Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:46 | Σοφία

    Κατ’αρχάς το Σχέδιο Νόμου φαίνεται να άρει κάποιες απο τις πολλές αδικίες με τις παρακάτω παρατηρήσεις:
    1)Το ποσοστό 50% των προκηρυσσόμενων θέσεων χωρίς εμπειρία, σε συνδυασμό με την αύξηση των μονάδων απο τους τίτλους σπουδών(πτυχία,μεταπτυχιακά, κ.α.) είναι αρκετά μεγάλο και μειώνει την αξία της εμπειρίας. Πρέπει κατα την άποψή μου να μειωθεί και να αυξηθούν οι μονάδες απο την εμπειρία. Κατ’αυτόν τον τρόπο πριμοδοτείται έμμεσα η ηλικία του υποψηφίου, με τη λογική μεγαλύτερη εμπειρία μεγαλύτερη ηλικία, χωρίς βέβαια να είναι και ο κανόνας.
    2) Τα ποσοστά των προκηρυσσόμενων θέσεων των ειδικών κατηγοριών(πολύτεκνοι,τρίτεκνοι,κ.α.)να αντικατασταθούν αναλογικά με πριμ μονάδων.
    3) Η πρόταξη των Δημοτών και μονίμων κατοίκων των παραμεθορίων-ακριτικών περιοχών, έναντι των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα απο το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν είναι ΑΔΙΚΗ. Εφόσον υπάρχει η Δέσμευση της Δεκαετίας να μπορούν να διεκδικήσουν τις θέσεις με ίσους όρους και οι λοιποί υποψήφιοι ή να τους δοθούν ως πριμ μονάδες. Άλλωστε όπως επισημαίνει ο Συνήγορος του πολίτη:η διαδικασία για τη χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας είναι προβληματική, καθώς είναι πιθανό ο πραγματικός τόπος κατοικίας, να διαφέρει. Για αυτό προτείνει να καταργηθεί η μοριοδότηση για λόγους εντοπιότητας σε διαδικασίες προσλήψεων!!
    4)Ο συντελεστής επί τέσσερα(4) της ειδικής γραπτής δοκιμασίας(τεστ) είναι υπερβολικός και τέλος για τους υποψήφιους που τυχόν θα συμμετάσχουν σε δύο ή περισσότερες εξετάσεις να ισχύει η βαθμολογία που επιθυμεί.

    Ευχαριστώ θερμά.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:12 | ΟΛΙΑ

    ΜΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΚ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΗΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ.

    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΜΩΡΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ???

    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ????

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ????

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ 30 ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ STAGE????

    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟ, ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΩΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ???

    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ & ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ?????

    Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΙΩ!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:22 | Μπαβέλης Ανδρέας

    Κύριε Υπουργέ,
    Ξαφνικά είδαμε στις εφημερίδες ότι το δεύτερο μεταπτυχιακό δε θα μοριοδοτείται.Το γεγονός αυτό μας δημιούργησε ένα σοβαρό ερώτημα.Είναι δυνατόν μια Δημοκρατική Κυβέρνηση να είναι κατά της παιδείας, κατά της προόδου;Αυτό είναι αδιανόητο και πιστεύουμε ότι προσωπικά εσείς δε θα είχατε τέτοια άποψη, αλλά σας την πρότειναν οι σύμβουλοί σας και προφανώς οι σύμβουλοί σας αυτοί δεν είπαν ποτέ το ψωμί, «ψωμάκι».Υπάρχουν πολλοί με δεύτερο μεταπτυχιακό που ταυτόχρονα εργάζονται και σπουδάζουν, προκειμένου να αποκτήσουν μία μόνιμη θέση.Ακόμα αυτοί που έχουν το δεύτερο μεταπτυχιακό είναι αυτοί που αγαπούν την παιδεία, αλλά λόγω έλλειψης οικονομικών δεν μπορούν να «πεταχτούν» σε μια ανατολική χώρα και να φέρουν ένα διδακτορικό, γιατί στην Ελλάδα τα διδακτορικά δίδονται στους «ημετέρους».
    Πέραν των ανωτέρω λέμε ότι έχουμε μια ισχυρή Δημοκρατία.Σε μια τέτοια Δημοκρατία τα κόμματα συνεννοούνται μεταξύ τους και δεν κάνουν τέτοιες βίαιες ανατροπές.Ο κάθε νέος κι ολόκληρη η οικογένειά του κάνουν έναν προγραμματισμό.Η περίπτωση, όμως, αυτή οδηγεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στο αδιέξοδο.Γιατί να γίνονατι αυτά;Το νέο νομοσχέδιο έχει πολλά θετικά, αλλά γιατί «σκοντάψατε» στο ίσιωμα;
    Κύριε Υπουργέ, πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας κι αφήστε τις προτάσεις των συμβούλων σας.Τόσο το πρώτο μεταπτυχιακό όσο και το δεύτερο πρέπει να βαθμολογείται με 200 μόρια.Αναβαθμίστε την κοινωνία.
    Η Χώρα μας έχει σοβαρά προβλήματα, δε χρειάζεται να δημιουργούμε κι άλλα εκ του μη όντος.
    Ευχαριστώ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:13 | POLITIS

    Είναι δυνατόν να επιδιώκουμε την κατάργηση Πανεπιστημιακών Τίτλων και Μόρφωσης επειδη «δήθεν» κοστίζουν;

    Αντί να επικροτείται η προσπάθεια παιδιών να αποκτήσουν ένα δέυτερο Μεταπτυχιακό Τίτλο φοιτώντας σε αξιόλογες σχολές (πολλές απ αυτές με δωρεαν προγράμματα) ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ με αφαίρεση της μοριοδότησης;

    Αντί να δημιουργήσουμε το «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» αξιων ανθρώπων στο δημόσιο επικαλούμαστε ότι ειναι «δήθεν» Overqualified.

    ΕΛΕΟΣ

    Ένας που έχει χρήματα δεν κάθεται να σπουδάζει απλά ΚΑΘΕΤΑΙ.

    Εγώ έδωσα στο ΙΚΥ και εξασφάλισα ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ για το δεύτερο Μαστερ.

    Δε ζητάμε να πριμοδοτηθούμε για επίπλαστα προσόντα (όπως 50% προσαυξηση απο stage κτλ). ZHTAME ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

    ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΑΣ κ. Πρωθυπουργέ

    Είμαι σίγουρος ότι σαν άνθρωπος που έχετε «λιώσει» στα θρανία κ. Παπανδρεου (βάσει του Βιογραφικού σας) θα πράξετε το δίκαιο!

    ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΡΚΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΙΟ…….ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ

    Ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:32 | kostas papadopoulos

    Aπό ότι άκουσα σήμερα σκέφτεστε οι προσλήψεις των 3.000 νοσηλευτών να γίνουν εκτός ΑΣΕΠ, γιατί η γρίπη τρέχει και το ΑΣΕΠ δεν προλαβαίνει (ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ !!!!!!!!!!!!). Αν γίνει αυτό πραγματικά θα καταργήσει κάθε ίχνος αξιοκρατίας που πάτε να περάσετε και με πολύ ύπουλο και δόλιο τρόπο μάλιστα. Ελπίζω να είναι απλά φήμες και όχι να είναι ήδη σχεδιασμένο να υλοποιηθεί.\
    Θα σας ήμουν ευγνώμων, αν μου απαντούσατε

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:20 | kostas papadopoulos

    Αξιότιμε, κύριε υπουργέ, σας επαναλαμβάνω τα ερωτήματα για τρίτη φορά και ελπίζω να μου απαντήσετε, μιας και απάντηση δεν πήρα

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΕΛΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;;;;;;;;;;;; Πολλές προθεσμίες υποβολής αιτήσεων έληξαν σήμερα, η λήγουν 19, 20/11. Μάλιστα οι προκηρύξεις
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στο επίσημο site http://www.elta.gr

    Γιατί συνεχίζουν οι δήμοι να βγάζουν προκηρύξεις, για συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου, με καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, χωρίς να ελέγχονται απο το ΑΣΕΠ; Αφού αλλάζετε το νομοσχέδιο προσλήψεων, δεν έπρεπε να παγώσουν; Μη μου πείτε ότι είχαν ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί εμένα για βόλεμα βυσμάτων πριν αλλάξει η νομοθεσία προσλήψεων μου μυρίζει. Νας σας αναφέρω παραδείγματα, θέσεων ορισμένου χρόνου που τρέχουν ΤΩΡΑ:
    14 θέσεις στην Η΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καταληκτική ημερομηνια 16/11/09,
    3 θέσεις στη ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καταληκτική ημερομηνια 18/11/09,
    10 θέσεις στην ΚΖ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, καταληκτική ημερομηνία 16/11/09
    5 Θέσεις στο Δήμο Θεραπνών Ν. Λακωνίας, καταληκτική ημερομηνία 23/11/09,
    2 Θέσεις στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Ν. Αττικής, κατα΄ληκτική ημερομηνία 25/11/09,
    2 Θέσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Επιτροπή Ερευνών (Μυτιλήνη) Ν. Λέσβου, καταληκτική ημερομηνία 19/11/09 κ.τ.λ, κ.τ.λ………..
    Για να μην αναφέρω τις εκατοντάδες θέσεις ταχυδρόμων στα ΕΛΤΑ, σε διάφορες πόλεις.
    Μιλάμε για θέσεις ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, και ΟΧΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ. Σε πολλές από τις προκηρύξεις δεν αναφέρονται καν τα προσόντα.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΛΕΓΧΟ;;;;;;;;;;;;;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:55 | Eleni

    30% ΜΟΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ???

    100% ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ!!

    *********************************************************************

    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΟΜΟ, άλλα ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!! Τι παει να πει βιομηχανιά μεταπτυχιακών? Δηλ. όπως είπαν και άλλοι πριν ΤΟ πρωτο το αποκτήσαμε τιμια και αξίζει και το δεύτερο ΑΤΙΜΑ και είναι για τα σκουπίδια ή τα ψίχουλα των 60 μορίων???

    *********************************************************************

    Ο κ. Ρ Α Γ Κ Ο Υ Σ Η Σ ΚΑΙ ΤΟ Π Α Σ Ο Κ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 2ου ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ!!!

