε για αυτη λεπτομερειες.
    Η συγκεκριμενη φυλη pit bull δεν εχει καμια διαφορα απο αλλες φυλες που ζουν σε σπιτια, αυλες η οπουδηποτε.
    Ο ανθρωπος ειναι αυτος που καθοριζει τον χαρακτηρα και τη διαγωγη του σκυλου του.

  • 3 Απριλίου 2011, 21:17 | Στάθης

    3. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου (άγριας πανίδας ή υπό εξαφάνιση, ζώου εργασίας, εκτροφής, συντροφιάς) σε υπαίθρια δημόσια έκθεση ή/και φωτογράφισή τους, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους .

    Έχω φωτογραφήσει μια πέρδικα,ένα μαυρολαίμι,γλάρους,τσαλαπετεινό.Μου αρέσουν τα πτηνά,και ταυτόχρονα η φωτογραφία.Αν μου προταθεί από κάποιον να αγοράσει μια φωτογραφία από αυτές,θα είμαι παράνομος;Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;Σήμερα φωτογράφησα μια καρακάξα στα Ίσθμια στην Κόρινθο,είναι εκμετάλλευση ζώου αυτή η πράξη μου;Προσπαθείτε να βοηθήσετε τα ζώα,δημιουργώντας άλλα προβλήματα.Η φωτογράφιση ενός ζώου δεν είναι κακοποίηση,είναι σεβασμός και αγάπη.Η τέχνη είναι γεμάτη με αναπαραστάσεις και φωτογραφίες της πανίδας και πολλά έργα πωλούνται πολύ ακριβά.Εσείς εδώ στην Ελλάδα θα το απαγορέψετε;

  • 3 Απριλίου 2011, 20:57 | mandala

    Μα ποσο ανοητο ειναι να απαγορευτει ολοκληρωτικα η χρηση ζωων σε τσιρκο? Εδω ολα τα αλλα προβληματα λυθηκαν και θα εισαγαγει η Ελλαδα εναν τετοιο νομο που δεν υπαρχει πουθενα σχεδον αλλου στον κοσμο?
    Που βρισκεται η προστασια του δημοσιου συμφεροντος απο αυτην την παιδαριωδη απαγορευση?
    Γιατι υπνοβατουμε ολοι προς μια ηλιθια πολιτικη ορθοτητα που κανεναν δεν εξυπηρετει και εχει ηδη απορριφθει πανηγυρικα οπου παλαιοτερα εμφανιστηκε???

  • 3 Απριλίου 2011, 18:40 | Καστανάς Κων/νος

    1. Ειναι εξαιρετικά θετική η απαγόρευση της χρησιμοποίησης των ζώων από τα τσίρκο.
    Επίσης είναι ευχάριστο που γίνετε προσπάθεια βελτίωσης του σχετικού με τα ζώα, νομοθετικού πλαισίου. Αυτό δεν φτάνει από μόνο του, μια που κυκλοφορούν ανάμεσά μας πολλοί υπάνθρωποι σαδιστές, αλλά είναι μια καλή αρχή. Συγχατητήρια!

    2. Είναι κρίμα που δεν απαγορεύεται η εκτροφή ζώων για τη γούνα τους, κάτι που μάλλον είναι πολύ πιο βάρβαρο και απάνθρωπο από τα τσίρκο.

  • 3 Απριλίου 2011, 16:10 | Περδίκη Εβίνα

    Δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση άγριας πανίδας γιά οικονομικό όφελος αλλά από την άλλη επιτρέπεται η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ τους γιά λόγους αναψυχής; Τι θα γίνει με τους κυνηγούς που ανεξέλεγκτα αποδεκατίζουν την πανίδα μας; Και μην μου πείτε ότι υπάρχει η θηροφυλακή… βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

  • 3 Απριλίου 2011, 16:48 | ΑΘΗΝΑ

    η καθε αναφορα για bsl στην Ελλαδα καθε αλλο παρα φιλοζοους χαρακτηριζει !!!οποιος προτεινει αυτο το θεμα πρεπει να ενημερωθει καλυτερα για αυτα τα αθωα σκυλια και πολυ αξιαγαπητα επησεις προς τους ανθρωπους και ακομα για τις φημες των προηγουμενων ετων!!!κριμα πολυ κριμα που βλεπουμε ακομα και στην σημερινη δημοκρατικη Ελλαδα να υπαρχουν ατομα που υποστηριζουν τετοιου ειδους ανεπητρεπτα και χωρις ουσια πραγματα!!!αισχος………!ο νομος ολοι συμφωνουμε που εγινε πιο αυστηρως για να μαζευτουνε μερικα ανθρωπομορφα κτηνη που βασανιζουν κι ακομα δολοφονουν τα ζωα και τα σκυλια γενικοτερα!!!αλλα τα χωρις ουσια πραγματα μας θηγουν σαν χωρα γενικοτερα!!πρεπει να σκεφτομαστε σωστα και προς οφελος των ζωων κι οχι να πεφτουμε θηματα λαθος αντιληψεων!!!
    τα παραπανω μπορουν να γνωστοποιηθουν απο κορυφαιους ειδικους παγκοσμιος!!!!παντα φιλικα και με σκοπο να βοηθαμε τα ζωα με πραγματικα φιλοζωικα αισθηματα Αθηνα Μ.

  • 3 Απριλίου 2011, 16:32 | Άννα

    Μην προσπαθείτε να εξομοιώσετε τα πιτμπουλ με τα άλλα σκυλιά.
    Δυστηχώς τα πιτμπουλ είναι καταδικασμένα ζώα.
    Οι κομπλεξικοί που διοργανώνουν κυνομαχίες χρησιμοποιούν μόνο τα πιτμπουλ και μερικοί τα ροτβαιλερ.Δεν πρόκειτε ποτέ να πάρει κάποιος κοκεράκι για κυνομαχίες!
    Τα πιτμπουλ έχουν και εντυπωσιακό παρουσιαστικό.Είναι πολύ πιο δυνατά,έχουν πολύ δυνατό μυικό σύστημα,πολυ γερά σαγόνια.
    Και εσείς προσπαθείτε να αποδείξετε πως κάποιες άλλες ράτσες δαγκώνουν περισσότερο.
    Αυτά τα σκυλιά φτιάχτηκαν για κυνομαχίες.Οι μοναδικοί άνθρωποι που
    τους φέρονται έτσι όπως τους αξίζει,δηλαδή στοργικά και με αγάπη είναι οι φιλόζωοι που τα βρίσκουν πεταμένα και μισοπεθαμένα απο τις κυνομαχίες.Και μια μικρή κατηγορία ανθρώπων που τους αρέσουν σαν χαρακτήρες όπως και σε μένα.
    Μια φιλόζωη κυρία είχε βρεί ένα πιτμπουλ και όλοι με θράσσος της το ζητούσαν για κυνομαχίες.Στο τέλος το κράτησε αυτή!
    Εγώ αν ήξερα πως γεννήθηκα για να με κακοποιούν μια ζωή δεν θα ήθελα να ζήσω σε αυτή την ζωή.Όλοι οι ανεγκέφαλοι τα σαπίζουν στο ξύλο επειδή είναι δυνατά και θεωρούν πως αντέχουν.
    Αν τα αγαπάτε πραγματικά και όχι εγωιστικά καλύτερα να μην τα βλέπετε σε αυτή την ζωή γιατί μαζί με αυτά θα βλέπετε και διαμελισμένα πιτμπουλ απο κυνομαχίες.
    Νομίζω ότι αρχικά η υποχρεωτική τους στείρωση απο όλους τους ιδιοκτήτες,ώστε να σταματήσει η αναπαραγωγή του είδους και απαγόρευση τους στην χώρα μας
    θα σταματήσει τις κυνομαχίες και τα μεγάλα κέρδη απο τους ψυχοπαθείς που κρύβονται πίσω απο τις κυνομαχίες.
    Και όχι βέβαια ευθανασίες που κάνουν σε κάποια άλλα κράτη.
    Και τη σημασία έχει να το εκπαιδεύσουμε για να δείχνει ήρεμος, τα ΚΑΚΑ αφεντικα μπορείτε να τα εκπαιδεύσετε για να γίνουν ήρεμα; ΟΧΙ!

