Άρθρο 14 Ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι

1. Οι ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι μπορούν να διοργανώνουν εκπαιδευτικά ή ενημερωτικά προγράμματα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ραδιοερασιτεχνικού, στην ορθή και ασφαλή χρήση ραδιοεξοπλισμού και την βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης ενδιαφερομένων για την άσκηση της ραδιοερασιτεχνικής υπηρεσίας.

2. Μετά την επιτυχή περάτωση των υπόψη προγραμμάτων, οι ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι μπορούν να χορηγούν βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης.

  • 31 Μαΐου 2011, 08:41 | sw2hrr

    § 2: Μετά την επιτυχή περάτωση των υπόψη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι μπορούν να χορηγούν βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης.

    H παράγραφος αυτή πρέπει να διαγραφεί.

  • 30 Μαΐου 2011, 14:30 | ΠΡΟΤΥΠΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

    2. Μετά την επιτυχή περάτωση των υπόψη προγραμμάτων, οι ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι μπορούν να χορηγούν βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης.

    Εφόσον στον νέο Κανονισμό δεν προβλέπεται προφορική εξέταση υποψηφίων η παράγραφος αυτή δεν έχει νόημα και πρέπει να διαγραφεί.

  • 30 Μαΐου 2011, 10:39 | SV1BJY

    Είναι σαφές ότι οι σύλλογοι μπορούν να κάνουν αυτά που περιγράφονται, ίσως περισσότερα, ίσως και τίποτα! Και πάντα κρίνονται από τα μέλη τους. Όσοι λοιπόν έχουν παράπονα από τον σύλλογο τους να πάνε στην Γενική Συνέλευση να τα εκθέσουν. Όσοι έχουν παράπονα από σύλλογο στον οποίο δεν ανήκουν να πάνε σε γιατρό!
    Προτείνω την απαλοιφή του άρθρου.

  • 29 Μαΐου 2011, 10:58 | s. karakostas

    Είναι σωστό ο Κανονισμός να δώσει περισσότερες ευθύνες στην ΕΕΡ και στους άλλους συλόγους. Η ευθύνη που θα δοθεί εκ μέρους της Πολιτείας θα βοηθήσει και τους συλλόγους και τους ραδιοερασιτέχνες. Να μειωθεί η καχυποψία και η σκέψη οτι «αυτά δεν γίνονται στην ΕΛλάδα». Προτείνω να δοθεί η ρητή δυνατ’οτητα σε συλλόγους να παρέχουν ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ (έστω σε συλλόγους που θα το θελήσουν ή μπορούν να πιστοποιηθούν στην ΕΕΤΤ ή στο Υπουργείο ή κάτι άλλο) Σήμερα ξέρουμε οτι αρκετοί σύλλογοι το κάνουν αυτό ΑΛΛΆ δεν είναι αναγνωρισμένη η συμβολή τους. Είναι υποχρεωση της κοινωνίας των ραδιοερασιτεχνων που εκφράζεται τόσο πολύ σημαντικά απο την ΕΕΡ και τους άλλους συλλόγους να προστατέψουν τα δικαιώματα των ραδιοερασιτεχνων και συνεπώς τη καλή χρήση του φάσματος και την τήρηση ενός σωστού-υψηλού Ελληνικού ραδιοερασιτεχνικού επίπεδου.
    Γιατι λοιπόν δεν βάζετε αυτο που έχουν οι Άγγλοι (κι άλλες προηγμένες ραδιοερασιτεχνικά χώρες)για το AROS;;

    ΠΑΡΑΘΈΤΩ ΤΑ ΕΞΉΣ ΑΠΟ ΤΟ OFCOM ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ:
    » The amateur radio movement has its own observation service and its objective is to monitor problems on the amateur bands and try to resolve them amicably. It is called the Amateur Radio Observation Service (AROS). It works quietly and calmly through a network of dedicated observers who operate confidentially.

    If you send the information you have collected to AROS either directly or, preferably, via your club or repeater group, then AROS can look into the problem and attempt to resolve it.

    Often it will succeed but where abusers persist in their behaviour, AROS will send fully documented cases to the Radiocommunications Agency for possible action.»

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ? Ε! KAI MH MOY ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    Προτείνω να μπεί κάτι παρεμφερές στον νέο κανονισμό.

