Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 23:19 | Παναγιώτης

    Καλησπέρα.
    ‘ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ’ στην καινούρια και πολλά υποσχόμενη κυβέρνηση που κατάφερε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να γκρεμίσει και να ισοπεδώσει τα όνειρα,τις ελπίδες και τους κόπους τόσων πολλών νέων ανθρώπων.Είναι τόσο μεγάλη η απογοήτευση και η απόγνωση στην οποία έχουμε περιέλθει χιλιάδες εργαζόμενοι των ‘stage’ που πραγματικά ό,τι και να πούμε είναι λίγο.Μας μηδενίζετε και μας περιθωριοποιείτε,δεν μας αφήνετε καμία ελπίδα για ‘το καλύτερο μέλλον’ που μας είχατε υποσχεθεί.Ουσιαστικά μας λέτε ότι έχουμε χάσει 5 χρόνια από τη ζωή μας,5 χρόνια πραγματικής εργασίας και προσφοράς.Το λάθος που κάνετε είναι ότι μιλάτε για νούμερα,ενώ εμείς είμαστε άνθρωποι που τόσα χρόνια προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο ελληνικό κράτος με όσο το δυνατόν μικρότερο χρηματικό κόστος και τώρα μας δείχνετε το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό σας.
    Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι δυνατόν να εξομοιώνετε τη γενιά των 30 και των 40 με τα παιδιά που τώρα βγαίνουν στην ‘παραγωγή’.Δυστυχώς τα μέτρα σας θίγουν αυτήν ακριβώς την κατηγορία των ανθρώπων και ευνοούν τη γενιά των 20.Αλλές οι απαιτήσεις εκείνης της εποχής και άλλες της σημερινής.Δεν μπορείτε να τα βάζετε όλα στο ίδιο ζύγι,ούτε τις διαφορετικές γενιές ούτε και τα ίδια τα παιδιά των stage.
    Καταρχήν ελέγξτε πως προσλήφθηκαν τα παιδιά των stage του 2004 και 2005 στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ και στη συνέχεια αναρωτηθείτε αν πραγματικά υπάρχουν ή υπήρξαν πελατειακές σχέσεις και σε ποιο βαθμό.Υπήρχαν προκηρύξεις,αναρτήθηκαν πίνακες αποτελεσμάτων και έγιναν ενστάσεις για τις συγκεκριμένες προσλήψεις (2004-2005).
    Οφείλετε να δείτε πιο προσεκτικά και με μεγαλύτερη ‘ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ’,μιας και αυτή πρεσβεύετε,το συγκεκριμένο θέμα.Το ‘ΛΙΓΟΤΕΡΟ’ που μπορείτε να κάνετε για όλους εμάς,που είμαστε τα θύματα αυτής της ιστορίας καθώς χρησιμοποιηθήκαμε από όλους εσάς,είναι επιτέλους να σκύψετε σοβαρά πάνω από το πρόβλημα μας και να βρείτε μία ‘ΛΥΣΗ’.Ακόμη και η συνέχιση του μέτρου της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας δεν θα αποτελεί λύση αλλά μόνο την αρχή για την επίτευξη της.Η δε κατάργησή της σίγουρα δεν λύνει κανένα πρόβλημα παρά μόνο διογκώνει τα ήδη υπάρχοντα.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 22:58 | Νεκτάριος

    Έχω την γνωμη πως η εμπειρία είναι ένα προσόν και σε περιπτώσεις διετούς και άνω εμπειρίας, σημαντικό προσόν και δεν πρέπει να προσπερνάται έτσι εύκολα.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 22:59 | ΓΙΑΝΝΑ