  • 3 Απριλίου 2011, 14:30 | Διαμαντόπουλος Χριστόδουλος

    Σε τρυφερή ηλικία, εισέπραξα ένα παράσημο στο πόδι από εκπρόσωπο της γνωστής μαχητικής φυλής των μικρόσωμων Κανίς. Εν συνεχεία, φοιτητής ων και αγνοώντας, τότε, τη σωματική γλώσσα των σκύλων, »προσέβαλα» έναν υπέροχο γιγάντιο γερμανικό ποιμενικό που με φιλοδώρησε με ένα »γαζωματάκι» στο χέρι. Είναι σαφές, υποθέτω, κατά την Κα Δεκαρίστου, ποιά οφείλει να είναι η τύχη των αντίστοιχων φυλών.
    Όπως αναφερόταν σε παλιό κρατικό διαφημιστικό: Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Κι έχει κλείσει, για πάντα, πολλά αθώα ματάκια, ιδίως στις ΗΠΑ – όπου όμως ο γνωστός νόμος, νομίζω, δεν έχει ομοσπονδιακή ισχύ και αρκετές πολιτείες προχωρούν σε αναθεώρηση.
    Δεν τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες για την τύχη των υπέροχων αυτών ζώων – πολλών φυλών που συλλήβδην αποκαλούνται pitbulls. Η μισαλλοδοξία είναι δυσκαταμάχητο χαρακτηριστικό της δικής μας »ράτσας». Τα έχουμε κάνει πολλάκις σε Homo sapiens…θα μάς γλυτώσουν, τώρα, αυτά τα »παλιόσκυλα»;

  • 3 Απριλίου 2011, 12:27 | Χρήστος Γκ.

    @ Δεκαρίστου Μαρία.

    Δηλαδή, θέλετε να μου πείτε ότι εάν κάποια στιγμή κάποιοι αποφασίσουν να εκπαιδεύουν κόκερ για κυνομαχίες θα πρέπει να γίνει απαγόρευση της εισαγωγής και εκτροφής των Κόκερ?

    Σας ενημερώνω ότι έχω ένα πιτμπουλ και ένα μπόξερ, και το πιτμπουλ είναι πολυ πιο «παιχνιδιάρικο» από τα κατεξοχήν «παιχδνιδιάρικα» μποξερ. Για να μη σας πω για πόσους «δήθεν», κυκλοφορούν με κόκερ χωρίς λουρί τα οποία πολλές φορές είναι χειρότερα (μάλιστα ένα μας πλησίασε πρόσφατα αρκετά απειλητικά)και ενώ τα δικά μου δεν του έδιναν σημασία και ετοιμαζόμουν να φύγω άκουγα τον δήθεν κύριο με το κοκεράκι να του φωνάζει «φάτους».

    Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες φυλές σκύλων αλλά ιδιοκτήτες που εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους με τρόπο ώστε να γίνονται επικίνδυνα. Πάρτε ένα κόκερ για παράδειγμα και μεγαλώστε το όπως μεγαλώνει ένα πιτμπουλ που εκπαιδεύεται για κυνομαχίες. Δεν θα γίνει το ίδιο επιθετικό και επικίνδυνο?

    Τέλος γωρίζεται ότι τα κόκερ είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν Οξύ Μανιακό Σύνδρομο ή Σύνδρομο Αιφνίδιας Επιθετικότητας?

    Στο Περιοδικό: «ΚΥΝΟΛΟΓΙΑ», ΤΕΥΧΟΣ 28 στο άρθρο με τίτλο: «ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» διαβάζουμε τα εξής: Έχοντας πολύ συχνή επαφή με τα σκυλιά, οι κτηνίατροι, είναι οι πιο πιθανοί να υποστούν τραυματισμούς από δαγκωματιές. Στην Κορυφή της λίστας των κτηνιάτρων για τις δέκα πιο επικίνδυνες φυλές Βρίσκεται το Κόκερ. Λίγο πιο κάτω φέρνει σαν παράδειγμα ότι υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να σας δαγκώσει ένα κόκερ από ένα ροτβαιλερ, απλά το κόκερ δεν θα μπορέσει να προκαλέσει τόσο ισχυρό τραυματισμό όσο το Rotti.

    Σε άλλο τεύχος της κυνολογίας δημοσιεύονται δυο στατιστικές, μια από την Ευρώπη και μια από την Αμερική, για τις φυλές που έχουν τη μεγαλύτερη συχνότητα δαγκωμάτων σε ανθρώπους. Και στις δύο Νο. 1 είναι το κόκερ!!!

    (Χρησιμοποίησα το κόκερ σαν παράδειγμα επειδή είστε γνώστης της φυλής)

    Με εκτίμηση,

    Χρήστος Γκ.

  • 3 Απριλίου 2011, 11:23 | ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

    Κα Μαρια Δεκαριστου με συγχωρειται πολυ αλλα κατα την γνωμη μου και πολλων αλλων πιστευω, θα επρεπε να ντρεπεστε για αυτο που προτεινεται σε σχεση με τα σκυλια πιτ μπουλ!Καταρχας δεν ειναι μονο αυτη η φυλη που χρησιμοποιουν για κοινομαχιες ειναι και αλλες οπως για παραδειγμα ροτβαϊλερ,ντοπερμαν,πρεσα καναριο και αλλοι πολλοι σκυλοι εργασιας..Δηλ. κατα την αποψη σας μηπως να απαγορευτουν και αυτες οι ρατσες να εισερχονται στην χωρα ή απλα εχετε κατι προσωπικο με τα πιτ μπουλ?Δεν μπορειται να λεγεστε φιλοζωος οταν εχετε αυτη την ρατσιστικη γνωμη απεναντι σε αυτα τα υπεροχα πλασματα!Σιγουρα λοιπον δεν γνωριζετε πολλα για αυτην την ρατσα!σας συνηστω λοιπον πρωτα να μαθαιτε την ιστορια τους,τον χαρακτηρα τους ή ακομα να ζησετε και με ενα πιτ και μετα να εκφερετε τετοιου τυπου αποψεις.
    Οι κυνομαχιες δεν θα εξαληφτουν αν δεν υπαρχει αυτη η ρατσα.Πισω απο τις κυνομαχιες δεν κρυβοντε αυτα τα δυσμοιρα σκυλια,αλλα ανθρωποι οι οποιοι εκμεταλευοντε το οτι αυτα τα σκυλια μπορουν να δωσουν το ειναι τους ,την ψυχη τους και την ζωη τους αν τους το ζητησει το αφεντικο τους!Αρα ποιος ειναι ο θυτης και ποιος το θυμα?
    Οπότε τα πιτ μπουλ και να μην υπηρχαν στην Ελλαδα εσεις πιστευετε πως θα σταματουσαν και οι παρανομες κυνομαχιες???ΟΧΙ!!!διοτι η πηγη του προβληματος ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι αυτα τα ζωα!
    Αναφερατε ανθρωπους οι οποιοι τα πουλανε και φιγουραρουνε για τις μαχητικες τους ικανοτητες…ισως να αναφερωντε για κυνομαχιες ισως και ομως οχι..μην ξεχναμε επιτελους πως αυτοι οι σκυλοι ειναι ΕΡΓΑΣΙΑΣ,δυνατοι ,πανεξυπνοι και αθλητικοι!η λεξη μαχητικοτητα λοιπον θα μπορουσε να ισχυει για πολλους τομεις!Και ενταξει ισως να σας κακοφαινεται κατι τετοιο.Και γιατι δεν δινεται λοιπον τοτε ως παραδειγμα οικογενειες με παιδια που εχουν πιτ και περνανε υπεροχη ζωη??γιατι δεν αναφερετε και την αλλη πλευρα αυτων των σκυλων??Μηπως γιατι δεν σας συμφαιρει??τι να πω…
    Οπως και να χει δεν μπορουμε να λεγομαστε φιλοζωοι οταν ειμαστε επιλεκτικοι!Και σιγουρα δεν ειναι σωστο και ηθηκο απεναντι κυριως σε αυτα τα σκυλια που μονο θυματα ειναι,να προτεινουμε τοσο σκληρους νομους εναντιον τους και να παροτρινουμε και αλλους στο να εχουν αυτην την γνωμη ,εκμεταλευομενοι το οτι ισως ειναι απληροφορητοι ή παραπληροφοριμενοι!Διοτι σιγουρα οποιος γνωριζει καλα αυτην την ρατσα ειμαι σιγουρη πως μαλλον εξωργησμενος θα ειναι με τα λεγομενα σας, παρα θα τον εχετε επηρεασει…

  • 2 Απριλίου 2011, 22:55 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

    Πρέπει να διαχωρίσουμε τους μύθους απ’ την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει έρευνα, που να επιβεβαιώνει πως τα πιτ μπουλ απ’ τη φύση τους είναι επιθετικά.
    Η σωματική τους διάπλαση είναι τέτοια, που ανθρωποειδή τα χρησιμοποιούν για κυνομαχίες.
    Με την ίδια λογική ας απαγορεύσουμε στους σωματικά δυνατούς ανθρώπους να υπάρχουν, να γυμνάζονται.
    Οι τρόποι βίας που ασκούν δημιουργούν όπως και σε κάθε ζώο, επιθετικό χαρακτήρα.
    Μήπως το ίδιο δε συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Η εγκληματική κοινότητα και η ψυχολογία έχουν τοποθετηθεί εδώ και δεκαετίες για το πώς τα βιώματα προκαλούν επιθετικότητα.
    Ας μην παίρνουμε παραδείγματα χώρες που η εγκληματικότητα είναι μη ελεγχόμενη και που χρησιμοποιούν τα πιτ μπουλ για αθέμιτους σκοπούς.
    Η μυθοπλασία και η μη γνώση/ ειδίκευση είναι αυτή που προκαλεί φόβο και χειραγωγεί τη μάζα με ψευδαισθήσεις.
    Προτείνω αυστηρούς νόμους για όσους εκτρέφουν ζώα για να προκαλούν βία.
    Οι μόνοι υπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι , μην το ξεχνάμε.

