Άρθρο 108 – Ασφαλιστική ενημερότητα κοινωφελών επιχειρήσεων

Για τις επιχειρήσεις που προβλέπονται στις διατάξεις του αρ. 252 του Ν.3463/06 (ΦΕΚ 114/Α’/8.6.2006), όπως ισχύει, τις δημοτικές και κοινοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ (κοινές ανώνυμες εταιρίες ΟΤΑ, αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρίες ΟΤΑ, δημοτικές ή κοινοτικές ανώνυμες εταιρίες OTA – μονομετοχικές), συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι οποίες λαμβάνουν επιχορηγήσεις από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παρέκκλιση του αρ. 26 του Α.Ν. 1846/51 (ΦΕΚ 179/Α/1-8-51), όπως ισχύει, ορίζεται ως προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους, η τελευταία εργάσιμη ημέρα -για τις δημόσιες υπηρεσίες- του επομένου μήνα από εκείνον κατά τον οποίο καταβλήθηκε η σχετική επιχορήγηση ή συνδρομή από την υπηρεσία χρηματοδότησης. Η διαπίστωση της εμπρόθεσμης καταβολής εισφορών αποδεικνύεται από επίσημο έγγραφο της υπηρεσίας χρηματοδότησης.
Κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων περί έκδοσης βεβαίωσης μη οφειλής από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, κατά το χρονικό διάστημα δήλωσης και ασφάλισης του προσωπικού, έως την εξόφληση των αντίστοιχων εισφορών σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, θα χορηγείται βεβαίωση μη οφειλής, με την προϋπόθεση της τήρησης των λοιπών προϋποθέσεων χορήγησης αυτής.

  • 19 Απριλίου 2016, 22:05 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗ

    να ενταχθεί στο παρόν άρθρο η ισχύς της προτεινόμενης διευκόλυνσης και για τα εποπτευόμενα ΝΠΙΔ που χρηματοδοτούνται ή επιχορηγούνται για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους