Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:08 | ΓΙΟΥΛΗ

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ??ΕΔΩΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ ΕΠΙΑΣΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 73%,ΑΠΕΧΩ ΜΟΛΙΣ 3,5 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΧΤΡΑ ΜΟΡΙΑ???ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ Κ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ 39%-60%!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΗ ,ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ!!!Κ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ!ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΠΑΝΗΡΟΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΠΗΓΗ Κ ΔΕΝ ΗΠΙΑΜΕ ΝΕΡΟ!ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΠΟ ΜΑΣ????

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:42 | ΕΙΡΗΝΗ

    Αξιοκρατία & ισότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ; Σημειώστε ΟΧΙ. Μόνο για αυτούς τους πολίτες που έχουν χρήματα για να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα προσόντα – μόρια. Ας δούμε λοιπόν γιατί:
    Είναι 2 άτομα ίδιων ικανοτήτων. Ο ένας έχει χρήματα και ο άλλος ίσα που τα βγάζει πέρα. Αυτοί οι δύο μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο. Ο ένας παρακολουθεί τα μαθήματα και έχει επαφή με το Πανεπιστήμιο, διαβάζει και τελειώνει στα 4 χρόνια με ένα μέσο βαθμό 7,5. Ο άλλος επειδή δεν έχει χρήματα αναγκάζεται να δουλέψει παράλληλα με τις σπουδές του, οπότε δεν μπορεί να παρακολουθεί όλα τα μαθήματα, παρακαλά τους συμφοιτητές του για σημειώσεις και γυρίζοντας αργά από τη δουλειά, ξενυχτάει διαβάζοντας για να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις των σπουδών. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα πρέπει να παρακαλέσει το αφεντικό να πάρει άδεια, όχι για να διαβάσει (δεν υπάρχει περίπτωση να του δώσει άδεια) αλλά για να παρευρεθεί στις εξετάσεις. Όπως και να χει θα καθυστερήσει σίγουρα μισό με ένα χρόνο για να πάρει το πτυχίο του και σίγουρα θα το πάρει με μικρότερο βαθμό π.χ. 6,5.
    Ο δεύτερος έχει ήδη χάσει 110 μόρια.
    Τελειώνοντας το πτυχίο αυτός που έχει χρήματα μπορεί να πληρώσει ένα μεταπτυχιακό που το μέσο κόστος στην Ελλάδα (αν έχεις τα προσόντα για να μπεις γιατί παίζει ρόλο και ο βαθμός πτυχίου) είναι 2,500 Ευρώ.
    Ο άλλος θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει για ένα χρόνο ακόμη προκειμένου να μπορεί να αποταμιεύσει χρήματα για να πληρώσει αυτό το κόστος. Επίσης τα περισσότερα μεταπτυχιακά (εκτός από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) έχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις κλπ οπότε κάποιος που δουλεύει δύσκολα το παρακολουθεί.
    Πηγαίνοντας λοιπόν με αυτούς τους ρυθμούς και για τις ξένες γλώσσες, πιστοποίηση υπολογιστών κλπ. Εξάγεται το συμπέρασμα ότι κάποιος που έχει χρήματα μπορεί, εάν όλα πάνε καλά, έως 30 χρονών να έχει πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, 2 ξένες γλώσσες και Η/Υ.
    Αυτός που δεν έχει χρήματα και δουλεύει από τα 18 του, θα καταφέρει να πάρει το πτυχίο, μετά βίας θα πάρει το μεταπτυχιακό, άντε και μια ξένη γλώσσα, άντε και το πιστοποιητικό Η/Υ για να μπορεί να έχει τα βασικά να διεκδικήσει μια θέση στο δημόσιο.
    Ο πρώτος θα έχει 7,5 Χ 110 πτυχίο + 200 μετ. + 140 2 ξένες γλώσσες + 400 διδακτορικό + 0 προϋπηρεσία = 1545 μόρια
    Ο άλλος θα έχει: 6,5 Χ 110 πτυχίο + 200 + 50 + 408= 1373 μόρια
    Συμπέρασμα: Κάποιος μπορεί να διεκδικήσει θέση στο δημόσιο εάν έχει χρήματα ο μπαμπάς και τον σπουδάζει μέχρι τα 30 χωρίς να έχει περάσει ούτε μια μέρα από ιδιωτική εταιρεία, χωρίς να έχει το άγχος της επιβίωσης κλπ
    Ενώ αν κάποιος παρότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, προσπαθεί να σπουδάζει και να δουλεύει παράλληλα με ότι αυτό συνοδεύεται στα 30 του έχει 12 χρόνια εμπειρία, πτυχίο, μεταπτυχιακό πολύ καλά μια ξένη γλώσσα, η/υ και δεν μπορεί να έχει τουλάχιστον ίσες πιθανότητες με τον φίλο του. Δεν συζητάμε να πρέπει ο γονιός να κάνει το ίδιο και για τα άλλα αδέρφια του, θα πεθάνει…

    Τέλος ας αναλογιστείτε επιτέλους ότι καλή η αξιοκρατία στα μόρια, αλλά πώς άραγε θα βρω τα χρήματα για να μαζέψω όλα αυτά τα προσόντα; Και σε εμένα θα απαντήσετε πήγαινε στο ιδιωτικό τομέα ή πες στον πατέρα σου να κάνει και τρίτη δουλειά και άλλος που έχει χρήματα μπορεί και να βολευτεί στο δημόσιο. Αυτό εννοούσατε τόσο καιρό πρώτα ο πολίτης; Μάλλον πρώτα ο ευνοούμενος πολίτης.
    Και επειδή το παραπάνω παράδειγμα δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας αλλά συμβαίνει δίπλα από τα υπουργεία σας, θα παρακαλούσα να έχω μια υπεύθυνη απάντηση.

    Ευχαριστώ.
    Ειρήνη

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:31 | ΓΛΥΚΕΡΙΑ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ <> ΑΔΙΚΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΟΣΟΥΣ ΚΟΠΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΕΤΡΑΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ. ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΕΙ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ Η ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΕΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΤΕΙ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΤΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ Η ΚΟΙΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:11 | Δημήτρης

    Κατάργηση Δεύτερου Μεταπτυχιακού

    Δεν ήθελα να γράψω ξανά.Έχω γράψει ήδη δυο φορές και δεν επιθυμώ να γίνω κουραστικός.Όμως σε ένα από τα post διάβασα ότι σκέφτονται να δώσουν στο 2ο μεταπτυχιακό 60 μόρια.Θα ήθελα να τους απευθύνω το αίτημα να σταματήσουν πια οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΣ να μας προσβάλλουν.Η μη αναγνώριση του 2ου μεταπτυχιακού αποτελεί επιπόλαια ενέργεια,αλλά η παραχώρηση,ως γενναιόδωρη προσφορά,60 μορίων αποτελεί ασύστολη προσβολή.Εκείνοι που έχουν αποκτήσει δεύτερο μεταπτυχιακό και διδακτορικό αποτελούν την αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας.Δεν είναι ζητιάνοι,όμως κάποιοι ακόμα και τώρα δεν μπορούν να το καταλάβουν. Οι κύριοι σύμβουλοι που εισηγούνται τις προτάσεις τους και ο ίδιος ο κύριος Υπουργός ας αναρωτηθούν πόσα μόρια αξίζουν τα δικά τους μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

    Κάποιοι στη δημόσια διαβούλευση, ΟΧΙ ΟΛΟΙ το τονίζω,που γράφουν υπέρ της κατάργησης του 2ου μεταπτυχιακού μου δημιουργούν ύποπτες σκέψεις.Δεν γνωρίζω κατά πόσο αποτελούν ειλικρινείς οι προθέσεις τους και οι απόψεις τους.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΥΠΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:14 | ΚΩΣΤΑΣ

    Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ.

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Π.Χ. ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙΑΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΥΓΙΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΔΩ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:17 | Γιώργος Ζαγαλίκης

    Κατά αρχήν, η προσπάθεια είναι στο σωστό δρόμο, αναλυτικά:
    1)ορθή η κατάργηση της προσαύξησης του 50%
    2)ορθή η κατάργηση της συνέντευξης (στην Ελλάδα ποτέ δεν θα είναι αντικειμενική)
    3)ορθή η κατάργηση της μοριοδότησης παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, αλλά μόνο σε Π.Ε. και Τ.Ε να ισχύει για Δ.Ε. αλλά με λιγότερη μοριοδότηση 30-40 μόρια (εφόσον βελτιωθούν και δεν είναι όπως σήμερα).
    4)η συνάφεια του μεταπτυχιακού/διδακτορικού τίτλου είναι αυτονόητη γιατί να καταργηθεί
    5)η μοριοδότηση για κάθε μεταπτυχιακό/διδακτορικό να διατηρηθεί
    6)η μοριοδότηση στο πρώτο πτυχίο να μειωθεί (πχ. αντί 100 να γίνει 70 ή 80) λόγο πολλών άριστων (10΄) από χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης (πτυχία επί πληρωμή)
    7)να καταργηθούν οι ξεχωριστές θέσεις για πολύτεκνους/τρίτεκνους και να δοθεί μοριοδότηση ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων (πχ. 200 μόρια και 50 για κάθε τέκνο, ή σε έναν γονέα 100 μόρια για κάθε παιδί)
    8)η μοριοδότηση μεταπτυχιακού/διδακτορικού να γίνει 200 και 600 αντίστοιχα ( δεν συγκρίνεται η εξειδίκευση, η δυσκολία, και οι γνώσεις μεταξύ των δυο)
    9)να είναι απαραίτητη η καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (φυσικά όλων της Ε.Ε.).
    Πιστεύω ότι αν γίνουν αυτά, θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, και επιτέλους σταδιακά το δημόσιο θα στελεχωθεί με ικανά άτομα, φυσικά πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων, με παράλληλες υποχρεωτικές μετατάξεις ανάλογα με τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:41 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    Προτείνω την αθροιστική μοριοδότηση με συντελεστή α=0.5 μείωσης βάρους για το 2ο, 3ο, κ.λπ. προσόν.

    Π.χ.

    1ο πτυχίο: *1200*
    2ο πτυχίο: 1200/2 = *600*
    3ο πτυχίο 600/2 = 300

    1ο μεταπτυχιακό: 200
    2ο μεταπτυχιακό: *100*
    3ο μεταπτυχιακό: *50*

    1ο διδακτορικό: 400
    2ο διδακτορικό (!): 200
    3ο διδακτορικό (είναι δυνατόν;): 100

    1η γλώσσα: *120*
    2η γλώσσα: 60
    3η γλώσσα: 30
    4η γλώσσα: *15*

    ***Εμπειρία***:
    1ο-3ο έτος: 10 μόρια ο μήνας
    4ο-6ο έτος: 5 μόρια ο μήνας
    7ο-9ο έτος: 2.5 μόρια ο μήνας
    10ο-12ο: έτος: 1.25 μόριο ο μήνας

    Είναι το δικαιότερο σύστημα, μιας και ισχύει αυτό που οι οικονομολόγοι λένε «diminishing returns». Αποτρέπει τις υπερβολές, ενθαρρύνει δίκαια και ισόρροπα την απόκτηση γνώσης (2ου πτυχίου, 2ου-3ου μεταπτυχιακού, γλωσσών) και εμπειρίας, δίνοντας βάρος στα 3 πρώτα έτη, αλλά μη μηδενίζοντας τα υπόλοιπα.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:12 | Ann

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία για δημόσια διαβούλευση.
    Πλην όμως η λέξη απογοήτευση δεν καλύπτει αυτό που αισθάνομαι. Μετά από κόπους πολλών ετών, αγωνίες, ατέλειωτα ξενύχτια, βλέπω να απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο η γνώση και αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που τόσο λάθος είχα ερμηνεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Όχι μόνο δεν αντιλαμβάνομαι κατά ποιο τρόπο ενισχύονται τα πτυχία αλλά αισθάνομαι και φοβερά αδικημένη. Έχοντας μόλις τελειώσει το δεύτερο μεταπτυχιακό πληροφορούμαι πως για την αξιολόγησή μου στην αγορά εργασίας είναι σαν να μην το έχω κάνει! Απίστευτο δεδομένου ότι πρόκειται για ένα αντικειμενικό γεγονός το οποίο απλώς το κράτος αποφάσισε πως δεν θέλει να βλέπει! Ήδη τα μόρια που του αναλογούσαν ήταν ελάχιστα. Εφόσον θέλετε να αναγνωρίσετε τις σπουδές, εφόσον πριμοδοτείτε εκείνους που έχουν ένα μεταπτυχιακό, εφόσον ενισχύετε το διδακτορικό, το επόμενο δηλαδή στάδιο του μεταπτυχιακού, γιατί διαγράφετε το δεύτερο μεταπτυχιακό; Ισοπεδώνετε τους υποψηφίους και τιμωρείτε όσους προσπάθησαν για κάτι καλύτερο, όσους κατά αντικειμενική κρίση απέκτησαν κάποιες γνώσεις παραπάνω.
    Και όχι δεν πρόκειται για μεταπτυχιακό στο οποίο με έβαλε κάποια παράταξη. Έδωσα εξετάσεις αφενός, ταυτόχρονα δε φρόντισα να έχω ένα γεμάτο βιογραφικό. Το ότι κάποιοι εισάγονται με πλάγιους τρόπους δεν θα το πληρώσουμε όσοι μοχθήσαμε πραγματικά και πιστέψτε είμαστε πολλοί. Τα περί ρουσφετιού τα έχω ακούσει και εγώ σε πολλά στάδια της πορείας μου και δεν αμφισβητώ ότι συμβαίνουν πλην όμως προσπάθησα και πιο αργά ίσως, πιο δύσκολα, με περισσότερο εκνευρισμό σίγουρα, πάντως προχώρησα.
    Αλλά ούτε οικονομική άνεση έχω. Αν και πολλοί δείχνουν να το αγνοούν, πράγμα μάλλον αδύνατο εφόσον είχαν ενδιαφερθεί να κάνουν μεταπτυχιακό, η πλειοψηφία των μεταπτυχιακών στην Ελλάδα είναι χωρίς δίδακτρα. Και μπορεί να μην χρειάζονται χρήματα για την παρακολούθησή τους χρειάζεται όμως φοβερός κόπος για την ολοκλήρωσή τους και θυσίες. Δεν μας τα χάρισε κανείς.
    Ούτε όμως τεμπέλα είμαι, που ανέβαλε σπουδάζοντας την είσοδό της στην αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα δούλευα τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και γιατί αναγνωρίζω την αξία της επαγγελματικής εμπειρίας. Και όταν λέω δούλευα εννοώ πληρέστατο ωράριο και ουσιαστική δουλειά (όπου ήταν απαραίτητες και οι ακαδημαϊκές γνώσεις και οι γλώσσες και η συνεχής ενημέρωση, όλα) με αποτέλεσμα να επιστρέφω αργά το βράδυ σπίτι, να έχω μπροστά μου όλο το διάβασμα (για πιεστικά προγράμματα σπουδών), να κοιμάμαι τρεις με τέσσερις ώρες και πάλι από την αρχή. Και ξέρετε, η εμπειρία μου αυτή δεν θα αναγνωριστεί. Γιατί ήμουν ασκούμενη δικηγόρος και βλέπετε η εμπειρία αυτή δεν μετράει.
    Αναφορικά με τις γλώσσες θεωρώ πως θα πρέπει να έχουν ουσιαστική μοριοδότηση. Θέλω να επισημάνω δε πως το ανώτατο ιδίως πτυχίο στις ξένες γλώσσες σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από την απλή γνώση της γραμματικής και του λεξιλογίου μιας άλλης γλώσσας. Ουσιαστικά ενέχει την δυνατότητα πρόσβασης σε έναν μεγάλο όγκο βιβλιογραφίας και αρθρογραφίας που τουλάχιστον για τις θεωρητικές επιστήμες είναι απαραίτητη. Τόσο για την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών μου όσο και στα πλαίσια της δουλειάς μου η άριστη γνώση των δύο βασικών ευρωπαϊκών γλωσσών έχει αποδειχθεί όχι απλώς χρήσιμη, απαραίτητη.
    Θεωρώ δε πως είναι δύσκολο, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, να γίνει διαφοροποίηση της μοριοδότησης των πτυχίων ανάλογα με την πόλη κτήσης τους, παρόλο που και εγώ αισθάνομαι αδικημένη γνωρίζοντας τη μεγάλη διαφορά βαθμολογίας από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο. Πλην όμως πιστεύω πως στοιχεία όπως οι γλώσσες ή το τεστ δεξιοτήτων είναι ενδεικτικά του γενικότερου επιπέδου του υποψηφίου. Το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των σπουδών του κάποιος δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ξενόγλωσση βιβλιογραφία ίσως εμμέσως μαρτυρά κάτι και για την ποιότητα των σπουδών του. Αντίστοιχα δε μία καλή βαθμολογία στο τεστ δεξιοτήτων υποδηλώνει την ύπαρξη σφαιρικών γνώσεων αλλά και συγκροτημένης σκέψης και αντίληψης της πραγματικότητας καθώς κινείται πέραν της γνωστής παπαγαλίας. Τόσο οι υποψήφιοι των θεωρητικών επιστημών θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν απλά προβλήματα λογικής και μαθηματικών όσο και οι υποψήφιοι των θετικών χρειάζεται να έχουν βασικές θεωρητικές γνώσεις. Θεωρώ πως η μονομερής γνώση δεν είναι αποτελεσματική. Δεν πρόκειται άλλωστε για απομνημόνευση πχ τύπων κλπ αλλά για το επίπεδο της σκέψης του υποψηφίου.
    Θέλω να τονίσω τέλος, πως δεν είμαι 35…χρονών με χόμπι τα πτυχία..
    Είμαι 25, αγαπώ τη μόρφωση, θεωρώ πολύτιμη τη γνώση για εκείνον που την κατέχει ταυτόχρονα όμως θεωρώ και απολύτως υγιές να θέλω οι σπουδές μου να προσμετρηθούν για την αξιολόγησή μου σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν βγήκα να φωνάξω να μην ληφθούν υπόψη τα προσόντα άλλων ούτε να υποστηρίξω την απροϋπόθετη τοποθέτησή μου σε μια θέση. Η αδικία όμως με ενοχλεί.
    Είμαι απογοητευμένη, σαστισμένη, ίσως πια και απαισιόδοξη.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:39 | ΗΛΙΑΣΚΟΣ ΚΑΛΟΓΝΩΜΗΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥΜΟΧΘΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:14 | Γιώτα

