Άρθρο 4 Εξεταστική Επιτροπή

1. Με απόφαση της ΑΠΥ συγκροτείται «Εξεταστική Επιτροπή» διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, ετήσιας διάρκειας. Με την απόφαση αυτή, ορίζεται ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής και δύο (2) τακτικά μέλη, με τους αναπληρωματικούς τους.

2. Η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτείται από υπαλλήλους της ΑΠΥ. Η Εξεταστική Επιτροπή συγκαλείται έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της και λαμβάνει αποφάσεις κατά πλειοψηφία.

  • 31 Μαΐου 2011, 10:10 | Μπαξεβανης Αθανασιος – SV7JWS

    Θα ηταν καλυτερο στην επιτροπη να υπαρχει και ενας ραδιοερασιτεχνης ο οποιος γνωριζει εκ των εσω τα πραγματα ωστε να μπορει να επιλυφθει οποιουδηποτε θεματος προκυψει κατα τη διαρκεια των εξετασεων και ενδεχομενως ο απλος υπαλληλος δε θα γνωριζει.
    Τωρα εαν υπαρχει η υπονια οτι οι ραδιοερασιτεχνες μπορει να βοηθανε στα θεματα και αλλα τετοια, πιστεψτε οτι οι ραδιοερασιτεχνες ειναι ποιο αυστηροι κριτες και αυτο που τους ενδιαφερει ειναι οι νεοι ραδιοερασιτεχνες που θα βγουν να ειναι γνωστες και λατρεις του αντικειμενου και οχι περαστικοι που θελουν μια αδεια για να καλυψουν αλλες δραστηριοτητες τους…

  • 28 Μαΐου 2011, 21:38 | ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ sv3bsg

    Απαραίτητη προυπόθεση πιστεύω θα πρέπει να είναι ο δημόσιος υπάλληλος -εξεταστής να είναι και ραδ/χνης όπου είναι διαθέσιμος και να προτιμάται έναντι άλλων δημ. υπαλλήλων μη ραδ/χνων.Σε άλληπερίπτωση στην επιτροπή θα πρέπει να παρίσταται και ραδ/νης διότι «η γυναικα του καισαρος δεν αρκει να ειναι τίμια,αλλά θα πρέπει και να φαίνεται».

  • 24 Μαΐου 2011, 20:03 | Αθανάσιος Βελλιωτης, Δράμα

    Με λύπη μου διαπιστώνω ότι υσχύει το ρητό «Όσο πιό παλιά,τόσο πιό καλά». Έμαθα -και αγάπησα- το ραδιοερασιτεχνικό πνεύμα από τους πρωτοπόρους SV1AA, SV1AB, SV1AC, και SV1AG οι οποίοι αφού με εξέτασαν -σύμφωνα με τον τότε ισχύοντα κανονισμό- μέ πρότειναν ώς δόκιμο υπογράφοντες την σχετική αναφορά-εγκρισή τους προς το υπουργείο Μεταφ.Επικοινωνιών/Υπηρεσία ραδιοερασιτεχνών και η οποία αναφορά-έγκριση κοσμεί κυριολεκτικά τον χώρο των ραδιο-εγκαταστάσεών μου. ΤΟΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ -ΜΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ- ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΤΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ-ΑΕΡΟΣ-ΘΑΛΑΣΣΗΣ. Οι δύο αυτές »κατηγορίες» εξεταστών έχουν επίσημα αποδεικτικά ικανότητος (πτυχίο – δίπλωμα) που καλύπτουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο σύνολό τους έχουν ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΈΝΟΥ (Εκτός βέβαια από τους υπαλλήλους που είναι ΚΑΙ αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες η αξιωμ/κοι ασυρμάτου Α’ ταξεως.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής πρέπει να αποτελείται από πρόεδρο που απαραιτήτως πρέπει να είναι -εκτός από οτιδήποτε άλλο- ΚΑΙ Α τάξεως αξιωματικός ασυρμάτου η κατηγορίας 1 ραδιοερασιτέχνης

  • 20 Μαΐου 2011, 08:13 | SV1EDZ

    Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο λάθος στη διατύπωση της ερώτησης, σε ηλεκτρονικό σχέδιο, στις επιλογές απαντήσεων κ.τ.λ, εάν δεν είναι ο υπάλληλος σε θέση να αναγνωρίσει το σφάλμα και να αναλάβει την ευθύνη, τί θα συμβεί?

