Άρθρο 13 Ραδιοερασιτεχνικές περιοχές

Η χώρα διαχωρίζεται σε εννέα (9) γεωγραφικές περιοχές ραδιοερασιτεχνικών διακριτικών κλήσεως οι οποίες φαίνονται στον ακόλουθο πίνακα:

ΠΙΝΑΚΑΣ  ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΠΕΡΙΟΧΩΝ

α/αΠΡΟΘΕΜΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΣ 

ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 

1.

SV1 ή SΥ1

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
SV2 ή SΥ2ΚΕΝΤΡΙΚΗ και ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
SV3 ή SΥ3

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

SV4 ή SΥ4ΘΕΣΣΑΛΙΑ
SV5 ή SΥ5ΝΟΜΟΣ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
SV6 ή SΥ6ΗΠΕΙΡΟΣ
SV7 ή SΥ7ΘΡΑΚΗ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
SV8 ή SΥ8ΟΛΑ τα ΝΗΣΙΑ ανεξαρτήτως εάν ανήκουν διοικητικά σε Νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων των νήσων Αργοσαρωνικού και της Εύβοιας εκτός από τα νησιά που ανήκουν στους νομούς της ΚΡΗΤΗΣ και της ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
SV9 ή SΥ9ΟΛΟΙ οι νομοί της ΚΡΗΤΗΣ (συμπεριλαμβανομένων και των νήσων που ανήκουν διοικητικά σ’ αυτούς)

 

 

 

  • Επίσης είσμαε διατυπώσει την άποψη, στην εκχώρηση των διακριτικών να ακολυθηθεί η σύγχρονη διοικητική διαίρεση της χώρας (περιφέρειες) κι όχι η παλιά, για λόγους εναρμόνισης.

  • Και στην προηγούμενη διαβούλευση, διατυπώσαμε την άποψη περί εκχώρησης μοναδικού διακριτικού στο Άγιο Όρος, ώστε να είναι εύκολο για Έλληνες και ξένους, αναγώριση εκπομπής από εκεί. Το ίδιο συμβαίνει και με την Κρήτη (SV9) και τα Δωδεκάνησα (SV5). Γιατί όχι και με το Άγιο Όρος. Επειδή αποτελεί τμήμα της Ελλάδας μας και για λόγους συνέπειας και συνέχειας, διατυπώνουμε την άποψη να δοθεί το SV0. Την προηγούμενη φορά δε συγκινήθηκε κανείς. Ελπίζουμε τώρα;

  • Λόγω της επιχείρησίς μου επικοινωνώ με πολλά κράτη, στο εξωτερικό.

    Oλοι οι ξένοι συνεργάτες μας με προσοχή και θαυμασμό αναφέρονται στο
    Αγιον Ορος.

    Εχω την γνώμη ότι εμείς οι Ελληνες έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε,
    αναδείξουμε το μνημείο αυτό της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού και να του δώσουμε δική του Ταυτότητα Ραδιοερασιτεχνικής Περιοχής.

    Ευχαριστώ.

  • 31 Μαΐου 2011, 21:48 | Hans Dietrih

    Μια φορά και έναν καιρό, κάτω από κάποιες συνθήκες, δημιουργήθηκε μια σπάνια ραδιοχώρα εντός της SV-land.
    Οι αντιδράσεις ορισμένων επικεντρώνονται στην εκμετάλλευση αυτής της σπανιότητας, για προσωπικό όφελος, μέσω καλά οργανωμένων και μελετημένων DXpeditions (sic) που ονειρεύονται στον τόπο αυτόν.
    Δεν μας αναφέρουν πουθενά όμως, που συνέβαλαν οι ίδιοι για να επιτευχθεί αυτή η σπανιότητα του Αγίου Όρους σαν ραδιοχώρα, αλλά αντιθέτως προβάλλουν τα όποια άσχετα (με την παραχώρηση ειδικού διακριτικού η όχι), επιχειρήματα σε αυτήν την διαβούλευση.
    Το μόνο που κάνουν είναι να αφήνουν και μια αρνητική ψήφο (πιθανόν με διαφορετική ΙΡ για ποσότητα)σε κάθε σχόλιο, που είναι υπέρ της διατήρησης της σπανιότητας και τις αποκλειστικότητας των εκπομπών από την περιοχή αυτήν.
    Το συμπέρασμα που εξάγεται μετά την ανάγνωση αυτών των σχολίων, το εκφράζει απόλυτα και κυριολεκτικά η λέξη «καπηλεία».

