Άρθρο 01 – Θεμελιώδεις αρχές του Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας

1. Οι κοινωνικές παροχές της Πολιτείας χορηγούνται στο πλαίσιο Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας, με σκοπό την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και κοινωνικής προστασίας, με όρους ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αναδιανομής και αλληλεγγύης των γενεών. Το Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας περιλαμβάνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τις παροχές υγείας, το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις προνοιακές παροχές και το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για τις ασφαλιστικές παροχές, όπως ρυθμίζεται από το νόμο αυτό.
2. Η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία και η κοινωνική πρόνοια αποτελούν δικαίωμα όλων των Ελλήνων Πολιτών και όσων διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Το Κράτος έχει υποχρέωση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας και για την απονομή των σχετικών παροχών σε όλους όσοι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
3. Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους χωρίς διάκριση.

  • 21 Απριλίου 2016, 07:22 | Μαν Χρυσόγελος

    Να εξαιρεθούν τουλάχιστον οι πολύτεκνοι υπάλληλοι, των όποιων δυσμενών αλλαγών και μειώσεων σε συντάξεις και εφάπαξ, καθότι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται σε τίποτα για την κατάντια των ασφαλιστικών μας ταμείων και από τη στιγμή κατά την οποία τυγχάνουν αμέσου συνταγματικής προστασίας.

    Να επανέλθει το επίδομα Γάμου και να υπάρξει αφορολόγητο παιδιών, είναι ντροπή να φορολογείται ο άγαμος το ίδιο με τον πολύτεκνο των 10 παιδιών…
    Να καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας στα πολυτεκνικά αυτοκίνητα

  • 21 Απριλίου 2016, 07:57 | Βασίλειος Νικολόπουλος

    Να προβλεφθεί η Κατάργηση των μειώσεων/περικοπών των μνημονιακών νόμων, ήτοι Ν.4024/2011 (άρθρο 1, παραγρ. 10α,β), Ν.4051/2012 (άρθρο 1, παραγρ. 1α,β), Ν.4093/2012, Άρθρο πρώτο ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Β.3.

  • 20 Απριλίου 2016, 22:52 | Μαν Χρυσόγελος

    Συμμετέχουμε στη διαβούλευση, αλλά αυτή είναι εμπαιγμός και ΑΚΥΡΟΣ ο νόμος που θα ψηφιστεί με βάση αυτή, διότι η διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ταλανίζει την κοινωνία με μεγάλες απεργίες και αντιδράσεις γίνεται προσχηματικά και καταχρηστικά για περίοδο μόνο μιας ημέρας!. Επομένως ακόμη και αν ψηφιστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να αναπέμψει τον νόμο στη Βουλή…

  • 20 Απριλίου 2016, 22:02 | ΦΩΤΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

    Είναι σχεδόν αδύνατη η καταχώρηση γνώμης στην δ. διαβ. των ΔΥΟ 24ώρων. Σε βγάζει έξω με την σημείωση Error: Time limit is exhausted. Please enter CAPTCHA value again. Click the BACK button on your browser, and try again.
    Σε δυο 24ωρα πόσοι Έλληνες θα προλάβουν να πληροφορηθούν εγκαίρως για την δημόσια διαβούλευση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος;
    Πάντως, είναι ΑΚΥΡΗ η διαβούλευση και ΑΚΥΡΟΣ ο νόμος που θα ψηφιστεί με βάση αυτή, διότι η διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που ταλανίζει την κοινωνία με μεγάλες απεργίες και αντιδράσεις, γίνεται προσχηματικά και καταχρηστικά για περίοδο μόνο δύο ημερών. Επομένως ακόμη και αν ψηφιστεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να αναπέμψει τον νόμο στη Βουλή.

  • 20 Απριλίου 2016, 20:27 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΒΡΙΑΔΗΣ

    Είναι ΑΚΥΡΗ η διαβούλευση και ο ΑΚΥΡΟΣ νόμος που θα ψηφιστεί με βάση αυτή, διότι η διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ταλανίζει την κοινωνία με μεγάλες απεργίες και αντιδράσεις γίνεται προσχηματικά και καταχρηστικά για περίοδο μόνο δύο ημερών. Επομένως ακόμη και αν ψηφιστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να αναπέμψει τον νόμο στη Βουλή

  • 20 Απριλίου 2016, 19:06 | agka

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΜΠΗΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ Η ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

  • 20 Απριλίου 2016, 17:10 | Παναγιώτης Ν.

