25) Ποιες άλλες διαδικασίες που προβλέπονται για τη συμμόρφωση προς τη φορολογική νομοθεσία πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να καταργηθούν ή να απλοποιηθούν χωρίς κίνδυνο απώλειας φορολογικών εσόδων για το δημόσιο;

Ποιες άλλες διαδικασίες που προβλέπονται για τη συμμόρφωση προς τη φορολογική νομοθεσία πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να καταργηθούν ή να απλοποιηθούν χωρίς κίνδυνο απώλειας φορολογικών εσόδων για το δημόσιο;

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 15:10 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    Για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με το σχόλιο του κ. ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗ, σε όλα τα σημεία. Και επαυξάνω, ως προς το ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Και να παταχθεί η διαφθορά στις οικονομικές υπηρεσίες (τι κοστίζουν στις επιχειρήσεις και το κράτος τα χρήματα που «τσεπώνουν» απαργκλίτως, σε κάθε έλεγχο οι εφοριακοί;)

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:14 | Τσόφλιας Χρήστος

    Σχετικά με τις αποδείξεις.

    Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων καθώς και για τον άμεσο υπολογισμό τους, προτείνω τη διανομή ψηφιακών καρτών από την γ.γ. πληροφοριακών συστημάτων σε όλους, στην οποία θα καταγράφονται οι συναλλαγές. Να συνδεθεί η ταμειακή με κατάλληλο εξοπλισμό (ανάλογο με τον πιστωτικών καρτών) που θα υποδέχεται την κάρτα και ταυτόχρονα με την εκτύπωση της απόδειξης, θα αποθηκεύται η συναλλαγή με ψηφιακό τρόπο. Έτσι, όταν θα γίνεται η κατάθεση της φορολογικής δήλωσης θα είναι εύκολος , γρήγορος, αξιόπιστος και αδιάβλητος ο υπολογισμός των καταναλωτικών δαπανων που δηλώνονται καθώς και εύκολη η διασταύρωση καταβολής του Φ.Π.Α. από τους επιχειρηματίες.
    Η κάρτα είτε θα επισυνάπτεται με την δήλωση είτε θα γίνεται επι τόπου η ανάγωνσή της από κατάλληλο μηχάνημα και θα συμειώνει ο εφοριακός το σύνολο του ποσού.

    Ευχαριστώ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 18:26 | ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    Έχω την εντύπωση, ότι το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα δεν δουλεύει σωστά. Ευνοεί ορισμένους και αδικεί άλλους και αυτό γίνεται συστηματικά. Θα πρέπει, πρώτα από όλα, να γίνει πιο δίκαιο και αποτελεσματικό το φορολογικό σύστημα που επικρατεί, έτσι ώστε όλοι να αντιμετωπίζονται ισάξια και με απόλυτη ισονομία. Αν δεν γίνει αυτό, δεν νομίζω ότι μπορούν να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα.

    Ευχαριστώ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 17:43 | Μανόλης Μαστρογιαννόπουλος

    κύριε Παπακωνσταντίνου, είσαι πολύ συμπαθής στον κόσμο, και πολύ σοβαρός. μεγάλο το έργο που έχεις αναλάβει, έχεις δύναμη και ευθύνη. είσαι υποχρεωμένος να πετύχεις.
    βάλε χέρι στα τρωκτικά.
    δεν είναι τιμητικό να περάσανε 3 μήνες απο τις εκλογές, και ακόμα τα χρυσο-αμειβόμενα στελέχη να εξακολουθούν να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, που με τόσο κόπο συνεισφέρει ολόκληρος ο υπόλοιπος λαός.
    αν δεν μπορέσετε να τους ξηλώσετε αμέσως, το συντομώτερο, ο λαός δεν θα σας συγχωρήσει.
    για παράδειγμα, δεν θα πάθουμε και τίποτε αν δεν εχουμε για 2-3 μέρες ειδήσεις απο τα κρατικά κανάλια. σαν να κάνουν απεργία θα είναι. τολμήστε τώρα που είναι ο κόσμος στο πλευρό σας.
    να μπεί πλαφόν. κανένας κερατάς στο Δημόσιο δεν θα παίρνει πάρα πάνω απο τον ανώτατο μισθό που προβλέπεται απο το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. και όχι απο την πισω πόρτα με σκανδαλώδη επιδόματα.
    όταν ο λαουτζίκος ακούει τα εξωφρενικά ποσά που αρπάζουν αυτά τα άτομα, και δεν κάνετε τίποτα, γρήγορα θα σας γυρίσει την πλάτη.
    αν όμως ο κάθε απλός πολίτης δει ότι δεν αστειεύεστε και ότι είστε αποφασισμένοι να επιβάλετε οικονομική κοινωνική δικαιοσύνη, θα στηρίξει τις προσπάθειες και θα συμμετέχει με υπερηφάνεια.

    ευχαριστώ για τη φιλοξενία

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 13:29 | Ιωάννης Ελευθερίου

    Α. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει την οργάνωση και τις γνώσεις των Δ.Ο.Υ., οπότε θα προκύψουν λάθη, διαφορετική αντιμετώπιση από κάθε Δήμο, με αποτέλεσμα σύγχυση, αδιαφάνεια, δικαστικές διενέξεις κλπ. Ήδη η αυτοδιοίκηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις για ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

    Β. Στην παρούσα ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, που θα δανειστούμε με υψηλό spread, αντί για έκτακτες εισφορές, ΦΜΑΠ, αύξηση αντικειμενικών, αναδρομική φορολόγηση εισοδημάτων 2009, προτείνω ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ μόνο για το 2010 με ρητή αναφορά στον Νόμο ότι το 2011 θα επανέλθουμε στο παρόν ισχύον ποσοστό.

    Γ. Επαναφορά προαιρετικώς πληρωμής ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ με μικρή έκπτωση (όπως παλαιότερα) αντί 3 δόσεις. Αυτό μειώνει τη γραφειοκρατία και είναι κίνητρο σοβαρό προπληρωμής, του τυχόν υπάρχοντος αυτή τη στιγμή περισσεύματος του πολίτη, το οποίο πιθανόν να μην υπάρχει διαθέτει, λίγο αργότερα, όταν έρθει η πληρωμή των δόσεων.

    Ή, εναλλακτικά:

    Δ. Πρόταση προς φορολογούμενους προαιρετικά να προπληρώσουν τώρα κάποιο μεγάλο ποσοστό του φόρου που εκτιμούν οι ίδιοι ότι πρόκειται να τους επιβληθεί τους επόμενους μήνες, με επιστροφή του κατά την εκκαθάριση (συμψηφισμός), υπολογίζοντας και επιστροφή τόκου 0,3% το μήνα (που είναι μικρότερο του τόκου + spread την παρούσα στιγμή).

    Ε. Συντόμευση αποστολής εντύπων δηλώσεων, προθεσμιών υποβολής, εκκαθάρισης και επομένως ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ. Προϋπόθεση να ζητηθεί από δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις και ασφαλιστικά ταμεία ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ όλες τις σχετικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ αποδοχών, νοσηλείων κλπ και ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 12:24 | Νικόλαος Μπινιάρης

    Δεν προτείνω παρά την αντιγραφή του τρόπου λειτουργίας των εφοριών της Γερμανίας ή της Σουηδίας ή των ΗΠΑ. Δενν υπάρχει κανένας λόγος να λειτουργούμε με συστήματα του 50. Η Χώρα μας έχει μορφωτικό επίπεδο υψηλό, και τεχνολογία ικανή να διαχειριστεί ένα σύγχρονο σύστημα φορολογίας ή άλλων κρατικών δραστηριοτήτων. Φοβάμαι όμως ότι οι λόγοι της ύπαρξης ενός απηρχαιομένου συστήματος βασόζεται στην ανάγκη διορισμού εκατοντάδων χιλιάδων άνθρώπων δίχως γνώσει για λόγους είτε ψηφοθηρίας, είτε για την καταπολέμηση της ανεργίας, εφόσον ο ιδιωτικός τομέας δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:37 | ΜΜ

    ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

    ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
    – Απλές φορολογικές κλίμακες για κάθε εισόδημα/μπόνους.
    – Κατάργηση κάθε λογιστικού προσδιορισμού επαγγελμάτων ή αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης με σκοπό την επιβολή φόρου.
    – Ελεύθερη αγορά αυτοκινήτων. Όποιος πληρώνει νέα αυξημένα τέλη, θα μπορεί να έχει και να χρησιμοποιεί όσα αυτοκίνητα θέλει. Χαμηλά τέλη για παλαιά αυτοκίνητα οποιουδήποτε κυβισμού καθώς και για νέα μικρού κυβισμού, τα οποία τέλη σταδιακά θα αυξάνονται ανάλογα με την εργοστασιακή αξία/κυβισμό. Τα χρήματα που πλήρωσε να τα αποκτήσει θα αποτελούν κριτήριο αναζήτησης (red flag) για πιθανό έλεγχο και όχι τεκμήριο για επιβολή φόρου.
    – Κανένα τεκμήριο για την ακίνητη περιουσία. Τα σπίτια θα ενταχθούν στο ΕΤΑΚ και θα πλήρώνουν ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΦΟΡΟ. Ό φόρος μεταβίβασης θα καθορίζεται από την αναφερόμενη στο συμβόλαιο τιμή. Όμως, η συμφωνημένη τιμή πώληση θα αναγγέλεται στην εφορία. Στη συνέχεια, 2 μήνες πριν την υπογραφή του συμβολαίου, η εφορία θα αναγγέλει στο διαδύκτιο το ακίνητο με την δηλωμένη τιμή πώλησης και θα έχει το δικαίωμα να μεταβιβάσει αυτό σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο, ο οποίος προσφέρει μεγαλύτερη τιμή, λαμβάνοντας έτσι μεγαλύτερο φόρο και παρακρατώντας τη διαφορά του τιμήματος. Έτσι εξασφαλίζεται ότι δεν θα γίνονται εικονικές η με χαμηλό τίμημα μεταβιβάσεις. Κατάργηση φόρου γονικής παροχής/κληρονομιάς και γενικά ελεύθερη μεταβίβαση μεταξύ γονέων/τέκνων.