  • 31 Μαΐου 2011, 20:09 | Βασίλης Πομάκης SV2AOB

    To Αγιο Ορος ειναι μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΡΑΔΙΟΧΩΡΑ και πρεπει να παραμεινει ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ οχι μονο στον αερα αλλα και στις καρδες μας
    Ευχαριστω
    de sv2aob

  • 31 Μαΐου 2011, 17:23 | Ιωάννης Λαγός SV2HOA

    Ο συνάδελφος Λευτέρης Χατζητάκης έγραψε σε σχολιό του στην παρούσα διαβούλευση τα κάτωθι:
    Ημουν ενας απο τους 6 Ραδ/χνες που εξεπεμψαν απο το Αγιο Ορος
    με το διακριτικο SV2UF/SY TO 1987 και ειχαμε χιλιαδες
    επαφες απο ολη την ΥΔΡΟΓΕΙΟ
    Το ενδιαφερον ηταν πολυ μεγαλο και παραμενει τεραστιο για το
    Αγιο Ορος
    Οποτε βγαινει στον αερα ο ΓΕΡΟΝΤΑς ΑΠΟΛΛΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
    ΑΠΟ ΑΕΡΟς,
    ΛΕΥΤΕΡΗΣ/SV2UF

    Το σχόλιό του αυτό μέχρι αυτής της στιγμής που γράφω έχει πάρει 67 θετικές ψήφους και 90 αρνητικές. Οι θετικές ίσως ήταν από τους θετικά κείμενους και γνωρίζοντες το έργο του εν λόγω ραδιοερασιτέχνη.
    Κύριοι υπεύθυνοι ας εξηγήσει κάποιος με την λογική τις αρνητικές ψήφους. Η δική μου εξήγηση:
    α) Αρνητική ψήφο θα μπορούσε κάλιστα να βάλει κάποιος που γνωρίζει ότι τα γραφόμενα είναι ψεύδη (σημείωση υπάρχουν και σχετικά δημοσιεύματα της εποχής), κάτι το οποίο εάν είχαν τον σχετικό θάρος θα το σχολίαζαν. Εγώ θα χαρώ εάν κάποιος αποδείξει ότι ο συνάδελφος ψεύδεται.
    β) Αρνητική φήφο θα μπορουσε επίσης να βάλει και κάποιο άτομο που χρήζει ιατρικής περίθαλψης, εφ’ όσον δεν ανήκει στην πάνω κατηγορία.
    Άποψή μου είναι πως εφόσον δεν υπάρχει αρνητικό δημοσίευμα σχολίου, ότι και οι 90 ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία.
    73 Ιωάννης