    Πολλά μπορείς να σούρεις στους προηγούμενος σε ότι αφορά το ασφαλιστικό.
    Ουδέποτε όμως πείραξαν ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ δικαίωμα, ενώ ακόμα και την «Αρχή της μη αναδρομικής ισχύος» που είναι η εμπιστοσύνη του πολίτη στην προοπτική μη ανατροπής ήδη κεκτημένων δικαιωμάτων ή ήδη δημιουργημένων έννομων σχέσεων ή καταστάσεων, το έκαναν το πολύ σε βάθος 2 ετών και για ελάχιστες περιπτώσεις.
    Έτσι λοιπόν αυτό το Νομοσχέδιο καταστρατηγεί αυτήν την Αρχή.
    Αν πειράξει θεμελιωμένα δικαιώματα, τότε θα πέσει με την πρώτη προσφυγή στο πρώτο δικαστήριο και τελεσίδικα μετά από 2 χρόνια στο ΣτΕ.
    Ο επαναυπολογισμός των ήδη συντάξεων γίνεται μόνο και μόνο για να περάσει στα μαλακά η απόφαση του ΣτΕ του 2012. Αν θα περάσει βέβαια, είναι άλλη υπόθεση.
    Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, όταν εφαρμόζεις καινούργιο ασφαλιστικό νόμο και πειράζεις τους παλιούς. Όπου και να κοιτάξεις, Γερμανία, ΗΒ ακόμα και Ιταλία, υπάρχουν οι νυν και οι καινούργιοι. Και φυσικά σε βάθος 10ετίας. Ακόμα και εμείς είχαμε τους πριν και μετά 93, αλλά και τους πριν και μετά το 2010.

  • 20 Απριλίου 2016, 16:09 | free lancer

    Το παρόν ασφαλιστικό σύστημα είναι για να πληρωθούν οι συντάξεις των τωρινών συνταξιούχων επειδή δεν υπάρχουν χρήματα και καλούμαστε να πληρώσουμε οι υπόλοιποι που δουλεύουμε. Δεν είναι για να πάρουμε σύνταξη οι ίδιοι, γιατί τα χρήματά μας δεν επενδύονται κάπου. Γίνονται μισθοί και συντάξεις άλλων.
    Ένας ελεύθερος επαγγελματίας/επιχειρηματίας που όλη του η ζωή είναι η δουλειά του πως διασφαλίζεται ότι θα λάβει σύνταξη ανάλογη των ποσών που έχει πληρώσει; Διασφαλίζεται από κάπου ότι μπορεί να κατάσχει έστω ακίνητα του ελληνικού δημοσίου αν το ελληνικό δημόσιο δεν τηρήσει τις συμφωνίες του όπως έχει φανεί μέχρι τώρα; Η απάντηση είναι ότι δε διασφαλίζεται.
    Έχετε σύστημα να μου πείτε πόσα χρήματα έχει ο προσωπικό μου λογαριασμός κάθε χρόνο, που επενδύθηκαν με τι κέρδη και με τι έξοδα; Αν κρίνω ότι τα χρήματα δεν επενδύονται σωστά π.χ. με επιτόκιο >4% θα μπορέσω να τα πληρώσω φόρο και να τα πάρω να τα επενδύσω όπου κρίνω εγώ σκόπιμο;
    Αν στα 55 έτη φύγω για εξωτερικό και προσληφθώ εκεί με τις επιτόκιο θα μεταφέρετε τα χρήματα που θα έχω πληρώσει στην Ελλάδα στο εξωτερικό ώστε να λάβω σύνταξη από εκεί;
    Αν τα επένδυα μόνος μου τα χρήματα θα είχα επιτόκιο άνω του 3% και αν τα επένδυα στην επιχείρηση μου θα είχα άνω του 10% (δεν προσμετράω τον προσωπικό μου χρόνο γιατί έχω έτοιμο το μηχανισμό).
    Μέχρι τώρα έχουμε καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για εφάπαξ βοήθημα. Δεν θέλω εφ’ άπαξ βοήθημα. Θα μου επιστρέψετε τις ασφαλιστικές μου εισφορές, σε πόσο χρόνο και με τι τόκο;
    Ποιος με διασφαλίζει ότι σε 15 χρόνια δε θα βγάλετε νέο τρόπο υπολογισμού στα ασφαλιστικό και θα πείτε μόνο τη βασική σύνταξη δίνω 350 ευρώ τα υπόλοιπα χάθηκαν και όλοι να πάτε σε ιδιωτικές συντάξεις. Τότε που θα είμαι σε 5 έτη για να βγω στη σύνταξη θα έχω χάσει τις ασφαλιστικές εισφορές μου θα είμαι γέρος και δε θα έχω χρόνο να αποταμιεύσω σε ιδιωτική σύνταξη γιατί θα με έχετε κλέψει εσείς.
    Πως διασφαλίζονται ότι δε θα με πληρώσετε σε εθνικό νόμισμα ενώ εγώ σας έχω πληρώσει σε ευρώ;