    ΜΗΔΕΝΙΚΗ ‘ΦΥΣΙΚΗ’ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
    – Καμία επαφή φορολογούμενου με την εφορία.
    Η απλούστευση των διαδικασιών θα επιτρέψει την διεκπαιρέωση μέσω internet,ΚΕΠ και τραπεζών
    – Πιθανός έλεγχος θα διενεργείται με άνοιγμα ηλεκτρονικού φακέλου και ερωτήσεων / απαντήσεων καταγραφομένων μέσω πρωτοκόλλου. Επαλήθευση πρωτοτύπων εγγράφων που ζητούνται απο την εφορία θα γίνεται μόνο μέσω ΚΕΠ.

    ΘΕΣΜΟΙ
    – Καμία ανοχή σε θέματα διαφθοράς. Ανεξάρτητη αρχή οι διαδικασίες της οποίας θα παρακολουθούνται από διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες, Η αρχή αυτή θα παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των υποθέσεων διαφθοράς, οι οποίες θα αναρτώνται στο διαδίκτυο και θα λογοδοτεί στη βουλή για την εξέλιξη αυτών σε μηνιαία/τριμηνιαία/εξαμηνιαία και ετήσια βάση.
    Θα έχει το δικαίωμα παρέμβασης με απόλυτες αρμοδιότητες αν κάποια υπόθεση κολλήσει. Τα παραπάνω θα γίνονται με εγγύηση του προέδρου της δημοκρατίας.
    – Αμεση απομάκρυνση από το δημόσιο των διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων.

    ΕΛΕΓΧΟΙ
    – Με την απελευθέρωση των εφοριών από την επαφή με τον πολίτη και την απλοποίηση των διαδικασιών θα εκλείψει η γραφειοκρατία.
    – Η πλειοψηφία των υπαλλήλων του Υπ.Οικονομικών θα μπορεί να ασχολείται με την διερεύνηση (ηλεκτρονικά) φακέλλων από όπου προκύπτουν ενδείξεις φοροδιαφυγής. Ταχύτατες επεμβάσεις ελεγκτικών ομάδων σε επαγγελματίες που δηλώνουν μικρά εισοδήματα με σκοπό την εξακρίβωση της φοροδιαφυγής. Ανακοίνωση ονομάτων και προστίμων για κάθε παράβαση. Εξαίρεση της ανακοίνωσης θα έχει ο παραβάτης που θα αναλάβει τις ευθύνες του και δώσει χρονοδιάγραμμα ρύθμισης της οφειλής.
    – Έλεγχος των διαδικασιών που ακολουθούν οι υπάλληλοι του Υπ.Οικονομικών από διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες.

    ΜΜ

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 14:48 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ

    Κατάργηση προσκόμισης γνήσιου αντιγράφου. Αντίγραφο είναι αντίγραφο. Τρέχει ο κόσμος στο αστυνομικό τμήμα και στα ΚΕΠ για επικυρώσεις ή πληρώνει χρήματα στους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους για τον ίδιο λόγο. Κατάργηση των πάσης φύσης θεωρήσεων. Και αν αυτό δεν το θέλει το κράτος ας ανταλλαγή με την απλή ενημέρωση μέσω ιντερνέτ. Οι εφορίες επιτέλους πρέπει να κάνουν ελέγχους και να σταματήσει η στείρα διαχείριση πληροφοριών χωρίς κανένα όφελος αλλά με μεγάλο κόστος και από πλευράς φορολογούμενου και από πλευράς κράτους.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 09:07 | ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

    1. Πρέπει να ευρεθεί τρόπος ούτως ώστε οι δαπάνες που κάναμε το προηγούμενο έτος να έρχονται εκτυπωμένες στην προς υποβολή φορολογική μας δήλωση. Αυτό μπορεί να γίνει είτε πληρώνοντας μέσω κάρτας, είτε εάν σε κάθε απόδειξη ταμειακής μηχανής αναγράφεται από τον εκδότη το ΑΦΜ του πελάτη.Στο τέλος του χρόνου η ΓΓΠΣ θα εκτυπώνει το άθροισμα των αγορών μας στην προς υποβολή φορολογική μας δήλωση και θα μας την αποστέλει για συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων.
    2. Μαζί με την αποστολή εκκαθαριστικού σημειώματος να αποστέλονται οι οφειλές ΦΜΑΠ και τελών κυκλοφορίας.Οι τράπεζες όταν διαπιστώνουν ότι πληρώνει ο φορολογούμενος την τελευταία δόση (μέσω του πληροφοριακού συστήματος που θα είναι συνδεδεμένες μόνο για ανάγνωση)θα δίνουν και το σήμα κυκλοφορίας.
    3.Να υπάρξει μέριμνα για δικαιότερη φορολογία της οικογένειας στην οποία το εισόδημα προέρχεται από το ένα μέλος.Φορογούμαι ως μισθωτός από το 1978 και τιμωρούμαι διότι επιλέξαμε να μην εργασθεί η σύζυγος προκειμένου να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά μας.Σήμερα που τα παιδιά μου κάνουν δικές τους φορολογικές δηλώσεις είμαστε ευτυχείς για την επιλογή μας γι αυτό ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να επιλέξουν τον ίδιο δρόμο με δικαιότερη φορολογία.
    4. Για τις εταιρείες απλοποίηση λογιστικού σχεδίου, μείωση είδους εταιρειών, πληρωμές τιμολογίου πάνω από 1500 ευρώ μέσω τράπεζας είτε σε δόσεις είτε εφάπαξ.
    5. Αυστηρές ποινές σε όσους δεν εκδίδουν απόδειξη. Πρόστιμο διπλάσιο της αξίας αγοράς και σε αυτούς που δεν πήραν απόδειξη.
    6. Κατάργηση των δικαιολογητικών που ζητούνται απο Υπηρεσίες για
    οποιοδήποτε λόγο. Αρμόδιοι υπάλληλοι πιστοποιούν τα πάντα μέσω ΓΓΠΣ, ΙΚΑ,ΟΑΕΕ, Ταμεία , Πρωτοδικεία κλπ.
    7. Καθιέρωση συστήματος βαθμολογίας και ελέγχου των ελεγκτών με προκαθορισμένες ποινές.(Προφανώς τα συστήματα θα είναι διαφορετικά π.χ για ελεγκτές επενδυτικών σχεδίων και ελεγκτές βιβλίων εταιρειών.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 17:38 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

    Κατάργηση των τελών κυκλοφορίας !
    -Ενσωμάτωση του τέλους στον φόρο της βενζίνης!(στατιστικά το ποσό που εισπράττει τώρα το Κράτος από τα τέλη κυκλοφορίας)
    -Ο καταναλώνων πολλά καύσιμα θα επιβαρυνθεί πολύ , ο καταναλώνων λίγα θα επιβαρυνθεί λίγα! Είναι δίκαιο !
    -Ο έχων παλαιό αυτοκίνητο και δεν μπορεί να το αλλάξει, μπορεί μόνο με την ισόποση των τελών, κατανάλωση βενζίνης να το διατηρεί! Είναι δίκαιο !
    Επιβολή ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ και όχι τέλους περιβάλλοντος, μόνο στα ρυπογόνα αυτοκίνητα,
    Επιβολή κάρτας καυσαερίων σ’ όλους !

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 15:50 | ΠΑΓΙΑΤΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ?ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ?
    ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ,ΣΔΟΕ ΚΤΛ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΔΩΘΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΤΛ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

    1.ΕΝΙΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    2.ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΕΡΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
    3.ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΝΑ Χ ΠΟΣΟ ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΝΟΙΚΙΑ ,ΠΑΙΔΙΑ ΚΤΛ
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΧ 2000 € ,ΚΤΛ
    ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΘΕΙ.

    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΙΠΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΛΛΑ Η ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:58 | Παντελής Πρέζας

    Θα μπορούσαν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων να μην πληρώνονται κάθε Δεκέμβρη, αλλά να πληρώνονται ταυτοχρόνως με τη φορολογία. Και μόλις εξοφληθεί το σύνολο της φορολογικής υποχρέωσης κάθε φορολογούμενου, να του αποστέλλεται με συστημένη επιστολή το σήμα.

    Κατ΄αναλογία το ίδιο μπορεί να γίνει και με το Φόρο Μ.Ακίνητης Π.
    Να πληρώνεται κι αυτός ταυτοχρόνως με τη φορολογική υποχρέωση του φορολογούμενου.

    Έτσι δεν θα γίνονται αυτές οι τεράστιες ουρές κάθε λίγο και λιγάκι στις εφορίες και στις τράπεζες.

    Συγχρόνως το κράτος θα εξοικονομήσει χρήματα γιατί δεν θα χρειαστεί να καταβάλει προμήθεια για την είσπραξη αυτών των ποσών στις τράπεζες.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 09:31 | ΝΙΚΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ

    Κατάργηση της κατάθεσης των πινακίδων στις ΔΟΥ και των αδειών κυκλοφορίας αυτών. Η εργασία αυτή θα μπορούσε να αναληφθεί από τις δ/νσεις μεταφορών των Ν.Α.,οι οποίες σήμερα είναι ήδη δέκτες των πινακίδων προς ακινησία των φορτηγών αυτοκινήτων
    Αποστολή των πάσης φύσεως μεταβιβαστικών συμβολαίων επί ακινήτων ηλεκτρονικά στις ΔΟΥ από τα συμβολαιογραφεία και η πληρωμή του αναλογούντος φόρου μετά την αποστολή εκκαθαριστικού σημειώματος προς τον υπόχρεο.
    Ευχαριστώ

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 03:03 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΝΕΛΗ ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΥ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.
    ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΦΗ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ .

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 17:18 | θωμας

    τις γνωρίζετε αλλά δεν νομοθετείτε γιατί θα χάσουν οι
    χορηγοί και χρηματοδότες των κομμάτων.
    Δεν θέλετε να φορολογήσετε τους κλέφτες .
    μη κοροιδεύετε το ΛΑΟ

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 11:50 | ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

    Το μέτρο των αποδείξεων είναι σημαντικό για την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά θα πρέπει να προσέξουμε την γραφειοκρατία. Συνεπώς πρέπει να κάνουμε συνδυασμένες κινήσεις ώστε να μην δημιουργήσουμε μεγαλύτερο βάρος από όσο καλό θα πάρουμε. Ευτυχώς η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει:

    1) Λιανική.
    Κάθε απόδειξη πρέπει να κινείται υποχρεωτικά μέσω κάρτας (πιστωτικής, χρεωστικής ή – νέο είδος – καταγραφικής). Τα στοιχεία των αποδείξεων (εκδότης, ποσό, ημερομηνία, παραλήπτης) είναι γνωστά από αυτόν που χρεώνει την κίνηση ή τον ιδιοκτήτη της κάρτας. Οι τράπεζες θα έχουν μεγαλύτερη κίνηση στις κάρτες τους και ίσως να δεχτούν να παρέχουν τις καταγραφικές κάρτες δωρεάν (αφού θα είναι και αναβαθμίσιμες σε πιστωτικές – χρεωστικές).

    Οι κινήσεις μαζεύονται από τις τράπεζες στην ΓΓΠΣ ή απλώς υπάρχει online σύνδεση ΓΓΠΣ – Τραπεζών για ελέγχους.

    Όσοι εκδότες δεν έχουν μηχανάκι κάρτας, κρατάνε τα στοιχεία χειρόγραφα (είναι τυπωμένα και στην κάρτα) και τα περνάνε μέσω Web Banking σε εύλογη προθεσμία (π.χ. 7 ημέρες). Αυτή η γραφειοκρατική δουλειά καταργείται αν βάλουν μηχανάκι. Άλλος ένας λόγος γιατί οι Τράπεζες θα είναι ευχαριστημένες με την ρύθμιση.

    Έτσι κάθε απόδειξη είναι σχεδόν Οnline. Ο ελεγκτής παίρνει τις αποδείξεις μια μέρας στο παρελθόν (τουλάχιστον 7 μέρες πριν αν ακολουθήσουμε το παράδειγμά μας) και πάει στην ταμειακή ή στο μπλοκάκι και κοιτάει αν συμφωνεί. Όλες οι αποδείξεις πρέπει να είναι περασμένες.

    Ο φορολογούμενος πρέπει να βάλει τις αποδείξεις του μέσω κάρτας και δεν μαζεύει ούτε μία απόδειξη! Τεράστια μείωση άσκοπης δουλειάς από τους πολίτες.

    2) Χονδρική – Τιμολόγια
    Online όλα τα συστήματα έκδοσης Τιμολογίων (μήπως και Δελτίων αποστολής – μήπως και να καταργηθεί η διαφορά και να είναι τιμολόγια με 0 ποσό;) με σύνδεση στην ΓΓΠΣ. Η σύνδεση ενεργοποιείται κατά την έκδοση, και κατά την παραλαβή – αποδοχή. Όλες οι κινήσεις γνωστές στον ελεγκτή την στιγμή που γίνονται. Αν π.χ. σταματήσει φορτηγό μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητα του παραστατικού χωρίς πρόβλημα.

    Δεν αυξάνουμε την γραφειοκρατία καθόλου για τις επιχειρήσεις.

    3) ΦΠΑ – Κρατήσεις – Τέλη – Φόροι – Χαρτόσημα
    Αν ανβαθμίσουμε τις πληροφορίες που στέλνουν τα συστήματα στην ΓΓΠΣ (Χονδρική εύκολο, Λιανική πιο δύσκολο) ώστε να έχουν ποσά ανά κατηγορίες ΦΠΑ και ποσά φόρων, τελών χαρτοσήμων και κρατήσεων αναλυτικά και όχι μόνο το σύνολο του ποσού, τότε μπορούμε να κάνουμε αυτόματες εκκαθαρίσεις.
    Κάθε μέρα η επιχείρηση βλέπει τι χρωστάει. Έχει δέουσα προθεσμία να το εξοφλήσει αλλά και θεωρείται αυτόματα εξοφλημένο αν μέσα στην προθεσμία υπάρχει σε άλλη μέρα επιστροφή κτλ. Απλώς σκιαγραφούμε το σύστημα αλλά νομίζω πως είναι καθαρό το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει.

    Η συνολική ωφέλεια σε αναβάθμιση ελέγχων και μείωση γραφειοκρατίας είναι νομίζω απίστευτα σημαντική.

    Πιστεύω πως τα παραπάνω δίνουν μορφή στα γενικά σχόλια πολλών εδώ που μιλάνε για κάρτες που πρέπει να εκδόσει το Υπουργείο κτλ., όπως επίσης και στις αντιρρήσεις για την γιαγιά που δεν μπορεί να μαζεύει αποδείξεις.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 20:37 | ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑς.ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥς ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ!ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕς ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙς.ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΕΥΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗς ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,ΤΙ ΘΕΣΕΙς ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 13:51 | George Apostolopoulos

    Η ριζική ανμόρφωση και όχι απλή κωδικοποίηση, με την κατάργηση ασήματων φόρων και τελών που έχουν πολλές φορές μεγαλύτερο κόστος από την είσπραξή των, θα ήταν ευχής έργον.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 12:34 | Maria Κατσίρη Devolder

    1. Εκτός απο την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, καλό θα ήταν οι ιερείς να μην υπάγονται και πληρώνονται απο το Δημόσιο. Ο δημόσιος υπάλληλος βρίσκεται στο Δημόσιο για να παρέχει υπηρεσίες προς τον πολίτη. Στην ζωή μου δεν έχω κάνει χρήση υπηρεσίας που θα μου προσφέρει ιερέας και ούτε σκοπεύω να κάνω. Πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται η μισθοδοσία των ιερέων μέσω κρατικών κονδυλίων. Οι ιερείς παγκόσμια αμοίβονται απο την εκκλησία την οποία υπηρετούν. Πλήρης διαχωρισμός λοιπόν εκκλησίας και κράτους.

    2. Οι αποδείξεις πραγματικά θα βοηθήσουν την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μπορεί μέσω του Taxis, να γίνεται η εισαγωγή των στοιχείων των αποδείξεων σε φόρμα εισαγωγής δεδομένων που θα είναι ανοιχτή όλο τον χρόνο. Για τις αποδείξεις δηλαδή του 2010 η φόρμα να είναι διαθέσιμη απο την αρχή του χρόνου μέχρι και το τέλος. Το ΑΦΜ της επιχείρησης που εκδίδει την απόδειξη να είναι και πεδίο αναζήτησς, ώστε ακόμα και σε μηνιαία βάση να μπορεί το σύστημα να παρακολουθεί την καταβολή του ΦΠΑ απο την συγκεκριμένη επιχείρηση με το συγκεκριμένο ΑΦΜ.
    Η τεχνολογία είναι εδώ και η καλύτερη χρήση της θα είναι όπλο στα χέρια του κράτους.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 11:05 | kostas

    Συμφωνω με τον ΦΑΝΗ. Θα εχετε διαπιστώσει οτι τα μεγαλα σουπερ μαρετ δινουν στους πελατες μια μικρη καρτουλα με barcode για να μεζευουν τα μπονους. Μπορει λοιπον και το υπουργειο οικονομικων να αποστειλει σε καθε φυσικο προσοπο απο 2 τετοιες μικρες καρτουλες, και με καθε αγορα να δινουμε την καρτουλα στο μαγαζι και αμεσως η αποδειξη να καταχωρειται στον λογαρισμο μας. Αυτο μπορει να γίνει σε συνδιασμο με την εφαρμογη e-receipt για την οποια ακουγεται οτι ετυχε ιδιετερου ενδιαφεροντος απο το υπουργειο.Θα μπορουμε ανα πασα στιγμη να γνωρίζουμε μεσω διαδυκτιου το ποσο των αποδειξεων που εχουμε μαζεψει. Αυτο βεβαια απαιτει να εχουν ολα τα καταστηματα ταμειακες μηχανες με barcode καθως και online επαφη με την εφορια. Φέτος δεν μπορει να γινει, αλλα αν υπαρξει προβλεψη, μπορει να γινει σε εναν χρονο.
    Ευχαριστω

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 09:40 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    Ο ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ
    ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΙ ΥΠΕΔΑ ΣΔΟΕ ΥΠΕΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ . ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.
    Α)Κατάργηση του κβσ – καθιέρωση της ηλεκτρονικης υπηρεσίας ελεγχου
    και διακίνησης αγαθων τηρηση βιβλιων ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕΣΩ ΜΥΦ.Β)ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΗΞΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.Γ)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΠΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.Δ)ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.Ε)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΚΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.ΣΤ)ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΦΟΡΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΛΕΚΤΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 05-15 ΧΡΟΝΩΝ .Η)ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ.Η) ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ

  • Πολλοί γιατροί έχουν δυο ταρίφες, μια για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) που δεν πληρώνουν οι ίδιοι αλλά το ταμείο τους και μια για τους υπόλοιπους (π.χ. ΤΣΜΕΔΕ) που πληρώνουν οι ίδιοι το ποσό στον ιατρό και εισπράτουν π.χ. από το ΤΣΜΕΔΕ 20 ευρώ την πρώτη επίσκεψη και 10 ευρώ τη δεύτερη (στον ίδιο μήνα).

    Ετσι και οι γιατροί (παράνομα) χρεώνουν άλλο ποσό για την ίδια υπηρεσία σε δυο διαφορετικά άτομα ανάλογα με την ασφάλιση τους (ΟΠΑΔ ή άλλη) και ενίοτε κάνουν παζάρια οι ασφαλισμένοι τι απόδειξη θα κοπεί, αφού θα εισπράξουν μόνο ένα ποσό από το ταμείο (τα υπόλοιπα μπαίνουν στα ιατρικά έξοδα, όπου δικαιολογείται τελικά ένα μέρος).

