ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ’ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Άρθρο 26 Απόδοση ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης – Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 43 ν. 4826/2021

 

Η παρ. 3 του άρθρου 43 του ν. 4826/2021 (Α’ 160) περί εισφορών υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.) τροποποιείται, ώστε να ορισθεί η προθεσμία απόδοσης των εισφορών που αφορούν την επικουρική ασφάλιση στο Τ.Ε.Κ.Α. σε σχέση με την εκκαθάριση των εισφορών και την είσπραξή τους, και διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Οι εισφορές που αφορούν στην επικουρική ασφάλιση του παρόντος εισπράττονται για λογαριασμό του Τ.Ε.Κ.Α. από τον e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις διαδικασίες που εφαρμόζονται για την είσπραξη των εισφορών του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του φορέα αυτού και στη συνέχεια αποδίδονται κατά προτεραιότητα στο Ταμείο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης από τον e-ΕΦΚΑ και σε κάθε περίπτωση εντός τεσσάρων (4) μηνών από την είσπραξη.».