Άρθρο 10 Μετακίνηση και μεταφορά ζώων συντροφιάς – Εμπόριο σκύλων και γατών

1. Η μη εμπορικού χαρακτήρα μετακίνηση ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών) από ένα κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα άλλο ή από έδαφος ή τρίτη χώρα σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέπεται από τις διατάξεις του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 576/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 12ης Ιουνίου 2013 σχετικά με τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 998/2003 (L 178) καθώς και του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 577/2013 της Επιτροπής της 28ης Ιουνίου 20132013 της Επιτροπής της 28ης Ιουνίου 2013 για τα υποδείγματα εγγράφων ταυτοποίησης σχετικά με τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις σκύλων, γατών και ικτίδων, την κατάρτιση καταλόγων εδαφών και τρίτων χωρών, καθώς και τη μορφή, τη διάταξη και τις γλωσσικές απαιτήσεις των δηλώσεων που πιστοποιούν τη συμμόρφωση με ορισμένους όρους οι οποίοι προβλέπονται στον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 576/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.
2. Το εμπόριο σκύλων και γατών από κράτος- μέλος της ΕΕ ή τρίτη χώρα διέπεται από τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/429 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2016 σχετικά με τις μεταδοτικές νόσους των ζώων και για την τροποποίηση και την κατάργηση ορισμένων πράξεων στον τομέα της υγείας των ζώων (L 84) και του Κανονισμού (ΕΚ) 1/2005 του Συμβουλίου της 22ας Δεκεμβρίου 2004 για την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά και συναφείς δραστηριότητες και για την τροποποίηση των οδηγιών 64/432/ΕΟΚ και 93/119/ΕΚ και του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1255/97 (L 3).
3. Οι σκύλοι και οι γάτες που μετακινούνται στο εσωτερικό της χώρας πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της λύσσας με τον εμβολιασμό να είναι σε ισχύ. Απαγορεύεται η μετακίνηση ζώων που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού της λύσσας, εκτός εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας σύμφωνα με γνωμάτευση πιστοποιημένου κτηνιάτρου. Η κατώτατη ηλικία στην οποία μπορεί να εμβολιαστεί το ζώο κατά του ιού της λύσσας είναι οι δώδεκα (12) εβδομάδες.
4. Επιτρέπεται η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς σε όλα τα οδικά, σιδηροδρομικά και σταθερής τροχιάς μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα ταξί και στα επιβατηγά πλοία, εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχο τους. Οι σκύλοι βοήθειας, εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού, μπορούν να μεταφέρονται στα μέσα μεταφοράς, χωρίς κλουβί μεταφοράς και χωρίς φίμωτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.
5. Τα επιβατηγά πλοία υποχρεωτικά διαθέτουν καθαρά κλουβιά, που προστατεύονται από αντίξοες καιρικές συνθήκες, για τη μεταφορά μεγάλων ζώων συντροφιάς.
6. Οι παρ. 3 και 4 δεν εφαρμόζονται κατά τις μετακινήσεις ή μεταφορές που διενεργούνται από τα συνεργεία περισυλλογής αδέσποτων ζώων από και προς τα κτηνιατρεία, τις κτηνιατρικές κλινικές και τα καταφύγια εντός της Επικράτειας.
7. Απαγορεύεται η μεταφορά ζώων συντροφιάς στον χώρο αποσκευών σε λεωφορεία των ΚΤΕΛ, τουριστικών και άλλων λεωφορείων.

  • 13 Μαΐου 2021, 06:32 | Πάνος

    Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

  • 13 Μαΐου 2021, 01:25 | Νικόλας .Π

    Μετακίνηση ασφαλής και τα σκυλιά εργασίας να παραβρίσκονται με ειδικές ζώνες δεμένα ή σε μπόξερ !

  • 13 Μαΐου 2021, 00:53 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ,ΕΙΤΕ ΣΕ ΣΥΡΩΜΕΝΟ ΤΡΑΙΥΛΟΡ. Η μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 22:45 | ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΘΕΜΗΣ

    Η οδηγική ασφάλεια2. Η ασφάλεια και η υγεία του σκύλου3. Η δυνατότητα αποφυγής της άμεσης επαφής των επιβατών με το σκύλο, στις περιπτώσεις σκύλων που διατηρούνται σε υπαίθριες εγκαταστάσεις4. Η πρακτικότητα1. Οδηγική ασφάλεια.Οποιοδήποτε ερέθισμα, οπτικό, ακουστικό ή οσφρητικό, μπορεί να προκαλέσει κάποια απότομη αντίδραση και μετακίνηση του σκύλου μας. Έτσι, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ανάγκη για μερική απομόνωση του σκύλου τουλάχιστον από τον οδηγό, ώστε να αποκλείεται οποιαδήποτε απόσπαση της προσοχής του από ενδεχόμενη απότομη κίνηση ή γαύγισμα του σκύλου.
    Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, η τοποθέτηση σκύλου εντός του χώρου επιβατών ενός οχήματος, είναι ικανή να προκαλέσει ακόμη και θανάσιμους τραυματισμούς στους ανθρώπους που κάθονται μπροστά από το μέρος στο οποίο τοποθετείται ο σκύλος, εφόσον δε βρίσκεται σε ειδικό και σταθεροποιημένο κουτί μεταφοράς, ενώ και ο σκύλος κινδυνεύει από σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο.
    Η προτιμότερη λύση για την εξασφάλιση της οδηγικής ασφάλειας των ανθρώπων και κατ΄ επέκταση και των σκύλων που βρίσκονται σε ένα αυτοκίνητο, είναι να τοποθετείται ο σκύλος σε σταθεροποιημένο κουτί μεταφοράς εκτός οχήματος και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος επιβατικών οχημάτων ή στην καρότσα φορτηγών. Στις περιπτώσεις που αυτό δε μπορεί να εφαρμοστεί, θα πρέπει ο σκύλος να είναι τοποθετημένος σε σταθεροποιημένο κλουβί μεταφοράς, ή περιορισμένος στο πίσω μέρος του οχήματος, με κάποιο διαχωριστικό που να αποτρέπει την είσοδο και κίνηση του στο μπροστά μέρος του οχήματος, ακόμη και σε περίπτωση ατυχήματος.
    Για τα κουτιά μεταφοράς σκύλων ισχύουν οι προϋποθέσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα η πρόβλεψη να μην υπερβαίνουν σε μήκος το 30% του οχήματος, έτσι ώστε εκτός από την οδηγική ασφάλεια των επιβατών του οχήματος με το οποίο μεταφέρεται κάποιος σκύλος, να εξασφαλίζεται και η ασφάλεια των οχημάτων που θα βρεθούν στο οδόστρωμα στον ίδιο χώρο και χρόνο.2. Η ασφάλεια και η υγεία του σκύλου
    Η τοποθέτηση σκύλων εντός οχημάτων κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους, έχει προκαλέσει σε αρκετές περιπτώσεις το θάνατό τους από θερμοπληξία κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν τα ζώα παρέμειναν για πολλές ώρες σε οχήματα με κλειστά παράθυρα υπό υψηλές θερμοκρασίες.Αντίθετα, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας θάνατος σκύλου που να οφείλεται σε καιρικές συνθήκες (υπερβολικό κρύο ή ζέστη), όταν αυτός μεταφέρεται σε ειδικό κουτί εκτός οχήματος, ή θάνατος σκύλου που μεταφέρεται εκτός οχήματος (στο πίσω μέρος επιβατικών αυτοκινήτων ή σε καρότσα μικρών φορτηγών), λόγω τροχαίου ή άλλου ατυχήματος.Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει επαρκής αερισμός στο χώρο που βρίσκεται ο σκύλος και να γίνονται τακτικές στάσεις για παροχή νερού ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.Δημοσιεύματα που θέλουν τα σκυλιά να μπορούν να στέκονται όρθια και να πίνουν όποτε θέλουν νερό στην διάρκεια ενός ταξιδιού, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν γραφικά, αν δεν ήταν ανεφάρμοστα και επικίνδυνα. Ούτε οι άνθρωποι που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο μπορούν να σηκωθούν όρθιοι εντός αυτοκινήτου. Ενώ το νερό ως υγρό, δε μπορεί να μείνει στατικό σε περίπτωση αναταράξεων από λακκούβες κλπ. Ακόμη και αν κάποιος τοποθετήσει δοχείο με νερό, με ανοιχτό και φαρδύ στόμιο για να χωρά το ρύγχος του σκύλου, το πιθανότερο είναι να χυθεί το νερό στη διαδρομή και ο σκύλος να μην έχει δυνατότητα να δροσιστεί.3. Η αποφυγή άμεσης επαφής των επιβατών με το σκύλο, στις περιπτώσεις σκύλων που διατηρούνται σε υπαίθριες εγκαταστάσεις και όχι εντός οικίας, στα πλαίσια μείωσης της πιθανότητας μεταφοράς παρασίτων όπως κρότωνες, ψύλλοι, και ανεπιθύμητων οσμών, θα πρέπει να αποτελεί επιλογή, που αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του οδηγού και των επιβατών ενός αυτοκινήτου.Ανεξάρτητα από την ορθή αντιπαρασιτική μέριμνα που δίνει ένας άνθρωπος στο σκύλο του, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθούν πάνω στο ζώο ορισμένα κοινά παράσιτα, όπως οι κρότωνες και οι ψύλλοι έστω προσωρινά.Αυτό ισχύει σίγουρα για τα σκυλιά που ζούνε σε υπαίθριες εγκαταστάσεις, οι οποίες θεωρούνται και καταλληλότερος χώρος διαβίωσης από οποιοδήποτε διαμέρισμα.
    Επίσης, τα σκυλιά εργασίας (κυνηγετικά, ποιμενικά), που ζουν σε υπαίθριες εγκαταστάσεις, έχουν τη δική τους μυρωδιά, η οποία για τον άνθρωπο είναι βαριά και συχνά δυσάρεστη, ενώ κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν εκκρίσεις ούρων ή κοπράνων από το ζώο στη διάρκεια ενός ταξιδιού, ακόμη και αν γίνονται συχνές στάσεις.Η αποφυγή μεταφοράς ανεπιθύμητων παρασίτων στον άνθρωπο και το σπίτι, εφόσον οι ιδιοκτήτες το επιθυμούν, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τη μεταφορά του σκυλιού τους εκτός οχήματος, με τους τρόπους που αναφέρθηκαν παραπάνω.4. Πρακτικότητα.
    Κάθε νόμος, κρίνεται πρωτίστως από το ρεαλισμό που διέπει τις διατάξεις του και τη δυνατότητα των πολιτών να τον εφαρμόσουν.
    Το μέγεθος των κυνηγετικών αλλά και των ποιμενικών σκύλων, σε συνδυασμό με το μεγάλο πλήθος σκύλων (περισσότερους του ενός) που μπορεί να κατέχει ένας κυνηγός ή ένας κτηνοτρόφος αντίστοιχα, καθιστά ανεδαφική, ανεφάρμοστη και παράλογη οποιαδήποτε προσέγγιση υποχρεωτικής τοποθέτησης των κυνηγετικών και ποιμενικών σκύλων εντός αυτοκινήτου, κατά τις μετακινήσεις μας.
    Υπάρχουν κυνηγοί που έχουν δύο, τρία, ή ακόμα περισσότερα σκυλιά.
    Σε περίπτωση που απαγορευτεί η μεταφρά σκύλων σε κουτιά μεταφοράς που τοποθετούνται πίσω από το όχημα ή στην καρότσα μικρών φορτηγών, όσοι έχουν περισσότερα από ένα σκυλιά θα βρεθούν άμεσα σε αδιέξοδο σε οτι αφορά στις μετακινήσεις τους. Σε αυτήν τη περίπτωση, είναι πιθανό το να αποφασίσουν να τα παραδώσουν στους οικείους Δήμους, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και να διογκωθεί έτσι ακόμη περισσότερο, το ήδη μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.Συμπεράσματα – προτάσεις:
    Σε όλη την Ευρώπη είναι νόμιμη και επιτρέπεται η μεταφορά σκύλων σε κουτιά μεταφοράς, τα οποία μάλιστα τοποθετούνται στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου.Θεωρούμε πως τουλάχιστον για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει στο νομοσχέδιο που έρχεται, όχι μόνο να μην απαγορευτεί η μεταφορά σκυλιού εκτός οχήματος, αλλά αντίθετα, να δοθούν κίνητρα στους πολίτες για να μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια τα σκυλιά τους σε ειδικά κουτιά μεταφοράς εκτός οχήματος.
    Οι προδιαγραφές τέτοιων κουτιών μεταφοράς που τοποθετούνται στο πίσω μέρος επιβατικών αυτοκινήτων ή στην καρότσα των μικρών φορτηγών, ανά μέγεθος και σχήμα ζώου, μπορούνε εύκολα να διαμορφωθούν από την επιστημονική κοινότητα των κτηνιάτρων.Το γεγονός πως η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο όχι μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο υπάγονται και οι αρμόδιες επιστημονικές ειδικότητες (Διευθύνσεις Κτηνιατρικής), αλλά μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, ακυρώνει την επιστημονική δεοντολογία και τεκμηρίωση στις διατάξεις που αυτό περιλαμβάνει.
    Ζητούμε με το νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση, να κατοχυρωθεί οριστικά η μεταφορά σκύλων σε κουτιά που θα τοποθετούνται πίσω από τα επιβατικά αυτοκίνητα ή στις καρότσες μικρών φορτηγών, ως μία από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις στη μεταφορά των τετράποδων φίλων μας, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
    Τα κυνηγετικά και ποιμενικά σκυλιά είναι ζώα εργασίας και όχι συντροφιάς και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια σε κάθε θεσμική πρωτοβουλία.Θα πρέπει πριν από κάθε νομοθετική διαδικασία να υπάρχει διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες. Το να μην καλείται η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος σε νομοθετικές διαδικασίες που σχετίζονται με την άσκηση της θήρας, τους κυνηγούς και τα κυνηγετικά σκυλιά δεν αρμόζει σε δημοκρατικό κράτος, ούτε σε χώρα που βρίσκεται σε υγειονομική και οικονομική κρίση.