    Το ιδανικό θα ήταν να μην διακινούνται καθόλου χρήματα στα ιατρεία και να ισχύει το ίδιο καθεστώς με τον ΟΠΑΔ.

  • Τα τέλη κυκλοφορίας είναι πάγια τέλη (μια φορά ανά έτος), ενώ η αύξηση της τιμής της βενζίνης προφανώς δεν είναι. Ανεβάζει το κόστος πολλών προϊόντων (π.χ. μια προφανής περίπτωση είναι το κόστος μεταφοράς/παράδοσης ενός προϊόντος).

    Μπορεί βέβαια να υπολογιστεί αναλογιστικά (στατιστικά) πόσο (λίγο) πρέπει ν’αυξηθεί η βενζίνη για να πάρει το κράτος τα ίδια έσοδα με αυτά που εισπράττει από τα τέλη κυκλοφορίας. Προφανώς επειδή τα περισσότερα οχήματα τείνουν να κυκλοφορούν παρά να μένουν παρκαρισμένα όλο το χρόνο, όσο περισσότερα οχήματα προστίθενται στην κυκλοφορία, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το έσοδο τελικά από τη βενζίνη/πετρέλαιο ή στη χειρότερη περίπτωση το ίδιο (δηλαδή η μελέτη λογικά θα ισχύει και για το μέλλον).

    Το θέμα είναι τι θα γίνει με τη λαθρεμπορία καυσίμων; Μήπως αν έμπαιναν μετρητές και στις αντλίες και στις δεξαμενές που θα έπρεπε να δίνουν ίδια τιμή; (λογικά το θέμα των ατμών επηρεάζει ανάλογα και τις δυο μετρήσεις, αλλιώς θα μπορούσε να υπάρχει σχετική πρόβλεψη επιτρεπτής απόκλισης ανάλογα με τον όγκο του καυσίμου που διακινήθηκε)

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 23:41 | ΦΑΝΗΣ

    ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ (ΤΥΠΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ) ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΔΟΥ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ON LINE ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΔΟΥ. Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΜΕΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Η ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ή ΝΑ ΑΠΟΦΟΡΤΙΖΕΙ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 23:09 | ΜΑΝΟΛΗΣ

    Ο φορολογικος συντελεστής θα πρεπει να ειναι ενιαιος για ολους μικρα μεγαλα ισοδηματα 20%.
    Να επιδοτουνται οι έχοντες αναγκη, όχι για να κάθονται η να δουλευουν χωρις να το δηλωνουν, αλλα για να βρουν δουλεια.
    Να επιδοτουνται οι γυναικες ή οι άνδρες που επιθυμουν να καθίσουν σπιτι και να αναθρέψουν τα παιδιά τους (έτσι θα μειωθεί και η μεγάλη προσφορά εργασίας).
    Να καταργηθεί η «δωρεάν παιδεία» και το κράτος να επιδοτεί τον κάθε ενδιαφερόμενο αναλογα με την πρόοδό του.Ετσι θα καταργηθεί και η παραπαιδεία γιατι γιά να παρει την επιδότηση θα πρέπει να παρει και αποδειξη.
    Κίνητρα στον πολίτη να μαζευει αποδείξεις και αυστηρό ελεγχο στις επιχειρήσεις.
    Διασταύρωση πληρωμών του δημοσίου εάν δηλώθηκαν τα έσοδα που εισπράχθηκαν(καμία δημόσια υπηρεσία δεν υποβάλλει κατάσταση πληρωμών για διασταύρωση απαραδεκτο!!!).
    Να καταργηθεί η «δωρεάν υγεία» τα ταμεία θα πρέπει να πληρώνουν τα έξοδα των νοσηλευτικών ιδρημάτων το κράτος να εισπράτει τα έσοδα από την φορολογία και να σταματήσει το φακελάκι.Ο καθένας ανάλογα με το τι πληρώνει θα έχει και συνταξη, παροχές υγείας και ότι αλλο απαιτήσει. Να αναμορφωθούν οι παροχές αναλογα με το τι έχει πληρώσει ο καθε ασφαλισμένος μέχρι σήμερα!!!(εκατοντάδες χιλιάδες ειναι οι συνταξιούχοι που δεν έχουν πληρώσει ένα ενσημο!!! μη μου πήτε πως δεν το γνωρίζετε!!!)
    Το κράτος και το ΙΚΑ δεν μπορούν να ειναι ταυτόχρονα εργοδότες και ελεγκτές της εργοδοσίας.
    Η δουλειά των υπηρεσιών ειναι να ελέγχουν και να εισπράτουν όχι να κανουν τους εργοδότες.
    Ηλεκτρονικός ελεγχος στους δημοσίους υπαλλήλους με συνκεκριμένες εργασίες καθημερινα οπως λειτουργεί το σύστημα στις τράπεζες.Και κάμερες πανω απο καθε δημόσιο υπαλληλο.
    Τωρα βγαίνουν και στην εισοδο να καπνίσουν και λειπουν 2 ωρες την μερα απο το ποστο τους και να δουλευαν τουλαχιστον τις 6 καλα θα ήταν.
    Σχόλια δεν θελατε παρτε τα και να δουμε σε ποιο καλάθι θα τα πετάξετε γιατι μη μου πήτε πως δεν τα ξερετε!!!! καντε μια βολτα στη γειτονική ΚΥΠΡΟ να δείτε πως τα μαζευει το κράτος και το παρακαλάνε να τα πάρει.
    Αλλα εχει ανοικτα αφτια και ακουει τι θέλει η αγορά όχι τι θέλει ο κάθε συνδικαλιστής που γυρεύει να κάθεται και να πληρώνεται.
    Και κάτι ακόμη τα ακίνητα που δέν έχουν έσοδα δεν πρέπει να φορολογούνται εκτος εάν η αξία τους αυξάνεται αποδεδειγμένα αυτό το καραγκιοζιλίκι που προτείνετε με συντελεστές πάλι για μεγάλη και μικρή περιουσία ειναι απαράδεκτο ένας συντελεστης γιά όλους όποιος δικαιούται επιδότηση να του τη δώσετε χωριστά αφου διαπιστώσουν οι υπάλληλοί σας που κάθονται με υπογραφές και όχι ανονυμα ότι πράγματι την δικαιούται.
    Γενικά τα μέτρα για να αποδίδουν πρέπει να είναι καθολικά και να βοηθιούνται οι έχοντες αναγκη αποδεδειγμένα και με αυστηρές ποινές σε όποιους δεν το ελέγχουν αλλα και δεν το εφαρμόζουν αμέσως.
    Ευχαριστω γιά τον χώρο
    Καλη Πρωτοχρονιά

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:33 | Σουζάνα

    Όλες οι συναλλαγές που αφορούν Φ.Π.Α. να γίνονται μέσω Τραπεζών.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:09 | ΣΑΜΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Τα τεκμήρια δεν χρειάζονται.

    Αφού είμαι απόλυτα σύμφωνος με τις θέσεις του ε.τ. Γενικού Δ/ντή του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΨΙΑΥΤΗ, (Δ.Φ.Ν), σχετικά με τα τεκμήρια, καταθέτω και εγώ τις όμοιες θέσεις – προτάσεις ως κάτωθι: Στην Ελλάδα ο φόρος εισοδήματος των φυσικών προσώπων υπολογίζεται κατά κανόνα με βάση το εισόδημα που πραγματοποιεί κάθε φυσικό πρόσωπο, όπως αυτό (το εισόδημα) προκύπτει από τα σχετικά νόμιμα παραστατικά στοιχεία. Κατ’ εξαίρεση σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οποίες προβλέπονται από τις διατάξεις του σχετικού Φορολογικού Κώδικα, το εισόδημα προσδιορίζεται τεκμαρτά με βάση ορισμένα στοιχεία, συνήθως ορισμένες δαπάνες του φορολογούμενου, της συζύγου του και των προσώπων που συνοικούν και τους βαρύνουν.
    Στο φορολογικό μας σύστημα υφίστανται δύο ειδών δαπάνες οι οποίες χρησιμοποιούνται ως τεκμήρια: α) Ορισμένες δαπάνες διαβίωσης και β) ορισμένες δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες) του φορολογούμενου, της συζύγου του και των προσώπων που συνοικούν και τους βαρύνουν.
    Με απλά λόγια τα τεκμήρια λειτουργούν και εφαρμόζονται ως εξής: Αν το σύνολο των δαπανών διαβίωσης και των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες) υπερβαίνει το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος, η σύζυγός του και τα πρόσωπα που συνοικούν και τους βαρύνουν ή αυτό (το εισόδημα) που προσδιορίσθηκε από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., η διαφορά θεωρείται κατά τεκμήριο ως εισόδημα η οποία (διαφορά) το προσαυξάνει (το προς φορολογία εισόδημα). Εάν η διαφορά μεταξύ τεκμηρίων και πραγματικού εισοδήματος δικαιολογείται με στοιχεία (δωρεές, δάνεια κ.λπ.), δεν υπάρχει περίπτωση προσδιορισμού του εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια.
    Τα χρησιμοποιούμενα σήμερα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης είναι μαχητά, ενώ τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες) είναι αμάχητα.