  • 31 Μαΐου 2011, 17:27 | Ιωάννης Λαγός SV2HOA

    Τελικά συνεχώς εκπλήσομαι με τους ανθρώπους, ιδιαίτερα αυτούς που γνωρίζω και τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι ένας παλιός ραδιοερασιτέχνης, δάσκαλος και με αξιοζήλευτες ικανότητες, θα αναγκαζόταν (διότι εξαναγκασμό το βλέπω εγώ), να προσπαθήσει να δικαιολογήσει την άποψη τρίτων, με σαθρά επιχειρήματα. Σαφώς δεν αναφέρομαι στα περί θρησκείας κλπ που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, αναφέρωμε στο επιχείρημα ότι για να θεωρηθεί μια περιοχή ΡΑΔΙΟΧΩΡΑ πρέπει να είναι ΚΡΑΤΟΣ και να έχει δική του ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αδυνατώ να πιστέψω ότι ο εν λόγω ραδιοερασιτέχνης δεν γνωρίζει πως η Ανταρκτική (CE9 Antarctica) δεν είναι κράτος ούτε έχει κυβέρνηση, το ίδιο βεβαίως και τα Δωδεκάννησα (SV5 Dodecanese), το ίδιο και το Βατικανό (HV Vatican City), το ίδιο και ένα κτίριο γραφείων του ΟΗΕ στην Γενεύη (4U_ITU ITU Geneva Switzerland), όλα αυτά όμως καθώς και πολλά ακόμη διακριτικά, είναι ραδιοχώρες. Αξίζει όμως να αναφέρω και την βόρεια Κορέα (P5A-P9Z DPR of Korea), η οποία είναι ανενεργή επί δεκαετίες και δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα συνεχίσει αυτό. Το τελευταίο αφορά τους ραδιοερασιτέχνες που μιλούν για την συχνότητα εκπομπών από το Άγιο Όρος.
    Βέβαια δικαιολογώ τον σεβαστό συνάδελφο το δεύτερο επιχείρημα περί διακριτικού SY, ίσως να μην θυμάται την DXPEDITION, του Άγίου Όρους στην οποία έλαβε μέρος και ο έτερος σεβαστός και δάσκαλός μου Λευτέρης SV2UF, ίσως και να μην διάβασε το σχετικό σχόλιο του εν λόγω συνάδελφου, στην παρούσα διαβούλευση. Μπορεί όμως να διαβάσει τώρα τα σχετικά.
    Προτείνω λοιπόν διατήρηση της ψυχραιμίας και τα πάθη να μην διαταράσουν την λογική.
    Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά δεν είναι λογικό να σκοτώσουμε το παιδί μας για να μην τον καταδικάσει εις θάνατο το δικαστήριο, το λογικό και το πρέπον είναι να προσπαθήσουμε μέσα στην οικογένεια να το φέρουμε στον ίσιο δρόμο.
    Έχω κάνει σχετική πρόταση σε προηγούμενο σχόλιό μου και νομίζω ότι το υπουργείο μπορεί να υποχρεώσει την ηγεσία του Αγίου όρους να επιτρέπει κάθε 3~4 χρόνια από ολιγομελή ομάδα και για ένα δακαήμερο, ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα από διαφορετικό σύλλογο κάθε φορά. Θεωρώ πως αυτό καλύπτει την μη ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα της περιοχής (που δήθεν κόπτονται κάπιοι) καλύπτει δε και την σπανιότητα της ραδιοχώρας, ώστε να έχει ενδιαφέρον. Εάν γίνει ραδιοχώρα σαν τα δωδεκάννησα τα οποία δεν έχουν την μεγάλη ζήτηση, τότε όπως και σε αυτά απαξιούν οι ενεργοί ραδιοερασιτέχνες μας να οργανώσουν μια σοβαρή δραστηριότητα, το ίδιο θα κάνουν σε λίγα χρόνια και για το Άγιο Όρος. Η πρότασή μου αυτή είχε πάρα πολλούς αρνητικούς ψήφους, άρα το ενδιαφέρον των περισσοτέρων επικεντρώνεται σε άλλα κριτήρια και όχι στα ραδιοερασιτεχνικά. Ας σχολειάσει κάποιος με σοβαρά επιχειρήματα την πρότασή μου.
    73 Ιωάννης

  • 31 Μαΐου 2011, 15:31 | ΕΛΕΥΘ. ΧΑΤΖΗΤΑΚΗΣ/SV2UF

    Το 1987 η ARRL ΓΙΟΡΤΑΖΕ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΔΟΣΕ ΤΟΝ
    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1987 EDITION THE ARRL DXCC COYNTRIES LIST ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ CALL SIGN ΤΟΥ MT ATHOS ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ

    ,KAI M AYTH THN ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ
    ΕΕΡ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ

    SV2UF/XATZHTAKHS

  • 31 Μαΐου 2011, 12:53 | Κλεάνθης Σακαλής SV1JG

    Μερικές σκέψεις για το Αγ. Όρος. Διαβάζοντας τα διάφορα σχόλια διαπιστώνω ότι υπάρχει σύγχυση. Ποιος ο λόγος να μπερδεύεται η θρησκεία με το χόμπι. Τι σχέση έχει ο ραδιοερασιτεχνισμός μια ενασχόληση κοσμικών, όπως μας αποκαλούν οι μοναχοί, αλλά και τι σχέση έχουν οι μοναχοί με τις συνήθειες των κοσμικών? Ο μοναδικός σκοπός των μοναχών είναι η αφοσίωση τους στον Θεό. Απόφαση σεβαστή από όλους. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι μοναχοί, γιατί υπάρχουν και άλλοι με ραδιοερασιτεχνικές άδειες στο Αγ. Όρος, να ασχολούνται με αυτό στο οποίο έχουν ορκισθεί να υπηρετούν, δηλαδή τον Θεό, και να μας αφήσουν εμάς τους κοσμικούς να ασχολούμαστε με το χόμπι μας. Είναι αδιανόητο να μπορώ να πάρω άδεια σε όλα τα μέρη του κόσμου, και στην ίδια μου την πατρίδα να υπάρχει μια μόνιμη άρνηση (τελευταία 15 περίπου χρόνια) ραδιοερασιτεχνικής δραστηριότητας από την Ιερά επιστασία για όλους τους ραδιοερασιτέχνες. Οι ραδιοερασιτέχνες θα ενοχλήσουν τους μοναχούς? Ποιος ο σκοπός της άρνησης? Μήπως ο μοναδικός ενεργός μοναχός ραδιοερασιτέχνης θέλει να έχει την αποκλειστικότητα? Λέω μήπως!
    Όσο βέβαια για ειδικό διακριτικό ποιος ο λόγος? Είναι κράτος το Αγ. Όρος έχει κυβέρνηση δική του και δεν το γνωρίζουμε, δεν υπάγεται διοικητικά στην Ελλάδα όπως το Σύνταγμα περιγράφει? Θα ήθελα να μάθω μια και δεν το γνωρίζω σε ποιο Νόμο σε ποια Υπ. Απόφαση αναφέρεται ότι το Άγ. Όρος είχε διακριτικό SY και τώρα το Υπουργείο θέλει να το αλλάξει. Μόνο σε παλαιές λίστες τις ARRL κάποιοι το είχαν δηλώσει. Υπάρχει κάποιο σχετικό επίσημο έγγραφο, κάποια ραδιοερασιτεχνική άδεια εκπομπής από το Άγ. Όρος με διακριτικό SY? Αν ναι τότε γιατί δεν την κοινοποιείται για να ενημερωθούν και οι νεότεροι ραδιοερασιτέχνες και για να μην συζητάμε χωρίς λόγο και να βγάζουμε συμπεράσματα ότι κάποιοι θέλουν να διαγραφεί το Άγ. Όρος από τις λίστες της ARRL.

  • 31 Μαΐου 2011, 10:29 | SV1BJY

    Με συγχωρείτε τώρα το είδα! το γράφει ο παπάς πιο κάτω: «Διότι, απλούστατα και μία ψυχή που δεν γνωρίζει και ακούσει, είναι κέρδος!Κέρδος ανυπολόγιστο!Δεν ξέρουμε τί ψυχική μεταβολή μπορεί να υπάρξει.»
    Μπράβο! Το είπατε σωστά. ΚΕΡΔΟΣ! ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ!

  • 31 Μαΐου 2011, 09:37 | Γιάννης Μακρής

    Ειναι γεγονός οτι κάτι πρέπει να αλλάξει με την υπόθεση του Αγιου Όρους. Προτείνεται απο εμε η χρήση του J40 ως μοναδικου, μη αποδιδόμενου για άλλο λόγο απο την τρέχουσα ή τις πρότερες Υ.Α.το J40 δεν δεσμευεται απο κανένα. Τα ειδικά διακριτικά αποδίδονται ανα περιοχή, και οι ψηφιακοι επαναλήπτες επίσης. Το J4 ειναι απο μόνο του σπανιότατο διακριτικό στα Βραχέα κύματα, που χρησιμοποιείται μόνο σε διαγωνισμους σαν ειδικό διακριτικό. Η χρήση του /Α ειναι αντίθετη στους διεθνεις κανονισμους ραδιοεπικοινωνιών κατα ITU, καθως εχει παντελώς αντίθετη σημασία απο την αποδοθείσα απο την πρότερη ΥΑ.

  • 31 Μαΐου 2011, 09:13 | Ασήμαντος Ραδιοερασιτέχνης

    Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι, κλαίουσες, μοιρολογήτρες κλπ

    Ο λαός μας λέει:
    -Τι κάνεις Γιάννη; -Κουκιά σπέρνω
    -Το Αγ. Όρος δεν έχει ιδιαίτερο διακριτικό. –Τότε είναι καταδικασμένο σε διαγραφή

    ‘Οση λογική έχει η πρώτη πρόταση άλλη τόση έχει και η δεύτερη!

    Η μοναδικότητα του Αγ. Όρους μπορεί να αναδειχθεί από την συχνή παρουσία του στον αέρα και την συνεπή επιβεβαίωση των επαφών με αυτό σε όλες τις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες..
    Το ειδικό διακριτικό μπορεί να ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ αλλά όχι να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ από μόνο του την μοναδικότητα του Όρους και την αιώνια παραμονή του στις κοσμικές λίστες του DXXC (δίπλωμα της ARRL). Οι ραδιοερασιτέχνες όλου του κόσμου θέλουν πρωτίστως την επαφή (και την κάρτα) και όχι ένα όραμα που δεν μπορούν να φτάσουν ποτέ!

    Και κάτι τελευταίο, ποιος και με τι τρόπο θα διασφαλίσει την ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα του Αγ. Όρους στο ΜΕΛΛΟΝ; Θα περάσει σαν τέχνη από πατέρα σε γιό (πνευματικό ίσως). Αλλιώς;
    Αφήστε λοιπόν τις θρησκευτικές υστερίες και βάλτε ένα χεράκι να μην χρειάζεται ο ραδιοερασιτέχνης να φορέσει ράσο και καλιμαύκι για να εκπέμψει από το Αγ. Όρος (που και με ράσο αμφίβολο είναι)! Είναι ντροπή για όλους μας!

  • 31 Μαΐου 2011, 07:05 | Μιχάλης Κτενάς SV8GKE

    ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην δημόσια διαβούλευση.
    Παράγραφος 6.
    …..Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr.

    Κύριοι του υπουργείου γιατί επιτρέπετε σχόλια ανώνυμα που δεν τηρούν τους κανόνες που έχετε ορίσει αφήνοντας να διασύρεται κατ’αυτό τον τρόπο το μοναχικό σχήμα και η ιερότητα του Άθωνα;
    Τι θέση έχουν στην Δ.Δ τα χρυσόβουλα, τα φιρμάνια, η Βισθονίδα κλπ και ο πόνος κάθε άθεου(Γιοσάκης Απόλλωνα,Εφραίμ,Άγιοι σαράντα κλπ), καθώς και των ένθεων(ταπεινή φίλη,Ελένη…);
    Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το πάγιο αίτημα για εκχώρηση διακριτικού και δεν μπορούν να τα στηρίξουν ούτε οι ίδιοι κρυβόμενοι πίσω από «περίεργα» ψευδώνυμα!