    Ευχαριστώ

  • Το BSL (Breed Specific Legislation) επηρεάζει 75 φυλές σκύλων και όχι μόνο τα pitbull!!!

    Οι περισσότεροι όταν ακούν για το BSL (Breed Specific Legislation, μετάφραση: Νομοθεσία για συγκεκριμένες φυλές), αυτόματα σκέφτονται τα πιτμπουλ. Κάποιοι, γνωρίζουν πως αυτό επηρεάζει και άλλες φυλές, όπως τα Rottweiler, τα Doberman, τα Akita, τα Chow Chow κ.α., όμως στην πραγματικότητα επηρεάζει επιπλέον 75 διαφορετικές φυλές σκύλων.

    Η παρακάτω λίστα, συμπεριλαμβάνει τις φυλές που έχουν απαγορευτική διαταγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, ή είναι σε περιορισμό, ώστε να γίνει η ιδιοκτησία πιο δύσκολη και να προτιμηθούν άλλες φυλές.

    Οι φυλές αναφέρονται ακριβώς όπως στην Νομοθεσία.

    1.AIREDALE TERRIER
    2.AKBASH
    3.AKITA
    4.ALAPAHA BLUE BLOOD BULLDOG
    5.ALASKAN MALAMUTE
    6.ALSATIAN SHEPHERD
    7.AMERICAN BULLDOG
    8.AMERICAN HUSKY
    9.AMERICAN PIT BULL TERRIER
    10.AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER
    11.AMERICAN WOLFDOG
    12.ANATOLIAN SHEPHERD
    13.ARIKARA DOG
    14.AUSTRALIAN CATTLE DOG
    15.AUSTRALIAN SHEPHERD
    16.BELGIAN MALINOIS
    17.BELGIAN SHEEPDOG
    18.BELGIAN TURVUREN
    19.BLUE HEELER
    20.BOERBUL
    21.BORZOI
    22.BOSTON TERRIER
    23.BOUVIER DES FLANDRES
    24.BOXER
    25.BULLDOG
    26.BULL TERRIER
    27.BULL MASTIFF
    28.CANE CORSO
    29.CATAHOULA LEOPARD DOG
    30.CAUCASIAN SHEPHERD
    31.CHINESE SHAR PEI
    32.CHOW-CHOW
    33.COLORADO DOG
    34.DOBERMAN PINSCHER
    35.DOGO DE ARGENTINO
    36.DOGUE DE BORDEAUX
    37.ENGLISH MASTIFFS
    38.ENGLISH SPRINGER SPANIEL
    39.ESKIMO DOG
    40.ESTRELA MOUNTAIN DOG
    41.FILA BRASILIERO
    42.FOX TERRIER
    43.FRENCH BULLDOG
    44.GERMAN SHEPHERD DOG
    45.GOLDEN RETRIEVER
    46.GREENLAND HUSKY
    47.GREAT DANE
    48.GREAT PYRENEES
    49.ITALIAN MASTIFF
    50.KANGAL DOG
    51.KEESHOND
    52.KOMONDOR
    53.KOTEZEBUE HUSKY
    54.KUVAZ
    55.LABRADOR RETRIEVER
    56.LEONBERGER
    57.MASTIFF
    58.NEOPOLITAN MASTIFF
    59.NEWFOUNDLAND
    60.OTTERHOUND
    61.PRESA DE CANARIO
    62.PRESA DE MALLORQUIN
    63.PUG
    64.ROTTWEILER
    65.SAARLOOS WOLFHOND
    66.SAINT BERNARD
    67.SAMOYED
    68.SCOTTISH DEERHOUND
    69.SIBERIAN HUSKY
    70.SPANISH MASTIFF
    71.STAFFORDSHIRE BULL TERRIER
    72.TIMBER SHEPHERD
    73.TOSA INU
    74.TUNDRA SHEPHERD
    75.WOLF SPITZ

    Μήπως είναι και ο δικός σας σκύλος στη λίστα?

    Το πιο τρομακτικό από όλα, είναι πολλοί βασίζονται στο BSL όταν συναντούν ανεύθυνους ιδιοκτήτες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πρόσθεση όλο και περισσότερων φυλών στη λίστα.

    Από το 2005, έχουν θανατωθεί πάνω από 1600 πιτμπουλ, όμως υπάρχει ακόμα το ερώτημα σχετικά με το αν τελικά η νομοθεσία αυτή λειτουργεί. Γιατί μπορεί τώρα να μην υπάρχουν επιθέσεις από πιτμπουλ, αλλά ακόμα και το 2005 υπήρχαν μόνο δύο!

    Και τι γίνεται με τις άλλες φυλές?

    Τα λαμπραντόρ αναφέρεται πως δαγκώνουν με ποσοστό 13,3%, τα πιτμπουλ έχουν ποσοστό 8.4%, τα γερμανικά ποιμενικά 7.8%. Το λαμπραντόρ, φαίνεται πως είναι αυτό με τις περισσότερες επιθέσεις. Ένας σκύλος που είναι γνωστός ότι είναι ιδανικός για οικογένεια, για παιδιά, ότι είναι έξυπνος και ότι εκπαιδεύεται εύκολα.

    Το πρόβλημα λοιπόν φαίνεται πως είναι η ανευθυνότητα των ιδιοκτητών για την οποία δεν γίνεται καμία κίνηση εκπαίδευσης ως προς τις υποχρεώσεις του να έχει κανείς σκύλο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι επιθέσεις.

    Σε πολλές πόλεις, η απόκτηση πιτμπουλ, ισοδυναμεί με πολλά εκατομμύρια για ασφάλεια, με επισκέψεις στο σπίτι για έλεγχο και παρουσία του ιδιοκτήτη με τον σκύλο σε μαθήματα υπακοής. Αυτό θεωρούν μερικοί πως είναι μία υποχώρηση για όσους έχουν πιτμπουλ και όσους δε τα θέλουν στις πόλεις.

    Μπορεί όμως να είναι τα πιτμπουλ στη θέση αυτή σήμερα, αλλά ποιος μπορεί να πει τι θα γίνει αύριο? Μήπως τα αξιολάτρευτα λαμπραντόρ? Η νομοθεσία συγκεκριμένων φυλών, μπορεί να μας επηρεάσει όλους.

    Pets.gr

  • 2 Απριλίου 2011, 20:58 | sandy zouzaneas

    δεν θα επρεπε να επιτρεπεται η εκτροφη ζωων γαι γουνα. ειναι απαραδεκτο να σκοτωνουμε ζωα για να τα φορεσουμε.

  • Τα πιτμπουλ είναι μια πολύ αγαπητή φυλή από πολύ κόσμο. Προτείνω να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πολλά πράγματα για τη φυλή στην οποία εναντιώνονται οι άνθρωποι και μετά σε όλα τα κράτη παγκοσμίως δημιουργούνται πάρα πολλές φασαρίες γιατί οι φίλοι της φυλής είναι πάρα πολλοί.

    Από το http://www.pitbull-rescue.gr

    Pitbull – H άλλη όψη του δολοφόνου

    American Staffordshire Terrier, American Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Dogo Mallorquin, Dogo Argentinο, Bull Terrier, Bullmastiff, Cane Corso φυλές απαγορευμένες σε πολλές χώρες ενώ σε άλλες για να τις κατέχεις χρειάζονται εξετάσεις καταλληλότητας αφεντικού. Γιατί οι συγκεκριμένες φυλές έχουν τη φήμη του δολοφόνου;

    Θα επιχειρήσω να σας παρουσιάσω την άλλη όψη των σκύλων – δολοφόνων όπως ευρέως αποκαλούνται, για να διαπιστώσετε πως δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα περισσότερο, σε σχέση με πολλές άλλες φυλές, αν συναντήσετε έναν από αυτούς. Σκοπός είναι να δώσετε τα χέρια και να ξεκινήσετε εκ νέου τη ζωή σας, βλέποντάς τους με άλλο μάτι… γιατί το αξίζουν. Δύσκολα θα αναγνωρίσει τη διαφορά των επιμέρους φυλών – μαχητών ένας άνθρωπος με βασικές γνώσεις στις φυλές σκύλων. Οι παραπάνω σκύλοι αποκαλούνται ευρέως Πίτμπουλ από τους περισσότερους, παρόλο που τα Πίτμπουλ είναι μια μόνο από τις φυλές και σίγουρα η πιο αδικημένη. Χαρακτηριστικό όλων είναι η επιβλητική τους όψη, η δύναμή τους, το μυώδες σώμα και… το χαρούμενο κουταβίσιο τους μούτρο. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, όμως τα Πίτμπουλ είναι ευαίσθητα και αγαπησιάρικα και αν μεγαλώσουν σε φυσιολογικό περιβάλλον, με έμπειρα αφεντικά και συνεχή κοινωνικοποίηση και πολλή παρέα, θα γίνουν ιδανικά και εκδηλωτικά ζώα, με πίστη στην οικογένειά τους.

