Άρθρο 05 – Λοιπά στοιχεία της ρύθμισης

Η ρύθμιση χορηγείται ανά οφειλέτη και αφορά και τις οφειλές για τις οποίες αυτός ευθύνεται. Πρόσωπα που ευθύνονται για την καταβολή μέρους της οφειλής δικαιούνται να ρυθμίσουν το εν λόγω μέρος.

  • 16 Μαρτίου 2015, 13:45 | μαρία

    Να υπάρξει ρύθμιση για απαλλαγή τόκων και προσαυξήσεων για τον ΟΑΕΕ και στους υπο συνταξιοδότηση.

  • 16 Μαρτίου 2015, 10:59 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΡΑΠΗΣ

    ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΆ ΚΡΙΤΉΡΙΑ ΒΆΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΊΩΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΒΙΏΣΙΜΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΊΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΊ;
    ΘΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΕΑΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ;Ή ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ;

  • 16 Μαρτίου 2015, 01:35 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΩΝ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΩΝ ΚΑΤ’ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ.
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:
    Α.ΑΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ ΕΦ’ΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ. Β. ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ Ή ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Γ. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΕΠΙΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΔΕ ΝΑ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΓΩΓΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΟΦΕΙΛΗΣ.

    (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦ’ΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΦ’ΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ.)

  • 15 Μαρτίου 2015, 21:47 | Ιωάννης

    καλησπέρα,
    τι θα γίνεται στην περίπτωση που κάποιος ενώ έχει βεβαιωμένες οφειλές στον ασφαλιστικό φορέα και έχει κάνει παύση επαγγέλματος λόγω αιτήματος για συνταξιοδότηση? Μπορεί να ρυθμίσει μέρος των βεβαιωμένων οφειλών του στον ασφαλιστικό φορέα και παράλληλα να συνταξιοδοτηθεί αποπληρώνοντας από την σύνταξή του το υπόλοιπο των οφειλών του? Θα υπάρξει ξεχωριστή ρύθμιση ή θα προβλέπεται στην παρούσα? Τι θα γίνεται στην περίπτωση που σε ασφαλιστικό φορέα οφείλεται ποσό που προέρχεται κατά το ήμιση από προσαυξήσεις? θα υπάρξει διαχωρισμός οφειλών προς ασφαλιστικό φορέα και προς το υπουργείο οικονομικών και διαφορετική αντιμετώπιση?

  • 15 Μαρτίου 2015, 08:45 | telis

    Συγνώμη αλλά δε ξέρω εάν είναι το σωστό Άρθρο που κάνω το σχόλιο μου. Θα σας παρακαλούσα να δώσετε τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να μπορούν να συμψηφισουν (μέσω της εφαρμογής, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στην εφορία) την επιστροφή φόρου του προηγούμενουμενου έτους με διάφορες οφειλές που εχουν (πχ ΕΝΦΙΑ). Υπάρχουν αρκετοί φορολογούμενοι που χρωστάνε ΕΝΦΙΑ αλλά έχουν να λαμβάνουν και επιστροφή φόρου, δώστε τους τη δυνατότητα να το κάνουν online από το σπίτι τους.

    Με εκτιμηση

  • 13 Μαρτίου 2015, 22:57 | Νίκος Σαμπάνης

    Στην περίπτωση που υπάρχει μηνιαία παρακράτηση φόρου απο συνταξη όπως στην περίπτωσή μου, Θα πρέπει να αφαιρείται το ποσό της παρακράτησης, από το ποσό της ρύθμισης. πχ, αν η πάγια μηνιαία παρακράτηση φόρου από την σύνταξή μου είναι 7,5 ευρώ, και η ρύθμιση που μπορώ να κάνω είναι των 20 ευρώ, θα πρέπει να συμψηφίζεται και να καταβάλλω 12,5 ευρώ. Ευχαριστώ.

  • 13 Μαρτίου 2015, 21:17 | Ζουγανελης Ιωαννης

    «Πρόσωπα που ευθύνονται για την καταβολή μέρους της οφειλής δικαιούνται να ρυθμίσουν το εν λόγω μέρος» . Θα επρεπε σε περιπτωση οικογενειακης δηλωσης να παρεχεται η δυνατότητα ο καθε ενας συζυγος να ρυθμιζει το μερος των οφειλων που του αναλογουν.
    Το αναφερω για περιπτωσεις ζευγαριων που ειναι σε διασταση και ο ενας εκ των δυο αρνειται να δωσει διαζυγιο στον άλλον.
    Με το ισχυον καθεστως, ο συζυγος εμφανιζεται ως υποχρεος για την εξοφληση του συνολου της οικογενειακης φορολογιας εισοδηματος , τουλαχιστον για μια 2ετια εως οτου να μπορει να προχωρησει με τη διαδικασια του «αυτοματου διαζυγιου» και κατ’επεκταση να γινει και ο διαχωρισμος των ΑΦΜ.Προκειμενου λοιπον να μην χασει αυτη την πραγματικα ευεργετικη ρύθμιση θα πρεπει να αναλαβει να πληρωνει σε δόσεις (παντα με την ισχυουσα νομοθεσια) και μερος των οφειλων της συζύγου που αν το συνδυασουμε και με τυχον οφειλες του σε ασφαλιστικα ταμεία κανει ακομα και αυτη την δόση δύσκολο να διατηρηθεί.

    Εννοείται οτι σε ζευγαρια που δεν εμπίπτουν στη κατηγορία των «εν διαστάσει» η ανωτερω δυνατότητα δεν τα επιβαρύνει ουτε κατ’ελαχιστον σε σχεση με οτι ισχυει τώρα.

  • 13 Μαρτίου 2015, 16:04 | Κωνσταντίνα Χατζηνικολή

    Το ίδιο θα πρέπει να προβλεφθεί και για το οικογενειακό εισόδημα.

  • 12 Μαρτίου 2015, 21:55 | kasto

    Θα πρέπει να προβλεφθεί αυτό και σε επιμέρους νομοθεσίες, ώστε να αρθούν οι συνυπόχρεοι.
    Π.χ. στα πρόστιμα αυθαιρέτων οι συνιδιοκτήτες είναι συνυπόχρεοι.
    Η ρύθμιση μέρους της οφειλής από συνυπόχρεο να συνεπάγεται και περεταίρω άρση των συνεπειών.