  • § 2: Μετά την επιτυχή περάτωση των υπόψη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι μπορούν να χορηγούν βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης.

    Εφόσον στον νέο Κανονισμό δεν προβλέπεται προφορική εξέταση υποψηφίων, ούτε απαλλαγή από αυτή όσων έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς τα μαθήματα που διοργανώνουν οι σύλλογοι, η παράγραφος αυτή δεν έχει νόημα και πρέπει να διαγραφεί.

  • Προτείνω την απαλοιφή του άρθρου 14 περί ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων. Οι σύλλογοι είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ενεργούν σύμφωνα με το καταστατικό τους. Δεν χρειάζεται κάποιες από τις λειτουργίες τους να συμπεριληφθούν στον παρόντα νόμο.
    Με εκτίμηση.

  • Η χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνουν ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι δεν έχει κανένα νόημα εφόσον δεν κοινοποιείται και δεν αξιολογείται το περιεχόμενο του εν λόγω προγράμματος.
    Τι νομική υπόσταση μπορούν να έχουν οι εν λόγω βεβαιώσεις;

    Για τον ΣΥ.ΡΑ.Π.
    SV2DOF

  • 22 Μαΐου 2011, 15:18 | Ραδιοερασιτέχνης

    Συμφωνώ με την ύπαρξη κάποιου είδους ανεξάρτητης από συλλόγους και υπουργεία συνομοσπονδίας, διαφωνώ όμως με την αναβάθμιση της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών σε αυτό το ρόλο.
    Στο πέρασμα των προηγουμένων ετών η ΕΕΡ έχει δείξει αλαζονική και αθηνοκεντρική στάση, ειδικά σε ότι αφορά τη διακίνηση των QSL καρτών, εκβιάζοντας εμμέσως όλα τα μη μέλη της, αν θέλουν τις κάρτες τους, να πρέπει να εγγραφούν μέλη σε αυτή.
    Τον έλεγχο των καρτών θα πρέπει να τον έχει η ανεξάρτητη συνομοσπονδία, στην οποία θα υπάγονται υποχρεωτικά όλοι οι ανά το πανελλήνιο σύλλογοι, ενώσεις, και η οποία θα στηρίζεται οικονομικά από αυτούς.
    Η χρηματική αναλογία του κάθε τέτοιου οργάνου προς την συνομοσπονδία θα είναι ανάλογη των εγγεγραμμένων μελών του συλλόγου, ένωσης, έτσι ώστε ΟΛΟΙ οι εγγεγραμένοι σε ένα σύλλογο, ένωση κτλ, Έλληνες ραδιοερασιτέχνες, να μπορούν να διακινούν τις κάρτες τους ελεύθερα,
    και φυσικά να είναι μέλη στο σύλλογο της αρεσκείας τους!
    Πιστεύω πως αυτό θα ήταν το πιο δίκαιο για όλους μας,
    και έτσι δεν θα χρειάζεται να είμαι μέλος και στον τοπικό μου σύλλογο, και στην αλαζόνα ΕΕΡ.

    Η άποψή μου

  • 22 Μαΐου 2011, 13:40 | Γιώργος Παρόγλου SW1NZA

    Από τη στιγμή που καταργείτε η προφορική εξέταση των υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών (SY) η (SV) ποιά θα είναι η χρησιμότητα της βεβαίωσης που θα αποκτά εις έκαστος από το σύλλογο ??

  • 20 Μαΐου 2011, 06:36 | Κ. Κράλλης SV1XV

    Παρόλο που η ύπαρξη μιας ομοσπονδίας θα ήταν θετική και με βρίσκει σύμφωνο, δεν μπορώ να καταλάβω τι θέση έχει αυτή η συζήτηση σε ένα σχέδιο Υπουργικής Απόφασης. Μήπως εμμέσως ζητείται να μας επιβάλει την δημιουργία ομοσπονδίας το Υπουργείο ?

  • 19 Μαΐου 2011, 09:19 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Αγαπητέ συνάδελφε Δημήτρη, Η Ένωση ήταν ο πρώτος φορέας που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.
    Δυστυχώς απέδειξε πως δεν μπορούσε ούτε τότε, αλλά ούτε τώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
    Προφανώς είσαι νεότατος στην ηλικία και στο χώρο, γιατί θα ήξερες πως συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι η αιτία που το χόμπυ μας κατάντησε στο σημείο αυτό.

