Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:07 | nikos_ngr

    Το νομοσχέδιο κινείτε σε πολύ καλό δρόμο!!! Επιτέλους να δοθεί μια απάντηση από το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ (δλδ τις εταιρίες του δημοσίου) αν θέλουν κόσμο ή αν δεν θέλουν. Δεν μπορεί όλη την ώρα να τρέμει το φυλλοκάρδι μας μην τυχόν δεν ανανεώσουν σύμβαση η όχι. Αν μας θέλουν καλώς αν δεν μας θέλουν να φύγουμε και να πάρουμε το δρόμο μας…

    Όσο αναφορά την προσαύξηση θεωρό ότι θα είναι μια τεράστια αδικία για αυτούς που δεν είναι στο δημόσιο .
    Τι γίνετε όμως όταν μιλάμε για επαγγέλματα σε οργανικές θέσεις όπως Ηλεκτρονικός στην ΕΡΤ όπου σε αυτήν την περίπτωση η εξειδίκευση και η εμπειρία σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ηλεκτρονικά παίζει μεγάλο ρόλο;

    Εδώ το νόμισμα έχει δυο όψεις και θα πρέπει να λυθεί υπόψη ότι μερικά επαγγέλματα έχουν άμεσο αποτέλεσμα και στη περίπτωση της ΕΡΤ το αποτέλεσμα φαίνετε στο γυαλί και στο ραδιόφωνο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:52 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΡΟΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ή ΤΟΥΣ STAGERS ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΓΙΑ 1, 2, 3, 4, 5, Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΝΑΝ 45 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ)ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΠΟΣ, ΑΓΩΝΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΜΙΑ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ. ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:22 | Αννα

    Συμφωνώ ότι «το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη ή μη εμπειρίας, αλλά ο τρόπος απόκτησης αυτής στο δημόσιο τομέα με διαδικασίες πελατειακής σχέσης».
    Διαφωνώ λοιπόν με την κατάργηση της μοριοδότησης. Οι διαδικασίες πρόσληψης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας είναι αυτές που θα πρέπει να γίνουν διαφανείς.
    Οι απασχολούμενοι στην δημόσια διοίκηση με συμβάσεις έχουν πολύτιμη εμπειρία που θα πρέπει να «εκμεταλλευτούμε» προς όφελος της θετικής λειτουργίας του δημοσίου τομέα.
    Συνεπώς πιστεύω πώς θα πρέπει να μπορεί να αποτελεί κριτήριο μοριοδότησης η προσαύξηση 50% ή έστω κάποια προσαύξηση μικρότερου ποσοστού.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:38 | ΕΛΕΝΗ

    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΠΗΚΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ Κ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ?ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ Κ ΟΛΑ..ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΛΛΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΕΙΣΕ ΛΟΓΩ ΕΦΟΡΙΑΣ – ΝΤΑΒΑΤΖΗ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:14 | ΕΛΕΝΗ

    ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΟΥΛΕΨΑ ΕΠΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Κ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ Κ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ? Κ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΕΙ Κ ΠΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ (ΟΠΩς ΕΓΩ) ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 20 Κ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Κ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ?
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ!!!Κ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ Κ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΗΤΑΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Κ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 40ΑΡΗΔΕΣ!!Κ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:43 | ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Αρχικά η πρόθεση σας,ώστε όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ κρίνεται θετική και αναγκαια.
    Η προσπάθεια σας γίνεται προς στην σωστή κατεθυνση, ΟΜΩΣ κατα την γνώμη μου,κρίνεται ΑΔΙΚΑ δυο κριτήρια.

    1ον) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ 50%
    Με την κατάργηση της προσαυξησης, ακυρώνεται άδικα τις προσπάθειες
    όλων αυτών των υποψηφίων που έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία στον δημόσιο τομέα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που εποπτευονταν από το ΑΣΕΠ, δηλαδή ΝΟΜΙΜΑ.
    Α Κ Υ Ρ Ω Ν Ε Τ Α Ι δηλαδή ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΣΟΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
    ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ.

    ΠΡΟΤΑΣΗ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ την προσαυξηση στα άτομα των STAGE τα οποία με ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ τρόπο απέκτησαν την συγκεκριμένη εμπειρια.
    ΜΗΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!!!!

    2ον) ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ
    Υπάρχουν Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(ΑΕΙ,ΤΕΙ)που έχουν σημαντικές αποκλίσεις στους βαθμούς των πτυχίων τους μεταξύ τους.Συνήθως ΑΕΙ,ΤΕΙ περιφερειακά και τρίτης τέταρτης επιλογής προιμοδοτούν τους φοιτητές τους με μεγαλούς βαθμούς πτυχίων.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι φοιτητητές αυτων των σχολών να αποκτούν πολύ μεγαλο προβάδισμα(200 με 300 μόρια διαφορα) σε σχέση με τους αντίστοιχους φοιτητές άλλων ΑΕΙ,ΤΕΙ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ?
    Περιμένω απαντηση σας.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:07 | ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    http://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/ENHMEROSI/deltia+tipou/2007/November/27_11_2007_2.csp%5B4/7/2009 1:10:18 πμ]
    Εκτύπωση
    Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2007
    ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Κώλυμα Πενταετίας
    Δεδομένου ότι σύμφωνα με το νόμο (αρθρ. 10 παρ. 5 Ν. 2839/2000) απαγορεύεται η συμμετοχή τακτικών
    υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμίδας και των Ανεξάρτητων Αρχών οι οποίοι
    διορίστηκαν βάσει του Ν. 2190/1994, σε διαδικασίες πλήρωσης θέσεων του δημόσιου και ευρύτερου
    δημόσιου τομέα πριν συμπληρωθεί πενταετία από το διορισμό τους, το ΑΣΕΠ διευκρινίζει τα εξής:
    Η απαγόρευση αφορά αποκλειστικά τους μόνιμους υπαλλήλους των ανωτέρω φορέων που διορίστηκαν βάσει
    του Ν. 2190/1994 και η υπηρεσιακή τους κατάσταση ρυθμίζεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα.
    Η απαγόρευση δεν ισχύει για τους υπαλλήλους που απασχολούνται στους ανωτέρω φορείς με σύμβαση
    εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ακόμη κι αν αυτοί έχουν προσληφθεί βάσει του Ν.
    2190/1994 και κατέχουν οργανικές θέσεις.
    Πηγή πληροφορίας
    ΑΣΕΠ – ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
    ΣΥΜΠΛΥΡΩΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:10 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Τελικά «ότι του φανεί του Λολοστεφανή»…! Μην αφορίζουμε έτσι το πολύτιμο δεδομένο της εμπειρίας επειδή χρησιμοποιήθηκε για άδικους και «σκοτεινούς» σκοπούς… Και προς θεού μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, δηλαδή να πάμε σε εργαζόμενους με μηδενικό βαθμό εμπειρίας.