    Απαράδεκτη θα χαρακτηρίσω την κατάργηση της μοριοδότησης καθώς όλοι όσοι εργάσθηκαν, γιατί εργάσθηκαν και όχι διδάχθηκαν στα προγράμματα STAGE υπέγραψαν τις συμβάσεις γνωρίζοντας τις προϋποθέσεις και τις αποδέχτηκαν ως τίμημα για να μπορέσουν να πάρουν την μοριοδότηση και να έχουν μια ευκαιρία στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Κανείς δε θεώρησε μεγάλη τύχη να καταφέρει να εργασθεί με αυτές τις προϋποθέσεις και να λαμβάνει 22,5 ευρώ ημερησίως και ανασφάλιστος. Όλοι έκαναν υπομονή για την μοριοδότηση. Θεωρώ το μέτρο όχι μόνο άδικο αλλά και επιθετικό. Επίσης εαν 25.000 άτομα σκότωναν μύγες όπως ανέφερε ο Κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δεν θα υπήρχε μύγα ούτε για δείγμα σε όλα τα Βαλκάνια, προσθέστε και τους μόνιμους και κάντε τους υπολογισμούς σας…

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 22:00 | ΕΥΗ Ο.

    http://www.apogevmatini.gr/?p=53050

    κυριε Παγκαλε διερωτωμαι πως μπορειτε να λειτουργειτε χωρις ιχνος ευαισθησιας και να πετατε στον δρομο ανθρωπους κυριως οικογενειαρχες που μοχθουν για ενα κομματι ψωμι,οταν ο ιδιος θα αποσπασετε απο τη τσεπη αυτων των απολυμενων και ολων των υπολοιπων το ποσο των 4,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, τουλαχιστον για τη συσταση του γραφειου σας και μονο!Η ειρωνια σε ολο της το μεγαλο απο αυτη την καταχρηση και απο πληθωρα αλλων..και απορω πως υπαρχουν ακομη ατομα που δινουν συγχαρητηρια μη γνωριζοντας αυτα τα ατοπηματα που λειτουργουν εις βαρος τους!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 22:48 | Βουλα

    Σχετικά με τους πολύτεκνους δεν συμφωνώ καθόλου να έχουν πάντα αυτοί τα προνόμοια σε όλες τις θέσεις που προκηρύσονται αυτοί έχουν παιδιά ενώ οι άλλοι που έχουν 1 ή 2 τι είναι τα παιδιά τους. Επίσεις από τη στιγμή που παντρεύονται και κάνουν δική τους οικογένεια γιατί να μπορούν να συμετέχουν ως πολύτεκνοι.Είναι δίκαιο να παίρνουν μόρια μόνο τα παιδιά των πολυτέκνων και των τρίτεκνων,ενώεμείς που έχουμε 1ή2 παιδιά να μην παίρνουμε μόρια.Και όσα ζευγάρια δεν έχουν αποκτήσει παιδιά για κάποιους λόγους(π.χ.υγείας,οικονομικούς κ.α)τους καταδικάζουμε να μην διορισθούν ποτέ στο δημόσιο.Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι να παίρνουν και αυτοί μόρια σύμφωνα με τα προσόντα τους και όχι με τον αριθμό των παιδιών τους.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 22:18 | Giwrgos M.

    Parakalw an iparxei aksiokratia…tote oles oi efpatheis omades na apokatastathoun amesa(amea, monogonikes ktl)kai tote milame kai gia tous upolipous…..

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 21:49 | Αναστασιος

    Επειδη δεν βλεπω φως στον οριζοντα καθως οι μεν stagiers (οπως εγω) ζηταμε ολα τα μορια οι μεν μη stagiers ζητανε να μην παρουμε κανενα εχω να κανω μια προταση που μπορει να μην αρεσει σε καποιους απο τους συναδελφους μου stagiers αλλα νομιζω ειναι η μονη εφικτη λυση.

    Μιας λοιπον και η κυβερνηση αποκλειεται να μας δωσει αναδρομικα ενσημα και μισθο ετσι ωστε να μην ζηταμε πριμοδοτηση προτεινω το εξης.

    1) Οσοι εργαζομενοι με STAGE δεν εχουν προυπηρεσια στον ιδ.τομεα προτεινω τα χρονια που δουλεψαν ως STAGE να τα παρουν σαν μορια εμπειριας ΧΩΡΙΣ πριμοδοτηση δηλαδη χωρις το 50%.

    Παραδειγμα: Ειναι αδικο ενας 22χρονος με 4 χρονια STAGE να εχει παραπανω μορια απο καποιον που δουλευει π.χ 15 χρονια στον ιδ.τομεα γιατι αν παρει μορια εμπειριας και προσαυξηση σιγουρα τον περναει.

