Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:44 | Μαρία

    Το ότι κάποια παιδιά ήταν σε stage δε σημαίνει ότι είχαν μπαρμπα βουλευτή. Αλλιώς θα ήταν κάπου αλλού τακτοποιημένα. Ή μήπως ήταν μια θέση που πολλοί θα τη ζήλευαν? Ας μη γελιόμαστε και ας είμαστε και λίγο αντικειμενικοί με κάποιες καταστάσεις. Οι περισσότεροι που είχαν ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα ήταν η τελευταία τους λύση για πολλούς και διάφορους λόγους. Υπάρχουν μητέρες με παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας, μητέρες χήρες με 3 παιδιά. Και σας ρωτώ δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποια κάλυψη για αυτές τις περιπτώσεις? Υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν 5 χρόνια σε οργανισμούς παίρνοντας 400 ευρώ χωρίς ασφάλιση,και δώρα, δεν είναι άδικο να λοιπόν να φύγουν και να μην μπορούν να πάρουν ούτε καν επίδομα ανεργίας. Με ποιο δικαίωνα συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο σε πολίτες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αδιέξοδο, τη στιγμή που εσείς λέγατε ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ? Τόσα χρόνια δούλευαν προσφέροντας τον καλύτερό τους εαυτό και τώρα τι? Στο δρόμο? Αυτό είναι αξιοκρατία, αυτό είναι διαφάνεια? Απλά τα παιδιά αυτά είναι ενός κατώτερου Θεού. Αυτά τα παιδιά τα διώχνουμε έτσι απλά γιατί δε τα γουστάρουμε και θέλουμε να βάλουμε τα δικά μας. Αυτό κάναμε πάντα αυτό θα κάνουμε και τώρα. Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνηση. τόσο απλά

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:16 | Γιώργος

    Η προσαύξηση δόθηκε για να απορροφηθούν σταδιακά όσοι έμειναν έξω με το διάταγμα Παυλόπουλου. Εφόσον καταργείται πρέπει να καταργηθεί και η ανεκδιήγητη διάταξη που απαγορεύει το <> δικαίωμα στην εργασία όσων έχουν προϋπηρεσία πέραν των 24 μηνών στον ίδιο φορέα.Έχει δημιουργηθεί έντονο κοινωνικό πρόβλημα σε άτομα πολυετούς εμπειρίας άνω των 40 ετών όπως γεωπόνους ΕΛΓΑ,ΟΠΕΚΕΠΕ,δακοκτονίας κλπ οι οποίοι έχουν ελάχιστες ως ανύπαρκτες δυνατότητες απορρόφησης στην αγορά εργασίας. Με αυτή την εξωφρενική λογική πρέπει οι εκάστοτε πρωθυπουργοί και υπουργοί να μένουν στη θέση τους μόνο για 24 μήνες!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:34 | ΘΟΔΩΡΗΣ Χ.

    Γιατί σ’αυτήν την χώρα όλα να είναι μαύρα ή άσπρα;Και ξαφνικά με σαρωτικές αλλαγές να αλλάξουν όλα χωρίς μια δεύτερη, πιο ψύχραιμη, σκέψη;Κι εγώ καλώς ή κακώς είμαι ένας συμβασιούχος με σύμβασεις εργου, τις «ρουσφετολογικές» όπως εσείς τις χαρακτηρίζετε, που έχω προσφέρει πολλά σε διάφορους τομείς του δημοσίου!Αλλά επιτρέψτε μου να σας θέσω τους εξής προβληματισμούς μου:
    – όταν ειναι κυβέρνηση η Ν.Δ. και προσλαμβάνομαι σε νομαρχία ή δήμο που καταλαμβάνει εκπρόσωπος του Πασόκ(ή και το αντίθετο) το ρουσφέτι απο ποιον γίνεται;;;Και όταν αλλάζει χέρια και η συγκεκριμένη νομαρχία ή δήμος κι εμένα συνεχίζουν να μου ανανεώνουν μία σύμβαση μήπως τελικά κάτι αξίζω κι εγώ;;;
    – τώρα που εγώ είμαι κοντα στα 35 και τόσα χρόνια μάζευα αυτήν την προϋπηρεσία μήπως βρω κι εγώ μια «θέση στον ήλιο»,ήμουνα τόσα χρόνια εκτός συναγωνισμού γιατι δεν είχα προϋπηρεσία και τώρα παλι είμαι εκτός συναγωνισμου γιατί δεν μπορώ να αξιοποιήσω την προϋπηρεσία που απέκτησα τι θα κάνω;;;
    -Και τέλος αυξάνεται τα μόρια του μεταπτυχιακού και σωστά κάνετε….Εξασφαλίστε μας όμως πρώτα το δικαίωμα να μπορούμε να μπούμε σε ένα μεταπτυχιακό.Είμαι απόφοιτος ΤΕΙ και στο αντικείμενο μου για να με δεχτεί ενα πανεπιστήμιο πρέπει να δώσω 17(!!!) προπτυχιακά μαθήματα και άν με πάρουνε….συν τα τεράστια έξοδα που πιθανόν να μην μπορώ να ανταπεξέλθω!!!
    Προσοχή λοιπόν δεν είναι όλα μαύρα ή άσπρα, δώστε λίγο έμφαση και στο ενδιάμεσο! Σας ευχαριστώ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:29 | ΕΥΗ

    ΄Ολες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Ούτε να τα ισοπεδώνετε όλα.΄Αρχισα την επαγγελματική μου εμπειρία με την (επιτυχή) παρακολούθηση ενός προγράμματος της Επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ.Η απασχόλησή μου εκεί, ήταν κανονική εργασία.Θεωρώ μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ να καταργηθούν αυτά τα 70 μόρια που δίνονται μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτών των προγραμμάτων.Και αυτό γιατί ουσιαστικά είναι ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ. Δεν ζητώ μονιμοποίηση επειδή συμμετείχα σε αυτό το πρόγραμμα. Για μένα όμως είναι π ο λ ύ τ ι μ α αυτά τα 70 μόρια που προσφέρει και δεν μπορούν οι εκάστοτε κυβερνήσες να παίζουν με το χρόνο μας και με το μέλλον μας. Ούτε να κρύβεστε πίσω την <>.
    (Θα ήθελα να ξέρω αν αυτή τη λέξη μπορείτε να τη λέτε και στο τέλος της 4ετίας)΄Ολες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Ούτε να τα ισοπεδώνετε όλα.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:03 | Ελισάβετ Κετσιλή

    Πήρα πτυχίο το 1995 την εποχή που καταργήθηκε η επετηρίδα (έτσι έμεινα εκτός διορισμού διότι δεν είχα βαθμό πτυχίου, ήρθα από επαρχία και έπρεπε παράλληλα να δουλεύω). Μετά από χρόνια και με σκληρή δουλειά στον ιδιωτιό τομέα κατάφερα να κάνω δύο συμβάσεις έργου σε ΟΤΑ προκειμένου να συγκεντρώσω τα μόρια της προσαύξησης για τον διορισμό μου. Μόλις τα συγκέντρωσα καταργούνται. Το σεμινάριο ειδικότητας από τον ΟΑΕΔ επειδή είναι πριν από το 2001 δεν αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ. Έχω όλες τις πιστοποιήσεις (πτυχίο, αγγλικά, Η/Υ, σεμινάρια, προυπηρεσία)και πάντα μένω εκτός. Τι πρέπει να κάνω που είμαι σαράντα ετών και έχω παιδί πέντε μηνών και βλέπω να έρχονται στην υπηρεσία που εργάζομαι (με σύμβαση) νεοδιορισμένοι ηλικίας 23 ετών χωρίς καμμία εμπειρία εργασιακή και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις???

