Άρθρο 57 Διαπίστωση αναπηρίας και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 4 ν. 3699/2008

 

Στην παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 3699/2008 (Α΄ 199), περί των διαγνωστικών, αξιολογικών και υποστηρικτικών φορέων, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) το πρώτο εδάφιο τροποποιείται, ώστε το Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο «Μιχαλήνειο» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής να περιληφθεί στους φορείς που διερευνούν και διαπιστώνουν την αναπηρία και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, β) το δεύτερο εδάφιο τροποποιείται, ώστε να εναρμονιστεί προς την τροποποίηση του πρώτου εδαφίου, και η παρ. 1 του άρθρου 4 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Η αναπηρία και οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών διερευνώνται και διαπιστώνονται από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας της παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 4058/2012 (Α’ 63), τα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), τα Κοινοτικά Κέντρα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κο.Κ.ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας και το Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο «Μιχαλήνειο» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής. Τα ΚΕ.Π.Α., οι Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας, τα Κο.Κ.ε.Ψ.Υ.Π.Ε., τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας και το Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο «Μιχαλήνειο» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν αρμοδιότητα, για τα ζητήματα για τα οποία επιφυλάσσεται αποκλειστική αρμοδιότητα στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ..».

  • 11 Οκτωβρίου 2022, 22:32 | ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Για λόγους τάξης θα πρέπει να προστεθεί το ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ στη παράγραφο 2 και τη παράγραφο 8 του άρθρου 4, καθώς και στη παράγραφο 5 του άρθρου 5, στα σημεία που αναφέρονται τα ΚΟ.Κ.ε.Ψ.Υ.ΠΕ. και τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, με τα οποία παρέχει ανάλογες υπηρεσίες.

  • 11 Οκτωβρίου 2022, 22:51 | ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Για λόγους τάξης θα πρέπει να προστεθεί το ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ στην παράγραφο 2 και την παράγραφο 8 του άρθρου 4, καθώς και στην παράγραφο 5 του άρθρου 5, στα σημεία που μνημονεύονται τα ΚΟ.Κ.ε.Ψ.Υ.ΠΕ. και τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, με τα οποία παρέχει ανάλογες υπηρεσίες.