    Μύθος και πραγματικότητα

    Η δημιουργία τέτοιων σκύλων ξεκίνησε για να χρησιμοποιηθούν σε μάχες κατά το 19ο αιώνα και αυτό γίνεται ακόμα με επιτυχία παρότι είναι παράνομο. Σήμερα τα βλέπουμε κυρίως σαν κατοικίδια συντροφιάς, ζώα βοήθειας ανθρώπων με ανάγκες και πλέον πολλές οικογένειες εμπιστεύονται το παιδί τους σε ένα ΠίτΜπουλ. Η ενέργεια που έχει ταιριάζει τέλεια με την ενέργεια των παιδιών, έχοντας σαν αποτέλεσμα πολύωρο παιχνίδι και φυσικά υγιή συμπεριφορά και υπευθυνότητα του παιδιού καθώς μεγαλώνει. Όμως ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε το σκύλο μας μόνο του με μικρά παιδιά, γιατί μπορεί να πέσει θύμα κακοποίησης (ο σκύλος) και κανείς δεν εγγυάται για τη συνέχεια. Το ΠίτΜπουλ δε γεννιέται δολοφόνος, αυτό είναι μύθος. Κανένα ζώο δεν μπορεί να γεννηθεί έχοντας μανία να σκοτώσει το είδος του. Αυτό γίνεται μετά από παρέμβαση του ανθρώπου και έχοντας σκοπό να κατακτήσει κάποιους στόχους, είτε οικονομικούς είτε προσωπικούς. Αυτό βέβαια δεν έχει σχέση με τη φυλή, οποιοδήποτε ζώο μπορεί να εκπαιδευτεί για να είναι δολοφόνος, αλλά το ΠίτΜπουλ είχε την απαραίτητη δύναμη, ευλυγισία και την επιβλητική όψη για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μάχες με σκοπό το κέρδος. Βέβαια τα ζώα που προέρχονται από γονείς κυνομάχους, έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν επιθετικότητα προς άλλα ζώα.

    Στην πραγματικότητα, το ΠίτΜπουλ είναι ένα ζώο με πολλές ευαισθησίες, δένεται πολύ με την οικογένειά του και, σε περιπτώσεις κακοποίησης ή εγκατάλειψης, το δέχεται με επιπτώσεις στην υγεία του και στην ψυχολογία του. Όπως σε κάθε περίπτωση, πάντα προτείνουμε σε οικογένειες που ενδιαφέρονται για σκύλο με μεγάλα αποθέματα ενέργειας, να υιοθετούν ΠίτΜπουλ μόνο αν έχουν πολλή όρεξη για παιχνίδι και άσκηση, ώστε να μη δημιουργήσουν άθελά τους, ένα ζώο δυστυχισμένο.

    Τα ΠίτΜπουλ και οι μάχες

    Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως βλέπουν ένα τέρας συναντώντας ένα ΠίτΜπουλ και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η φυλή δημιουργήθηκε και εκτρέφεται, δυστυχώς ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις, για μάχες. Τα είδη των ζώων με τα οποία δημιουργήθηκε για να μάχεται το ΠίτΜπουλ, εκτός από σκύλους, είναι οι αρκούδες, οι αγριόχοιροι, οι ασβοί, τα γαϊδούρια, τα λιοντάρια, οι τίγρεις. Το μέλλον των ΠίτΜπουλ δε θα πρέπει να κριθεί από το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν, αφού για παράδειγμα, οι Γερμανικοί Ποιμενικοί είναι επίσης ικανοί και αρκετά δυνατοί για μαχητές, ενώ τα κυνηγόσκυλα είναι ιδανικά και για κατοικίδια. Δεν έχει λοιπόν κανένα νόημα να ορίζουμε την τύχη ενός ζώου, υποστηρίζοντας πως δημιουργήθηκε για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Τις μάχες παλαιότερα, συνήθως επιζητούσαν φτωχοί άνθρωποι, γιατί πίστευαν πως είναι μια καλή ευκαιρία για εύκολο κέρδος, ενώ σε πολλές χώρες, η αστυνομία είναι επίσης μπλεγμένη σε τέτοια «σπορ», σιωπώντας στην αναζήτηση των ένοχων, ενώ γνωρίζει. Ακούγεται αρκετά η άποψη πως αν δε βάζεις το ΠίτΜπουλ σε μάχες, απλά «χαλάς τη φυλή», συνήθως από άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που πιστεύουν πως οι σκύλοι νιώθουν ευχαρίστηση με το να σκοτώνουν. Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι αυτοί που νιώθουν αρχικά την ευχαρίστηση με το να βλέπουν δύο σκύλους να μάχονται μεταδίδοντάς το και στο σκύλο τους, εφόσον τον επιβραβεύουν σε κάθε του επιθετική πρόθεση.

    Διαβάζοντας το βιβλίο του γνωστού υποστηρικτή των κυνομαχιών Richard Stratton, διαπίστωσα πως μέσα από τα γραπτά του, προσπαθεί στην ουσία να απεικονίσει το φίλο των κυνομαχιών, σαν έξυπνο και φιλικό, νομοταγή (κατά τα άλλα) και μορφωμένο τύπο που απλά διασκεδάζει με τις αθλητικές ικανότητες του σκύλου του. Όμως η άποψη αυτή δεν μπορεί παρά να είναι κατακριτέα, όταν στην πραγματικότητα εμφανίζονται ζώα κακοποιημένα με το χειρότερο τρόπο, μέχρι θανάτου. Τα ΠίτΜπουλ είναι υπέροχοι σκύλοι και θα έπρεπε να τα ανταμείβουμε με αγάπη, συμπόνια και πολλά χάδια. Όχι με βία, πόνο και αίμα. Οι σκύλοι που μάχονται είναι αξιοθαύμαστοι, γιατί δέχονται με μεγάλη υπομονή την κακοποίηση και την εκμετάλλευση που τους επιβάλουν οι ιδιοκτήτες τους και συμπεριφέρονται στους βασανιστές τους με αγάπη και ευγένεια. Είναι αξιοθαύμαστο το κουράγιο τους, η δύναμή τους για τη ζωή, η πίστη τους και η ανοχή τους προς το μίσος των ανθρώπων. Αυτή τους η στάση είναι θετική αντίδραση σε ένα αρνητικό γεγονός, πράγμα που αναγνωρίζεται από πολλούς υποστηρικτές της φυλής. Το μαχητικό σκυλί έχει πολύ λίγους πραγματικούς φίλους, καθώς συνήθως ζει μια σκληρή ζωή μέσα στη βία, στα χέρια όσων στοιχηματίζουν στη ζωή και στο θάνατό του, όσο η προδοσία και ο θάνατος παραμονεύουν, αφού ακόμα και αν τελικά καταφέρει να διασωθεί, τις περισσότερες φορές οδηγείται και πάλι στο θάνατο, στην καλύτερη περίπτωση με ευθανασία.

    Μπορείτε να είστε ήσυχοι αφήνοντας το ΠίτΜπουλ να παίζει με το παιδί σας;

    Με δύο λόγια «ναι, μπορείτε», όμως δεν αρκούν μόνο δύο λόγια. Αυτό χρειάζεται περισσότερη ανάλυση, γιατί ίσως πρόσφατα διαβάσατε κάποια αναφορά με επιθέσεις ΠίτΜπουλ ή γιατί κανένας ειδικός δεν μπορεί να εγγυηθεί για παιχνίδι σκύλου με παιδί, για καμία φυλή, ούτε καν για Λαμπραντόρ ή άλλα κυνηγόσκυλα. Ένας σκύλος μπορεί παίζοντας να γρατζουνίσει ένα παιδί πάνω στον ενθουσιασμό του ή και να δαγκώσει στο παιχνίδι, όμως σίγουρα ο σωστά κοινωνικοποιημένος σκύλος δε δαγκώνει με σκοπό να πληγώσει αλλά μόνο γιατί αυτός είναι ένας τρόπος έκφρασης του ενθουσιασμού του. Τα ΠίτΜπουλ είναι πολύ καλή παρέα για τα παιδιά (ΠΑΝΤΑ υπό παρακολούθηση) γιατί είναι ανεκτικά στον πόνο και στα έντονα πειράγματά τους, όπως τραβήγματα ουράς, αφτιών κ.τ.λ. και δεν αντιδρούν αρνητικά, αλλά κάθονται υπομονετικά. Ένα σκυλί, με χαμηλότερα όρια ανοχής, μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο επικίνδυνο από ένα «δολοφόνο» ΠίτΜπουλ. Παρόλαυτα, τα παιδιά που δεν είναι εξοικειωμένα με τα ζώα, μπορεί να γίνουν επιθετικά άθελά τους, γι’αυτό πρέπει πάντα να συζητάτε με το παιδί σας και πάντα να προσέχετε τη συμπεριφορά του απέναντι στο ζώο σας.