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:39 | Μαίρη

    Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως δεν ισχύει πάντα το <> τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση όταν πριν λίγα χρόνια έκανα αίτηση σε πρόγραμμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ του ΟΑΕΔ και ήμουν μακροχρονίως άνεργη και με βαθμό άριστα. Είμαι από επαρχία και η πρόσληψή μου ήρθε από Αθήνα.Για μένα είναι πολίτιμα αυτά τα 70 μόρια που τώρα εντελώς αδικαιολόγητα προσπαθείτε να κόψετε.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:11 | Μαίρη

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:50 | MARIA

    Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως τα stage δεν ειναι ΜΑΘΗΤΕΙΑ . Εργάζονται σε πάγιες και οργανικές θέσεις και η εμπειρία τους πρέπει να προσμερτηθεί .Για ποιά αξιοκρατεία μιλάτε κ Υπουργέ οταν πετάτε στον δρόμο άτομα με 5ετή και συνεχόμενη εργασία ; ατομα τα οποία εχουν πτυχία και παράγουν έργο; κάντε πρώτα έναν σωστό έλεγχο σε αυτούς που χαρακτηρίζετε » ΜΑΘΗΤΕΣ» . Κάντε πράξη επιτέλους το «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:29 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΕΧΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ.ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Η ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΕΧΩΝΤΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 38 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕ STAGE THN ΠΕΡΙΟΔΟ 2003-2005 ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ STAGE AΠO TO 2008 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΩ. ΠΟΙΟ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΛΛΟΝ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:35 | ΛΙΤΣΑ

    ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:08 | ΣΤΡΑΤΟΣ

    Ας δεχτώ ότι έχουν ανάγκες , ας δεχτώ ακόμα ότι έχουν και προσόντα , ας δεχτώ τέλος ότι καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» . Ωστόσο την εποχή που υπέγραφαν αρχικά και ανανέωναν μετέπειτα τις συμβάσεις , την ίδια αυτή εποχή υπήρχαν και άλλοι με τις ίδιες ή και μεγαλύτερες ανάγκες , τα ίδια ή και περισσότερα προσόντα , που είτε πάλευαν μόνοι τους στον ιδιωτικό τομέα είτε ήταν άνεργοι και αυτό γιατί είτε δεν είχαν είτε δεν ήθελαν να έχουν κάποιο ρουσφέτι . Αυτοί λοιπόν θα παραμένουν «εκτός» τώρα , πριν , και στον αιώνα τον άπαντα ;

    Επιτέλους Αξιοκρατία !
    Φιλικά
    Στράτος , Νίκαια

    ΥΓ 1. : Αυτοί που δεν έχουν ρουσφέτι είναι σαφώς πολλοί περισσότεροι από ετούτους εδώ . Γι’ αυτούς ούτε φωνή ούτε ακρόαση ;!
    ΥΓ 2. : Ας πάψουν πια να αναφέρονται σε αυτούς με τη φράση » τα παιδιά » . [ Λες και είναι τίποτα ανήλικα που τα παρέσυραν , ενώ ήξεραν εξ αρχής όταν κατέφευγαν σε βουλευτικά ή άλλα γραφεία τι θα βρουν μπροστά τους ( ανασφάλιστη εργασία , κλπ ) . Απλώς είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη μονιμοποίηση και ποντάρησαν σε χαρτί που δείχνει να μην τους «βγαίνει»]

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:33 | Σταυροπουλος Κωστας

    θεωρώ πολύ σωστό να καταγηθεί η μοριοδότηση πάσεις φύσεως συμβασιούχων(STAGE,Ι.Δ.Ο.Χ,ΣΥΜΒΆΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ κλπ).Θεωρώ παντελώς ατυχές,άδικο και περαιτέρω παράνομο να καταργηθεί η προσαύξηση της μοριοδότησης 50% των μονίμων υπαλλήλων δεδομένου οτι αυτή τεκμέρεται απο το γεγονός ότι : με τον νέο διορισμό αυτή αναγνωρίζεται βαθμολογικά αλλά και μισθολογικά η προυπηρεσία στο δημόσιο τομέα.Επιπλέον με τον νεο διορίσμό ο δημόσιος υπάλληλος αφήνει κενή την προηγούμενη οργανική του θέση (χωρίς να καταλαμβάνει ουσιαστικά θέση κάποιου άλλου διαγωνιζόμενου).Επιπροσθέτως πρέπει να υπάρχει αυτή η προσαύξηση πάντα μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους , δεδομένου οτι κατα ελάχιστο μετά απο 5 χρόνια που μπορεί να συμμετέχει σε διαγωνισμό , έχει εξειδικευτεί πλήρως με το γνωστικό αντικείμενο (συναφές πάντα με την ειδικότητα) και δεν χρειάζεται περίοδος προσαρμογής, επιμορφωτικά σεμηνάρια για να μάθει και να αποδόσει (κάτι το οποίο απαιτει 2 τουλάχιστον χρόνια )τα βέλτιστα.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:32 | ΤΑΣΟΣ ΣΑΜΙΟΣ

    Η προσάυξηση της μοριοδότησης ήταν το μόνο αντικειμενικό κριτήριο στη διαδικασία πρόσληψης.Το δεδομένο της εξοικίωσης με το χώρο και το αντικείμενο επί σειρά ετών αποτυπωνόταν με την προσαύξηση του 50%
    Ατυχώς αυτό καταργείται στο όνομα …της ισότητας.
    Όσοι δε καλύπτουν πάγιεσ και διαρκής ανάγκες είναι σωστό και ΑΞΙΟΛΡΑΤΙΚΟ να ενσωματωθούν στις υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάζονται με απόφαση των Δ.Σ. των οργανισμών και με την έγκριση φυσικά του Α.Σ.Ε.Π. για να μη ξεχνάμαι και την ,,,αναβάθμιση της διαδικασίας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:51 | Γιάννης