  • 12 Μαΐου 2021, 22:19 | ΒΑΣΙΟΥΡΗΣ

    Στόχος όλων αυτών που θέλουν την απαγόρευση των BOX πίσω απο τα οχήματα για την μεταφορά ιδιαιτερα των σκύλων εργασίας οπως τα κυνηγοσκυλα ειναι να σταματήσουν οσο μπορούν την μετακίνηση για κυνήγι γνωστό .Κάντε υποχρεώτική την μεταφορά των ζώων εργασίας εκτος του οχηματος η η αν υπάρχει χωρος και δυνατοτητα για εντος μονο σε κουτι για λογους ασφαλειας και υγείας των ανθρώπων.

  • 12 Μαΐου 2021, 22:05 | ΒΑΣΙΟΥΡΗΣ

    Οχι στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων μας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ δεν το χωρά ανθρώπινος νούς δεν εχω καν προτάσεις για κατι τέτοιο μόνο άρνηση

  • 12 Μαΐου 2021, 22:31 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΣ

    Η οδηγική ασφάλεια2. Η ασφάλεια και η υγεία του σκύλου3. Η δυνατότητα αποφυγής της άμεσης επαφής των επιβατών με το σκύλο, στις περιπτώσεις σκύλων που διατηρούνται σε υπαίθριες εγκαταστάσεις4. Η πρακτικότητα1. Οδηγική ασφάλεια.Οποιοδήποτε ερέθισμα, οπτικό, ακουστικό ή οσφρητικό, μπορεί να προκαλέσει κάποια απότομη αντίδραση και μετακίνηση του σκύλου μας. Έτσι, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ανάγκη για μερική απομόνωση του σκύλου τουλάχιστον από τον οδηγό, ώστε να αποκλείεται οποιαδήποτε απόσπαση της προσοχής του από ενδεχόμενη απότομη κίνηση ή γαύγισμα του σκύλου.
    Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, η τοποθέτηση σκύλου εντός του χώρου επιβατών ενός οχήματος, είναι ικανή να προκαλέσει ακόμη και θανάσιμους τραυματισμούς στους ανθρώπους που κάθονται μπροστά από το μέρος στο οποίο τοποθετείται ο σκύλος, εφόσον δε βρίσκεται σε ειδικό και σταθεροποιημένο κουτί μεταφοράς, ενώ και ο σκύλος κινδυνεύει από σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο.
    Η προτιμότερη λύση για την εξασφάλιση της οδηγικής ασφάλειας των ανθρώπων και κατ΄ επέκταση και των σκύλων που βρίσκονται σε ένα αυτοκίνητο, είναι να τοποθετείται ο σκύλος σε σταθεροποιημένο κουτί μεταφοράς εκτός οχήματος και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος επιβατικών οχημάτων ή στην καρότσα φορτηγών. Στις περιπτώσεις που αυτό δε μπορεί να εφαρμοστεί, θα πρέπει ο σκύλος να είναι τοποθετημένος σε σταθεροποιημένο κλουβί μεταφοράς, ή περιορισμένος στο πίσω μέρος του οχήματος, με κάποιο διαχωριστικό που να αποτρέπει την είσοδο και κίνηση του στο μπροστά μέρος του οχήματος, ακόμη και σε περίπτωση ατυχήματος.
    Για τα κουτιά μεταφοράς σκύλων ισχύουν οι προϋποθέσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα η πρόβλεψη να μην υπερβαίνουν σε μήκος το 30% του οχήματος, έτσι ώστε εκτός από την οδηγική ασφάλεια των επιβατών του οχήματος με το οποίο μεταφέρεται κάποιος σκύλος, να εξασφαλίζεται και η ασφάλεια των οχημάτων που θα βρεθούν στο οδόστρωμα στον ίδιο χώρο και χρόνο.2. Η ασφάλεια και η υγεία του σκύλου
    Η τοποθέτηση σκύλων εντός οχημάτων κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους, έχει προκαλέσει σε αρκετές περιπτώσεις το θάνατό τους από θερμοπληξία κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν τα ζώα παρέμειναν για πολλές ώρες σε οχήματα με κλειστά παράθυρα υπό υψηλές θερμοκρασίες.Αντίθετα, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας θάνατος σκύλου που να οφείλεται σε καιρικές συνθήκες (υπερβολικό κρύο ή ζέστη), όταν αυτός μεταφέρεται σε ειδικό κουτί εκτός οχήματος, ή θάνατος σκύλου που μεταφέρεται εκτός οχήματος (στο πίσω μέρος επιβατικών αυτοκινήτων ή σε καρότσα μικρών φορτηγών), λόγω τροχαίου ή άλλου ατυχήματος.Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει επαρκής αερισμός στο χώρο που βρίσκεται ο σκύλος και να γίνονται τακτικές στάσεις για παροχή νερού ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.Δημοσιεύματα που θέλουν τα σκυλιά να μπορούν να στέκονται όρθια και να πίνουν όποτε θέλουν νερό στην διάρκεια ενός ταξιδιού, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν γραφικά, αν δεν ήταν ανεφάρμοστα και επικίνδυνα. Ούτε οι άνθρωποι που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο μπορούν να σηκωθούν όρθιοι εντός αυτοκινήτου. Ενώ το νερό ως υγρό, δε μπορεί να μείνει στατικό σε περίπτωση αναταράξεων από λακκούβες κλπ. Ακόμη και αν κάποιος τοποθετήσει δοχείο με νερό, με ανοιχτό και φαρδύ στόμιο για να χωρά το ρύγχος του σκύλου, το πιθανότερο είναι να χυθεί το νερό στη διαδρομή και ο σκύλος να μην έχει δυνατότητα να δροσιστεί.3. Η αποφυγή άμεσης επαφής των επιβατών με το σκύλο, στις περιπτώσεις σκύλων που διατηρούνται σε υπαίθριες εγκαταστάσεις και όχι εντός οικίας, στα πλαίσια μείωσης της πιθανότητας μεταφοράς παρασίτων όπως κρότωνες, ψύλλοι, και ανεπιθύμητων οσμών, θα πρέπει να αποτελεί επιλογή, που αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του οδηγού και των επιβατών ενός αυτοκινήτου.Ανεξάρτητα από την ορθή αντιπαρασιτική μέριμνα που δίνει ένας άνθρωπος στο σκύλο του, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθούν πάνω στο ζώο ορισμένα κοινά παράσιτα, όπως οι κρότωνες και οι ψύλλοι έστω προσωρινά.Αυτό ισχύει σίγουρα για τα σκυλιά που ζούνε σε υπαίθριες εγκαταστάσεις, οι οποίες θεωρούνται και καταλληλότερος χώρος διαβίωσης από οποιοδήποτε διαμέρισμα.