    Μια σύντομη αναζήτηση στο dx cluster http://www.dxsummit.fi/Search.aspx θα σας δείξει πως είναι παγκόσμιας αποδοχής το Άγιο Όρος ως ραδιοχώρα καθώς και ο συνάδελφος SV2ASP/A που το εκπροσωπεί.Παραθέτω ελάχιστες από τις χιλιάδες αναφορές ξένων ρ/ε.

    PY2ADR 18135.0 SV2ASP/A Tu Tu Tu made my day !!!!!! :)
    IZ8OGR 14088.0 SV2ASP/A Tnx for new one
    IK7UXW-@ 144300.0 SV2ASP/A tnx qso apollo
    HE8TUD 14085.5 SV2ASP/A tnx Monk Apollo, Daniel
    OD5NJ-@ 10121.0 SV2ASP/A UP 5 59 + Yiassou Appolo
    DF9TF 10119.2 SV2ASP/A 599, tks dr Apollo
    DL5KAT 7013.6 SV2ASP/A Mount Athos CQ
    EA2CTQ 14190.0 SV2ASP/A 5-9 loud! mount athos!tnx new
    W8FHF-@ 14193.0 SV2ASP/A 56 OHIO UP 5 TU QSO
    PY2DY 14192.0 SV2ASP/A EFXARISTO GIA TO QSO
    PY2WC 14180.0 SV2ASP/A PSE SA SA FOR NEW ONE PSE
    ZS2DL 14083.6 SV2ASP/A up 6 TNX NEW ONE
    HK1X 7005.0 SV2ASP/A wow tnx new country
    RA2FT 10110.0 SV2ASP/A tnx new one!!!
    N0FW 14086.5 SV2ASP/A Up – tnx for the new one!
    VO1KVT 18135.0 SV2ASP/A qsx 135 tnx new one

    Ευχαριστώ.

  • 31 Μαΐου 2011, 06:42 | ΕΛΕΥΘ. ΧΑΤΖΗΤΑΚΗΣ/SV2UF

    To Αγιο Ορος ειναι μια ξεχωριστη ΡΑΔΙΟΧΩΡΑ στην συνειδηση των
    περισσοτερων ΕΛΛΗΝΩΝ και ΞΕΝΩΝ Ραδιοερασιτεχνων και ο πολεμος
    που γινεται μεταξυ μας δεν γνωριζω γιατι? Αντι να συμφωνουμε
    ολοι στο να μη διαγραφει μια Ελληνικη ραδιοχωρα ειμαστε αρνητικοι.
    Να σκεφθουμε οτι ολα τα νησια στον ειρηνικο και καραβαικη τα εχουν
    ονοματισει ξεχωριστες ραδιοχωρες ,και απο εκει δεν γινονται
    εκπομπες καθε μερα αλλα μετα απο πολλα χρονια .Ετσι δεν ευσταθει
    η δικαιολογια επειδη δεν ειναι τακτικα στον αερα να ΤΟ διαγραψουμε
    απο ΡΑΔΙΟΧΩΡΑ .ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟς ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ
    ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .Και μια αλλη σημειωση που αναφερει
    ο sv2hoa για το διακριτικο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑς ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ,ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.
    κΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ .
    ΟΛΟΥς ΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    Το υπουργειο πρεπει να σεβαστη την παραδοση και να πραξη με συναιση.
    ευχαριστω ΛΕΥΤΕΡΗΣ/SV2UF

