Άρθρο 16 Λειτουργία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού επί πλωτών μέσων και αεροσκαφών

Η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ραδιοερασιτεχνικού σταθμού επί σκάφους ή αεροσκάφους προϋποθέτει πάντοτε την έγκριση του κυβερνήτη των μέσων αυτών. Η εγκατάσταση του σταθμού γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείεται η πιθανότητα επιζήμιας παρεμβολής ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση στη καλή λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών ή και ενδεχομένως άλλων συστημάτων ή συσκευών των σκαφών.

  • Θα πρέπει να υπάρξει εξαίρεση τουλάχιστον για την περίπτωση φορητού Ερασιτεχνικού Σταθμού επί πλωτών μέσων, καθώς είναι εντελώς απίθανη η δυνατότητα επιζήμιας παρεμβολής στα συστήματα πλοήγησης του μέσου.

    Οι φορητές συσκευές είναι μικρής ισχύος και φέρουν πιστοποιήσεις που εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία τους σε θέματα παρεμβολών.

    Για την λειτουργία ακρόασης από τον Ραδιοερασιτεχνικό σταθμό, δεν πιστεύουμε πως συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος περιορισμού και για τα δυο μέσα.

  • 18 Μαΐου 2011, 07:34 | * ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ *

    σε ποιές άλλες περιπτώσεις είναι αναγκαία η σύμφωνη γνώμη (έγκριση) κυβερνήτη (δοιηκητή, διευθηντή, διαχειριστή, προισταμένου, ανωτέρου, προέδρου, αρχηγού,,,) άλλων μέσων – σχηματισμών – συγκροτημάτων – κτλ,,,