    Συγχαρητήρια για τη δημόσια διαβούλευση. Περιμένουμε πολλά από εσάς.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:10 | mixalis

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΗΧΑΝ ΜΠΕΙ ΜΕ ΜΕΣΟ ΣΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:37 | ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΘΕΤΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ,ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ,ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΑ 50%ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΡΗΝΗ ΠΟΛΛΑ ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΟΙΟ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΕΝΝΟΩ ΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Ι.Δ.Α.Χ. ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡ. 10 ΠΑΡ. 5 Ν. 2839/2000 ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝΤΑΝ ΜΕ 50% ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ,ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ,ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ .ΘΕΩΡΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΛΛΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ (ΜΕΤΑΤΑΞΗ ,ΜΕΤΑΘΕΣΗ Κ.Τ.Λ.) ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ , ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ,ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΚΟΣΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ .

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ .

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:49 | κωστανικος στεφανος

    ισως μια μεταβατικη περιοδος 1 χρονου να ειναι η λυση για να παψουν οι οποιες αντιδρασεις.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:45 | Κ. Δαμηλάτη

    Συγχαρητήρια για την κατάργηση της κοροϊδίας της προσαύξησης!!!

    Είμαι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου με άριστα. Σε προηγούμενο διαγωνισμό με μοριοδότηση δεν είχα καμία τύχη λόγω της χαμηλής μοριοδότησης του διδακτορικού και της ιδιαίτερα υψηλής μοριοδότησης της προϋπηρεσίας… Με τους παραπάνω τίτλους σπουδών και 15 μήνες προϋπηρεσίας, με το ζόρι σκαρφάλωσα στην πρώτη «διακοσάδα» σε ένα διαγωνισμό όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 700 υποψήφιοι για 30 θέσεις. Σήμερα, έχοντας συμπληρώσει το λεγόμενο 24μηνο εξακολουθώ να πιστεύω ότι η προσαύξηση του 50% και η ιδιαίτερα υψηλή μοριοδότηση της «εμπειρίας» ήταν το πιο αναξιοκρατικό κριτήριο διορισμού που έχει υπάρξει. Όχι γιατί η επαγγελματική εμπειρία δεν θα έπρεπε να αναγνωρίζεται αλλά γιατί η συγκεκριμένη «εμπειρία» ήταν προϊόν συμβάσεων που εξασφάλιζαν οι προσβάσεις σε βουλευτικά γραφεία και οι γνωριμίες με διευθυντικά στελέχη φορέων. Η αξιοπρέπειά μου καταρακώθηκε πέρισυ τέτοιο καιρό όταν είδα να καλύπτονται 8 θέσεις σύμβασης ορισμένου χρόνου σε υπουργείο από ανηψιούς μπαρμπάδων από την Κορώνη και εγώ να μένω εκτός και ας είχα το καλύτερο βιογραφικό.

    Επιπλέον ποτέ δεν μας εξήγησαν ούτε ο κύριος Παυλόπουλος ούτε ο κύριος Βέης του ΑΣΕΠ το εξής παράλογο: Γιατί μετά το νόμο Παυλόπουλου, ο οποίος όριζε τους 24 μήνες ως το μέγιστο εμπειρίας που μπορούσε ένας συμβασιούχος να αποκτήσει στο δημόσιο (καθώς μετά έπρεπε να πάει σπίτι του), ο ΑΣΕΠ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙ την εμπειρία 40 και 60 μηνών (μπορεί και παραπάνω) που κάποιοι διέθεταν.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:55 | Αναστασία

    Εάν θέλετε να βάλετε τάξη σ’ αυτόν τον Εργασιακό Μεσαίωνα και να καταργήσετε τα STAGE, πολύ καλά θα κάνετε. Είμαστε μαζί σας γιατί εμείς τη ζήσαμε αυτήν την αθλιότητα.

    Τα stage είναι κατάσταση δουλείας.
    Αλλά: «Αν είσαι εναντίον της δουλείας, δεν σκοτώνεις τους δούλους».