  • 31 Μαΐου 2011, 06:09 | ΕΛΕΥΘ. ΧΑΤΖΗΤΑΚΗΣ/SV2UF

    To Αγιο Ορος ειναι μια ξεχωριστη ΡΑΔΙΟΧΩΡΑ στην συνειδηση των
    περισσοτερων ΕΛΛΗΝΩΝ και ΞΕΝΩΝ Ραδιοερασιτεχνων και ο πολεμος
    που γινεται μεταξυ μας δεν γνωριζω γιατι? Αντι να συμφωνουμε
    ολοι στο να μη διαγραφει μια Ελληνικη ραδιοχωρα ειμαστε αρνητικοι.
    Να σκεφθουμε οτι ολα τα νησια στον ειρηνικο και καραβαικη τα εχουν
    ονοματισει ξεχωριστες ραδιοχωρες ,και απο εκει δεν γινονται
    εκπομπες καθε μερα αλλα μετα απο πολλα χρονια .Ετσι δεν ευσταθει
    η δικαιολογια επειδη δεν ειναι τακτικα στον αερα να ΤΟ διαγραψουμε
    απο ΡΑΔΙΟΧΩΡΑ .ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟς ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ
    ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .Και μια αλλη σημειωση που αναφερει
    ο sv2hoa για το διακριτικο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑς ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ,ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.
    κΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ .
    ΟΛΟΥς ΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    Το υπουργειο πρεπει να σεβαστη την παραδοση και να πραξη με συναιση.
    ευχαριστω ΛΕΥΤΕΡΗΣ/SV2UF

  • 31 Μαΐου 2011, 02:56 | Γιάννης Μακρής

    Ειναι γεγονός οτι κάτι πρέπει να αλλάξει με την υπόθεση του Αγιου Όρους. Προτείνεται απο εμε η χρήση του J40 ως μοναδικου, μη αποδιδόμενου για άλλο λόγο απο την τρέχουσα ή τις πρότερες Υ.Α.

    το J40 δεν δεσμευεται απο κανένα. Τα ειδικά διακριτικά αποδίδονται ανα περιοχή, και οι ψηφιακοι επαναλήπτες επίσης. Το J4 ειναι απο μόνο του σπανιότατο διακριτικό στα Βραχέα κύματα, που χρησιμοποιείται μόνο σε διαγωνισμους σαν ειδικό διακριτικό. Η χρήση του /Α ειναι αντίθετη στους διεθνεις κανονισμους ραδιοεπικοινωνιών κατα ITU, καθως εχει παντελώς αντίθετη σημασία απο την αποδοθείσα απο την πρότερη ΥΑ.

    Αγαπητέ Γεροντα Απόλλω, αντιλαμβανόμαστε οτι το εργο σας ειναι σαφέστατα πιό σημαντικό απο το πάρεργό σας.

    Υπάρχουν όμως ανθρωποι που εχουν κάνει όνειρο ζωής το να βάλουν και αυτοι ενα ραδιοερασιτεχνικό «λιθαράκι» στο περιβόλι της Παναγίας. Θα μπορουσατε να σκύψετε και σεις πάνω απο το ζήτημα και να εισηγηθείτε σχετικά στην Ιερά Επιστασία, οπως επιτρέψει την ρ/ε λειτουργία προσκυνητών. Κατευνάζει τουτο τις φωνές, και προάγει την Αγάπη.

  • 31 Μαΐου 2011, 00:22 | π.Νεκτάριος

    Αδελφοί και πατέρες,
    Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!
    Διαβάζοντας τα σχόλια των συναδέλφων τι να πω…απλά μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας!Θέλω να πιστεύω πως, δεν είναι καιρός για τυχόν πρόσκαιρες φιλοδοξίες, αλλά για ομόνοια. Δεν είναι καιρός για πειράματα.Από παντού βάλλεται η χώρα μας. Καλόν είναι να βοηθάει ο ένας τον άλλον και να μην μεμψιμερούμε για το αν ή όχι θα πάρει ξεχωριστό διακριτικό το Άγιον Όρος.
    Θεωρώ πως, αν επιτραπεί τελικά το ειδικό διακριτικό, μόνο κέρδος θα έχουμε και όχι χάσιμο. Γιατί; Διότι, απλούστατα και μία ψυχή που δεν γνωρίζει και ακούσει, είναι κέρδος!Κέρδος ανυπολόγιστο!Δεν ξέρουμε τί ψυχική μεταβολή μπορεί να υπάρξει.
    Αυτά τα λίγα ήθελα να πω στην αγάπη σας, ζητώντας και τη συγνώμη από όλους τους αδελφούς οι οποίοι δεν αναπαύονται με ότι έχει σχέση με το Άγιον Όρος.
    Με εκτίμηση και σεβασμό,
    π.Νεκτάριος SW 7 NHP.