    Για τον προσδιορισμό της συνολικής ετήσιας δαπάνης διαβίωσης του φορολογουμένου, της συζύγου και των προσώπων που συνοικούν και τους βαρύνουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα στοιχεία: 1) Το ετήσιο τεκμαρτό μίσθωμα για ιδιοκατοικούμενη ή μισθούμενη κύρια κατοικία άνω των 200 τ.μ. και για δευτερεύουσα κατοικία γενικώς άνω των 150 τ.μ. το οποίο πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 2, 2) η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη η οποία υπολογίζεται με βάση το ύψος των εξόδων συντήρησης και κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης, που προσδιορίζεται ανάλογα με τους φορολογήσιμους ίππους, 3) η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη σκαφών αναψυχής ιδιωτικής χρήσης κυριότητας ή κατοχής του φορολογούμενου κ.λπ., όπως αυτή ορίζεται από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, 4) η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη για αεροσκάφη και ελικόπτερα κ.λπ., όπως αυτή (η τεκμαρτή δαπάνη) ορίζεται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και 5) η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη, που υπολογίζεται με βάση το ύψος των ετήσιων εξόδων συντήρησης και χρήσης δεξαμενής κολύμβησης κ.λπ., όπως αυτή ορίζεται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
    Επίσης ο ίδιος Κώδικας (Φορολογίας Εισοδήματος) ως ετήσια τεκμαρτή δαπάνη υπολογίζει, εκτός από τις παραπάνω δαπάνες και τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται για: 1) αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, δίτροχων ή τρίτροχων αυτοκινούμενων οχημάτων, πλοίων αναψυχής και λοιπών σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών και κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας, 2) αγορά ή χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων ή ανέγερση οικοδομών ή κατασκευή δεξαμενής κολύμβησης, 3) η χορήγηση δανείων προς οποιονδήποτε, εκτός αυτών προς εταιρείες ή κοινοπραξίες ή κοινωνίες από τα μέλη ή τους μετόχους των, 4) η ετήσια δαπάνη για δωρεές, γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών, εφόσον αυτά υπερβαίνουν ετησίως τα 300 ευρώ, εκτός από τις δωρεές προς το Δημόσιο, τους Δήμους και τις Κοινότητες, καθώς επίσης και ορισμένα νομικά πρόσωπα που ορίζονται ρητά στον νόμο και 5) η απόσβεση δανείων ή πιστώσεων οποιασδήποτε μορφής.
    Τα παραπάνω τεκμήρια παρουσιάζουν σημαντικά μειονεκτήματα, εκ των οποίων τα σημαντικότερα είναι:
    1) Η περιορισμένη απόδοση σε έσοδα.
    Στη χώρα μας τα πρόσθετα έσοδα τα οποία φορολογούνται λόγω τεκμηρίων ανέρχονται σε ποσό το οποίο αντιστοιχεί μόνο στο 3% περίπου του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος. Δοθέντος ότι το μεγαλύτερο μέρος του πρόσθετου αυτού εισοδήματος προστίθεται στα εισοδήματα φορολογουμένων πολιτών σε πολύ χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια, τα πρόσθετα φορολογικά έσοδα από τα τεκμήρια είναι πολύ περιορισμένα. Όμως, η πραγματική απόδοση των τεκμηρίων είναι ακόμη μικρότερη, αν ληφθεί υπόψη ότι το πιο πάνω προσδιορισθέν εισόδημα με βάση τα τεκμήρια είναι αυτό που προέκυψε από τις αρχικά υποβληθείσες δηλώσεις, οι οποίες πολλές φορές είναι ανεπαρκώς συμπληρωμένες επειδή οι φορολογούμενοι δεν έχουν πλήρη γνώση της λειτουργίας και των μυστικών των διαφόρων τεκμηρίων που ισχύουν. Συνήθως μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος από το ΚΕ.Π.Υ.Ο., οι φορολογούμενοι υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση, προκειμένου να δικαιολογήσουν την τεκμαρτή διαφορά του εισοδήματος επικαλούμενοι εισοδήματα τα οποία απαλλάσσονται του φόρου, ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων ετών κ.λπ. Οι συμπληρωματικές αυτές δηλώσεις συνήθως γίνονται αποδεκτές, εκκαθαρίζονται αργότερα, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμη περισσότερο η άμεση απόδοση των τεκμηρίων. Η έκταση των αμφισβητήσεων αυτών είναι μεγάλη και οι συμπληρωματικές δηλώσεις πάρα πολλές, όπως γνωρίζουμε από τη θητεία μας σε διάφορες Δ.Ο.Υ. Εξάλλου, η πρόσθετη διαφορά εισοδήματος λόγω τεκμηρίων περιορίζεται επειδή μετά τον έλεγχο από τη φορολογούσα αρχή, προσδιορίζεται υψηλότερο εισόδημα για τον φορολογούμενο. Συνεπώς, το πρόσθετο εισόδημα το οποίο φορολογείται τελικά ως αποτέλεσμα των τεκμηρίων ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ. Από μελέτες που έχουν γίνει προκύπτει ότι τα τεκμήρια δε φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά τη συμπεριφορά των φορολογουμένων και να τους ωθούν να δηλώνουν εισόδημα το οποίο να προσεγγίζει το τεκμαρτό εισόδημα.
    2) Τα τεκμήρια είναι άδικα.
    Τα τεκμήρια είναι άδικα γιατί συνήθως αποτελούν ένδειξη ότι ένα άτομο μπορεί να έχει εισόδημα και όχι απόδειξη ότι πράγματι έχει εισόδημα το οποίο αποκρύπτει. Η αδικία εντείνεται ακόμη περισσότερο επειδή τα άτομα στις υψηλές εισοδηματικές τάξεις έχουν συνήθως τις δυνατότητες και τις γνώσεις να αποφύγουν τα τεκμήρια, με αποτέλεσμα τα τελευταία (τεκμήρια) να επιβαρύνουν τους πραγματικά χαμηλοεισοδηματίες των οποίων το εισόδημα δεν επαρκεί να καλύψει τις δαπάνες τους (τεκμήρια).
    3) Τα τεκμήρια επηρεάζουν τις αποφάσεις και τις ενέργειες των ιδιωτικών φορέων.
    Τα τεκμήρια δυσκολεύουν τις αποφάσεις και τις ενέργειες των ιδιωτικών φορέων (νοικοκυριών και επιχειρήσεων), με αποτέλεσμα να περιορίζουν και να στρεβλώνουν την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της χώρας. Παραδείγματα: α) το τεκμήριο των αυτοκινήτων, τόσο με τη μορφή της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης διαβίωσης, όσο και το κόστος αγοράς του, οδηγεί πολλά άτομα να μην αγοράζουν αυτοκίνητο στο όνομά τους αλλά στο όνομα συγγενικών τους προσώπων, με δυσμενείς πολλές φορές συνέπειες στις σχέσεις τους. β) Επίσης, το τεκμήριο της δαπάνης από την ιδιοκατοικούμενη εξοχική κατοικία αποτρέπει πολλά άτομα, τα οποία θα είχαν πρόβλημα να δικαιολογήσουν τις δαπάνες αυτές, από την αγορά ακινήτων με ευνόητες συνέπειες στην οικονομία, γ) Ανάλογα προβλήματα μπορεί να δημιουργούν και άλλα είδη τεκμηρίων.
    4) Το μεγάλο διαχειριστικό κόστος των τεκμηρίων για τη φορολογική διοίκηση και
    το κόστος συμμόρφωσης των φορολογουμένων πολιτών.
    Μειονέκτημα επίσης των τεκμηρίων είναι ότι το διαχειριστικό κόστος αυτών (των τεκμηρίων) για τη φορολογική διοίκηση, αλλά και το κόστος συμμόρφωσης των φορολογουμένων προς τις απαιτήσεις των τεκμηρίων, είναι πολύ σημαντικό. Ένας μεγάλος αριθμός φορολογουμένων, που δεν θα χρειαζόταν διαφορετικά να υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος είναι υποχρεωμένος με το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς να την υποβάλλει επειδή εμπίπτει σε ένα από τα τεκμήρια, ανεξάρτητα από το αν στο τέλος καταβάλλεται φόρος ή όχι. Όλοι οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να συμπεριλάβουν στη δήλωσή τους διάφορα στοιχεία δαπανών τεκμηρίων, τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να ελεγχθούν από τις Δ.Ο.Υ. και να μηχανογραφηθούν από το ΚΕ.Π.Υ.Ο., χωρίς κανένα απολύτως λόγο, αφού η μεγάλη πλειονότητα των φορολογουμένων δεν εμπίπτει στα τεκμήρια. Όλα τα παραπάνω έχουν ως μειονέκτημα το υψηλό κόστος διαχείρισης για τη φορολογική διοίκηση και για τους φορολογούμενους πολίτες.
    5) Η πιθανή διοχέτευση των εισοδημάτων της παραοικονομίας στο εξωτερικό.
    Τα τεκμήρια γενικά έχουν ως μειονέκτημα την πιθανή διοχέτευση των εισοδημάτων της
    παραοικονομίας στο εξωτερικό, ενώ παρεμποδίζουν την επανεισαγωγή παρανόμως εξαχθέντων από τη χώρα μας κεφαλαίων στο παρελθόν.
    Τα παραπάνω καταγεγραμμένα μειονεκτήματα των τεκμηρίων δεν είναι τα μόνα, δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλα.
    Με βάση τα παραπάνω και από την εμπειρία μας 35 ετών της υπηρεσιακής μας διαδρομής από όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες του Υπουργείου Οικονομικών, παραθέτουμε την ακόλουθη πρόταση σχετικά με τα τεκμήρια.
    Επειδή τα τεκμήρια δεν λειτουργούν ικανοποιητικά και η ενδεχόμενη βελτίωση της λειτουργίας των υφιστάμενων και η προσθήκη νέων (π.χ. οι δαπάνες για ταξίδια αναψυχής ή σε κέντρα διασκέδασης κ.λπ.) δεν θα αποφέρουν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα λόγω των μειονεκτημάτων που παρουσιάζουν, όπως αναφέραμε και παραπάνω, η μόνη λύση, κατά τη γνώμη μας, είναι η κατάργησή τους, για να περιορισθεί το τεράστιο διαχειριστικό κόστος για τη φορολογική διοίκηση και το κόστος, συμμόρφωσης των φορολογουμένων πολιτών. Τα ως άνω στοιχεία των τεκμηρίων θα μπορούσαν να ληφθούν επικουρικά υπόψη από τον φορολογικό έλεγχο. Η ως άνω προτεινόμενη λύση της κατάργησης των τεκμηρίων θα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των φοροτεχνικών υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. προκειμένου να ασχοληθούν περισσότερο με το ελεγκτικό τους έργο.
    Όπως αναφέραμε και παραπάνω, όλα τα τεκμήρια (δαπανών διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων) πρέπει να καταργηθούν. Άλλωστε καμμία άλλη χώρα-μέλος της Ε.Ε. δε χρησιμοποιεί, θα μου επιτραπεί να πω, τέτοια τεχνάσματα, παρά το γεγονός ότι ορισμένες από αυτές, όπως το Βέλγιο και η Γερμανία, τα χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα. Εξάλλου, μετά τη διάθεση τεράστιων χρηματικών ποσών για τη μηχανογράφηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και την επιμόρφωση των υπαλλήλων του δεν επιτρέπεται σε μια χώρα της Ε.Ε. η χρησιμοποίηση των τεκμηρίων ως μέσου καταπολέμησης της τεράστιας φοροδιαφυγής που υπάρχει στην Ελλάδα. Ο έλεγχος και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής πρέπει να επιδιωχθούν με τη γενναία ενίσχυση των προληπτικών κυρίως (όχι βέβαια όπως γίνονται σήμερα) αλλά και των δειγματοληπτικών κατασταλτικών-απολογητικών ελέγχων με διάφανες διαδικασίες και χωρίς κάθε είδους παρεμβάσεις. Η στελέχωση για τη διενέργεια των παραπάνω ελέγχων πρέπει να γίνει από αδιάφθορους υπαλλήλους με γνώση του αντικειμένου και όχι οπωσδήποτε με αρεστούς. Επίσης πρέπει να ενεργοποιηθεί και ο εσωτερικός έλεγχος στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Η φορολογική διοίκηση πρέπει να ρίξει το βάρος της, προκειμένου να μειωθεί σε βάθος χρόνου η φοροδιαφυγή, κυρίως στην οικειοθελή συμμόρφωση των φορολογουμένων πολιτών κάνοντας αρχή από τα σχολεία προκειμένου οι πολίτες από μικροί να εθιστούν στο γεγονός ότι ο φόρος που καταβάλλουν επανέρχεται σ’ αυτούς με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.
    Εάν τα αναφερόμενα παραπάνω γίνουν αποδεκτά από το Υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να καταργηθούν οι σχετικές διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, γεγονός που θα απλοποιήσει την πολυδαίδαλη, γραφειοκρατική και αντιπαραγωγική νομοθεσία για το φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων.

    Με ιδιαίτερη τιμή

    Βασίλειος Ι. Σαμέλης

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:36 | Τσαλης δημητριος

    Προτεινουμε,
    Την καταργηση του σημερινου τροπου εισπραξεις των Τελων κυκλοφοριας.
    Η απωλεια των εσοδων του κρατους να αντικατασταθει απο αναλογη αυξηση
    της τιμης της βενζινης.
    Το μετρο αυτο εχει τα παρακατω πλεονεκτηματα
    Α. Μηδενικο κοστος εισπραξης

    Β. Μηδενικη δυνατοτητα μη πληρωμης[εκτος αν υπαρχει λαθραια βενζινη¨]

    Γ.Απολυτη δικαιοσυνη ως προς το υψος των τελων. Καθοτι,η καταναλωση
    της βενζινης,αρα και το μεγεθος της επιβαρυνσης,θα ειναι αναλογο με
    τα χιλιομετρα που κανει καποιος,αλλα και με τον κυβισμο του κινητηρα.
    Δηλ.οποιος κανει πολλα χιλιομετρα με μεγαλο αυτ/το θα πληρωνει περισοτερα απο καποιον, που κανει λιγα χιλ. με μικρο αυτ/το
    Αρχη η οποια ανταποκρινεται,στη λογικη της επιβολης των τελων κυκ/ριας

    Δ.Μηδενικη δυνατοτητα μη πληρωμης απο αυτ/τα που κυκλοφορουν παρανομα
    {κλεμενα.αδηλωτα,λαθραια,αλλοδαπα κλπ.]

    Τα τυχον μειονεκτηματα που παρουσιαζει ο τροπος αυτος,εισπραξης των τελων, ειναι ελαχιστα,νομιζω,σε συγκριση με τα πλεονεκτηματα.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 12:31 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ, ΔΩΡΕΩΝ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ, ΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΑΤΟΣ)

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ TO TAXIS.
    Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. ΟΙ ΔΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΩΝ (3) ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ.
    ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΜΕΣΑ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ.

  • Δημιουργία ηλεκτρονικού ΚΒΣ (υποτίθεται ότι έχει εξαγγελθεί και ότι θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη), όπου με αυτοματοποιημένο τρόπο θα καταχωρούνται τα έσοδα, έξοδα, θα θεωρούνται ηλεκτρονικά τα τιμολόγια και τα φορολογικά στοιχεία, ενώ θα γίνεται αυτόματος φοροτεχνικός έλεγχος από το σύστημα

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:38 | Μιχάλης Μεταξάς

    Μια κίνηση που θα απλοποιήσει τις διαδικασίες, θα εξοικονομήσει κόστος (εκτύπωση βεβαιώσεων, αποστολή στους πολίτες), αλλά και θα συμβάλλει στη διαφάνεια είναι τα ποσά από μεγάλους οργανισμούς να ενημερώνονται απευθείας από τους οργανισμούς στο taxis μέσω κάποιων αρχείων που θα γίνονται upload και θα ενημερώνεται έτσι το AΦΜ του κάθε φορολογούμενου. Αναφέρομαι σε ποσά για Τόκους στεγαστικών δανείων (μπορούν οι τράπεζες απευθείας να τα στέλνουν στο taxis), ασφάλιστρα ζωής να στέλνονται απευθείας από τις ασφαλιστικές εταιρίες αντί να ταχυδρομούνται βεβαιώσεις στους φορολογούμενους, και εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία (για ελεύθερους επαγγελματίες). Έτσι, ελαττώνεται το χαρτοβασίλειο και η γραφειοκρατεία για τους πολίτες , αλλά και θα εμφανίζονται πλέον στη δήλωση όλες οι δαπάνες, διότι τώρα αν π.χ. ένας ελεύθ. επαγγ. δηλώνει εισόδημα 5000 και έχει ασφάλιστρα ζωής και τόκους στεγαστικού 10.000 μαζί, φυσικά και δε θα τα συμπεριλάβει στη δήλωσή του για να μην αποκαλυφθεί ότι κρύβει εισοδήματα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:31 | ILIAS FOTIOU

    ΑΜΜΕΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ Α.Ε

    Η διάρθωση και ο χαρακτήρας των ελληνικών επιχειρήσεων δεν είναι μόνο η κύρια αιτία φοροδιαφυγης, αλλά είναι και βασική τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη. Στην Ελλ΄δα η συντριπτική πλειοψηφια των επιχειρήσεων είναι ατομικές. Αντίθετα στις Σκανδιναυικές χώρες ακόμη και τα περίπτερα είναι Α.Ε
    Είναι γνωστό ότι στις ατομικές επιχ. ελάχιστα έξοδα δικαιολογεί η εφορία, και η τσέπη του ιδιοκτήτη ταυτίζεται με το ταμείο της επιχείρησης. Στις ανώνυμες δικαιλογούντε όλα τα έξοδα, αλλά για να εισπράξεις απο το ταμείο της επιχείρησης πρέπει να προσκομίσεις τιμολογειακές αποδείξεις. Οι δε συναλαγές γίνονται τραπεζικά.
    Το κύριο βάρος ελέχου πέφτει στους λογιστές καιελεκτες που υπογράφουν τον ισολογισμό.
    Δεν είναι τυχαίο ότι η Φινλαδια θεωρεί έναν απο τους κύριους λόγους για την σχεδόν μηδενική παραοικονομία και την πρωτιά στην ανταγωνιστικότητ, τον χαρακτήρα των επιχειρήσεων της χώρας που στο συνολό τους είναι Α.Ε. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στο Ελσίνκι με 150ΕΥΡΏ
    έξοδα, σε μία ώρα έχεις ιδρύσει Α.Ε.
    Ο απλός και εύκολος τρόπος ίδρυσης μιάς Α.Ε θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, γιατί πολοί εν δυνάμει μικροεπενδυτές αποφεύγουν να εμπλακούν επιχειρηματικά με το υπάρχων σύστημα του επιχειρείν. Αλλο να ρισκάρεις μέρος της περιουσίας σου και άλλο ότι έχεις και δεν έχεις.
    Το μέτρο αυτό θα βοηθήσει χιλιάδες μικρομεσάιους επιχειρηματίες να απεγκλωβιστούν απο την αγορά σχεδόν αναίμακτα. Είναι γνωστό ότι σε περίοδο ύφεσης, το κλεισιμο των μικρων επιχ. θα ενταθει. Οι περισσότερες όμως θα πτωχευσουν. Και εδώ θα αρχίσει μια τεράστια τραγωδία για την ελληνική κοινωνία που θα είναι επικινδυνα δυσβαστακτη.
    Η απεμπλοκή λοιπον χιλιάδων ιδιοκτητών ατομικών επιχ. απο την επικείμενη καταστροφή θα είναι η μέγιστη συνεισφορά σας στην ελληνική κοινωνία αν κινηθείτε γρήγορα σε αυτή την κατεύθηνση.
    Να ενθαρυνθούν λοιπόν άμεσα οι μικρομεσαίοι να μετατρέψουν τις επιχειρήσεις τους σε Α.Ε. Τεχνογνωσία υπάρχει πολιτική βούληση απαιτείται.