    Επειδή η ζωή με ένα ΠίτΜπουλ, για πολλούς λόγους, δεν είναι η πιο εύκολη και χρειάζεται υψηλά όρια ανοχής και υπομονής, κυρίως με όσους δε γνωρίζουν τη φυλή, θα πρέπει κάθε ιδιοκτήτης ΠίτΜπουλ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αλλά κυρίως πολύ πιο υπεύθυνος από το μέσο ιδιοκτήτη σκύλου, για αυτό και τέτοια ζώα δε συστήνονται ως πρώτος σκύλος. Μην αφήνετε ποτέ το σκύλο σας να παίζει μόνος με το μικρό παιδί σας, για την ασφάλεια όλων. Αυτό ισχύει για κάθε σκύλο, ακόμα και για τα κουτάβια, ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για το παιδί αλλά και για το σκύλο. Συχνά άλλωστε μπορεί να είναι το παιδί σας που θα πληγώσει το σκύλο. Το παιδί σας θα έχει πολλές ευκαιρίες να παίζει με το σκύλο όσο είστε μαζί και επιπλέον θα μάθει να φέρεται σωστά και να σέβεται τα ζώα, ώστε στο μέλλον να γίνει υπεύθυνο απέναντί τους. Φροντίστε να μην αφήνετε το παιδί να φέρεται με βάναυσο τρόπο στο σκύλο σας και δείξτε και στους δύο πώς πρέπει να συμπεριφέρονται με το χώρο, τα παιχνίδια, το κρεβάτι του άλλου. Μεταφέρετε τα κόκαλα και τις λιχουδιές του σκύλου σε ασφαλές σημείο. Οπωσδήποτε θα πρέπει να κρύβετε τα παιχνίδια του σκύλου σας σε ασφαλές σημείο, γιατί στην προσπάθειά του να τα απαιτήσει από το παιδί σας, ίσως το πληγώσει άθελά του.

    Αν αγαπάτε τη φυλή, βοηθήστε να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος που δε γνωρίζει.

    Μαθήματα βασικής υπακοής

    Τι καλύτερο μπορείτε να σκεφτείτε από το να έχετε έναν υγιή σκύλο, ήρεμο, χωρίς φοβίες; Αν ακόμα δεν τον εκπαιδεύετε, φροντίστε να το κάνετε σύντομα, γιατί αυτό θα βοηθήσει στο να τον φέρνετε σε επαφή με παιδιά και άλλα ζώα και φυσικά με όσους πιστεύουν πως τα ΠίτΜπουλ είναι δολοφόνοι! Μάθετέ του να κάθεται ήρεμος για να τον χαιδέψουν, να κάθεται κάτω ανάμεσα σε κόσμο ή ακόμα καλύτερα, μάθετέ του και μερικά τρικ για να εντυπωσιάσει…

    Πίεση; Δε θα πάρω

    Μην πιέζετε το σκύλο σας να κάνει κάτι που δε θέλει, κάτι που τον τρομάζει ή τον κάνει να νιώθει άβολα… απλά δείξτε του τον τρόπο να το ξεπεράσει. Μη θεωρείτε δεδομένο πως ο σκύλος σας θα πρέπει να επιτρέπει σε όλους να τον πιάνουν όπο- τε τους καπνίσει. Αυτό που θέλουμε πάνω από όλα είναι ο σεβασμός όλων προς το ζώο μας. Δοκιμάστε να εξηγήσετε στον κόσμο πότε ο σκύλος σας είναι έτοιμος για χάδια, για παιχνίδια και πότε πρέπει να σταματούν. Ποτέ μην πιέσετε το σκύλο σας να αφήσει κάποιον να τον χαιδέψει, αν δεν τον συμπαθεί θα ήταν αρνητικό για την ψυχολογία του. Αυτό ισχύει περισσότερο για επιφυλακτικά ζώα, και είναι κάπως σπάνιο για τα ΠίτΜπουλ, τα οποία συνήθως αντιδρούν πολύ θετικά στην ανθρώπινη επαφή.

    Τα παιδιά με τα παιδιά

    Τα ΠίτΜπουλ μένουν για πάντα παιδιά. Άρα τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στο σκύλο σας, από το να κάνει παρέα με παιδιάτηςηλικίας του, εφόσον ξέρει να το κάνει σωστά; Οπλιστείτε με πολλή διάθεση, όρεξη παιχνίδι και θετική ενέργεια και ετοιμαστείτε για αξέχαστες στιγμές.

    Το πρόβλημα των ΠίτΜπουλ και πώς να βοηθήσετε

    Εκατοντάδες οργανώσεις και ομάδες σε όλον τον κόσμο προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο θετικά για τα Πίτμπουλ, ώστε να επιβιώσει η φυλή στο μέλλον.

    Όχι ανεξέλεγκτη εκτροφή: Πολλοί είναι αυτοί που εκτρέφουν το ΠίτΜπουλ τους επειδή απλά είναι θηλυκό. Άλλοι υποστηρίζουν πως το να μη γεννά ο σκύλος σου είναι κόντρα στη φύση του ή πως θα ήθελαν ο σκύλος τους να νιώσει τη μητρότητα, όμως αυτοί δεν είναι σοβαροί λόγοι… Θα πρέπει το κατοικίδιο μας να στειρώνεται ή τουλάχιστον να περιορίζεται τις γόνιμες ημέρες. Ακόμα και αν δε θέλετε με τίποτα να δεχθείτε αυτή την άποψη, τουλάχιστον φροντίστε να είστε ιδιαίτερα αυστηροί στην επιλογή υπεύθυνων οικογενειών.

    Υπευθυνότητα: Αν ήδη έχετε ΠίτΜπουλ, προσέξτε ώστε να το εκπαιδεύσετε σωστά και να το έχετε σε ασφαλές μέρος όσο λείπετε. Μη δένετε ποτέ ένα ΠίτΜπουλ γιατί η απομόνωση τα στεναχωρεί, τα στρεσάρει και υπάρχει πιθανότητα να προσπαθήσουν να ξεφύγουν.

    Θετική ενέργεια: Όταν είστε ανάμεσα σε κόσμο με το σκύλο σας, προσπαθήστε να είστε θετικοί και να έχετε αρκετή υπομονή για να δίνετε απαντήσεις στις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά. Να είστε ευγενικοί στους αγενείς, εξηγώντας τους όσο καλύτερα μπορείτε τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τα ΠίτΜπουλ.

    Ενημέρωση: Ακόμα και αν δεν έχετε στην οικογένειά σας ΠίτΜπουλ, ασχοληθείτε! Βρείτε σε ποια μέρη φιλοξενούνται ΠιτΜπουλ που βρέθηκαν αδέσποτα και αναζητούν οικογένεια και αναλάβετε την υιοθεσία τους, υπεύθυνα ή βοηθήστε στην κοινωνικοποίηση των ζώων που ψάχνουν σπίτι, προσφέροντάς τους λίγες ώρες παιχνιδιού ή έστω μια βόλτα κάθε εβδομάδα. Η κοινωνικοποίηση σημαίνει τα πάντα για τη φυλή αυτή και δεν πρέπει να τη στερούνται ποτέ, ειδικότερα όταν αναζητούν οικογένεια και έχουν κακοποιηθεί.

    ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΙΤΜΠΟΥΛ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

    Εκπαιδεύστε το σκύλο σας
    Ενημερωθείτε για το πώς πρέπει να ασκούνται τα ΠίτΜπουλ
    Μην αφήνετε ποτέ ΠίτΜπουλ μαζί με άλλο κυριαρχικό σκύλο
    Να το έχετε με λουρί στη βόλτα
    Να επιβλέπετε πάντα το σκύλο σας όταν τον αφήνετε ελεύθερο να παίξει με άλλα ζώα στη βόλτα
    Να τον κοινωνικοποιήσετε εντατικά από όταν είναι κουτάβι, με βοήθεια ειδικού
    Να του βάλετε οπωσδήποτε μικροτσίπ

    Μπορεί ενα ΠιτΜπουλ να συμβιώσει αρμονικά με άλλους σκύλους ή άλλα ζώα γενικότερα; Αν και η εικόνα μιλάει μόνη της, ο Καρινιάν Γκεβόργκ που συμβιώνει με ένα πιτμπουλ και δύο χάμστερ μας διαβεβαιώνει πως Ναι, με τη σωστή κοινωνικοποίηση το ΠίτΜπουλ δε συμβιώνει απλώς αρμονικά, αλλά λατρεύει τα άλλα ζωα.