    Δουλεύω 5 χρόνια με 500 €, μόνο και μόνο για την πριμοδότηση κατά 50% της προϋπηρεσίας, που θα μου έδινε κάποια στιγμή την δυνατότητα μέσω ΑΣΕΠ να μονιμοποιηθώ. Αυτό ίσχυε με νόμο του κράτους και σ’ αυτό έλπιζα και έκανα υπομονή. Με αυτόν το νόμο άλλωστε διορίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια κάποιες χιλιάδες συμβασιούχοι που δούλευαν πριν το 2004.
    Κόβοντας αυτήν την πριμοδότηση μας πετάτε στον δρόμο χάνοντας 5 χρόνια από την ζωή μας. Γιατί;;;;;;;;;;

    Γιατί δίνετε αναδρομική ισχύ στο νόμο και μας κλέβετε το μόνο μας κέρδος από τόσα χρόνια;;;;;;
    Γιατί να είμαστε εμείς τα θύματα;;;;;;;;;
    Το κράτος δεν έχει συνέχεια;;;;;;;
    Εμείς ψηφίσαμε το νόμο για την πριμοδότηση;;;;;;;;;
    Εμείς ξέραμε αυτό το πλεονέκτημα και στην ουσία δουλεύαμε για να «αγοράσουμε» μόρια. Γι’ αυτό καθόμασταν. Αυτή την ελπίδα είχαμε.
    Αλλιώς ποιος θα καθόταν τσάμπα;;;;;;;;

    Αυτό που ίσχυε και γνωρίζαμε, αυτό νομίζω και θα πρέπει να εφαρμοστεί. Οι όποιες αλλαγές, να ισχύσουν γι’ αυτούς που προσλαμβάνονται από δω και πέρα και θα έχουν πλήρη γνώση του εργασιακού καθεστώτος.

    Διαφορετικά, αφού θεωρείτε την πριμοδότηση τόσο άδικη και την καταργείται αναδρομικά για μας που δουλεύουμε από το 2004, μήπως θα πρέπει και όλους αυτούς που μονιμοποιήθηκαν αυτά τα χρόνια κάνοντας χρήση αυτού του 50%, να τους ακυρώσετε τις προσλήψεις;;;;;;;

    Πρόταση:
    Καταργείται το 50% για προϋπηρεσία που θα αποκτηθεί από τώρα και στο εξής.
    Να ισχύει όμως για όποια προϋπηρεσία αποκτήθηκε μέχρι σήμερα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:06 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50 % ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:06 | Χριστίνα

    Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της προσαύξησης και παραθέτω το παρακάτω:Με την ισχύ της προσαύξησης μόνιμοι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα που υπηρετούσαν σε μια συγκεκριμένη πόλη και δεν μπορουσαν να πάρουν απόσπαση υποβάλλανε εκ νεου χαρτια στην πόλη της επιλογής τους και με τα μορια που συγκεντρωναν απο την προσαυξηση (ειδικά οσοι ειχαν 5 ετη προυπηρεσία) διορίζονταν στην εν λόγω θέση σε αντίθεση με τον Υποψήφιο που διέθετε πτυχιο, διδακτορικό, 2 ξένες γλώσσες και προυπηρεσία.Με αυτόν τον τρόπο μια θέση σε δημοσια υπηρεσία μένει κενή, (με ότι αυτο συνεπάγεται) ο διορισμένος υπάλληλος εξακολουθεί να εργαζεται και ο ανεργος πτυχιούχος που εχει ξοδεψει μια υπηρεσία για να εκπαιδευτεί μενει ακομα ανεργος. Αυτο θεωρείται δικαιο??

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:34 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ 50% ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, ΕΡΩΤΗΜΑ: ΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ Ή ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ; ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:54 | ΜΑΓΔΑ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE. ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ? ΤΙ ΚΑΚΟ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:05 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Από τα σχόλια που είδα ως τώρα, διαπιστώνω ότι αρκετοί υποψήφιοι έχουν μεν την απαραίτητη εμπειρία, αλλά, χωρίς να θέλω να τους θίξω, αδυνατούν να γράψουν σωστά λέξεις επιπέδου Δημοτικού… Σωστά πάντως καταργήθηκε η προσαύξηση της εμπειρίας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:31 | Ανέστης

    Κύριε Υπουργέ,
    Αγαπητοί συμπολίτες,

    Αναφορικά με το θέμα της κατάργησης της προσαύξησης, πιστεύω ακράδαντα πως η έκταση εφαρμογής του δεν είναι σωστή. Αυτό μπορεί κάλλιστα να προκύψει και από τα σχόλια των υπέρμαχων της κατάργησης, με τα οποία γίνεται συνεχής αναφορά στους «αλεξιπτωτιστές» του δημοσίου, σ’ αυτούς δηλαδή που μπήκαν από το παράθυρο, που είχαν μπάρμπα στη Κορώνη κτλ.

    Ένα μεγάλο μέρος των Δημ. Υπαλλήλων (αν όχι το μεγαλύτερο) μπήκε στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ με τον Ν.2190/1994. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μπήκαν με τα τυπικά τους προσόντα, και με αδιάβλητες διαδικασίες. Κατέλαβαν δε, μόνιμες θέσεις και όχι με την ελπίδα να μονιμοποιηθούν κάποια στιγμή εφόσον το προνόμιο τούτο το είχαν ήδη.

    Στις θέσεις που έχουν καταλάβει υποχρεούνται από τον σχετικό νόμο να παραμείνουν μια 5ετία, προκειμένου, αν θελήσουν, να ξανακάνουν χρήση των σχετικών διατάξεων και να καταλάβουν μια άλλη θέση στο δημόσιο.

    Στη διάρκεια της εργασίας τους τα πέντε αυτά χρόνια, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ τους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Αναφέρομαι σε αναρίθμητες εκπαιδεύσεις του ΙΝΕΠ, σε εκπαιδεύσεις των εκάστοτε φορέων, σε κρίσιμη εμπειρία που αποκτήθηκε από αποστολές στο εξωτερικό, και όλα αυτά αφορούν ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!! Όλα αυτά αποτελούν ένα συν για το Δημόσιο το οποίο δίνοντας όποια πριμοδότηση σε έμπειρα στελέχη του για μελλοντική διεκδίκηση άλλης θέσης, κερδίζει σε χρήμα και αποτελεσματικότητα.

    Στη τελική, και στον ιδιωτικό τομέα η εμπειρία δεν είναι ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ. Ο εργοδότης αξιολογεί τα οφέλη της κάθε εμπειρίας, και ανάλογα επιλέγει.

