Άρθρο 07

Άρθρο 7

Αίτηση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ΑΕΔΟΕΕ

(άρθρο 7 της Οδηγίας 2011/61/ΕΕ)

 1. Ο ΑΕΔΟΕΕ υποβάλλει αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας.

2. Ο ΑΕΔΟΕΕ που αιτείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας παρέχει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τις ακόλουθες πληροφορίες, όσον αφορά στον ίδιο, σχετικά με:

α) τα πρόσωπα που πραγματικά διεξάγουν τις εργασίες του,

β) την ταυτότητα των προσώπων που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα ειδική συμμετοχή, καθώς και το ύψος της συμμετοχής αυτής,

γ) το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του το οποίο καθορίζει και την οργανωτική δομή του, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο ΑΕΔΟΕΕ σκοπεύει να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις του δυνάμει των Κεφαλαίων ΙΙ, III, IV και, κατά περίπτωση, των Κεφαλαίων V, VI, VII και VIII,

δ) πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές και πρακτικές αμοιβών κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13, και

ε) πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις οι οποίες πραγματοποιούνται για την ανάθεση και τη δευτερεύουσα ανάθεση λειτουργιών σε τρίτους, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 20.

3. Ο ΑΕΔΟΕΕ που αιτείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας παρέχει επιπλέον στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τις ακόλουθες πληροφορίες, αναφορικά με τους ΟΕΕ τους οποίους προτίθεται να διαχειριστεί, σχετικά με:

α) τις επενδυτικές στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένων των τύπων των υποκείμενων επενδυτικών κεφαλαίων στην περίπτωση που ο ΟΕΕ αποτελεί επενδυτικό κεφάλαιο που επενδύει σε άλλα επενδυτικά κεφάλαια, και της πολιτικής του ΑΕΔΟΕΕ όσον αφορά τη χρήση μόχλευσης, καθώς και το προφίλ κινδύνου και τα άλλα χαρακτηριστικά των ΟΕΕ που διαχειρίζεται ή σκοπεύει να διαχειρισθεί, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τα κράτη μέλη ή τα τρίτα κράτη στα οποία οι ΟΕΕ είναι εγκατεστημένοι ή αναμένεται να εγκατασταθούν,

β) τον τόπο εγκατάστασης του κύριου ΟΕΕ στην περίπτωση που ο ΟΕΕ αποτελεί τροφοδοτικό ΟΕΕ,

γ) τον κανονισμό ή τα καταστατικά έγγραφα κάθε ΟΕΕ που σκοπεύει να διαχειρισθεί ο ΑΕΔΟΕΕ,

δ) τις ρυθμίσεις που έγιναν για το διορισμό θεματοφύλακα, σύμφωνα με το άρθρο 21, για κάθε ΟΕΕ που σκοπεύει να διαχειρισθεί ο ΑΕΔΟΕΕ, και

ε) οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες οι οποίες αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 23 για κάθε ΟΕΕ που διαχειρίζεται ή προτίθεται να διαχειρισθεί ο ΑΕΔΟΕΕ.

4. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν απαιτεί από ΑΕΔΑΚ του ν. 4099/2012, που αιτείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ΑΕΔΟΕΕ σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, να παράσχει πληροφορίες ή έγγραφα τα οποία η ΑΕΔΑΚ είχε ήδη παράσχει όταν ζήτησε άδεια λειτουργίας βάσει του ν. 4099/2012, υπό την προϋπόθεση ότι οι εν λόγω πληροφορίες ή έγγραφα εξακολουθούν να είναι επικαιροποιημένα.

5. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών σε τριμηνιαία βάση για τις άδειες λειτουργίας που χορηγήθηκαν ή ανακλήθηκαν σύμφωνα με το παρόν Κεφάλαιο.