Άρθρο 52 Περιστασιακή απασχόληση αναζητούντων εργασία – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 92 ν. 4461/2017

 

Στο άρθρο 92 του ν. 4461/2017 (Α΄ 38), περί της περιστασιακής εργασίας ανέργων, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) ο τίτλος τροποποιείται, ώστε να αναφέρεται σε αναζητούντες εργασία, και όχι σε ανέργους, β) η παρ. 1 τροποποιείται, ώστε να αναφέρεται: βα) σε αναζητούντες εργασία, και όχι σε ανέργους, ββ) σε εγγεγραμμένους στο Ψηφιακό Μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), και όχι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), βγ) σε ημέρες απασχόλησης, και όχι σε ημερομίσθια, βδ) σε αίτηση προς τη Δ.ΥΠ.Α., και όχι προς τον Ο.Α.Ε.Δ., γ) η παρ. 2 τροποποιείται, ώστε να αναφέρεται σε εγγεγραμμένους στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., και όχι στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., και το άρθρο 92 διαμορφώνεται ως εξής:

«Αρθρο 92
Περιστασιακή εργασία εγγεγραμμένων αναζητούντων εργασία

1. Αναζητούντες εργασία εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), που πραγματοποίησαν έως και εβδομήντα (70) ημέρες απασχόλησης ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τη Δ.ΥΠ.Α. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.

2. Το νομικό καθεστώς των εγγεγραμμένων στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., δικαιούχων τακτικής επιδότησης ανεργίας, δεν μεταβάλλεται από απασχόληση σε αγροτικές εργασίες που δεν υπερβαίνει τις εβδομήντα (70) ημέρες ασφάλισης κατά την εκάστοτε διάρκεια της επιδότησής τους.

3. Oι παρ. 1 και 2 εφαρμόζονται και στους δικαιούχους, σύμφωνα με την περ. ΙΙΙ της παρ. ΙΑ1. της παρ. ΙΑ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’ 222), επιδόματος μακροχρονίως ανέργου.».