Άρθρο 25 Λειτουργία ραδιοερασιτεχνικών σταθμών αλλοδαπών στην Ελλάδα

1. Η ισχύς εκπομπής του ραδιοερασιτεχνικού σταθμού αλλοδαπού καθώς και οι συχνότητες λειτουργίας του, σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνουν τα όρια ισχύος και τις ζώνες συχνοτήτων που ισχύουν στην Ελληνική νομοθεσία.

2. Εάν ο αλλοδαπός ραδιοερασιτέχνης μείνει προσωρινά (μέγιστο χρονικό διάστημα τριών μηνών) στην Ελλάδα, λειτουργεί τον σταθμό του εντός του Ελληνικού ραδιοχώρου χρησιμοποιώντας το πρόθεμα “SV” ακολουθούμενο από τον αριθμό Ελληνικής ραδιοερασιτεχνικής περιοχής, ακολουθούμενο από το δικό του χαρακτηριστικό κλήσεως, ακολουθούμενο από το /P ή /M ή /MM ή /AM κατά περίπτωση. Ο υπόψη ραδιοερασιτέχνης έχει δικαίωμα χρήσης ΕΔΚ σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού.

3. Ο αλλοδαπός ραδιοερασιτέχνης που μένει προσωρινά (μέγιστο χρονικό διάστημα τριών μηνών) στην Ελλάδα, δεν δικαιούται προστασίας έναντι επιβλαβών παρεμβολών σύμφωνα με την Σύσταση T/R 61-01 της CEPT.

  • 22 Μαΐου 2011, 16:35 | Σωτήρης Παπ

    Σύμφωνα με την γενικότερη θεμελειώδη αρχή ίδρυσης της ΕΕ οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν δικαίωμα απολύτως ελεύθερης διακίνησης ΕΝΤΟΣ των ορίων της ΕΕ. Η Ελλάς είναι ΠΛΗΡΕΣ μέλος της ΕΕ εξ’αρχής της (και μάλιστα & της ΕΟΚ από τα τέλη της δεκαετίας του 70) οπότε είναι σαφές ότι αυτή η θεμελειώδης αρχή ισχύει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και για τους Ευρωπαίους πολίτες που έρχονται ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ στην επικράτεια της Ελλάδος!
    Το δικαίωμα διαμονής πολιτών της ΕΕ εντός άλλης χώρας μέλους από αυτήν που πρεοέρχονται είναι οι 6 ΜΗΝΕΣ άνευ καμίας υποχρέωσεις τους να γνωστοποιήσουν η λάβουν οποιοδήποτε έγγραφο προς την διαμονή τους αυτή! Έστω λοιπόν ότι ένας Γάλλος ραδιοερασιτέχνης έρχεται και διαμένει ΕΛΕΥΘΕΡΑ (όπως η ΕΕ με την ιδρυτική π΄ραξη της επιτρέπει) γιά διάστημα 5 μηνών! Πως θα του παύσετε την ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητά του πέραν των 3 μηνών που επικαλείστε (εσφαλμένα & αντικαταστατικώς βάσει της ΕΕ) ότι είναι ο μέγιστος δυνατός νόμιμος χρόνος προσωρινής διαμονής!
    Ειδικά μάλιστα όταν αυτός ο χρόνος δεν απαιτείται να προσμετράται ως συνεχής παρουσία, βάσει των Ευρωπαϊκών Οδηγιών & Εναρμονήσεων (υπεράνω του εσωτερικού δικαίου αποφάσεων της ΕΕ που αυτομάτως υποχρεούται να ενσωματώσει κάθε κράτος μέλος της ΕΕ). Ο χρόνος των Χ μηνών είναι αθροιστικώς δηλαδή μπορεί να είναι ανά 1 ημέρα εντός της επικρατείας της χώρας προέλευσης & ανά 1 ημέρα σε άλλη χώρα μέλος, κατά την διάρκεια ενός έτους 365 ημερών!
    Υπάρχει μιά εμφανής ασάφεια επί του άρθρου αυτού και συγκεκριμένα της παραγράφου 2. αυτού!
    Η επίκλησης των 3 μηνών είναι κατά τα ορίζομενα από την ΕΕ περί ελευθέρας διακίνησης – διαμονής πολιτών της εντός των καρτών μελών αυτής, σαφέστατα εσφαλμένη, και θα δύναται να δημιουργήσει προβλήματα ακόμα & ενδοκοινοτικών σχέσεων!
    Άλλωστε η τάση της άδειας κατά CEPT ή ευρυτέρως γνωστής πλέον ως HAREC είναι η εναρμόνισης των αδειοδοτημένων ραδιερασιτεχνών εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ώστε να απαλοιφθούν ακριβώς οι κατά κράτος μέλος της ΕΕ ασαφής «περιορισμοί» ή «υπερβολές’ διαφορετικών αντιμετωπήσεων σε ΕΛΕΥΘΕΡΑ διακινούμενους η & ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ πολίτες της ΕΕ κατόχους ΝΟΜΙΜΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ» ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ!
    Χρειάζεται λίγο καλύτερη & σαφώς προσεκτικότερη διατύπωση στο τι ακριβώς θα ισχύει για Αλλοδαπούς ραδιοερασιτέχνες, διακρίνοντας σαφώς τους προερχόμενους πολίτες από χώρες μέλη της ΕΕ και τις τρίτες χώρες!

  • 19 Μαΐου 2011, 19:27 | ΧΑΛΔΑΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ SV8ΚΜΥ

    Αν μιλουν σε γλωσσα που δεν γνωριζω δυο αλλοδαποι,πωσ θα ξερω αν αυτα που λενε ειναι νομιμα για να καλεσω την εεττ οπωσ προβλεπεται? Πρεπει να γνωριζω π.χ και πακιστανικα εκτοσ απο ελληνικα?