    Εκ των πραγμάτων, όταν βλέπεις έναν άνθρωπο επι 30+ χρόνια στην ίδια προεδρική καρέκλα, καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση αλλαγής.

    Αυτός επίσης είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο μειώνεται ο αριθμός των μελών της και οι υπόλοιποι Σύλλογοι δεν ενδιαφέρονται για οποιαδήποτε συνεργασία.

  • Μέχρι τώρα, η πιστοποίηση που έδινε κάθε Ράδιοερασιτεχνικός φορέας για την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων προετοιμασίας για την εξετάσεις απόκτησης του πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, είχε μια ανταπόκριση από πλευράς ΥΥΜΔ.
    Ο υποψήφιος κατέθετε την βεβαίωση του Συλλόγου και απαλλασσόταν από μέρος των εξετάσεων.
    Θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη παρόμοιας αντιμετώπισης, για το νέο σύστημα διεξαγωγής των εξετάσεων. Πρόταση μας είναι η μείωση του αριθμού των ερωτήσεων σε ίδιες ποσοστιαίες μονάδες για όλες τις κατηγορίες (τεχνικές, θεωρητικές κ.τ.λ) ή απαλλαγή συγκεκριμένης κατηγορίας,ανάλογα με την κατηγορία που θα εξεταστεί ο υποψήφιος.

    Πιστεύουμε πως κάθε υποψήφιος Ραδιοερασιτέχνης, πρέπει να έχει κίνητρα που να τον ωθούν στην προσέγγιση ενός Συλλογικού οργάνου, ώστε να μπορεί να αποκτήσει, κατά το δυνατόν, ουσιαστικότερες γνώσεις και εμπειρία για την μελλοντική του δραστηριότητα.

    Ακόμη και μετά την απόκτηση του πτυχίου, ένα Συλλογικό όργανο προσφέρει τις υπηρεσίες του στα μέλη του.
    Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα Παγκόσμια Ράδιοερασιτεχνικά δρώμενα.

  • Θα συμφωνήσω με την αναγκαιότητα υπαρξης απο κοινά αποδεκτου, θεσμικου οργάνου/ομοσπονδίας που να μπορεί να εκφράζει άπαντες τους ραδιοερασιτέχνες και όχι τους λίγους και μόνο.

  • Θα επαναλάβω και σε αυτή τη διαβούλευση, ότι χρειαζόμαστε ένα ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ όργανο, μία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ πάνω από τους Συλλόγους.

    Επειδή πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί από όλους μας, ΠΡΟΤΕΙΝΩ την αναβάθμιση της ΕΕΡ σε Ομοσπονδία και το λέω εγώ που έχω πει αρκετά (όχι καλά) γι’ αυτήν.

    Έχει ΟΛΑ τα προσόντα για αυτό το ρόλο. Όλοιέχουμε τις διαφωνίες μας με την ΕΕΡ, αλλά ΜΟΝΟ αυτή θα μπορούσε να ενσαρκώσει αυτό το ρόλο.
    Σίγουρα κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο διαδικαστικά, ίσως και Νομικά, αλλά η Ομοσπονδία είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που τόσα χρόνια λείπει από το SV.

  • Προτείνω την ταυτοποίηση των Ρ/Ε Συλλόγων από το ΥΥΜΔ. Μπορεί να είναι κατατιθεμένο ένα Καταστατικό στο Πρωτοδικείο, αλλά είτε είναι Πρωτοβάθμιο είτε Δευτεροβάθμιο Όργανο θα πρέπει να ελεγχθεί η ύπαρξή του και η δράση του.
    Και αν θέλουμε να είμαστε και σοβαροί, οι Σύλλογοι να καταθέτουν τα πεπραγμένα τους στο ΥΥΜΔ, όπως κάνουν οι Πιστοποιημένες Εθελοντικές Οργανώσεις στην Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας.
    Σας πληροφορώ ότι υπάρχουν Ρ/Ε Σύλλογοι «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» χωρίς έδρα, χωρίς μέλη, χωρίς έργο, μόνο ΔΣ και εκείνο ίσως όχι και άρτιο.