24) Ποια μέτρα θα προτείνατε για την εσωτερική αναδιοργάνωση των ΔΟΥ ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων;

Ποια μέτρα θα προτείνατε για την εσωτερική αναδιοργάνωση των ΔΟΥ ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων;

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 17:12 | ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

    συγνώμη αλλά θε γελάσω με αυτή την ερώτηση.
    έχετε πάει σε κάποια ΔΟΥ να εξυπηρετηθείτε.
    Καταρχήν αν είναι Δευτέρα η Παρασκευή, τα περισσότερα γραφεία θα είναι άδεια, όσο για τις υπόλοιπες μέρες, φοβάσαι να τους πλησιάσεις γιατί θα σε φάνε.
    ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ
    Ευχαριστώ

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 17:10 | Παρασκευας

    Δεν έχουμε παρά να σταθούμε στα προφανή και εδω και χρόνια ανακοινωμένα και διαφημιζόμενα!
    Κεντροποιημένα πληροφοριακά συστήματα, ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων, απλοποίηση διαδικασιών.
    Δεν είναι δυνατό για να κάνει κανείς μία απλή συναλλαγή σε κάποια ΔΟΥ, πχ. πληρωμή οφειλής (σε άλλη από αυτή στηνόποία ανήκει), να επισκέπτεται κανά δύο γραφεία για να του εκδόσουν το σχετικό έντυπο και μετά να καταλήγει στο ταμείο.
    Δεν ειναι δυνατο το 2010 να υποχρεώνεσαι να περάσεις από κάποιο γραφείο, όπου θα σου πρωτοκολλήσουν πρώτα το αίτημά σου και μετά να σε στέλνουν εδώ κι εκεί μέχρι να καταλήξεις στην όποια ολοκλήρωση της εργασίας σου.
    Δεν είναι δυνατό να καταθέτεις ηλεκτρονικά τη δήλωσή σου και αν χρειάζεται κάτι η ΔΟΥ να πρέπει να κανονίσεις να απέχεις από τη δουλειά σου μία ολόκληρη μέρα (πιθανό) για να κλείσεις μία εκκρεμότητά σου.
    Οι άνθρωποι υπάρχουν (στελέχη ΓΓΠΣ και εταιρείες), τα έμπειρα στελέχη (ΔΟΥ, υπουργεία, υπηρεσίες) υπάρχουν, άρα τι λείπει?
    Βούληση, Θέληση, απόφαση!

    Οπότε, τι: Να μερικές προτάσεις:
    * Αξιολόγηση υπαρχόντων συστημάτων (πληροφοριακών κλπ). Δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων. Ας δούμε λοιπόν που πήγαν τόσα λεφτά όλων των ΚΠΣ…
    * Αναζήτηση στελεχών, φορέων, επιχειρήσεων, που διαθέτουν την τεχνογνωσία, εμπειρία και ικανότητες να συμβάλλουν επικοδομητικά.
    Στόχευση διαβουλεύσεων!!!
    * Άμεση διάχυση γνώσης και εργαλείων για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

    Σε ποιον δεν είναι προφανές ότι οι γενικές/γενικόλογες διαβουλεύσεις δε δείχνουν παρά προχειρότητα και έλλειψη προετοιμασίας (κατ’ελάχιστον);
    Οπότε καλύτερη ενημέρωση για τα προβλήματα άμεσα στους χώρους και από τους ανθρώπους που είναι εκεί! Δεν είναι όλοι βολεμένοι και δε θα είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν διαπιστώσεις προβληματικών καταστάσεων και προτάσεις βελτίωσης λειτουργικότητας…

    Αντε και για πιο στοχευμένες διαβουλεύσεις λοιπόν…

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 08:07 | ΠΕΤΣΙΝΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ( ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ) ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ Η/Υ Ή ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΚΙΣΕ ΟΝΕ STOP, ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ, ΦΜΥ ΚΛΠ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΛΟΤΕΡΗ ΡΟΗ, ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ, ΕΝΩ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ 2-5 ΑΤΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 23:07 | Nικολαος Ιωσηφιδης

    Για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, πρέπει οι νεοπροσλαμβανόμενοι (μέσω ΑΣΕΠ 1Γ/2008) ή νεομεταταχθέντες (πρώην Ολυμπιακή) υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών να ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ στην αξιόλογη σχολή ΣΕΥΥΟ. Προτού αποκτήσουν την ήδη υπάρχουσα δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που είναι συνήθης στις ΔΟΥ και λοιπές υπηρεσίες. Ας εκμεταλλευτούμε τη φρεσκάδα και την όρεξη για δουλειά, τουλάχιστον των νέων αυτών προσώπων και να τους εκπαιδεύσουμε στα νέα εκσυγχρονιστικά προτεινόμενα πρότυπα απλοποίησης των διοικητικών και λοιπών διαδικασιών.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 22:08 | νικηφορος

    _Δεν μπορώ να προτείνω μέτρα για την εσωτερική αναδιοργάνωση των ΔΟΥ
    γιατί δεν είμαι γνώστης της λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών. Μπορώ
    όμως να κάνω κάποιες προτάσεις που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν στη καλύ
    τερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων.
    _Αλλαγή νοοτροπίας των υπαλλήλων. Η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων
    δεν εργάζεται,όσο θα έπρεπε. Μοναδικός σκοπός αυτών που πάνε στο Δημό
    σιο είναι να βολευτούν και να οικονομάνε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα,

    με οποιοδήποτε τρόπο, απο τη θέση που θα κατέχουν. Οποια εργασία
    τους ανατίθεται τη βλέπουν σαν αγγαρεία. Δεν τους ενδιαφέρει καθό
    λου η εξυπηρέτηση των πολιτών και, όταν ασχολούνται με κάποιον πολί
    τη, με τρόπο του δείχνουν ότι του κάνουν χάρη που τον εξυπηρετούν.
    _Με τέτοιους υπαλλήλους, όποια εσωτερική αναδιοργάνωση και να γίνει,
    δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
    _Βέβαια γιαυτή τη κατάντια της Δημόσιας Διοίκησης υπεύθυνες είναι
    όλες οι κυβερνήσεις από το 1975 μέχρι σήμερα. Οι αθρόες και ανεξέλεγ
    κτες προσλήψεις που έγιναν (με διάφορους τρόπους) και η χαλαρότητα που
    καλλιεργήθηκε στις υπηρεσίες, με τον ορισμό κάθε φορά ημετέρων και κα
    τα κύριο λόγο ανίκανων προϊσταμένων, οδήγησαν στο φαινόμενο αφ’ ενός
    να έχουμε πολύ περισσότερους υπαλλήλους απ’όσους χρειαζόμαστε και αφ’
    ετέρου η απόδοση των περισσοτέρων να είναι κάτω του μετρίου. Από τους
    υπαλλήλους που υπάρχουν σήμερα στο Δημόσιο ο ένας στους δέκα ασχολεί
    ται με θέματα της υπηρεσίας και οι υπόλοιποι υποαπασχολούνται ή ασχο
    λούνται με δικές τους δουλειές.
    _Δεν χρειάζεται λοιπόν μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά
    μείωση του αριθμού των υπαλλήλων και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό 50% και
    η σωστή κατανομή τους στις διάφορες υπηρεσίες.
    _Οποιος δεν δουλεύει να πηγαίνει σπίτι του. Ετσι απλά.-

