ΤΜΗΜΑ 2 – Οργανωτικές απαιτήσεις – Άρθρο 18

ΤΜΗΜΑ 2

Οργανωτικές απαιτήσεις

 

Άρθρο 18

Γενικές αρχές

(άρθρο 18 της Οδηγίας 2011/61/ΕΕ)

 

1. Ο ΑΕΔΟΕΕ χρησιμοποιεί διαρκώς επαρκείς και κατάλληλους ανθρώπινους και τεχνικούς πόρους οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ορθή διαχείριση των ΟΕΕ.

Ειδικότερα, ο ΑΕΔΟΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση των ΟΕΕ που διαχειρίζεται, διαθέτει κατάλληλες και επαρκείς διοικητικές και λογιστικές διαδικασίες, μηχανισμούς ελέγχου και διαδικασίες ασφάλειας για την ηλεκτρονική επεξεργασία των δεδομένων, καθώς και κατάλληλους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου που περιλαμβάνουν, ιδίως, κανόνες για τις προσωπικές συναλλαγές των υπαλλήλων του ή για την κατοχή ή διαχείριση επενδύσεων με σκοπό την επένδυση για ίδιο λογαριασμό. Οι ανωτέρω διαδικασίες και μηχανισμοί εξασφαλίζουν τουλάχιστον ότι για κάθε συναλλαγή στην οποία συμμετέχουν οι ΟΕΕ είναι δυνατή η εξακρίβωση της προέλευσής της, των συναλλασσομένων σε αυτήν, της φύσης της, καθώς και του τόπου και χρόνου πραγματοποίησής της, και ότι τα στοιχεία του ενεργητικού των ΟΕΕ που διαχειρίζεται ο ΑΕΔΟΕΕ επενδύονται σύμφωνα με τον κανονισμό ή τα καταστατικά έγγραφα των ΟΕΕ, καθώς και σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

2. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παραγράφου 2 του άρθρου 18 της Οδηγίας 2011/61/ΕΕ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφασή της κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με τις διαδικασίες και τις ρυθμίσεις της παραγράφου 1.