    Pets.gr
    Μαρίνα Λυμπεροπούλου

    Βιβλιογραφία & Websites:

    American Pit Bull Terrier – Pet Love
    The American Pit Bull Terrier – Richard F. Stratton
    The Official Pit Bull Informational Site – Diane Jessup http://www.workingpitbull.com
    Pit Bull Rescue Central – Where Education meets Rescue http://www.pbrc.net/

  • 2 Απριλίου 2011, 19:10 | hlias13

    κατι ακομα που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι συμφωνω με το νεο νομοσχεδιο γιατι ειμαι αυστηρα φιλοζωος και θελω να μπει ενα τελος στις φολες και σε κακοποιησεις ζωων κτλ!!αλλα στο θεμα του bsl καλυτερα να ψαχτουμε ολοι λιγο καλυτερα προς οφελος των σκυλων μας!!ενοειτε πως ειμαστε αντιθετοι σε παρανομες δραστηριοτητες κυνομαχιες κτλ !!οι γνωστες κι εκτροφεις σκυλων εργασιας και αλλων αθλητικων δραστηριοτητων,κυριαρχικων και αλλων δυνατον και μεγαλυτερον μεγεθον φυλων σκυλων γνωριζουν πολυ καλα οτι κυνομαχιες δεν ειναι πλεον ενεργες στη χωρα μας κι εκτος αυτου δεν γινονται μαχες μονο με μια ρατσα η καποιες συγγεκριμενες οπως αυτες που παρεξηγηθηκαν και απαγορευτικαν σε διαφορες χωρες στο παρελθον!!!μπορουνε ολες κανονικα να συμετεχουν σαυτο το αιματηρο σπορ!!!οποτε το θεμα του bsl ειναι και ητανε παντα μια τρυπα στο νερο δεν αλλαζει τιποτα αν ειναι να γινει απο καποιους ανεγγεφαλους μια παρανομη δραστηριοτητα θα γινει ακομα και με παπιγιον σε περιπτωση που δεν βρισκανε αλλες φυλες!!α ξεχασα υπαρχουνε και η κληρονομια της χωρας μας τα τσοπανοσκυλα να τα μπαναρουμε γιατι αποδειχτηκε οτι ειναι πολυ δυνατα!!!καλο θα ειναι να διαβασουμε λιγο τα μαθηματα μας και να ενημερωθουμε καλυτερα μερικοι και να μην ξεσηκωνουμε τα πληθη με ασχετα θεματα και κακοβουλες ενεργειες!!ψαχτειτε κι ενημερωθειτε ολοι θα λατρεψετε τα αθλητικα αυτα σκυλια ειναι αξιαγαπητα και τα πιο δεμενα σκυλια με τους ανθρωπους και την οικογενεια!!!!αποδεδηγμενα πλεον απο κορυφαιους ειδικους παγκοσμιος!!!!!!

  • 2 Απριλίου 2011, 18:12 | hlias13

    κυρια μου μαλλον ασχετη εισαι εφοσον εκτρεφεις και ζωα με σκοπο το χρημα ολοι καταλαβαινουνε τι ανθρωπος εισαι!απο εκει και μετα τιποτα αλλο απλα καποιες αθλητικες και πιο δημοφηλεις ρατσες σου χαλανε τι δουλεια και εχει αποτελεσμα να ξεσπας τον κομπλεξισμο σου σε ρατσες που εχουνε παρεξηγειθει πολυ στο παρελθον με ενα σωρο προβληματα που τελικα αποδηχτηκανε και σε αλλες χωρες οτι προκειτε για μεγαλες φημες!!!τα πιτμπουλ τα τοσα ινου τα πρεσα καναριο οι μιξης τους και αλλες ρατσες ειχανε φαει μπαν σε καποιες χωρες που ακομα κι οι ιδιοι παραδεχονται πως τελικα ητανε λαθος !!!αυτα τα σκυλια ειδικα τα american pitbull terrier ειναι εξερετικα φιλικα με τους ανθρωπους κι εχουνε αναγκη την ανθρωπινη παρουσια!!οι φημες διμιουργηθηκαν λογο του ρωμαλεου και δυνατου χαρακτηρα τους εξαιτιας του κυνομαχικου παρελθοντος τους!ειναι πολυ καλα σκυλια φιλικα με τον κοσμο με τα παιδια και εξαιρετικα ακινδινα προς τους γυρω μας! πλεον στο 2011 σε μια δημοκρατικη χωρα οπως η Ελλαδα η τυπου bsl νομοθεσιες δεν προκειτε να υσχισουνε ποτε γιατι εχουμε παει ενα βημα μπροστα κι ανακαλυψαμε την αληθεια μεσα απο τις φημες που υπηρχανε παλιοτερα!!θα σε παρακαλεσω για να μην βρεις τον μπελα σου απο χιλιαδες κοσμο να μην συνεχισεις αλλο να γραφεις προβοκατσιες κτλ γιατι εκτιθεσε και γινεσε και ρεζιλι !!ολοι πλεον γνωριζουνε την αληθεια για αυτα τα σκυλια και υπαρχδουνε πολλες χιλιαδες κατοχοι στην Ελλαδα χωρις προβληματα κυριαρχιας κτλ!!καποιες αλλες ρατσες ειναι εξερετικα χειροτερες σε σχεση επιθετικοτητας οπως ανακαλυφθηκε ακομα και τα λαμπραντορ ναι !!!θα σε παρακαλεσω να ενημερωθεις καλυτερα για τα σκυλια και να μαθεις καποια πραγματα για τις φυλλες αυτες εκτος απο φημες !!!θα ανακαλυψεις την πραγματικοτητα θρυλικων σκυλιων που εχουνε αφησει ιστορια αναγνορισμενα πλεον απο την adba ,ukc σκυλια αθλητες και πρωταθλητες σε κυναθληματα και σε εκθεσεις!!αυτα τα σκυλια ειναι αξιαγαπητα και τρομερα φιλικα προς τους ανθρωπους!!εχω πειρα πολλων ετων και μιλαω με τα μεγαλητερα και κορυφεα εκτροφεια στον κοσμο δεν θα απαντουσα καν σαυτο το ακυρο θεμα που διμιουργησες απλα ειπα να μην παρασερνεις κοσμο πολυ απλα και να συστησω σε πολλους αφοβα να γνορισουνε την υπεροχη ρατσα του american pitbull terrier!!

  • 2 Απριλίου 2011, 15:23 | melina

    αφήστε τα Πιτ μπουλ ήσυχα! Κανέα ζώο δεν γεννιέται δολοφόνος, δολοφόνοι γεννιούνται οι ανθρωποι! Το νομοσχέδιο πρέπει να στοχεύει τους ιδιοκτήτες και όχι τα σκυλιά! Επίσης υπάρχει άγνοια, σχετικα με το ποιό σκυλί είναι Πιτ-μπουλ και πιο όχι, μπορώ να σας παραθεσω 20 φωτογραφίες ζώων που δεν θα ξερετε πιο είναι το Πιτ-μπουλ. Η άγνοια σκοτώνει αθώα σκυλιά! Αν θεωρείτε ότι οι παραπνω χώρες, όπου απαγορεύονται τα Πιτ-μπουλ, είναι «μπροστά» κάνετε λάθος! Εχουν συσταθεί εκατοντάδες οργανώσεις εναντίον αυτών των νομοθεσιών.

  • 2 Απριλίου 2011, 14:05 | ΝΙΚΟΣ ΖΕΥΓΩΛΗΣ

    Νομίζω ότι πρέπει να βάλετε εξαιρέσεις σ’ αυτό το άρθρο διότι έτσι θα χάσουμε πολύ ωραίες επιδείξεις ομορφιάς ζώων, δεν θα μπορούμε να βλέπουμε κάποια παράξενα ή κάποια άγνωστα για μας ψάρια που έρχονται κατά καιρούς με εκθέσεις στην Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν είναι κάτι τέτοιο στο πνεύμα του νόμου.

    Βεβαίως δεν θέλουμε να υπάρχει καν !!! ο αρκουδιάρης που τραβάει την αρκούδα με το σκοινί και με χαλκά στην μύτη!!!!!!!!!!!!