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 18:47 | Νικος Αλεξος

    Θα πρέπει όλες οι συναλλαγές να μπορούν να γίνουν απο οποιαδήποτε ΕΦΟΡΙΑ και όχι υποχρεωτικά σ΄αυτή που ανήκει ο φορολογούμενος δεδομένου οτι ο αριθμός φορολογικού μητρώου είναι ένας . Τα διάφορα παράβολα να πληρώνονται οχι απαραίτητα στην εφορία αλλά εκει που συναλλάσεται ο φορολογούμενος , π.χ. θέλεις να βγάλεις διαβατήριο , να περάσεις ΚΤΕΟ κλπ να μην τρέχει στην εφορία αλλά να τα πληρώνει εκει και στη συνέχεια να αποδίδονται απο το ΚΤΕΟ , τη υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων κλπ.
    Να μπορεί η εφορία να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς των τραπεζών και να ελέγχει αν τα χρήματα που δηλώνονται συμφωνούν και με τα χρήματα των καταθέσεων .
    Ολοι οι φορολογούμενοι να μπορούν να δουν τη δηλώνειο καθένας όπωσ γίνεται στη Νορβηγία πχ

  • 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΩΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

    2. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΥΠ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ) ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

    3. ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.

    4. Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΜΟΙΒΗ.

    5. ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ (ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ). ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ (ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ).

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 16:43 | Δ.Κ.

    Κυρίες και Κύριοι,

    θα πρέπει να επεκταθεί το οράριο λειτουργίας των ΔΟΥ μεχρι τις 16.00 μμ και μία μέρα της εβδομάδας μέχρι τις 18.00 μμ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Έτσι θα απασχοληθούν και οι υπεράριθμοι υπάλληλοι που υπηρετούν εκεί.

    Γειά σας
    Δ.Κ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 12:23 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ

    Συνεχής εκπαίδευση των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ για την βελτίωση της αποδοτικότητας αυτών. Περιοδικές μετακινήσεις των προϊσταμένων των Δ.Ο.Υ για να περιορισθεί η επίδραση του Ανθρώπινου παράγοντα Αξιοκρατία στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 00:45 | ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    Διωξτε αμεσα τους υπεραριθμους .
    Αυτους που δεν χρειαζονται και ειναι πολλοι .
    Αδικο γι’ αυτους η οχι το απαιτει η κρισιμη κατασταση που περνα η χωρα .
    Να βγουν στην ελευθερη αγορα να εργασθουν και οχι να λεηλατουν αλλο τη χωρα μας .
    ΦΤΑΝΕΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ………….
    ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ..
    ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…
    ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ …………

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:34 | ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    Να ειναι εφικτη η επικοινωνια μεσω δικτυου των ΔΟΥ με ολους τους αλλους Δημοσιους οργανισμους ωστε να μη χρειαζεται να τρεχει ο πολιτης απο εδω και απο εκει για διαφορα πιστοποιητικα και αλλα .

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 18:34 | ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    Πρώτα από όλα, θα πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο ηλεκτρονικό αρχείο για όλους τους φορολογούμενους, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κάθε ένας από εμάς από οποιονδήποτε υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. και όχι να χρειάζεται να απευθυνθεί σε δύο και τρεις υπαλλήλους για να κάνει την δουλειά του.

    Επίσης, θα πρέπει απαραίτητα να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κάθε φορολογούμενος, από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας. Διότι, αν έχεις αλλάξει διεύθυνση και κατά συνέπεια Δ.Ο.Υ., είναι εξαιρετικά απίθανο να εξυπηρετηθείς άμεσα. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει ηλεκτρονικό αρχείο από το οποίο να μπορούν, αρχικά, να αντληθούν όλες οι πληροφορίες που ζητούνται και κατόπιν να βρίσκονται τα απαραίτητα ζητούμενα έγγραφα.

    Καλό θα είναι και οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους φορολογούμενους, σε οποιαδήποτε δουλειά χρειάζονται, τουλάχιστον για τα βασικά. Και όχι να στέλνουν τους φορολογούμενους από τον έναν υπάλληλο στον άλλο, με την δικαιολογία ότι δεν είναι οι ίδιοι αρμόδιοι.

    Τέλος, έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να υπάρχουν αρμόδιοι υπάλληλοι (είτε ανά τμήμα, είτε συνολικά) που να μπορούν να ελέγχουν όλες τις υποθέσεις εξονυχιστικά (εντός και εκτός υπηρεσίας) για να αποφεύγονται όλα τα λάθη τα οποία γίνονται.

    Ευχαριστώ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 13:00 | Ιωάννης Ελευθερίου

    Α. Κωδικοποίηση φορολογικής νομοθεσίας από ομάδα φοροτεχνικών επιστημόνων, έμπειρων εφοριακών, δικαστικών φορολογικών δικαστηρίων. Η φορολογική νομοθεσία είναι πολυδαίδαλη με συνέπεια να μην γνωρίζουν πολλά ούτε οι υπάλληλοι εφοριών, οι λογιστές και οι δικηγόροι. Πόσο μάλλον οι απλοί πολίτες. Αποτέλεσμα: ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ και ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ.