    Προσωπικά πιστεύω ότι το μέτρο αυτό, προέκυψε από την ανάγκη της κυβέρνησης (και σωστά έγινε) να εξαλείψει την όποια ελπίδα έτρεφε οποιοσδήποτε είχε καταλάβει θέση στο δημόσιο με διαβλητές διαδικασίες, προκειμένου να κάνει χρήση της προσαύξησης σε μελλοντικό αίτημά του ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ στο Δημόσιο.

    Κατά τη γνώμη μου δηλαδή λέω:
    ΝΑΙ στην κατάργηση της προσαύξησης για τους ΜΗ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
    ΟΧΙ για τους μόνιμους που το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΞΟΔΕΨΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.

    Με εκτίμηση
    ΑΓ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:32 | Χ. Παπαδάκη

    Πολύ σωστά καταργείται η προσαύξηση των μορίων εμπειρίας στο δημόσιο.
    Πρέπει όμως να γίνει με προσοχή η μετάβαση από την κατάσταση της απόλυτης αναξιοκρατίας που ως τώρα ίσχυε στην ίση αντιμετώπιση των υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων. Δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη το γεγονός οτι αυτοί που βρέθηκαν στην θέση να υπηρετούν με συμβάσεις τύπου stage, μιας ημέρας, μιας ώρας κλπ απαράδεκτων και παράνομων καταστάσεων, είναι μόνο τα θύματα ενός πάσχοντος συστήματος.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:45 | ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:33 | ΔΔ

    Είναι δεδομένο ότι αυτοί που μπήκαν στο Δημόσιο και ΟΤΑ χωρίς καμιά εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα είναι οι περίφημοι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, που δεν μάθαν ποτέ τους πως βγαίνει ένα ευρώ στη πιάτσα, που όλοι μας λοιδορούμε ή βλαστημούμε την ώρα που πρέπει να συναλλαγούμε μαζί τους, καθώς και είναι τα πειθήνια όργανα των παλιών δημοσίων υπαλλήλων (χρηματισμοί, διευκολύνσεις πολιτικών, κ.α.)!

    Βαλτέ σημαντικότατη προσαύξηση στην εμπειρία που αποκτήθηκε στον ιδιωτικό τομέα!

    Τα νέα παιδία καλό είναι να περάσουν από κει να δουν την γλύκα και να συνέλθουν, μην μας την αφήνεται μόνιμα σε μας!!! ΤΑΓΓΙΑΣΑΜΕ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:27 | Μαρκέλλα

    Προσλήφθηκα με τον ν.2190 και το ΑΣΕΠ από το 1988-2002 σε ΔΕΚΟ με 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.Είχα τα ένσημα μου,την δουλειά μου,ήμουν ευχαριστημένη μέχρι που κάποιος σκέφτηκε να αντικαταστήσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τις συμβάσεις έργου και τα stage!Έτσι μπήκαν από τα παράθυρα όλοι αυτοί που φωνάζουν τώρα.Η κ.Βάσω Παπανδρέου (ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ)είχε βγάλει, άν θυμάμαι καλά τον 2738 και επιλεκτικά μονιμοποιούσε όσους εργαζόταν με 24μηνες στα υπουργεία μόνο αφήνοντας έξω όλους εμάς που δουλεύαμε σε ΔΕΚΟ. Η Ε.Ε. υποχρέωσε την Ελλάδα να βάλει την μοριοδότηση του 50% για τους συμβασιούχους μετά από προσφυγές εναντίον του 81 πρ.δ.Ρέππα,αναγκάζοντας τον Παυλόπουλο-Παναγιωτόπουλο να βγάλουν το πρ.δ.164 και την μοριοδότηση του 50%,με την διαφορά ότι τακτοποιούσε πάλι τα «βύσματα» γιατί το διάστημα μεταξύ των συμβάσεων ήταν κάτω από 3 μήνες, ενώ ο ν.2190 ήθελε διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών.
    Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι κανένας πολιτικός δεν θα φέρει την αξιοκρατία στην Ελλάδα.Εξ άλλου είναι η νοοτροποία του Έλληνα εν αντιθέσει με του Γερμανού που εργάζετε χωρίς να θεωρεί τους άνω των 50 «γέρους» και να βάζει όριο ηλικίας στο μόνιμο προσωπικό ενώ στις συμβάσεις έργου να χρησιμοποιεί και 55αρηδες!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:16 | The Great

    Παρασκευή 09 Ιανουαρίου 2009
    Απαράδεκτο το καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ: Μ.Δαμανάκη.

    Με εκπροσώπους των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού συναντήθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για πολιτιστικά θέματα, Μαρία Δαμανάκη.

    Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν στην εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ίδιοι αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού, ύστερα από την απομάκρυνση περίπου 700 συμβασιούχων υπαλλήλων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

    Η κ. Δαμανάκη διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, σύμφωνα με πρόταση νόμου που έχει καταθέσει από το 2005.

    Θεωρεί υποχρέωση του Δημοσίου να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις και να τερματίσει το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας εκατοντάδων ανθρώπων.

    Το ΠΑΣΟΚ, διαβεβαίωσε η κ. Δαμανάκη, θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να απολύσει εργαζόμενους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά, προκειμένου να καλύψει δικές της ρουσφετολογικές σκοπιμότητες.