    2) Οσοι εργαζομενοι με STAGE εχουν ηδη 5 χρονια στον ιδ.τομεα δηλαδη καλυπτουν τα μορια εμπειριας στις προκηρυξεις τοτε να παρουν την πριμοδοτηση , δηλαδη το 50%.

    Παραδειγμα: Δεν μπορει καποιος να εχει 5 χρονια + προυπηρεσιας στον ιδ.τομεα δλδ να παιρνει τα απαιτουμενα μορια για την προκηρυξη και να δουλευει μετα με STAGE χωρις ενσημα και βασικο μισθο χωρις να παρει ουτε την πριμοδοτηση.

    Ξερω οτι αδικιες υπαρχουν και στις 2 περιπτωσεις αλλα νομιζω ειναι οι ελαχιστες δυνατες και επειδη πρεπει να βρεθει καποια λυση νομιζω οτι αυτη ειναι η καλυτερη δυνατη για ολους μας.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 21:22 | Aχιλλέας

    Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα. Ισως θα πρέπει να δοθεί μια μεταβατική περίοδος (πχ 1 έτος).
    Επίσης να καταργηθεί η μοριοδότηση των 150 μονάδων που παίρνουν όσοι έχουν εντοπιότητα σε ΟΤΑ που προκηρύσουν θέσεις, αν οι υποψήφιοι δεχθούν να υπηρετήσουν για 10 χρόνια. Και μη δημότες θα δέχονταν να υπηρετήσουν σε άλλο ΟΤΑ για 10 χρόνια αφενός, και αφετέρου μπορεί να δημιουργηθεί πιο εύκολα διαπλοκή λόγω τοπικών συμφερόντων.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 21:48 | Βουλα

    Για την κατηγορία ΔΕ ο δεύτερος τίτλος σπουδών θα μοριοδοτείται με 150 μονάδες ή όχι.Επίσης δεν συμφωνώ να συμετέχουν σε διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας αυτοί που είδη δουλεύουν στο δημόσιο μόνοιμοι και μοριοδοτείται και η εμπειρεία τους, αυτό είναι άδικο γιατί κάποιος που έχει λίγους μήνες εμπειρείας δεν μπορεί να τον συναγωνιστεί,άλλωστε κατέχει είδη μία θέση στο δημόσιο γιατί να την στερείσει από κάποιον άλλο.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 20:09 | Γιώργος

    Είμαι μηχανικός-ελεύθερος επαγγελματίας και θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαι υπέρ στο να καταργηθεί η προσαύξηση διότι δεν θεωρώ ότι ένα άτομο που εργάστηκε με σύμβαση έργου έχει μεγαλύτερη εμπειρία ή ακόμη και ικανότητα από αυτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
    Όσον αφορά τα stage θέλω να πώ ότι διατηρώ γραφείο χρειάζομαι άτομο να με βοηθήσει αλλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το στηρίξω. Το δημόσιο τους χρειάζεται περισσότερο από τους ελεύθερους επαγγελματίες? Στείλτε τα stage στον ιδιωτικό τομέα και στηρίξτε τους ελεύθερους επαγγελματίες. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μείνουν άνεργοι όλοι αυτοί που μέχρι τώρα ανήκαν στο χώρο των stage του δημοσίου και θα εμψυχώσετε τον ιδιωτικό τομέα. Απλά δυστυχώς τίθεται το απλό θέμα αν θέλουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να μην ανήκουν στα stage του δημοσίου αλλά του ιδιωτικού τομέα.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 19:33 | ΙΒ Χ

    Σωστό να καταργηθεί η προσαύξηση διότι δεν είχαν όλοι την δυνατότητα να εργασθούν στο Δημόσιο τομέα. Πολλοί έχουν χάσει θέση εργασίας με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ λόγω αυτής της άδικης προσαύξησης, αν και είχαν χρόνια προϋπηρεσία στον Ιδιωτικό τομέα.

    Δίκαιο επίσης είναι όποιος έχει διδακτορικό ή Μεταπτυχιακό να λαμβάνει τα μόρια που αντιστοιχούν και να μην λαμβάνεται υπόψη το θέμα συνάφειας με την προκηρυσσόμενη θέση.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 19:47 | Παράγκας

    Τέλος στις «φωτογραφικές» «τακτοποιήσεις» μοριοδοτημένες με τα κεφάλαια του Ιδιωτικού υπαλλήλου (και αργότερα με πιέσεις συνδικαλιστικές και με εργατολόγους(!!!!))χωρίς να ξέρουμε και το πως προσλήφθηκαν σε αυτά τα προγράμματα μαθητειας την ίδια ώρα που ΒΟΥΛΙΑΖΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, έτσι;;;;….
    Οι ΟΤΑ είναι και σε περιοπτη θέση διαφάνειας κάθε χρόνο…
    Να ακυρωθούν όλα τα φωτογραφικά ΦΕΚ διορισμών με προσαύξηση, από αρχής 2009…
    Ο αριθμός των Δημοσιουπαλληλων της ελλαδίτσας, ανταγωνίζεται της ΚΙΝΑΣ!!!!!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 19:51 | ΜΑΚΗΣ

    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ.. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ Η ΔΙΑΤΑΓΜΑ
    ΠΡΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ Η ΟΜΑΔΑ

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 18:15 | Μαρία

    Κύριε υπουργέ
    Μιλάτε για αξιοκρατία και ότι όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο θα γίνονται με διαφάνεια μέσω ΑΣΕΠ. Εμείς που εργαζόμαστε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προσλαμβανόμαστε με την έγκριση και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
    Όταν ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η προσαύξηση ήταν 40% και αργότερα έγινε 50%. Ήταν νόμος του κράτους και πάνω σε αυτόν πορευτήκαμε.
    Τώρα έρχεστε εσείς, αποφασίζετε και διατάζετε να καταργηθεί ο νόμος της προσαύξησης και πετάτε όλα αυτά τα χρόνια που μοχθούσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία στον κάλαθο των αχρήστων.
    Γιατί δεν αφήνετε το νόμο όπως έχει και με την ισχύ που έχει; Γιατί προεκλογικά μιλούσατε σχεδόν όλοι σας για μοριοδότηση 50% σε αυτούς που έχουν δουλέψει 24 μήνες και πανω και τώρα το παίρνετε πίσω;
    Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, όπως γνωρίζετε, εργάζονται 8 μήνες και κάθονται 1-2 χρόνια για να μπορέσουν πάλι να εργαστούν. Πώς θα μπορέσουν με την κατάργηση της προσαύξησης που προτείνετε να ανταγωνιστούν τους συναδέλφους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα; Γιατί τόση βιασύνη; Γιατί δε δίνετε ένα περιθώριο 1-2 χρόνια ώστε τα πράγματα να ομαλοποιηθούν;

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 18:06 | Κρούμελ

    Δουλέψαμε σε «Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας» με εξευτελιστικό μισθό, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δώρα εορτών, χωρίς πληρωμένες άδειες, χωρίς επίδομα αδείας, χωρίς επίδομα γάμου, χωρίς επίδομα οθόνης, χωρίς 10 λογιών άδειες που παίρνουν οι μόνιμοι αλλά με περισσότερο ζήλο, διάθεση για εξυπηρέτηση του κοινού, συνέπεια στα ωράρια και σχεδόν τις ίδιες αρμοδιότητες με τους μόνιμους υπαλλήλους.
    Και όλα αυτά γιατί? Για την μοριοδότηση και την προσαύξηση.
    Αν καταργήσετε η προσαύξηση, να μας αποζημιώσετε καταβάλλοντάς μας τις διαφορές δεδουλευμενων-καταβληθεισών αποδοχών, συνυπολογίζοντας όλα τα επιδόματα (γάμου-οθόνης-κίνησης-παραγωγικότητας κτλ)και δώρα εορτών, αποζημιώσεις επιδομάτων αδείας και αναδρομική ασφάλιση και επίδομα ανεργίας που δεν πήραμε επειδή δεν είχαμε ασφάλιση.
    Αφού, λοιπόν, θέλετε να υπάρχει δικαιοσύνη, εξισώστε μας οικονομικά + ασφαλιστικά με τους υπόλοιπους υπαλλήλους και κόψτε την προσαύξηση.
    Αλλά ούτε αυτό σας συμφέρει. Θέλετε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτατο. Να βγαίνει όλη η δουλειά των δημοσιων υπηρεσιών από τα stage υπό το υποτιμητικό βλέμμα και κάποιες φορές την απαξιωτική συμπεριφορά των μονίμων, να φορτώνουν όλη τη δουλειά σ’εμάς για να κάνουν βόλτες αναψυχής και να προσέρχονται και να αποχωρούν κατα το δοκουν, με μηδαμινό κόστος απασχόλησης, εις το όνομα της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, ρίχνοντας τους δείκτες ανεργίας, θεωρόντας μας «εργαζόμενους» όταν πρόκειται για απόκτηση δικαιωμάτων ανεργίας ή επίδομα ανεργίας ή αλληλεγγύης ή θέρμανσης και «ανέργους» όταν είναι να πληρωθούμε.
    Αποφασίστε, επιτέλους, τί είμαστε και φερθείτε ανάλογα.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 17:42 | Γιώργος