    Εγκυκλοπαιδικά οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα κράτη που τους σέβονται είναι λιγότερο του 10% των κερδών.
    Δεν είναι δυνατόν σε ένα άθλιο σύστημα υγείας που αν δε δώσεις φακελάκι να εξυπηρετηθείς σωστά αν έχεις εισόδημα 50.000+ να το πληρώσεις 3.500 ευρώ όταν έχεις τις ίδιες παροχές με λιγότερο από τα μισά λεφτά στον ιδιωτικό τομέα.
    Δώστε το δικαίωμα να επενδύουμε όπως εμείς θέλουμε τα χρήματά μας για σύνταξη όπως γίνεται στην Αμερική.
    Το ασφαλιστικό, κλάδος υγείας, εφάπαξ και η φορολογία με έκτακτες εισφορές ξεπερνούν το 65%. Αν συναστρέφεσαι με ιδιώτη και εισπράξεις 123 ευρώ και είναι όλα κέρδη τότε τα 23 είναι ΦΠΑ τα 65+ για φόρους και σου μένουν τα 35- ευρώ αφού έχεις πληρώσει τέλη επιτηδεύματος.
    Αναγκάζετε τον κόσμο να φοροδιαφεύγει να επιβιώσει. Ο ιδιώτης θα γλιτώσει τα 23 ευρώ πληρώνοντας 100 ευρώ μαύρα και ο επαγγελματίας τα 65 ευρώ από εσάς.
    Η λύση είναι μόνο να έρθει ανάπτυξη με θέσεις εργασίας και να φορολογηθούν τα κέρδη από την ανάπτυξη. Όλα τα άλλα είναι απλό ξεζούμισμα από αυτούς που δε μπορούν να φοροδιαφύγουν τους οποίους θα αναγκάσετε να φύγουν από την Ελλάδα.
    Αυτοί που βγάζουν χρήματα σαν ελεύθεροι επαγγελματίες θα βρουν τρόπο να γλιτώσουν. Δεν βγάζουν χρήματα τυχαία…

  • 20 Απριλίου 2016, 15:51 | ΤΖΙΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Κύριοι τῆς Κυβέρνησης δὲν εἶναι σοβαρά πράγματα αὐτὰ. Είναι ΑΚΥΡΗ η διαβούλευση και ΑΚΥΡΟΣ ο νόμος που θα ψηφιστεί με βάση αυτή, διότι η διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που ταλανίζει την κοινωνία με μεγάλες απεργίες και αντιδράσεις, γίνεται προσχηματικά και καταχρηστικά για περίοδο μόνο δύο ημερών. Επομένως ακόμη και αν ψηφιστεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να αναπέμψει τον νόμο στη Βουλή.

  • 20 Απριλίου 2016, 12:03 | Ιωάννης παππας

    Μια λύση
    Αν κάποιος έχει αδήλωτους εργαζόμενους τούτου αφαιρούμε το ΑΦΜ
    Αν δεν κόβει αποδείξεις το ιδιο
    Αν απασχολεί συνταξιούχους χωρίς να το δηλώνει το ιδιο
    Τοτε θα σταματήσει η παρανομία
    Ομως δεν το θελουμε γιατι αυτοί ψηφίζουν
    το πρόστιμο όσο και να ειναι δεν λύνει τιποτε

  • 20 Απριλίου 2016, 11:10 | Πάνος Καπαδέλης

    Ένα και μοναδικό σχόλιο καθώς οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανώφελο.
    Κύριοι της κυβέρνησης, έτσι κι αλλιώς, την έννοια της δημόσιας διαβούλευσης στην Ελλάδα, τόσο εσείς όσο και οι προκάτοχοί σας την έχετε καταντήσει κουρελόχαρτο. Μόνο που αυτή τη φορά μας κοροϊδεύεται κατάμουτρα και ξεδιάντροπα. Σκάρτες δύο (2) ημέρες για μια τάχα μου, δημόσια διαβούλευση επί ενός σχεδίου νόμου 138 άρθρων και 222 σελίδων. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάτε πλέον. Πείτε στα ίσια <>, είναι κι αυριανή ημερομηνία λήξης της «διαβούλευσης» που ταιριάζει γάντι στην περίσταση, να τελειώνουμε.
    Ντροπή σας!

  • 20 Απριλίου 2016, 10:12 | Αιμίλιος Ριζογιάννης

    Γιατί μας δουλεύετε, αφού οι διαβουλεύσεις γίνονται για τα μάτια. Ποτέ δεν λαμβάνετε υπ’ όψιν σας όσα γράφονται και προτείνονται. Τίποτα σωστό δεν έχει προταθεί ποτέ; Έλεος.