    Α Ξ Ι Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

    ******************************************************************

    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΝΜ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

    από GEORGIA S. – — 17 Νοεμβρίου 2009 @ 13:18

    Όσοι είστε ΚΑΤΟΧΟΙ 2ΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ τίτλου μην πέφτετε στην ΠΑΓΙΔΑ του συμβιβασμού για τη μοριοδότηση του τίτλου που αποκτήσατε με κόπο και έξοδα. ΤΟ 2ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ 1ου, ακριβώς όπως ίσχυε έως σήμερα. Η δημόσια διαβούλευση λήγει αύριο. Σε περίπτωση που δεν εισακουστεί η επιθυμία/απαίτηση όλων μας για αναγνώριση των σπουδών μας θα πρέπει να οργανωθούμε και να στραφούμε προς το ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Από την Πέμπτη εφόσον δε γίνει καμία αλλαγή στο νομοσχέδιο όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στο συνήγορο του πολίτη συμπληρώνοντας τη φόρμα αναφοράς που υπάρχει στο site (http://www.synigoros.gr/contact_submit.htm) και αποστέλλωντας τη με FAX στο 2107292129.

    Έχω ήδη ετοιμάσει την αναφορά μου, την παραθέτω προς ενημέρωση σας.
    »Έπειτα από την ανακοίνωση του νέου νομοσχεδίου για την «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ» και την τοποθέτηση του σε δημόσια διαβούλευση έως τις 18/11/2009 η υπογράφουσα όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μου θιγόμαστε άμεσα από την κατάργηση προσμέτρησης του 2ου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών (Άρθρο 4) Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 δύο μεταπτυχιακοί τίτλοι προσμετρούνται αθροιστικά. Βάσει αυτών των διατάξεων ενώ ήμουν κάτοχος ενός μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης για να έχω πιθανότητες πρόσληψης στο Δημόσιο Τομέα μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ ήταν απαραίτητη η απόκτηση 2ου μεταπτυχιακού. Το φετινό Σεπτέμβριο και έπειτα από οικονομίες δύο ετών εγγράφηκα σε νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, διετούς παρακολούθησης με συνολικά δίδακτρα 8000 ευρώ καθώς όλα τα μεταπτυχιακά άνευ διδάκτρων σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών μου έχουν πρωινές ώρες διδασκαλίας και δεν απευθύνονται σε εργαζόμενους. Ήδη παρακολουθώ το α’ εξάμηνο σπουδών και έχω προκαταβάλει το ποσό των 2000 ευρώ. Παρόλο που το μεταπτυχιακό είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο στην επαγγελματική μου εξέλιξη είναι δύσκολο να ανταπεξέλθω οικονομικά το τρέχον διάστημα και αν δεν προσμετρούσε στα μόρια των προσλήψεων δε θα είχα εγγραφεί σε δεύτερο μεταπτυχιακό με όσες θυσίες συνεπάγεται αυτό. Η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού όπως προτείνεται με το νέο νομοσχέδιο, από την ίδια κυβέρνηση που είχε νομοθετήσει τη μοριοδότηση του το 2002 θεωρώ ότι είναι αυθαίρετη και έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης και τις αναγγελίες για αναβάθμιση της αξίας των τίτλων σπουδών. Εφόσον ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο ως έχει, με μη μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, επιθυμώ να στραφώ δικαστικά για δικαίωση των κόπων μου και αποζημίωση».

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:29 | mSASSA

    Όλοι μιλάνε για 1α και 2α μεταπτυχιακά. Τα παιδιά που αφιέρωσαν κόπο και χρόνο για να πάρουν ένα δεύτερο πτυχίο, είτε στο ίδιο είτε σε διαφορετικό αντικείμενο, τα έχουμε σβήσει από το χάρτη του ΑΣΕΠ?
    Και ρωτάω: ΠΌΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ? Εγώ έχω πτυχίο, ένα μεταπτυχιακό και τώρα είμαι στη διαδικασία απόκτησης 2ου πτυχίου. Το μεταπτυχιακό το ξεκίνησα γιατί ήλπιζα να μου δώσει πράγματα, αλλά ο μόνος λόγος για τον οποίο το τελείωσα ήταν για τα 150 μόρια. Το 2ο πτυχίο το κάνω επειδή το γουστάρω και επειδή μαθαίνω.
    Σας διαβεβαιώνω ότι η δυσκολία του 2ου πτυχίου και οι ουσιαστικές γνώσεις που αποκτά κανείς με αυτό, δεν συγκρίνονται με αυτές του μεταπτυχιακού. Η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα, όπως απαξίωσε σε πρώτη φάση τα πτυχία μας, έχει απαξιώσει πλέον και τα μεταπτυχιακά τα οποία έχουν καταντήσει μια ανούσια προέκταση του προπτυχιακού προγράμματος του εκάστοτε τμήματος, για την οποία μας έχουν πείσει ότι πρέπει να πληρώσουμε κιόλας!!!!ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!!!! Σε λίγο να δείτε που θα πληρώνουμε και για τα Διδακτορικά…..με όλα τα κακά που θα φέρει κάτι τέτοιο …
    Συμπεριλάβετε το δευτερο πτυχιο στη μοριοδότηση!
    Τέρμα πια σε αυτήν την αγορά μορίων που στήνεται γύρω μας!!!!
    Επιβράβευση στην γνώση !!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:17 | Έφη

    Δεν πρέπει να μοριοδοτηθεί το δεύτερο μεταπτυχιακό, γιατί θα μεγαλώσει το κυνήγι των τίτλων, οι πελατειακές σχέσεις με καθηγητές και κόμματα, η περαιτέρω οικονομική πίεση της ελληνικής οικογένειας.
    Τέλος θα απαξιωθεί πλήρως το πτυχίο ΑΕΙ, αφού θα αποτελούν ένα απλό εφόδιο για εισαγωγή σε μεταπτυχιακά και όχι ένας αυτοδύναμος τίτλος με αξία στην διεκδίκηση θέσης.

    Ευχαριστώ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:59 | Ιωσήφ

    Έχοντας γράψει 115 σελίδες και 34348 λέξεις για να υποστηρίξεις τη διπλωματική σου εργασία εντός του Νοεμβρίου, προκειμένου να σου απονεμηθεί ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος ειδίκευσης στον τομέα της Αειφορικής Αγροτικής Ανάπτυξης της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., αισθάνεσαι περίεργα και αμήχανα, ίσως και λίγο κορόιδο, που καλείσαι μέσα από μία σελίδα να υποστηρίξεις την αυτονόητη, αυτοδίκαια και ισόποση μοριοδότηση των μεταπτυχιακών σου σπουδών.
    Η νομοθεσία ήταν αυτή που έδινε το κίνητρο για έναν δεύτερο τίτλο σπουδών. Και πατώντας γερά τα πόδια σου στο κράτος δικαίου, που εμπιστεύεσαι και το οποίο είναι υπεύθυνο για τους κανόνες λειτουργίας, που έχει θεσπίσει, ζυγίζεις τις επιλογές, παίρνεις τις αποφασίζεις και πορεύεσαι. Κάνεις έναν προγραμματισμό στην προσωπική σου ζωή, μετράς τις δυνάμεις που σου έχουν απομείνει, θυσιάζεις δύο χρόνια από τη ζωή σου, αλλά ξέρεις, γιατί έτσι λέει ο νόμος, ότι στο τέλος θα μοριοδοτηθεί και το δεύτερο σου μεταπτυχιακό από το Α.Σ.Ε.Π.
    Και φτάνεις μια ανάσα πριν από το στόχο, κάθεσαι κάτω από τη βρύση για να πιείς νερό και το κράτος σου κλείνει την παροχή. Και κάθεσαι τούτη τη δύσκολή ώρα και σκέφτεσαι την ατελείωτη δουλειά στα εργαστήρια, την πολύωρη καθημερινή μελέτη, τις υποχρεωτικές παρακολουθήσεις μαθη-μάτων, τα χρήματα που δαπάνησες για ενοίκια, κοινόχρηστα, μετακινήσεις, φωτοτυπίες, βιβλία, αναλώσιμα και τόσα άλλα καθημερινά έξοδα. Προσάρμοσες τη ζωή σου σε συγκεκριμένα δεδομένα, που έθεσε η εκπόνηση της μεταπτυχιακής διατριβής και τελικά κινδυνεύεις να δεις τα δυο χρόνια και την όλη σου προσπάθεια να εξαϋλώνονται σε μια ημέρα, απλώς από την αλλαγή πλεύσης της νέας κυβέρνησης.
    Ελπίζεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Είναι άδικο γιατί έχεις καταβάλει τεράστια προσπάθεια, χωρίς να σε συνοδεύει και να σου συμπαραστέκεται στον προσωπικό σου αγώνα καμία κομματική ταυτότητα. Κανένας βουλευτής δεν σου άνοιξε την πόρτα για το δεύτερο μεταπτυχιακό, κανένας κομματικός παράγοντας δεν στάθηκε δίπλα σου όταν ξενυχτούσες διαβάζοντας και αγχωνόσουν για την έκβαση των πειραμάτων σου. ΟΛΑ τα έκανες μόνος και κυρίως ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕΣ κανέναν. Τα δεδομένα ήταν ίδια για όλους και δεν εκμεταλλεύτηκες καμία κατάσταση εις βάρος των άλλων. Στηρίχτηκες στην ισχύουσα νομοθεσία και υπέβαλες τον εαυτό σου σε μια δύσκολη διαδικασία για να βρεθείς ένα βήμα μπροστά από τους συνυ-ποψήφιους σου στις επόμενες προκηρύξεις.
    Η νέα κυβέρνηση καλώς επιθυμεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα στις έως τώρα προκηρύξεις και να θέσει διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες στις προσλήψεις στο δημόσιο. Και πολύ καλώς θέτει τόσο σημαντικά θέματα σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να αφουγκραστεί τα μηνύματα της κοινωνίας. Πρέπει όμως να προσέξει και να προστατέψει τον πολίτη από ακραίες αλλαγές της νομοθεσίας, οι οποίες μπορεί να κλονίσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης. Δεν γίνεται με κάθε αλλαγή της κυβέρνησης, να αλλάζουν δραματικά τα δεδομένα, να χάνεται η συνέχεια και ο κάθε πολίτης να αποπροσανατολίζεται από το στόχο του.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:04 | Ζήσης

    Επειδή η ζωή έγινε πεζή, καχύποπτη και άδικη και ουδείς αναγνωρίζει δίκαια και δικαιώματα άλλων, παρά τα συμφέροντα ημών, ένα ελπιδοφόρο ΠΑΣΟΚ με κριτή άμεμπτο και αδέκαστο το ΑΣΕΠ τείνει και αυτό με την κατάργηση μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού, να γίνει το ίδιο και χειρότερο από τη συνέντευξη της Ν.Δ. διότι οι οικείοι πιθανόν να μην έχουν δεύτερο μεταπτυχιακό. Είδωμεν…