    Στις μέρες μας δυστυχώς μόνο το πτυχίο δεν αρκεί και όλοι προσπαθούμε για κάτι καλύτερο.
    Ο δρόμος για την απόκτηση του 1ου μεταπτυχιακού, δεν είναι ούτε εύκολος, αλλά ούτε και ακούραστος, πόσο μάλλον για την απόκτηση 2ου. Προϋποθέτει ΚΟΠΟ, ΚΟΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.
    Πολλές φορές η απόκτηση του 2ου μεταπτυχιακού δεν αντανακλά την οικονομική κατάσταση κάποιου. Δε σημαίνει ότι μόνο αυτοί που έχουν τα λεφτά μπορούν να το κάνουν. Ούτως άλλως αυτοί είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο θα τα καταφέρουν κάπως στη ζωή τους. Υπάρχει όμως και μια κατηγορία νέων ατόμων, οι οποίοι ούτε οικονομικά ανεξάρτητοι είναι, αλλά ούτε και από εύπορες οικογένειες, αλλά και αυτοί προσπαθούν.
    Ένα 2ο μεταπτυχιακό σημαίνει πολλά:
     ΚΟΠΟΣ για να βελτιώσεις τις συνθήκες ζωής σου
     ΚΟΠΟΣ για να πετύχεις κάτι στη ζωή σου
     ΚΟΠΟΣ για να αυξήσεις τις γνώσεις σου ώστε να ανταποκριθείς καλύτερα στις υποχρεώσεις σου κατά την επαγγελματική σου πορεία
     ΚΟΣΤΟΣ οικονομικό για την οικογένεια σου που σε στηρίζει μέχρι τα 35
     ΚΟΣΤΟΣ ψυχολογικό (άγχος, αβεβαιότητα για το μέλλον-όπως συμβαίνει τώρα)
    Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κας Υπουργού: «οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί θα επιμορφώνονται ….. κλπ»
    Συγνώμη, κα Υπουργέ, αλλά αυτή την «επιμόρφωση» στην οποία εσείς αναφέρεστε, εγώ, όπως και πολλοί άλλοι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, την πληρώνουμε με τα δικά μας χρήματα, με τις δικές μας στερήσεις, με το δικό μας κόπο, εδώ και πολλά χρόνια. Πώς, λοιπόν, έρχεστε τώρα εσείς και υποβαθμίζετε την σπουδαιότητα αυτού του εφοδίου – για το οποίο εσείς η ίδια κάνετε λόγο- και το απαξιώσετε τελείως;;;
    Θεωρώ, λοιπόν, άδικη και ανέντιμη την κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού και ειδικά στις περιπτώσεις όπου τόσο το 1ο όσο και το 2ο μεταπτυχιακό έχουν απόλυτη συνάφεια με το αντικείμενο ενασχόλησης και αποτελούν χρήσιμα και ενδιαφέροντα εργαλεία στην επαγγελματική εξέλιξη του καθένα από εμάς.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:17 | Γιωργος Πανος

    H μοριοδότηση θα πρέπει να γίνεται μόνο σε τίτλους σπουδών που μπορεί να κάνει o κάθε πολίτης δωρεάν .Δωρεάν εκπαίδευση ΔΕ ΤΕ ΠΕ
    Σε ξένες γλώσσες, γνώσεις Η/Υ και μεταπτυχιακά τη στιγμή που το κράτος δεν τα παρέχει δωρεάν δεν πρέπει να μοριοδοτουνται για να υπάρχει αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες μεταξύ όλων.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:35 | Nikos Georgiadis

    Δεν δεχόμαστε το ψίχουλο των 60 μορίων για 720 ξενύχτια ενός 2ου (ή και 3ου) μεταπτυχιακού.
    Δεν δεχόμαστε την αδικία των 0 μορίων για 1440+ ξενύχτια ενός 2ου ή και 3ου πτυχίου (κάτι που πολλοί δεν αναφέρουν).
    Δεν δεχόμαστε την αδικία των 0 μορίων για επίσης 1440+ ξενύχτια ενός 2ου ή και 3ου διδακτορικού(κάτι που πολλοί δεν αναφέρουν).

    Θα πάλέψουμε. Διότι ο μηδενισμός, η ισοπέδωση και η επιβράβευση της ελάσσονος προσπάθειας δεν συνάδουν με το πνεύμα μιας κοινωνίας που παλεύει να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος, της γενιάς των baby boomers και της λαμόγιας.

    ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

    Και κάτι για τους κυρίους και κυρίες τζίτζικες που έπιναν καφεδάκι, γεννούσαν παιδιά και περνούσαν μια χαρά, ενόσω εμείς κάναμε μεταπτυχιακά και δεύτερες και τρίτες σχολές με μύριες προσωπικές θυσίες: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

    Μην αναρτάτε άλλο φίλοι. Ψηφίστε το παρόν. Δώστε 100+ ψήφους μπας και ο υπουργός και οι σύμβουλοι καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:53 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    Θα ήθελα αρχικά να κάνω την εξής βασική παρατήρηση:

    Για να είναι ουσιαστικό το μέτρο της δημόσιας διαβούλευσης θα πρέπει να οριστούν κάποιοι κανόνες. Θεωρώ ότι κάποιος θα πρέπει να προσθέτει ένα σχόλιο όταν έχει να συμπληρώσει κάτι που δεν έχει ακουστεί ή κάποιο νέο επιχείρημα υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης. Εδώ, απ’ όσο άντεξα να διαβάσω, επαναλαμβάνονται συνεχώς τα ίδια επιχειρήματα από τους μεν που έχουν δύο μεταπτυχιακά και θεωρούν άδικη τη μη μοριοδότηση του δεύτερου και από τους άλλους που έχουν ένα ή κανένα μεταπτυχιακό και θεωρούν δίκαιο το μέτρο. Το θέμα δεν είναι να αποτυπωθεί πόσοι είναι στην μία κατηγορία και πόσοι στην άλλη (αυτό άλλωστε γίνεται και με τη δυνατότητα να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κανείς με κάποιο σχόλιο) αλλά να γίνει ουσιαστικός διάλογος ώστε να φανεί αν το μέτρο είναι σωστό ή όχι.

    Το θέμα που θα ήθελα να επισημάνω είναι κατά την άποψή μου σκανδαλώδες και θα έπρεπε οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια ενός νέου νομοσχεδίου:
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕ (ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΙΕΚ.

    Αυτό συμβαίνει γιατί τα πτυχία ΙΕΚ παίρνουν 150 μόρια επιπλέον και ο βαθμός που μοριοδοτείται είναι ο βαθμός του απολυτηρίου του ΙΕΚ κι όχι ο βαθμός απολυτηρίου του λυκείου. Άρα όταν κάποια δημόσια υπηρεσία θελήσει να στελεχώσει κάποιο τμήμα της με γραμματείς, διοικητικούς υπαλλήλους κτλ. που είναι και η πλειοψηφία των αναγκών, θα προτιμηθεί αυτός που έχει απολυτήριο ΙΕΚ (είναι γνωστό ότι στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ οι βαθμοί χαρίζονται – όποιος είναι δύσπιστος ας ρωτήσει) από κάποιον που έχει απολυτήριο λυκείου με 20 (ας έχει και πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ μεταπτυχιακό κτλ.)
    Αν πρέπει να υπάρχει μοριοδότηση των ΙΕΚ για να ζήσει κι αυτός ο κλάδος, ας είναι μικρότερη κι όχι 150, κι ας μετράει ο βαθμός απολυτηρίου του λυκείου κι όχι ο βαθμός του ΙΕΚ, για να μη συγκρίνονται ανόμοια πράγματα.

    Με το ισχύον καθεστώς ευνοούνται σκανδαλωδώς οι απόφοιτοι ΙΕΚ έναντι των άλλων και για του λόγου το αληθές αν δείτε τους πίνακες διοριστέων των διαγωνισμών ΔΕ διοικητικών υπαλληλων του ΑΣΕΠ θα διαπιστώσετε ότι όλοι οι διορισθέντες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι απόφοιτοι ΙΕΚ.

    Ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:08 | Ευτυχία Δάλμα

    Επειδή έχω κουραστεί να διαβάζω για ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ, και ότι τα μεταπτυχιακά είναι για πλούσιους :

    1) Αν καταργηθεί η μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού θα δημιουργηθεί αυτομάτως BIOMHXANIA ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

    2) Πείτε μου, υπάρχουν ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ;

    3) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (πχ.Πολυτεχνείο). Είναι απλά θέμα ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ(σίγουρα όχι μέσου) για το αν κάποιος γίνει δεκτός. Και βέβαια θέμα ΕΠΙΜΟΝΗΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ για να τελειώσει κανείς. Επιπλέον δεν δέχονται μόνο φοιτητές Πολυτεχνείου, είναι PART TIME και επομένως συνδυάζονται εύκολα και με δουλειά.

    4) Αλήθεια τι είναι πιο χρήσιμο, ένα 2ο Μεταπτυχιακό στο αντικείμενο της θέσης ή μία τρίτη ή τέταρτη γλώσσα,πχ Ισπανικά, Γερμανικά που τελικά στην πλειονότητα των θέσεων του δημοσίου δεν θα χρησιμοποιηθεί πουθενά ; (Δεν το λέω από προσωπικό όφελος-έχω τρίτη γλώσσα).

    5) Εφόσον δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ξένων γλωσσών δεν θα πρέπει επίσης να υπάρχει περιορισμός στους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

    6) θα είναι προκλητική η μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού με λιγότερο από 150 μόρια, που άλλωστε ήταν και η μοριοδότηση πριν το νέο νομοσχέδιο.

    Σε περίπτωση που το νέο σχέδιο δεν αλλάξει προτείνω όλοι να απευθυνθούμε στο Συνήγορο του Πολίτη (site (http://www.synigoros.gr/contact_submit.htm), όπως άλλωστε έχει ήδη προταθεί στη διαβούλευση από άλλον σχολιαστή.

    7) Η συνάφεια του μεταπτυχιακού δεν πρέπει να καταργηθεί.

    8) Αν θέλουνε τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ και όχι τους ΑΡΕΣΤΟΥΣ δεν θα πρέπει να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ σε ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝ, ούτε επομένως στους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

    Εξάλλου αν το πτυχίο του Πολυτεχνείου ισοδυναμίσει με πτυχίο+Master όλοι οι μηχανικοί του Πολυτεχνείου που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ θα έχουν ένα master λόγω πτυχίου και ακόμα και το 1ο master δεν θα μοριοδοτείται.

    Έτσι αν δεν προβλεφθεί η μοριοδότηση τουλάχιστον 3 μεταπτυχιακών, η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ θα είναι σχεδόν σίγουρη.

    Γενικά, το σύστημα της μοριοδότησης είναι μια ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ. Γιατι λοιπόν να στρεφόμαστε ενάντιον των Μεταπτυχιακών και όχι των Ξένων Γλωσσών;

    Γιατί είμαστε ΥΠΕΡ της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ και ΚΑΤΑ της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:51 | Ε.Μ

    Σημεία ομιλίας Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, από την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, 11/11/2009

    «Σήμερα έχω τη χαρά να ανοίγω αυτή τη συνεδρίαση, με την οποία κάνουμε ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, στην κατεύθυνση μιας πολιτείας ευνομίας, δικαιοσύνης και ισότητας.

    Είχαμε τονίσει πάντα ότι θεμέλιό της είναι η αξιοκρατία. Δεν ανεχόμαστε πλέον ως κοινωνία πελατειακές σχέσεις, συναλλαγές και αυθαιρεσίες.

    Δεν τις αντέχει κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα, γιατί πνίγουν κάθε δημιουργική ικμάδα του λαού μας, καθηλώνουν τη χώρα στη μετριότητα.

    Έτσι αποτελματώθηκε η Ελλάδα πέντε χρόνια τώρα. Με την απροσχημάτιστη ευνοιοκρατία σε όλα τα επίπεδα.
    Με τις κατάφορες αδικίες, ιδίως κατά των νέων παιδιών. Με την εκμετάλλευση της αγωνίας για δουλειά με θύμα κάθε ελληνική οικογένεια.

    Με την κυνική επικράτηση μιας αντίληψης κολλητών, κουμπάρων και «ημετέρων».

    Είναι πολιτικό χρέος μας, είναι ηθικό καθήκον μας, είναι ιστορική ευθύνη μας να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή από αυτό το παρελθόν.

    Μπορεί για κάποιους, που έχουν εθιστεί σε μια εξουσία και σε μια πολιτεία συναλλαγής και αδιαφάνειας, να είναι επώδυνη.

    Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι αυτή η κόκκινη γραμμή είναι απελευθερωτική για τους πολλούς και τον τόπο.

    Για τους πολίτες και την κοινωνία, που βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια.

    Τη ζητούν εδώ και χρόνια και ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη.

    Να αλλάξουμε αυτά που πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν αλλάζουν: νοοτροπίες, αντιλήψεις και συμπεριφορές.

    Να δώσει η πολιτεία, το κράτος, στους πολίτες την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι κάθε μέρα που περνά κάτι αλλάζει σ’ αυτή τη χώρα και μάλιστα σε όφελος όλων.

    Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι μια ανοιχτή διακυβέρνηση λογοδοσίας, διαφάνειας, αξιοκρατίας και βέβαια αποτελεσματικότητας για τον πολίτη και τις ανάγκες του, δεν είναι υπόθεση ούτε μιας ημέρας, ούτε ενός
    νομοσχεδίου.

    Είναι υπόθεση καθημερινού αγώνα, είναι συνεχείς πρωτοβουλίες, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις αποφάσεις.

    Το κάνουμε στην ίδια την πολιτική απόφαση για την επιλογή των Γενικών Γραμματέων, διευρύνοντας, ανοίγοντας τη διαδικασία.

    Το κάνουμε με την δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο για πρωτοβουλίες που παίρνουμε, επεκτείνοντας τις δυνατότητες συμμετοχής σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες, πέραν των εμπλεκόμενων φορέων.

    Θα συνεχίσουμε, με πρωτοβουλίες που «ανοίγουν» τη διακυβέρνηση στην κοινωνία, φωτίζουν τη λήψη των αποφάσεων, διευρύνουν τις δυνατότητες του πολίτη να κρίνει, να αποφασίζει και να συμμετέχει.

    Αφετηρία για όλα αυτά είναι η αποκατάσταση της αξιοκρατίας στο κράτος.

    Είχαμε δεσμευτεί στο πρόγραμμά μας :

    «Θέλουμε οι νέοι της χώρας μας να αποκοπούν από το όνειδος των πελατειακών δικτύων και να εισέρχονται αξιοκρατικά στο δημόσιο: τους το οφείλουμε».

    Σήμερα, με τη νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε, το κάνουμε πράξη.»

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΜΙΛΑΕΙ???????
    ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ????
    ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΙΛΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ???
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ???
    ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ????
    ΠΡΟΣΧΟΧΗ!!!
    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ???
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΙ??
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ???
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΜΕ??
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ??
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ???
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΣΗ???
    ΕΛΕΟΣ!!!ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!
    ΜΟΡΙΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 200 ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
    ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΙΤΛΩΝ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑΣ!!!
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:42 | Άκης

    Κύριε Υπουργέ
    Ο χρόνος και ο κόπος που αποφασίζει να διαθέσει ένας νέος για να αποκτήσει και ένα και δύο μεταπτυχιακά εξαργυρώνεται (μέχρι τώρα) με κάποια μόρια σαν επιβράβευση των προσπαθειών του. Η εύρεση εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Επενδύουμε στο μέλλον διαβάζοντας! Ας μην κάνουμε λοιπόν το δεύτερο μεταπτυχιακό μια επιταγή δίχως αντίκρισμα!
    ΜΗΝ ΠΟΔΟΠΑΤΑΤΕ την προσπάθεια αυτή!
    ΜΗΝ ΓΥΡΝΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ στους κόπους!
    Η Ελλάδα πρέπει να επιβραβεύει τα παιδιά της και όχι να τα τιμωρεί ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ!
    Η είδηση για αξιοκρατία ήταν φως ελπίδας για εμάς που προσπαθούμε να καταξιωθούμε σε ένα χώρο γιατί μας λείπουν οι θείοι και οι μπαμπάδες με τις γνωριμίες τους!
    Μην καταργείτε το μοναδικό μέσο για να βρούμε δουλειά, γιατί έτσι καταργείτε τη γνώση!
    Το σκεφτήκατε ότι ίσως για αυτό οι άξιοι βρίσκουν δουλειά στην Ευρώπη και οι ανάξιοι καταλαμβάνουν καίριες θέσης στη χώρα μας!
    ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ;;;;;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:50 | Βασίλης

    Τι γίνεται στην περίπτωση που η ειδίκευση υποψηφίου για τη συμμετοχή του σε συγκεκριμένο διαγωνισμό αποδεικνύεται από το μεταπτυχιακό δίπλωμα του και όχι από το πρώτο του πτυχίο; Ποιος βαθμός υπολογίζεται σε αυτή την περίπτωση; του μεταπτυχιακού; και πόσα μόρια δίδει το πρώτο πτυχίο; Στο παλαιό καθεστώς ο βαθμός του μεταπτυχιακού μοριοδοτούταν ως πρώτο πτυχίο (πολλαπλασιασμός επί 100) και το πρώτο πτυχίο (αν τα λέω σωστά) μοριοδοτούταν με 150 μόρια…Τώρα;

    Θέλω να διευκρινήσω κάτι επιπλέον. Στο εξωτερικό όλοι οι φοιτητές συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού μας, συνηθίζουν να αποκτούν διαφορετικούς μεταπτυχιακούς τίτλους σε μια προσπάθεια ουσιαστικής εξειδίκευσης/μόρφωσης (γεγονός που αποδεικνύει και τη δυσκολία των συγκεκριμένων σπουδών και επιλογών των κατόχων πολλών μεταπτυχιακών τίτλων ) Στην Ελλάδα οι έξυπνοι πάνε και γράφονται «τσάμπα» σε δεύτερο τμήμα για να αποκτήσουν κουτσά στραβά ένα δεύτερο πτυχίο (χωρίς εξειδίκευση – χωρίς ουσιαστική δυσκολία) απλώς για να διατηρήσουν τα προνόμια του φοιτητή στο χώρο εργασίας και στην κοινωνική τους ζωή.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:38 | sasa

    Μα πόσο γελοία είναι τα παραδείγματα μοριοδότησης που έχετε ανεβάσει?
    φτιαγμένα μέχρι αηδίας, λες και δεν ξέρουμε να υπολογίζουμε τα μόριά μας. γιατί δεν έχετε ένα παράδειγμα με ένα ΠΕ κάτοχο δυο μεταπτυχιακών, εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα 5 ετών και στο δημόσιο 3 ετών (τυχαία είναι τα νούμερα) να δούμε πόσα μόρια είχε ΄μέχρι σήμερα και πόσα θα του δώσετε αύριο? Μην μας υποτιμάτε τόσο πολύ.Πέφτετε οι ίδιοι στο «αξιοκρατικό παιχνιδάκι» της διαβούλευσης που μόνοι σας στήσατε.
    Σίγουρη ότι δεν θα αναρτηθεί το μήνυμα, ελπίζοντας όμως η ανόητη….

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:45 | xaris

    Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ. ΟΜΩΣ, EAN ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ TA LEMΕ…

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:39 | Κυριακή

    Η διαπίστωση που προκύπτει από τα προτεινόμενα είναι ότι απλώς αλλάζουν οι συντελεστές.Ο βασικός άξονας των προσόντων που έχει ταχθεί ως γενική αρχή των προτεινομένων αλλαγών δεν εξυπηρετείταιπ.χ.με την κατάργηση της μοριοδότησης του Β μεταπτυχιακού.Το να επιχειρηματολογήσει κανείς για το ότι χρειάζονται κόποι και θυσίες για την απόκτηση τίτλων σπουδών είναι τουλάχιστον μη σοβαρό γιατί είναι κάτι αυτονόητο.Η ποιότητα των τίτλων
    του εξωτερικού περνάει από τον έλεγχο του ΔΟΑΤΑΠ.Οι ιδέες του ότι έχουν οι άλλοι είναι αποτέλεσμα μέσου, πληρωμής κ.λπ. αν δεν την εκλάβουμε ως φωνή διαμαρτυρίας ή και απελπισίας για το αβέβαιο και θολό σύστημα προσλήψεων το χωρίς χρονική περιοδικότητα και προγραμματισμό και με προκηρύξεις «εδώ και εκεί» είναι απλώς λαικισμός.Αλλά δυστυχώς ειναι φωνή διαμαρτυρίας,που όμως η απάντηση δεν είναι στην απαξίωση των πτυχίων αλλά στην εν γένει οργάνωση του συστήματος π.χ. με πενταετή προγράμματα καταστρώσεως των αναγκών και κατά συνέπεια των προσλήψεων.Είναι άτοπο το τεστ δεξιοτήτων να ισούται με ένα διδακτορικό (τουλαχιστον τρία έτη δουλειάς ή δύο μεταπτυχιακά ).Τέλος το πρόβλημα της υπογεννητικότητας δεν λύνεται με την χωριστή κατάταξη των πολυτέκνων,αλλα με τις θεσμοθετημένες ευκαιριες για τουςνέους ανθρώπους με γρήγορη ή τουλάχιστον πρόβλέψιμη επαγγελματική αποκατάσταση, με παιδικούς σταθμούς κ.λπ. ώστε να ξαναδούμε οικογένειες εν γένει με δύο και τρια παιδιά.Επομένως οι πολύτεκνοι απλώς να μοριοδοτούνται και να καταργηθεί το ισχύον σύστημα
    Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι μια πολύ καλή ιδέα

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:56 | Ranetta_Coon

    ΟΛΟΙ πρέπει να έχουν ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΕΣ απασχόλησης στο ΔΗΜΟΣΙΟ, ειτε ειναι 20 ειτε 30 ειτε 40 είτε 50 ΧΡΟΝΩΝ. αυτο θα πει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    επειδή οι εποχές αλλάζουν,

    οι 40 ρηδες δεν εχουν μεταπτυχιακά και γλώσσες έχουν εμπειρία..

    οι 30ρηδες εχουν λιγο εμπειρια αντε και μεταπτυχιακό και μια ξενη γλώσσα

    οι 20αρηδες έχουν πολλα ακαδημαικα προσοντα οχι εμπειρια..

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ..

    Ο.Λ.Ο.Ι.

    γιατι δεν βαθμολογειτε την εμπειρια πάνω απο τα 5 ετη..
    γιατι δεν βαθμολογειτε τα ακαδημαικα προσοντα των νέων???και καλα κάνουν και εχουν 2 και 3 μεταπτυχιακα και διδακτορικα και 10 γλωσσες..

    γιατι τιμωρειται αυτους που δουλεψαν?γιατι τιμωρειται αυτους που διαβασαν και που διαβαζουν μεχρι τα 30? ολοι ειναι αγωνιστες..

    οσοι χρισημοποιουν το ΑΣΕΠ τουλαχιστον δεν γλυφουν στα πολιτικα γραφεια..

    ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ..και στο δημοσιο θα διοριζονται και ανθωποι με εμπειρια αλλα και με ακαδημαικα προσοντα..

    μην μηδενιζεται την προυπηρεσια για τα ακαδημαικα προσοντα..
    μην μηδενιζεται τα ακαδημαικα προσοντα για την εμπειρια..
    μοριοδοτειστε τα αναλογα και με συναιση..

    ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ.. 15 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΑΡΓΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ..

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:23 | Βασίλης

    Για τους αρχαιολόγους:

    Mοριοδότηση όλων των δεύτερων πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως συναφών.
    Η αρχαιολογία είναι μια επιστήμη που μελετά τον υλικό πολιτισμό. Η ολοκληρωμένη μελέτη των ανασκαφικών ευρημάτων αποτελεί πεδίο διεπιστημονικής έρευνας. Δεν είναι δυνατόν να μην προσμετράται ως προσόν η απόκτηση πτυχίου άλλης επιστήμης που λειτουργεί επικουρικά στην καλύτερη κατανόηση του παρελθόντος μας.

    Μοριοδότηση του συνόλου της προϋπηρεσίας και όχι μόνο των 5 ετών που ισχύει μέχρι σήμερα.
    Ειδικά στο ΥΠΠΟ, ποτέ δεν προκηρύχθηκε ικανός αριθμός θέσεων και τη πληθώρα των κενών οργανικών θέσεων επί δεκαετίες καλύπτουν συνάδελφοι, είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο υπουργείο, είτε με προσλήψεις από τους φορείς δημοσίων ή ιδιωτικών έργων με επιλογή από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν αρχαιολόγοι με 10, 15 ακόμα και 20 χρόνια προϋπηρεσία, οι οποίοι, ενώ έχουν μεγάλη εμπειρία, αδικούνται από τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:02 | Βασίλης

    Μοριοδότηση του συνόλου της προϋπηρεσίας και όχι μόνο των 5 ετών που ισχύει μέχρι σήμερα.
    Ειδικά στο ΥΠΠΟ, ποτέ δεν προκηρύχθηκε ικανός αριθμός θέσεων και τη πληθώρα των κενών οργανικών θέσεων επί δεκαετίες καλύπτουν συνάδελφοι, είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο υπουργείο, είτε με προσλήψεις από τους φορείς δημοσίων ή ιδιωτικών έργων με επιλογή από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν αρχαιολόγοι με 10, 15 ακόμα και 20 χρόνια προϋπηρεσία, οι οποίοι, ενώ έχουν μεγάλη εμπειρία, αδικούνται από τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:32 | Μαρία Γιάννου

    Ναι, έχω ένα διδακτορικό και δύο μεταπτυχιακά και δεν ντρέπομαι καθόλου για αυτό, όπως κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να νιώθουμε (και καλά επείδή τα πήραμε με τα λεφτά των γονιών μας). προσωπικά, πέρασα και στα δύο μεταπτυχιακά με εξετάσεις και διάρκεια σπουδών 2,5 έτη το καθένα. Αν οι αξιότιμοι βουλευτές μας θεωρούν ότι οι γνώσεις και η εξειδίκευση που αποκόμισα και από το δεύτερο μεταπτυχιακό είναι περιττές και άχρηστες να προσφερθούν στην υπηρεσία των πολιτών (και για αυτό δεν θα μοριοδοτηθούν), ας μειώσουν και το πρώτο μεταπτυχιακό, ίδια λογική μου φαίνεται, και ας μείνουν τα πτυχία όλων μας να στολίζουν τους τοίχους. Το επιχείρημα ότι κάποιοι πήραν τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό πληρώνοντας, μπορεί κάλλιστα να ισχύει και για τον τρόπο που κάποιοι μπήκαν στο δημόσιο (και απέκτησαν προϋπηρεσία), ή έπαιρναν καλύτερους βαθμούς σε μαθήματα, ή έκαναν κάποιο σεμινάριο κτλ.
    Καταλήγοντας, η κατάργηση της μοριοδότησης γενικότερα και όποιων ακαδημαϊκών τίτλων συνιστά απαξίωση της επιστημονικής γνώσης και σίγουρα δεν εγγυάται την προαγωγή της αξιοκρατίας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:20 | Βασίλης

    Αναφορικά με τη μοριοδότηση των Μεταπτυχιακών τίτλων θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι σωστή η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου Μεταπτυχιακού τίτλου. Θα πρέπει να μπει φρένο σε αυτήν την απίστευτη μοριοθηρία που έχουν επιδοθεί οι νέοι τα τελευταία χρόνια. Βλέποντας το Δημόσιο σαν την μόνη τους επαγγελματική διέξοδο επιλέγουν τις σπουδές (Δεύτερο Μεταπτυχιακό), ευελπιστώντας παράλληλα και σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο θα τους χαρίσει και την εμπειρία, μιας που είναι ειδική κατηγορία απόκτησης εμπειρίας (η οποία μέχρι τώρα είχε και προσαύξηση 50%).

    Πρέπει επίσης να καταργηθεί και η εμπειρία που αποκτάται από τα ερευνητικά προγράμματα μέσω των Πανεπιστημίων. Ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ή σαν ορισμένου χρόνου σε κάποιο δημόσιο φορέα δεν έχει καμία σχέση με έναν μεταπτυχικό φοιτητή ή υποψήφιο Διδάκτορα που δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας. Ο πρώτος ζει το εργασιακό περιβάλλον καθημερινά από μέσα ενώ ο δεύτερος είναι αποκομμένος από την πραγματικότητα.

    Αναφορικά με τα μεταπτυχιακά θα πρέπει να υπάρχει διαβάθμιση και αναλόγως τα υποχρεωτικά έτη σπουδών να είναι και η μοριοδότηση. Δεν είναι δίκαιο μεταπτυχιακά με τουλάχιστον 2 έτη σπουδών να μοριοδοτούνται το ίδιο με τα ενός έτους. Καθώς επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο βαθμός του μεταπτυχιακού τίτλου, όπως γίνεται στο βασικό τίτλο σπουδών.

    Επίσης θα πρέπει να γίνει σαφές ότι ένας δημόσιος υπάλληλος με ένα Διδακτορικό δίπλωμα, μεταπτυχιακό και 3 ξένες γλώσσες, δεν σημαίνει ότι θα είναι καλύτερος και πιο αποδοτικός από έναν άλλο με πιο λίγα προσόντα. Επίσης τόσα προσόντα για τις περισσότερες θέσεις του Δημοσίου τομέα είναι υπερβολικά. Μήπως θα έπρεπε να εξεταστεί και το θέμα τις μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας??? Αναφέρομαι στην παράγραφο για τους δόκιμους δημόσιους υπαλλήλους.

    Σας ευχαριστώ πολύ που μου δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσω την γνώμη μου

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:43 | kavala

    Για όλους που έχουν κάνει μείζον θέμα το να μετράει το 2ο, 3ο κτλ. μεταπτυχιακά γιατί είναι άδικο, εφόσον κοπίασαν κτλ:

    Ξεχνούν ότι η μοριοδότηση έχει ως στόχο να επιλέξει τον καταλληλότερο για τη θέση, μέσω της θέσπισης αντικειμενικών κριτηρίων. Εφόσον δεν τεθεί οροφή στον αριθμό των μοριοδοτούμενων μεταπτυχιακών, γιατί θεωρείτε ότι πρέπει να τεθεί οροφή στον αριθμό των ετών μοριοδοτούμενης εμπειρίας; Γιατί δε θεωρείτε, αναλογικά, ότι και αυτός που έχει 7, 8 ή 10 χρόνια εμπειρίας αδικείται με το να μοριοδοτούνται μόνο τα 5 έτη εμπειρίας του; Και, χαλαρώστε, ποιος είναι καταλληλότερος για τη θέση, αυτός που έχει δύο μεταπτυχικά και 2 έτη εμπειρίας ή αυτός που έχει ένα και 8 έτη εμπειρίας; -το ξέρετε ήδη όσοι κάνατε έρευνα στον ιδιωτικό τομέα.

