Άρθρο 33 – Αναπροσαρμογή συντάξεων – προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων

1. Οι ήδη καταβαλλόμενες κατά την δημοσίευση του νόμου κύριες συντάξεις, πλην όσων χορηγούνται από τον ΟΓΑ, αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με το άρθρο 14 αναλόγως εφαρμοζομένου, σε συνδυασμό με τα άρθρα 7, 8, 27, 28 και 12, βάσει των ειδικότερων ρυθμίσεων των επομένων παραγράφων.
2. Για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους των καταβαλλόμενων, έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού, συντάξεων, ως συντάξιμες αποδοχές λαμβάνεται υπόψη ο συντάξιμος μισθός επί του οποίου κανονίστηκε η ήδη χορηγηθείσα σύνταξη. Στις περιπτώσεις που ο συντάξιμος μισθός συνδέεται με ασφαλιστικές κατηγορίες ή ασφαλιστικές κλάσεις ή με τεκμαρτά ποσά, αυτός υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα τιμή τους κατά τη δημοσίευση του παρόντος. Στις λοιπές περιπτώσεις ο συντάξιμος μισθός λαμβάνεται σε τρέχουσες τιμές με τη χρήση των ποσοστών αναπροσαρμογής των συντάξεων όλων των ετών που έχουν μεσολαβήσει από την ημερομηνία συνταξιοδότησης ως την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης αυτής.

  • 20 Απριλίου 2016, 22:04 | ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑ…………

    Να προστατευθουν όλες οι χαμηλές συντάξεις.
    Υπάρχουν όμως και υψηλότατες συντάξεις που είχαν δοθεί σε εργαζόμενους που εργάστηκαν για λίγα χρόνια και πήραν και πολύ ψηλό εφαπαξ. Αυτές οι συντάξεις είναι τελείως άδικο να διατηρηθούν