    Επίσης, τα σκυλιά εργασίας (κυνηγετικά, ποιμενικά), που ζουν σε υπαίθριες εγκαταστάσεις, έχουν τη δική τους μυρωδιά, η οποία για τον άνθρωπο είναι βαριά και συχνά δυσάρεστη, ενώ κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν εκκρίσεις ούρων ή κοπράνων από το ζώο στη διάρκεια ενός ταξιδιού, ακόμη και αν γίνονται συχνές στάσεις.Η αποφυγή μεταφοράς ανεπιθύμητων παρασίτων στον άνθρωπο και το σπίτι, εφόσον οι ιδιοκτήτες το επιθυμούν, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τη μεταφορά του σκυλιού τους εκτός οχήματος, με τους τρόπους που αναφέρθηκαν παραπάνω.4. Πρακτικότητα.
    Κάθε νόμος, κρίνεται πρωτίστως από το ρεαλισμό που διέπει τις διατάξεις του και τη δυνατότητα των πολιτών να τον εφαρμόσουν.
    Το μέγεθος των κυνηγετικών αλλά και των ποιμενικών σκύλων, σε συνδυασμό με το μεγάλο πλήθος σκύλων (περισσότερους του ενός) που μπορεί να κατέχει ένας κυνηγός ή ένας κτηνοτρόφος αντίστοιχα, καθιστά ανεδαφική, ανεφάρμοστη και παράλογη οποιαδήποτε προσέγγιση υποχρεωτικής τοποθέτησης των κυνηγετικών και ποιμενικών σκύλων εντός αυτοκινήτου, κατά τις μετακινήσεις μας.
    Υπάρχουν κυνηγοί που έχουν δύο, τρία, ή ακόμα περισσότερα σκυλιά.
    Σε περίπτωση που απαγορευτεί η μεταφρά σκύλων σε κουτιά μεταφοράς που τοποθετούνται πίσω από το όχημα ή στην καρότσα μικρών φορτηγών, όσοι έχουν περισσότερα από ένα σκυλιά θα βρεθούν άμεσα σε αδιέξοδο σε οτι αφορά στις μετακινήσεις τους. Σε αυτήν τη περίπτωση, είναι πιθανό το να αποφασίσουν να τα παραδώσουν στους οικείους Δήμους, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και να διογκωθεί έτσι ακόμη περισσότερο, το ήδη μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.Συμπεράσματα – προτάσεις:
    Σε όλη την Ευρώπη είναι νόμιμη και επιτρέπεται η μεταφορά σκύλων σε κουτιά μεταφοράς, τα οποία μάλιστα τοποθετούνται στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου.Θεωρούμε πως τουλάχιστον για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει στο νομοσχέδιο που έρχεται, όχι μόνο να μην απαγορευτεί η μεταφορά σκυλιού εκτός οχήματος, αλλά αντίθετα, να δοθούν κίνητρα στους πολίτες για να μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια τα σκυλιά τους σε ειδικά κουτιά μεταφοράς εκτός οχήματος.
    Οι προδιαγραφές τέτοιων κουτιών μεταφοράς που τοποθετούνται στο πίσω μέρος επιβατικών αυτοκινήτων ή στην καρότσα των μικρών φορτηγών, ανά μέγεθος και σχήμα ζώου, μπορούνε εύκολα να διαμορφωθούν από την επιστημονική κοινότητα των κτηνιάτρων.Το γεγονός πως η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο όχι μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο υπάγονται και οι αρμόδιες επιστημονικές ειδικότητες (Διευθύνσεις Κτηνιατρικής), αλλά μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, ακυρώνει την επιστημονική δεοντολογία και τεκμηρίωση στις διατάξεις που αυτό περιλαμβάνει.
    Ζητούμε με το νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση, να κατοχυρωθεί οριστικά η μεταφορά σκύλων σε κουτιά που θα τοποθετούνται πίσω από τα επιβατικά αυτοκίνητα ή στις καρότσες μικρών φορτηγών, ως μία από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις στη μεταφορά των τετράποδων φίλων μας, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
    Τα κυνηγετικά και ποιμενικά σκυλιά είναι ζώα εργασίας και όχι συντροφιάς και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια σε κάθε θεσμική πρωτοβουλία.Θα πρέπει πριν από κάθε νομοθετική διαδικασία να υπάρχει διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες. Το να μην καλείται η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος σε νομοθετικές διαδικασίες που σχετίζονται με την άσκηση της θήρας, τους κυνηγούς και τα κυνηγετικά σκυλιά δεν αρμόζει σε δημοκρατικό κράτος, ούτε σε χώρα που βρίσκεται σε υγειονομική και οικονομική κρίση.

  • 12 Μαΐου 2021, 22:32 | Ειρήνη Άννα Καρνέση

    Δεν είναι δυνατόν οι κυνηγετικοί σκυλοι να μεταφέρονται εντός του αυτοκινήτου πρακτικά είναι αδύνατον δέν είναι δυνατόν ο σκύλος να δεσμεύει θέση επιβάτη εντός του αυτοκινήτου.
    Αυτό αφενός είναι επικίνδυνο και για το ζώο αλλά και για τους επιβαίνοντες στο όχημα διότι σε περίπτωση είτε ατυχήματος είτε απότομου φρεναρίσματος ή ελιγμού ,το κουτί του σκύλου θα εκτιναχθεί εντός του αυτοκινήτου με την πιθανότητα τραυματισμού και των επιβατών αλλά και του σκύλου.
    Επιβάλλεται η μεταφορά τους σε ειδικά κουτιά που πληρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας εξωτερικά του αυτοκινήτου στο πισω μέρος όπως γίνεται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