    Πιστεύω ότι, η μοριοδότηση της εμπειρίας στους διαγωνισμούς με σειρά προτεραιότητας, θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται με την προϋπόθεση να υπάρχει συνάφεια μεταξύ της εμπειρίας και της προσφερόμενης θέσεως και ποιο συγκεκριμένα η μοριοδότηση της εμπειρίας να γίνεται μόνο στην κατηγορία της ΔΕ διότι οι ευκαιρίες σε αυτή την κατηγορία είναι περιορισμένες. Ενδεχομένως με αυτόν τον τρόπο η μετακίνηση των υποψηφίων από τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ προς την ΔΕ να αποθαρρύνεται και η προσφερόμενη θέση της ΔΕ για τους υποψηφίους της ίδιας κατηγορίας να καταλαμβάνεται μόνο από αυτούς της ΔΕ. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία εργασία πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα υποτιμούμε οι ίδιοι (αναγκαστικά ή μη) το ή τα πτυχία που με θυσίες και κόπους αποκτήθηκαν. Είναι αυτονόητο ότι όταν, τα προσόντα που διαθέτει ο υποψήφιος, είναι περισσότερα, από αυτά που απαιτούνται για την προσφερόμενη θέση εργασίας τότε, η απόδοσή του, η όρεξή του και η αποτελεσματικότητά του θα έχουν μια μη φυσιολογική φθίνουσα πορεία. Το αντίθετο, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συμβεί, δηλαδή ένας υποψήφιος της ΔΕ δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει σε καμία θέση των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.
    Ενώ στους γραπτούς διαγωνισμούς πιστεύω ότι ΔΕΝ θα πρέπει να υπάρχει μοριοδότηση λόγο εμπειρίας (και ας έχω 15 έτη προϋπηρεσία). Ο διαγωνισμός σε αυτήν την περίπτωση είναι γραπτός και το μόνο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα της γραπτής δοκιμασίας. Η εμπειρία – προϋπηρεσία σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη για την τοποθέτηση ενός επιτυχόντα σε μία αντίστοιχη θέση συναφή με την προϋπηρεσία του και πάντα εφόσον υφίσταται τέτοια περίπτωση.
    Τέλος θα ήθελα να σχολιάσω και το παράδειγμα που υπάρχει για αυτό το άρθρο. Η μοριοδότηση της ξένης γλώσσας έχει θεσπισθεί σε όλους τους δημόσιους διαγωνισμούς και για όλες τις κατηγορίες. Αυτό που δεν μπορώ όμως να καταλάβω είναι γιατί η εκμάθηση της ξένης γλώσσας που γίνεται στα δημόσια σχολεία μας να μην αναγνωρίζεται. Κατανοώ ότι ορισμένες θέσεις εκ των πραγμάτων να προϋποθέτουν μία ή και περισσότερες πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών (σε οποιοδήποτε επίπεδο) και ενδεχομένως όσοι είχαν την δυνατότητα, την οικονομική ευχέρεια, τον χρόνο, και φυσικά και την διάθεση να μάθουν μία ή και περισσότερες ξένες γλώσσες ώστε να πληρούν την προϋπόθεση για την συγκεκριμένη θέση, αυτό όμως που δεν κατανοώ είναι ο παραγκωνισμός και η υποβάθμιση που γίνεται με τον ανωτέρω τρόπο της ελληνικής γλώσσας. Πιστεύω ότι οι συναλλασσόμενοι με το Ελληνικό Δημόσιο είναι κυρίως οι πολίτες της χώρας που ζω και ότι η χώρα αυτή είναι η Ελλάδα και η επικοινωνία διενεργείται εις την ελληνική γλώσσα, εκτός και αν κάνω λάθος, δεν νομίζω να υπάρχει η πιθανότητα, πόσο μάλλον η προϋπόθεση πρόσληψης κάποιου σε οποιαδήποτε άλλη χώρα επειδή ¨γνωρίζει¨ την Ελληνική γλώσσα.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 17:09 | Dionysios G.