  • 2 Απριλίου 2011, 13:54 | ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΙΚΗ

    Ποιά είναι η θέση του Υπουργείου σας στη σχεδιαζόμενη από τον ΟΠΑΠ εισαγωγή των κερδοσκοπικών κυνοδρομιών στο πρόγραμμά του;
    Δεν εμπίπτει στην απαγόρευση του άρθρου αυτού;

  • 2 Απριλίου 2011, 12:44 | Βαγγέλης Π

    Υπάρχει πρόθεση να καταργηθεί το τσίρκο καθώς και όλα τα νούμερα με ζώα?
    Εκείνη η φωτογραφία που έχω με το πόνυ στο πανυγήρι του αγίου είναι πλέον συλλεκτική? (Κρίμα τα παιδάκια της μεγαλούπολης δέν θα έχουν πια την ευκαιρία να πιάσουν και να νοιώσουν πόνυ..)
    Επίσης και τα επεισόδεια μιας νέας «Λάσυ» ( που προώθησαν ιδιαιτέρως την φιλοζωία σε αρκετές γεννιές) δέν μπορούν να γυριστούν στην Ελλάδα..
    Και η Ν.Γερμανού να σταματήσει να βγάζει το σκυλάκι της στην τηλεόραση γιατί παραβαίνει την παρ. 2 αλλά και την παρ.3 αφού πληρώνεται..η Γερμανού οχι το σκυλάκι…( φωτογράφηση για οικονομικό όφελος)

    Αν φωτογραφηθώ πάνω στο γαιδαράκο στην Σαντορίνη θα φάω πρόστιμο? Εγώ ή ο ιδιοκτήτης του γαϊδάρου?

    Νομίζω πρέπει να γίνει σαφέστερος διαχωρισμός ανάμεσα στα ζώα συντροφιάς, στα ζώα εργασίας (και ζωα καλιτέχνες – παραστάσεων) και στα ζωα παραγωγής.

    Η λύση δέν έιναι πονάει δόντι βγάζει δόντι…
    Πολλά ζώα περφόρμερ ζούνε μια χαρά, καλύτερα από πολλούς ανθρώπους αφού έιναι σημαντικό περιουσιακό στοιχέιο του ιδιοκτήτη τους. Ελέγξατε την κακοποίησή τους και την ευζωία τους, μήν καταρ΄γείτε την ύπαρξή τους.

    Θυμίζει λίγο λογική ποταπαγόρευσης το άρθρο αυτό…

  • 2 Απριλίου 2011, 12:35 | Σοφία

    Πώς είναι δυνατόν απο τη μιά να απαγορεύονται ζώα της άγριας πανίδας σε τσίρκο και θιάσους και απο την άλλη να επιτρέπεται στους κυνηγούς η δολοφονία αυτών των ζώων για το χόμπι τους;
    Σημειωτέον, ότι αυτοί οι άνθρωποι ως μη φιλόζωοι δεν φέρονται καλά ουτε στα σκυλιά τους αν σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι απο αυτούς αν δεν είναι καλά στο κυνήγι και τα εγκαταλείπουν στις ερημιές για να πεθάνουν απο την πείνα (έχουν καταγραφεί τέτοια περιστατικά) αλλά και τα έχουν μονίμως σε κλουβιά και τα αφήνουν ελεύθερα μόνο την ώρα του κυνηγιού.

  • 2 Απριλίου 2011, 08:26 | Γιώτα Βασιλείου

    Το άρθρο αυτό καλύπτει και τον ΟΠΑΠ; Τι θα γίνει με τις κυνοδρομίες;

  • 1 Απριλίου 2011, 23:41 | Κώστας

    Γιατί μόνο οι σκύλοι και οι γάτες απαγορεύονται για την παραγωγή φαρμακευτικών ουσιών και όχι και τα κουνέλια,τα γουρουνάκια και άλλα ζώα που χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα;

  • 1 Απριλίου 2011, 22:04 | Γεώργιος Νικόπουλος

    Γράψτε τι θέλετε και αφήστε τις γενικές απαγορεύσεις όπως της φωτογράφησης ζώων για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

    Απαγορεύετε την εμφάνιση ζώων πουλιών και ψαριών στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο, το διαδίκτυο και τον τύπο;
    Σας ενοχλούν οι φωτογραφίες τους και στις συσκευασίες των τροφών τους;
    Φαντάζεστε ένα περιοδικό για ζωόφιλους χωρίς φωτογραφίες ζώων;

    Και δεν είναι μόνο η φωτογράφηση.
    Απαγορεύετε την εκμετάλλευση σκύλων εκπαιδευμένων να οδηγούν τυφλούς, να ανιχνεύουν ναρκωτικά, εκρηκτικά, παγιδευμένους σε ερείπια;
    Ή σκοπεύετε σε ένα νόμο με χιλιάδες εξαιρέσεις.

  • 1 Απριλίου 2011, 19:55 | Άννα

    Στο άρθρο 12,παράγραφος 4 απαγορεύεται η εκτροφή για παραγωγή γούνας μόνο σκύλων και γατών; Στους γουναράδες στην Βόρεια Ελλάδα που χρησιμοποιούν άλλα ζώα για την γούνα τους,δεν θα τους απαγορευτεί το επάγγελμα που κάνουν βγάζοντας χρήματα απο αίμα ζώων;

  • 1 Απριλίου 2011, 18:56 | Τσαπρουνης Περικλής

    Θα ήθελα να μάθω με ποιά λογική γίνεται ο διαχωρισμός μεταξυ σκύλου/γάτας και υπολοίπων ζώων.

    Αναφέρετε:
    «Επίσης δεν επιτρέπεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων και γατών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος, ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.»

    Να μην εκτρέφουμε σκυλιά για γούνα αλλά μόνο μινγκ.Να μή κάνουμε πειράματα σε γάτες αλλά μόνο σε πηθίκους και ποντίκια.

    Πότε θα το δούμε συνολικά το θέμα?Σεβασμός σε όλα τα ζώα.

  • 1 Απριλίου 2011, 18:23 | Ανεστης

    Οι παράγραφοι 1 και 3 είναι τόσο γενικόλογες ώστε να επιτρέπουν τη δίωξη ιδιοκτήτη σκύλου που εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.
    Υποθέτω οτι με την ίδια διατύπωση θα διωχθούν και οι υπέυθυνοι του Αττικού Πάρκου αν παρουσιάσουν κάποια απο τα ζώα σε τηλεοπτικά πλατό. Ας μετριαστεί λίγο η υπερβολή της γενικής απαγόρευσης. Πνεύμα του νόμου πρέπει να είναι η πρόστασία των ζώων και όχι η καθολική απαγόρευση κάθε εικόνας ή σκηνής (με θρησκευτικό ζήλο).
    Για παράδειγμα διαφορετικού βαθμού στρες μπορεί να προκαλείται μεταξύ ενός άγριου ζώου απο την έκθεσή του σε ακατάλληλο περιβάλλον και διαφορετικό σε ένα χάμστερ που μπορεί να εκτίθεται στο ζωτικό χώρο (κλουβί) που έχει συνηθίσει.

  • 1 Απριλίου 2011, 17:10 | Παπαδοπούλου Πολυξένη

    • Για τα ζωολογικά πάρκα όπου εκμεταλλεύονται την άγρια ζωή για το κέρδος τι προβλέπεται; Για τους ζωολογικούς κήπους;

  • Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την κ. Δεκαριστου Μαρια.
    Το γεγονός οτι κάποιοι ανεγκέφαλοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν πιτ μπουλ σε κυνομαχίες, δεν σημαίνει
    ότι η λύση είναι να απαγορεύσουμε τη φυλή.
    Τα πιτ μπουλ είναι πολύ τρυφερά σκυλιά, αν τα μεγαλώσεις με αγάπη όπως κάθε άλλο σκυλί.
    ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΥΛΗ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ/ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ/
    ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ Κ.Ο.Κ.

    Οι χώρες που απαγόρευσαν τα πιτ μπουλ και άλλες φυλές μην ξεχνάμε ότι είναι τεράστιες, διπλές ή τριπλές απ
    την Ελλάδα και αδυνατούσαν πλήρως να ελέγξουν τις επιθέσεις, τις κυνομαχίες κλπ.

    Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τα ζώα και όχι να απαγορεύσουμε φυλές.
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, ποιός εξασφαλίζει ότι δεν θα στραφούν προς άλλες ράτσες; Θα απαγορεύσουμε όλα τα σκυλιά;
    Και στο τέλος αν στραφούν στα ημίαιμα; Θα απαγορεύσουμε κάθε σκύλο;

    Δεν είναι λύση. Λύση είναι να βρίσκονται αυτοί που κάνουν κυνομαχίες, πολύ συχνά και άτομα που έχουν κάλυψη
    από ορισμένους διεφθαρμένους αστυνομικούς, που έχουν πιτ μπουλ ως επίδειξη δύναμης ή εξουσίας.

    Φτάνει πια με την παρεξήγηση της ράτσας. Σωστές λύσεις, όχι »πονάει ποδι – κόψει ποδι».