    Υ.Γ Στην διαθεσή σας για ότι τεχνογνωσία χρειαστείτε απο Φινλανδία.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:12 | Μιχάλης Μεταξάς

    Προτείνω για λόγους απλοποίησης οι τακτικές φορολογικές υποχρεώσεις του πολίτη να πληρώνονται 1 φορά το χρόνο μέσω της φορολογικής δήλωσης. Εννοώ δηλαδή στο εκκαθαριστικό να περιλαμβάνονται και το ΕΤΑΚ (ή ΦΜΑΠ) και τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας , εφόσον στις δηλώσεις εισοδήματος δηλώνονται τα οχήματα, ποιό το πρόβλημα να μην συμπεριλαμβάνεται στην εκκαθάριση της δήλωσης και το κόστος των τελών κυκλοφορίας; Έτσι το κράτος θα μειώσει το κόστος (κόστος εκτύπωσης και αποστολής ειδοποιητηρίων), αλλά και εκτύπωσης των ειδικών σημάτων που νομίζω είναι πλέον ξεπερασμένα. Το μόνο που προσφέρουν αυτά τα αυτοκόλλητα είναι δημόσιο χρήμα στην τσέπη αυτού που τα εκτυπώνει, γιατί τη στιγμή που μέσω του συστήματος μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί εάν κάποιος τα έχει εξοφλήσει ή όχι, και που εξάλλου δεν είναι δουλειά κανενός τροχονόμου να ελέγχει την πληρωμή τους, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η ύπαρξη τους. Μια τέτοια κίνηση άλλωστε θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος από λιγότερα έντυπα και πλαστικά σήματα. Σαν ανταπόδωση στον πολίτη μπορεί να δίνεται η δυνατότητα να εξοφλείται ο φόρος σε περισσότερες δόσεις τη στιγμή που το ποσό λογικά θα είναι αυξημένο (φόρος εισοδ + ΦΜΑΠ + Τελη κυκλοφ). Εννοείται πως η όλη διαδικασία θα μπορεί να γίνεται μέσω διαδικτύου. Τέλος και ο πολίτης δε θα έχει συνεχώς κάποια υποχρέωση προς την εφορία να τον περιμένει και να θεωρεί πως έχει συνεχώς το χέρι στην τσέπη (πχ αρχές του έτους η δήλωση, μετά η πληρωμή φόρου, ύστερα το ΕΤΑΚ ή ΦΜΑΠ, μετά τέλη κυκλόφ. και ενδιάμεσα οι καταβολές του ΦΠΑ από όσους υποχρεούνται σε αυτές), αλλά και οι εφοριακοί θα έχουν χρόνο για ποιοτικότερη εργασία (ελέγχους και διαστρυρώσεις).

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:17 | ΜΑΧΗ

    -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΒΣ: ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΕΝΑ INVOICE, ENA RECEIPT ΚΑΙ ΕΝΑ DELIVERY NOTE ΚΑΙ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΙΑΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!
    -ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ
    -ΣΑΦΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ.
    -ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ
    -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΠ
    -ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ, ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.
    -ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
    -ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΣΘΟ 340.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
    -ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:42 | Νικ. Αντωνατος

    Θα ήθελα να επισημάνω τα πιο κάτω:
    1.Οι αποδείξεις των τροφίμων υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα απο αυτό που προσπαθούν να επιλύσουν. Εφορίες
    και φορολογούμενοι θα μπλέξουν σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατικό, λόγω πληθώρας στοιχείων, ενώ είναι γνωστό σε όλους πως τα Σούπερμάρκετ, απ’ τα οποία ψωνίζουν όλοι, εκδίδουν ανελειπώς αποδείξεις. Επομένως ποιά η σκοπιμότητα, αν όχι να μειωθεί εξ αυτής της αιτίας το αφορολόγητο όριο; Χρειάζεται πολύ προσοχή στην επιλογή των κλάδων, απ’ τους οποίους οι αποδείξεις θα προσκομίζουν φορολογικά ωφέλη και στις δύο πλευρές. Είναι γνωστό τοις πάσι ποιοί αποφεύγουν να τις εκδώσουν, είτε μονομερώς, είτε κατόπιν συμφωνίας.
    2.Οι εφοριακοί που έχουν ταχθεί να ελέγχουν τα νομικά κυρίως πρόσωπα, είναι τόσο διαβρωμένοι από τον χρηματισμό, όσο και προσφέρουσες έρωτα, ασκώντας το αρχαιότερο επάγγελμα!
    Το πλαφόν για κάθε εφορία θα περιορίσει σχετικά το φαινόμενο, αλλά χρειάζονται και άλλα μέτρα,ενδεχομένως ο εσωτερικός έλεγχος με ποινή την άρση της μονιμότητας, και ίσως κάποια κίνητρα οικονομικά στην αρχή.Η παλαιότητα κάθε «επαγγέλματος» δείχνει το βαθμό δυσκολίας για την εξάλειψή του, όταν ζούμε σε κοινωνίες που η διάβρωσή τους έχει γίνει στοιχείο υπαρξιακό κι όχι αξιακό.Οι παλαιότερες γεναιές ανενδοίαστα εκπαιδεύουν τις νεότερες στον χρηματισμό, ως μέσου επιβίωσης, ηθικοποιώντας την ανηθικότητα έτσι.
    3.Ότι έχουμε γίνει η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης, μήπως θα πρέπει να το λάβουν υπ’ όψιν οι συντάκτες του νέου φορ/κού νόμου, ώστε και μέσω αυτού να συμβάλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:55 | ioannis permekerlis

    Θα ηθελα να αναφερθω στη χρηση των βιβλιαριων ασθενειας των ασφαλισμενων του δημοσιου απο ολο τονκοινωνικο περιγυρο του κατοχου τοσο για εργαστηριακες εξετασεις,επισκεψεις σε ιατρους,συνταγογραφηση φαρμακων οσο και υπερβολικη χρηση του απο τον ιδιο τον κατοχο με αποτελεσμα τη σπαταλη εκατομυριων ευρω για μια ακομη φορα στο αδηφαγο δημοσιο.Προτεινω την πληρωμη του ιδιωτη ιατρου απο τον ασφαλισμενο και την ληψη αποδειξης.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 17:20 | ΤΣΙΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Να γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών όλες οι επαγγελματικές συναλλαγές

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:20 | ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.

    Η αποστολή σημειωμάτων με το ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας είναι επιζήμια.

    ΛΥΣΗ
    Με «μηχανή υπολογισμού» στο taxis.gr ο κάθε ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για την οφειλή του την οποία και εξοφλεί σε τράπεζα, λαμβάνοντας και το σήμα, στο διάστημα του μηνός Δεκεμβρίου.

    Μετά τη λήξη της προθεσμίας, το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου ελέγχει τις πληρωμές και σε όσους δεν έχουν πληρώσει για σήμα ή πλήρωσαν μικρότερο ποσό, αποπστέλεται πρόστημο.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:05 | Γιάννης Πολυράκης

    Η απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης, θα διευκόλυνε τον πολίτη και θα εξασφάλιζε διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές.
    Αυτη τη στιγμή το φορολογικό σύστημα ειναι πολύπλοκο, αντιλειτουργικό και σε πολλά σημεία ασαφές έτσι ώστε ακόμη και ο πιό έντιμος επιχειρηματίας βρίσκεται χωρίς τη θέλησή του φορολογικά παραβάτης σε ανούσιες τυπικές διαδικασίες.
    Θα πρότεινα:
    1. Ενιαίο φορολογικό συντελεστή για όλα τα εισοδήματα, είτε από εμπόριο είτε από υπηρεσίες.
    2. Απλοποίηση ΚΒΣ. Ο φορολογούμενος με την έναρξη της επαγγελματικής του δραστηριότητας παίρνει ΑΦΜ και μπορεί να εκτελεί κάθε επαγγελματική δραστηριότητα (εμπόριο, υπηρεσίες, παραγωγή) χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να δηλώνει επέκταση δραστηριοτήτων στην εφορία.
    3. Να εκδίδεται για κάθε δραστηριότητα ένα παραστατικό χωρίς διάκριση σε Παροχής-Πώλησης κλπ.
    4. Να εκδοθεί ένας απλός δεκάλογος με σαφείς και εύκολες όδηγίες φορολογικής λειτουργίας επιχείρησης (πότε εκδίδεται δελτίο αποστολής, πότε εκδίδεται τιμολόγιο,τρόπος τήρησης βιβλίων κλπ)
    5. Να γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών όλες οι επαγγελματικές συναλλαγές
    6. Νο σταθεροποιηθεί το φορολογικό σύστημα χωρίς συνεχόμενες αλλαγές
    7. Να καταργηθεί κάθε γραφειοκρατική διαδικασία σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και συναλλαγών με τις εφορίες
    8.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:44 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΕΝΟΣ

    Στα μαγαζιά «της νύχτας» ΠΑΓΙΩΣ δεν εκδίδονται αποδείξεις.
    Ούτε για το λογαριασμό που κάνει κάθε τραπέζι, ούτε για τα λουλούδια ούτε για τις φωτογραφίες.

    Τα λεφτά είναι πολλά!!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:50 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΕΝΟΣ

    Οπου προβλέπεται υποβολή επικυρωμένων αντιγράφων να αρκεί η υποβολή απλών φωτοτυπιών με ευθύνη -για την ακρίβειά τους- εκείνου που τις υποβάλλει.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:16 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

    Το σχόλιο που ήθελα να κάνω σχετικά με την φορολόγηση των οχημάτων στην Ελλάδα έχει τεθεί και από άλλους συμπολίτες αλλά έχει λυθεί εδώ και δεκαετίες σε αρκετές ευρωπαικές χώρες π.χ Αγγλία.
    Δηλαδή :
    Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται σε γραφεία στις διευθύνσεις συγκοινωνιών ή τις εφορίες καθόλη τη διάρκεια του έτους και για όσο διάστημα επιθυμεί ο ιδιοκτήτης (3-6-12 μήνες)με την προσκόμιση αποδεικτικού ασφάλισης και τεχνικού ελέγχου αντίστοιχης διάρκειας.
    Με τον τρόπο αυτό λύνεται οριστικά και το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων καθώς και των οχημάτων που δεν περνούν από τεχνικό έλεγχο.
    Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που συνδέει την σαφάλιση του οχήματος με τον τεχνικό έλεγχο είναι πρός τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν επαρκεί επειδή αφήνει τον έλεγχο σε ιδιώτες (ασφαλιστές,ιδιωτικά ΚΤΕΟ)και δεν εξασφαλίζει την είσπραξη των τελών.
    Τώρα το ύψος των τελών και τα οικολογικά τέλη θα πρέπει να καθορίζονται από κοινώς αποδεκτά επιστημονικά κριτήρια (όπως η πραγματική ιπποδύναμη , η εκπομπή καυσαερίων(Euro 3,4 κλπ) και όχι το περίεργο εύρημα «φορολογήσιμος ίππος» και «ημερομηνία πρώτης άδειας»που ισχύει.
    Η επιβολή φορολογίας με μη επιστημονικά κριτήρια και η απραξία με προσβάλλει σαν πολίτη αυτής της χώρας.
    Επιτέλους,πιστεύω ότι σήμερα έχουμε αρκετούς άξιους πολιτικούς που από προσωπική τους εμπειρία (σπουδές σε ευρωπαικές χώρες) γνωρίζουν τι καλό έχει εφαρμοσθεί σε άλλες χώρες.
    Ας τολμήσουν να το εφαρμόσουν και στην Ελλάδα.
    Ας γίνει μιά αρχή