    Επιτέλους έφτασε η ώρα να σταματήσει η αδικία και η αναξιοκρατία… Επιτέλους έφτασε η ώρα που θα ξέρουμε όλοι ότι για να δικαιούσαι κάτι πρέπει να το αξίζεις !!!.
    Επιτέλους θα σταματήσει η νοοτροπία του βολέματος, του βύσματος της αδικίας που αναγκάζει την νεολαία μας να οργίζεται και να επαναστατεί. Νa σταματήσει η νοοτροπία του « έλα μωρέ κάποιον βουλευτή, παπά θα βρούμε να βολευτούμε» Επιτέλους να μας κυβερνήσουν άνθρωποι που θα τους ενδιαφέρει η αξιοκρατία του συστήματος που είναι η αρχή των πάντων και όχι να προδίδουν το αίσθημα δικαιοσύνης του Έλληνα πολίτη για ορισμένου ψήφους και συνάμα να χρεοκοπούν δημόσιους φορείς με πληθώρα εργαζομένων- ψηφοφόρων τους ( Ολυμπιακή, ΕΡΤ κτλ)
    Επιτέλους να απελευθερωθούμε από την ανατολίτικη νοοτροπία που ακόμα δυστυχώς μας ακολουθεί!!!
    Ελπίζω να μην προδοθούμε ξανά !!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:27 | Βασίλης Δράκος

    Δεν κάνουμε όλες τις προσλήψεις με δημόσια κλήρωση να ησυχάσουμε όλοι ?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:54 | ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    Η κυβέρνηση που νομοθέτησε τα stage, είναι απαράδεκτο να τιμωρεί και να καθυβρίζει τα θύματα της πολιτικής της και ταυτόχρονα να εξαγγέλλει τη συνέχιση και τη διεύρυνση των STAGE στον ιδιωτικό τομέα.
    Μεγάλες ευθύνες όμως έχουν και όσοι , ενώ πρωτοστάτησαν ή ανέχθηκαν τη θεσμοθέτηση και τη λειτουργία των προγραμμάτων, τώρα συνηγορούν στην απόλυση των εργαζομένων και πρωτοστατούν στην πολυδιάσπασή τους με βάση το χρόνο και τη μορφή απασχόλησης.
    Επιπλέον ,το πρόβλημα της μαζικής ανεργίας το οποίο θα ενταθεί δραματικά το αμέσως επόμενο διάστημα, δεν φαίνεται να έχει καμιά ουσιαστική πρόταση ή λύση.
    Ως εκ τούτου , εμείς οι εργαζόμενοι STAGE, υστέρα από τη μακρόχρονη προσφορά μας , με ζήλο και υπευθυνότητα στο Ελληνικό Δημόσιο το οποίο μας έχει καταστήσει δικαιούχους αξιώσεων και όχι οφειλέτες προς αυτό , είμαστε αποφασισμένοι να εντατικοποιήσουμε τις κινητοποιήσεις μας διεκδικώντας :

    1) Σταθερή μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
    2) Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα.
    3) Άμεση μονιμοποίηση των STAGE χωρίς όρους και προϋποθέσεις βάσει του σχεδίου νόμου που είχε κατατεθεί στις 05/11/2004 , όταν η σημερινή κυβέρνηση βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.
    4) Καταβολή όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας
    5) Καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων με STAGE και να μην απολυθεί κανείς.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:46 | Πάντζας Οδυσσέας

    ..Για την κατάργηση της προσαύξησης της εμπειρίας στο δημόσιο θεωρώ ότι το μέτρο είναι άδικο πρώτον για αυτούς που μπήκαν στο δημόσιο με αυτό και ΓΙΑ αυτό το σκοπό θα έλεγα (stagers)-υπέμηναν 2 χρόνια ανασφάλιστης εργασίας με 400 ε το μήνα με στόχο να αποκτήσουν το μικρό αυτό πλεονέκτημα που αν δε κάνω λάθος είναι σε ποσό μορίων όσα μόρια παίρνει-επαιρνε κάποιος από ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και δεύτερον γιατί δε θα έπρεπε κανείς που εργάζεται οπουδήποτε -πόσο μάλλον στο δημόσιο, να απολύεται (εκτός και αν δεν εργάζεται σωστά: πάγιες κ διαρκείς ανάγκες). Τίθεται δηλ. το ζήτημα των Ελαστικών Μορφών Εργασίας που αυτό είναι που πρέπει να καταργηθεί κι όχι να επιτρέπονται οι Απολύσεις..
    Γενικότερα η δουλειά είναι δικαίωμα, νομίζω αναφέρεται και στο σύνταγμά μας και αυτό το δικαίωμα όχι μόνο δε κατοχυρώνεται αλλά καταπατάται από το ίδιο το κράτος που με το ένδυμα της πολιτικής διαφοροποίησης της εκάστοτε κυβέρνησης χρησιμοποιεί τις ανθρώπινες υπάρξεις σαν αντικείμενα μηχανής, τους εξαθλειώνει στην ανεργία, τους εξαχρειώνει στον άτυπο θεσμό της αναξιοκρατίας που το ίδιο έχει θεσπίσει.
    Και επειδή δεν έχουμε κουμουνισμό για να θεωρείται δεδομένο το ελάχιστο κατώτερο εισόδημα, θα πρεπε τουλάχιστον η μια κπιταλιστική κυβέρνηση που διαδέχεται την άλλη να δείχνει όλο και περισσότερη κοινωνική ευαισθησία αν δε θέλει στην τελευταία οικονομική κρίση που αποδεικνύει τους κινδύνους του καπιταλιστικού συστήματος να προσθέσει και την κοινωνική αναλγησία που και μαθηματικά πια θα οδηγήσει σε κοινωνικές εξεγέρσεις και βία..
    Ευχαριστώ!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:06 | ΔΗΝΜΗΤΡΗΣ

    EIΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ.ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΒΑΖΕΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ 400 ΚΑΙ 500 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΙΣΟΥΝ ΛΙΓΑ ΜΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΑΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.ΨΗΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΛΕΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:54 | Anna

    Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑ 5 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:09 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ.

    Θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα κράτος γεμάτο με διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς υπαλλήλους; Πιστεύετε ότι με τον τρόπο αυτό το κράτος θα γίνει πιο αποτελεσματικό; Πριν προχωρήσετε σε αυτή την πρωτοβουλία γιατί δεν συμβουλεύεστε από τους διάφορους Οργανισμούς να σας πουν σε ποιό αντικείμενο είναι παραγωγικοί και αποτελεσματικοί και άρα χρήσιμοι αυτών των κατηγοριών εργαζόμενοι; Μήπως να λάβετε υπόψη ότι πρέπει να έχουν θέση στο κράτος και οι άνθρωποι που έχουν προϋπηρεσία και εκείνοι που έχουν βασικό πτυχίο αλλά και όσοι ανήκουν στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες; (ώστε να δουλέψει και να παράγει και κάποιος έργο στο ταλαίπωρο αυτό κράτος). Ενημερωθείτε κύριοι της κυβέρνησης για το ποιές κατηγορίες εργαζομένων τραβάνε την καθημερινή εργασία και ποιοί θεωρούν ότι επειδή έχουν ένα διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών θα πρέπει να αμοιφθούν για να … δίνουν εντολές και διαταγές από τους υπόλοιπους … απαίδευτους υπαλλήλους παλιούς ή νέους. Στον ιδιωτικό τομέα σε μια οποιαδήποτε μορφής επιχείρηση όλοι οι υπάλληλοι είναι μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί; Δεν υπάρχουν υπάλληλοι άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων;
    Κύριε Ραγκούση μην κόβετε ολόκληρες γενιές ανθρώπων που έχουν κάποια χρόνια μορφής εργασιακή σχέση με το κράτος και καθημερινά το στηρίζουν παράγοντας έργο. Θέστε δίκαιους όρους και προϋποθέσεις ώστε και αυτοί σε κάποια στιγμή να ενταχθούν οργανικά στο κράτος και μην βάζετε όλο τον κόσμο στο ίδιο σακί. Μην ξεχνάτε κύριε Ραγκούση ότι ο λαός δεν ξεχνά…

