Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:58 | Νεφέλη Πλαστήρα

    Αν είναι να μοριοδοτείται η εμπειρία τότε θα έπρεπε να μοριοδοτείται μόνο η εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα, για να μην πω ότι θα έπρεπε να είναι απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού η πενταετής τουλάχιστον εργασία στον ιδιωτικό τομέα…
    Επιτέλους να καταλάβουν ορισμένοι τί θα πει δουλειά και όχι να διορίζονται από τα γεννοφάσκια τους χωρίς να ξέρουν τί θα πει δουλεύω και σέβομαι αυτούς που με πληρώνουν (πελάτες-πολίτες)
    Αυτό δεν αφορά τους stage μόνο αλλά και αυτούς που τελειώνουν τις σχολές/σχολεία και αντί να βγουν να δουλέψουν γίνονται επαγγελματίες εθελοντές μοριοσυλλέκτες-υποψήφιοι ΑΣΕΠ…
    Αν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν άξιοι να σταθούν στον ιδιωτικό τομέα και είχαν δουλέψει κάποια χρόνια σε αντίστοιχες θέσεις ιδιωτικού τομέα τότε θα βλέπαμε τη διαφορά σε ικανότητες και δεξιότητες και νοοτροπία!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:26 | ΓΙΑΝΝΗΣ-συμβασιουχος εργου

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΠΤΟ 2002 Κ ΠΗΓΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ 8ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ,ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ,ΝΑ ΞΥΠΝΑΩ ΑΠΤΙΣ 5 ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑΜΑΙ 6 Κ ΝΑ ΓΥΡΝΑΩ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ,ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 700ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΝΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΖΩ Κ ΝΑΧΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΕΔΩ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΙ Κ ΤΟ ΞΙΝΩ!ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ Κ ΕΛΕΓΑΝ »ΤΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ Κ ΕΞΗΝΤΑ?»,ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ,ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ,ΕΦΟΡΙΕΣ Κ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ Κ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΟΥΠΕΡ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,ΕΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΣΑΣ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Κ ΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΚΕΙ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΡΕΙΣ Κ ΕΞΗΝΤΑ?ΕΜΕΝΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ,ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ?ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:59 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΑΡΑΣ

    «Αγαπητέ κύριε,που με τόσο μένος καταφέρεστε κατά των stage, θα πρεπε να ξέρετε ότι πράγματι όταν υπογράφαμε τις συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας, ξέραμε ότι θα απασχολούμασταν για 18 μήνες, για λίγα λεφτά και ανασφάλιστοι. Αλλά ξέραμε επίσης ότι θα είχαμε μοριοδότηση για την προυπηρεσία!!! Γι αυτό την απαιτούμε! Κι αυτή την μοριοδότηση την έδινε ο ΑΣΕΠ όχι μόνο στα stage αλλά και σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους.
    Οι 18 μήνες έγιναν 5 χρόνια, με συνεχείς ανανεώσεις, με απόφαση των φορέων που μας απασχολούσαν, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ, γιατί μας χρειάζονταν προφανώς επειδή ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ να βγαίνει η δουλειά ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ και γι αυτό άλλωστε δεν προκήρυσαν και τις θέσεις μέσω ΑΣΕΠ ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να τις διεκδικήσουμε αξιοκρατικά.Γιατί να είστε σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχουμε τα προσόντα, εκτός και αν ΔΥΟ πτυχία ΠΕ, μεταπτυχιακό, άριστη ξένη γλώσσα ECDL,δεν αποτελούν για εσάς αξιοκρατικά προσόντα…Μας έλειπε η εργασιακή εμπειρία και αυτή παλέψαμε να αποκτήσουμε υποκύπτοντας σ΄αυτό το καθεστώς εργασιακής δουλείας σε μια εποχή που στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.Και η ανεργία όπως δυστυχώς γνωρίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είναι πολύ σκληρή ιδιαίτερα όταν έχεις παιδιά και υποχρεώσεις…
    Όσο για το αν στον ιδιωτικό τομέα οι συνθήκες εργασίας ήταν καλύτερες σας διαβεβαιώ πως τουλάχιστον οι εργαζόμενοι εκεί είχαν και ασφάλιση και ένσημα και καλύτερο μισθό και πιθανότατα και μπάρμπα στην Κορώνη για να προσληφθούν.Ο δικός μας ΅μπαρμπας΅, για όσους είχαν, δεν ήταν και τόσο γενναιόδωρος…Εξάντλησε όλη την γενναιοδωρία του το 1999 και το 2000 που με τους νόμους 2738/99 και 2839/2000 με υπογραφή Γ.Παπανδρέου μονιμοποίησε stage με 16 μήνες!!!
    Γιατί κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε τότε? Δεν είχατε ακόμη ανακαλύψει την έννοια της αξιοκρατίας ή απλά αυτά ήταν άλλα παιδιά?
    Γι αυτό λοιπόν όταν μιλάτε για εμετικές δράσεις, για διαφθορά, για φαυλότητα, για εξευτελισμό και δικτατορίσκους να μην απευθύνεστε σε συμπολίτες σας που προσπαθούν όπως όλοι να επιβιώσουν, αλλά στους πολιτικούς εκείνους που εκμεταλεύονται την ελπίδα του κόσμου, καταργούν αναδρομικά και δημιουργούν μίση και πάθη ανάμεσα στους συνανθρώπους, με ζωντανό παράδειγμα εσάς…»

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:46 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΟΒΑΣ

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝ ΑΦΙΣΣΕΣ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ (ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:11 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.

    Θέλω να απαντήσω στη Μαρία Παπ..
    Μαράκι μου διαβάζω συνέχεια δικά σου σχόλια και απαντήσεις στους εργαζόμενους με stage.Μάλλον ο μπάρμπας σου στην Κορώνη περίμενε να εκλεγεί ξανά για να σε βάλει στο δημόσιο.Μόνο έτσι εξηγείται το μίσος σου εναντίον των stage.Είναι σαν να σε βλέπω με μάγια και με ξόρκια να περιμένεις να μείνουμε εμείς στο δρόμο για να μπεις εσύ και οι όμοιοί σου.
    Αν θέλετε τόσο πολύ την αξιοκρατία και αν έχετε τόσα πολλά πτυχία,πώς δεν μπορέσατε εσείς να μπείτε στο δημόσιο;Και σε παρακαλώ μη μου πεις ότι τις θέσεις τις έπαιρναν τα stage γιατί θα γελάσει μαζί σου ο κάθε πικραμένος.
    Ας βγει κάποιος να μας πει πόσα άτομα από προγράμματα stage διορίστηκαν με την πολυδιαφημιζόμενη μοριοδότηση.Αμφιβάλλω αν είναι καν 100.Κανένας δεν μιλάει όμως για τους ΚΕΠίτες που διορίστηκαν με τις φωτογραφικές προσλήψεις μετά από 8 χρόνια με συμβάσεις έργου και stage,καθώς επίσης και οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ που ήταν κι αυτοί με συμβάσεις έργου.Αχ,μωρέ ξέχασα όμως, αυτοί μπήκανε επί ΠΑΣΟΚ,άρα η αξιοκρατία που τώρα κόπτεσθε όλοι, δεν ισχύει γι’ αυτούς.
    Λοιπόν μην προσπαθείτε να μας ξεγελάσετε,γιατί σας μάθαμε.Όταν λέτε αξιοκρατία εννοείτε να φύγουμε εμείς για να έρθετε εσείς.Μην ντρέπεστε πείτε το ευθέως.Αλλά πότε κάνατε εσείς κάτι ευθέως για να το κάνετε και τώρα.Προεκλογικά μας λέγατε ότι είστε μαζί μας και ότι θα καταργήσετε το θεσμό των συμβασιούχων αλλά όπως και για όλα τα υπόλοιπα δεν μας είπατε τον τρόπο.Τελικά αποφανθείκατε σε 2 μέρες μετά τις εκλογές ότι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά αυτού του τόπου είναι οι συμβασιούχοι.Μπράβο σας μεγάλο κατόρθωμα κάνατε.Καταργείτε τη δουλεία σκοτώνοντας τους δούλους.Σκεφτήκατε όμως ότι μ’ αυτόν τον τρόπο ίσως ξεκινάτε έναν εμφύλιο πόλεμο;
    Θέλετε ισονομία και αξιοκρατία για όλους;Τότε όλοι όσοι διορίστηκαν από το 1981 και μετά να πάνε να δώσουν εξετάσεις και να μας δείξουν επίσης με ποια κριτήρια διορίστηκαν.Α! Επίσης αυτοί που διορίστηκαν στο ΕΣΥ το 1985 ενώ ήταν ανήλικοι να παραιτηθούν αμέσως.Αν γίνει αυτό σας υπόσχομαι ότι κανένας συμβασιούχος με σύμβαση έργου ή με stage ή με οποιαδήποτε άλλη σύμβαση , δεν θα απαιτήσει τίποτα.
    Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:24 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΗΝΔΡΟΣ

    Τελικά το ανεκδοτο που ειχε πει ο μακαριτης ο Αρχιεπισκοπος Χριστόδουλος είναι βγαλμενο απο την ελληνικη κοινωνια..σε αυτο το φορουμ (που αναθεμα αν το λαβουν υποψη τους αυτοι που καταρτιζουν τον νεο νομο για τις προσληψεις) ολοι εχουν την εξης αποψη…ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ!!! οσοι ξερετε το ανεκδοτο ξερετε και τι εννοω…μας εχουν βαλει να τρωγομαστε μεταξυ μας.. τα απο την μια, οι αδικημενοι απο την αλλοι
    Θελω να πω τα εξης
    Σιγουρα οσοι εργαστηκαν και εργαζονται στο δημοσιο με οποιοδηποτε καθεστως δεν ειναι όλοι αχρηστοι και τεμπέληδες. Το ιδιο συμβαινει και στον ιδιωτικό τομεα..δεν ειναι όλοι εξυπνοι και εργατικοι. Και αυτο δεν μπορει να μου το αρνηθει κανενας γιατι εχω δουλεψει σε οποια δουλεια μπορει να φανταστει κανεις…Καθε φορα ηταν σε ενα συνολο, καποιος τεμπελης, καποιος εργατικος, καποιος χαζος και παει λεγοντας…το κακο με τον δημοσιο τομεα είναι πως μολισ καποιος μπει…αυτο ήταν!!δεν τον ενοχλει κανεις, δεν δινει λογο σε κανεναν..ειναι θεός!!
    Προτεινω την καταργηση της μονιμοτητας και την καθιερωση της προσωπικης συνεντευξης ως απο τα βασικοτερα για μια προσληψη…Δεν είναι κακό αυτό, υπαρχουν όμως ανθρωποι που θα διαχειριστουν το θεμα της συνεντευξης ασχημα και πονηρα…Το πως θα αντιμετωπιστει αυτο ειναι θεμα της πολιτειας..
    Επίσης η προϋπηρεσία ειναι και αυτό βασικό για αυτο και οταν ψαχνεις για δουλεια ειναι το πρωτο που ρωτανε..
    Αν ομως θελουν να τα καταργησουν ολα αυτα καλο θα ηταν να υπαρξει μια μεταβατικη περίοδος για αυτους οι οποιοι ξεκινησαν να προσφερουν τις υπηρεσιες τους στο δημοσιο και ξαφνικα τους λες οτι τα δεδομενα άλλαξαν…
    Υ,Γ, ειμαι Τεχνολογος Γεωπονος, ιδιωτης και οχι δημοσιος υπαλληλος

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:07 | ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ KAI ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ? ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ? ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:45 | ΓΙΑΝΝΗΣ-συμβασιουχος εργου

    ΜΑΣ ΡΟΥΦΗΞΑΤΕ 8ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ Κ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ???ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009,ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ,ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ,ΝΑ ΤΑΧΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΑΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΔΕΣ ΣΑΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ-ΔΕΣΜΙΟΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ,ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ Κ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΞΕΧΑΣΤΗ 6-12-08!!!ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΟΜΗΡΙΑ-ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΨΥΧΩΝ-ΑΝΕΡΓΙΑ.ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ Κ ΦΤΑΞΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ 18ΜΗΝΕΣ,ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΩ.ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΖΩ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΨΗ ΣΑΣ.ΚΡΙΜΑ ΕΛΛΑΔΑ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:16 | Ευαγγελία-Ελισάβετ Βουτσίνου

    Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια για τα καινοτόμα μέτρα. Με κάποιες απαραίτητες αλλαγές σε μερικά άρθρα θα ικανοποιούν όλους. Σχετικά με αυτό το άρθρο: μπράβο που καταργήσατε την προσαύξηση 50%. Και πάλι μπράβο που επιτέλους μετρά το ίδιο η εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:36 | Γεώργιος Δεμέναγας

    Θεωρώ απάραδεκτο τον περιορισμό της πριμοδότησς της εμπειρίας μέχρι πενταετίας και την εξίσωση με αντίστοιχη πριμοδότηση του αθλιου τεστ δεξιοτήτων. Θεωρώ απαράδεκυη την ρυθμιση της κατάργησης της συνάφειας του μεταπτυχιακού τιτλου με το αντικείμενο π.χ διαδακτορικό στην θεολογία για θέση γεφυροποιού.Ολο το νομοσχέδιο δειχνει προχειρότητα και επιπόλαιη προσέγκιση καθώς και αδικαιολόγητη βιασύνη να κλείσει ένα τόσο σβαρό θέμα που απασχολέί την Ελληνική κοινωνία.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:22 | Μόνιμη Υπάλληλος

    Για καποιο λογο το κειμενο μου δεν συμπεριλαμβανει οτι τεθηκε εντος παρενθεσεων, ητοι:
    λάθος η κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας , να εξαιρεθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σύμφωνα με το άρθρο 21
    είναι συμβάσεις που έγιναν με τις διαδικασίες του ασεπ και χρειάζονται πάρα πολλά χρόνια για να καταφέρει κάποιος να αποκτήσει την εμπειρία 5 ετών με αυτό τον τρόπο

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:48 | ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Συμφονώ με τον μπαμπη που είπε:
    Πολύ σωστό το μέτρο!!
    Εκτός από προϋπηρεσία δεν έχω καλό βαθμό στο τεστ δεξιοτήτων, για αυτό ζητάω να μη μετρήσει!
    Έχω άριστα βουλγάρικα όμως και ζητάω να μοριοδοτηθούν περισσότερο οι ξένες γλώσσες του ανατολικού μπλοκ.
    Μόλις πήρα το πτυχίο μου από μεγάλο Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης (Βουλγαρία) με 9,75. Δεν μπορεί τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού να παίρνουν ίδια μοριοδότηση με την ψωροκώσταινα (Ελλάδα).
    Άντε γιατί πολλά μας τα ειπατε.

    Μόνο που εγώ έχω ΑΡΙΣΤΑ κύριοι απο μεγάλο Περιφερειακό κολέγιο (με διεθννή συνεργασία). Μοριδότηση των κολεγίων που ειναι κατα τεκμίριο ποιο δύσκολα απο τα Ελληνικά Πανεπιστήμια!!!! Όχι στην μοριοδοτηση της προυπηρεσίας (για τέσσερα χρόνια περίπου) ώστε να αποκτίσουμε και εμείς!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:29 | Μόνιμη Υπάλληλος

    Καπου διαβασα αυτο :<>
    και πολλα άλλα σχετικά με την εμπειρία.
    Να αναπτύξω κ εγώ τη σκέψη μου. Οι συμβασεις χρόνου λέτε οτι πέρασαν απο ΑΣΕΠ.
    Ποτε και που δημοσιευτηκαν αυτές οι θέσεις, προκειμενου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ολοι οι ενδιαφερομενοι πολίτες που κατειχαν τα ιδια με σας προσοντα;
    Οι ανανεωσεις με ποιες διδικασίες γινονταν;
    Γιατι επι 5 ολοκληρα έτη επελεγαν τους ίδιους;
    Απο τη στιγμη, που γινονταν διακοπη της συμβασης, χωρις αλλη προκυρηξη εκδηλωσης ενδιαφεροντος,γιατι επελεγαν τους ίδιους; προβλεπεται απο καποια νομοθεσια;
    Για ποιο λόγο δεν δοθηκαν ισα δικαιωματα στους Ελληνες Πολιτες, να εκδηλώσουν ενδιαφερον γι΄αυτες τις θέσεις, εφοσον γινονταν διακοπη των συμβασεων;
    Ποιες ακριβως αναγκες καλυπτετε και περασαν ηδη 5 χρονια κ ακομα δεν ολοκληρωθηκε το εργο σας;Απο που προκυπτει οτι το εργο αυτο δεν θα μπορουσαν να το εκτελεσουν Μονιμοι υπαλληλοι;
    Απο που σας προκυπτει οτι η δικη σας εμπειρια ειναι μεγαλυτερη και αξιζει περισσοτερο, απο των μονιμων υπαλληλων, η οποια δεν λαμβανεται υποψη ακομα κ με 10 κ 20 και 30 χρονια προυπηρεσιας;
    Πως ειστε τοσο σιγουροι, οτι θα παραμεινετε στις ιδιες θεσεις αν οι συμβασεις σας γινουν αοριστου χρονου; (Μηπως με κανενα μπαρμπα παλι;)
    Εγω απο το 2005 μεχρι σημερα, αλλαξα 4 αντικειμενα με καμια συναφεια μεταξυ τους. (απο τα Κοινοτικα Προγραμματα κλωτσια στην Διοικηση για θεματα αδειων Προσωπικου..κλπ). Εσεις τι συμπερασμα βγαζετε; Εγω βγαζω το συμπερασμα, οτι στο Δημοσιο δεν απαιτειται καμια εμπειρια. Μυαλο και ορεξη για δουλεια χρειαζεται.
    Τελος στην προσαυξηση της μοριοδοτησης λογω εμπειριας!
    Οσο για τους εκπαιδευομενους με προγραμματα stage, να ανεφερω, οτι στην πλειοψηφια τους και ειδικα οσοι απασχοληθηκαν σε Διοικητικες υπηρεσιες, ειναι γελασμενοι αν νομιζουν, πως θα καταρευσει το Δημοσιο με την απουσια τους. Οι περισσοτεροι ηταν περαστικοι,επαιρναν το χαρτζηλικι τους και περιμεναν αυτα που τους υποσχεθηκαν.
    Το Δημοσιο πασχει απο οργανωση και οχι απο ανθρωπινο δυναμικο.
    Αν οργανωθει το Δημοσιο, με το υπαρχον μονιμο προσωπικο,προσληψεις θα γινουν σε μια 5ετια .Αυτο ναι! θα αποτελει μεγαλη καινοτομια για τα Ελληνικα δεδομενα, αφου μεχρι σημερα καποιοι φροντισαν να επικρατει το μπαχαλο.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:24 | ΓΙΩΤΑ

    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ!
    ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ «ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ» ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΩΝ;
    ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΙΣΧΥΕ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
    ΤΟΤΕ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ!
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΝΗΣΙ)ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΣΤΩ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:
    1. Ο ΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ
    2.ΕΦΟΣΟΝ Ο ΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ , ΕΛΑΦΡΥΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 10 ΕΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΜΕΣΑ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:06 | ΕΛΕΝΗ

    «Τα «μπλοκάκια», τα οποία ουσιαστικά υποκρύπτουν πάγιες ανάγκες του Δημοσίου: Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να προσληφθούν ως μόνιμοι στο Δημόσιο για πάγιες ανάγκες». Αυτή ήταν η προεκλογική δέσμευση του κ. Παπανδρέου για όσους εργάζονται στο Δημόσιο με συμβάσεις έργου κατά τη διάρκεια του debate, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα. Για όσους θέλουν να το ξανακούσουν, υπάρχει στο You Tube. Γιατί έδωσε ελπίδες σε τόσες χιλιάδες εργαζομένων και τώρα σιωπά; Για να διεκδικήσει την ψήφο μας φυσικά! Και τώρα, μετά από 5 χρόνια εργασίας στον δημόσιο τομέα, δεν μας χρειάζονται πια; Για 5 χρόνια εργαζόμαστε αδιάκοπα, χωρίς επιδόματα, χωρίς δώρα, χωρίς άδεια, χωρίς άδεια μητρότητας, δουλεύοντας Σαββατοκύριακα και αργίες (σε πολλές περιπτώσεις), πληρώνοντας την ασφάλειά μας -η οποία φθάνει τα 400 ευρώ ανά δίμηνο- και απολαμβάνοντας τον παχυλό μισθό των 550 ευρώ μηνιαίως. Και τώρα απαξιώνονται όλες μας οι θυσίες και όλοι οι κόποι μας. Δεν εργαστήκαμε στο Δημόσιο με το «έτσι θέλω». Μας πρότειναν δουλειά και φυσικά τη δεχτήκαμε. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ατελείωτη ομηρία των συμβασιούχων, όχι όμως με τον τρόπο που προσπαθείτε να την τελείώσετε, αλλά με μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλους όσους εργάστηκαν στο Δημόσιο με συμβάσεις έργου!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:31 | Κώστας Πετσίνος

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΑΣΥΞΗΣΗ!
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 50% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ? ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 8-12 ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
    ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΟΛΟΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ, ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ! ΕΛΕΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΓΗ, ΑΥΤΗ Η ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ, ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
    Κώστας Πετσίνος

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:26 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Kαλημέρα,

    θα ήθελα να επισημάνω μόνο την απόκτηση εμπειρίας από ειδικές ευπαθείς ομάδες (πρώην κρατούμενοι, πρώην χρήστες ουσιών, κλπ), η οποία πρέπει οπωσδήπουε να λαμβάνεται υπ’ όψη. Είχα την τύχη να συνεργαστώ ως εκπαιδευτής σε προγράμματα επιμόρφωσης του ΕΚΚΕ – ΟΚΑΝΑ με απεξαρτημένους πρώην χρήστες και μόνο καλά λόγια έχω να πω γι’ αυτή τη συνεργασία. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που η Πολιτεία έδωσε μια φορά την ευκαιρία σ’ αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν τη ζωή τους, πρέπει να εξακολουθήσει αυτή την πολιτική επανένταξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:41 | Αδαμίδης Αναστάσιος

    Παρότι είμαι ήδη δέκα χρόνια Δ.Υ. (ας είναι καλά οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ) και η παραπάνω ρύθμιση δεν με ευνοεί , ωστόσο συμφωνώ με την κατάργηση της προσαύξησης εμπειρίας λόγω θητείας στο Δημόσιο. Είναι άδικο και ας τελειώνει. Διαφωνώ όμως με την συνολική κατάργηση της προσαύξησης λόγω εμπειρίας.
    Σε όποια εργασία και να πάει κανείς τον ρωτάνε κατ’ αρχήν : «Με τι ασχολείθηκατε στο παρελθόν ; Τι εμπειρία έχετε στο αντικείμενο ;»

    Είναι τελείως παράλογο να μην πάιζουν κανένα ρόλο τα ερωτήματα αυτά στο Δημόσιο. Να καταργήσουμε τη συνεύντευξη (ένα σημαντικότατο εργαλείο που εκ των πραγμάτων δυστυχώς απαξιώθηκε, ) αλλά όχι και το «σύμπαν ολόκληρο»…

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:37 | Νεφέλη Πλαστήρα

    Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να υπάρξει καμία μοριοδότηση γιατί οι άνθρωποι αυτοί κατέλαβαν τις θέσεις χωρίς αξιοκρατική διαδικασία επιλογής δίνοντας τη συγκατάθεσή τους στο ελληνικό δημόσιο να τους εκμεταλλευτεί με την προοπτική ότι πλαγιέντως να διοριστούν κάποια μέρα εις βάρος άλλων που είτε δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να δουλεύουν επί χρόνια για χόμπυ λαμβάνοντας 400 ευρώ, είτε δεν είχαν την κατάλληλη γνωριμία που θα τους εξασφάλιζε μια θέση σε stage.
    Oι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αποζημιωθούν οικονομικά για την εργασιακή εκμετάλλευση που υπέστησαν εργαζόμενοι ως κανονικοί υπάλληλοι με τα μισά χρήματα χρήματα αλλά από εκεί και πέρα να μην υπάρξει μοριοδότηση γιατί έτσι ουσιαστικά τιμωρούνται όσοι δεν επέλεξαν τον «πλάγιο» δρόμο αλλά την αξιοκρατική οδό των διαγωνισμών.
    Φυσικά το δημόσιο κινήθηκε απαράδεκτα απασχολώντας αυτά τα άτομα και θα πρέπει να τους αποζημιώσει οικονομικά επιπλέον για τα έτη που εργάστηκαν γιατί κακά τα ψέμματα κάλυψαν πάγιες ανάγκες.
    Επίσης είμαι εναντίον της κάθε είδους μοριοδότησης-προσαύξησης στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ ακόμη και των μεταπτυχιακών τίτλων. Με την εξτρά μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων πριμοδοτούνται οι οικονομικά πιο εύρωστοι που είχαν τον χρόνο και το χρήμα να σπουδάσουν επιπλέον χρόνια. Όποιος έχει περισσότερες γνώσεις ας γράψει και μεγαλύτερο βαθμό στους διαγωνισμούς και τα τεστ. Είναι μεγάλη αδικία άνθρωποι χωρίς μεταπτυχιακό που πετυχαίνουν μεγαλύτερο βαθμό από εκείνους με το μεταπτυχιακό να χάνουν τελικά το διορισμό από τους δεύτερους που στάθηκαν ανίκανοι να αποδείξουν την επιπλέον γνώση τους γράφοντας καλύτερα στον διαγωνισμό.
    Συνοψίζοντας: Καμία μοριοδότηση στους διαγωνισμούς των ΑΣΕΠ, το δίκαιο είναι να μετράει μόνο ο βαθμός της εξέτασης!
    Εργασιακό δικαίωμα πρόσληψης να αποκτούν μόνο όσοι εργάστηκαν με συμβάσεις έπειτα από συμμετοχή σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ όπως πχ οι εκπαιδευτικοί που έχουν εργαστεί ωρομίσθιοι-αναπληρωτές έπειτα από επιτυχία-ες τους στο ΑΣΕΠ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:58 | ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Η σύνταξη του προσοντολογίου διακρίνεται από μία προχειρότητα, που ταλαιπωρεί χιλιάδες υποψηφίους, καθώς θέτει εκτός συναγωνισμού ανθρώπους που πήραν απολυτήριο πριν 10, 20, 30 έτη, όταν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι ειδικότητες και τιτλοι μεταδευτεροβαθμιασ εκπαιδευσησ που μοριοδοτουνται αναλογα. Ενας ενηλικασ με 10-15 χρονια προυπηρεσια, μα οικογενεια, παιδια κτλ, που δεν εχει τη πολυτελεια του χρονου να τα αποκτησει γιατι να μπαινει στο ιδιο καλαθι και να μη μοριοδοτειται αναλογα? Κανεισ δεν εχει θιξει αυτο το θεμα! Εμεισ δηλαδη δεν ειμαστε ξεχωριστη κατηγορια? Που ειναι το κρατος να μοριοδοτησει την παλαιοτητα του πτυχιου? το ενιαιο λυκειο γιατι να εξισωνεται με τα αλλα τη στιγμη που ο βαθμοσ δυσκολιασ του απεχει παρασαγγεσ απο τα αλλα? Που ειναι το κρατοσ δικαιου γι αυτο το ζητημα?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:14 | ΜΑΡΙΑ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ STAGERS, ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ. ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ; ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ; ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ, ΙΣΧΥΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

    ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΝ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΠΕΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΡΔΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΣΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;
    ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΙ. ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΒΑΝ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΣΑΦΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΝΑ ΑΚΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η’ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΙΔΙΟΣ, ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;
    ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΙ STAGERS ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ! ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ !
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ STAGERS ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    «ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 1 ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ;»

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:56 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡ.

    Καταρχήν συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Ωστόσο κατά τη γνώμη μου υπάρχουν κάποιες σημεία που χρήζουν βελτίωσης:
    1) Τα πτυχία στην κατηγορία ΔΕ: Δεν θα έπρεπε τα απολυτήρια Γενικού Λυκείου και του παλιού Πολυκλαδικού να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα? Είναι δυνατόν να έχουν την ίδια βαρύτητα με τα ΤΕΛ, κ.λπ.? Και κάτι που είχα προσέξει στο παρελθόν: Πολλές φορές εξαιρούνται οι κάτοχοι απολυτηριών των Πολυκλαδικών από θέσεις εργασίας. Για ποιό λόγο γίνεται αυτό? Αυτά τα παιδιά τι «αμαρτίες» πληρώνουν? (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αριστούχος απόφοιτος Γενικού Λυκείου είμαι)
    2) Για τις θέσεις ορισμένου χρόνου, εποχικού προσωπικού, συμβάσεις έργου: Ιδίως για την κατηγορία αυτή των υποψηφίων θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου πάντοτε, να λαμβάνεται υπόψη και η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου. Μαζί με τα δικαιολογητικά να δίδεται Ε1 ΚΑΙ Ε9. Ίσως η πρόταση που κάνω να ξενίζει πολλούς, αλλά με το κριτήριο αυτό καταρχήν θα διασταυρώνεται η ανεργία και επιπλέον θα μπορεί να ελεγθεί αν κάποιος έχει άλλα εισοδήματα (π.χ. χωράφια, ενοίκια. Ειδικά το τελευτάίο σκέλος πρέπει να γίνει αντικείμενο περαιτέρω εξέτασης. Από προσωπική εμπειρία έχω διαπιστώσει ότι σε θέσεις ορισμένου χρόνου ή σε συμβάσεις έργου προσλαμβάνονται επί το πλείστον πλουσιοκόριτσα και 50αρες νοικοκυρές (μη θεωρηθεί σωβινισμός, το δικαίωμα στην εργασία το έχουν όλοι, απλά αυτοί που δεν έχουν που την κεφαλή κλίναι δεν πρέπει να προηγούνται σε ένα κοινωνικό κράτος?)
    3) Χρόνος ανεργίας: Σε συνδυασμό με τα ανωτέρω και το σχόλιο μου αυτό:
    Δεν είναι δυνατόν 50άρες νοικοκυρές που βαρέθηκαν να κάθονται στο σπίτι, να εγγράφονται στον ΟΑΕΔ για να λογίζονται μακροχρόνια άνεργες και να καβατζώνουν (όπως λέγαμε και στον στρατό) θέσεις εργασίας από πραγματικά αναξιοπαθούντες. Κάτι πρέπει να γίνει και για αυτό.
    4)Βαθμός απολυτηρίου και πτυχίου: Στη σωστή κατεύθυνση.
    5) Μοριοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών: Καλό που καταργείται η μοριοδότηση για επιπλέον μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Στο Δήμο Κάτω Ραχούλας χρειάζεται ένας overqualified άνθρωπος για να σφράγίζει διοικητικές πράξεις. Δεν νομίζω. Απλά θα έκανα έναν διαχωρισμό. Όσοι πήραν το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό κάτω από 8,5 να παίρνουν 100 μόρια και οι αριστούχοι 200. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΟΥΤΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ.)
    6)Μοριοδότηση ξένων γλωσσών: Πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτό. Μία, άντε δύο γλώσσες είναι αρκετές. Άλλωστε στο δημόσιο σχολείο πόσες ξένες γλώσσες μάθαμε? Η μοριοδότηση επιπλέον ξένων γλωσσών θα πρέπει να ισχύει για συγκεκριμένες θέσεις. Π.χ. ειδικό επιστημονικό προσωπικό, μεταφραστές, κλπ
    7) ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: Ολοι οι διαγωνισμοί να διενεργούνται από το ΑΣΕΠ. Η εποπτεία δεν σημαίνει κάτι. Προ ημερών είχα πάει σε υπάλληλο Δήμου να ερωτήσω για τα μόρια μου και αφού πήρε το κατάλληλο υφάκι λέει το μεγαλοπρεπές: «Κάντε μια ένσταση». Κάτσε ρε φίλε, ούτε να ανοίξεις το φάκελο μου, ούτε να δεις αν όντως είναι βάσιμες οι παρατηρήσεις μου? Και ποιος είπε ότι για μια απλή ερώτηση πρέπει να πληρώνω παράβολο 40 ευρώ? Και γιατί κάθε φορά να καταθέτω από την αρχή όλα τα έγγραφα και παράβολο 15 ευρώ? Θα έπρεπε το κόστος να βαρύνει τον εργοδότη και όλα τα στοιχεία των υποψηφίων να κατατίθενται μία φορά και να καταχωρούνται σε βάση δεδομένων από το ΑΣΕΠ. Και οι διαδικασίες θα ολοκληρώνονταν πιο γρήγορα (1) και θα μειώνονταν τα περιθώρια κατάθεσης ψεύτικων πτυχίων…
    (1) Με το σημερινό καθεστώς οι διαδικασίες ολοκληρώνονται μετά από 1 χρόνο τουλάχιστον. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να συμμετάσχεις και σε άλλους διαγωνισμούς. Θα πρέπει να παραιτηθείς, να μετακομίσεις (αν πέρασες επαρχία) και τελικά να μη χρειαζόταν να μπεις σε όλη αυτή την ταλαιπωρία και τα έξοδα.

    Αυτά τα ολίγα από μένα. Θέλω να πιστεύω ότι οι παρατηρήσεις μου θα ληφθούν υπόψη από την Πολιτεία.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:28 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    ΟΛΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ! ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ STAGE ΥΠΗΡΧΕ Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ! ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΛΥΨΗΣ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ! ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΥΣΜΑΤΑ ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ! ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ,ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΑΡΧΙΚΑ! ΠΡΙΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΑΧΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ), ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ STAGE ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 400 -500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΧΕΙ ΑΔΕΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤ/ΝΩΝ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ! ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ? ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:35 | ΗΛΙΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΜΗΩΣΑΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΦΟΡΙΑ Κ ΤΕΒΕ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΝΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:32 | Βέγγος Αθανάσιος

    Η μοριοδότηση της εμπειρίας στο Δημόσιο πρέπει να προσαυξάνεται (αν όχι με 50%, έστω με λιγότερο) καθώς -κακά τα ψέματα- η εμπειρία όποιου έχει υπηρετήσει στο Δημόσιο είναι σαφώς πλησιέστερη στα δυνητικά καθήκοντα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο υποψήφιος μετά την πρόσληψή του από εκείνη που έχει συσσωρεύσει ένας υποψήφιος με εμπειρία εκτός Δημοσίου. Ίσως το 50% της προσαύξησης να είναι υπερβολικό, αλλά θεωρώ πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει κάποια προσαύξηση που θα πριμοδοτεί τη συναφή εμπειρία. Ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα άλλωστε, συνεκτιμάται θετικά η όποια προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση, γιατί να καταργηθεί το αυτονόητο για κάποιον που είχε προσληφθεί αξιοκρατικά π.χ. μέσω ΑΣΕΠ;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 11:46 | ROULA

    Πολύ δίκαιο σύστημα!
    Για όλους αυτούς που δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» να αποκτήσουν εμπειρία στο Δημόσιο! Να έχουν και αυτοί δικαίωμα στην εργασία! Μπράβο σας!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 11:03 | Πάντζας Οδυσσέας

    ΔΕ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ? (16/11/2009, γύρω στις 11.00)
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και όχι τα χρώματα (γαλάζιοι-πράσινοι κλπ.) ανανέωσε τις μαθητείες δηλ. τις μετέτρεψε σε εργασία και τώρα ΑΠΟΛΥΕΙ!
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ έδινε μόρια, οι πολίτες κάνανε τις επιλογές τους σύμφωνα με τους νόμους αυτού του κράτους και τώρα έρχεται και αλλάζει τους νόμους. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ λοιπόν ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ! Φυσικά και πρέπει να καταργηθεί η αναξιοκρατία αλλά για το μπάχαλο κράτος σας τίποτα έτσι?
    ..τι καθόμασταν και κάναμε 2 χρόνια στο δημόσιο ανασφάλιστοι με 400 ε? .. ..μαζεύαμε λεφτά να ανοίξουμε δικιά μας δουλειά έτσι?
    ..θα τα πούμε στους δρόμους και με το κράτος αλλά και με τα γαλάζια κοματόσκυλα..

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 11:22 | ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Η εμπειρία αποτελεί κριτήριο πρόσληψης προσωπικού σε όλους τους χώρους εργασίας. Από τη στιγμή μάλιστα που καταργείται η προσαυξημένη μοριοδότηση για εμπειρία που έχει αποκτηθεί στο Δημόδιο Τομέα, η εμπειρία αποτελεί πραγματικό και αντικειμενικό κριτήριο διαφοροποίησης μεταξύ των υποψηφίων, που ενισχύει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία και δε βλέπω το λόγο περιορισμού της, αντιθέτως θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση η ενίσχυση της μοριοδότησης της εμπειρίας και για εμπειρία περαν των 5 ετων.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 11:38 | Δρούγκα Μαρία

    Όσον αφορά την κατάργηση της προσαύξησης η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον σταδιακά και να δοθεί έστω ένα μικρότερο ποσοστό προσαύξησης της τάξης του 15-20%. Θεωρώ ότι είναι άδικο να θεωρηθεί χαμένη όλη αυτή η επένδυση χρόνων στην απόκτηση εμπειρίας στο Δημόσιο Τομέα. Επιπλέον θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η προυπηρεσία στο Δημόσιο Τομέα κάθε άλλο παρά προσόν θεωρείται στα προαπαιτούμενα προσλήψεων στον Ιδιωτικό τομέα που ζητάνε προηγούμενη εμπειρία. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δυσκολευτούν πολύ οι έχοντες προυπηρεσία στο Δημόσιο να αποροφηθούν στην υπόλοιπη αγορά εργασίας κι ας έχουν όλες τις απαιτούμενες σπουδές.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 11:02 | ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Η σύνταξη του προσοντολογίου διακρίνεται από μία προχειρότητα, που ταλαιπωρεί χιλιάδες υποψηφίους, καθώς θέτει εκτός συναγωνισμού ανθρώπους που πήραν απολυτήριο πριν 10, 20, 30 έτη, όταν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι ειδικότητες και τιτλοι μεταδευτεροβαθμιασ εκπαιδευσησ που μοριοδοτουνται αναλογα. Ενας ενηλικασ με 10-15 χρονια προυπηρεσια, μα οικογενεια, παιδια κτλ, που δεν εχει τη πολυτελεια του χρονου να τα αποκτησει γιατι να μπαινει στο ιδιο καλαθι και να μη μοριοδοτειται αναλογα? Κανεισ δεν εχει θιξει αυτο το θεμα! Εμεισ δηλαδη δεν ειμαστε ξεχωριστη κατηγορια? Που ειναι το κρατος να μοριοδοτησει την παλαιοτητα του πτυχιου? το ενιαιο λυκειο γιατι να εξισωνεται με τα αλλα τη στιγμη που ο βαθμοσ δυσκολιασ του απεχει παρασαγγεσ απο τα αλλα? Που ειναι το κρατοσ δικαιου γι αυτο το ζητημα?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 10:00 | ΠΕΓΚΥ

    Κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΚΕΠ? ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΑ ΚΕΠ. {ΚΕΠ ΠΑΝΤΟΥ}.. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ? ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΠ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ Κ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Κ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ?
    ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΠ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΛΗΓΕΙ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ Κ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΤΑ ΚΕΠ. ΜΙΚΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΔΙΜΗΝΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΟΑΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ 50%. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ ΕΝΩ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ.
    ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΠ (ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΩ) ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΩΡΑΡΕΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΠ. ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΔΙΑΚΡΗΣΗ:

    Υπ. Οικονομικών: Διαγωνισμός για απονομή του «Ευρωπαϊκού Βραβείου Δημόσιου Τομέα»
    Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10/11/2009 15:11:01

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ» (EUROPEAN PUBLIC SECTOR AWARD – EPSA) – ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Σε τελετή απονομής των βραβείων EPSA, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Νοεμβρίου 2009 στο Μάαστριχ, απονεμήθηκε στο ΤΔΔΠ πιστοποιητικό βέλτιστης πρακτικής (best practice certificate) για το θεσμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), το οποίο παρέλαβε ο Διευθυντής ΤΔΔΠ, κ. Κύπρος Κυπριανού, και η Πρώτη Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, Προϊστάμενη Τομέα Διοικητικού Εκσυγχρονισμού, κ. Κυριακή Χριστοδούλου.

    Ο θεσμός των ΚΕΠ αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται για τρίτη φορά, μετά την απονομή του βραβείου «IN BUSINESS Award 2008 – Βραβείο καλύτερης δημόσιας υπηρεσίας» και του «Βραβείου καινοτομίας 2009 για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα» της ΟΕΒ.

    Τα βραβεία σε κάθε θεματική ενότητα του διαγωνισμού του EPSA απέσπασαν οι ακόλουθες χώρες/οργανισμοί:

    Θεματική ενότητα 1: Βελτίωση της αποτελεσματικότητας παροχής δημόσιων υπηρεσιών (Performance Improvement in Public Service Delivery)
    • Γαλλία, Grouping of Public Interest e-Bourgogne – “Regional Platform of e-services for all – e-Bourgogne”

    Θεματική ενότητα 2: Συμμετοχή πολιτών (Citizen Involvement)
    • Γερμανία, City of Cologne – “Cologne participatory budget”

    Θεματική ενότητα 3: Νέες μορφές Συνεταιρισμών (New Forms of Partnership Working)
    • Αγγλία, Oldham Council – “Oldham partnership”
    Θεματική ενότητα 4: Ηγεσία και Διαχείριση Αλλαγών (Leadership and Management for Change)
    • Ισπανία, Sant Cugat City Council – “Management in Sant Cugat City Hall – Budgeting the Strategy: A new deal between political management and politic leadership”

    Το ΤΔΔΠ, Υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή βελτίωση της λειτουργίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα και αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, προγραμματίζει, μεταξύ άλλων, τη σύσταση ακόμη δύο ΚΕΠ και τη δημιουργία Κέντρων Τηλε-εξυπηρέτησης.

    Ο επόμενος διαγωνισμός για απονομή του EPSA θα πραγματοποιηθεί το 2011. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.epsa2009.eu.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.(ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ, 25 ΕΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ)

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 10:24 | konstantina

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ από kostas – — 17 Νοεμβρίου 2009 @ 00:28
    ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ STAGE ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ??ΑΚΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ??ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ STAGE?ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ??ΝΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΕΩ ΕΓΩ…ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ..ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ….

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 10:54 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ». ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Ο ΕΝΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΗΛΠΙΖΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ. Ο ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ «ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ», ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΡΙΖΩΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 10:58 | ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΑΣ, ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ Η ΑΠΛΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ? ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΧΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ-(ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ?)-.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 09:05 | κος Κανένας

    Στα ΚΕΠ γιατί ίσχυσε για όσους δούλευαν η μη προσκόμιση «χαρτί υπολογιστή», και εν συνεχεία η «φωτογραφική» μονιμοποίησή τους, χωρίς προαπαιτούμενο τη γνώση Η/Υ;!!!!!!!!.

    Οι άλλοι συμπολίτες τους δεν είχαν δικαίωμα στην προκήρυξη;!;!;!;….

    Τ-Ε-Λ-Ο-Σ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΤΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟ με 1.005.000 Δημοσίους υπαλλήλους!!!!….

    ΑΚΥΡΩΣΗ και ΟΣΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ (και με κεφάλαια του Ιδιωτικού(!!!!!) Υπαλλήλου Ο.Α.Ε.Δ-Λ.Α.Ε.Κ.)!!!!!!!!!!!….
    ΙΣΟΝΟΜΙΑ……

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 09:09 | ΛΙΜΠΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ

    ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
    ΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΤΕ ?
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ 1 ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΗΡΕ 100 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ 1999 Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΜΕ ΝΟΜΟ «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ» ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ STAGE ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ..
    ΒΛ. 160 ΕΔΡΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
    ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ……..

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 08:39 | The Great

    Όχι στην αδικία του αιώνα, την κατάργηση της προσαύξησης του 50% στην εμπειρία!!! Δεν απευθύνεστε σε έφηβους και νέους που θα έχουν πολλές ευκαιρίες στην ζωή τους. Οι περισσότεροι συμβασιούχοι είναι 35ρηδες, 40αρηδες και 45ρηδες οικογενειάρχες που βρίσκονται σε οριακό σημείο λογω ηλικίας, με ένα σωρό υποχρεώσεις και αδιέξοδα. Πως τα παιδιά τους θα σπουδάσουν, πως θα πάρουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, πως θα μάθουν ξένες γλώσσες για να είναι ανταγωνιστικοί και αξιοπρεπείς με άνεργους και εξαθλιωμένους γονείς???? Δεν απασχολήθηκαν παράνομα με δικές τους διαδικασίες οι συμβασιούχοι … Με τον νόμο Πεπονή, τον νόμο Σκανδαλίδη, το ΠΔ Παυλόπουλου απασχολήθηκαν … «Εσείς» και οι «άλλοι» θεσμοθετούσατε μοριοδοτήσεις και προσαυξήσεις και τους βάζατε σ’ αυτό τον ανελέητο κυνήγι της εμπειρίας τόσα χρόνια, γιατί καταλαβαίνατε πόσο πολύ τους αδικούσατε με τον εργασιακό μεσαίωνα που είχατε επιλέξει, όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Μην βάζετε ταφόπλακα στα όνειρα των οικογενειών και των παιδιών τους για ένα καλύτερο αύριο. Είναι θέμα επιβίωσης, αξιοπρέπειας, ελπίδας.
    Και όσοι κραυγάζουν υπέρ της κατάργησης, δεν το κάνουν προς χάριν της αξιοκρατίας. Αξιοκρατία γι’ αυτούς είναι να είναι αυτοί και όχι οι άλλοι … Κανείς δεν ανέφερε έστω κι έναν συμβασιούχο ικανό για το δημόσιο. Όλοι οι συμβασιούχοι είναι άχρηστοι, ανίκανοι και κομματόσκυλα. Αυτοί είναι η «Αρία Φυλή» της απασχόλησης, που τους αδίκησε το σύστημα και τους άφησε απ’ έξω … Καταλαβαίνετε λοιπόν για ποια αξιοκρατία μιλάνε και τι πρεσβεύουν. Θεσμοθετήστε με καρδιά και ψυχή και αποτρέψτε το διαχρονικό αυτό έγκλημα που πάει να διαπραχθεί, για να έχετε την συνείδηση σας ήσυχη.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 05:54 | Γεώργιος Πετράκης

    Φίλες και φίλοι, συνεργάτες του Υπουργού….

    Είναι αδιανόητο και αναξιοκρατικό να μην μοριοδοτείται η εμπειρία ιδιαίτερα από τον ιδιωτικό τομέα για περισσότερο από πέντε χρόνια (και από το δημόσιο τομέα με λιγότερα μόρια γιατί…. άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας) μεγαλύτερη αξία έχει και η εμπειρία που αποκτάται με τα χρόνια εργασίας, που είναι όμως συναφή με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης.
    ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ , μετά τα GREEK STATISTICS !!!.
    Δηλαδή τι λέμε στον κόσμο ότι το δίπλωμα κάνει τον οδηγό κι όχι τα ατελείωτα χιλιόμετρα δρόμων ?
    ή ότι ο πιλότος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ με τις 5000 ώρες πτήσεων είναι χειρότερος από τους τρομοκράτες της 11ης των 100 ωρών και καλό βαθμό πτυχίου ? ή θέλουμε καπετάνιο του γλυκού νερού σε γκαζάδικο κι όχι Χιώτη ?
    ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ … ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ?
    ΕΙΠΑΜΕ έχετε την ανοχή και την υποστήριξή μας, επίσης καταλαβαίνουμε την ανάγκη για περισσότερες θέσεις σε νέους αλλά μην μας πάρουν στο ψηλό γαζί και οι άνθρωποι της αγοράς και οι φίλοι Ευρωπαίοι?

    Σας ευχαριστώ θερμά.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 03:28 | ΖΗΝΩΝ ΖΗΣΗΣ

    ΧΑΙΡΕΤΕ!ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΝΩΦΕΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ POINT SYSTEM,ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ,ΕΧΩ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΤΕΘΕΙ!
    ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ STAGE ΑΠΟ ΤΟ 2005!

    ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ;;
    ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ;; ΕΓΩ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΟΥ;;(ΒΛΕΠΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛ/ΚΟ ΚΩΔΙΚΑ),Η’ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ;;
    Η’ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ(ΔΗΘΕΝ)ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΝΑ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ,ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ;;

    ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΜΕ ΜΕΝΑ!ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΥΠΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΙΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ!(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ)!
    ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ «ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ» ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ! ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ «ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ» ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ!
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ»,ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ»!
    Η ΛΕΞΗ «ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ» ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ!
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 02:36 | ΚΑΠΟΙΟΣ

    ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΠΕ
    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ….ΒΑΛΤΕ ΟΣΑ ΜΕΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ…ΝΤΟΠΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ….ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ…

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΤΕ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ????

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 02:30 | ΕΥΗ

    προς mandy

    Τοσα χρονια στα θρανια και τα πετατε στο δρομο και πατε και διοριζετε με ΑΣΕΠ και καλα, αυτους που δεν εχουν μορια, παραδειγμα η 8Κ που τα αποτελεσματα βγηκαν πριν λιγες μερες που υπαρχει υποψηφιος με 0 μορια.
    Συγχαριτηρια!!! τι αλλο να πω.
    Και για να μας αποπροσανατολίσετε πιασατε και χτυπατε τα παιδια των stage, τα οποια τα εξαπατησατε και τωρα τα πετατε σαν αντικειμενα προς χρηση!
    Ενα ακομα ψεμα ειναι οτι εμπαιναν απο καποιο βουλευτη και ολοι ξερουμε οτι δεν εγινε ετσι.
    Γιατι για αυτες τις θεσεις υπηρξαν προκυριξεις, ειχαν δημοσιοποιηθει στα site του οαεδ και σε site οπως ο diorismos.gr.

    νομίζω το ξαναανέφερες σε άλλο ποστ αυτό για τα μηδενικά μόρια.
    όλοι ξέρουμε οτι δεν έγινε έτσι με τους stagiers?πώς έγινε δηλαδή ?για ν ακούσουμε και το μεγάλο ανεκδοτο της μέρας. Είναι κάτι γαι το οποίο θα έπρεπε να είστε περήφανοι και σεις το αρνείστε?Τουλάχιστον δεν σας πούλησαν οι βουλευτές σας.
    Δημοσιοποιήθηκαν στον οαεδ???????Πότε? Γιατι εγώ που τα παρακολουθούσα ένα τελευταίο προεκλογικά είδα αν θυμάμαι.Ο ΟΑΕΔ έλεγε δεν γνωρίζει τίποτα και παρεπεμπε τον κόσμο που ρωτούσε στα πολιτικά γραφεία.
    diorismos.gr. Τώρα μάλιστα.Το πλεον φασιστικό φόρουμ.Αν δεν είσαι πολιτικά κείμενος σ αυτους σε διαγραφουν.Παράδειγμα η υποφαινόμενη

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 02:35 | Γιώργος

    Άρχισα να δουλεύω στο τότε Υπουργείο Γεωργίας με σύμβαση 8μηνη, μέσω ΑΣΕΠ, μη έχοντας εμπειρία, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο τότε νόμος.(50% με εμπειρία & 50% χωρίς εμπειρία για τις προσλήψεις συμβασιούχων)
    Όταν προκυρήχθηκαν θέσεις μόνιμου προσωπικού (λίγες φυσικά, αφου οι συμβασιούχοι κάλυπταν πολλές θέσεις & συνέφεραν οικονομικα) τα κριτήρια επιλογής ήταν ΜΟΝΟ οι σπουδές και όχι και η εμπειρία. Όσοι δούλευαν και δεν είχαν χρήματα και χρόνο για μεταπτυχιακό, όπως εγώ, δεν προσλήφθηκαν. ΤΥΧΑΙΟ, αλλά ατυχία για μένα
    Αργότερα με τον Νόμο της κας Β. Παπανδρέου προσλήφθηκαν ΛΙΓΟΙ & ΕΚΛΕΚΤΟΙ που είχαν 18μηνη συνεχόμενη προυπηρεσία, όχι εγώ που είχα περισσότερη προυπηρεσία αλλά όχι συνεχόμενη. ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΛΙ, αλλά ατυχία για μένα ΠΑΛΙ.
    Αργότερα με τον Νόμο του κου Π. Παυλόπουλου προσλήφθηκαν ΛΙΓΟΙ & ΕΚΛΕΚΤΟΙ που είχαν 24μηνη συνεχόμενη προυπηρεσία, όχι εγώ που είχα περισσότερη προυπηρεσία επίσης αλλά όχι συνεχόμενη. ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΛΙ, αλλά ατυχία για μένα ΠΑΛΙ.
    (Όλα αυτά τα χρόνια κάλυπτα πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας βέβαια)
    ΤΩΡΑ που δουλεύω με συνεχόμενες συμβάσεις έργου, καλύπτοντας επίσης πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας, καταργούνται αυτές οι συμβάσεις και η συνολική μου προυπηρεσία δεν προσμετράται όπως των προηγούμενων. ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΛΙ, αλλά ατυχία για μένα ΠΑΛΙ.
    Δεν νομίζετε κύριοι ότι ΤΥΧΑΙΑ γεγονότα που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι τυχαία αλλά είναι ΣΚΟΠΙΜΑ φτιαγμένα για να βολεύονται οι ημέτεροι…
    Πείτε μου, ΠΩΣ θα αξιοποιήσω την εμπειρία που επέκτησα τόσα χρόνια και ΠΩΣ η Πολιτεία θα αξιοποιήσει την εμπειρία μου που απέκτησα στις διάφορες υπηρεσίες της;
    ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ να πάω στον Ιδιωτικό Τομέα, γιατί δεν είχα ούτε έχω τις πολιτικές ή κοινωνικές γνωριμίες που χρειάζονται…, δηλ. Υπουργό & Υφυπουργό & Γενικό Γραμματέα & Διευθυντή Πολιτικού Γραφείου & θείο & γνωστό & φίλη & φίλο… ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 01:09 | ΕΥΗ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ;;;; ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΑΠΕΤΕΙΤΑΙ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η/Υ;;

    Εγώ δεν καταλαβαίνω όλους εσας που ψηφίζετε αρνητικά την δημοσίευση αυτή.
    Εχει αδικο?
    Τι πρέπει να κανει ενας που τελείωσε εκείνα τα χρονια?Υπήρχε η μόδα των Η/Υ? Πού να ξέραμε οτι για κουβαλάς πάπιες θα χρειαζόσουν γλωσσες?
    Να ξαναπαμε σχολείο?
    κύριοι της κυβέρνησης εξετάστε σοβαρά το ενδεχόμενο της μοριοδότησης ή καλύτερα της συμμετοχης (γιατι ακούνε κάποιοι μοριοδότηση εδω και βγάζουν φλύκταινες) όσων εχουν παλαιά πτυχία.
    Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πραγματα. Έναν που τελείωσε πριν 20 χρόνια μ εναν σημερινο.
    Σας παρακαλώ πολυ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 01:37 | ΕΥΗ

    ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8Κ ΤΩΝ ΔΕ…ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ 0 ΜΟΡΙΑ!!!!ΝΑΙ ΜΗΔΕΝ ΜΟΡΙΑ !!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!
    ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Κ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΟ…

    Γαλάζιο παιδι ήσουν σίγουρα αλλά αυτό είναι δικαίωμά σου.
    Και να μην γίνεις ποτέ πράσινο με τέτοια φιλοσοφία και καχυποψία που έχεις.
    Επειδή όμως με όπλο την ανωνυμία λέμε πολλές ανοησίες ,εδώ και τώρα το όνομα αυτού με τα μηδενικά μόρια.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 01:34 | ΕΡΙΚΗ ΕΛΕΝΗ

    Καταργείται η προσαύξηση 50% της μοριοδότησης,στα πλαίσια της παροχής ίσων ευκαιριών απασχόλησης στους ανέργους,στους stagers και συμβασιούχους έργου και ταυτόχρονα μειώνεται ο συνολικός αριθμός μορίων,που μπορεί να πάρει ένας «μαθητευόμενος» του stage -έπαιρνε 420 και τώρα θα πάρει 408 μόρια,για εργασιακή εμπειρία πέντε ετών!!!!!!!,χρονικό διάστημα που το δημόσιο ωφελήθηκε,αφου πλήρωνε το 1/3 των αποδοχών,απο αυτές που θα πλήρωνε για ένα κανονικό υπάλληλο και ταυτόχρονα εισφοροδιέφευγε,αφού η προσφερόμενη εργασία,στα πλαίσια της εκπαίδευσης,ήταν ανασφάλιστη!!!!!!!
    Με την ρύθμιση που επιχειρείται,αυτόματα αποκλείεται απο το δικαίωμα για πρόσληψη με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου,ο stager και ο συμβασιούχος έργου του δημόσιου φορέα,διότι δεν μπορεί να ανταγωνισθεί τον άνεργο που ο νόμος του δίνει (άρθρο 7) για ένα χρόνο(12 μήνες) συνολικά 800 μόρια!!!!!!
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥ STAGER ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΟ,Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ,ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ STAGER;
    Για να υπάρξει λοιπόν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δικαιοσύνη στο θέμα των ευκαιριών πρόσληψης στο Δημόσιο με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ:ΑΝΕΡΓΟΙ-STAGERS.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 01:51 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    Συμφωνό απόλυτα με την κατάργηση της μοριοδότησης για τον διορισμό στο Δημόσιο της δ΄γθεν εμπειρίας που έχουν οι διορισθέντες με stage. Θεωρώ ότι είναι άδικο για τα παιδιά που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με stage για τα παιδιά που έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, κλπ
    Επίσης συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της συνέντευξης παρωδία.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 01:39 | Χαράλαμπος

    Θα ήθελα να προσθέσω στο σχολιασμό για την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας στο Δημόσιο ότι πολλοί μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που έπαιρναν μέρος στους διαγωνισμούς δεν το έκαναν απαραίτητα για να βρεθούν σε καλύτερη υπηρεσία όπως διάβασα σε ένα σχόλιο. Πολλοί, ανάμεσα τους και εγώ, παίρνουμε μέρος στους διαγωνισμούς γιατί οι Υπηρεσίες μας αρνούνται να μας δώσουν μετάθεση. Σωστή για μένα η κατάργηση της αυξημένης μοριοδότησης αλλά θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών και γενικότερα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να γίνονται αντικειμενικές μεταθέσεις με τη θεσμοθέτηση κριτηρίων. Και όπου υπάρχουν να εφαρμόζονται και όχι να είναι για το θεαθήναι όπως στο Υπουργείο Εργασίας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 00:13 | Γεωργιάδης Γεώργιος

    Απλά και ξεκάθαρα είναι κοινωνική απαίτηση. Ακριβώς για να εξομοιωθούν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, οι ελεύθεροι επαγελματίες με τους εποχικούς δημοσίους υπαλλήλους ασχέτως με το είδος σύμβασης που απασχολούνται. Θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 00:17 | ΝΤΙΑΝΑ

    ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

    Κ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ…

    ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ Κ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ…

    ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ!!!

    ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΛΙΓΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΙΧΑΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE ΑΥΤΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΒΑΡΙΟΝΤΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ Η ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΙ ΜΙΖΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΗ….

    ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΡΕΟΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE…

    ΧΑΡΗ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…
    ΧΑΡΗ Σ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

    ΠΟΣΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ?

    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΧΩ Κ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!!!

    Κ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!

    ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΥΣΑΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ…..

    ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΜΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

    ΕΧΟΥΝ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΤΡΑΠΟΥΝ Κ ΘΑ ΧΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ….

    Κ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΩΣ ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΟΝΑΧΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ…(Κ ΛΙΓΑ ΛΕΩ)

    ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ STAGERS?

    ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ Κ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Κ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ……!!!!!

    ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΑΥΤΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΒΑΘΜΟ….ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…

    ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΣΤΟΚ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΗΘΟΣ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Κ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ!!!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 00:09 | χριστινα

    Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο κατάργησης της προσαύξησης. Είμαι γεωπόνος και για να αποκτήσω προυπηρεσία των 5 χρόνων που μοριοδοτείται δουλεύω 9 χρόνια με συμβάσεις στο δημόσιο και επειδή υπήρχε η προσαύξηση παρέμεινα στις συμβάσεις. Βεβαία και να ήθελα να βρώ στον ιδιωτικό τομέα δεν ήταν εύκολο, καθώς ακόμη και εκεί εαν δεν έχεις γνωστό δεν είναι εύκολο.Και πάνω που έκανα υπομονή για να αποκτήσω των προυηπηρεσία ως γεωπόνος και είχα προσανατολιστεί στις συμβάσεις που μάλιστα έμπαινα μεσω ΑΣΕΠ, καταργείται έτσι απλά η προσαύξηση.Πιστεύω πως είναι άδικο να μην δοθεί ευκαιρία σε όλους εμάς που είχαμε προσανατολιστεί στις συμβάσεις και που με κόπο εμείς οι γεωπόνοι βρίσκουμε δουλειά, να διακοπεί η προσαύξηση στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είναι μέσω ΑΣΕΠ και για να αποκτηθούν αυτά τα 5 χρόνια έπρεπε να περάσουντα διπλάσια χρόνια.