Άρθρο 13 Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών αναβατών του πρώην Ταμείου Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιπποδρομιών – Προσθήκη παρ. 3 και 4 στο άρθρο 37 ν. 4756/2020

 

Στο άρθρο 37 του ν. 4756/2020 (Α΄ 235), περί της ρύθμισης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του πρώην Ταμείου Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιπποδρομιών (ΤΑ.Π.Ε.Α.Π.Ι.), προστίθενται παρ. 3 και 4 και το άρθρο 37 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 37
Ρύθμιση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του πρώην Ταμείου Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιπποδρομιών (ΤΑ.Π.Ε.Α.Π.Ι.)

1. Για το διάστημα από 1ης.01.2016 έως και 31.12.2016, οι παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι του πρώην Ταμείου Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιπποδρομιών (ΤΑ.Π.Ε.Α.Π.Ι.) προπονητές, κατατάσσονται στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία του πρώην Ο.Α.Ε.Ε. σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του π.δ. 258/2005 (Α΄ 316), όπως αυτή είχε διαμορφωθεί για το έτος 2016.

2. Οι ασφαλισμένοι καταβάλλουν τις εισφορές που αντιστοιχούν στο ανωτέρω διάστημα είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις, ο αριθμός των οποίων είναι ίσος με τον αριθμό των μηνών για τους οποίους προέκυπτε υποχρέωση ασφάλισης. Οι εισφορές καταβάλλονται χωρίς τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον καταβληθούν ή ρυθμιστούν ως άνω μέχρι την 30ή.6.2021.

3. Οι παρ. 1 και 2 ισχύουν και για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους του πρώην ΤΑ.Π.Ε.Α.Π.Ι. αναβάτες, με καταληκτική ημερομηνία καταβολής ή ρύθμισης των οφειλών που αντιστοιχούν στο διάστημα της παρ. 1, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, την 31η.12.2022.

4. Για το διάστημα από 1ης.01.2017 έως και τις 31.12.2022, οι παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι του πρώην ΤΑ.Π.Ε.Α.Π.Ι. αναβάτες, υπάγονται στον πρώην Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών για κύρια ασφάλιση και για παροχές σε χρήμα και σε είδος. Οι ασφαλισμένοι καταβάλλουν τις εισφορές που αντιστοιχούν στο ανωτέρω διάστημα είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις, ο αριθμός των οποίων είναι ίσος με τον αριθμό των μηνών για τους οποίους προέκυπτε υποχρέωση ασφάλισης. Οι εισφορές καταβάλλονται χωρίς τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον καταβληθούν ή ρυθμιστούν ως άνω μέχρι την 31η.12.2023.».

  • 20 Οκτωβρίου 2022, 17:36 | Γιαννης Πρωτόπαπας

    Τουλάχιστον να πάρουν το εργόσημο γιατί δεν βλέπω να υπάρχει οργανισμός (ΟΠΑΠ) ώστε να τους βοηθήσει σε θέματα που καίγονται είναι όλοι οι Αναβάτες στο έλεος του θεού

  • 20 Οκτωβρίου 2022, 16:50 | Δημήτρης Κοντομηνάς

    Έχουν κάνει μεγάλη υπομονή τόσα χρόνια οι αναβάτες έχουν δίκιο στο αίτημα τους.

  • 20 Οκτωβρίου 2022, 16:18 | ΜΑΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

    Για να μείνει ανοιχτός ο ιππόδρομος πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα για εργόσημο

  • 20 Οκτωβρίου 2022, 16:35 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

    Δεν αντέχουν άλλο οι αναβάτες υπουργέ τους αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματα που είχαν κάντε το εργόσημο.

  • 20 Οκτωβρίου 2022, 16:04 | ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

    Δίκαιο το αίτημα των αναβατών εμείς οι Φίλιπποι το στηρίζουμε.

  • 19 Οκτωβρίου 2022, 22:42 | ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΑΝΤΙΝΟΣ

    μοναδικη βιωσιμη λυση για τη συνεχιση του επαγγεματοσ μας ειναι το εργοσημο υπουργε απαντηστε θετικα στο αιτημα μασ

  • 19 Οκτωβρίου 2022, 22:29 | ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΝΤΑΞΗ ΤΩ ΑΝΑΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΒΤΕΣ
    ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

  • 19 Οκτωβρίου 2022, 21:00 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΙΝΙΑΣ

    Κύριε Υπουργέ,

    μέσω πολλών υπομνημάτων και επιστολών προς εσάς αλλά και προς τη ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης κα Καρασιωτη καθώς και σε συναντήσεις με τη Γενική,

    έχουμε παρουσιάσει τα σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν για το κλάδο μας μετά από την αλλαγή, ανατροπή εις βάρος μας και χωρίς διαβούλευση του εργασιακού μας καθεστώτος από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2016.

    έχουμε βρεθεί σε ένα περιβάλλον συρρίκνωσης της ιπποδρομιακής δραστηριότητας και ανατροπής του εργασιακού μας καθεστώτος με αποτέλεσμα να σωρεύουμε υποχρεώσεις προς το ασφαλιστικό σύστημα ενώ μέχρι τότε πληρώναμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας προς το δημόσιο για δεκαετίες ολόκληρες!

    Η συνέχιση αυτής της κατάστασης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το επάγγελμα μας σε αφανισμό, έχουμε ήδη ενημερώσει τη Γενική ότι με την αλλαγή της χρονιάς η πλειονότητα των εργαζομένων αναβατών θα καταθέσουν τις άδειες άσκησης του επαγγέλματος τους μη αντέχοντας να σωρεύουν χρέη!

    Σας έχουμε προτείνει ως μια λύση στο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε σχεδόν 30 εργαζόμενοι αναβάτες την ένταξη του κλάδου μας στους εργαζόμενους που αμείβονται και ασφαλίζονται με Εργοσημο . Έχετε στο γραφείο σας υπομνήματα από τους ιπποδρομιακούς φορείς και αρχές (ΦΕΕ, ΙΠΠΟΔΟΜΙΕΣ ΑΕ) με τα οποία συμφωνούν στο αίτημα μας, ενώ και η Γενική σε συναντήσεις μας, έχει συμφωνήσει να προωθήσει θετικά το αίτημα μας προς εσάς.

    Σας ζητούμε λοιπόν να μας εντάξετε στους εργαζόμενους που αμείβονται και ασφαλίζονται με Εργοσημο ώστε έστω και με αυτή τη λύση να αλλάξετε την απαράδεκτη, άδικη και σε βάρος μας ανατροπή του εργασιακού μας καθεστώτος που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση στα 2016.

  • 18 Οκτωβρίου 2022, 23:05 | Ιωαννης Λαζαριδης

    Κύριε Υπουργέ σας ζητούμε να μας εντάξετε στους εργαζόμενους που αμείβονται και ασφαλίζονται με Εργοσημο ώστε έστω και με αυτή τη λύση να αλλάξετε την απαράδεκτη και άδικη σε βάρος μας ανατροπή του εργασιακού μας καθεστώτος που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2016.