    Ας σταματήσουν τα υποκριτικά για κόπους κτλ. (κοπίασαν και όσοι εργάζονταν και όσοι σπούδαζαν). Ο νομοθέτης είναι υποχρεωμένος να ισορροπήσει κάπου, ιδιαίτερα όταν ούτε τα μεταπτυχιακά (αλλά ούτε και η εμπειρία) αξιολογούνται.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:18 | ΘΟΔΩΡΟΣ

    Ήρθε επιτέλους η στιγμή κάποιοι να δουν την πραγματικότητα. Αυτό που όλοι το ήξεραν και εθελοτυφλούσαν. Διορισμός χωρίς εμπειρία (+ προσαύξηση) = όνειρο θερινής νυκτός. Κάποιος με 5 έτη εμπειρίας = 630 μόρια. Κάποιος με 5 έτη (μεταπτυχιακό + διδακτορικό), που διαρκούν τουλάχιστον 5 έτη = 450 μόρια. Χρειάζεται σχολιασμό!!! Είναι ολοφάνερο πως λειτουργούσε το σύστημα. Κατά την άποψή μου αυτό δεν είναι αρκετό, χρειάζονται και άλλα. Παρακάτω, κατά την ταπεινή μου άποψη, αναπτύσσω 3 σημαντικά ζητήματα:
    Α)Πιστεύω ότι πρέπει να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι τίτλοι σπουδών, τόσο το πτυχίο, όσο και οι μετά απ’αυτό. Κυρίως όμως χρειάζεται ενίσχυση το τέστ δεξιοτήτων –το μόνο καθαρά αξιοκρατικό κριτήριο μοριοδότησης (αξιοκρατικό τέστ, τα ίδια θέματα για όλες τις κατηγόριες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και όλες τις ειδικότητες, το οποίο ο καθένας το χρησιμοποιεί στην ειδικότητά του, άρα συναγωνίζεται την επίδοση και τις γνώσεις των συναδέλφων του-. Όλοι γνωρίζουμε πως διαφέρουν οι βαθμοί στους τίτλους σπουδών από διαφορετικά τμήματα τις ίδιας ειδικότητας, ακόμη περισσότερο όλοι ξέρουμε πως αποκτάς την εμπειρία. Προτείνω το τεστ δεξιοτήτων να μοριοδοτείται επί 5. Αυτό είναι αξιοκρατία!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:43 | ΜΑΡΙΑ Τ.

    Είναι απαράδεκτο να δίδονται μόρια μόνον στους γεννηθέντες εκτός Θεσσαλονίκης και Αθηνών και να μην δίδεται η ευκαιρία σε όλους να διορίζονται στην επαρχία. Διότι αυτός που κατάγεται απο επαρχία μπορεί να διοιστεί με τα μόρια που του δορίζονται πολυ γρήγορα και εύκολα απο άτομα που γεννήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Το παιδί που γεννήθηκε στις παραπάνω πόλεις μπορεί να είναι παιδί εργάτη,ενώ το παιδί που γεννήθηκε στην επαρχία να έχει περιουσία απο χωράφια και οικόπεδα ζώα κ.λ.π. Είναι άδικο!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:38 | ΓΙΩΤΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!
    ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
    ΑΠΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ
    ΚΑΙ ΔΥΟ Κι ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
    ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!!
    ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ!!
    ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ
    ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΜΕ 7 ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΘ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕ 9 Ή 10 ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Π.Χ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ,…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΟΡΕΣΤΙΔΑ…
    ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ…
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.. ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝΗ ΔΩΣΤΕ ΕΝΤΑΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ…
    ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΜΟΙΒΕΣΑΙ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΆΝΩ…
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!
    ΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΩΣ ΕΔΩ!!!
    ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!
    ΜΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΑΔΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΡΙΣΜΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!
    ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ
    ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ!!!
    ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:16 | Παπαδόπουλος Δημήτρης

    ΚΡΙΝΩ ΘΕΤΙΚΑ

    I)ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ & ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ

    II)ΤΗΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ

    ΙΙΙ) ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 4

    IV) ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΠΟ 110 ΣΕ Π.Χ. 130

    ΔΙΟΤΙ :

    Ι) ΠΟΣΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΕ, ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ, ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ?

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΔΙΟΤΙ
    Α) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ & ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
    Β) ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΛΛΩΝ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ
    Γ)Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.

    ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΠΟΥ ΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΟΧΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ & ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ)

    ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΟΝΤΑΣ :
    Α)ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ, ΑΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ & ΧΡΗΜΑ
    Β)ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ (ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ) ΟΠΩΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΞΑΝΘΗ, ΠΑΤΡΑ Κ.Α
    Γ)ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΣΑΚΩΘΗΚΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΕΙΜΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ (ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΣ)ΛΟΓΩ ΤΥΠΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΤΗΝ 1Η ΦΟΡΑ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ (ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ) ΚΑΙ ΤΗ 2Η ΦΟΡΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ (ΑΑ !! ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ & ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ – ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΒΡΕΘΗΚΑ ΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – 90% ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

    ΣΕ ΞΑΝΘΗ & ΑΘΗΝΑ ΕΓΙΝΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΕΚΤΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΑΛΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    ΙΙ) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ MBA ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ & ΠΑΙΔΙΑ) ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ (ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ) ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (SUPER ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ).

    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, 2 ΦΟΡΕΣ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ MBA ΚΡΙΘΗΚΕ ΜΗ ΣΥΝΑΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ i) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ii)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΜΟΡΙΑ ΠΗΡΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗ ΘΕΣΗ.

    III) ΜΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ, ΜΕ ΜΟΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ & ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ – ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ?? (ΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟ 4-5 ΩΡΩΝ ΕΓΡΑΨΑ 80+)
    ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΙ PHD ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΡ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

    IV) ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΜΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ – ΑΝΤΙ 110 Π.Χ. 130 (ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 1998 ΜΕ ΒΑΘΜΟ 7,70) ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΣΟ ΒΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (Π.Χ. ΑΠΟ 7 ΣΕ 7,50) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ & ΟΧΙ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΖΟΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΑΕΤΟ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ!!

    (ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ)

    ΧΑΙΡΕΤΩ
    & ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ
    ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΛΥΨΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:56 | ΝΤΙΝΑ

    Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΤΑΙ .ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΣΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΜΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ .ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ.ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ .ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ Ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ .ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ .ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΕΑΡΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΟΥΝ.ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΩ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΟΥ .ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΖΩ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ .

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:22 | Δέσποινα Κ.

    Με το παρόν προσχέδιο επιχειρείται ο εξορθολογισμός και η ισορροπία στη μοριοδότηση και είναι στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι οι προσλήψεις αφορούν τακτικό προσωπικό των διαφόρων υπηρεσιών και φορέων του Δημόσιου τομέα και όχι υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό που θα χρειάζονταν για παράδειγμα στη ΝΑSA. Επιπρόσθετα πρέπει η αρχή των ίσων ευκαιριών να πληρούται κατά το δυνατόν και να προστατεύεται το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης.
    Συνεπώς ορθά λαμβάνονται υπόψη και μοριοδοτούνται αντιστοίχως, μόνον το 1ο μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Εκτιμώ όμως ότι πρέπει να υπάρξει διαφοροποίηση της μοριοδότησης στην περίπτωση της συνάφειας ή μη του μεταπτυχιακού τίτλου, σε σχέση με την προς πλήρωση θέση.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:30 | Χριστιάννα

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ!
    Το δεύτερο μεταπτυχιακό δεν σημαίνει απαραίτητα χρήμα! Υπάρχουν και σχολές στην Ελλάδα που δεν χρειάζεται να πληρώσεις για να το αποκτήσεις!!Στο χημικό δεν πληρώνεις! Η κατάσταση που υπάρχει στην χώρα μας, μας αναγκάζει να διαβάζουμε συνέχεια για να έχουμε μια δουλειά. Και όχι απαραίτητα την καλύτερη, απλά μια δουλειά για να ζούμε.
    Γιατί λοιπόν ο κόπος αυτός και οι στερήσεις να μην αναγνωρίζονται;
    Λέτε να μας περισσεύει ο χρόνος για να περνάμε μια ζωή πάνω από τα βιβλία;
    Αναγκαστήκαμε και πιεστήκαμε να το κάνουμε με βάση τα δεδομένα που μέχρι τώρα ίσχυαν!
    Πως καταργείτε δύο χρόνια κόπου;
    Ή μήπως θεωρείτε ότι δεν είχαμε τι άλλο να κάνουμε και είπαμε «Ας κάνουμε ένα μεταπτυχιακό και ας διαβάζουμε μέχρι τα 35 μας, στην καλύτερη περίπτωση!»;
    Το μεταπτυχιακό δεν είναι προϋπηρεσία που αποκτήθηκε με βίσμα, αλλά με ΚΟΠΟ, γιατί δεν μπορούσαμε να έχουμε την πολυπόθητη προϋπηρεσία για να βρούμε μια δουλίτσα. Φτάνουμε στο σημείο να έχουμε τόσα προσόντα και να ζητιανεύουμε για μια δουλειά!
    ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!!!
    ΟΤΑΝ δουλεύουμε ΟΠΟΥ βρούμε για να σπουδάσουμε σημαίνει ότι έχουμε πλούσιο μπαμπά;;; Κάντε το και εσείς αν αντέχετε!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:00 | ΣΠΥΡΟΣ Κ.

    ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ Η ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ 30% ΜΕ 60 ΜΟΡΙΑΚΙΑ!!! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50-75% ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ!!!! ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΔΛΔ 200 ΜΟΡΙΑ, ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ 100-150 ΜΟΡΙΑ!! ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΤΗ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:19 | ANNA

    από proslipsis.gr

    Επικαιρότητα Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

    Το δεύτερο μεταπτυχιακό δεν αναγνωρίζεται 16/11/09

    Αθήνα 16.11.2009, 14:44
    Το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις προβλέπει ότι ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος δεν αναγνωρίζεται στις προσλήψεις.