  • 30 Μαΐου 2011, 22:26 | Δημητρης – sv4nwd

    Διαβάζοντας ολα τα παρακάτω, ερωτομαι, δηλαδη αν γινει το αγιο ορος ξεχωριστη ραδιοχώρα με ξεχωριστό διακριτικό θα γίνει αυτοματος ενεργή, και θα διοργανώνονται Dxpeditions ? και θα γινει γνωστη σε ολο τον κόσμο?
    ή μηπως η ιερα επιστασια θα αγριεψει πιο πολυ και γίνει ακομα πιο κλειστεί? μονοπωλοντας..
    Διαβάζω απο συναδέλφους οτι εχει 15 και χρονια να κανει εκπομπη καποιος περα απο τον μοναχο ραδιοερασιτεχνη που ειναι μονοπωλιο.
    Ας μην βλεπουμε το δεντρο και χάνουμε το δάσος, ενας κουκος (ξεχωριστη ραδιοχώρα) δεν φέρνει την άνοιξη. Αλλου ειναι το πρόβλημα

  • Κύριε υπουργέ ο κος Γεώργιος Παπανδρέπυ συνεχώς τονίζει πως η παρούσα κυβέρνηση εργάζετει για το συμφέρον και το καλό της Ελλάδας και όχι για τις διάφορες συντεχνίες όπως γινόταν ως τώρα, εάν θέλεται λοιπόν (εστω και μόνο εσείς), ακολουθείστε τουλάχιστον το παγκόσμιο γίγνεσθαι που θεωρεί το Άγιο Όρος ως ΡΑΔΙΟΧΩΡΑ. Αυτό τιμά την Ελλάδα, σαφώς δε, ουδόλως την βλάπτει. Ας βγεί ένας έστω από τους πολέμιους του συγκεκριμένου σημείου να μας πεί τι είναι αυτό που επιτέλους βλάπτει και πώς, η παγκόσμια αυτή αναγνώριση που εδώ θέλουμε με νύχια και με δόντια να την πολεμήσουμε για πρωσιπικά οφέλη και για προσωπική ευχαρίστηση του στύλ, . Μην ακούτε λοιπόν τις κασσάνδρες που παλεύουν με νύχια και με δόντια για να πετύχουν το σβήσιμο από ον ραδιοερασιτεχνικόύ χάρτη του Άγίου Όρους. Σας πληροφορώ αυτό το πέτυχαν πολύ εύκολα με τους προκατόχους σας, για πολλά πολλά χρόνια όμως κάνουν τον ίδιο αγώνα πρός την ARRL, ευτυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα έως σήμερα, διότι εκεί πρυτανεύει η λογική του αθλήματος και ποσώς τους ενδιαφέρουν οι διάφορες συντεχνίες.
    Τελειώνω κύειε υπουργέ, ελπίζοντας πως θα επαληθεύσεται τον πρωθυπουργό σας, είμαι στην διάθεσή σας για οιαδήποτε πληροφορία και θα χαρώ να με ακούσεται σε αντιπαράθεση με κάποιον της άλλης πλευράς. Διότι δεν είναι καθόλου κακό το να είσαι ραδιοερασιτέχνης και άθεος η να ακολουθείς άλλη θρησκεία από τον Χριστιανισμό, η να αντιπαθείς τον τάδε η τον δείνα, στον ραδιοερασιτεχνισμό αυτά δεν έχουν καμία μα καμία δουλειά, τα θρησκευτικά μας τα εσώψυχα μας και τα υπόλοιπα κουσούρια μας, ας τα αφήσουμε στην άκρη για να μην μαγαρίζουμε το άθλημα.
    73 Ιωάννης