    Αυτά τελικά ήταν γραμμένα στο χιόνι? Είπαμε, ξείπαμε? Χμ … Ούτε χρόνος δεν πέρασε … Όμως αυτές οι υποσχέσεις-δεσμεύσεις σας δώσανε και κάποιες χιλάδες ψήφους επιπλέον νομίζω … Κάπου 200.000 … Στην προηγούμενη κυβέρνηση δώσανε κάτι παραπάνω θυμάμαι … 250.000 ίσως …
    Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι!!! Όχι άλλος διπλωματικός εμπαιγμός για να γυρίσετε την κοινωνία εναντίον της κοινωνίας και να βγείτε εσείς αναίμακτοι!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:19 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Θεωρώ αδικία την κατάργηση της προσαύξησης του 50% που ισχύει σε
    όσους έχουν πάνω από 24 μήνες εμπειρίας στο δημόσιο.
    Όλοι οι συμβασιούχοι είτε έργου είτε ορισμένου χρόνου,αλλά και τα παιδιά των stage προτίμησαν εδώ και χρόνια να δουλέψουν με μία τέτοια σύμβαση ανασφάλιστοι , χωρίς επιδόματα με μεγάλες καθυστερήσεις στη πληρωμή τους στις συμβάσεις έργου ,με μισθούς των 600-700 ευρώ μόνο και μόνο για να πάρουν αυτή τη προσαύξηση του 50% και να διεκδικήσουν διορισμό μέσω ΑΣΕΠ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ.

    Προεκλογικά είπατε ότι δεν θα ακολουθήσετε πολιτικές ρεβανσισμού. Ωστόσο, φαίνεται ότι για άλλη μια φορά μας κοροϊδέψατε, γιατί είναι οφθαλμοφανές ότι κάνετε αυτή τη ρύθμιση για να μην ευνοηθούν οι διορισμένοι με συμβάσεις από τη Ν.Δ.

    Όπως και να ‘χει νεοδημόκράτες και πασόκοι συμβασιούχοι εργάστηκαν τόσα χρόνια γι ‘αυτή την προσαύξηση και δεν μπορείτε να τους τη στερήσετε.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:55 | ΧΑΡΙΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ STAGE -ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΨΗΜΟ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΙΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΚΑΜΜΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΙΣΗ.ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:27 | Μαρία Κ.

    Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της προσαύξησης, είναι από τα πιο δίκαια μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια στο σύστημα των προσλήψεων. Ίσες ευκαιρίες σε όλους και στους συμβασιούχους του Δημοσίου αλλά και στους ιδιωτικούς υπάλληλους! Επιτέλους αξιοκρατία!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:58 | ΧΡΗΣΤΟΣ Β.

    Επειδή ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη ή μη εμπειρίας, αλλά ο τρόπος απόκτησης αυτής στο δημόσιο τομέα με διαδικασίες πελατειακής σχέσης που δημιουργεί πρόβλημα ισότιμης συμπεριφοράς μεταξύ υποψηφίων, καλό είναι να μην υπάρχει μοριοδότηση για εμπειρία στο δημόσιο που αποκτήθηκε με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.
    Η οποιαδήποτε όμως αποδεδειγμένη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα για συναφείς θέσεις του Δημόσιου τομέα όχι μόνο δεν θα πρέπει να αγνοείται αλλά επιβάλλεται και η μοριοδότησή της.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:17 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

    ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
    1) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ(ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ) ΩΣ ΕΞΗΣ:
    TI EXEI KANEI O ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η’ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ Η΄ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ Ή ΟΤΑΝ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Ή ΟΤΑΝ ΈΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ Π.Χ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ή ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΙΑ??? ΠΙΣΤΕΥΩ ΌΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ.
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΌΤΙ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.
    2) ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ.
    ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ .ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ (ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ…)
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
    «»»»ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  • ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ 50% ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ Ή ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ STAGE ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΕ ΜΕΣΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ (ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΗ- ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ STAGE)ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ή ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 50%. ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ? ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ή ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ. ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΘΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΝΑΙ, ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΖΕΥΜΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΛΠ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΤ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΚΑΖΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ή ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:33 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ζ

    Θετικά βλέπω την κατάργηση της προσαύξησης της μοριοδότησης,αλλά θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε και ένα βήμα πιο πέρα,δηλαδή στην ολική κατάργηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας.
    Να εξηγήσω τι εννοώ:
    Εχουμε από την μία ένα συμβασιούχο 3 χρόνων που ζητάει μέσω ΑΣΕΠ μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο.
    Από την άλλη ένα άνεργο που ζητάει το ίδιο.
    Ας θεωρήσουμε οτι έχουν τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

    Ο πρώτος έχει πλεονέκτημα λόγω μορίων από τη προυπηρεσία σαν συμβασιούχος και θα πάρει για το λόγο αυτό τη θέση.

    Αρα ένας άνθρωπος που εδώ και 3 χρόνια αμοίβεται θα συνεχίσει να αμοίβεται εφ όρου ζωής,ενώ ο άλλος που εδώ και 3 χρόνια πεινάει θα συνεχίσει να πεινάει.Θα μου πείτε ότι ο δεύτερος έχει συνιθίσει τη πείνα και δεν θα στεναχωρηθεί και πολύ ενώ του πρώτου θα του έρθει ξαφνικό.Εχει βάση και αυτό.

    Επίσης ο πρώτος αμοίβεται με μόρια επειδή πριν 3 χρόνια με κάποιο ρουσφέτι (κατα μεγάλο ποσοστό) βρήκε μια δουλειά.

    Αξιοκρατία σημαίνει ικανότητα,ευφιία,τιμιότητα και εργατικότητα.Η εμπειρία (και ιδίως λιγόχρονη και κατα μεγάλο ποσοστό σε θέσεις μειωμένης ευθύνης) δεν έχει να κάνει με την αξιοκρατία.

    Την εμπειρία των μοριοδοτούμενων,θα την αποκτήσει ένας άξιος νεοεργαζόμενος σε 10 ημέρες.