    Στην παραπάνω διευκρίνηση προέβησαν σήμερα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση της Proslipsis, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η δημόσια διαβούλευση έχει ουσιαστικό ρόλο και ενδέχεται να οδηγήσει σε αναθεώρηση ορισμένων σημείων του σχεδίου νόμου, ανάλογα με τις προτάσεις και τις αντιδράσεις των πολιτών.

    Σημειώνεται ότι το ΑΣΕΠ δεν έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών την μη αναγνώριση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:09 | Αναστασία Στρογγύλη

    Είναι πέρα από κάθε λογική να μην προσμετράται το 2ο μεταπτυχιακό ή γενικότερα ο 2ος τίτλος σπουδών.Για να αποκτήθουν αυτά υπήρξε ένα κόστος (και όχι μόνο οικονομικο..).Ένα μεταπτυχιακό ισουται με εξειδίκευση,πόσο μάλλον τα 2…. Η εξεδίκευση σημαίνει πρόοδος και ανάπτυξη.Πως θα πάμε μπροστά ως ανθρωποι,αλλά και ως χώρα αν επιμένεται να αφήσεται ανέργους μια σείρα από χιλιάδες άτομα με προσόντα΄, που μπορούν να βοήθησουν με νέες ιδεές;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:47 | ANTONIA

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ(ΓΝΩΣΤΗ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ).
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΑΝΕΡΓΗ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟΥΣ «ΓΩΣΤΟΥΣ».
    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Β’ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑΤΙ Α)ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΡΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Β)ΓΙΑΤΙ Κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Η΄ΙΕΚ ΑΠΌ 19 ΜΕΧΡΙ 20 ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ;
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Προκήρυξη 8Κ/2008 ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    1)ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ 2045 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ 19,50-20
    2)ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ 2435 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ 19-19,46
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ;ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΙΕΚ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΕΙΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ;ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:38 | Γιώργος Δ.

    Σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης με μόρια για θέσεις ΠΕ και ΤΕ έχω να προτείνω τα εξής:
    1. Να υπολογίζονται αθροιστικά τα μόρια από περισσότερα του ενός μεταπτυχιακών ή/και διδακτορικών τίτλων μόνο έαν και εφόσον έχουν συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης και σε κάθε περίπτωση όχι περισσότερα από 2 μεταπτυχιακούς ή/και διδακτορικούς τίτλους . (Είναι εύκολο να πάρεις περισσότερους από 2 μεταπτυχιακούς τίτλους στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο π.χ. Πληροφοριακά Συστήματα, Επιστήμη των Υπολογιστών, Τεχνολογία Λογισμικού-Στο μεγαλύτερο μέρος τους τα προγράμματα σπουδών συμπίπτουν.
    2. Να μην υπάρχει ως προϋπόθεση, αλλά μόνο ως βαθμολογούμενο κριτήριο, η γνώση ξένης γλώσσας (εκτός από θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού και όπου είναι σαφές ότι το απαιτεί το αντικείμενο της θέσης). Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως είναι αρκετές ως βαθμολογούμενες 2 ξένες γλώσσες (σε όποιο επίπεδο). Θέλουμε καταρτισμένους εργαζομένους στο αντικείμενο της θέσης και όχι απαραίτητα γλωσσομαθείς.
    3. Η εμπειρία να βαθμολογείται ανά έτος (όχι ανά μήνα) με μέγιστο τα 10 χρόνια και ίδια βαρύτητα για κάθε έτος.
    4. Να υπάρχει λογική σχέση μεταξύ των μορίων της εμπειρίας και των μεταπτυχιακών/διαδακτορικών τίτλων. Δηλαδή π.χ. 2 χρόνια εμπειρίας να αντιστοιχούν στα μόρια ενός μεταπτυχιακού τίτλου και 3 χρόνια εμπειρίας στα μόρια διδακτορικού τίτλου.
    5. Στην ίδια λογική σχέση να ενταχθούν και οι ξένες γλώσσες. Η άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών, να αντιστοιχεί σε μόρια ενός μεταπτυχιακού τίτλου ή 2 ετών εμπειρίας.
    6. Η απόλυτη επιτυχία στο τεστ δεξιοτήτων, που δείχνει το γενικότερο επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων και την πολύπλευρη προσωπικότητα του υποψηφίου, να αντιστοιχεί σε μόρια του 1/2 του απόλυτου άριστα του βασικού πτυχίου, δηλ. να πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 5.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:55 | Δημήτρης Σπυρόπουλος

    Είναι κρίμα όλοι οι νέοι άνθρωποι να πασχίζουν να πιάσουν μια θέση στο δημόσιο… πραγματική ξεφτίλα… όλος αυτός ο τσακωμός για ποιος θα πρωτομπεί στο δημόσιο και να αράξει… είμαι σίγουρος ότι πρόθυμα θα τρέχατε και στους βουλευτές σας για κάποια «εξυπηρέτηση» εαν υπήρχε η δυνατότητα.
    Είναι ξεφτίλα κάποιος να επικαλείται μεταπτυχιακά – διδακτορικά για να πάρει μια θεσούλα στο δημόσιο με 3+60 και μετά αράξει… Εξευτελίζει όλο το σύστημα εκπαίδευσης.

    Θα πρέπει να ντρέπονται όσοι Δοκτορες ξιφουλκούν με τα πτυχία τους για τους «φορτωθεί» το κακόμοιρο Ελληνικό κράτος…

    Ξεφτίλα!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:39 | xaris

    Μα δεν καταλαβαίνεται τι γίνεται? Γιατί κανείς δεν τοποθετείται? Από τις δύο βασικές απαιτήσεις των πτυχιούχων ΠΕ και ΤΕ, α) την προσμέτρηση και των δύο μεταπτυχιακών και β) την κατάργηση του τεστ δεξιοτήτων, θα εφαρμόσουν πιθανόν το ένα.

    Έτσι θα αφήσουν την γενική εντύπωση οτι ικανοποίησαν την απαίτηση των πτυχιούχων, ενώ από την άλλη θα κλείνουν στο μάτι στους χωρίς πολλά προσόντα. Διότι 100×4=400 μόρια είναι αυτά, και ποιός ξέρει. Μπορεί πράγματι να γράψουν 100.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:33 | Παπαδόπουλος ιωαννης

    ειναι αδικη η μη μοριοδοτηση του δευτερου μεταπτυχιακου τιτλου. ειναι κοροιδια να μοριοδοτουν με60 μορια τον δευτερο τιτλο αν ισχυσει αυτο που διαδιδουν.οσοι εχουμε δευτερο μαστερ θυσιασαμε κοπο,χρονο,χρημα για να ελπιζουμε αξιοκρατικα σε μια θεση στο δημοσιο και οχι σαν ολα τα βυσματα του π.δ. των αρθρων 20 και των εκτος ασεπ αοριστου? με το σπαθι μας πολεμαμε στα ισια και αξιοκρατικα και μηδενικη επιβραβευση. υχαριστουμε για την κοροιδια κυριοι.συναφεια κ μοριοδοτηση τιτλων τωρα.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:02 | Nikos

    Πείτε ότι θέλετε, εκτονωθείτε άφοβα, ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του και μονον αυτόν εδώ μέσα απο τη στιγμή που δύναται να έχει ιντερνετ, επομένως δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε στο όνομα ατόμων που δεν έχουν ή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
    Ωστόσο ο κύριος Υπουργός ας προχωρήσει από αύριο όπως προβλέπεται στην ψήφιση του νομοσχεδίου διότι εκείνος εκπροσωπεί το σύνολο των ελλήνων πολιτών και όχι οσους έκαναν μαστερ ή διδακτορικό. Με την ίδια λογική να μείνει η προσαύξηση, διότι θίγει άλλους, αλλά είπαμε ο καθένας κοιτάει τον εαυτούλι του. Είναι πολύ δίκαιο νομοσχέδιο και μην βγάζετε κακία άδικα μιας και απο εβδομάδα θα ψηφισθεί

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:45 | Αλέξης

    Καθώς φαίνεται η δημόσια διαβούλευση για το επίδομα αλληλεγγύης αποδείχτηκε κίνηση ουσίας, αφού πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στην τελική πρόταση με αποτέλεσμα τη διεύρυνση των συμπολιτών μας που τελικά θα ευνοηθούν από το μέτρο. θέλοντας να πιστεύω ότι παρόμοια εξέλιξη θα έχει και η συμμετοχή μας εδώ θα ήθελα να διατυπώσω κι εγώ τισ απόψεις μου για το νέο τρόπο προσλήψεων που έχει προτείνει η κυβέρνηση.
    Πέρα από τον τρόπο μοριοδότησης που προτείνεται και φυσικά ποτέ η τελική πρόταση δε θα αφήσει όλους μας ευχαριστημένους είναι κάποια ζητήματα γενικού χαρακτήρα που απ’ όσο είδα δεν έχουν τεθεί με με την ένταση που αρμόζει.

    ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
    Η γενικότερη και «αξιοκρατικότερη» διάταξη που διέπει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι το προεδρικό διάταγμα του Παυλόπουλου (164/2004) όπου περιλαμβάνεται ο περιορισμός των τριών συμβάσεων στον ίδιο φορέα και με την ίδια ειδικότητα, με ανώτερο χρονικό όριο τους 8 μήνες ανά σύμβαση, με αποτέλεσμα να προκύπτει η δυνατότητα εργασίας σε έναν φορέα (π.χ. ένα συγκεκριμένο υπουργείο) το ανώτερο για 24 μήνες, το λεγόμενο 24ΜΗΝΟ του ευφυούς Παυλόπουλου. Υπάρχουν κάποιες ειδικότητες ΠΕ με δυνατότητα απορρόφησης σε έναν και μόνο φορέα (π.χ. οι αρχαιολόγοι στο Υπουργείο Πολιτισμού) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αξιοποιήσουν το πτυχίο τους πέρα των 24 μηνών. Πιο απλά με σπουδές διάρκειας 4 ετών μπορεί κανείς να εργαστεί μόνο 2 χρόνια!!!

    ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
    Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τη διάθεση αξιοκρατικών προσλήψεων και της κρίσης μας με βάση μια πλειάδα προσόντων. Ωστόσο, αν μας ενδιαφέρει η εξειδίκευση δε βλέπω το λόγο «τσουβαλοποίησης» όλων των μεταπτυχιακών τίτλων και των διατριβών ή ακόμη και αχρήστευσης του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου.

    Πρέπει να ληφθεί υπόψιν όμως ότι υπάρχουν συμβασιούχοι με εμπειρία που φτάνει και τα 20 χρόνια. Αυτη η εμπειρία γιατί να χάνεται;

    Δεν έχω 2ο μεταπτυχιακό , ούτε και εμπειρία πέρα των 5 ετών.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:10 | Ρ.Χ.Ζ.

    ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ 2ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ. ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ 1ο ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!!!!!. ΤΙ ΕΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΤΙΜΑ…

    ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ. ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΑΠΟΦΑΣΗ.

    Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΚΑΙΓΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙΝΕ ΠΤΥΧΙΑ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:51 | ΜΟΥΛΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    Κύριε Υπουργέ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε, να εκφράσω και εγώ τις απόψεις μου για το θέμα των προσλήψεων.
    Καταρχήν θέλω να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνετε και εισέρχομαι αμέσως στο θέμα:
    ΚΡΙΝΩ ΘΕΤΙΚΑ:
    1) Το θέμα των προσλήψεων στο Δ.Τ. να περάσει αποκλειστικά στον έλεγχο και στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ.
    2) Την κατάργηση της προφορικής συνέτευξης και της προσαύξησης κατά 50% της εργασιακής εμπειρίας των προγραμμάτων STAGE κ.λ.π.

    ΚΡΙΝΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
    1) Την μείωση της μοριοδότησης που αφορά την επαγγελματική εμπειρία.
    2) Την κατάργηση της συνάφειας του γνωστικού αντικειμένου για τον μεταπτυχιακό τίτλο.
    3) Την ειδική ποσόστωση για κάλυψη θέσεων απο τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες και ομογενείς.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
    1) Την αύξηση της μοριοδότησης της επαγγελματικής εμπειρίας όχι μόνο πέντε χρόνια, αλλά σε δέκα χρόνια. Για κάθε έτος απο πέντε έτη και άνω, να αναγνωρίζονται βέβαια λιγότερα μόρια.
    2)Με την κατάργηση συνάφειας του γνωστικού αντικειμένου των μεταπτυχιακών τίτλων, πιστεύω, ότι θα ανοίξει μια βιομηχανία με χρυσοφόρες δουλειές.
    Καθένας απο εμάς ανάλογα με το κομπόδεμά του και με οποιοδήποτε θεμιτό ή και αθέμιτο τρόπο, θα ψάχνει τρόπο για την απόκτησή του.
    3) Όσο αφορά την κατάργηση της εντοπιότητας, θέλω να πω, ότι όλοι είμαστε Έλληνες Πολίτες και πρέπει, να δίνεται η δυνατότητα στον καθένα από εμάς, να υπηρετήσει, όπου θέλει, σε οποιοδήποτε μέρος της Χώρας. Αρκεί να δεσμευτεί, ότι θα υπηρετήσει εκεί για μιά δεκαετία.Επομένως δεν νοείται καμμία μοριοδότηση, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
    4) Την ειδική ποσόστωση σε τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες, ομογενείς κ.λ.π. την θεωρώ τελείως άδικη. Όπως παρατήρησα στον τελευταίο ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, υποψήφιοι με συνολικό βαθμό λιγότερο και απο 40 στην κατηγορία ΠΕ 200 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ!!!να διορίζονται σε σύνολο 545 θέσεων και άλλοι υποψήφιοι με συνολικό βαθμό άνω του 70 να μένουν έξω απο τον πίνακα των διοριστέων.
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

    Τέλος για να αμβλυνθούν οι όποιες αδικίες στο παρόν νομοσχέδιο, θα πρότεινα έναν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, όπου όλοι οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ, θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν τις γνώσεις τους.

    Εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας….

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:51 | νικος ιωαννίδης

    ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ «ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΘΕΤΙΚΑ», «ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ» ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΩΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΦΙΛΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ,

    Λ Α Β Ε Τ Ε Σ Ο Β Α Ρ Α ΥΠ’ΟΨΗ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ SITE.

    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ, ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20-30 ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ «ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ;» ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

    ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ «ΑΝ Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΕΝΔΟΓΕΝΩΣ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ;», ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ,
    ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ Ε Κ Τ Ω Ν Π Ρ Ο Τ Ε Ρ Ω Ν Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Ο Θ Ε Τ Ε Ι Τ Ο Ε Λ Α Χ Ι Σ Τ Ο Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν ΤΩΝ «ΔΟΚΤΟΡΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, M Π Ρ Ο Σ Τ Α ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ (ΕΤΣΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ) Δ Ι Α ΤΩΝ Χ Ρ Η Μ Α Τ Ω Ν ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ, ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ.

    ΤΕΣΤ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΤΕΣΤ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ.

    ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ
    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΥΣΤΗΡΩΣ Π Ρ Ο Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε Ν Α ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ.-

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:27 | kostas papadopoulos

    Γνώσεις, γνώσεις, γνώσεις, γνώσεις, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, μεταδιδακτορικά των μεταδιδακτορικών.
    Χάσαμε την ουσία, των πραγμάτων. Καλύτεροι άνθρωποι γίναμε; Δεν νομίζω. Την πάρτι σου κοιτάς στο διδακτοριό πως να το πάρεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πως να κάνεις τις δημοσιεύσεις με το ζόρι εκεί που δεν βγαίνουν, σε όποιο περιοδικό νάναι και ότι νάναι (αν είναι καλό ακόμα καλύτερο) , πατώντας επί πτωμάτων, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις το εγώ και του καθηγητή σου και το δικό σου βέβαια (ο εγωισμός σου ότι τάχα είσαι ο τέλειος επιστήμονας). Κουράστηκες λές, ίδρωσα 5 χρόνια, μα στο τέλος τι κατάφερες πραγματικά;
    -βοήθησες κάποιο συνανθρωπό σου από αυτό που έκανες, δεν νομίζω,
    -βοήθησες την κοινωνία σε κάτι,(να ανακάμψει η οικονομία, να μειωθεί η εγκληματικότητα, να καταπολεμηθούν ασθένεις;)-δεν νομίζω. Οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες έχουν το πάνω χέρι σε αυτά τα θέματα και ας κάνεις και 20 διδακτορικά
    -βοήθησες την επιστήμη; αν το κανες το διδακτορικό στην Ελλάδα ελάχιστα, αν το κανες στο εξωτερικό ίσως
    -έγινες εσύ ο ίδιος καλύτερος άνθρωπος, έμαθες πολλά χρήσιμα, απέκτησες εμπειρίες, κοινωνικές δεξιότητες από την ζωή έξω; δεν νομίζω το μόνο που απασχολεί ένα διδάκτορα είναι πως να κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε περιοδικά προκειμένου να μην εκτεθεί.
    ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ καί θα είναι, είναι ήδη πολύ αργά.
    Τι θα πουν οι επόμενες γενεές, όταν το πανεπιστήμιο μαθαίνει τους γιατρούς να παίρνουν φακελάκια, όταν μαθαίνει τους νέους ότι τα κόμματα είναι αυτά που ορίζουν τα πάντα και αν δεν είσαι φακελωμένος σε κάποιο δεν ανεβαίνεις σε αξιώματα, όταν διαδίδει ότι ακομα και σήμερα είναι αναγκαίο το άσυλο για να υπάρχει ελεύθερη διάχυση ιδεών σου λέει (γελάτε και οι ίδιοι οι πρυτάνεις που τα λέτε), όταν μαθαίνει τους φοιτητές σε συνεχείς απουσίες και αιώνιο φοιτητιλίκι;;
    Με το πως να ανατρέφει σωστά κάποιος τα παιδια, πως να τα μεταλαμπαδεύει ηθικές αξίες από μικρή ηλικία, πως να γίνεται ο ίδιος καλύτερος γονιός, πως να αυτοβελτιώνεται, έχει καθήσει ποτέ κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά;;;
    Από σπουδές των σπουδών άλλο τίποτα, δίνουμε και τον τίτλο του επιστήμονα σε όλους που τελειώνουν τα πανεπιστήμια και τα λύσαμε όλα. Το αν αυτοί είναι σωστοί άνθρωποι με ηθικές αρχές, αν είναι εκπαιδευμένοι σωστά, αν έχουν εμπειρείες, ούτε καν μας απασχολεί. Τα 600 μόρια να πάρω εγώ και δεν πάνε στην ευχή (για να μην την πω την λέξη) όλοι οι άλλοι, το δημόσιο να πιάσω και τα λυσα όλα.
    ΝΤΡΟΠΗ μόνο αυτό έχω να πω

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:05 | Ευαγγελία-Ελισάβετ Βουτσίνου

    Ήθελα να συμπληρώσω το εξής. Στις προκηρύξεις για θέσεις σε δήμους παρατηρώ ότι προτεραιότητα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι… Ίσως αυτό θα έπρεπε να αλλάξει, γιατί υπάρχουν δήμοι που ζητούν συνέχεια υπαλλήλους και άλλοι που έχουν να προκηρύξουν θέση εδώ και δεκαετία! Άρα, ετεροδημότες και δημότες να έχουν ίδια μοριοδότηση.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:39 | ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΕΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ??? ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΚΑΝΟΥΣ?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:30 | ΜΑΙΡΗ

    ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΜΠΙΓΚ ΜΠΡΑΔΕΡ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ,
    ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΧΝΟΥΝ:

    1. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ-ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΩΝΗ.

    2. ΤΗ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΙΑ ΤΟΥΣ-ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 35 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η’ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ Η/Υ.

    3. ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΒΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΙΤΟ,ΤΕΤΑΡΤΟ, ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ…

    4. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!