    Αν ζούμε σ’ ένα κόσμο όμορφο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο συμφωνώ να μην ισχύει η μοριοδότηση! Αλλά μιλάμε για ζωές και χρόνια που περνάνε και δεν γυρίζουν πίσω! Αν θέλουμε να καταργηθεί η μοριοδότηση να καταργηθεί απο σήμερα και πέρα! Έτσι είναι πιο δίκαιο!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 17:34 | Παπαδόπουλος Γιάννης

    Καλησπέρα
    Η γνώμη μου είναι ότι η προσαύξηση από προύπηρεσία στο δημόσιο τομέα θα έπρεπε να διαμορφώνεται ως εξής: Εφόσον τα 5 έτη δίνουν 408 μόρια στον ιδιωτικό τομέα, στον δημόσιο να είναι 10. Να υπάρχει κίνητρο να κινηθεί η ιδιωτική οικονομία και αντικίνητρο να βολευτεί κάποιος κατευθείαν στο δημόσιο.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 17:28 | Νικη

    Ισως η μοριοδοτηση να μην ηταν δικαιη, σίγουρα όμως είναι άδικη και η καταργηση της αναδρομικα. Δυο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό…
    Ολοι οσοι δουλεψαμε με συμβασεις, stage, ή οτιδηποτε αλλο, στο δημοσιο υπογραψαμε μια συμβαση με καποιους ορους, συγκεκριμενες προυποθεσεις και συνεπειες. Ημασταν τυπικοι στις υποχρεωσεις μας, τηρησαμε τις συμβασεις μας, θα επρεπε να εχετε το θαρρος να κανετε το ιδιο.
    Ας μην ισχυει η προσαυξηση απο εδω και περα,ή ας καταργηθει σταδιακά, αυτο εχει μια λογικη. Το να καταργείτε αναδρομικα την προσαυξηση και συνεπως τα μόριά μας, είναι σα να καταργειτε την εργασια που σας παρειχαμε και εμας τους ιδιους. Ειναι σχεδόν απογοητευτικο για μια νεα κυβερνηση να κανει τετοια λάθη στο ξεκινημα της.

  • -H κατάργηση της συνάφειας του διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης είναι πραγματικά ακατανόητη. Είναι παράλογο για μία θέση στην κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών ένας υποψήφιος με μεταπτυχιακό στα δημόσια οικονομικά να λαμβάνει την ίδια βαθμολογία με έναν υποψήφιο με μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία. Η αξιοκρατία σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ισοπέδωση∙ εκτός εάν οι θέσεις στο δημόσιο, εκτός από εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, αποτελούν και μέσο καταπολέμησης της ανεργίας έτσι ώστε να έχουν μια ελπίδα επαγγελματικής αποκατάστασης οι στρατιές των πτυχιούχων που παράγει η χώρα μας.
    -Aκατανόητη, επίσης, είναι και η μη βαθμολόγηση του δεύτερου μεταπτυχιακού. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία συνεχίζει το κακό προηγούμενο του Υπαλληλικού Κώδικα και η οποία τιμωρεί τους ανθρώπους με υψηλά προσόντα,
    -O συνυπολογισμός της εμπειρίας είναι, κατ’ αρχήν, ένα λογικό μέτρο. Πρέπει, όμως, να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την απόδειξή της διότι διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να μοριοδοτείται εμπειρία ανύπαρκτη ή μη σχετική.