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:43 | kostas papadopoulos

    Βλέπω ότι τα πρωινά το blog κατακλύζεται από όσους έχουν τίτλους, 2 μεταπτυχιακά κ.τ.λ. Τι έγινε ρε παιδιά; Δεν δουλεύετε εσείς; To δημόσιο περιμένετε; Γιατί δεν πάτε στον ιδιωτικό τομέα, φοβάστε μηπως εκει δεν σας τα αναγνωρίσουν τα προσόντα, η μήπως φοβάστε να δουλεύετε; Και αφήστε αυτά περί σκληρής δουλειάς στα Msc, γιατί τι να πεις για αυτούς που είναι με το μυστρί στις πολυκατοικιές και δουλεύουν. Κατα βάθος όλοι την θεσούλα στο δημόσιο θέλετε, για αυτό οι πιο πολλοί κάνατε 2 μεταπτυχιακά. Μη σου πω κάποιοι δεν ήθελαν να πάνε και στρατό, και βρήκαν το Msc ως ωραία λύση για αναβολές.
    Μην ισχυρίζονται κάποιοι ότι έχουν εμπειρείες επειδή έκαναν 2 και 3 ΜSc, άλλες εμπειρείες αποκτάς όταν βγαίνεις από τα τείχη του πανεπιστημίου και άλλες όταν είσαι μέσα. Μέσα στο πανεπιστήμιο πίνεις και κάνα καφεδάκι, όποτε θες, κάνεις και κάνα πακέτο τσιγάρα, περιμένεις για τα αναλώσιμα για κάνα μήνα και ουσιαστικά κάθεσεαι, κάνεις και παρέες συνεχώς κ.τ.λ, κ.τ.λ… Έξω είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, πήγαινε να πιεις καφέ σε κάποιες δουλειές εν ώρα εργασίας και έλα να μου πεις εμένα, 8 ώρες και περισσότερο δουλειά χωρίς τσιγάρο και καφέ, συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που πολλές φορές δεν θες καν να τους βλέπεις, σε αντίθεση με το πανεπιστήμιο που είναι όλοι κάτω από την ιδιότητα του φοιτητή, αν αρρωστήσεις δεν μπορείς να λήψεις τόσο εύκολα όσο όταν ήσουν φοιτητής.
    Μην το παίζετε παντογνώστες επομένως, όσοι δεν έχετε βγει έξω να δουλέψετε, γιατί θα χτυπήσετε κάποια στιγμή το κεφάλι σας και ας έχετε και 2 διδακτορικά. Μα τις περισσότερες φορές η μαμά και μπαμπάς τα πληρώνει αυτά. Παραδέχομαι μόνο αυτούς που δεν στηρίζονταν στους γονείς τους, δούλευαν από εδώ και από εκεί και τα κατάφεραν να κάνουν μεταπτυχιακά. Ελάχιστότατοι βέβαια, αλλά άξιοι, μπράβο τους.

    Σας πονάει η αλήθεια ε;;;;;;;;;:;

    Σε όσους λοιπόν πονάει η αλήθεια ας με ψηφίσουν αρνητικά, όσοι δεν ψηφίσουν ή ψηφίσουν θετικά το εκλαμβάνω ότι παραδέχονται ότι αυτή είναι η πραγματικιότητα.

    Γιατί δεν το δημοσιεύσατε κύριοι moderators λέω κάτι κακό; την αποψή μου εκφράζω

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:29 | θοδωρης

    60 μορια?
    150-60 = 90

    = μια αριστη γνωση γλωσσας + 20 μορια

    Αυτα πανε να μας κοψουνε.

    Ε θα κανουμε μερικες ξενες γλωσσες ακομα
    θα δωσουμε λιγα ακομα χρηματα στα φροντιστηρια
    και ολα θα πανε καλα.Μα καλα δεν εχετε κουραγιο στα
    30 σας να μαθετε μερικες ξενες γλωσες ακομα?
    Μαλλον δεν ειμαστε και πολυ αντικειμενικοι.
    200 ΜΟΡΙΑ ΣΤΟ 2ο μεταπτυχιακο.200
    ουτε μοριο λιγοτερο.ΟΥΤΕ ΜΟΡΙΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:14 | αναστασιος

    Προτεινεται οπως ο συντελεστης για τον τιτλο πτυχιο ΑΕΙ να παραμεινει στο 100 και να μην αυξηθει στο 110 , διοτι ετσι αυξανεται ακομα πιο πολυ η ανισοτης των μοριων μεταξυ πτυχιουχων πανεπιστημιου του εσωτερικου με τους πτυχιουχους που βαθμολογουνται μεσα απο διαδικασιες του ΔΟΑΤΑΠ.

    Απο πινακα αποτελεσματων προκυρηξης διαγωνισμου (..2008) ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ(549) του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ επι 183 βαθμολογηθεντων οι 165 προερχομενοι απο Πολυτεχνικες σχολες εσωτερικου εχουν βαθμο πτυχιου μινιμουμ 7.0 και μαξιμουμ 10.00 ητοι μεσο ορο 8.5,
    ενω οι υπολοιποι 18 προερχομενοι απο πανεπιστημια του εξωτερικου εχουν βαθμο μιν. 5.0 και μαξ.7.5 ητοι Μ.Ο 6.25.

    ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ 8.50 -6.25 = 2,25 x 100 = 225 ΜΟΡΙΑ εις βαρος των πτυχιουχων του εξωτερικου.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:28 | όσο ζω, ελπίζω…

    Και τώρα που η διαδικασία βαίνει προς το τέλος της, ας ελπίσουμε να επικρατήσει η λογική σας.

    Οι βασικές σας γραμμές με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη…
    Επίσης κατανοώ και την τεράστια επίθεση στη γλωσσομάθεια…
    Δεν είναι καθόλου τυχαία… Όμως συντάσσομαι με το αίτημα μερικών
    ακόμη, οι οποίοι ζητούν ακόμη πιο γενναία μοριοδότηση των ξένων γλωσσών.
    Αν θέλουμε να καλούμαστε κράτος της ΕΕ, δεν καταλαβαίνω γιατί η αγγλική, γαλλική, γερμανική (κυρίως αυτές), αλλά και η ιταλική, ισπανική (τουλάχιστον), να μη μοριοδοτούνται περαιτέρω…
    Τάσσομαι λοιπόν υπέρ της ενισχυμένης μοριοδότησης των παραπάνω γλωσσών,ιδιαιτέρως όταν πιστοποιούνται σε επίπεδο πολύ καλό και άνω…
    Προσαύξηση των γλωσσών για τη συνολική βαθμολογία και στους γραπτούς!

    Αναλυτικές προτάσεις έχουν κάνει σχετικώς και συμμετέχοντες πολύ πριν από μένα:

    από Γιώργος Τ. – — 16 Νοεμβρίου 2009 @ 00:42
    Με παρόμοιο κλιμακωτό τρόπο μπορούν να προσμετρούνται και οι ξένες γλώσσες.
    Δηλαδή:
    Για την 1η Γλώσσα: Αριστα=100 Πολύ Καλά=75 Καλα=50 Μετρια=25
    Για την 2η Γλώσσα: 80% από ότι θα έπαιρνε η πρώτη
    Για την 3η Γλώσσα: 60% από ότι θα έπαιρνε η πρώτη
    Για την 4η Γλώσσα: 40% από ότι θα έπαιρνε η πρώτη
    Για την 5η+ Γλώσσα: 0
    Η σειρά των γλωσσών θα είναι αυτή που συμφέρει καλύτερα τον υποψήφιο
    δηλαδή από το καλύτερο επίπεδο προς το χειρότερο.
    Παραδείγματα:
    α) 1 Άριστα + 1 Πολύ καλά = 100+80%*75 =160
    β) 2 Άριστα + 1 Πολύ καλά = 100+80%*100+60%*75=100+80+45=225
    γ) 3 Άριστα + 1 Μέτρια = 100+80%*100+60%*100+40%*25=100+80+60+10=250
    δ) 2 Άριστα + 2 Πολύ καλά + 1 καλά= 100+80%*100+60%*75+40%*75+0%50=
    100+80+45+30+0=255

    από ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – — 13 Νοεμβρίου 2009 @ 10:30
    Να υπάρχει περιορισμός στη μοριοδότηση πτυχίων ξένων γλωσσών και να είναι ανάλογη των ετών που απαιτούνται για την απόκτηση τους και της χρησιμότητας της ξένης γλώσσας για την υπηρεσία.
    Προτείνω μοριοδότηση
    Γ2 100 μόρια
    Γ1 80 μόρια
    Β2 60 μόρια
    Β1 40 μόρια.
    Επίσης να υπάρχει βαρύτητα στις γλώσσες ανάλογα τη χρησιμότητα για την υπηρεσία.
    Πχ.
    1η γλώσσα συντελεστής 1
    2η 0,75
    3η 0,5

    Επιπλέον ένα μεγάλο «ναι» στη διεξαγωγή γραπτών διαγωνισμών!
    Υποστήριξη στο τεστ δεξιοτήτων και καθιέρωσή του σε τακτική βάση.
    Αν η εξεύρεση της χρυσής τομής κρίνεται ανέφικτη, τότε είναι
    επιτακτική η ανάγκη διεξαγωγής γραπτών διαγωνισμών (όσο πιο συχνά το επιτρέπουν οι συνθήκες – ετήσιος, όπως εξαγγείλατε, θα ήταν το ιδανικό).