  • 12 Μαΐου 2021, 22:16 | Βασίλης Καρνέσης

    Δεν είναι δυνατόν οι κυνηγετικοί σκύλοι να μεταφέρονται εντός του αυτοκινήτου πρακτικά είναι αδύνατον δεν είναι δυνατόν ο σκύλος να δεσμεύει θέση επιβάτη εντός του αυτοκινήτου.
    Αυτό αφενός είναι επικίνδυνο και για το ζώο αλλά και για τους επιβαίνοντες στο όχημα διότι σε περίπτωση είτε ατυχήματος είτε απότομου φρεναρίσματος ή ελιγμού ,το κουτί του σκύλου θα εκτιναχθεί εντός του αυτοκινήτου με την πιθανότητα τραυματισμού και των επιβατών αλλά και του σκύλου.
    Επιβάλλεται η μεταφορά τους σε ειδικά κουτιά που πληρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας εξωτερικά του αυτοκινήτου στο πίσω μέρος όπως γίνεται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:35 | ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:14 | ΜΑΚΗΣ ΒΟΓΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:48 | ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:26 | ΙΤΣΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:03 | ΤΣΙΜΕΝΑΚΗΣ Ι.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:45 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:27 | ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΤΟΥΓΛΙΔΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:48 | ΝΑΝΣΥ ΜΑΝΩΛΗ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:18 | ΑΘΗΝΑ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:54 | ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΣΑΝΤΕΚΙΔΗ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:38 | ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 15:25 | Κατερινα Καλφοπούλου

    ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΚΟΥΤΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ.

  • 12 Μαΐου 2021, 14:29 | μιχαηλ κερεστετζοπουλος

    Δεν είναι δυνατόν να μην επιτρέπονται τα ξύλινα κουτιά μεταφοράς σκύλων εργασίαςΕιδίκα ένας κυνηγετικός σκύλος μετά το πέρας της εργασίας η του εκπαιδευτίκου δέν μπορεί να μπεί βρεγμένος και λασπωμένος στο χώρο του αυτοκινήτου,είναι ανθυγιειίνο να στεγνώνει και να αναπνέουν τις αναθυμιάασεις του κορμιού του οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου.
    βέβαια εξυπακούεται οτι το κουτί θα πρέπει να πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την ευζω’ι’α του σκύλου (μεγάλες τρύπεςκαι εμφανή σήμανση για την ασφάλεια του ζώου).ελπίζω να πρυτανεύση η λογική και όχι οι άναρχες και μεομονωμένες κραυγές οι οποίες τις περισσότερες φορές στερούνται επιχειρημάτων.
    Δέν μπορεί έμεις να είμαστε οι έξυπνοι της Ε.Ε.

  • 12 Μαΐου 2021, 14:33 | Δημήτρης Γρατσάνης

    ΝΑΙ στη μεταφορά των σκύλων εκτός οχήματος και μέσα σε ασφαλή και αεριζόμενα κουτιά όπως ακριβώς ισχύει σ όλη την Ευρώπη

  • 12 Μαΐου 2021, 14:15 | Παλαιοθόδωρος Αντώνιος

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κατάλληλο κουτί εκτός του οχήματος.

  • 12 Μαΐου 2021, 12:31 | Γιάννης Γαρδούνης

    Σχετικά με τη μεταφορά σκύλων σε αυτοκίνητα και συγκεκριμένα σκύλων εργασίας η καλύτερη λύση είναι η μεταφορά εντός του οχήματος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ καθότι η μεταφορά του ζώου σε εξωτερικό box στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι πρωτίστως ανθυγιεινή για το ζώο καθώς δεν μπορούν να τηρηθούν οι βασικοί κανόνες ευζωίας γιατί το ζώο είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και σε περίπτωση ατυχήματος στο πίσω μέρος το ζώο θα τραυματιστεί.

    Στο εξωτερικό δεν χρησιμοποιούν εξωτερικά κουτιά, αλλά ειδικά crates (όπως αυτά που δείχνει εδώ: https://transk9.com/) όπου δεν τίθεται θέμα τραυματισμού επιβατών από το κουτί, λόγω απότομου φρεναρίσματος και προστατεύει τον οδηγό και το σκυλί χωρίς να θέτει τη ζωή κανενός σε κίνδυνο οποιασδήποτε μορφής.

    Επίσης το επιχείρημα που αναφέρουν κάποιοι ότι δεν θέλουν να θυσιάσουν θέση επιβάτη για το σκυλί το βρίσκω παντελώς γελοίο και δημιουργείται το εύλογο ερώτημα πώς θεωρούν τα σκυλιά μέλος της οικογένειας τους (όπως φέρονται πολλοί κυνηγοί να αναφέρουν), αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να έχουν μια θέση για το σκυλί μέσα στο αυτοκίνητο;;;;

    Όσον αφορά την μετακίνηση των δεσποζόμενων στα μέσα μεταφοράς, θα πρέπει να επεκταθεί να περιλαμβάνει και σκυλιά μεσαίου μεγέθους. Μεγάλο ποσοστό πολιτών δεν έχουν μικρόσωμα και έτσι αυτομάτως αποκλείονται από την χρήση το ΜΜΜ (ακόμα και πλοίων). Μια τέτοια πρόταση θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις, καθώς αποτελεί τροχοπέδη στην υιοθεσία σκύλων μεσαίου μεγέθους, καθώς οι κηδεμόνες δεν μπορούν να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς εύκολα με το σκυλί τους.

  • 12 Μαΐου 2021, 12:19 | Βασίλης Λεριός

    Ναι στην μεταφορά ζώων εκτός οχήματος.Σε μεγάλα και ασφαλή κουτια

  • 12 Μαΐου 2021, 12:41 | Θεοδώρα Ξώνα

    Μετακίνηση όλων των ζώων συντροφιάς υποχρεωτικά εντός ειδικών κλουβιών μεταφοράς είτε εκτός είτε εντός του αυτοκινήτου, σε κάθε τροχαίο με σκύλο ελεύθερο στα καθίσματα χάνει την ζωή του ανεξαρτήτως μεγέθους. Δημιουργία παιδείας και υπεύθυνης ιδιοκτησίας και στην μεταφορά, ειδικά τα μικρόσωμα σκυλιά τα μεταφέρουν στα πόδια και τα λιώνουν ή τους φεύγουν απο τα παράθυρα.

  • 12 Μαΐου 2021, 10:34 | Ακης Παλλ

    ΝΑΙ στην μεταφορά των ζώων εκτός οχήματος , με ειδικά κουτιά ασφαλή και αεριζόμενα!Σε όλη την Ευρώπη επιτρέπετε!

  • 12 Μαΐου 2021, 09:06 | Γιαννης

    Επιβάλλεται η μεταφορά ιδιαίτερα των σκυλων εργασίας να γίνεται εξωτερικά των οχημάτων με κανόνες ευζωίας. Διότι εντός του οχήματος εκτός από τον κίνδυνο άνθρωπο νόσου υπάρχει και ο κίνδυνος ατυχήματος..

  • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Η μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη.