    Φιλικά
    Κλειάννα Μαλαματίνα

  • 1 Απριλίου 2011, 14:11 | Nepenthes

    Απαράδεκτο. Ιπποδρομιες, κυνοδρομιες, εκτροφη ζωων για γουνα και κρεας, ειναι πραγματα που γινονται συνεχως, και κανενας δεν κανει κατι για να εφαρμοστει το παραπανω αρθρο. Ντρεπομαι που ειμαι απο αυτη την χωρα, που υπαρχουν ενα σωρο νομοι που δεν εφαρμοζονται.

  • 1 Απριλίου 2011, 13:53 | Σοφία Λαμπίκη

    Δεν ψηφίστηκε ακόμα ο νέος νόμος και ο ΟΠΑΠ εξήγγειλε τζόγο με κυνοδρομίες!
    Έλεος!
    παρακαλούμε να διευκρινίσετε αναλυτικά πού απαγορεύεται η χρησιμοποίηση των ζώων.

  • 1 Απριλίου 2011, 13:39 | Τοlis Sketos

    Δεν επιτρέπεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ΄ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ???
    ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΙΛΟΙ ΖΩΟΦΙΛΟΙ:

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-1 Aπριλίου 2011 -ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
    Δεν στέγνωσε το μελάνι από το Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αναφερόταν στην πρόταση κατάργησης θεαμάτων με ζώα για κερδοσκοπικούς σκοπούς και ο ΟΠΑΠ με βαρύγδουπες δηλώσεις και διαφημίσεις εισάγει το τζογαδόρικο «παιχνίδι» των κυνοδρομιών, όπου οι άνθρωποι θα στοιχηματίζουν στην ταχύτητα των ζώων για να κερδοσκοπούν.
    Καλούμε άμεσα και εδώ και τώρα να παρέμβει ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Πολιτισμού και οι Υπουργοί του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αποσυρθεί αμέσως ο τζόγος αυτός με «ειδικά εκπαιδευμένα» σκυλιά, όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουμε πως γίνεται η απάνθρωση και σκληρή εκπαίδευση αυτή των ζώων προκειμένου να μάθουν να κερδίσουν.

    Πέραν τούτου γεννάται και πάλι το ηθικό θέμα της εκμετάλλευσης των ζώων προς όφελος δικό μας.

    Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την άμεση απόσυρση του «παιχνιδιού» αυτού.

    Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ
    ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

    Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Κοινοποιήσεις:

    milapo@hol.gr,
    grplk@culture.gr,
    info@opap.gr,
    hstamatopoulos@opap.gr, ispanoudakis@opap.gr
    ΠΗΓΗ: http://www.adespoto.gr

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ:ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ???
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ????
    ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ,ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ???
    ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΝΕΤΕ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…….

  • 1 Απριλίου 2011, 09:52 | Τάσος Κουρής

    Οπως ήδη έχω σχολιάσει και σε προσωπικό mail αυτό είναι ίσως ένα από τα καλλίτερα άρθρα του Νομοσχεδίου. Ισως να μπορούσε να προστεθεί η ευθανασία ( υποχρεωτικά ευ – θανασία)των ζώων που δυστυχώς χρησιμοποιούνται για παραγωγή γούνας ακόμα….

  • 1 Απριλίου 2011, 05:18 | Ιωάννης

    Με την αόριστη διατύπωση της παρ. 3 μοιάζει να απαγορεύονται (και να απειλούνται με ποινικές κυρώσεις!) συμπεριφορές όπως η έκθεση ψαριών σε ενυδρεία ή η φωτογράφιση ζώων στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, στο μέτρο που επιδιώκεται κάποιο οικονομικό όφελος. Είστε βέβαιοι ότι θέλετε κάτι τέτοιο; Η ανάρτιση της αιτιολογικής έκθεσης θα βοηθούσε.

  • Ταξιδεύω πολύ και συζητάω με ζωόφιλους σε δεκάδες χώρες για τις νομοθεσίες μας. Επιτέλους θα έχω ένα νομοσχέδιο που με κάνει περήφανη σαν Ελληνίδα ζωόφιλη. Συγχαρητήρια σε όλους όσους επεξεργάστηκαν το άρθρο αλλά και ολόκληρο το σχέδιο Νόμου.
    Στο άρθρο κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να προσθέσετε για την ελάττωση των κυνομαχιών, – ας μην κρυβόμαστε, συνεχίζουν να γίνονται στη χώρα μας κι ας απαγορεύεται – και την αποφυγή επιθέσεων, την απαγόρευση της εισαγωγής και εκτροφής των πιτ μπουλ που είναι οι κατ εξοχήν σκύλοι που χρησιμοποιούνται στις κυνομαχίες και οι οποίοι δεν αποκτούν γενεαλογικούς χάρτες γιατί δεν αναγνωρίζονται σαν φυλή, ούτε από την Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ούτε από τον Κυνολογικό Όμιλο της Αμερικής (AKC) από όπου ξεκίνησαν να δημιουργούνται αυτοί οι σκύλοι, για τους οποίους έχουν γίνει ειδικοί Νόμοι και κανονισμοί σε πάμπολλες χώρες. Στις περισσότερες τα πιτ μπουλ ή απαγορεύονται εντελώς ή κυκλοφορούν μόνο με κοντό λουρί και φίμωτρο.
    Αν ρίξετε μια ματιά για να συνειδητοποιήσετε εμείς που βρισκόμαστε, σε αγγελίες σε εφημερίδες και κυρίως στο ιντερνετ θα βρείτε δεκάδες κουτάβια να πωλούνται, εκτροφεία να διαφημίζονται και μάλιστα να γράφουν : «μαχητικές γραμμές ή γραμμές αλιγάτορα» διαφημίζοντας τα … προσόντα τους. Τώρα θα τους πουλάνε απλά και με ηλεκτρονική ταυτοποίηση.
    Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε το τι έχουν Νομοθετήσει οι διάφορες χώρες για τους επικίνδυνους σκύλους:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pit_bull

    ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ :

    United States,Canada,Great Britain, Ireland, Australia,France, Denmark,Norway, Germany,Spain, Portugal, New Zealand, Poland,
    Turkey, Puerto Rico, Romania, Ukraine, Singapore,Venezuela
    Bermuda, Ecuador

  • 1 Απριλίου 2011, 00:33 | Μαρία

    Για το άρθρο 12,σχετικά με τις κυνομαχίες,
    το να μην επιτρέπονται δεν αρκεί. Αυτές οι συμμορίες ψυχοπαθών που τις διοργανώνουν σπάνια πιάνονται.
    Επίσης εκτρέφουν τα ζώα τους για αυτό και μόνο τον σκοπό.
    Αν θέλετε να προστατέψετε αυτά τα καταδικασμένα ζώα ,δηλαδή τα πιτμπουλ και τα ροντβαιλερ (δεν γνωρίζω και ποιες άλλες ¨επιθετικές¨ ράτσες χρησιμοποιούνται),θα πρέπει να επιβάλεται η στείρωση τους απο όλους τους ιδιοκτήτες,ώστε να εξαλειφθούν κάποια στιγμή γιατί απλούστατα η ιστορία έχει δείξει ότι αυτές οι ράτσες χρησιμοποιούνται πάντα για κυνομαχίες.
    Πρέπει αυτός ο φριχτός βασανισμός ζώων να σταματήσει.Μπορεί να υπάρχουν ιδιοκτήτες πιτμπουλ και ροντβαιλερ που τους φέρονται στοργικά αλλά αν δείτε σε τι κατάσταση τα εγκαταλείπουν οι διοργανωτές τω κυνομαχιών στα βουνά μετά τις μάχες δεν θα θέλατε να ξαναδείτε αυτά τα άμοιρα ζώα.
    Πιτμπουλ με πεταγμένα μάτια,χωρίς αυτιά,κομένα κεφάλια, με αφρούς στο στόμα και κατάσταση αμόκ απο τα φάρμακα που τα ντοπάρουν.Και για να τα εκπαιδεύσουν χρησιμοποιούν αδέσποτα σκυλιά που κατατρώγονται ζωντανά απο αυτά άγρια σκυλιά.

  • Σχετικά με το #4, γιατί μόνο σκύλων και γατών; ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ θα πρέπει να συμπεριληφθούν εδώ. Αλεπούδες, βιζόν και ό,τι άλλο εκτρέφεται σε ΚΑστοριά και λοιπές περιοχές. Τέλος στη βιομηχανία αίματος. Οχι το κέρδος πάνω από τις ζωντανές ψυχές.
    Ναι ολόκληρες οικογένειες και το ελληνικό κράτος ζουν από αυτά τα έσοδα αλλά καιρός είναι να το ξεσυνηθίσουμε!

    Κλειάννα Μαλαματίνα
    για το strayshelp.gr

  • 31 Μαρτίου 2011, 18:26 | Μαρία

    Δεν επιτρέπεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ΄ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους.

    Με τα ζώα στο Αττικό Πάρκο τι θα γίνει;;;;;Έχετε μεριμνήσει για αυτό το θέμα;;;;Ευχαριστώ!