    Είναι το πιο ασφαλές μέτρο αξιολόγησης για όλους! Έστω και αν περιορίζεται στο τρίωρο. Άλλωστε και οι Πανελλήνιες (έως τώρα) είναι το μοναδικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και αυτές, ένα τρίωρο ανά μάθημα ήταν…
    Ας είναι εκείνοι με αντίληψη, κριτική ικανότητα και συστηματικό διάβασμα (όχι άλλη παπαγαλία) εκείνοι οι οποίοι, θα τα καταφέρνουν… Μπορεί η επιτυχία να μην έρθει αμέσως, όμως όποιος επιμένει, πιστεύω, τα καταφέρνει…

    Ευχαριστώ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:24 | Βαγγέλης

    Για μένα 2 είναι οι μεγαλύτερες αδικίες στο νέο σύστημα.
    Α) Βαθμός Πτυχίου
    Β) Να μην υπολογίζεται το δεύτερο μεταπτυχιακό
    Για τον βαθμό πτυχίου όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα τελείως υποκειμενικό το πώς βαθμολογείτε ο κάθε μαθητής στην κάθε σχολή στην τάδε χώρα.
    Για τον μη υπολογισμό του δεύτερου μεταπτυχιακού πάλι είναι μεγάλη αδικία αφού πως γίνεται το ΑΣΕΠ να δικαιολογεί την συλλογή μορίων από προϋπηρεσία για 5 χρόνια μετά τις σπουδές και να μην δέχεται τα μόρια που κάποιος θέλησε να αποκτήσει κάνοντας μεταπτυχιακά για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για τα ίδια χρόνια.
    Πολλά έχουν ειπωθεί για το τι πρέπει να γίνει με τα παραπάνω και τα περισσότερα σωστά (πχ. ο βαθμός πτυχίου να υπολογίζεται ανάλογα με την σχολή που αποφοίτησε κάποιος, συνάφεια ή μη του μεταπτυχιακού κτλ.), αλλά δυστυχώς πρέπει να υπολογίσουμε και ακόμη ένα παράγοντα για τον οποίο κανείς δεν έχει πει τίποτα ακόμη.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΣΕΠ
    1ον Το ΑΣΕΠ πρέπει να αποφασίζει γρήγορα γι’ αυτό τον λόγο καταργήθηκε και η συνάφεια ή μη του μεταπτυχιακού. (για να μην υπάρχουν ενστάσεις κτλ.).
    2ον Για την βαθμολόγηση των πανεπιστημίων Ελλάδας και Εξωτερικού θα χρειαστούν πολλά χρόνια και μέχρι τότε τι θα γίνει; Πως θα βαθμολογούνται τα πτυχία και οι βαθμοί αυτών που αποφοιτούν από αυτά; Νομίζεται πως υπάρχουν στατιστικές βαθμολογιών των απόφοιτων του 80 ή του 90;
    Για αυτούς τους λόγους προτείνω:
    1ον Βαθμολόγηση όλων των ακαδημαϊκών προσόντων που μπορούν να αποκτηθούν σε διάστημα μέχρι και 5 ετών (ανεξάρτητα εάν είναι αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου ή τμηματικά για μεγαλύτερο διάστημα). Το όριο των 5 ετών το βάζω για να υπάρχει μία συνάφεια με τα συνολικά έτη προϋπηρεσίας που προσμετρούνται και όχι για κάποιον άλλο λόγο. Επίσης εάν οι σπουδές γίνανε part-time τότε αυτό το διάστημα μπορεί να γίνει 10 χρόνια.
    2ον Αρκετά μικρότερος συντελεστής βαρύτητας για το βαθμό πτυχίου.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:12 | Μαρια Χριστάκη

    Θα ήθελα να επισημάνω ότι αναξάρτητα από το αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει δεν μπορούμε να μην θεωρούμε τις σπουδές προσόν. Όσον αφορά το μεταπτυχιακό τίτλο πραγματικά πιστεύω ότι η συνάφεια Δεν πρέπει να καταργηθεί μια που ένας άνθρωπος που έχει κάνει έρευνα πάνω σε ένα αντικείμενο δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια ζυγαρία με κάποιον που έχει κάνει έρευνα σε κάποιο άλλο. Όσοι έχουν μεταπτυσιακό τίτλο γνωρίζουν ότι ο πρώτος στόχος ένος τέτοιου διπλώματος έιναι να σε μάθει τρόπους έρευνας και δουλειάς ώστε να καταφέρεις να ανεξαρτοποιηθείς και να έισαι σε θέση να διάγεις αυτόνομα πλέον έρευνα πάνω στο αντικείμενο. Στη συνέχεια μέσα από αυτή τη διαδικασία εξειδικέυεσαι σε αύτο που έχεις επίλέξει και εμβαθύνεις σε αυτό. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι όποιος έχει μεταπτυχιακό έχει κατακτήσει το πρώτο κομμάτι αλλα δεν παύει να είναι γνώστης ένος συγκεκριμμένου αντικειμένου το οποίο και κατέχει καλύτερα από άλλους. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να καταργηθεί η συνάφεια θέσης και μεταπτυχιακού. Θα πρέπει επίσης να σκεφθείτε ότι αυτό θα οδηγήσει τους νέους στα λεγόμενα εύκολα μεταπτυχιακά που δεν διαπραγματέυονται εξειδικευμένες έννοιες, μόνο και μόνο για να πάρουν το χαρτί. Σχετικά με σχόλια που διάβασα, εννοείται ότι και η εμπειρία είναι εξίσου σημαντική μια που και αυτή παράγει άτομα που είναι γνώστες του εκάστοτε αντικειμένου. Δεν μπορούμε όμως να ισοπεδώνουμε τις προσπάθειες τόσων ανθρώπων που μέσα απο το μεταπτυχιακό τους προσπαθούν να αποκτήσουν μια εξειδίκευση και να κατευθύνουν όσο μπορούν την καριέρα τους προς τη κατεύθυνση που τους ενδιαφέρει και να ανάγουμε το τίτλο σε ένα ακόμη χαρτί.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:01 | dimitra

    Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων=
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ!!!! = ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΤΥΧΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΕΙ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΜΣ,)..ΑΛΛΑ..
    ΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ Α.ΤΕΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΟΜΟΙΩΘΗΚΕ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:56 | lan

    Καταρχήν νιώθω την ανάγκη να συμφωνήσω με τα σχόλια και τις προτάσεις του συμπολίτη μας Νίκου Ιωαννίδη «17 Νοεμβρίου 2009 @ 15:40» πριν θαφτούν κάτω από τα αρνητικά πυρά των συνασπισμένων πολυπτυχιούχων και διδακτόρων. Με εκφράζουν απόλυτα.
    Κατά τα άλλα προτείνω να στείλετε τα σχόλια του άρθρου 4 στο Υπουργείο Παιδείας να δουν και εκείνοι από πρώτο χέρι την κατάντια της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων στη χώρα μας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:03 | Τάσος

    K YPOYRGE

    THELETE NA KANETE MIA EREYNA AGORAS GIA TO POIOI EINAI AYTOI POU PROXWRISAN PARAPERA TIS SPOUDES TOYS?

    E LOIPON EINAI EKEINOI POU EPIDH DEN HTAN GALAZIA PAIDIA GIA NA YPOGRAPSOUN TIS SYMBASEIS KAI META NA KARPOTHOUN THN EMPEIRIA,
    ALLA PROSPATHISAN NA ANTISTATHMISOYN AYTHN THN ADIKIA M;ESW TIS PROSWPIKHS ANELIXHS
    . MESA APO TON KOPO, TIS THYSEIES KAI TO DIABASMA ESTW KAI SE MEGALH HLIKIA
    MONO KAI MONO EPEIDH DEN EIXAN MESON.
    TELOS
    AS KANEI MIA EREYNA AGORAS NA DEI POIOUS PAEI NA ADIKISEI
    KAI META THA DEI KAI TA GALOP NA ALLAZOUN
    EMA ….

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:06 | Ε.Κ.

    Αρκετά πια με τη βιομηχανία μεταπτυχιακών και όλων αυτών που την τροφοδοτούν μαζεύοντας αμφιλεγόμενης αξίας ‘χαρτιά’, όλα στο βωμό του διορισμού. Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στα σχόλια αυτού του άρθρου, σχηματίζει την εντύπωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι κάτοχοι 2-3 μεταπτυχιακών και άλλων τόσων διδακτορικών. Και η ερώτηση προκύπτει αυτόματα: τι θα τα κάνετε όλα αυτά τα πτυχία ρε παιδιά; πιστεύει κανείς ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι πρόθυμος να ‘πληρώσει’ αυτήν την αλόγιστη συλλογή πτυχίων χωρίς αντίκρισμα;
    Η απάντηση έρχεται και αυτή αυτόματα: ο ιδιωτικός τομέας μπορεί όχι, ο δημόσιος όμως ναι. Εξάλλου, εκεί προκρίνεται όχι ο πραγματικά ικανότερος, αλλά ο τύποις.
    Ε λοιπόν, όχι πια!

    1. Απαράδεκτη και αντιεπιστημονική η κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών. Αν ισχύσει, θα παρατηρηθεί το φαινόμενο ο κόσμος να εξυπηρετείται από διοικητικό υπάλληλο του ΙΚΑ με μεταπτυχιακό στην αγγλική λογοτεχνία και από υπάλληλο του Δήμου με διδακτορικό στη μελισσοκομία.
    2. Η θέση των διδακτόρων είναι στα ερευνητικά ινστιτούτα και στα Πανεπιστήμια, όχι στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες. Παροχή κινήτρων στον καθένα να προσφέρει εκεί που μπορεί περισσότερο, όχι απλά να βολευτεί.
    3. Μοριοδότηση 2ου μεταπτυχιακού και διδακτορικού μόνο στις προκηρύξεις ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
    4. Αξιοκρατικές προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες βάσει γραπτών διαγωνισμών κοινών για όλους (διαγωνισμός υπ.οικονομικών, τεστ δεξιοτήτων). Όποιος είναι πραγματικά ικανός, να μπορεί να το αποδείξει.

