Άρθρο 19: Στρατιωτικές λέσχες Στρατού Ξηράς

«Οι υπαξιωματικοί και οι πολιτικοί υπάλληλοι του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν σε φρουρές στις οποίες λειτουργούν Στρατιωτικές Λέσχες κάνουν χρήση των υπηρεσιών των παραπάνω Λεσχών ως μέλη τους, κατόπιν εγγραφής τους ως μέλη και καταβολής μηνιαίας συνδρομής ποσοστιαίας ίσης με αυτή που καταβάλουν επί του βασικού τους μισθού τα υπόλοιπα μέλη των Λεσχών.

  • 11 Ιουνίου 2015, 18:34 | Κ.Μ

    Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα πρέπει να διευκρινισθει περαιτερω και η δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιων των Λεσχων του Στρατου Ξηρας και απο στελέχη αλλων κλαδων των ενοπλων δυναμεων(αεροπορια-ναυτικο) με την προυποθεση οτι αντιστοιχη δυνατοτητα θα εχουν και τα στελεχη του ΣΞ σε λεσχες του Ναυτικου και της Αεροποριας. Παρόμοια ρύθμιση θα πρεπει να γινει και για τα ΚΑΑΥ -ΚΕΔΑ καθως και για τα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ- Διασπορες ολων των οπλων των ενοπλων δυναμεων ωστε τα στελεχη να αντιμετωπιζονται ενιαια ισοτιμα. Εννοειται οτι επειδη ο ΣΞ διαθετει πολλαπλασιες τετοιες υπηρεσίες και δυνατοτητες για να υπαρχει αισθημα δικαιου στη συμμετοχη και οικονομικη στηριξη ολων αυτων των υπηρεσιων μεριμνας θα πρεπει να διατιθενται παρομοιες ή ισοδυναμες υπηρεσιες ΔΜ(ξενωνες, στρατιωτικα οικηματα,λεσχες, θερετρα) απο ολους τους κλαδους των ενοπλων δυναμεων και για ολους τους του κλαδους αναλογικα. (Πχ ενα ποσοστο οικηματων των ΚΕΔΑ Σκοτινας της αεροποριας να ειναι προς διαθεση του ΣΞ και ΠΝ αλλα και ποσοστα των ΚΑΑΥ Φωκαιας να διατιθεται σε στελεχη αεροποριας -ναυτικου κοκ). Εναλλακτικα προτείνεται η δημιουργια ενος ενιαιου διακλαδικου σωματος-υπηρεσιας στο οποιο θα ανηκουν ολες οι υπηρεσιες και εγκαταστασεις μεριμνας στρκου προσωπικου (ΣΟΑ, ξενωνες, ΚΑΑΥ, ΚΕΔΑ, ΘΑΑ, πρατηρια, Λεσχες, Παιδικοι σταθμοι, κατασκηνωσεις και ισως και νοσηλευτικα ιδρυματα) ωστε να γινεται και δικαιη ισοκατανομη των υπηρεσιων και ανεμποδιστη προσβαση σε ολα τα στελεχη των ενοπλων δυναμεων αλλα κυριως για να εξοικονομηθουν ποροι και εμψυχα-αψυχα μεσα που αλλιως σπαταλούνται και χωρίς να απολαμβάνουν ολοι ισομερως τις υπηρεσίες

  • 11 Ιουνίου 2015, 16:10 | λένα

    συμφωνώ με την πρόταση για τα στρατιωτικά οικήματα. να καταργηθεί άμεσα ο διαχωρισμός σοα-σομυ.

  • 11 Ιουνίου 2015, 09:57 | ΝΙΚΟΛΑΣ

    Παρακαλώ πολύ να καταργηθεί το αντίτιμο εισόδου που πληρώνουν τα στελέχη στα ΚΑΑΥ το καλοκαίρι καθώς γίνετε έτσι και αλλιώς κράτηση ενός ποσού από την μισθοδοσία κάθε μήνα!!!Να υπάρχει ίση μεταχείρηση ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης στο θέμα χρήση της λέσχης,τρόπος ενδυμασίας και εξυπηρέτησης κατά την διάρκεια παραμονής στην λέσχη!!!
    Επίσης το ίδιο ακριβώς να γίνει και με την ΣΤΕΓΑΣΗ των στελεχών.Κατάργηση των ΣΟΑ-ΣΟΜΟ-ΣΟΕΠΟΠ και να ονομαστούν ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ και οι παραχωρήσεις να γίνονται πρώτα σύμφωνα με ΕΙΔΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ανάλογα με την ΥΓΕΙΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ κατάσταση του κάθε στελέχους!!!

    Σας ευχαριστώ πολύ δυνατότητα έκφρασης που μου δώσατε.

  • 11 Ιουνίου 2015, 07:49 | Κώστας

    το ίδιο να ισχύσει και για τα σοα-σομυ.
    άμεση κατάργηση της διάκρισης και άμεσα χαρακτηρισμός ως στρατιωτικά οικήματα, να αντιμετωπίζονται και να στεγάζονται όλο τα στελέχη (αξκοί-υπξκοί) ισότιμα, σύμφωνα με τα μόρια και όχι με το βαθμό τους.