    Β. Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού Οικονομολόγων.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 23:14 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΤΡΟ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ Ι.Χ. ΓΙΑ 5 Η 10 ΕΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥ Η ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΑΛΛΑ (ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ) ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ. ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΛΙΚΟΥ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:59 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΠΗΣ

    ΠΛΗΡΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕΣΩ INTERNET. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΦΠΑ, κλπ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 18:48 | Δημήτριος Κόλιας

    Ριζική αναδιοργάνωση των ΔΟΥ κατά τα πρότυπα των καταστημάτων των Τραπεζών με «πελατοκεντρική» νοοτροπία.
    Θα πρέπει να μπορώ να πηγαίνω σε ένα γκισέ και από εκεί να μπορώ να εξυπηρετούμαι για όλες μου τις υποθέσεις. Να μην χρειάζεται ο φορολογούμενος να ανεβοκατεβαίνει τους ορόφους αλλά ο υπάλληλος που τον εξυπηρετεί.
    Μόνο με αυτόν τον κανόνα, πολύ γρήγορα όλες οι ΔΟΥ θα αναδιοργανωθούν από μόνες τους!!!!!!
    Ασφαλώς, η μηχανογράφηση έχει να παίξει σημαντικό ρόλο και η ΓΓΠΣ θα πρέπει να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις (που μάλλον είναι υπεράριθμες!).
    Και επειδή είμαι ένα άτομο που έχει αναδιοργανώσει μερικές Τράπεζες, γνωρίζω πολύ καλά ότι ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να γίνει σε 6 μήνες!. Όλα τα υπόλοιπα που ακούω είναι απλές δικαιολογίες για να μην κάνουμε τίποτα.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 17:22 | Νικος Μπεζεριάνος

    Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ (και πληρωμές).

  • Οι ελεγκτές πρέπει κατά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο τους:
    -Να ελέγχουν και θέματα που άπτονται και των λοιπών ζητημάτων εκτός φορολογικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών, όπως είναι οι ασφαλιστικές και οι εργατικές υποχρεώσεις των εργοδοτών. Αυτό προϋποθέτει μια νέα γενιά καλά καταρτισμένων ελεγκτών. Το θέμα μάλιστα προσλαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις από την ζωτική για το σύστημα περιστολή της εισφοροδιαφυγής.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 10:19 | ΔΑΦΝΗ ΣΤΑΥΡΑΚΗ

    Επισης καλο θα ηταν να υπαρχουν Δημοσιες υπηρεσιες – η γραφεια σε δημοσιες υπηρεσιες – που θα εργαζονται και απογεμα για την καλυτερη εξυπηρετηση των πολιτων. Το ιδανικο θα ηταν ενα συστημα ραντεβου αλλα ακομα ειναι νωρις για τετοια νοοτροπια στο Δημοσιο.
    Ειμαι Δημοσιος Υπαλληλος κοντα στη συνταξη και υποστηριζω την αρση της μονιμοτητας, την παραμονη για μια 5ετια αλλα με αξιοκρατικα η ανανεωση αυτης για την επομενη 5ετια

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 10:08 | ΔΑΦΝΗ ΣΤΑΥΡΑΚΗ

    τα γραφεια μεταξυ τους να εχουν καλυτερη ενδοεπικοινωνια για να μην πληρωνει το κοστος τελικα ο φορολογουμενος. Να αναφερω ενα παραδειγμα. Ημουν κατοχος σκαφους αναψυχης 7 μετρων που ηταν δηλωμενο στην φορολογικη δηλωση απο την πρωτη στιγμη. Με νηολογιο, με ασφαλεια, με τα παντα. Φετος το καταστρεψαμε και ξεκινησαμε μεσω λιμεναρχειου τη διαδικασια καταργησης. Καπου εκει χρειαστηκε και μια ειδικη ενημερωτητα απο την εφορια. Τοτε ανακαλυφθηκε οτι το συκεκριμενο σκαφος δεν ειχε φακελο και αρα δεν πληρωνε 24€ το μηνα! Ετσι για να παρω αυτη την ενημερωτητα πληρωσα και επιβαρυνσεις και προσαυξήσεις οσες ηταν το συνολο των φορων για τα 6 χρονια που ημουν κατοχος αυτου του σκαφους. Οταν ρωτησα γιατι ποτε δεν ενημερωθηκα οτι επρεπε να υπαρχει αυτος ο φακελος και αμη τη αλλο να πληρωνω αυτο το φορο αφου ετσι κι αλλιως το δηλωνα στην εφορια η απαντηση ηταν υπεροχη «το εισοδημα » δηλαδη το κατω γραφειο, «δεν μας ενημερωσε ποτε» δηλαδη το γραφειο ενα οροφο πιο πανω!! Εμενα αυτη η μη επικοινωνια μου κοστισε 300€ Και υποθετω δεν ειμαι η μονη. Σιγουρα η ηλεκτρονικη κατγραφη και χρηση βοηθαει αλλα μηπως θα βοηθουσε επισης και η εκδοση ενος οδηγου φορων/δικαιολογητικων/κτλ που θα αποστελετε στους φορολογουμενους οπως αυτο της συμπληρωσης της φορολογικης δηλωσης;
    Καλη η χρηση του διαδυκτιου αλλα υπαρχει και αρκετος πληθυσμος που δεν εχει προσβαση σε αυτο. Ειδικα γραφεια στις εφορειες, στα κεπ σιγουρα βοηθαν γιατι μη ξεχνατε πως λογιστες και φοροτεχνικοι θελουν αμοιβη που δικαια τους αξιζει αλλα που καποιοι δεν εχουν να δωσουν.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 22:42 | ΔιΜπ

    Επαναφορα των ΣΤΕΠ που ειχε εφαρμοσει πιλοτικα ο κ Χριστοδουλακης
    Συχνα σεμιναρια σε υπαλληλους των ΔΟΥ

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 20:07 | Bill

    1.Σύγχρονα, γρήγορα και αξιόπιστα πληροφοριακά συστήματα στην διάθεση του προσωπικού που εξυπηρετούν το κοινό.

    2.Να μην δίνονται άδειες τους μήνες Δεκέμβριο και ίσως και Ιανουάριο στο προσωπικό των ΔΟΥ. Να μην ξεχνάμε ότι αμείβονται επιπλέον σε σύγκριση με άλλους Δημ. Υπαλλήλους για τα έσοδα που υποτίθεται και πρέπει να φέρνουν στο κράτος, χωρίς την ταλαιπωρία του πολίτη.

    3.Αυστηρότατους ελέγχους σε αναρρωτικές άδειες που παραχωρούνται στο προσωπικό των ΔΟΥ και να δίνονται και ποινές όταν αυτές δεν δίνονται ή δεν χρησιμοποιούνται ορθά. Υπάρχουν μόνιμα άδεια γραφεία με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες «αναρρωτικές»!!!

    4.Ανεξάρτητη αρχή να εποπτεύει και να κρίνει το έργο, την απόδοση και την συμπεριφορά του προσωπικού. Η Αρχή να είναι ανοιχτή προς τον πολίτη για την υποβολή σχετικών αιτημάτων κλπ. Η Αρχή να επισκέπτεται και τις ΔΟΥ προκειμένου να διασφαλίζεται η κόσμια και ορθή λειτουργία των γραφείων.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 18:26 | ΑΛΚΗΣ Μ.

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (Π.Χ. ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΠΛΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗ-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ BARCODE-ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΑΜΙΑΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ).
    ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ (ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΤΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ).
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ (ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ 30000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΗΜΑ 200 ΕΥΡΩ)
    ΤΡΥΠΗΜΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ( ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΥΠΑΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ, ΕΛΕΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ)
    ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΣΩ INTERNET (ΑΠΟ ΚΕΠ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)
    ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ(ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΛΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟ.
    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:31 | ΜΑΡΙΑ Ν

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΑ-ΓΡΙΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ :
    ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΜΕ TA ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΤΡΑ
    1.ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ-ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ-ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΚΛΠ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ.
    2.ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Φ.Π.Α.,Φ.Μ.Υ. ΚΑΙ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
    3.ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΝΑΡΞΗΣ,ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ,ΔΙΑΚΟΠΗΣ
    4.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Κ.Β.Σ.
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΚΑΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΘΕ ΔΟΥ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΛΟΓΙΣΤΕΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ , ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΛΠ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
    ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΤΕΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ? ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.ΕΛΕΟΣ.ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΝΤΑΙ.ΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 13:32 | ΤΡΙΚΟΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ
    ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΦΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟ
    ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
    ΕΝΩ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 13:57 | ΚΑΚΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
    ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ
    ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.
    [ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ]
    ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΑΚΤΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΠΧ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:40 | Τσιώτσιος Ιωάννης

    1. Άρση μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων.
    2. Αυστηρό πόθεν εσχές εφοριακών υπαλλήλων.
    3. Αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης εφοριακών υπαλλήλων, αντίστοιχο των ισχυόντων στον ιδιωτικό τομέα, με πρόβλεψη, από την μία, για αναβαθμίσεις – υπηρεσιακές, οικονομικές -, ηθικές ανταμοιβές κ.ο.κ., και, από την άλλη, για δυσμενείς επιπτώσεις – υποβάθμιση οικονομική ή υπηρεσιακή, αργία, παύση κ.ο.κ. -.
    4. Ελαχιστοποίηση έως ολοσχερή αποκλεισμό της επαφής πολίτη και υπαλλήλου, μέσω χρήσης της πληροφορικής και, επίσης, αντικειμενικοποίησης των διαδικασιών και των συστημάτων ελέγχου.
    5. Αλλαγή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
    6. Οι κρίσεις των εφοριακών υπαλλήλων σε κάθε περίπτωση εμπλοκής τους σε ασυνήθεις συναλλαγές να γίνονται από ανεξάρτητη αρχή και όχι από συναδέλφους τους.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:47 | Κωνσταντίνος Χωλλ

    Εργάζομαι ως λογιστής και έχω να πω τα εξής: Στις ΔΟΥ υπάρχουν υπάλληλοι καταρτισμένοι, αλλά μετριόνται στα δάκτυλα. Οι περισσότεροι είναι ανεκπαίδευτοι και ανημέρωτοι. Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται στο τμήμα ελέγχου επειδή μεσολαβεί σε αρκετές απλές συναλλαγές (όπως π.χ. έναρξη, μεταβολή, διακοπή επιχειρήσεως). Το βασικότερο όμως μειονέκτημα είναι η ευθυνοφοβία των υπαλλήλων. Πολλές υποθέσεις θα διεκπεραιόνονταν γρηγορότερα, ενώ άλλες χρειάστηκε να ματαιωθούν επειδή μεσολάβησε κάποιος ευθυνόφοβος υπάλληλος ή επόπτης ή έφορος που αρνήθηκε να υπογράψει. Τελευταίο παράδειγμα έχω την περίπτωση πελάτη μου που ήθελε να διακόψει την επιχείρησή του. Τα αντικείμενα που του έμειναν από το κατάστημα, θα παρέμεναν μέσα στο κατάστημα για το οποίο ο πελάτης μου θα συνέχιζε να πληρώνει το ενοίκιο για την αποθήκευση αυτών. Ο δε έφορος ήταν ανένδοτος ή τα πας σπίτι σου ή νοικιάζεις άλλο χώρο ή πουλάς το κατάστημα σε άλλον όπως έχει. Φυσικά δεν υπάρχει νόμος ή θέση του υπουργείου που να επιβάλει κάτι τέτοιο. Τρέλα του εφόρου, γιατί δήθεν μπορέι να κάνει διακοπή και μετά να συνεχίσει να δουλευει. Και το πιο τρελό ακόμα, το κατάστημα είναι στο διπλανό κτήριο της ΔΟΥ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:47 | Ευαγγελος Μυτιληναιος

    Kατα τη γνωμη μου ειναι πολυ σημαντικο να ορισθει μονιμος Υπουργος Οιμονομικων τουλαχιστον για 5 χρονια με ευρυτερη αποδοχη και κυρος προκειμενου να παρθουν αποφασεις κρησιμες και ισως δυσαρεστες αλλα αναγκαιες για να δοθουν λυσεις για τα προβληματα που μας ταλανιζουν εδω και χρονια.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:56 | παναγής Μουρελάτος του φωτίου

    ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΩ ΑΠΟ ΜΙΑ Δ.Ο.Υ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΕΝΩ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ …ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΟΙ Δ.Ο.Υ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ? ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ? ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΒΙΛΑΕΤΙΑ? ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ? ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ Δ.Ο.Υ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2010….ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ? ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ..ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο Λ Ε Σ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΟΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΟΙ Δ.Ο.Υ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ Π ΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ…ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ. (Η ΙΔΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ…ΠΟΥ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ Η ΟΧΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΝ ΔΙΑΜΕΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΔΙΑΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ «ΟΡΙΑ» ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ) …ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ …ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 09:51 | ΝΙΚΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ

    Επικοινωνία των φορολογουμένων με την εφορία μέσω κλεισίματος προγραμματισμένου ραντεβού το οποίο θα κλίνεται μόνο από την γραμματεία της εφορίας.Καταβολή των φόρου και κάθε οφειλόμενου ποσού μέσω τραπεζών. Πιστοποίηση φορέων για λήψη φορολογικής ενημερότητας για λογαριασμό του φορολογούμενου. Τέλος, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις ΔΟΥ προυποθέτει τη μηχανογράνωση των λοιπών υπηρεσιών του κράτους ή άλλων φορέων και τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας αυτών με τις ΔΟΥ (π.χ. δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία, συμβολαιογραφεία, ασφαλιστικοί φορείς κ.α.)

    Ευχαριστώ

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 03:35 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    1 ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ
    2 ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ
    3 ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΕΩΣ 50% ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
    4 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
    5 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΑΛΑΣΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    6 ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΟΡΑΣ
    ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΝ
    7 ΠΛΗΡΗΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ
    8 ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΛΟΣ
    ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ
    ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝ ΠΟΣΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 01:25 | Σταμάτης

    Προκειμένου να μειωθεί η «αντιπαράθεση» πολιτών με τις ΔΟΥ, θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία εκατέρωθεν και σ’αυτό πρέπει να συμβάλλει κυρίως η επίσημη Αρχή. Ο έντιμος πολίτης είτε είναι μισθωτός/συνταξιούχος, είτε επαγγελματίας, είτε κάτοικος εξωτερικού επιθυμεί να νοιώσει σιγουριά και ασφάλεια σε μακροχρόνια βάση όταν συναλλάσσεται με την εφορία. Ο εκπρόσωπος της Αρχής, δηλ. ο υπάλληλος της ΔΟΥ πρέπει να είναι κατηρτισμένος ώστε να μπορεί να συμβουλεύει τον φορολογούμενο προκαταβολικά, δηλ. πρίν ο τελευταίος προβεί στην σχετική πράξη. Δεν νοείται να αλλάζει κάθε 2-3 χρόνια ουσιαστικά η φορολογική νομοθεσία και οι δύο πλευρές να μην έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να οργανώσουν τις κινήσεις τους με κάποιο χρονικό ορίζοντα. Στα πλαίσια αυτά προτείνονται τα ακόλουθα:

    1. Κάθε ΔΟΥ να διαθέτει συμβουλευτικό γραφείο ενημέρωσης πολιτών πλήρους απασχόλησης. Το γραφείο να απαρτίζεται απο εκπαιδευμένους
    «συμβούλους» χωριστά για τις μεγάλες κατηγορίες φορολογουμένων, δηλ. άλλος για μισθωτούς-συνταξιούχους και άλλος για επαγγελματίες. Ιδιαίτερη έμφαση να δοθεί στις μικρές επιχειρήσεις που αδυνατούν να προσλάβουν ειδικούς στις επιπτώσεις της φορολόγησης σε σχέση με την βραχυπρόθεσμη αλλά και την μακροπρόθεσμη επιχειρηματική δραστηριότητα τους. Κατά τις περιόδους υποβολής των δηλώσεων η εν λόγω υπηρεσία να λειτουργεί και απογευματινές ώρες μέσω των ΚΕΠ.

    2. α)Δραστική μείωση του όγκου της γραφειοκρατείας και αποσυμφόρηση των ουρών στις ΔΟΥ για θέματα ρουτίνας μέσω ηλεκτρονικής καθοδήγησης των πολιτών είτε στο διαδίκτυο είτε μέσω εκπαιδευμένων υπαλλήλων των ΚΕΠ(ένα είδος ηλεκτρονικού αιτησιογράφου).
    β) Ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων για τις απλές κατηγορίες φορολογουμένων αρχικά μέσω των ανωτέρω ειδικών γραφείων ενημέρωσης πολιτών μαζι με υπεύθυνη δήλωση ότι τα συνολικά ποσά των αποδείξεων κάθε κατηγορίας είναι σωστά και ξεχωριστή αποστολή των πρωτότυπων αποδείξεων κάθε δηλώσαντα σε ειδικό προτυπωμένο φάκελλο των οικείων ΔΟΥ φορολόγησης, με προπληρωμένο συστημένο.

    3. Ταμειακές υπηρεσίες είσπραξης και απόδοσης μέσω συνεργαζόμενων Τραπεζών ακόμη και σε περιπτώσεις καθυστερήσεων, όπου ο πολίτης έχει ενημερωθεί εκ προοιμίου για τα σχετικά πρόστιμα απο την απόδειξη εκκαθάρισης.

    4. Ακίνητη περιουσία:
    α)Διαδικτύωση των υπηρεσιών Υπ.Οικ. και Υπ.Περιβάλλοντος, ώστε οι πληροφορίες Κτηματολογίου να είναι διαθέσιμες και στις ΔΟΥ.
    β)Υποβοήθηση των πολιτών σε θέματα Ακίνητης Περιουσίας μέσω γραφείων ενημέρωσης απο εκπαιδευμένα στελέχη των ΔΟΥ.
    γ)Ηλεκτρονικό φύλλο υπολογισμού μεταβιβάσεων με όλες τις κατηγορίες και τις επεξηγήσεις (ένα είδος ηλεκτρονικού «συμβολαιογράφου»)

    5. Υποχρεωτική περιοδική μετακίνηση όλων ανεξαιρέτως των υπαλλήλων των ΔΟΥ ανα πενταετία. Σύστημα αξιοκρατικής αξιολόγησης για την δημιουργία στελεχών και θέσπιση κινήτρων αξιοπιστίας και παραγωγικότητας.

    Καλή επιτυχία!

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 17:22 | θωμας

    Να καταργηθουν οι Επιτροπες που συγκροτήθηκαν σε κάθε περιφέρεια και το Υπουργείο εσωτερικών που αποφαίνονται για
    την αποζημίωση των πολιτών όταν υπάρχει καθυστέρηση διεκπεραίωσης των υποθέσεων . Επειδή είναι κατευθυνόμενες
    και δεν αποδίδουν δίκαιο υπερ του πολίτη.
    Μόνο συνκαλύπτουν τον υπάλληλο για να μη πληρώσει το κράτος
    αποζημίωση. Το μέλη όμως αμοίβονται για κάθε συνεδρίαση ως
    επί πλέον του μισθού αν και είναι εν ενεργεία δημόσιοι
    υπάλληλοι και λειτουργούν εντός του ωραρίου και όχι περισσότερο.Ισχύει και το ότι ο κόρακας δεν βγάζει το μάτι
    κόρακα.
    Ουτε επίσης ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης προσφέρει
    ουσιαστικό ‘εργο.Να καταργηθεί και αυτός.
    Οι περισσότερες υποθέσεις ουσίας των πολιτών με το Κράτος
    εκδικάζονται από το Διοικητικά Πρωτοδικεία.
    σε χρόνο περισσότερο από πέντε χρόνια. Σε περίπτωση που
    δικαιώνεται πρωτόδικα ο πολίτης , το δημόσιο ασκεί έφεση
    στο Διοικητικό Εφετείο και μέχρι το Σ.τ.Ε όπου η απόφαση
    εκδίδεται μετα από έίκοσι χρόνια. Δηλαδή μετα θάνατον.
    Προτείνεται
    οι διαφορές με το δημόσιο να τελεσιδικούν σε τρείς μήνες
    και να πληρώνει ο υπάλληλος την αποζημίωση σε περίπτωση
    παράλλειψης οφειλόμενης ενέργειας προς τον πολίτη και όχι
    το δημόσιο που δεν ευθύνεται άμεσα.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 17:17 | θωμας

    να καταργηθεί η εκτίμηση των αξίας των ακινήτων που λαμβάνεται υπ όψη για τον φόρο μεταβίβασης κλπ όπου δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα , από αρμόδιο υπάλληλο της ΔΟΥ
    γιατί κ’ανει την εκτ’ίμηση προς τα κάτω αν πάρει φακελλάκι και προς τα επάνω αν δεν πάρει.
    νΑ ΜΗΝ αμοίβετε ο συμβολαιογράφος , ο δικηγόρος με βάση το το ύψος της τιμής πώλησης ή αντικειμενικής αξίας του ακινήτου
    Αλλά μόνο από το ΄ποσες σελίδες θα έχει το συμβόλαιο
    αφού όλα τα συμβόλαια το ίδιο περιεχόμενο έχουν
    εκτός από τα στοιχεία αγοραστή -πωλητή την ημερομηνία και
    τον την δ/νση του ακινήτου.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 14:53 | λαμπρος

    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

    ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Η’ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ(ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΕΛΙΟ)

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 20:12 | ΓΙΩΡΓΟΣ Ν.

    1.Να τοποθετούνται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις θέσεις,
    2. να ανταμείβονται οι εργατικοί,
    3.να τοποθετηθεί κουτί παραπόνων σε κάθε υπηρεσία και το περιεχόμενό του να αξιολογείται από την Κεντρική Υπηρεσία και όχι από τη διεύθυνση που υπηρετεί ο υπάλληλος,
    4.να γίνεται έλεγχος πόθεν έσχες των περιουσιακών στοιχειων των υπαλλήλων και δη των Εφοριακών,
    5.να μην έρχεται σε επαφή ο πολίτης με τον υπάλληλο,
    6.να μην αρθεί η μονιμότητα γιατί τότε ο καθένας θα πηγαίνει για 5 χρόνια σε μια υπηρεσία, θα «φτιάχνει πέντε σπίτια» και δεν θα τον νοιάζει αν τον διώξουν

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 15:12 | H.Constantinos

    Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να γίνει, θα ήταν απόλυτα αποτελεσματικό άμεσα, αλλά είναι απόλυτα ουτοπικό γιά την Ελλάδα:

    Η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 13:09 | George Apostolopoulos

    ¨οσο γίνεται να αποφεύγεται η προσωπική επαφή φορολογουμένων με υπαλλ΄΄ηλους της φορολογικής αρχής.

    Το εργαλείο είναι
    απλοποίηση
    αντικειμενικοποίηση
    ηλεκτρονική πρόσβαση

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 11:56 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    Το πρόβλημα με τους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ. και των Τελωνείων είναι σύνθετο, καταρχήν πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι από μετατάξεις άλλων κλάδων με συνέπεια να μην γνωρίζουν το νέο αντικείμενό τους και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους να μην γνωρίζουν να διαβάζουν -όπως ήταν φυσικό – νομικά κείμενα.
    Υπάρχει ελλειπής εκπαίδευση, ακόμη και η ΣΕΥΟΟ που φτιάχτηκε με τόσο κόπο θέλουν να την καταργήσουν καταργώντας έτσι οριστικά κι την εξειδίκευση που παρείχε στο φορολογικό και τελωνειακό δίκαιο.

    Οι οικονομικοί επιθεωρειτές παίζουν διακοσμητικό ρόλο δεν έχουν αρμοδιότητα ή αποφεύγουν να εμπλέκονται σε θέματα προσωπικού έτσι το τελευταίο δεν κοπιάζει να συμπεριφέρεται άσχημα στους πολίτες με όλα τα συνεπακόλουθα για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Χρειάζεται περισσότερος έλεγχος των Υπαλλήλων πρέπει να τεθούν σε κείμενο στόχοι και κριτήρια που πρέπει να φτάνει κάθε Υπηρεσία και κάθε Υπάλληλος ώστε σιγά σιγά να ανεβαίνει το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 10:48 | Αλυγιζάκης Εμμανουήλ

    Για κάθε πολίτη αυτού του κράτους από την γέννηση ή την άφιξη του στην Ελλάδα η ύπαρξη ενός αριθμού μοναδικού με τον οποίο θα μπορεί να συναλλάσσεται με όλες τις Υπηρεσίες, πέστε το ΑΦΜ, ΑΜΚΑ ή όπως αλλιώς θέλετε).

    Πλήρη ψηφιοποίηση των συναλλαγών του φορολογούμενου με το Υπουργείο Οικονομικών. Βέλτιστη λύση πλήρη ψηφιοποίηση του Δημοσίου Τομέα και διασύνδεση των Υπηρεσιών μεταξύ τους ώστε να μπορούν να παίρνουν ότι χρειάζεται η μία από την άλλη άμεσα μέσω των εφαρμογών τους. Και δεν εννοώ μέσω email μεταξύ των Υπαλλήλων, αλλά μέσω πραγματικής διασύνδεσης των εφαρμογών των Υπηρεσιών και ανταλλαγής των απαραίτητων πληροφοριών μεταξύ των εφαρμογών.

    Δυνατότητα μέσω e-DOY διενέργειας κάθε συναλλαγής του φορολογούμενου μετά από πιστοποίηση (με κωδικό πρόσβασης) με βάση τον παραπάνω μοναδικό αριθμό του πολίτη.

    Οι Εφορίες επιτέλους να σταματήσουν να είναι Υπηρεσίες παροχής εγγράφων για τις τράπεζες ή κάθε άλλη Υπηρεσία και δημιουργίας ουρών δυσανασχετησμένων πολιτών. Αν χρειάζεται ο φορολογούμενος κάποιο έγγραφο που δεν μπορεί να το πάρει ψηφιακά να πηγαίνει στα ΚΕΠ.

    Κατάργηση του Ταμείου στην Εφορία, οι πληρωμές να γίνονται στην Τράπεζα ή μέσω e-Bank ή στα ΕΛΤΑ. Γενικότερα απλούστευση ων διαδικασιών.Με την κατάργηση της αθρόας συναλλαγής, του Γραφείου Αυτοκινήτων, του Τμήματος Εξόδων, του Τμήματος Λογιστικού (ένταξης του στο Τμήμα Εσόδων) και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα απελευθερωθούν υπάλληλοι να κάνουν ωφέλιμες – ουσιαστικές εργασίες για το Υπουργείο Οικονομικών σχετικές με έλεγχο Εισοδήματος, ΦΠΑ, ΚΒΣ κλπ.

    Να αρχίσουν οι Εφορίες να είναι, Υπηρεσίες που θα διενεργούν συνεχείς διεξοδικού ελέγχους από τα στοιχεία που θα παίρνουν μέσω των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων ή των δειγματοληπτικών ελέγχων. Συνεργεία προληπτικού ελέγχου συνεχώς στους δρόμους! Καθημερινά, πρωί – απόγευμα – βράδυ (Εχθές το βράδυ ήμουν σε μία καφετέρια και σε 16 τραπέζια που κοίταξα είδα μία μόνο απόδειξη!!!!). Να στελεχώνονται τουλάχιστον από εδώ και στο εξής με πτυχιούχους Οικονομικών Σχολών. Τέρμα οι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από μετάταξη ή μέσω ΑΣΕΠ στις Εφορίες! Χρειάζονται Υπαλλήλους με βαθιά γνώση για να μπορέσουν να διενεργήσουν σοβαρό οικονομικό έλεγχο στην αγορά. Αξιοκρατική τοποθέτηση προϊσταμένων και τμηματαρχών ώστε να υπάρχει σύμπνοια και ομόνοια στην εκάστοτε Υπηρεσία. Οι υπάλληλοι να παίρνουν υψηλές οικονομικές απολαβές αλλά και άμεση παραδειγματική απόλυση και φυλάκιση χωρίς αναστολή σε όποιον χρηματίζετε χωρίς κανένα ενδοιασμό. Μετάταξη σε άλλη υπηρεσία σε όποιον υπάλληλο δεν παράγει το απαιτούμενο έργο για αυτήν την Υπηρεσία. Τέρμα στις χαριστικές ρυθμίσεις – περαιώσεις που αποσυντονίζουν την αγορά και κάνουν τον νόμιμο φορολογούμενο να βρίζει την ώρα και την στιγμή που ήταν νόμιμος. Συνέπεια και αυστηρότητα από το Κράτος. Ο νόμος να είναι ίδιος για όλους. Βαριά, αποτρεπτικά πρόστιμα στους παραβάτες με αυστηρές ποινές φυλάκιση (χωρίς αναστολή) ανάλογα με την παράβαση. Συγκεκριμένα για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις – τιμολόγια) και την μη απόδοση ΦΠΑ οι παραβάσεις να έχουν πρόστιμα αποτρεπτικά.

    Δημιουργία σώματος εσωτερικών υποθέσεων που θα παρακολουθεί όλες τις καταγγελίες και αν θα εξακριβώνει χωρίς κανένα ενδοιασμό παραβάσεις θα ξεκινάει άμεσα τις διαδικασίες απόλυσης.

    Πιστεύω ότι αν θα γίνουν τα παραπάνω ίσως δούμε μια άσπρη μέρα γιατί αν συνεχίσουμε έτσι, ότι μέτρα και να πάρουμε δεν θα αλλάξει τίποτα.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 10:23 | Λεανδρος Αρβανιτακης

    Σε συνέχεια των προτάσεων για ψηφιακές συναλλαγές και ηλεκτρονική κατάθεση φορολογικών δηλώσεων κλπ, θεωρώ ότι πρέπει να καταργηθεί ο περιορισμός εξυπηρέτησης των πολιτών απόκλειστικά από τη ΔΟΥ στην οποία «ανήκουν». Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα δεν είναι απλό, ειδικά για τα έντυπα έγγραφα που φυλλάσονται στις ΔΟΥ, αλλά τουλάχιστον για δεδομένα που υπάρχουν σε κεντρικές τράπεζες δεδομένων (πχ φορολογία εισοδήματος, κτηματολόγιο, άδειες κυκλοφορίας οχημάτων κλπ) δεν βλέπω το λόγο να μην μπορεί ο πολίτης να εξυπηρετείται από οποιαδήποτε ΔΟΥ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:31 | Νίκος

    Με σύμμαχο τη τεχνολογία προτείνω ενδεικτικές προτάσεις για την αποσυμφόρηση των Εφοριών, εξοικονόμηση εργατοωρών από πλευράς φορολογούμενων – λογιστών και μείωση του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν σε τμήματα των ΔΟΥ.

    1. Ηλεκτρονική Υποβολή όλων των δηλώσεων (φυσικών & νομικών προσώπων, παρακρατούμενοι φόροι, μεταβιβάσεων – κλήρονομιών, ΦΠΑ κλπ) και αυτόματη βεβαίωση της οφειλής.
    Να υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής και εκπρόθεσμων δηλώσεων.
    Επίσης, να αποσυνδεθεί η υποβολή της δήλωσης με την άμεση πληρωμή του φόρου. Με αυτόν το τρόπο η ΔΟΥ θα γνωρίζει το ποσό του φόρου που οφείλεται. Αυτή τη στιγμή αν δεν υποβληθεί δήλωση η ΔΟΥ αγνοεί πόσο φόρο οφείλει να πληρώσει η επιχείρηση.
    2. Ηλεκτρονική Υποβολή της πλειοψηφίας των δηλώσεων που αφορούν το τμήμα μητρώου. Για την χορήγηση ΑΦΜ και έναρξης εργασιών ν’απαιτείται η φυσική παρουσία στη ΔΟΥ.
    3. Δυνατότητα πληρωμής βεβαιωμένων χρεών μέσω διαδυκτίου (μέσω πιστωτικών καρτών, πληρωμή μέσω τραπέζης κλπ)
    4. Δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέσω διαδυκτίου ή τράπεζας χωρίς να είναι απαραίτητη η προμήθεια αυτοκόλλητου σήματος.
    Σήμα θα μπορούσαν να προμηθεύονται μόνοι οι κάτοχοι ΙΧ με ξένες πινακίδες ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα.
    5. Κατάργηση όλων των ανούσιων πιστοποιητικών που εκδίδει το τμήμα Εισοδήματος. Όλα τα στοιχεία που απαιτούνται από τρίτες υπηρεσίες (πχ συγκοινωνιών )θα μπορούσαν να τα έχουν στη διάθεσή τους μέσω πρόσβασης σε ορισμένα δεδομόνα του taxis.
    6. Υποχρεωτική Ηλεκτρονική Υποβολή των μισθωτηρίων, συμφωνητικών, εργολαβικών κλπ
    7. Κατάργηση της θεώρησης βιβλίων ΚΒΣ (πλην των προσθέτων) με υποχρέωση αποστολής αρχείου στην ΓΓΠΣ σε μηνιαία βάση με τα οικονομικά δεδομένα ή με δυνατότητα Online ενημέρωσης των βιβλίων σε site της ΓΓΠΣ.

    Εκτός από το γεγονός ότι μεγαλος αριθμός εφοριακών θα μπορεί να ασχοληθεί με πιο ουσιαστικές εργασίες (έλεγχος κλπ) θα είναι εφικτές και πιο άμεσες οι διασταυρωσεις σε όλα τα επίπεδα. (ενοικίων, συμφωνητικών, παρακρατούμενων φόρων κλπ)

    8. Ο φορολογικός έλεγχος να γίνεται στο γραφείο του εφοριακού με στοιχεία από τις διασταυρώσεις, τις ηλεκτρονικές δηλώσεις καθώς και τα ηλεκτρονικά υποβληθένα βιβλία. Όπου εντοπίζεται πιθανή φοροδιαφυγή οι σχετικές παραβάσεις να προκύπτουν με αντικειμενικό τρόπο (τα περισότερα δεδομένα θα είναι ήδη γνωστά και άμεσα ελέγξιμα από τυχόν επανέλεγχο)και να μην υπάρχει περιθώριο ελιγμού από πλευράς φορολογούμενου ή ελεγκτή.

    Ευχαριστώ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:59 | ΓΙΩΡΓΟΣ Ε. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

    Πλήρης μηχανογράφιση των ΔΟΥ και υποβολή όλων των δηλώσεων ηλεκτρονικά
    Οπως γίνεται με τον ΦΠΑ (Ακόμα και τα ιδιωτικά συμφωνητικά θα μπορούν να υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο και να συνδέονται με τον ΑΦΜ του υπόχρεου προς υποβολή π.χ του εκμισθωτή ακινήτου)

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:42 | Σουζάνα

    Αλλαγή προσώπων και μόνο!
    Πιστεύω επίσης ότι δεν χρειάζεται ο Πολίτης να κάνει καταγγελίες θα πρέπει να υπάρχει προστασία από το ίδιο το κράτος του πολίτη.
    π.χ. Υπάρχουν υπόνοιες για κάποιον «υπάλληλο» να γίνεται παρέμβαση των αρχών. Το ίδιο φυσικά θα έπρεπε να ισχύει για όλες τις παραβάσεις κυρίως όμως φορολογικές και πολεοδομικές.
    Φυσικά ο πολίτης πρέπει να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας αλλά θα πρέπει και όπου χρειάζεται να προστατεύεται.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 17:59 | Πέγκυ

    Ηλεκτρονική υποβολή ΦΜΥ, όπως γίνεται και με το ΦΠΑ.
    Οκτάωρο συναλλαγής με το κοινό 08:00 με 16:00 καθ’ όλο το εργάσιμο πενθήμερο.
    Αποτελεσματικοί, εξυπηρετικοί και ενημερωμένοι και όχι και βαριεστημένοι υπάλληλοι.
    Πλήρως καλυμένες όλες οι θέσεις εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της ΔΟΥ καισυναλλαγής της με τον φορολογούμενο. Διαθέτουμε υπαράριθμο «Προσωπικό», από «εργαζομένους» υπαλλήλους πάσχουμε στο Δημόσιο και στις ΔΟΥ, κατά συνέπεια.

    Ο Δημόσιος Τομέας διαθέτει τουλάχιστο δεκαπλάσιο εργατικό δυναμικό από αυτό που αξιοποιεί. Γιατί?

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 16:57 | Aristeidis

    Οι ΔΟΥ να τηρούν αρχείο υπογραφών όπως και οι τράπεζες ώστε να μην είναι υποχρεωμένος ο πολίτης να πηγαίνει στο ΚΕΠ ή την Αστυνομία για ‘γνήσιο υπογραφής’ όταν δεν μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στην Εφορία για υπόθεσή του.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 11:00 | Σεραφειμ Τομαρας

    Ειμαι αντιθετος με τη συσταση νεας υπηρεσια εσωτερικων υποθεσεων για τις ΔΟΥ και για καθε Υπουργειο . Αυτη μπορει να ειναι μονο στο Υπουργειο Δημοσια Ταξης και για ολους . Υπαρχουν μεθοδοι οπως το ποθεν εσχες ή και αλλοι που μπορουν να εξασφαλισουν ανεκτα επιπεδα διαφανειας .
    Δεν μπορουμε να καταβαλουμε αλλα χρηματα για την λειτουργεια δημοσιων Υπηρεσιων . Η η μηχανοργανωση των υπηρσιων μπορει να αποδοσει εργο πολυ μεγαλυτερο και το υπαρχων ανθρωπινο δυναμικο να καλυψει νεες αναγκες και λειτουργειες του Δημοσιου Τομεα .

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 11:18 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠ. ΜΑΡΤΣΕΚΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α

    ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΛΦΑ

    1.Α Ξ Ι Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α
    2.Α Ν Α Δ Ι Ο Ρ Γ Α Ν Ω ΣΗ
    3.Α Ν Τ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΜΕΘΟΔΩΝ
    4.Α Π Λ Ο Π Ο Ι Η Σ Η
    5.Α Ν Τ Ι Κ Ε Ι Μ Ε Ν Ο Π Ο Ι Η Σ Η

    ΑΝΑΛΥΤΙΚ0ΤΕΡΑ:

    1.AΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
    1.1.ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Υ.Ο.
    1.2.ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
    1.3.ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ, ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
    1.4.ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΑΤΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ
    ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ Υ.Ο. ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ
    1.5.ΟΙ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ
    ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, Η ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ

    2.ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
    2.1.ΙΔΡΥΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ e-ΔΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
    ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
    2.2.ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ
    ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
    ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    2.3.ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ
    ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ, ΜΕ ΔΙΕΤΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
    2.4.ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΕ
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΕΠΥΟ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
    ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    2.5.ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
    2.6.ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΗΤΑ ΤΗΣ
    e-ΔΟΥ, ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ-
    ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ
    2.6.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-
    ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
    2.6.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ
    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ
    ΔΟΥ

    3.ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΜΕΘΟΔΩΝ
    3.1.Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΙΜΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ
    3.2.ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ
    ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

    4.ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ
    4.1.ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ
    ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.
    Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΑΥΤΟ.
    4.2.ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ
    ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Η ΝΕΟΥ
    ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ Η
    ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΝ,ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
    ΚΑΤΩ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η
    ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ (ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ).
    4.3.ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ
    ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΛΑΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΙΣ
    ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ.
    4.4.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ
    ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
    ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    5.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ
    5.1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
    ΑΠΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ε9 ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΤΑΚ
    5.2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ (ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ) ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
    ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΠΑ
    5.3. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ
    ΜΕΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ- ΜΕΣΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΜΙΚΤΟΥ ΚΑΙ
    ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
    5.4. ΑΞΙΟΠΟΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 11:34 | ΜΕΛΕΤΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    συγκρότηση υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων για έλεγχο των Δ.Ο.Υ. συγκροτούμενη απο οικονομολόγους και νομικούς