Άρθρο 18 Ένταξη των ραδιοερασιτεχνών στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

1. Όλοι οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να ενταχθούν στα Μητρώα Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μετά από έγκριση της αίτηση τους, είτε σαν Ειδικευμένοι Εθελοντές Ραδιοερασιτέχνες είτε μέσω των ενταγμένων στα μητρώα συλλόγων ραδιοερασιτεχνών.

2. Οι παραπάνω κατηγορίες εντάσσονται σύμφωνα με το αρθ. 14 του ν.3013/2002 (ΦΕΚ 102Α/1-5-2002) περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας όπως ισχύει.

  • 30 Μαΐου 2011, 14:20 | Βλαχόπουλος Γεώργιος – SV1RP

    Πως θα μπορέσουν οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες να ενταχθούν στα Μητρώα Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σαν Ειδικευμένοι ΠΛΕΟΝ Εθελοντές Ραδιοερασιτέχνες και να ενταχθούν στα μητρώα συλλόγων ραδιοερασιτεχνών, εάν το καταστατικό της πολυκατοικίας των, τους απαγορεύει την τοποθέτηση κεραιοσυστημάτων ????? ή ακόμη χειρότερο με καταδικαστική απόφαση τους τα έχουν ξηλώσει ορισμένοι κακοπροαίρετοι ????? Βλέπετε Κοι Ιθύνοντες οτι όλα ειναι αλληλένδετα ????? Θα πρέπει να ληφθεί οριστική και τελική απόφαση και επ’ αυτού του σημείου. Θέλετε να υπάρχουν εθελοντές Ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι να παίρνουν στην πλάτη τους το έργο της επικοινωνίας, κατά τις δύσκολες καταστάσεις, μέχρι να κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός ????? Θυμηθείτε τους σεισμούς της Καλαμάτας και τον μεγάλο των Αθηνών, που δεν υπήρχε καμμία επικοινωνία με τα συμβατικά ή με τα κινητά τηλέφωνα. Οι μόνοι που ειχαν επικοινωνία ήταν οι Ραδιοερασιτέχνες. Ρωτήστε και τον τότε Ταξχο Φούρλα πως μιλούσε απο τα ερείπια της Ricomex. Διότι επαναλαμβάνω, δεν ειναι δυνατόν μια ιδιωτική συμφωνία να ειναι ισχυρότερη απο τον Νόμο του κράτους. Κάντε το λοιπόν Νόμο του Κράτους. Βάλτε το στο καινούριο νομοσχέδιο.
    Ευχαριστώ.

  • 19 Μαΐου 2011, 13:16 | SV1GFH

    Θα ήταν καλό να προβλεφτεί ειδικά για τους ραδιοερασιτέχνες, αλλά και για τους ραδιοερασιτεχνικούς συλλόγους, υποχρέωση να ενημερώνουν την ΓΓΠΠ για εκπαιδεύσεις και δραστηριότητες (σε σχέση με τις τηλεπικοινωνίες εκτάκτων αναγκών) στις οποίες συμμετέχουν, και να δοθεί και η δυνατότητα διαγραφής τους από το μητρώο της ΓΓΠΠ λόγο «αδράνειας» τους.
    Ταυτόχρονα ας ξεχάσουμε τον όρο Ο.Ε.Α. Ομάδες Εκτάκτων Αναγκών και να υιοθετηθεί ο όρος Ρ.Ε.Α. Ραδιοερασιτέχνες Εκτάκτων Αναγκών.
    Ο.Ε.Α. μπορούν να στήσουν και οι σύλλογοι κυνηγών ή ψαράδων Ρ.Ε.Α. όμως κανείς άλλος.

  • 18 Μαΐου 2011, 15:49 | SV1GFH

    Το άρθρο 2 αναφέρει:
    {3. «Υπηρεσία ερασιτέχνη» ή «υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη»: Υπηρεσία ραδιοεπικοινωνίας που έχει ως σκοπό την αυτοδιδασκαλία, την αλληλοεπικοινωνία, την τεχνολογική έρευνα και την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη επιχειρήσεων βοήθειας σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών που διεξάγεται από ερασιτέχνες, δηλαδή από πρόσωπα κατάλληλα εξουσιοδοτημένα που ασχολούνται με τη ραδιοηλεκτρική τεχνική αποκλειστικά για προσωπικό σκοπό και χωρίς οικονομικό όφελος}.

    Όμως δεν πρέπει επιτέλους να μπορεί η ΓΓΠΠ να επιλέγει ποιους θα εντάξει σε ΠΣΕΑ? μήπως το άρθρο 18 πρέπει να γίνει :

    «1. Αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να ενταχθούν στα Μητρώα Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μετά από έγκριση της αίτηση τους και σχετική εκπαίδευση από την ΓΓΠΠ, σαν Ειδικευμένοι Εθελοντές Ραδιοερασιτέχνες.»

    μήπως πρέπει να υπάρξουν επιτέλους ξεκάθαρα κριτήρια και για τους συλλόγους? και να γίνει το άρθρο »
    2. Ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι μπορούν να ενταχθούν στα Μητρώα Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μετά από έγκριση της αίτηση τους και σχετική εκπαίδευση του 60% των μελών τους από την ΓΓΠΠ».