  • 11 Ιουνίου 2015, 06:53 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Οι Εθνοφύλακες αποτελούν αναπόσπαστο και ζωτικό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναπτύσεται εντονη δραστηριότητα στα τάγματα Εθνοφυλακής, προκειμένου να εμπεδωθεί στούς τοπικούς πλυθησμούς η ανάγκη της μεγαλύτερης συμμετοχής των Εθνοφυλάκων, ταυτόχρονα να παρακινηθούν πολίτες να καταταγούν εθελοντικα. Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των περισσοτέρων Εθνοφυλάκων και όχι μόνο, θα ήταν καλό κίνητρο να επιτραπεί στα μέλη που ειναι ενεργα και συμμετέχουν στις εκπαιδεύσεις να μπορούν να επισκέπτονται τις Λέσχες, και να απολαμβάνουν τις υπηρεσίς που προσφέρονται. Πέρα απο το προφανές του κινήτρου υπάρχουν και άλλα συμαντικα οφέλη. 1. η ανάπτυξη και ενδυνάμωση στις τοπικές κοινωνίες των σχέσεων μεταξύ Στρατιωτικών και Εθνοφυλάκων. 2 Η δημιουργία συνθηκών ουσιαστικότερης αντίληψης της συνεργασίας που τυχόν χρειαστεί, αν και εφ όσον οι Εθνοφύλακες κληθούν να εκτελέσουν την αποστολή τους.

  • 10 Ιουνίου 2015, 22:15 | Κωνσταντινος Ι

    Αν δεν κανω λαθος και διορθωστε με, ήδη (απο τα οικεια ΚΤΣ λογικα που δινονται οι οποιες μεταβολες) κρατουνται απο τους υπαξιωματικους κρατησεις υπερ λεσχης σε περιπτωση που στη φρουρα τους υπαρχει λεσχη.Γενικοτερα το νοημα του αρθρου ειναι λιγο δυσνοητο για εμενα διοτι ολα τα στελεχη δικαιούνται σιτισης με τις αντιστοιχες κρατησεις που υφιστανται οπως προανεφερα και εν κατακλειδι θα πρεπει να γινει αιτηση μελους απο εναν ηδη δικαιουμενο υπαξιωματικο για να κανει χρηση? και εν κατακλειδι θα αλλαξουν ως προς το ποσό η ηδη υπαρχουσες εισφορες? Ευχαριστω

  • 10 Ιουνίου 2015, 22:43 | ΛΑΓΟΥΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Για το άρθρο 19 (Στρατιωτικές Λέσχες), αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση ότι αντιμετωπίζονται ενιαία όλα τα Στελέχη του ΣΞ. Με την υπόψη πρόβλεψη όμως γίνεται το αντίθετο και δεν συνάδει η πρόταση με την αιτιολόγηση διότι:
    1. Οι Αξκοί-Ανθστές θα συνεχίζουν να πληρώνουν μηνιαίως από το μισθό τους την προβλεπόμενη εισφορά (0,3% επί Βασικού Μισθού), δηλαδή είναι κορόϊδα πάνε δεν πάνε στις Λέσχες, αφού είναι υποχρεωτικά μέλη.
    2.Οι Υπαξκοί θα εγγράφονται στις Λέσχες ως μέλη τους με αίτησή τους.Την εισφορά που πλέον δεν θα πληρώνουν ποιος θα την επωμιστεί; Οι παροχές των Λεσχών θα μπορούν να είναι οι ίδιες;

    Πρόταση:Όλοι να αντιμετωπίζονται το ίδιο είτε όλοι υποχρεωτικά μέλη, είτε όλοι προαιρετικά και το ίδιο για όσους αποφασίζεται από τους έχοντες δικαίωμα να εξυπηρετούνται στις Λέσχες να πληρώνουν την εισφορά που πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι.

  • 10 Ιουνίου 2015, 17:48 | Φάνης

    συμφωνώ σε αυτό, με την κατάργηση διάκρισης σοα-σομυ. πρεπει άμεσα να γίνει η κατάργηση της διάκρισης και ορθά πρέπει να λέγονται στρατιωτικά οικήματα.

  • 10 Ιουνίου 2015, 14:43 | Κώστας

    Η συγκεκριμένη διάταξη, ορθή στη βάση της, μπορεί να ενταχθεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο επανεξέτασης και εκσυγχρονισμού του Ν. 324/1914 «περί Λεσχών», ο οποίος μετά από 100 χρόνια εφαρμογής είναι ξεπερασμένος από τα πράγματα, καθώς με διάφορες διατάξεις και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων έχουν πια δικαίωμα σίτισης.

  • 9 Ιουνίου 2015, 17:51 | Σπυρος

    «Οι υπαξιωματικοί και οι πολιτικοί υπάλληλοι του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν σε φρουρές στις οποίες λειτουργούν Στρατιωτικές Λέσχες κάνουν χρήση των υπηρεσιών των παραπάνω Λεσχών ως μέλη τους, κατόπιν εγγραφής τους ως μέλη και καταβολής μηνιαίας συνδρομής ποσοστιαίας ίσης με αυτή που καταβάλουν επί του βασικού τους μισθού τα υπόλοιπα μέλη των Λεσχών (Μόνο εφόσον το επιθυμούν).

  • 9 Ιουνίου 2015, 16:11 | Νίκος Κ.

    Με αφορμή την προτεινόμενη ρύθμιση, προτείνω να αντιμετωπίζονται ενιαία τα στελέχη του στρατού ξηράς, ήτοι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και ΕΠ.ΟΠ και στα στρατιωτικά οικήματα και να υπάρξει η κατάργηση διαχωρισμού ΣΟΑ-ΣΟΜΥ και πλέον να υφίστανται ως στρατιωτικά οικήματα.

  • 9 Ιουνίου 2015, 15:05 | ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΝΟΥ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΠΛΙΤΩΝ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΜΟΡΙΑ .ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ. ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΚΕΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΕΣΟΔΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