    Άραγε πώς τα πήγαν οι κάτοχοι μεταπτυχιακών/διδακτορικών στον γραπτό διαγωνισμό του υπ.οικονομικών και στο τεστ δεξιοτήτων;
    Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να έδινε το ΑΣΕΠ στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σε σχέση με το σύνολο των συμμετεχόντων.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:22 | Original

    Προτείνω στον κύριο Ραγκούση να προχωρήσει το σχέδιο νόμου ως έχει.Δεν μπορεί εδώ μέσα ο καθένας να μιλάει για την πάρτη του αποκλειστικά και μόνο,είναι απαράδεκτο!!
    Κύριοι της κυβέρνησης μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι μετά απο 5.5 άθλια-τραγικά χρόνια διακυβέρνησης με την Ν.Δ. και της ισοπέδωσης των αξιών και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου στο βωμό της ελληνικής σύμβασης και των stage(που οδηγούσαν στην μονιμοποίηση για μερικούς…) ήρθε και η βιομηχανία των δεύτερων και τρίτων μεταπτυχιακών τώρα να κατακλύσουν το δημόσιο με το πρόσχημα του επιπλέον τίτλου αλλά ο μοναδικός σκοπός τους όπως φαίνεται απο τους κατόχους τους είναι τα μόρια για διορισμό στο δημόσιο και όχι οι θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού όπως θα ‘πρεπε!!
    Και ρωτάω:Εκεί οδηγεί η βιομηχανία των διπλών και τριπλών μεταπτυχιακών στο Ελλάντα(;;;)…αποκλειστικά και μόνο στο δημόσιο;;Η καριέρα τι απέγινε(;;;),η εξειδίκευση τι απέγινε(;;;),η επιπλέον γνώση που τελικά αποσκοπεί στην Ελλάδα(;;;)..όλα για το δημόσιο;;
    Γιατί κύριοι τόσο μένος για τους γραπτούς διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ που είναι η πλέον(κατ’εμέ) αξιοκρατική διαδικασία…ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ;;;Γιατί τόσο μένος για το τεστ δεξιοτήτων ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ…ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΑΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΑΣ;;;Μήπως μερικοί θέλετε να φάτε κυριολεκτικά θέσεις απο άλλους όπως γίνεται με την(πολλές φορές αδιαφανή) επιλογή ατόμων για μεταπτυχιακό όπως συχνά καταγγέλεται απο φοιτητές;;
    Σ’ότι αφορά την τωρινή κυβέρνηση….δώστε κίνητρα για εργασία στον ιδιωτικό τομέα…ισορροπήστε ή πιο σωστά(όπως πρέπει) αυξήστε τους μισθούς συγκριτικά με το δημόσιο όπως συμβάινει σ’ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο…ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ το στον Ελληνάρα εργοδότη και τότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα δούμε αν συνεχιστεί αυτό το χάλι με το δημόσιο που αποτελεί μοναδικό σκοπό ζωής δυστυχώς στη χώρα μας.Εκεί βρίσκεται η λύση…γι’αυτό και το ελληνικό δημόσιο έχει μπει στη συνείδηση του Έλληνα ως μοναδική λύση!!!
    Αν το κάνετε αυτό μόνο κέρδη θ’αποκομίσετε αφού θα σταματήσει επιτέλους αυτή η νοοτροπία ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..!!
    Στο εξωτερικό το δημόσιο αποτελεί τελευταία επιλογή,αλλά ο εκεί ιδωτικός τομέας ανταμοίβει δεν κοροιδεύει όπως στην Ελλάδα πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων!!!Μόνο έτσι θ’αλλάξει ο χαρακτήρας και οι αντιλήψεις του νεοέλληνα…σκεφτείτε το!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:50 | Αλέξης

    Ενώ η ρύθμιση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, υπάρχουν ωστόσο κάποιες κραυγαλέες αντιφάσεις:
    1) Για ποιο λόγο η γνώση ξένων γλωσσών βαθμολογείται απεριόριστα (αθροιστικά), ενώ στην εμπειρία μπαίνει το όριο των έξι ετών; Είναι π.χ. πιο σημαντικό για το δημόσιο να πάρει έναν υπάλληλο που γνωρίζει άριστα ιταλικά από έναν που έχει δέκα χρόνια εμπειρία;
    2) Γιατί για άλλους να θεωρείται αρκετός ο βαθμός πτυχίου και για άλλες θέσεις να υπάρχει και γραπτός διαγωνισμός; Δεν είναι ισότιμα τα πτυχία; (Εκτός αν ζητούμενο είναι η επιβίωση των φροντιστηρίων…)
    3) Γιατί να υπάρχει το τεστ δεξιοτήτων; Το θέμα των βασικών γνώσεων δεν έχει κριθεί με το απολυτήριο λυκείου;
    4) Γιατί αν κάποιος είναι πολύτεκνος διορίζεται αυτομάτως δάσκαλος/καθηγητής του παιδιού μου; Είναι ο πιο άξιος να το διδάξει;;; Ναι, να γίνει κοινωνική πολιτική, αλλά όχι σε τέτοιους ευαίσθητους τομείς!
    5) Γιατί δεν δίνουν γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και οι εν ενεργεία υπάλληλοι; Υπάρχει κανένα τεκμήριο ότι άπαξ και «μπεις», είσαι για πάντα άξιος; Και γενικότερα τί θα γίνει με το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων; Πως γίνεται και όλοι βαθμολογούνται με 8,9 από τους προϊσταμένους τους;
    6) Τέλος, άσχετο με το θέμα, αλλά πρέπει να εξεταστεί και το ζήτημα των μετατάξεων: Πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές στο δημόσιο, σε συνδυασμό βέβαια και με ενιαίο μισθολόγιο.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:25 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

    1.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΔΙΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΙΔΗ ΜΕΡΙΜΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.(ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ,ΦΟΡΟΑΠΑΛΑΓΕΣ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΜΟΥΣ,ΣΥΝΤΑΞΗ,ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΠΑΡΟΧΩΝ(ΔΙΑΚΟΠΕΣ,ΦΑΓΗΤΑ,ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΤΛ)ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΥΟ ΤΕΚΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ(ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ)

    2.ΟΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΛΗΝΕΣΤΟΥΝΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΑ ΥΦΙΣΤΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ(ΠΑΛΛΗΝΕΣΤΟΥΝΤΕΣ ΟΙ ΠΑΠΠΑΥΔΕΣ-ΠΑΛΛΙΝΕΣΤΗΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ?)ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ.(Π.Χ. ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ)

    3.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ(ΠΕ & ΤΕ)ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΕΡΜΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ(ΑΠΟ ΔΕ ΣΕ ΤΕ Η ΠΕ)ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ.

    4.ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΕ.

    5.ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΣΧΗΣΕΙ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ.ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΡΗΣΚΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:09 | ΜΑΤΑΝΙΔΗΣ Σ.

    Απορώ και εξίσταμαι! Τελικά κάποιοι άνθρωποι έχουν πολύ θράσος. Μπήκαν στο παρελθόν με αδιαφανείς διαδικασίες είτε σε πρόγραμμα stage είτε σύναψαν σύμβαση έργου και τώρα μιλάνε και από πάνω. Προφανώς γιατί γνωρίζουν πόσο υστερούν σε σχέση με όλους τους υπολοίπους που αγωνίζονταν τα προηγούμενα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και έχοντας γνώση της κατωτερότητάς τους σε προσόντα το ρίξανε στην κλάψα και το παίζουν τάχα θιγμένοι. Δε θ’ ασχοληθώ όμως άλλο με ένα ζήτημα που για την πλειοψηφία των Ελλήνων έχει κριθεί και έχει δικαιώσει το νομοθέτη που εισήγαγε την κατάργηση της επιπλέον άδικης μοριοδότησης. Θα ήθελα ωστόσο να επισυμάνω τη μοναδική μου ένσταση στην κατάργηση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου που αποτελεί ένα αντικειμενικό προσόν διορισμού.
    ΥΓ: Παρακαλώ να δείξετε μεγάλη προσοχή στις συμβάσεις έργου που συνάπτουν τα πανεπιστήμια για δήθεν ερευνητικούς σκοπούς με προγράμματα που αναλαμβάνουν. Πολλές από τις συμβάσεις αυτές στην πραγματικότητα είναι μοχλός βολέματος παιδιών και συγγενών καθηγητών πανεπιστημίου, καθώς ενώ φαίνεται ότι τα άτομα αυτά απασχολούνται σε ερευνητικό πρόγραμμα στην πραγματικότητα κατέχουν διοικητικές θέσεις. Εννοείται πως προκηρύξεις γι’ αυτές τις θέσεις δεν αναρτώνται πουθενά.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:23 | Ιωάννης Σαμαντάς

    Θα ήθελα να επισημάνω και να τονίσω τη:

    ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ – Εφόσον υπάρχουν μερικοί που το έχουν και πλήρωσαν, κόπιασαν γι’ αυτό, τί πρέπει να γίνει?Δεν είναι κατάφωρη αδικία να μην μοριοδοτείται καθόλου? Είναι εκ των ων ουκ ανευ.

    ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ.

    Δεν υπάρχει αντίλογος για τις παραπάνω προτάσεις. Ένισχύει την αξιοκράτία και μόνο.

    ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

    ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:58 | Θ. Μ.

    Η περαιτέρω έμφαση στην μοριοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων είναι εξαιρετικά θετικό μέτρο. Οι τίτλοι αυτοί κατά κανόνααποκτώνται με πολύ μεγάλη προσπάθεια από ανθρώπου που υποχρηματοδοτούνται ή -κυρίως στην περίπτωση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών- πληρώνουν από την τσέπη τους. Η κατάργηση της επίπλαστης ψευδοέννοιας της συνάφειας κινείται επίσης στη σωστή κατεύθυνση, μια και γνωσιολογικά τέτοιοι φραγμοί τίθενται ήδη σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Έτσι επί παραδείγματι ένας νομικός δεν είναι δυνατό να γίνει δεκτός σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος ιατρικής κ.ο.κ. Κάθε τίτλος έχει την αξία του. Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει τότε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών κακώς υπάρχει, αλλά κάτι τέτοιο, αν αφορά κάποια τμήματα Τ.Ε.Ι., αφορά ελάχιστα.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:23 | Χάσαμε τα μόρια (stop). Τι γίναν? (stop). Γίναν από τυρί, φάκα (stop)

    Κε Υπουργέ,

    Για ακόμη μία φορά γινόμαστε θεατές προεκλογικής υποσχεσιολογίας και μετεκλογικής ανακολουθίας λόγων και πράξεων.

    Το πολύ-αναμενόμενο και πολύ-διαφημιζόμενο προεκλογικά νομοσχέδιο φαίνεται περίτρανα ότι ήταν το τυρί στη φάκα για τους νέους ηλικιακά ψηφοφόρους.

    Ας δούμε όλοι ήρεμα ποιους εξυπηρετεί το νέο νομοσχέδιο.

    Κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος θεώρησε προεκλογικά με αυτά που λέγατε ότι θα καταρτίσετε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα μοριοδοτεί τα προσόντα του κάθε υποψήφιου.

    Κυρίως όμως ότι κάθε πολίτης στα πλαίσια της ισονομίας και της ισοπολιτείας θα έχει το δικαίωμα κατά τη διάρκεια της ζωής του αυτά τα προσόντα να τα βελτιώνει αλλά να προσθέτει και νέα αν το επιθυμεί και μπορεί, έχοντας τελικά αντίκρισμα, εκτός των άλλων, και σε μόρια.
    (Άλλωστε φτιάξατε και υπουργείο «Δια βίου εκπαίδευσης»)

    Δεν θα αναλύσουμε εδώ το δομικό πρόβλημα του συστήματος: Γιατί συμβαίνει αυτό και όλοι κυνηγάνε τα μόρια?

    Σύντομα όμως, γιατί εσείς, και οι προηγούμενοι, και οι πάρα-προηγούμενοι που ήσασταν πάλι εσείς και οι πάρα-πάρα-προηγούμενοι, που ήταν πάλι οι προηγούμενοι κ.λπ. φτιάξατε ένα ωραίο υπέροχο τίποτα. Η πραγματικότητα αυτή είναι.

    Επανέρχομαι λοιπόν μετά τη σύντομη παρένθεση στο θέμα.

    Καλύπτει κάτι από τα παραπάνω το παρόν νομοσχέδιο? Ποιο από αυτά?

    Το μόνο ή καλύτερα τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τους κατόχους διδακτορικών και κανέναν άλλο.

    Πως είναι δυνατόν, ακόμη και μεταπτυχιακό να έχει κάποιος, να καλύψει την τεράστια απόσταση των 200 μορίων? Με 3 ξένες γλώσσες άριστα μόνο.

    Και επειδή οι κάτοχοι διδακτορικών έχουν ήδη μία αφού είναι προϋπόθεση για το διδακτορικό, τότε δεν θες 3 αλλά 4 ξένες γλώσσες άριστα. Διαγαλαξιακό ρεκόρ!!!

    Υπάρχουν συμπολίτες που λένε ότι πολύ καλά κάνατε και κόψατε τη μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού, μειώσατε την εμπειρία και πριμοδοτήσατε τον βαθμό πτυχίου θεωρώντας έτσι ότι θα βελτιωθούν οι ελπίδες τους.

    Μη γελιέστε, κανενός οι ελπίδες δεν αυξήθηκαν. Θα το δείτε πολύ σύντομα όλοι (πλην κατόχων διδακτορικών).

    Γιατί αν δεν έχει κάποιος μεταπτυχιακό θέλει 6 ξένες γλώσσες άριστα.

    Ρεκόρ Σύμπαντος!!!!!!!!!

    Δεν πρέπει να υπάρχει πλαφόν σε τίποτα. Η εξέλιξη είναι διαρκής. Κανενός η εξέλιξη δεν σταμάτησε όταν πήρε το πτυχίο ή όταν έπιασε δουλειά εκτός και αν ο ίδιος το θέλησε.

    Ευκαιρίες μέσα στα χρόνια σε όλους δίνονται, είτε μέσω της εμπειρίας, είτε μέσω μεταπτυχιακών, είτε μέσω νέων πτυχίων (κάντε αίτηση όσοι θέλετε και άλλο πτυχίο στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Υπάρχουν προπτυχιακά που οι αιτήσεις είναι λιγότερες από τις θέσεις) είτε μέσω διδακτορικών, είτε μέσω ξένων γλωσσών.

    Οι λιγότερες όμως αντικειμενικά είναι μέσω διδακτορικών. Και κυρίως γιατί υπάρχει το οικονομικό στη μέση. Είναι θέμα περισσότερο επιβίωσης παρά έλλειψης ικανοτήτων όπως σκόπιμα παρουσιάζεται από κάποιους.

    Οι πιο δυναμικές ηλικίες τις κοινωνίας δεν μπορεί διαρκώς να είναι τα ποντίκια στη φάκα. Δυστυχώς εμείς είμαστε η χαμένη γενιά, το κενό που θα υπάρξει στην εξέλιξη.

    Δίχως ασφάλεια και δίχως δουλειά.

    Το αν η μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον είναι όπως και σε όλα τα υπανάπτυκτα κράτη το δημόσιο δεν φταίμε εμείς, αλλά εσείς.

    Φτιάξτε τις προϋποθέσεις για τα παιδιά που είναι τώρα στο δημοτικό ή δεν έχουν γεννηθεί ακόμη για ένα καλύτερο μέλλον από αυτό των 300€ το μήνα.

    Προς το παρόν όμως φτιάχνεται τις προϋποθέσεις αποκλειστικά για τους διδάκτορες, που ενώ η θέση τους είναι στην έρευνα και στα πανεπιστήμια, προορίζονται πλέον για υπάλληλοι στις νομαρχίες.

    Τελοσπάντων κάντε ότι θέλετε, έτσι κι’ αλλιώς σε λίγο καιρό πάλι θα επινοηθούν διατάξεις οι οποίες με μαγικό τρόπο θα αυξάνουν τα μόρια κάθε απίθανης υπο-περίπτωσης. Είναι νομοτελειακό αυτό!

    Κλείνοντας, σας παρακαλώ πολύ να κατεβάστε το παράδειγμα που έχετε αναρτήσει για τον υπολογισμό των μορίων. Είναι τόσο αστείο που ούτε θέμα στο Τεστ Δεξιοτήτων δεν θα έμπαινε. Όλοι ξέρουμε πως υπολογίζονται, δεν χρειάζεται να έχουμε διδακτορικό να κάνουμε στοιχειώδεις πράξεις.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:29 | Γιάννης Νασιόπουλος

    Η μοριοδοτηση δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου πρέπει να παραμείνει αν θέλουμε ένα πραγματικά αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων που να ανταμείβει την υψηλή επαγγελματική κατάρτιση!!!

    Και φυσικά η μοριοδότηση αυτή πρέπει να είναι ΙΣΟΤΙΜΗ για όλα τα μεταπτυχιακά. Είναι αδιανόητο να υποβαθμίζεται η μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού. Μήπως χρειάστηκε λιγότερος κόπος για την απόκτηση του ή μήπως οι γνώσεις του θεωρούνται παρωχημένες.

    ΝΑΙ στην μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχικού

    ΝΑΙ στην ισότιμη τους μοριοδότηση

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:14 | fei

    Είναι ολοφάνερο πως υπάρχει μια συσπείρωση οσων εχούν άνω του ενος μεταπτυχιακά. Οι περισσότεροι εκ των οποίων τα εκαναν και τα κατέχουν μόνο και μόνο για τα μόρια του προηγούμενου συστήματος.
    Αν και εγώ κατέχω τίτλους σπουδών συμφωνώ απόλυτα με την αποφαση της κυβέρνησης να σταματήσει την μοριοθηρία. Να σταματήσουν να δίνονται ψευτικα μεταπτυχιακά, να σταματήσουν να αγοράζονται μεταπτυχιακά και να σταματήσουν και οι φωτογραφικές προκυρήξεις.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:32 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ

    δεύτερο μεταπτυχιακό και δεύτερο πτυχίο αποκτούνται με κόπο και πρέπει να μοριοδοτούνται.

    πρέπει να μοριοδοτούνται περισσότερο τα μεταπτυχιακά με συνάφεια. Κανείς στον ιδιωτικό τομέα δεν θα προσλάμβανε στο λογιστήριό του κάτοχο μεταπτυχιακού στα ηλεκτρονικά!!! είναι προφανές – μην μας κάνετε να αμφιβάλουμε και να σκεφτόμαστε ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:27 | Χ.

    ΤΑ 2α ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ!!!
    ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ??

    ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ!!

    Αλλιως αφου η κυβέρνηση μας και όχι ο ασεπ αποφασισε να βάλει πλαφόν στην γνώση ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΕ 30% ΨΙΧΟΥΛΑ.
    ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ 30% ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΜΕ 30% ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ 1 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ κ.ο.κ.

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!!!
    ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΙΔΡΩΣΑΜΕ !!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:44 | Χρήστος K.

    Κύριε Υπουργέ,πρέπει να αναθεωρήσετε τώρα τα περί κατάργησης της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού.Είναι μεγάλη αδικία.Ηταν επιλογή δική μου και πολλών άλλων να ξοδέψουν κόπο,χρόνο και χρήμα(πριν μου πείτε οτι δεν έχουν όλοι τα χρήματα να κάνουν μεταπτυχιακό να σας πω οτι μπορείς να έχεις χρήματα μέσω αναγνωρισμένων υποτροφιών) για να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό.Επίσης δεν είναι όλα τα μεταπτυχιακά εύκολα ή «προπληρωμένα» όπως ακούγεται.Και ήταν επίσης συνειδητή η επίλογή της συνέχισης των σπουδών μου για τη λήψη διδακτορικού ελπίζοντας η προσπάθεια μου να έχει το ανάλογο αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας.Ηταν επίσης συνειδητή η επιλογή μου να είμαι όλη την ημέρα στο πανεπιστήμιο και να δουλέψω σκληρά για τη λήψη των δύο μεταπτυχιακών μου θεωρώντας οτι πέρα απο την εξειδίκευση και τις γνώσεις που μου προσφέρουν πάνω στο αντικείμενο μου θα υπολογιστούν μελλοντικά ως πρόσθετα προσόντα και απαραίτητα κριτήρια για την απόκτηση μιας θέσης εργασίας.Απαίτούμε αυτό ακριβώς που μας αναλογεί και τίποτα παραπάνω.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:47 | Ασημίνα

    Το σχόλιό μου αφορά στην κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου. Νομίζω ότι είναι άδικο να αφαιρείται το δικαίωμα στους κατόχους του να μπορουν να έχουν ικανές ελπίδες να προηγηθούν σε κάποια προκήρυξη του ΑΣΕΠ έναντι άλλων. Αν και αυξάνεται ο αριθμός των μορίων για τους μεταπτυχιακούς τίτλους, ουσιαστικά οι κάτοχοι δεύτερου τίτλου απολαμβάνουν της ίδιας τύχης καθώς και πριν δικαιούνταν 200 μόρια (150+50). Αφού ο σκοπός του νέου νόμου είναι να προάγει τα τυπικά προσόντα δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να παραβλέπεται με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον ένα έτος επιπλέον προσπάθειας. Τα παραπάνω αφορούν βέβαια και τους κατόχους δεύτερου βασικού τίτλου σπουδών ή και επιπλέον διδακτορικού.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:48 | διμιτρακις

    Η δημοσια διαβουλευση τα ξεκαθαρισε ΟΛΑ:

    1)+ στους προσθετους τιτλους προ/μετα πτυχιακους.

    2)- στην αυξηση της βαρυτητας του βαθμου πτυχιου.

    ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:26 | αχιλλέας

    Κύριε Υπουργέ,
    Παρακολουθώ εδώ και αρκετές ημέρες τη δημόσια διαβούλευση για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων. Δεν πλήττομαι άμεσα από τις αλλαγές που προτείνετε διότι δεν συμμετέχω σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. (είμαι διορισμένος). Συμμερίζομαι όμως την ανησυχία και οφείλω να στηρίξω την άποψη όσων διαμαρτύρονται για τη μη μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου. Ένας μεταπτυχιακός τίτλος είτε πρώτος είναι είτε δεύτερος είναι πανεπιστημιακός τίτλος και αποκτάται με μελέτη και έρευνα. Είναι άδικη η απαξίωση ενός τέτοιου τίτλου. Πρέπει επίσης να επισημάνω ότι οι πανεπιστημιακοί τίτλοι δεν μπαίνουν στη ζυγαριά. Πρώτος μεταπτυχιακός τίτλος 200 μόρια, δεύτερος 60 μόρια ή κάτι άλλο. Είναι ισάξιοι.
    Σας ευχαριστώ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:07 | Σαγιάννη Αναστασία

    Κύριε Υπουργέ
    αποφασίσατε να αναβαθμίσετε το ΑΣΕΠ και να περάσετε μία πιο δίκαιη διαδικασία μοριοδότησης για την εισαγωγή των υποψηφίων στο Δημόσιο.

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ!!!

    Θα πούμε στα παιδία μας να μη βάζουν υψηλούς στόχους αν θέλουν να μπουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Θα τους εξηγήσουμε πως δεν είναι σωστό να επιλέξουν για τις σπουδές τους το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γιατί όταν τους διδασκει ένας πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει περισσότετρες απαιτήσεις στο μάθημα από έναν καθηγητή μικρότερου ακαδημαικού κύρους που διδασκει σε κάποιο περιφερειακό Πανεπιστήμιο για παράδειγμα.Θα τους εξηγήσουμε βέβαια ότι στο Καποδιστριακό θα γνωρίσετε εξαίχουσες πρωσοπικότητες που κάποια στιγμή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία Υπουργείων, Κυβερνητικών επιτροπών, ΔΕΚΟ , Μεγάλων Επιχειρήσεων ,Τραπεζών αλλά δε θα πάρετε τόσο εύκολα τα μόρια σας σε σχέση με ενα περιφερειακό πανεπιστήμιο ή την Πάντειο Σχολή που έχει ιδιαίτερα υψηλό μέσο όρο αποφοίτησης(Greek statistics cannot work efficiently!!!)

    Θα πούμε στα παιδιά μας ότι είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε αρκετά χρήματα σε αυτά τα φροντιστηριάκια που σε εκπαιδευουν για το τεστ δεξιοτήτων και να μάθουν απ’έξω και ανακατωτά τους τόπους καταγωγής όλων των ποιητών, γιατί αν γράψουν άριστα στο τεστ δεξιοτήτων θα πάρουν 400 μόρια, ενώ αν κάνουν μεταπτυχιακό θα πάρουν 200 μόρια και σε περίπτωση που κάνουν διδακτορικό θα πάρουν όσα μόρια παίρνουν και από το τεστ δεξιοτήτων ήτοι 400 μόρια.

    Τέλος θα τους πούμε ότι πρέπει να εργαστούν αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου τους γιατί σε 5 χρόνια θα έχουν 408 μόρια , ενώ αν κάνουν διδακτορικό και τους πάρει 5 χρόνια θα έχουν μόλις 400 μόρια αν το πάρουν βέβαια γιατί υπάρχει και ένα ρίσκο αποτυχίας!!!
    – Ή καλύτερα να τους πληρώσουμε εμείς τα ένσημα !!
    -Γίνεται Αυτο???
    – Στο ΕΛΛΑΝΤΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

    Συμπέρασμα : Μη στοχεύετε ψηλά , η επιτυχία σας στο Ελληνικό Δημόσιο είναι θέμα στρατηγικής, όχι στόχων!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:23 | ΟΛΓΑ

    ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΕ?
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ/ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Π.Χ. ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ Π.Χ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:15 | ΝΙΚΟΣ

    Κατα τη γνώμη μου ορθώς δεν μοριοδοτείται το δεύτερο Μεταπτυχιακό για απλές θέσεις του δημοσίου. Άλλο για θέσεις που απαιτούν εξειδικευμένα τυπικά προσόντα. Επίσης ορθώς καταργείται η συνάφεια ή μη των μεταπτυχιακών τίτλων που οδηγούσε σε συνεχείς ενστάνσεις υποψηφίων προς τον ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να καθυστερούν συνεχώς αποτελέσματα προκηρύξεων για πολλούς μήνες.
    Γενικά πιστεύω ότι έχουν γίνει πολύ σωστές διορθωτικές κινήσεις και το νομοσχέδιο κινείται σε πολύ σωστές και αξιοκρατικές βάσεις. Θέλω να ελπίζω να μην υποκύψει ο Υπουργός σε πιέσεις προσωπικών συμφερόντων και κάνει πίσω. Πρέπει, τουλάχιστον εμείς οι νέοι, να βλέπουμε το συλλογικό καλό και όχι το προσωπικό του καθενός.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:46 | ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ. ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ??? ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ???? Η’ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ????
    ΕΧΩ ΓΝΩΣΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΤΟ Β’ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ (ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ).
    ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ???? ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ 12 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΠΛΕΟΝ???

    ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:59 | Α. Ηλιόπουλος

    Κύριε Πρωθυπουργέ και κύριου Υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας
    Μία από τις πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν η αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών μεταξύ των οποίων είναι και η Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία αυτή τη στιγμή εργάζονται 825 μόνιμοι υπάλληλοι ενώ για την πλήρη στελέχωσή της απαιτούνται τουλάχιστον 1160. Στην Υπηρεσία αυτή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 200 περίπου συμβασιούχοι με πρόγραμμα stage, οι οποίοι είναι με ανανέωση σύμβασης στον τρίτο χρόνο απόκτησης «εργασιακής εμπειρίας». Εξυπακούεται ότι όλοι εργάζονται κανονικά και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως όλοι οι συμβασιούχοι του δημοσίου τομέα (ορισμένου χρόνου, συμβάσεων έργου, μερικής απασχόλησης κλπ) με το μεγάλο μειονέκτημα ότι δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη (μόνο υγειονομική για την οποία μας γίνονται κρατήσεις από τον πενιχρό μισθό μας). Οι άνθρωποι αυτοί έλπιζαν ότι με την προσαύξηση της μοριοδότησης θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μια θέση από τις ελάχιστες προκηρυσσόμενες στον ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό χώρο του ελέγχου της αγοράς εργασίας. Δυστυχώς όχι μόνο μας αφαιρούνται τα επιπλεόν μόρια που λαμβάναμε ως αντιστάθμισμα της απώλειας των συντάξιμων ετών, αλλά επιπλέον δεν προκηρύσσονται και θέσεις στην Υπηρεσία μας στις οποίες θα μπορούσαμε να δηλώσουμε ενδιαφέρον συμμετοχής. Η Επιθεώρηση Εργασίας όταν λήξουν οι συμβάσεις μας το ερχόμενο καλοκαίρι, θα έχει τρομερό πρόβλημα να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της αφού θα επιβαρυνθεί και με 150 αποχωρήσεις μονίμων υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης. Η απερχόμενη Υπουργός είχε ζητήσει να προσληφθούν 400 μόνιμοι υπάλληλοι, όμως η οικονομική δυσπραγία της χώρας ανάγκασε το οικονομικό επιτελείο να εγκρίνει μόνο 100 (Φ.Ε.Κ. 75/15-05-09, Νόμος 3762, Αναδιοργάνωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας). Οι εγκεκριμένες θέσεις αφορούσαν διάφορες ειδικότητες και θα καλύπτονταν από μετατάξεις αλλά και από νέες προσλήψεις. Θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση με έντονη ευασθησία στα θέματα των εργασιακών δικαιωμάτων να θέσει σε ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ την πλήρη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας, αφού ως γνωστόν η αύξηση της ανεργίας εντείνει τα φαινόμενα εκμετάλλευσης στον εργασιακό χώρο. Τίποτα όμως δεν έχει γίνει για να διορθωθεί η παρούσα κατάσταση. Εμείς που προσφέραμε τις υπηρεσίες μας στον συγκεκριμένο τομέα και αισθανόμαστε εξίσου σαν θύματα των συγκυριών όπως και οι άνεργοι συμπολίτες μας, αντιλαμβανόμαστε καθημερινά την μεγάλη αγωνία των εργαζομένων που αφήνονται απροστάτευτοι στην ασυδοσία των δυνάμεων της αγοράς αφού ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους αποδυναμώνεται. Οι θέσεις που θα δημιουργηθούν στην Υπηρεσία μας θα είναι ανταποδοτικές όχι μόνο λόγω των εσόδων από την είσπραξη προστίμων αλλά και από την νομιμότερη λειτουργία της αγοράς εργασίας και την τόνωση του εισοδήματος των εργαζομένων, όπως επίσης και την αύξηση της απασχόλησης. Είναι τεράστια η ευθύνη σας και δεν επιτρέπεται να δείξετε ολιγωρία στην στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει ολέθριες συνέπειες. Εξίσου σημαντικό έργο με τον τρόπο πρόσληψης υπαλλήλων στο δημόσιο είναι και η έγκαιρη πρόσληψή τους σε νευραλγικούς τομείς για την εύρρυθμη λειτουργία της αγοράς εργασίας. Στο πλαίσο αυτό θα ήταν θεμιτό να αξιοποιηθούμε και εμείς καταλαμβάνοντας ένα ποσοστό από τις προκηρυσσόμενες θέσεις αφού έχουμε ήδη την κατάλληλη εμπειρία και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε αν μας δοθεί ευκαιρία για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Το κράτος μας «εκπαίδευσε» τρία χρόνια, είναι καιρός να μας αξιοποιήσει δημιουργικά.
    Ζητώ συγνώμη για το μάκρος του σχολίου μου και ευχαριστώ για την προσοχή σας.

  • Η επιτυχείς παρακολούθηση προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης είτε του ΟΑΕΔ είτε άλλων φορέων , με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ανάλογοι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την επιλογή την ποιότητα και την αξιολόγηση των προγραμμάτων θα έπρεπε να μοριοδοτούνται. Ο αριθμός μορίων πρέπει να είναι σαφώς μικρότερος από εκείνο που ισχύει σήμερα. Πρέπει όμως να μοριοδοτούνται και να λαμβάνονται υπόψη αλλιώς οδηγούμαστε σε απαξίωση της επαγγελματικής κατάρτισης. Γενικά πιστεύω πως όλες οι επίσημες και πιστοποιημένες μορφές εκπαίδευσης, κατάρτισης και επανακατάρτισης πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην πρόσληψη ενός υπαλλήλου.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:53 | NIK

    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ , ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ;
    ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ; ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ,
    ΚΥΡΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΗΣΤΡΙΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝ/ΜΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΤΕ;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:03 | agnostos

    Είναι δυνατόν να επιδιώκουμε την κατάργηση Πανεπιστημιακών Τίτλων και Μόρφωσης επειδη «δήθεν» κοστίζουν;

    Αντί να επικροτείται η προσπάθεια παιδιών να αποκτήσουν ένα δέυτερο Μεταπτυχιακό Τίτλο φοιτώντας σε αξιόλογες σχολές (πολλές απ αυτές με δωρεαν προγράμματα) ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ με αφαίρεση της μοριοδότησης;

    Αντί να δημιουργήσουμε το «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» αξιων ανθρώπων στο δημόσιο επικαλούμαστε ότι ειναι «δήθεν» Overqualified.

    ΕΛΕΟΣ

    Ένας που έχει χρήματα δεν κάθεται να σπουδάζει απλά ΚΑΘΕΤΑΙ.

    Εγώ έδωσα στο ΙΚΥ και εξασφάλισα ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ για το δεύτερο Μαστερ.

    Δε ζητάμε να πριμοδοτηθούμε για επίπλαστα προσόντα (όπως 50% προσαυξηση απο stage κτλ). ZHTAME ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

    ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΑΣ κ. Πρωθυπουργέ

    Είμαι σίγουρος ότι σαν άνθρωπος που έχετε «λιώσει» στα θρανία κ. Παπανδρεου (βάσει του Βιογραφικού σας) θα πράξετε το δίκαιο!

    ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΡΚΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΙΟ…….ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ

    Ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:57 | ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ,
    Θα ηθελα να επιστησω την προσοχη σας σε καποιες περιπτωσεις που ο προηγουμενος νομος ηταν αδικος.Υπαρχουν ατομα που εχουν πτυχια ΑΕΙ και ΤΕΙ στο ιδιο αντεικιμενο ακριβως και δεν μοριοδοτουνται καθολου.
    Σκεφτειτε εχω βγαλει δυο σχολες η μια 4ετους φοιτησης και η αλλη 5ετους φοιτησης ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ και το κρατος διαγραφει την μια απο τις δυο.Δηλαδη εχω τελειωσει το τμημα του ΤΕΙ Φυτικης παραγωγης καιτο τμημα του ΑΠΘ Φυτικης παραγωγης και δεν προσμετραται πουθενα. Ειναι πραγματικα αδικια,9ΧΡΟΝΙΑ σπουδων στο ιδιο αντκειμενο.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:48 | Έφη

    Κύριε υπουργέ,

    Θεωρώ την αυξημένη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών εντελώς άδικη προς όλους τους νέους πτυχιούχους οι οποίοι μετά το τέλος των σπουδών τους δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε την οικονομική άνεση να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό, κι αυτό γιατί έπρεπε να μπουν στην αγορά εργασίας. Βλέπετε, δεν είχαμε όλοι τη δυνατότητα να επιβαρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό για να σπουδάζουμε μέχρι τα 30 μας αποκτώντας μεταπτυχιακούς τίτλους αμφιβόλου αξίας και χρησιμότητας με αποκλειστικό σκοπό να τους χρησιμοποιήσουμε ως προσόν για το διορισμό μας στο δημόσιο.
    Αναλογιστείτε λίγο με τι είδος ανθρώπων θα θέλατε να στελεχωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες. Με κατόχους δύο-τριών μεταπτυχιακών, πολύ συχνά άσχετων με το αντικείμενο της θέσης, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους άρα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον ή με ανθρώπους που μετά τις σπουδές τους αποφάσισαν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας αποκτώντας εμπειρία και ικανότητες επίλυσης προβλημάτων που κανένα θεωρητικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα δεν μπορεί να προσφέρει.
    Τελειώνοντας, θα ήθελα να καταθέσω την πρότασή μου ως προς την μοριοδότηση των μεταπτυχιακών. Θα πρότεινα λοιπόν για το 50% των θέσεων να μην υπολογίζονται τα μεταπτυχιακά/διδακτορικά ως βαθμολογούμενο κριτήριο, όπως ακριβώς προβλέπει η νέα ρύθμιση για την εμπειρία, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία μεταξύ των κατόχων μεταπτυχιακών και αυτών που διαθέτουν μόνο εμπειρία και να αρθούν οι τυχόν αδικίες.

    Σας ευχαριστώ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:09 | Μ

    ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!!
    ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΦΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!!
    Η ΑΠΦΑΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ..
    ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
    ΤΟΥ 2ΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΕΟΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:02 | dora

    Διανύουμε μια εποχή που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα έντονα οικονομικά προβλήματα,το ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό ανεργίας και ένα κλίμα γενικήε απαισιοδοξίας για το μέλλον. Αντί λοιπόν να επιβραβεύονται οι κόποι και η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων που θα βοηθήσουν τους νέους να είναι πιο αποδοτικοί και παραγωγικοί στο εργασιακό τους περιβάλλον τιμωρούνται με το να μην αναγνωρίζονται. Σε τι αποσκοπεί η μη μοριοδότηση δεύτερου μεταπτυχιακού; Τι οφέλη δίνει ένα τετεοιο μέτρο και τι κίνητρα; ΄Μπορείτε να μειώσετε τα μόρια του δεύτερου τίτλου, όχι όμως και να τα καταργήσετε εντελώς. Είναι άδικο και ελάτε στη θέση όσων έχουν θυσιάσει τόσα πολλά για ένα καλύτερο μέλλον. Πώς θα νιώθατε;Ευχαριστώ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:39 | Stefanos

    Δεν επιτρεπεται καποιος με μεταπτυχιακο να υστερει εναντι καποιου που εχει απλως μεγαλυτερο βαθμο πτυχιου.

    ΜΕΙΩΣΤΕ τον πολλαπλασιαστη του τιτλου σπουδων απο το 100 στο 50.

    Πιστευω δεν χρειαζεται να αναφερω την διαφορα στους βαθμους αναμεσα στα διαφορα πανεπιστημια της χωρας (π.χ. πιο ευκολα μπαινουν οι βαθμοι σε πανεπιστημιο της Κομοτηνης απο οτι Θεσσαλονικης ή Αθηνας. Και επιπλεον τι να πουμε για αυτους που ερχονται απο Βουλγαρια, Ρουμανια και αλλες χωρες με βαθμο πτυχιου 10!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:23 | σπυρίδων

    Ειναι άδικο για όσους έχουν κάνει δεύτερο μεταπτυχιακό να μη προσμετρηθεί με ίσα τουλάχιστον μόρια με το πρώτο. Το μεταπτυχιακό έχει αποκτηθεί με κόπο (εισαγωγικές εξετάσεις, μελέτη και διπλωματικές εργασίες) και χρήμα (δίδακτρα αλλά και χαμένα μεροκάματα, ένσημα και μισθοί). Όταν έκανα το δεύτερο μεταπτυχιακό μου είχα συμφοιτητές 35 και 40 ετών που ξαναγύρισαν στα θρανία θυσιάζοντας οικογένεια και δουλεία για τα μόρια και την ελπίδα. Αυτός ο κόπος και το χρήμα πρέπει να αποζημιωθούν κάπως (αν όχι με μόρια τότε ίσως δικαστικά για οικονομική αποζημίωση. Επειδή παρατηρώ ότι υπάρχει μία διαρροή για 60 μόρια στο δεύτερο μαστερ (για να δουν αντιδράσεις) θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πρέπει να μας βάζουν στη λογική του παζαριού ειδικά επειδή απευθύνονται σε επιστήμονες και μορφωμένους ανθρώπους. Είναι άδικο να μας υποβιβάζουν σε τέτοιο επίπεδο.

    Θα πρέπει να διατηρηθεί και η μοριοδότηση σε συναφές αντικείμενο.

    Η κατάργηση του σεμιναρίου ΟΑΕΔ 70 μορίων (που ήταν το παράθυρακι για τα βύσματα) είναι θετικό μέτρο.

    Η κατάργηση της προσαύξησης θετικό (μιας και η προυπηρεσία σε ιδιωτικό και δημόσιο πρέπει να είναι ισάξια αλλά και με αυτό το μέτρο βγάζει κόσμο που με πονηρίες και ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις πήγαιναν από την μία υπηρεσία στην άλλη χωρίς να δηλώνουν το κώλυμα με σκοπό τα μόρια με προσαύξηση) ΑΛΛΑ περιέχει μία δόση αδικίας αφού «πετάει» κόσμο μεγάλο σε ηλικία που επέλεξαν για την προσαύξηση και μόνο φορείς του δημοσίου για εργασία. Κάτι θα πρέπει να γίνει και γι αυτούς που έχουν πάνω από 2 χρόνια στον ίδιο φορέα πχ σε μία τριετία ή 4ετία.

    Η μοριοδότηση ξένων γλωσσών δεν μπορεί να ισχύει απεριόριστα. Τα Αγγλίκα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο βάρος από τις άλλες γλώσσες. Γιατί να μην ισχύει και εδώ το όριο των 2 πτυχίων;

    Ο βαθμός πτυχίου είναι καθαρά υποκειμενικός και δεν θα έπρεπε να δίνει τόσο μεγάλη βάση αφού δεν έχει γίνει αξιολόγηση των πανεπιστημίων με κάποιον συντελεστή. Δίκαιο κρίνω αυτό που έχω διαβάσει περί συντελεστή με βάση τον μέσο όρο πτυχίων που αποφοιτούν (και είναι εύκολο να βγει από τα αρχεία των πανεπιστημίων).

    Το τεστ δεξιοτήτων δεν μπορεί να έχει την ίδια ισχύ με ένα διδακτορικό. Δεν μπορεί ένα τεστ να κρίνει κατα μεγάλο βαθμό το μέλλον ενός ανθρώπου.

    Συγνώμη με το μακροσκελές κείμενο αλλά το θέμα αυτό έχει προβληματίσει και στεναχωρέσει πολύ κόσμο που βλέπει ότι αναθεωρεί όνειρα, στόχους και ελπίδες επειδή μερικοί αποφασίζουν να αλλάξουν τους όρους με μερικά άδικα μέτρα.

    Σπουδάσαμε και έχουμε αξιοπρέπεια και νοημοσύνη να απαιτούμε αυτό που ακριβώς μας αναλογεί και τίποτε παραπάνω.