    Αρα θεωρώ ότι οι εξετάσεις στο ΑΣΕΠ πρέπει να γίνονται επί ίσοις όροις και η μοριοδότηση να αφορά τη μόρφωση (ο πτυχιούχος προηγείται),την ηλικία (ο μεγαλύτερος προηγείται),την οικογενειακή κατάσταση (ο πολύτεκνος προηγείται) και κανονικά και ορισμένες ειδικές ανάγκες (μια χοντρή και άσχημη να προηγείται,αφού κανένας δεν θα τη πάρει στον ιδιωτικό τομέα),

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:14 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ;
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΕΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΕΜΕΝΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΤΟΣ. ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!!!(ΔΟΥΛΕΥΩ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΑΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ;)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:45 | ΣΟΦΙΑ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ

    ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:26 | ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Αξιότιμοι Κύριοι,

    Είναι γεγονός ότι η προσαύξηση των μορίων εμπειρίας στο δημόσιο κατά 50% κρίθηκε αντισυνταγματική για όλους τους έλληνες πολίτες. Επομένως, σύμφωνα με την αρχή της ισότητας πρέπει να καταργηθεί και για αυτούς που διορίστηκαν μέχρι σήμερα ώστε να μην υπάρχει διάκριση.
    Μην ξεχνάτε ότι στα stage είναι πολλοί με Msc και Phd που σημαίνει ότι μπορούν να υπολογίσουν και ποσοστιαία την διαφορά της μοριοδότησης σε σχέση με πρίν. Συνεπώς, όπως και να αλλάξουν οι μοριοδοτήσεις αν ποσοστιαία δεν είναι ίδιες με πρίν και δεν επανακαταρτιστούν οι πίνακες επιτυγχόντων του ΑΣΕΠ μέχρι σήμερα τότε πολλοί θα αναγκαστουν να προσφύγουν για διάκριση.
    Τέλος, η αξιοκρατία δεν υφίσταται μόνο απο εδώ και εμπρός χωρις τιμωρία για το παρελθόν όπως νομίζετε σύντροφοι. Με εκτίμηση, Αναγνώστου Θεόδωρος.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:55 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΔΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΟΜΟΥΝΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ 450 ΕΥΡΩ ΣΑΝ ‘ΜΑΥΡΟΣ΄ΚΑΙ ΧΑΜΑΛΗΣ .
    ΕΧΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ.
    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ Η ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ STAGE ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΘΕΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ)ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕ ΩΣ ΟΔΗΓΟ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΥΤ/ΤΟ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
    ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΗ ΚΑΝΕΝΟΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ κε ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ ΟΤΙ ΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΓΕΙ Η Ν.Δ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΝ; ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΓΝΟΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ 70 ΧΡΟΝΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 2 , 3 , 4 Ή ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΥΤΕ ΜΠΛΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥΑ ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ , ΑΝΑΘΑΙΩΡΗΣΤΕ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ , ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ , ΔΕΝ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ , ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ , ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΛΙ , ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕΙΩΝΕΚΤΟΥΜΕ.
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 24 ΜΗΝΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ , ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:36 | mixalis larisis

    MEGALO LATHOS NA TO KATARGHSETE TOSO APOTOMA AYTO TO METRO ENW EIXATE THN EYKAIRIA NA MHN TO ANANEWSETE AFOU ELHGE 31-12-2010.EINAI KOINOTIKH ODHGIA H PROSAYKSHSH STA MORIA KAI APORW PWS SE ALLA THEMATA LETE MAS TO EPIBALLEI H E.E. KAI SE AYTO THN AGNOEITAI?STAMATHSTE TO STADIAKA OXI OMWS APOTOMA EINAI ADIKIA GIA TOUS SYMBASIOUXOUS APO TO 1990 EWS SHMERA 2009.EYXARISTW POLY KAI KSANASKEFTEITE TO…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:40 | Νανά Καμπούρη

    Το νέο νομοσχέδιο είναι η πιο σοβαρή προσπάθεια απαλλαγής από πελατειακές σχέσεις μεταπολιτευτικά. Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση κινείται επιτέλους σε σωστές κατευθύνσεις.
    Όσοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση της προσαύξησης του 50% ουσιαστικά ισχυρίζονται ότι όλοι εμείς στον ιδιωτικό τομέα που παλεύουμε καθημερινά, έχουμε αποκτήσει κατώτερης σημασίας εμπειρία επειδή δεν είχαμε μπάρμπα στην Κορώνη να μπούμε στο Δημόσιο από το παράθυρο. Αφού είναι τόσο ικανοί ας δοκιμαστούν λοιπόν στο ιδιωτικό τομέα, που παρεμπιπτόντως δεν είναι και τόσο κακός…
    Συμφωνώ απόλυτα με την αύξηση του συντελεστή του τεστ δεξιοτήτων, είναι η πιο διάφανη και αδιάβλητη διαδικασία και επιπλέον η επιτυχία σ’αυτό ΔΕΝ εξαρτάται από την παραπαιδεία και τα φροντηστήρια, άλλο αν οι μεγαλοεπιχειρηματίες φροντιστηριάρχες προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο. (Έτσι είναι οι δεξιότητες, όσο καλό δάσκαλο κι αν έχει στη οδήγηση, αν «το’χεις» δεν θα διανύσεις ούτε χιλιόμετρο οδηγώντας)
    Όσον αφορά αυτά που ακούγονται περί ανισότητας πτυχίων εσωτερικού και εξωτερικού και ότι οι βαθμολογίες που δίνονται από ιδρύματα της αγγλίας είναι μεγαλύτερες και ως εκτούτου δίνουν προβάδισμα στους «εισαγόμενους αποφοιτους» έχω να πω (ως πτυχιούχος με άριστα του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ) ότι στα Ελληνικά Πανεπιστήμια μας δίνεται η δυνατότητα να επαναλάβουμε την εξέταση όσες φορές θέλουμε βάζοντας ρήτρες κ.λ.π. μέχρι να επιτύχουμε τον βαθμό που θέλουμε. Στα περισσότερα ιδρύματα του εξωτερικού έχεις μια και μοναδική προσπάθεια να πάρεις βαθμο, στην δεύτερη μπορείς να διεκδικήσεις μονάχα την βάση και στην τρίτη σου δείχνουν την πόρτα της εξόδου. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες οι φοιτητές Ελληνικών πανεπιστημίων ότι στο εξωτερικό όλα είναι μια παιδική χαρά.
    Και κάτι ακόμα, όχι και τόσο σχετικό με το εν λόγω νομοσχέδιο: Η κρίση στο δημόσιο πρέπει να είναι διαρκής και για όλους και η νοοτροπία ότι η κατάληψη μιας θέσης σε αυτό αποτελέι οικονομική εξασφάλιση για την υπόλοιπή ζωή του υπαλλήλου πρέπει να εκλείψει.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:50 | Σωκράτης

    Κύριε Υπουργέ,

    Γιατί δεν μετράει εμπειρία άνω των 5 ετών;
    Για ποιό λόγο δεν μετράει η εμπειρία 15 ετών που έχω; Δηλαδή μετά τα 5 χρόνια ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ;
    Είμαι 40 ετών, έχω εμπειρία 15 ετών σε άκρως ανταγωνιστική θέση του ιδιωτικού τομέα. Τώρα είμαι άνεργος για μήνες και με τις τρέχουσες ρυθμίσεις, 10 χρόνια εμπειρίας πάνε στράφι!

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ;

    Δηλαδή μου λέτε ότι άνθρωποι σαν κι εμένα, με προχωρημένη ηλικία και οικογένεια θεωρούνται το ίδιο με όλους τους άλλους που όχι μόνο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από μένα αλλά αντιθέτως έχουν κατά πολύ μικρότερη εργασιακή εμπειρία;
    Τι είδους αξιοκρατία είναι αυτή; ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!!!

    Όλοι όσοι διαβάζετε αυτό το μήνυμα, για σκεφτείτε το λίγο:
    Πώς θα σας φαινόταν αν στο μέλλον απολυθείτε να μην μετράει όση εμπειρία έχετε άνω των 5 ετών; Και σα να μην έφτανε αυτό να μην παίζει ρόλο και η ηλικία σας; Να είστε το ίδιο με άλλους που έχουν ακριβώς τις ίδιες γνώσεις με σας, μικρότερη ηλικία, και κατά πολύ μικρότερη εμπειρία; Να είναι σα να ξαναρχίζετε απ’ την αρχή; Πως θα σας φαινόταν; Θα σας άρεσε; Θα το βρίσκατε ΔΙΚΑΙΟ;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:59 | ΜΑΡΚΟΣ

    Κύριε Υπουργέ,

    Θεωρώ αδικία την κατάργηση της προσαύξησης του 50% που ισχύει σε
    όσους έχουν πάνω από 24 μήνες εμπειρίας στο δημόσιο.
    Όλοι οι συμβασιούχοι είτε έργου είτε ορισμένου χρόνου,αλλά και τα παιδιά των stage προτίμησαν εδώ και χρόνια να δουλέψουν με μία τέτοια σύμβαση ανασφάλιστοι ,
    χωρίς επιδόματα με μεγάλες καθυστερήσεις στη πληρωμή τους στις συμβάσεις
    έργου ,με μισθούς των 600-700 ευρώ μόνο και μόνο για να πάρουν αυτή
    τη προσαύξηση του 50% και να διεκδικήσουν διορισμό μέσω ΑΣΕΠ
    αξιοκρατικά.
    Αν καταργηθεί αυτό το προσόν θα δημιουργηθεί μεγάλη αδικία αφού τόσα χρόνια χιλιάδες συμβασιούχοι χρησιμοποιούσαν το προσόν αυτό και θα αδικηθούν οι νέοι συμβασιούχοι των τελευταίων 4-5 ετών.
    Επίσης ένας που δουλεύει 4-5 χρόνια στο δημόσιο με σύμβαση αν χάσει την εργασία του είναι αδύνατον να βρει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα αφού το αντικείμενο εργασίας σε παρεμφερή θέση στο δημόσιο είναι εντελώς διαφορετικό.
    Η αδικία απέναντι στους συμβασιούχους θα μεγαλώσει καθώς αν αυξηθεί
    η μοριοδότηση σε μεταπτυχιακά, τίτλους σπουδών αφού νέοι 24-25 χρονών θα ανταγωνίζονται ισάξια σε έναν διαγωνισμό άτομα που έφαγαν τη ζωή τους χρόνια να αποκτήσουν τα προσόντα που η Πολιτεία και το ΑΣΕΠ είχαν θεσπίσει και τώρα σε ηλικία 35-40 χρονών με οικογένεια και παιδιά στη πλάτη θα αρχίζουν να αναζητούν νέα προσόντα για να διοριστούν πότε;Στα 50;
    Η πρόταση μου προς το υπουργείο εσωτερικών και το ΑΣΕΠ είναι αν τελικά
    γίνουν οι αλλαγές αυτές να υπάρξει μεταβατική περίοδος για 1,2χρόνια ,
    διαφορετικά θα δημιουργηθεί διχόνοια και σύγχυση στη κοινωνία και δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της διαφάνειας και αντικειμενικότητας που έχει θέσει η κυβέρνηση στο σύστημα προσλήψεων!!!
    Σας μιλάω συντροφικά κ.Υπουργέ καθώς προέρχομαι από οικογένεια που
    ο πατέρας μου είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Κέρκυρα
    και βλέπετε η άποψή μου συμπίπτει με αυτήν του άξιου και έντιμου
    αγωνιστή του ΠΑΣΟΚ εργατολόγου κ. Αλέξη Μητρόπουλου που μιλάει
    για μια μεταβατική περίοδο 1 χρόνου τουλάχιστον!!!
    Προσέξτε πολύ κ.Υπουργέ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