  • 11 Μαΐου 2021, 23:47 | ΜΙΛΤΟΣ

    Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

  • 11 Μαΐου 2021, 22:54 | Βασίλειος

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Η μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 11 Μαΐου 2021, 22:26 | Χρήστος Μαλτάς

    Ναι στην μεταφορά των σκυλιών σε μποξ

  • 11 Μαΐου 2021, 21:42 | μιχαηλ κερεστετζοπουλος

    Ναι στην μεταφορά των ζώων εκτός οχήματος σε ειδικά κουτιά.σε ολη την Ευρώπη επιτρέπεται

  • 11 Μαΐου 2021, 18:39 | Βερβερας Κωνσταντίνος

    Είναι σαφές ότι κυρίως οι σκύλοι που θεωρούνται μέλη της οικογένειας μας πρέπει να ταξιδεύουν με κατάλληλη ασφάλεια…Γι’αυτό το λόγο η μετακίνηση τους πρέπει να γίνεται είτε μέσα στο αυτοκίνητο με κατάλληλα κουτια μεταφοράς όπως σε όλη την Ευρώπη είτε σε εξωτερικούς χώρους του αυτοκινήτου πάλι όμως με πιστοποιημένα και ασφαλή κουτιά μεταφοράς που θα τους παρέχουν νερό και ασφάλεια… Επίσης πάντα το βιβλιάριο υγείας η το Διαβατήριο του κάθε ζώου αποδεικνύει και αν είναι ο σκύλος υγιής ηλγια να ταξιδέψει…Επίσης μετά μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να επιτρέπεται η μεταφορά όχι μόνο μικρών σκύλων αλλά και μεσαίου μεγέθους γιατί μιας και είμαστε μια τουριστική χώρα πολλοί τουρίστες χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν διαφορα μέσα για τη μετακίνηση τους….

  • 11 Μαΐου 2021, 17:03 | Αλέξανδρος Χριστοδούλου

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣΗ μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 11 Μαΐου 2021, 17:14 | Βασίλης

    Δεν είναι δυνατόν οι κυνηγετικοί σκυλοι να μεταφέρονται εντός του αυτοκινήτου πρακτικά είναι αδύνατον δέν είναι δυνατόν ο σκύλος να δεσμεύει θέση επιβάτη εντός του αυτοκινήτου.
    Αυτό αφενός είναι επικίνδυνο και για το ζώο αλλά και για τους επιβαίνοντες στο όχημα διότι σε περίπτωση είτε ατυχήματος είτε απότομου φρεναρίσματος ή ελιγμού ,το κουτί του σκύλου θα εκτιναχθεί εντός του αυτοκινήτου με την πιθανότητα τραυματισμού και των επιβατών αλλά και του σκύλου.
    Επιβάλλεται η μεταφορά τους σε ειδικά κουτιά που πληρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας εξωτερικά του αυτοκινήτου στο πισω μέρος όπως γίνεται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

  • 11 Μαΐου 2021, 17:50 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Ο

    Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

  • 11 Μαΐου 2021, 15:11 | Παναγιωτης

    Η μεταφορα των ζωων πρεπει να γινετε μονο μεσα σε συγκεκριμενες κατασκευες που πληρουν προυποθεσεις για τη σωστη μεταφορα ασφαλεια και ανεση του ζωου οπως σε ολη την ευρωπη!
    Μεσα στο αυτοκινητο ειναι επικινδυνο για λογους ασφαλειας των ανθρωπων που βρισκοντε εντος οσο και για την ασφαλεια του ζωου οπως θερμοπληξια κι αλλες σοβαρες καταστασεις!

  • 11 Μαΐου 2021, 15:42 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Η μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 11 Μαΐου 2021, 14:59 | ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΤΟΥΓΛΙΔΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

    Η μεταφορά των σκυλιών μέσα στο όχημα, είναι επικίνδυνη για τον οδηγό, όχι μόνο όσον αφορά την πιθανότητα ατυχήματος, αλλά και τις νόσους που μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα εργασίας στον άνθρωπο. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ζώα εργασίας θα πρέπει να μεταφέρονται σε κουτί εκτός του οχήματος.

  • 11 Μαΐου 2021, 14:24 | ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

    . Η οδηγική ασφάλεια

    2. Η ασφάλεια και η υγεία του σκύλου

    3. Η δυνατότητα αποφυγής της άμεσης επαφής των επιβατών με το σκύλο, στις περιπτώσεις σκύλων που διατηρούνται σε υπαίθριες εγκαταστάσεις

    4. Η πρακτικότητα

    1. Οδηγική ασφάλεια.

    Οποιοδήποτε ερέθισμα, οπτικό, ακουστικό ή οσφρητικό, μπορεί να προκαλέσει κάποια απότομη αντίδραση και μετακίνηση του σκύλου μας. Έτσι, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ανάγκη για μερική απομόνωση του σκύλου τουλάχιστον από τον οδηγό, ώστε να αποκλείεται οποιαδήποτε απόσπαση της προσοχής του από ενδεχόμενη απότομη κίνηση ή γαύγισμα του σκύλου.
    Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, η τοποθέτηση σκύλου εντός του χώρου επιβατών ενός οχήματος, είναι ικανή να προκαλέσει ακόμη και θανάσιμους τραυματισμούς στους ανθρώπους που κάθονται μπροστά από το μέρος στο οποίο τοποθετείται ο σκύλος, εφόσον δε βρίσκεται σε ειδικό και σταθεροποιημένο κουτί μεταφοράς, ενώ και ο σκύλος κινδυνεύει από σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο.
    Η προτιμότερη λύση για την εξασφάλιση της οδηγικής ασφάλειας των ανθρώπων και κατ΄ επέκταση και των σκύλων που βρίσκονται σε ένα αυτοκίνητο, είναι να τοποθετείται ο σκύλος σε σταθεροποιημένο κουτί μεταφοράς εκτός οχήματος και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος επιβατικών οχημάτων ή στην καρότσα φορτηγών. Στις περιπτώσεις που αυτό δε μπορεί να εφαρμοστεί, θα πρέπει ο σκύλος να είναι τοποθετημένος σε σταθεροποιημένο κλουβί μεταφοράς, ή περιορισμένος στο πίσω μέρος του οχήματος, με κάποιο διαχωριστικό που να αποτρέπει την είσοδο και κίνηση του στο μπροστά μέρος του οχήματος, ακόμη και σε περίπτωση ατυχήματος.
    Για τα κουτιά μεταφοράς σκύλων ισχύουν οι προϋποθέσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα η πρόβλεψη να μην υπερβαίνουν σε μήκος το 30% του οχήματος, έτσι ώστε εκτός από την οδηγική ασφάλεια των επιβατών του οχήματος με το οποίο μεταφέρεται κάποιος σκύλος, να εξασφαλίζεται και η ασφάλεια των οχημάτων που θα βρεθούν στο οδόστρωμα στον ίδιο χώρο και χρόνο.