    Πιστεύω πως πρέπει ο δημόσιος υπάλληλος (εξεταστής)πρέπει να είναι γνώστης τεχνικών-ηλεκτρονικών, δια τους παραπάνω λόγους κ.α.

  • 19 Μαΐου 2011, 09:37 | ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ Κάρολος SV8JVJ

    1. Εφόσον οι εξετάσεις θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή όπως για τις άδειες οδήγησης και δεν θα απαιτείται οι εξεταστές να έχουν γνώσεις επι αυτών, τουλάχιστον για διαφάνεια΄επιβάλεται να παρίσταται εκπρόσωπος της κάθε τοπικής Ένωσης προς έλεγχο της ορθότητας και ακεραιότητας των διαδικασιών και αποφυγή κακώς νοουμένων εξυπηρετήσεων. Φυσικά πιστεύω ότι θα πρέπει να διεξάγεται και πρακτική εξέταση με συμμετοχή αδειούχου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 που θα ορίζεται απο τις κατα τόπους Ενώσεις Ραδιοερασιτεχνών.

    2. Μεταβατικά μέχρι την οργάνωση του νέου τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων να έχουν ισχύ τα αντίστοιχα άρθρα της μέχρι σήμερα ισχύουσας νομοθεσίας.

  • 18 Μαΐου 2011, 18:06 | Σ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

    Να μη ξεχνάμε οτι οι εξετάσεις θα είναι ηλεκτρονικές! Δεν προβλέπονται πλέον ούτε προφορικές ερωτήσεις, ούτε «συνέντευξη», ούτε μορς. Μόνο ο υποψήφιος και το κομπιούτερ! Συνεπώς οι εξεταστές δεν χρειάζεται να είναι ούτε εξειδικευμένοι τηλεπικοινωνιακοί μηχανικοί ούτε ραδιοερασιτέχνες. Σωστοί και έντιμοι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να είναι!!! για να τηρούν τα προβλεπόμενα χωρίς παρατράγουδα . Τώρα βέβαια εαν συμβεί να είναι εξεταστής κάποιος ραδιοερασιτέχνης τόσο το καλύτερο αλλά όχι κι απαραίτητο. Θετικούς, ευγενικούς και έντιμους εξεταστές θέλουμε και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

  • Εστω κι αν τα μορς πλέον δεν υπάρχουν, και ως εκ τούτου δεν κρίνεται απαραίτητη, θα ήταν καλύτερα η εξεταστική επιτροπή να αποτελείται από ραδιοερασιτέχνες κυρίως και κατά δεύτερο λόγο από υπαλλήλους.

  • 18 Μαΐου 2011, 15:26 | Βασιλειος Γκέβρος SV7KDO

    Θα πρεπει οπωσδηποτε οι εξεταστες να εχουν τεχνικο υποβαθρο του τομεα των τηλεπικοινωνιων και ηλεκτρονικων.

  • Στις προϋποθέσεις που μπορεί να υπάρξουν, για την συγκρότηση των μελών της επιτροπής, θα μπορούσε να είναι η παρουσία τουλάχιστον ενός κρατικού υπαλλήλου του ΥΥΜΔ ή ΑΠΥ, με την ιδιότητα του Ραδιοερασιτέχνη.

    Οι υπάλληλοι που θα επιφορτίζονται με τα καθήκοντα του εξεταστή, θα πρέπει να προέρχονται τουλάχιστον απο τομείς με τεχνικό ή τεχνολογικό υπόβαθρο.

    Στα πλαίσια προσπάθειας διαφάνειας των διαδικασιών των εξετάσεων, έχουμε ζητήσει την δυνατότητα παρουσίας ενός εκπροσώπου, του Συλλόγου που ανήκουν οι υποψήφιοι.