  • 19 Απριλίου 2016, 23:25 | Σέργιος Μαναράκης

    Πρώτο Σημείο:

    Κύριε Υπουργέ,

    επικαλείστε για ισότητα στις εισφορές μεταξύ μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών. Ξεχνάτε όμως:
    1. ότι οι μισθωτοί έχουν αφορολόγητο, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες ΔΕΝ έχουν
    2. ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ, ενώ οι μισθωτοί όχι.

    Που λοιπόν είναι η ισότητα;

    Δεύτερο Σημείο:

    Κύριε Υπουργέ,

    είχατε δηλώσει σε συνέντευξή σας, ότι το δίκαιο είναι η συνολική επιβάρυνση από τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές δεν πρέπει να ξεπερνά ένα ποσοστό της τάξης του 55 – 60% γιατί, όπως είχατε πει, στην ουσία όλα αυτά καταλήγουν στο κράτος.

    ΟΜΩΣ επιπλέον αυτών ο κάθε ένας (μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας, εκεί έχουμε ισότητα) πληρώνει:
    1. ΦΠΑ
    2. Λοιπούς έμμεσους φόρους (π.χ. στη βενζίνη κλπ)
    3. ΕΝΦΙΑ ή αν δεν έχει ακίνητη περιουσία το νοίκι του
    4. Εισφορά Αλληλεγγύης
    5. Τέλος πολυτελείας (ακόμα και αν το … πολυτελές αυτοκίνητό του είναι πολυτεκνικό αυτοκίνητο με κόκκινες πινακίδες γιατί, όπως εγώ, έκανε το «λάθος» να κάνει τρία παιδιά)
    6. Τέλος κυκλοφορίας για το ή τα ΙΧ του
    7. Δημοτικά Τέλη
    8. Εισφορά για την ΕΡΤ
    9. Διόδια
    10. Ασφάλεια για το ή τα ΙΧ του (που είναι υποχρεωτική)
    11. ΔΕΗ
    12. ΟΤΕ – Κινητό
    13. ΕΥΔΑΠ
    14. Τέλη κινητής τηλεφωνίας
    15 Επιπλέον δε αυτών ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει ΚΑΙ το τέλος επιτηδεύματος (αν κάνετε μια απλή διαίρεση θα δείτε σε εισόδημα 20.000 ευρώ το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ είναι 3,25%.)

    Αυτά δεν πάνε στο κράτος με την όποια μορφή του;

    ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ να δείτε τί πραγματικά μένει στον καθένα μας;;;

    Να σας βοηθήσω.
    Ας πούμε ότι μετά την αφαίρεση των εξόδων το εισόδημα ενός ελεύθερου επαγγελματία (ας πούμε δικηγόρου) καταλήγει να είναι 20.000 ευρώ.

    Από αυτά θα καταβάλει για εισφορές

    20.000 Χ 37,95% = 7.590 ευρώ (Σημειωτέον ότι με τα σημερινά δεδομένα θα κατέβαλε το πολύ 5.500 ευρώ, άρα είναι εξ ορισμού χαμένος). Θα του μείνουν λοιπόν 12.410 ευρώ.

    Από αυτά θα καταβάλει:
    για φόρο 12.410 Χ 22% = 2.730,20 ευρώ, και
    για τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ.

    Θα του μείνουν λοιπόν 9.029,80 ευρώ ή 752 το μήνα.

    Με αυτά πρέπει:

    1. Να πληρώσει όλα τα παραπάνω
    2. Να ζήσει, δηλαδή να πληρώσει για το supermarket
    3. Να μορφώσει τα παιδιά του (ξένες γλώσσες, αθλήματα, δραστηριότητες κλπ)

    Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;;;

  • 19 Απριλίου 2016, 22:38 | ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΛΤΕΖΗΣ

    ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
    ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ…
    ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
    ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

  • 19 Απριλίου 2016, 22:34 | Π.Δ

    Πιο άδικο και από την ίδια την αδικία.
    Δηλαδή ένας που έχει καλές μισθολογικές αποδοχές, λόγω επιτελικής εργασίας, αυξημένης ευθύνης κλπ και έχει πολλά χρόνια υπηρεσίας…θα υποστεί μειώσεις σύνταξης 30% !!!! Τι διάκριση είναι αυτή??
    Τιμωρείται δηλ. όποιος δουλεύει σκληρά υπεύθυνα και έχει πολλά χρόνια Υπηρεσίας???

  • 19 Απριλίου 2016, 20:42 | Αρίσταρχος

    Τρομερή δημοκρατικότητα η διαβούλευση επί 1 (μία) ημέρα! Ξεπεράσατε και τους τροϊκανούς! Οι δικηγόροι απεργούν επί 3 μήνες ζητώντας πραγματική διαβούλευση. Έχετε γραμμένη την κοινωνία και θα σας γράψει ομοίως!

  • 19 Απριλίου 2016, 15:05 | ekdd

    test/ekdda