    2. Η ασφάλεια και η υγεία του σκύλου
    Η τοποθέτηση σκύλων εντός οχημάτων κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους, έχει προκαλέσει σε αρκετές περιπτώσεις το θάνατό τους από θερμοπληξία κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν τα ζώα παρέμειναν για πολλές ώρες σε οχήματα με κλειστά παράθυρα υπό υψηλές θερμοκρασίες.

    Αντίθετα, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας θάνατος σκύλου που να οφείλεται σε καιρικές συνθήκες (υπερβολικό κρύο ή ζέστη), όταν αυτός μεταφέρεται σε ειδικό κουτί εκτός οχήματος, ή θάνατος σκύλου που μεταφέρεται εκτός οχήματος (στο πίσω μέρος επιβατικών αυτοκινήτων ή σε καρότσα μικρών φορτηγών), λόγω τροχαίου ή άλλου ατυχήματος.

    Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει επαρκής αερισμός στο χώρο που βρίσκεται ο σκύλος και να γίνονται τακτικές στάσεις για παροχή νερού ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

    Δημοσιεύματα που θέλουν τα σκυλιά να μπορούν να στέκονται όρθια και να πίνουν όποτε θέλουν νερό στην διάρκεια ενός ταξιδιού, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν γραφικά, αν δεν ήταν ανεφάρμοστα και επικίνδυνα. Ούτε οι άνθρωποι που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο μπορούν να σηκωθούν όρθιοι εντός αυτοκινήτου. Ενώ το νερό ως υγρό, δε μπορεί να μείνει στατικό σε περίπτωση αναταράξεων από λακκούβες κλπ. Ακόμη και αν κάποιος τοποθετήσει δοχείο με νερό, με ανοιχτό και φαρδύ στόμιο για να χωρά το ρύγχος του σκύλου, το πιθανότερο είναι να χυθεί το νερό στη διαδρομή και ο σκύλος να μην έχει δυνατότητα να δροσιστεί.

    3. Η αποφυγή άμεσης επαφής των επιβατών με το σκύλο, στις περιπτώσεις σκύλων που διατηρούνται σε υπαίθριες εγκαταστάσεις και όχι εντός οικίας, στα πλαίσια μείωσης της πιθανότητας μεταφοράς παρασίτων όπως κρότωνες, ψύλλοι, και ανεπιθύμητων οσμών, θα πρέπει να αποτελεί επιλογή, που αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του οδηγού και των επιβατών ενός αυτοκινήτου.

    Ανεξάρτητα από την ορθή αντιπαρασιτική μέριμνα που δίνει ένας άνθρωπος στο σκύλο του, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθούν πάνω στο ζώο ορισμένα κοινά παράσιτα, όπως οι κρότωνες και οι ψύλλοι έστω προσωρινά.

    Αυτό ισχύει σίγουρα για τα σκυλιά που ζούνε σε υπαίθριες εγκαταστάσεις, οι οποίες θεωρούνται και καταλληλότερος χώρος διαβίωσης από οποιοδήποτε διαμέρισμα.
    Επίσης, τα σκυλιά εργασίας (κυνηγετικά, ποιμενικά), που ζουν σε υπαίθριες εγκαταστάσεις, έχουν τη δική τους μυρωδιά, η οποία για τον άνθρωπο είναι βαριά και συχνά δυσάρεστη, ενώ κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν εκκρίσεις ούρων ή κοπράνων από το ζώο στη διάρκεια ενός ταξιδιού, ακόμη και αν γίνονται συχνές στάσεις.

    Η αποφυγή μεταφοράς ανεπιθύμητων παρασίτων στον άνθρωπο και το σπίτι, εφόσον οι ιδιοκτήτες το επιθυμούν, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τη μεταφορά του σκυλιού τους εκτός οχήματος, με τους τρόπους που αναφέρθηκαν παραπάνω.

    4. Πρακτικότητα.
    Κάθε νόμος, κρίνεται πρωτίστως από το ρεαλισμό που διέπει τις διατάξεις του και τη δυνατότητα των πολιτών να τον εφαρμόσουν.
    Το μέγεθος των κυνηγετικών αλλά και των ποιμενικών σκύλων, σε συνδυασμό με το μεγάλο πλήθος σκύλων (περισσότερους του ενός) που μπορεί να κατέχει ένας κυνηγός ή ένας κτηνοτρόφος αντίστοιχα, καθιστά ανεδαφική, ανεφάρμοστη και παράλογη οποιαδήποτε προσέγγιση υποχρεωτικής τοποθέτησης των κυνηγετικών και ποιμενικών σκύλων εντός αυτοκινήτου, κατά τις μετακινήσεις μας.
    Υπάρχουν κυνηγοί που έχουν δύο, τρία, ή ακόμα περισσότερα σκυλιά.
    Σε περίπτωση που απαγορευτεί η μεταφρά σκύλων σε κουτιά μεταφοράς που τοποθετούνται πίσω από το όχημα ή στην καρότσα μικρών φορτηγών, όσοι έχουν περισσότερα από ένα σκυλιά θα βρεθούν άμεσα σε αδιέξοδο σε οτι αφορά στις μετακινήσεις τους. Σε αυτήν τη περίπτωση, είναι πιθανό το να αποφασίσουν να τα παραδώσουν στους οικείους Δήμους, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και να διογκωθεί έτσι ακόμη περισσότερο, το ήδη μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.

    Συμπεράσματα – προτάσεις:
    Σε όλη την Ευρώπη είναι νόμιμη και επιτρέπεται η μεταφορά σκύλων σε κουτιά μεταφοράς, τα οποία μάλιστα τοποθετούνται στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου.

    Θεωρούμε πως τουλάχιστον για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει στο νομοσχέδιο που έρχεται, όχι μόνο να μην απαγορευτεί η μεταφορά σκυλιού εκτός οχήματος, αλλά αντίθετα, να δοθούν κίνητρα στους πολίτες για να μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια τα σκυλιά τους σε ειδικά κουτιά μεταφοράς εκτός οχήματος.
    Οι προδιαγραφές τέτοιων κουτιών μεταφοράς που τοποθετούνται στο πίσω μέρος επιβατικών αυτοκινήτων ή στην καρότσα των μικρών φορτηγών, ανά μέγεθος και σχήμα ζώου, μπορούνε εύκολα να διαμορφωθούν από την επιστημονική κοινότητα των κτηνιάτρων.Το γεγονός πως η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο όχι μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο υπάγονται και οι αρμόδιες επιστημονικές ειδικότητες (Διευθύνσεις Κτηνιατρικής), αλλά μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, ακυρώνει την επιστημονική δεοντολογία και τεκμηρίωση στις διατάξεις που αυτό περιλαμβάνει.
    Ζητούμε με το νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση, να κατοχυρωθεί οριστικά η μεταφορά σκύλων σε κουτιά που θα τοποθετούνται πίσω από τα επιβατικά αυτοκίνητα ή στις καρότσες μικρών φορτηγών, ως μία από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις στη μεταφορά των τετράποδων φίλων μας, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
    Τα κυνηγετικά και ποιμενικά σκυλιά είναι ζώα εργασίας και όχι συντροφιάς και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια σε κάθε θεσμική πρωτοβουλία.