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:54 | ΠΑΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

    σωστό.αν και καταννοώ αυτούς που έτρεχαν σε γραφεία βουλευτών.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:30 | Μαρία Λ.

    Το σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών που κάποιος κάνοντας baby sitting σε ολοήμερα δημοτικά μετά διοριζόταν καθηγητής στη β΄θμια εκπαίδευση πολύ σωστά καταργήθηκε.Ωστόσο το καθεστώς των προσλήψεων μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ πάλι δεν το θεωρώ σωστό για τους εξής λόγους:
    α)Όταν έχεις σπουδάσει 5 χρόνια και άλλα 2 χρόνια πχ μεταπτυχιακό θεωρείται λίγο παράλογο να πρέπει πάλι να εξετάζεσαι και να ακυρώνονται οι σπουδές σου με αυτόν τον τρόπο.
    β) Με το ισχύον καθεστώς του διαγωνισμού ουσιαστικά δεν γίνεται κανένας έλεγχος στα άτομα που τελικά προσλαμβάνονται ως εκπαιδευτικοί αν δηλαδή είναι ψυχικά ισορροπημένα άτομα και αν έχουν στοιχειώδη παιδαγωγική κατάρτιση.Μπορεί κάποιος να διάβασε 5 βιβλία παιδαγωγικής και να απάντησε σωστά, αυτό όμως δεν τον καθιστά αυτόματα ικανό παιδαγωγό και ψυχικά ισορροπημένο.
    Θα πρέπει λοιπόν να διαμορφωθεί ένα σύστημα προσλήψεων που θα μπορεί να κρίνει σφαιρικά αν ένας άνθρωπος είναι κατάλληλος για εκπαιδευτικός.Και στο θέμα αυτό θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή γιατί από την σωστή παιδεία ξεκινάνε όλα!
    Όσον αφορά τους δευτερους, τρίτους κ.ο.κ τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών, καλώς καταργείται.Θεωρώ άδικο κάποιος που έχει την οικονομική άνεση να πηγαίνει στο εξωτερικό και να αγοράζει πτυχία με το κιλό…
    Τέλος, πιστεύω ότι στο θέμα των συμβάσεων έργου κλπ θα πρέπει να γίνεται έλεγχος.Δυστυχώς υπάρχει πολύς κόσμος που με συμβάσεις έργου δουλεύει κανονικότατα σε συνθήκες εξαρτημένης εργασίας.Μια τέτοια περίπτωση είναι και όσοι δουλεύαν σε ακαδημαικές βιβλιοθήκες και τώρα που τέλειωσε η χρηματοδότηση, οι περισσότερες βιβλιοθήκες φανερά υπολειτουργούν ενώ κάποια παραρτήματα έχουν κλείσει τελείως.Δεν έχει να κάνει ούτε με stage ούτε με ρουσφέτια.
    Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα. Ωστόσο,τα λίγα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τα διαβάσει κάποιος.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:47 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ

    ΣΩΣΤΆ ΚΑΤΑΡΓΕΊΤΑΙ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:16 | χρυσα παπαδοπουλου

    ειναι πιστευω αδικο να σταματησει να υπολογιζεται η εμπειρια..εμπειρια= σαφεστερη γνωση του αντικειμενου αρα και αποτελεσματικοτερη εργασια!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 10:41 | ΑΝΘΗ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ STAGE, ΟΧΙ ΌΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 10:40 | Δημήτρης Απέργης

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΕΙΜΑΙ 35 ΧΡΟΝΩΝ, 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ) ΚΑΛΥΠΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΩ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ; Ή ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ. Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΘΙΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΔ 164 ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ 2005. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝHΣΗ ΜΕ ΤΑ STAGE;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 10:09 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

    Συγχαρητήρια για την βούληση (αρχικά) να ξεκαθαρίσει το τοπίο (αν όχι ο κ…. του Αυγείου)….
    Ελπίζω να μην υποχωρήσετε σε μερικά πολύ σημαντικά θέματα (προσαύξηση, συνεντευξη κλπ.) ….

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 10:04 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

    2 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

    1. Η προϋπηρεσία δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο στην αγορά εργασίας για τους αποφοίτους Πανεπιστημίων (ΑΕΙ). Η Προϋπηρεσία δεν είναι τόσο σημαντικό σε Επιστήμονα. Ως εκ τούτου τα μόριά της προϋπηρεσίας για τους αποφοίτους Πανεπιστημίων θα πρέπει να υποβαθμιστούν περαιτέρω. Αντίθετα η προϋπηρεσία παίζει αρκετό ρόλο στους αποφοίτους ΤΕΙ και ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στους αποφοίτους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Τα μόρια Προϋπηρεσίας για τις τελευταίες 2 κατηγορίες υποψηφίων θα πρέπει να αυξηθούν.

    2. Το 2ο Μεταπτυχιακό θα πρέπει να πιάνει μόρια αλλά ίσως λιγότερα από το πρώτο. Είναι λάθος η κατάργηση των μορίων του 2ου μεταπτυχιακού. Το μεταπτυχιακό προσφέρει πολλά στην αγορά εργασίας αφού είναι συμπυκνωμένη πείρα και καλύπτει συνήθως αρκετά ευρύ φάσμα γνώσεων. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το διδακτορικό είναι πολύ επικεντρωμένο και ειδικό και δεν είναι τόσο χρήσιμο στην αγορά εργασίας. Αντίθετα τα Master είναι χρήσιμα, ευρέως φάσματος και παράλληλα συμβάλλουν στην δια βίου εκπαίδευση που προωθείται διεθνώς.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 10:44 | konstantina

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ από Μαρια Παπ…. – — 15 Νοεμβρίου 2009 @ 13:47

    ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 16ΜΗΝΑ ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΕΜΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ????

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 10:59 | Βασίλης Ο.

    κρινω το μετρο προς την σωστη κατευθυνση. αν και δεν ημουν οπαδος της κυβερνητικης παραταξης, πλεον με το νομοσχεδιο που προκειται να περασετε, θα με «αναγκασετε» να στραφω στις επομενες εκλογες προς το μερος σας. ειμαι κατοχος μεταπτυχιακου διπλωματος με τρια χρονια εμπειριας στον ιδιωτικο τομεα και με πολλα σεμιναρια και ημεριδες. και ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!! και οταν βλεπω ανθρωπους να εργαζονται στο δημοσιο με διαδοχικες συμβασεις και να ΑΠΑΙΤΟΥΝ την μονιμοποιηση τους, αυτο ειναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ. συνεχιστε ετσι και προς Θεου, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ……….

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 09:15 | ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ 50% ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ(ΚΑΤ’ ΕΜΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ STAGE ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ)ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΕΤΗ Π¨Χ:10, 15 ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ «ΠΑΛΙΟΥΣ». Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕ? ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΙΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ΡΟΛΟ? ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ, ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ 40 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ? ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ/ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 08:55 | Κωνσταντία Αμοιρίδου

    Οχι στη μονιμοποίηση ή στη μοριοδότηση των stage. Οι προσλήψεις τους ήταν καθαρά κομματικές.
    Μονιμοποιήστε τους παλιούς συμβασιούχους με πάνω από 10 χρόνια. Και επιτέλους καταλάβετε οτι η εμπειρία από προυπηρεσία είναι πολυτιμότερη από διδακτορικά – μεταπτυχιακά.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 05:42 | Γκαμπέτας Θανάσης

    Πιστεύω, ότι είναι σωστό.Αποδίδεται έτσι κάποια δικαιοσύνη προς τους ανέργους οι οποίοι, και δεν εργάζονται( άρα δεν αμείβονται) και υστερούν έναντι των άλλων σε πιθανή πρόσληψη.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 04:51 | Μαίρη

    Αν έπρεπε κάποιος να πληρώσει, αυτοι ειναι οι πολιτικοί, τα παιδια βρήκαν μια λύση ανάγκης… Τα 400 κ τα 500 ευρώ τα είχαν ανάγκη γιαυτό κ συνέχιζαν να εργάζονται με αυτο το καθεστος «δουλείας» , είναι δύσκολη η αγορά εργασίας, μην γελειόμαστε, Ξέρω πολλούς stager που δουλεύουν παράνομα κ σε 2η δουλεία, γιατί δεν τους δίνουν το δικαίωμα για ένσημα, δεν έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν τις σπουδές τους παρα μόνο αν παρατησουν το πρόγραμμα (ο λόγος η προσαύξηση των μορίων), έπρεπε να γίνει μια ειδική ρύθμιση γι αυτους που εργάζοταν πάνω απο δύο χρόνια, συμφωνώ στην αξιοκρατία αλλα μην ποδοπατάμε αυτά τα παιδιά που δεν είχαν μπάρμά στη Κορώνη, απλά βρέθηκαν σε αδιέξοδο κ υπέκυψαν.. Μην καταδικάζουμε λοιπόν αυτά τα παιδιά, γιατί αν είχαν μπάρμπα στη Κορώνη τώρα θα είχαν μονιμοποιήθει, θα είχαν βολευτεί. Ξερώ επίσης πολλούς οι οποίοι δεν καταδέχοντε να μπουν σε ενα τέτοιου είδους πρόγραμμα… Μην καταδικάζετε παιδιά με όνειρα, ικανότητες… Επίσης για τα παιδιά εκείνα που μπήκαν προεκλογικά, μάλλον εξυπηρετούσαν πελατιακούς σκοπούς, αυτό όμως δεν είναι λόγος για να μην πληρωθούν, γιατι εργάστηκαν, δεν φταίνε εκείνα φταινέ αυτοιί που τους έβαλάν… Είναι πολύ προκλητικό το 1999 να μονιμοποίηθούν 2500 άτομα με πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, με την υπογραφή του σημερινού πρωθυπουργου…

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 04:49 | Δομινίκη Κ.

    Πράξατε άριστα και καταργήσατε την πλασματική ρουσφετολογική προσαύξηση. Όλοι ξέρουμε με ποια μέσα μία 12-14μηνη σύμβαση ανανεωνόταν, για να υπερβεί τη διετία και να εμπέσει στην κατηγορία του 50%.
    Μην κάνετε πίσω απέναντι σε καμιά πίεση…Επιτέλους μια κόκκινη γραμμή στην αναξιοκρατία…!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 04:26 | Αλέκος Κασσωτάκης

    Πολύ θετικό το γεγονός ότι οι αλλαγές που ετοιμάζονται υποβάλλονται σε δημόσια διαβούλευση.
    Από την εμπειρία μου μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων η εμπειρία είναι συχνά πολύ πιο σημαντική από τα πολλά πτυχία, όσον αφορά την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα στο Δημόσιο, όπως πχ οι αρχαιολόγοι. Η εμπειρία που αποκτάται με τα χρόνια εργασίας (με συμβάσεις κλπ) αποτελούν ένα αφαλές και δίκαιο κριτήριο ότι ο αρχαιολόγος που θα προσληφθεί θα γνωρίζει καλά τη δουλειά του (αυτό δεν είναι το ζητούμενο;). Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι άδικο να πετιέται η χρησιμη προϋπηρεσία στα σκουπίδια. Μη βάζετε όλες τις ειδικότητες στο ίδιο τσουβάλι, είναι άδικο.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 03:53 | ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.

    ΠΩΣ ειναι δυνατόν ΝΑ ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ η προυπηρεσία ενός ορομίσθιου καθηγητή πληροφορικής…ο οποίος δουλεύει 4 χρονια για 300 ευρω το μήνα συλλέγοντας μόρια, ενώ βάζει ο ίδιος χρήματα απο τη τσέπη του για τις μετακινήσεις σε διάφορα απομακρυσμένα σχολεία οπου καλείται να παει!…εκει νομίζω οτι ειναι το πίο σκληρο πρόσωπο του νέου μετρου και καλό θα ήταν να ληφθεί σοβαρα υπόψιν ..γιατι οι λέξεις οπως ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑθα γινούν πολυ οικείες σε όλους μας σε λίγο καιρό.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 02:13 | Λεώνης Ξενοφών

    Η ποιο σπουδαία αρετή στον άνθρωπο είναι ή ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Στον ιδιωτικό τομέα η εμπειρεία είναι ένα από τα κύρια προσόντα πρόσληψης και επομένως με τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας θα μπορούσε να εφαρμοσθεί και στο δημόσιο.¨Ετσι θα πρέπει να αναγνωρίζετε 1)εάν η πρόσληψη του συμβασιούχου έγινε μέσω ΑΣΕΠ και εφόσον η εμπειρεία αναφέρετε στο αντίστοιχο αντικείμενο πρόσληψης,και 2)εαν η εμπειρεία στο αντίστοιχο αντικείμενο έχει πραγματοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα το οποίο αποδεικνύεται α) με βεβαίωση του εργοδότη και β) βεβαίωση από τον οργανισμό ασφάλισης.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 00:12 | ARISTOTELHS

    pws ginetai na eisai se stage me 500 eyroylakia, 18+18+++mines….na exeis oikonomika provlimata..kai na vgaineis stis poreies kai stis tileoraseiS me panakrives tsantes , royxa, kai malli komvthrioy…..??

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 00:34 | Σπυρίδων Μουρτάς

    Θεόδωρε, και μόνο οτι εσύ απαξιώνεις την εργασία σου (μαθητεία στα χαρτιά) στο Δημόσιο (βλέπε τελευταία σου πρόταση), πως μπορείς να έχεις απαιτήσεις για την εμπειρία σου αυτή – μαθητεία? Μα είναι δυνατόν! Η κυβέρνηση σας έδωσε τη δυνατότητα να μοριοδοτηθείτε για την εργασία σας – μαθητεία σας και ζητάτε και παραπάνω? Αυτό πλέον καταντά προσβολή για τους χιλιάδες ανέργων που μοχθούν για να αποκτήσουν ένα επιπλέον πτυχίο, μία επιπλέον ξένη γλώσσα, ένα επιπλέον μεταπτυχιακό, κάποιο τίτλο σπουδών παραπάνω. Και ξέρεις κάτι? Πολύ από αυτούς, ε ναι! έχουν οικογένεια , και παιδιά, και γνώσεις, και πτυχία, αλλά δεν είχαν κάποιο γνωστό πολιτικό.

    Όμως θίγεις και ένα πολύ σωστό θέμα, το οποίο όλοι γνωρίζουμε, που όμως δεν έχω μέχρι στιγμής διαβάσει. Οτι στον ιδιωτικό τομέα επίσης επικρατεί ένα χάος για το οποίο κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 00:25 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    ΣΤΑ ΠΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΡΙΝΩ ΘΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ «ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ» ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Π. 1998 ΠΟΥ 11 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 00:52 | Ψαλτόπουλος Νικόλαος

    Απόλυτα σύμφωνος με το τρίπτυχο: όσες ευκαιρίες, αξιοκρατία, διαφάνεια!
    Σχετικά μετην μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων. Ισχύουν τα παραπάνω στην επιλογή των μεταπτυχιαχιακών σπουδαστών από τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας? Για τα μεταπτυχιακά των Πανεπιστημίων εξωτερικού, ποιοι Ελληνες μπορούν να τα αποκτήσουν? Οι έχοντες προφανώς. Επιστήμονες που έχουν ανάγκη για άμεση απασχόληση δεν έχουν την «πολυτέλεια» μεταπτυχιακών σπουδών. Στον αντίποδα, υπάρχουν Επιστήμονες με Μεταπτυχιακούς τίτλους εντελώς ανίκανοι για κάθε εργασία και υπάρχουν συγκεκριμμένα παραδείγματα.
    Από καθαρά Υπηρεσιακή άποψη και με γνώμονα το συμφέρον του Δημοσίου. Πως μπορεί να υποβαθμισθεί μια εμπειρία 3, 4, 5 χρόνων (μιλάω για συμβασιούχους έργου ΠΕ Μηχανικούς που καλώς η κακώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Δημοσίου), για την απόκτηση της οποίας δαπανήθηκαν εργατοώρες εκπαίδευσης και μόνιμου προσωπικού. Και πώς θα καλυφθεί αυτή η εμπειρία από νεοπροσληφθέντες με ΑΣΕΠ με το δεδομένο ότι το μόνιμο παλαίο προσωπικό φθείνει συνεχώς και ως γερασμένο, δεν θα δείξει και την ανάλογη όρεξη, οι δε υπό απόλυση συμβασιούχοι έργου προφανώς δεν θα θέλουν να παίξουν τον ρόλο εκπαιδευτή? Άρα θα υπάρξει κενό στην λειτουργεία του Δημοσίου ακόμα και σε τομείς που Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν και ποινικές ευθύνες από την πλημμελή, εκ των πραγμάτων, άσκηση των καθηκόντων τους (π. χ. Ν. 3481, άρθρο 6).
    Απαιτείται λοιπόν ομαλή μετάβαση από τους συμβασιούχους έργου στους διορισμένους μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς κλυδωνισμούς της Δημόσιας Διοίκησης. Πως? Με μετατροπή των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με ικανή περίοδο επικάλυψης της θητείας των συμβασιούχων έργου και των νεοδιοριζόμενων μονίμων. Απαραίτητο!!! Η δραστική συντόμευσητου χρόνου των διαδικασιών προσληψης μέσω ΑΣΕΠ. Και εδώ λοιπόν η Κυβέρνηση πρέπει να τετραγωνίσει τον κύκλο! Καλό κουράγιο!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 00:22 | Αντώνης

    Στον ιδιωτικό τομέα κανένας εργοδότης δεν πρόκειτε να δεί το αν έχεις καλό βαθμό στα πτυχία σου. Αντιθέτως είναι σίγουρα διατεθιμένος να πληρώσει ακόμα και μεγαλύτερους μισθούς για εργαζόμενους που έχουν εμπειρία στην συγκεκριμένη θέση (και όχι γενικά και αόριστα εμπειρία).
    Αυτό γιατί οι υπάλληλοι αυτοί θα καταφέρουν από την πρώτη στιγμή να εργαστούν και να γίνουν αποδοτικοί σε αντίθεση με όσους ακόμα και αν έχουν εμπειρία σε κάποιον σντίστοιχο τομέα θα χρειαστούν και κάποια σχετική εκπαίδευση. Τα τελευταία ισχύουν για θέσεις με εξειδικευμένες γνώσεις και όχι για παράδειγμα τη θέση ενός εργάτη όπου το μόνο που θα κρίνει ο εκάστοτε εργοδότης θα είναι η μυική δύναμη και αντοχή του εργαζόμενου.
    Κατά αντίστοιχο λοιπόν τρόπο θα πρέπει να λειτουργήσει και το δημόσιο. Δεν νοήτε να αγνοείται η προϋπηρεσία ενός εργαζόμενου στο ίδιο αντικείμενο. Η προσαύξηση αυτή και ειδικά όταν μιλαμε για την ίδια ακριβώς θέση θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη. Η ίδια η εμπειρία θα έπρεπε να μετρά πολυ περισσότερο από τις το βαθμό κάποιου στο πτυχίο που δεν δείχνει την δυνατότητα του ή και την διάθεση του να εργαστεί και όχι να διαβάσει στην θέση εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο θα έπρεπε να εξεταστεί και η μοριοδότηση των ήδη συμμετεχόντων σε προγράμματα STAGE ή και σε διαφόρων ειδών συμβάσεις του δημοσίου.

    Θα ήθελα όμως να τονίσω την προσοχή πολλών σε αδικίες οι οποίες γινόντουσαν και εξακολουθούν να γίνονται.
    Δεν μπορεί να εννοηθεί προϋπηρεσία παράλληλα με το διδακτορικό ή μεταπτυχιακό κάποιου τη στιγμή που όλες οι συμβάσεις που υπογράφουν είναι για χρηματοδοτημένα προγράμματα στα πλαίσια του διδακτορικού τους όπως ακριβώς δεν αναγνωρίζεται πριν την λήψη του βασικού τίτλου σπουδών. Δεν μπορεί επίσης να νοηθεί η εμπειρία που μπορεί κάποιος να έχει σαν υπάλληλος σε εταιρεία συγγενικού του προσώπου και ενώ δουλεύει πχ ως πωλητής σε κατάστημα να δηλώνει με μια απλή υπευθυνη δήλωση ότι δούλευε για παράδειγμα ως μηχανικός.

    Επίσης θα έπρεπε να παρθεί μια απόφαση ώστε να λήξει επιτέλους η κοροϊδία που εξακολουθεί να υπάρχει κυρίως με τα διδακτορικά. Δέν είναι δυνατόν η γνώση που έχει αποκτηθεί σε ένα πολύ εξειδικευμένο αντικείμενο (πχ η ανακάλυψη μιας νεας τεχνικής μετάδοσης δεδομένων) να μοριοδοτείτε για μια θέση στην οποία ο υπάλληλος το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι μια όχι εξειδικευμένη εργασία (πχ η διαχείρηση συστημάτων μετάδοσης δεδομένων) σε αντίθεση με κάποια μεταπτυχιακά που προσφέρουν εξειδικευμένες μεν αλλά γενικές παρολαυτά γνώσεις (πχ ενα μεταπτυχιακό για την μετάδοση δεδομένων όπου θα αναπτύσονται όλες οι νέες τεχνικές). Από την εμπειρία μου τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα σας λέω οτι οι περισσότεροι κάτοχοι διδακτορικού ήταν ουσιαστικά άχρηστοι στην εργασία τους, ίσως και λόγω του γεγονότος ότι θεωρούν ότι αυτό που κάνουν είναι κατά πολύ κατώτερο των δυνατοτήτων τους (θεωρούν οτι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι έρευνα) και φυσικά αυτό αποτελεί ισχυρό αντικίνητρο να εργαστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι γνωστός μου με μεταπτυχιακό και διδακτορικό σε υπηρεσία του δημόσιου τομέα που εργάζομαι εδώ και μερικά χρόνια και εγώ, όπου ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει περιοριστεί στο να υπογράφει κάποιες ανούσιες μελέτες , δεν αποδέχεται να κάνει οτιδήποτε άλλο και φυσικά είναι τσακωμένος με όλους τους άλλους υπαλλήλους που θεωρούν οτι δεν δουλεύει και πλέον μετά από τόσα χρόνια στην ίδια θέση να μην έχει ούτε τις βασικές γνώσεις (όχι μόνο επιστημονικές αλλά ούτε για το τι πραγματικά κάνει η υπηρεσία που ανήκει).

    Τέλος ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να συνυπολογιστεί σε ένα τέτοιο νέο νομοσχέδιο είναι το γεγονός ότι οι θέσεις που προκυρύσσσονται δεν λαμβάνουν υπόψιν τις δυνατότητες που μπορεί να υπάρχουν από κάποιους εν δυνάμει υποψήφιους. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν κάποιος με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό να είναι σε ισχυρότερη θέση από κάποιον με απλά ένα πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και να μην μπορεί αυτός να διεκδικήσει αντίστοιχη θέση από κάποιον Τεχνολογικής εκπαίδευσης. Είτε λοιπόν οι θέσεις που απαιτούν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό να προκυρήσσονται ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες (αναμφίβολα αυτές είναι ελάχιστες), είτε θα πρέπει οι πτυχιούχοι ΑΕΙ να μοριοδοτούνται σε σχέση με πτυχιούχους ΤΕΙ για μια θέση που απαιτεί τιτλο σπουδών ΤΕΙ, οι πτυχιούχοι ΤΕΙ σε σχέση με υποψήφιους Δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης κοκ. Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να ακολουθηθούν από μία αλλαγή σε νόμους για την Παιδεία στην οποία η λογική της τελευταίας 20αετίας είναι ισοπεδοτική (ολοένα και περισσότερα τμήματα, ολοένα και περισσότερες θέσεις εισακτέων δημιούργησαν την ψευδαίσθηση οτι όλοι θα σπουδάσουν και φυσικά την απαίτηση να εργαστούν επάνω σ’αυτό που σπουδάσαν κανόντας πλέον κάποιους να θεωρούν οτι είναι προτιμότερο να μπεις σε ένα ΤΕΙ όπου δεν θα κουραστείς να μπεις αλλά ούτε και να το τελειώσεις με έναν καλό βαθμό που θα σου επιτρέψει να μπείς στο δημόσιο). Χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων είναι ότι για θέσεις καθηγητών πληροφορικής 1 στους 2 πτυχιούχους ΤΕΙ θα μπορέσει να μπεί μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ ενώ για τους πτυχιούχους πληροφορικής ΑΕΙ η αναλογία είναι κατά πολυ χειρότερη από 1 στους 10. Αναμφίβολα οι γνώσεις των πτυχιούχων ΑΕΙ είναι πολύ περισσότερες από αυτές των πτυχιούχων ΤΕΙ και θα έπρεπε να πρώτα οι θέσεις να καλύπτονται από πτυχιούχους ΑΕΙ και μετέπειτα από πτυχιούχους ΤΕΙ. Ακόμα και αν το θέμα είναι οικονομικό πολλοί είναι αυτοί που θα δέχονταν να πληρωθούν λιγότερα και να μπούν σε κάποιες αντίστοιχες θέσεις όπου με τις γνώσεις τους θα προσφέραν πολυ περισσότερα από αυτά που προδιαγράφει η συγκεκριμένη θέση εργασίας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 00:19 | Κώστας

    Το δικό μου το παιδί με 7,9 βαθμό Πτυχίου Ελληνικού Πανεπιστημίου (για να μην κακοβάλετε…)με 3 ξένες γλώσσες σε ΄πολύ καλό΄ επίπεδο ECDL, με βαθμό στο Τεστ δεξιοτήτων 87,συμμετείχε σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ήρθε στην μέση της κατάταξης.
    Οι πριν απ αυτήν την έτρωγαν…στην προσαύξηση!!!
    Δίκαιο;;;
    Γιατί ποτέ δεν εκδιδόταν μια Προκήρυξη για πρόσληψη συμβασιούχων έργου ή staigers.Να μπορούσε ο καθένας καθαρά και ξάστερα να υποβάλλει αίτηση.
    Το κρυφό είναι που έκανε τη διαφορά και έχει ο κόσμος εναντιωθεί σ αυτά τα Προγράμματα και στα «θύματα» αυτων.
    Τι έγινε πριν, καλώς ή κακώς έγινε.
    Η αδικία δηλ. πρέπει να διαιωνίζεται & όχι να διορθώνεται;

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 23:54 | Νικος

    ΔΙΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ 2 ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ . ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕς ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΣΤΩ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ . ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΛΟΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ . ΓΙΑΤΙ??????? ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑΧΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΧΑΧΑΧΑ .ΦΤΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΦΤΗΝΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ , ΠΟΝΟ? ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΑΓΙΕΡ Η ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΟΔΗΓΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΕΡΕΙ , ΠΟΙΟς ΕΓΩ? ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΦΟΒΗΤΣΙΑΡΗΔΕΣ ΑΝΕΒΟΚΑΤΑΒΑΙΝΩ ΚΟΖΑΝΗ ΑΘΗΝΑ ΜΕ 20 30 50 ΨΥΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ? ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ , ΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΦΑΛΟΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΕΝΥΣΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΤΗ ΘΕΛΕΙΣ ΒΥΣΜΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΒΥΣΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ , ΔΕΝ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΝΑ ΛΟΥΦΑΡΕΙΣ , ΝΑ ΞΙΕΣΙΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ . ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ?ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ . ΕΡΙΞΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΕΛΠΙΖΩ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟς ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΑΓΙΕΡ ΟΔΗΓΟ ? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΘΩ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΜΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ,Ο ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΡΙΞΤΕ ΟΣΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΩΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΑΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.ΑΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΛΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ . ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΜΟΥ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 23:44 | Μπάμπης

    Σ’ αυτή τη διαβούλευση απ’ ότι καταλαβαίνω παίρνουν μέρος παιδιά ηλικίας 30 με 40 ετών οι οποίοι είναι άνεργοι και απελπισμένοι και τρώγονται μεταξύ τους για το αν θα μετρήσει η προϋπηρεσία κάποιων ή όχι.
    Όσοι έχουν προϋπηρεσία λένε ΝΑΙ γιατί αποκτούν πλεονέκτημα, και όσοι δεν έχουν λένε ΟΧΙ γιατί αυξάνουν τις πιθανότητές τους στον ΑΣΕΠ.

    Με λίγα λόγια «ο θάνατός σου η ζωή μου».

    Εγώ παιδιά προτείνω το εξής αντί να μαλώνουμε μεταξύ μας:
    Η προηγούμενη γενιά από μας 45, 50, και πάνω μέχρι και συνταξιούχους, έτυχε σκανδαλώδους και προκλητικής εύνοιας και αντιμετώπισης από το δημόσιο έχοντας απίστευτους μισθούς, υπερωρίες, επιδόματα, μπόνους, πρόωρες συντάξεις από τα 45, εφάπαξ κτλ κτλ.

    Όλα αυτά έγιναν υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενιών που θα δουλεύουμε γι’ αυτούς πολλά χρόνια ακόμη.
    Για να μπορέσει το κράτος να ανταπεξέλθει στα «κεκτημένα» αυτών των πολιτών Α΄ κατηγορίας, αναγκάζεται να παίρνει εμάς τους πολίτες Β’ Γ’ ή Δ’ κατηγορίας, σαν συμβασιούχους, αορίστου, ορισμένου, stage, ωρομίσθιους, ενοικιαζόμενους, και ότι άλλο απίθανο μπορεί να φανταστεί κανείς.

    Αντί λοιπόν να μαλώνουμε μεταξύ μας, να φωνάξουμε όλοι μαζί δυνατά: εδώ και τώρα μείωση των μισθών και των παράλογων επιδομάτων. Να μειωθεί η ψαλίδα των παλιών και νέων εργαζόμενων.
    Φτάνει πια ………………………

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 23:46 | κος Κανένας

    Κύριοι και κυρίες διαβάζετε τι υπογράφατε;;;;. Γιατί και όσοι κάνουν Πρακτική σε Δημόσιες Τράπεζες να μην μονιμοποιούνται «φωτογραφικά» σαν και σας;;;;…Λήξις μαθητείας(απόκτησης εμπειρίας!!!!!) στο Δημόσιο(!!!!) με χρήματα του Ιδιωτικού τομέα(!!!!!!!) είναι!!!!…..Λήξις!!!!…….Κανένας διωγμός….

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 23:03 | κος Κανένας

    Στα ΚΕΠ γιατί ίσχυσε για όσους δούλευαν η μη προσκόμιση «χαρτί υπολογιστή», και εν συνεχεία η «φωτογραφική» μονιμοποίησή τους, χωρίς προαπαιτούμενο τη γνώση Η/Υ;. Οι άλλοι συμπολίτες τους δεν είχαν δικαίωμα στην προκύρηξη;!;!;!;….
    Τ-Ε-Λ-Ο-Σ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΤΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟ με 1.005.000 Δημοσίους υπαλλήλους!!!!….ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ (και με κεφάλαια του Ιδιωτικού Υπαλλήλου-Λ.Α.Ε.Κ.)!!!!!!!!!!!….

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 23:03 | ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    STAGE ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

    ΦΟΡΕΑΣ : 304 ΠΕΒ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ ( Εργοστάσιο αρμάτων )

    ΕΤΩΝ 40

    ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ Συντήρηση εργοστασίου .
    Πρόγραμμα … 2ο 18μηνο

    Μπορώ να ρωτήσω …. πόσα μάστερ πρέπει να έχω , για να αλλάζω λάμπες ?

    Μπορώ να ρωτήσω … ποιος χαντάκωσε την Βιομηχανική περιοχή Βόλου ,
    Και με ανάγκασε σε πέντε χρόνια καταγραμμένη ανεργία + 3 χρόνια STAGE .

    ΔΕΝ ΜΟΥ ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ … ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ

    Να τσακιστεί το υπουργείο , να κάνει επιτροπές …. να έρθετε να μας βρείτε ..
    Και να ρυθμίσετε το θέμα από το ΤΕΧΝΙΚΟ προσωπικό κατά περίπτωση ..

    Τρία χρόνια γάνιασα να μάθω τα τερτίπια , από έναν γιγάντιο χώρο – εργοστάσιο ,
    που το έχετε εγκαταλείψει , γεμάτος πανάκριβα παλιοσίδερα , λεφτά του Λαού που μένουν σε μερική αχρηστία …

    1200 άτομα δυναμικό …. και έχουν μείνει 100 …. και αντί να βάλετε κόσμο …
    να ζωντανέψει , μαζέψατε εσείς και άλλοι 1.000.000 δημόσιους υπαλλήλους στα γραφιάκια των Αθηνών ..

    ΦΩΤΙΑ θα πέσει και θα σας κάψει , και θα έρθει από την περιφέρεια ,
    που την έχετε ΘΑΨΕΙ ..

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 23:04 | Αναστασία

    Τα stage είναι δουλεία και σωστά καταργούνται.
    Αλλά …….

    «Αν θέλεις να καταργήσεις την δουλεία δεν σκοτώνεις τους δούλους»