Άρθρο 33 Ιδιαίτερο γραφείο Διοικητή του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

 

1. Συστήνεται στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) ιδιαίτερο Γραφείο Διοικητή. Το Γραφείο Διοικητή επικουρεί αυτόν στην άσκηση των καθηκόντων του, έχει την επιμέλεια της αλληλογραφίας του και της τήρησης των σχετικών αρχείων και στοιχείων και οργανώνει την επικοινωνία του με τις υπηρεσίες και τους πολίτες.

2. Συνιστώνται στο γραφείο του Διοικητή δύο (2) θέσεις, οι οποίες καλύπτονται αποκλειστικά με απόσπαση από φορείς του δημοσίου τομέα της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143).

3. Για τα προσόντα, την απόσπαση στις θέσεις αυτές, την αποχώρηση και την εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού αυτού εφαρμόζονται αναλογικά τα άρθρα 46, 47 και 47Α του ν. 4622/2019 (A΄ 133).

  • 20 Οκτωβρίου 2022, 18:14 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΕΡΗΣ

    Ο νόμος 4622 στον οποίο παραπέμπει το παρόν άρθρο είναι αυτός που δημιούργησε το όργιο μετακλητών επί σημερινής κυβέρνησης ΝΔ. Οπότε για να μη χαθεί η ευκαιρία για ένα ακόμη οργιο (οργιάκι) αφου ειναι μόνο δυο, νομοθετήθηκε η στελέχωση από ανθρώπους που στον 4622 δεν προβλέπεται να είναι υποχρεωτικά τίποτε παρά εμπειροτέχνες σε κάποιο τομέα! Δηλαδή ούτε καν πτυχίο δε χρειάζεται να έχουν! Αξιοκρατία στο μέγιστο! Το επίπεδο της νομοθέτησης της παορύσας κυβέρνησης μας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι αντιγράφουν διατάξεις από νομοθετήματα προπολεμικά τα οποία δεν προσαρμόζουν καν στο παρον όπου σπανιζαν οι πτυχιούχοι. Το να μη θεσπίζονται κριτήρια σύγχρονα για διοικητες οργανισμών πχ. μεταπτυχιακό τουλάχιστον, προσβάλλει ακόμη και την ίδια τη νεολαία της ΝΔ και τους νέους επιστήμονες οι οποίοι πρώτοι θα έπρεπε να εξεγερθούν ενάντια στο παρόν νομοθέτημα και στα όμοιά του.

  • 20 Οκτωβρίου 2022, 17:08 | Ειρήνη Ξ.

    Σε αυτό το σχέδιο νόμου όλα θα γίνονται στα κρυφά. Διοικητής άσχετος, οι υπάλληλοι που θα τον υποστηρίζουν από άλλες υπηρεσίες. Τι έχουν άραγε να κρύψουν;
    Να θυμηθούμε μία από τις τρεις φράσεις που αποτελούν την αιτιολογική έκθεση για τα συγκεκριμένα άρθρα του σχεδίου:

    – Δημιουργία ενός αποτελεσματικότερου συστήματος διακυβέρνησης του φορέα, με την εισαγωγή Διοικητή και Διοικητικού Συμβουλίου σε διακριτούς ρόλους.

    Να υποθέσω ότι απολεσματικότερο θα είναι επειδή ο Διοικητής θα αποφασίζει ό,τι θέλει χωρίς να του βάζει κωλύμματα η/ο οποιοσδήποτε με έννομο συμφέρον.

    Χωρίς λόγια.

  • 14 Οκτωβρίου 2022, 13:34 | Σοφία

    κ. Υπουργέ όλα τα χρόνια (155) το γραφείο προέδρου στελεχώνεται από υπαλλήλους του ΜΤΠΥ χωρίς πρόβλημα.

  • 14 Οκτωβρίου 2022, 12:53 | Σοφία

    κ. Υπουργέ όλα τα χρόνια (155) το γραφείο προέδρου στελεχώνεται από υπαλλήλους του ΜΤΠΥ χωρίς πρόβλημα Σε αυτά τα χρόνια που διανύουμε που οι περικοπές έχουν κάνει αφαίμαξη το εισόδημα μας να δημιουργείται θέση διοικητή με παχυλό μισθό και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στο προϋπολογισμό του Ταμείου. Επίσης να παίρνεται υπαλλήλους αποσπασμένους να υπηρετούν το Γραφείο και να στερείται από το δημόσιο την εργασία τους σε τομέα που θα ήταν απαραίτητη λόγω και τις μεγάλης ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στο δημόσιο.
    Γιατί κ. Υπουργέ;

  • 13 Οκτωβρίου 2022, 13:24 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Δεν είναι ικανοί οι υπάλληλοι του Ταμείου; Δεν υπάρχουν υπάλληλοι στο Ταμείο με πολύχρονη εμπειρία στις θέσεις αυτές έξω από το γραφείο τόσων προέδρων του ΔΣ που έχουν περάσει έως σήμερα από το ΜΤΠΥ; Τι θα /γίνεται/λέγεται/ακούγεται/αποφασίζεται στο γραφείο αυτό και δεν θα πρέπει να γίνεται γνωστό σε υπάλληλο του ΜΤΠΥ;

  • 13 Οκτωβρίου 2022, 07:54 | Δ. Β.

    Η αποκλειστική απόσπαση στο συγκεκριμένο γραφείο που θα συσταθεί, τι σκοπούς ακριβώς εξυπηρετεί; Το Ταμείο έχει υπαλλήλους που μπορούν να καλύψουν τις εν λόγω θέσεις, τους οποίους όλοι εμείς οι μέτοχοι του ταμείου τους εμπιστευόμαστε. Αντιθέτως δεν εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς προϊστάμενους του ΜΤΠΥ.

  • 11 Οκτωβρίου 2022, 21:09 | Θεοδώρα Θεοδωροπούλου

    Για ποιον ακριβώς λόγο θα πρέπει να είναι «αποκλειστικά αποσπασμένοι» ? Αυτό δημιουργεί υποψίες. Δεν εμπιστευόμαστε τους υπαλλήλους του Ταμείου?