Άρθρο 34-Ψηφιακά εργαλεία

1. Η έγκριση ανάπτυξης του Ε.Π. διεκπεραιώνεται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (Ο.Π.Σ.-Α.Δ.Ε.) του άρθρου 14 του ν. 4442/2016 (Α΄ 230). Το Ο.Π.Σ.-Α.Δ.Ε. είναι προσβάσιμο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr ΕΨΠ).
2. Η υπηρεσία που διαχειρίζεται το Ο.Π.Σ.-Α.Δ.Ε. υλοποιεί τις απαιτούμενες προσαρμογές στο πληροφοριακό σύστημα, ώστε κάθε ενέργεια που αφορά σε έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας οικονομικής δραστηριότητας εντός του Ε.Π. να κοινοποιείται μέσω του συστήματος στην Ε.Α.Δ.Ε.Π. και να λαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο η βεβαίωση περί συμβατότητας αυτών με τους όρους ανάπτυξης και λειτουργίας του Ε.Π..
3. Στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας συστήνεται ηλεκτρονικό Μητρώο Αδρανών Βιομηχανικών Κτιρίων, στο οποίο καταγράφονται οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις εντός Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, οι οποίες έχουν παύσει τη λειτουργία τους για πέντε (5) τουλάχιστον έτη από την έναρξη λειτουργίας τους.
4. Επικαιροποιείται η βάση δεδομένων με τη μορφή γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών (GIS) των χρήσεων γης και όρων δόμησης που αφορούν στις μεταποιητικές και συναφείς δραστηριότητες σε όλη την Επικράτεια, λαμβανομένων υπόψη και των προτάσεων και αποτελεσμάτων του επιχειρησιακού σχεδίου του άρθρου 35.
5. Συστήνονται διαδικτυακά οργανωμένα πεδία διαλόγου για την περιφερειακή βιομηχανική ανάπτυξη ανά περιφέρεια, όπου τα ενδιαφερόμενα μέρη συμμετέχουν σε συζητήσεις μεταξύ τους με σκοπό την εκκίνηση πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη Ε.Π..

  • Οι διατάξεις των παρ 1 & 2 είναι εξαιρετικές καθώς λύνει το πρόβλημα του ελέγχου της παράνομης εγκατάστασης επιχειρήσεων εντός του Πάρκου

  • 24 Αυγούστου 2022, 14:35 | Basily

    Bravo και συντόμα να πάρει εμπρός το ΟΠΣ