    Θα πρέπει πριν από κάθε νομοθετική διαδικασία να υπάρχει διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες. Το να μην καλείται η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος σε νομοθετικές διαδικασίες που σχετίζονται με την άσκηση της θήρας, τους κυνηγούς και τα κυνηγετικά σκυλιά δεν αρμόζει σε δημοκρατικό κράτος, ούτε σε χώρα που βρίσκεται σε υγειονομική και οικονομική κρίση.

  • 11 Μαΐου 2021, 13:02 | Μπόνιας Χαράλαμπος

    ‘Επιτρέπεται η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς σε όλα τα οδικά, σιδηροδρομικά και σταθερής τροχιάς μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα ταξί και στα επιβατηγά πλοία, εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχο τους.’’
    Με την παραπάνω πρόταση δεδομένου ότι μικρό ζώο συντροφιάς θεωρείται το ζώο έως 10 κιλά αποκλείονται από τα μέσα μεταφοράς όλα τα υπόλοιπα ζώα συντροφιάς καθώς και η συνοδεία των ζώων μέσω μεταφορέα, ή οποιουδήποτε αδειοδοτημένου προσώπου τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και ευζωίας καθιστώντας την μεταφορά οποιουδήποτε ζώου εξαιρετικά δύσκολη

  • 11 Μαΐου 2021, 13:59 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ

    Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

  • 11 Μαΐου 2021, 13:40 | Κωνσταντίνος Ντασκαγιάννης

    Να απαγορευθεί η μεταφορά σε κουτιά, όποιος υποστηρίζει το αντίθετο να μπει εθελοντικά σε ένα κουτί να τον μεταφέρω για κανένα 2ωρο μέσα στο καταχείμωνο ή κατακαλόκαιρο να δούμε αν του αρέσει. ¨οποιος θέλει να μεταφέρει το ζώο του μέσα στο αμάξι. Δεν το θέλει μέσα ας μην έχει ζώο. Καλύτυερα για το ζώο.

  • 11 Μαΐου 2021, 10:59 | ΒΟΥΛΑ ΒΙΔΑΛΑΚΗ

    Επιτρέπεται η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς σε όλα τα οδικά, σιδηροδρομικά και σταθερής τροχιάς μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα ταξί και στα επιβατηγά πλοία, εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχο τους.’’
    Με την παραπάνω πρόταση δεδομένου ότι μικρό ζώο συντροφιάς θεωρείται το ζώο έως 10 κιλά αποκλείονται από τα μέσα μεταφοράς όλα τα υπόλοιπα ζώα συντροφιάς καθώς και η συνοδεία των ζώων μέσω μεταφορέα, ή οποιουδήποτε αδειοδοτημένου προσώπου τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και ευζωίας καθιστώντας την μεταφορά οποιουδήποτε ζώου εξαιρετικά δύσκολη

  • 11 Μαΐου 2021, 06:04 | GIANNAKIS.K

    Όχι στον θάνατο της ελληνικής κυνοφιλιας, όχι στον παραλογισμό

  • 11 Μαΐου 2021, 06:10 | Τασος

    Ναι στην μεταφορά των ζώων εκτός οχήματος σε ειδικά κουτιά.σε ολη την Ευρώπη επιτρέπεται

  • 11 Μαΐου 2021, 01:40 | βασιλης

    Δεν ειμαστε ολοι πλουσιοι για να εχουμε ειδικο αμαξι(Αγροτικο,4χ4 κ.λ.π) μεταφορας σκυλων .Εχουμε ομως το δικαιωμα να εχουμε σκυλο. Πως θα κινηθει μια παρεα τεσσαρων ατομων με δυο σκυλους?Στο πορτπαγκαζ το μονο που μπορουν να παθουν ειναι θερμοπληξια πιστευω.Για αυτο τον λογω αρχισαν και κατασκευαστηκαν τα εξωτερικα κουτια μεταφορας τα οποια τα θεωρω ποιο ασφαλη απο τα τρειλερ.
    ΝΑΙ στα εξωτερικα κουτια πιστοποιημενα και ασφαλη και οχι σε καφασια και κουβαδες

  • 11 Μαΐου 2021, 01:54 | Νικόλαος Κ

    ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΣΤΟ GOOGLE.GR ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ» ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ Ε Ν Α ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ».
    ΤΟΣΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ;
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΣΕ ΑΥΛΕΣ, ΠΥΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΒΟΛΤΑ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΔΙΑΤΗΡΩ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.
    ΣΤΗ ΜΕΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ 3 ΣΚΥΛΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΣ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ.
    ΣΤΗ ΔΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ/ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ (Π.Χ. ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ, ΜΑΚΡΙΝΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ ΑΛΛΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, ΚΛΠ).
    ΕΧΩ ΚΑΛΕΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ 3/1995 ΠΟΥ (ΑΣΑΦΩΣ) ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ (ΕΝΝΟΕΙ: ΚΑΤΟΧΟΙ) ΖΩΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΚΑΘ’ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΩΝΥΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΟ 100 ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ «Ο ΚΑΛΩΝ ΔΕΝ ΗΡΘΕ» Ή ΟΤΙ «ΟΥΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗ» ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΑΠΑΝΗΡΗ, ΑΒΕΒΑΙΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΔΗΛ. ΝΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΓΑΥΓΙΣΜΑΤΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ…

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΧΩΡΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΕΤΡΑ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΣΤΕ ΑΙΩΝΙΩΣ):

    1) ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤ’ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕΧΡΙ 1 ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΥ ΣΚΥΛΟΥ Ε Ι Τ Ε ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Ε Ι Τ Ε ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

    2) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΦΕΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΖΩΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΘ’ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΛΕΣ, ΠΥΛΩΤΕΣ, ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ (ΕΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ «ΑΕΡΑ», ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΒΟΛΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ, ΑΛΛΩΣ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ)

    3) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ (Π.Χ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΦΩΡΩΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΩΝ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΡΗΤΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 254 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΠΕΡΙΠΤ. Β’ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!)

    4) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΙΔΙΚΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ (Π.Χ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ) ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΑΡΑΒΑΤΗ

    5) ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΩΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

    Υ.Γ. ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΤΣΙΠΑΡΕΙ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ,ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΟΛΤΑ 30 ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΩ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΧΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΖΩΟ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 25 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ (ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΚΥΛΟΥ) ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ (ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Ή ΜΗ ΚΑΤΟΧΟΣ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ), ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

    ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗ (ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ) ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ «ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ (ΒΛ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΟΙΠΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ)