Άρθρο 36

Άρθρο 36

Προϋποθέσεις για την εμπορική προώθηση στην Ελλάδα, χωρίς διαβατήριο, ΟΕΕ εκτός ΕΕ, τους οποίους διαχειρίζεται ΑΕΔΟΕΕ

(άρθρο 36 της Οδηγίας 2011/61/ΕΕ)

 

  1. 1.        Με την επιφύλαξη του άρθρου 35, ΑΕΔΟΕΕ μπορεί να προωθεί εμπορικά στην Ελλάδα σε επαγγελματίες επενδυτές μερίδια ή μετοχές διαχειριζόμενων από αυτόν ΟΕΕ εκτός ΕΕ και τροφοδοτικών ΟΕΕ της ΕΕ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 1  του άρθρου 31, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α)      Ο ΑΕΔΟΕΕ πληροί όλες τις προϋποθέσεις του παρόντος νόμου, εξαιρουμένων όσων προβλέπονται στο άρθρο 21. Ο ΑΕΔΟΕΕ εξασφαλίζει ότι έχουν ορισθεί ένα ή περισσότερα πρόσωπα, εκτός του ΑΕΔΟΕΕ, για την εκτέλεση των καθηκόντων που αναφέρονται στις παραγράφους 7, 8 και 9 του άρθρου 21. Ο ΑΕΔΟΕΕ παρέχει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πληροφορίες ως προς την ταυτότητα των προσώπων που αναλαμβάνουν να εκτελούν τα καθήκοντα που αναφέρονται στις παραγράφους 7, 8 και 9 του άρθρου 21.

β)      Υπάρχουν κατάλληλες, κατά τα διεθνή πρότυπα, συμφωνίες συνεργασίας για την εποπτεία του συστημικού κινδύνου μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των εποπτικών αρχών της τρίτης χώρας, όπου είναι εγκατεστημένος ο ΟΕΕ εκτός ΕΕ, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής ανταλλαγή πληροφοριών που να επιτρέπει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εκτελεί τα καθήκοντά της σύμφωνα με τον παρόντα νόμο.

γ)      Η τρίτη χώρα στην οποία είναι εγκατεστημένος ο ΟΕΕ εκτός ΕΕ δεν έχει περιληφθεί στις μη συνεργαζόμενες χώρες και εδάφη, από την ΕΟΧΔ.

 

2. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παραγράφου 3 του άρθρου 36 της Οδηγίας 2011/61/ΕΕ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφασή της κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με τις συμφωνίες συνεργασίας της παραγράφου 1.