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:57 | ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ Π.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

    Να θεωρείται ειλικρινής κάθε επιτηδευματίας, εταιρεία κλπ μετά την υποβολή και εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Η φοροδιαφυγή να πατάσσεται εν τω γεννάσθαι και μέσω των αποδείξεων που μαζεύουν οι πολίτες.
    Να υπάρξει κωδικοποίηση της νομοθεσίας και ειδικός φορολογικός οδηγός για τον πολίτη στο διαδίκτυο και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο για να μην υπάρχει άγνοια και να υπάρχει επαρκεή πληροφόρηση.
    Να καθοριστούν με σαφήνεια οι φορολογικές παραβάσεις και να υπάρξει σχετικός οδηγός.
    Οι ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ να γίνονται από κλιμάκια εφοριακών από άλλες περιοχές της Ελλάδας που θα το μαθαίνουν δύο ή τρεις μέρες πριν την αναχώρηση τους.
    Τη ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ που θα ελέγξουν ή τις ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣς επιχειρήσεων να παραλαμβάνουν με σφραγισμένο φάκελο την ημέρα άφιξης τους στην περιοχή ελέγχου από τη ΔΟΥ της περιοχής αυτής.
    Να έχουν ταμειακές μηχανές οι πάντες (ακόμα και οι μικροπωλητές, βενζινοπώλες, ταξιτζήδες κ.α.)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:01 | Δρ Γεωργιος Γιαννιτσιωτης

    Πρέπει να μηχανοργανωθούν οι δικαστικές αρχές και να δημιουργηθεί κεντρικό μητρώο επιχειρήσεων με on-line πρόσβαση των αρμοδίων αρχών στα στοιχεία ίδρυσης-μεταβολών νομικών προσώπων που έχουν οικονομική δραστηριότητα. Χωρίς αυτό, δεν είναι δυνατός ο αποτελεσματικός έλεγχος των επιχειρήσεων ιδίως στις συναλλαγές τους (προμηθειες) με Δημόσιες Αρχές.
    Κλείστε την μαύρη τρύπα της ανομίας (δικαστικές αρχές) επί τέλους! (φυσικά αυτό αντίκειται στα συμφέροντα των βυζαντινο-οθωμανικών πολιτικών φατριών καθώς τα στελέχη τους θα είχαν διαβεί προ καιρού το κατώφλι της φυλακής αν υφίσταντο σοβαρές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Δικαστικές Αρχές κι όχι μπουρμουλήθρες, κατρούτσα, σανίδες, ζαγάρια, μεζούρες και άλλοι λακέδες των πολιτικών).

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:19 | Σωκράτης Βασαριώτης

    Εφ’όσον αναπτυχθεί ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα από τις ΔΟΥ με συνδεδεμένες τις ταμειακές μηχανές και δηλωμένα-καταχωρημένα όλα τα στοιχεία κίνησης κάθε επιχείρησης ή ελεύθερου επαγγελματία είναι εύκολο να απομονώνονται κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, όπου στοχεύεται συγκεκριμένος έλεγχος.
    Εκτιμώ όμως ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί τμήμα ειδικό για την ανάλυση -παρατήρηση των δηλωμένων στοιχείων από το πληροφοριακό σύστημα με την ροή αυτών και θα εντοπίζουν τις πιθανές περιπτώσεις φοροδιαφυγής συνεκτιμώντας την περιοχή, το πόθεν έσχες και τα οικογενειακά στοιχεία. Οι υπάλληλοι αυτοί θα απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τους φορολογούμενους-ελεγχόμενους.
    Στην συνέχεια με οδηγό συνταχθείσα έκθεση της ανωτέρω υπηρεσίας, εντεταλμένοι υπάλληλοι υπηρεσίας των ΔΟΥ οφείλουν να πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις αυτές (προληπτικές για έκδοση αποδείξεων και στοχευμένες για έλεγχο βιβλίων, καταθέσεων κλπ) αλλά και σε άλλες, επιχειρήσεις εφ’όσον επιθυμούν, επιβεβαιώνοντας την φορο-αποφυγή, ή τεκμηριώνοντας την νομιμότητα καταβολής των φόρων σε σχετική τυποποιημένη έκθεση.
    Τα στοιχεία αυτά των ελέγχων καταγράφονται και αρχειοθετούνται στο πληροφοριακό σύστημα, και οι βεβαιωμένες παραβάσεις παραδίδονται στο αντίστοιχο τμήμα εσόδων που οφείλει να εκδώσει τα αντίστοιχα εντάλματα καταβολής φόρου και εισπράξει τα ποσά.
    Ανάλογα με την παράβαση που εντοπίζεται νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει point system που να φαίνεται στο πληροφοριακό σύστημα εμφανίζοντας την τάση φοροαποφυγής του κάθε επιχειρηματία. Το γεγονός αυτό θα οδηγεί την υπηρεσία σε αυξημένους φορολογικούς ελέγχους στοχευμένα κάθε φορά ώστε να διευκολύνονται οι υπηρεσίες. Πέραν τούτου στο πρώτο τμήμα οφείλεται να υπάρχει τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για όλων των ειδών τις φορολογικές απάτες.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:20 | ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΙΜΑ Η ΦΟΡΟ ΔΙΑΦΥΓΗ.ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:28 | ΦΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ(ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΩΡΑ)ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ(ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ.)

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:05 | nikolaos

    Για να γίνει εύκολα υλοποιήσιμη και αξιοπιστη η συλλογή και καταγραφή των αποδείξεων, προτείνω να καταγράφεται σε κάθε απόδειξη (όπως πχ γίνεται στα τιμολόγια)το ΑΦΜ του πελάτη μαζί με το ΑΦΜ του πωλητή. Αυτό θα πρέπει να γίνεται σε κάθε οικονομική συναλλαγή και να μεταφέρονται μέσω διαδικτύου στο τέλος της ημερήσιας εργασίας του καταστήματος στην αρμόδια βάση δεδομένων της εφορίας.
    Το χαρτί της απόδειξης που θα παίρνει ο πελάτης θα γράφει τα παραπάνω στοιχεία για να είναι εγκυρο. Οποτε θέλει ο πελάτης θα παίρνει μέσω internet απο την ΔΟΥ το συνολικό ποσό.
    Επίσης θα πρέπει να εφαρμοστεί διευρημένο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, δεν μπορεί π.χ. ενας επαγγελματίας ή ένας υπάλληλος ή οποιοσδήποτε να δηλώνει εισοδήματα 10.000 ή 15.000 να έχει 2 ή 3 πολυτελή αυτοκίνητα, πολυτελή βίλα να ζει μέσα στη χλιδή και να μην πληρώνει μια, που τα βρήκε; πως τα απέκτησε; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να εφαρμοσθεί ένα δίκαο φορολογικό σύστημα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:30 | ιωαννης.Ιντζες

    Ποτε δεν καταλαβα,την αυτοτελη φορολογηση.
    Η μεγαλυτερη ΑΠΑΤΗ που εφτιαξαν ποτε σατανικα μυαλα,για να κονομανε
    και να κοροιδευουν τους παντες.Ανθρωποι επιφανειακα καθως πρεπει,εκ
    μεταλευτες των πολιτικων περιστασεων,καρπωνονται τον κοπο ολων των αλ
    λων,παρασιτικα.Για ποιους μιλαω?Για τους Ξενοδοχειαδες,Ταξιτζιδες,
    Λεωφοριουχους,Φορτηγατζιδες,Βυτιοφορεις,Ναυτικοι,Πιλοτοι,Μηχανικοι,
    Ιατροι,Δικηγοροι,Συμβολαιογραφοι,δεν ειμαι σιγουρος,για τους Στρατιωτικους,καιτους Ιερωμενους.Τελικα μονο τα κοροιδα φορολογουνται.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:53 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

    Γιατί θα πρέπει να θεωρείτε τον έμπορο εκ των προτέρων ανειλικρινή και να έρχεται το κράτος εκ των υστέρων να κάνει έξτρα έλεγχο?
    Κάντε τακτικούς ελέγχους, «στήστε » τη έξω από το μαγαζί του και αν δείτε απόκρυψη εισοδημάτων με την μή έκδοση αποδείξεων, κλείστε το.
    Αυτή η αβεβαιότητα του μετέπειτα ελέγχου είναι ψυχοφθόρα για τον επαγγελματία, του στερεί κεφάλαια (γιατί δεν ξέρεις ποτέ τί θα αντιμετωπίσεις με την αναρχία του κώδικα και εξοικονομείς για πάσα ανάγκη του ελέγχου ,αφού μπορεί για ένα λάθος ΑΦΜ να πληρώσεις 300 €)και στο τέλος-τέλος δεν νομίζω οτι ισχύει σε άλλα κράτη της Ευρώπης.
    Ο κάθε επαγγελματίας κάνει προγραμματισμό των εξόδων του και των υποχρεώσεών του και αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την καταβολή χρημάτων από έλεγχο μετά από 10 χρόνια.
    Αφήστε το κατάπτυστο κόλπο με τις συνεχείς ανανεώσεις των περιόδων λήξης του δικαιώματος ελέγχου λόγω παρέλευσης της προθεσμίας.