    Με τιμή,

    Μάρκος Πρεντουλής

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:02 | evi

    Με τη διάταξη αυτή αποκαθίσταται η ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες πολίτες. Η μοριοδότηση κατά 50% δινόταν σε αυτούς που έκαναν σταζ ή συμβάσεις έργου στο δημόσιο τομέα για 24 μήνες και πάνω. Τα κριτήρια όμως για να κάνει κάποιος σταζ ή σύμβαση έργου ήταν απολύτως αδιαφανή και μη αξιοκρατικά. Είναι γνωστός σε όλους ο τρόπος: μέσω των βουλευτικών και των υπουργικών γραφείων με κριτήρια πελατειακά. Ο ΟΑΕΔ μοίραζε τις θέσεις στους γαλάζιους βουλευτές.
    Επομένως έκαναν σταζ αυτοί που είχαν μέσο και αυτοί μετά είχαν το προνόμιο της αυξημένης μοριοδότησης. Οι άλλοι όμως, οι αποκλεισμένοι, διαγωνίζονταν με άνισους όρους απέναντι στους σταζιερ. Μάλιστα οι περισσότερες προκηρύξεις ήταν φωτογραφικές για αυτούς που ήδη έκαναν σταζ ή είχαν σύμβαση έργου, δηλαδή ζητούσαν προυπηρεσία στη συγκεκριμένη εργασία. Πρόχειρα αναφέρω προκήρυξεις του Υπουργείου Εσωτερικών για 122 θέσεις και για υπαλλήλους στα ΚΕΠ.
    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρονται οι συμβασιούχοι και οι σταζιερ. Αν έχουν όντως τα τυπικά πρόντα να βρίσκονται σε μια υπηρεσία γιατί τότε φοβούνται να διαγωνιστούν με βάση την αξία τους επί ίσοις όροις με όλους τους άλλους υποωηφίους?
    Λένε ότι έχουν την εμπειρία. Δηλαδή αυτοί που θα προσληφθούν με την αξία τους δε θα αποκτήσουν σε λίγο καιρό εμπειρία? Μόνο αυτοί οι συγκεκριμένοι είναι οι ιδιοφυίες που μπορούν να κάνουν αυτή τη δύσκολη δουλειά? Ας είμαστε σοβαροί επιτέλους σε αυτή τη χώρα της φαυλότητας χωρίς παλινδρομήσεις και παραθυράκια.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:50 | ΜΠΑΜΠΗΣ – μη συμβασιουχος

    Μια και απαντησες τουλαχιστον μπορει να γινει διαλογος. Ποσο αξιοκρατια αν δουλευεις ή ξινεσαι ειναι η πιστοποίηση από 1000 άτομα του δήμου; Είμαι μηχανικός και δουλεύω 6 χρόνια 1/3 περισσότερο από ότι στο δημόσιο και παίρνω τα υπερδηπλάσια από τα 700 σου. Μπορούσα να υπογράψω συμβάσεις για 1000 και να ελπίζω να διοριστώ αλλά μέχρι τότε ποιος θα ζούσε την γυναίκα και τα παιδιά μου. Και στο κάτω κάτω γιατί κάποιος με σύμβαση έργου έχει περισότερη εμπειρία από εμένα στις κατασκευές και τα έργα; Οι συμβάσεις έργου υπάρχουν για να πληρώνονται θέσεις που για διάφορους λόγους είναι πρόσκαιρα κενές (προσωρινά αποτελεσματα ΑΣΕΠ, άδειες εγκυμωσίνης, μακροχρόνιες άδειες, μετατάξεις ορισμένου χρόνου). Κακά τα ψέματα συμβασιούχοι δεν μπορούν να μην υπάρξουν. Αλλά δεν γίνεται να πριμοδοτούνται κιόλας κάποιοι που το μόνο προσόν που έχουν είναι οι γνωριμίες. Μπροστά στο σύνταγμα όλοι είμαστε ίσοι και δεν αναφέρει πουθενά ότι κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Το κακό ξεκινάει από την νοοτροπία του σπιτιού να βρούμε μια δουλίτσα να παίρνουμε τον μισθουλάκο να κάνουμε ένα σπιτάκι και να αγοράσουμε ένα αυτοκινητάκι. Όλα σε μικρό βαθμό. Εγώ θέλω μια δουλειά με καλό μισθό, ένα μεγάλο σπίτι και καλό αμάξι και χωρίς δουλειά δεν μπορώ να τα αποκτήσω. Γι’αυτό δεν πρόκειται να μπω στο δημόσιο. Άλλα δεν μπορώ να βλέπω άτομα έτοιμα να κατασπαραχθούν στις ορέξεις κάθε πολιτικού για εξουσία που νομίζουν πως ο σκοπός της ζωής τους είναι να βολευτούν στο δημόσιο. Μακάρι φίλε μου να βρείς λύση γιατί είναι κρίμα τα παιδιά σου αν έχεις αλλά από εκεί και πέρα θέλεις να είσαι ο επαίτης όλόκληρου του πολιτικού συστήματος;

  • Σχετικά με όσα έχουν γραφτεί για τις ειδικές ομάδες (π.χ. πολύτεκνοι, ανάπηροι κλπ.), πρέπει να έχετε υπόψη σας τα εξής:

    Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.2 του Συντάγματος «Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι ο νομοθέτης έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να θεσπίζει ειδικά μέτρα για να βοηθά αυτά τα άτομα. Εάν προβεί σε κατάργηση των διατάξεων που προστατεύουν αυτές τις ομάδες, θα πρέπει να παραθέσει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που να δικαιολογεί τη μεταβολή αυτή, διαφορετικά η κατάργηση θα είναι αντισυνταγματική και θα ακυρωθεί δικαστικά.

    Η ύπαρξη ξεχωριστών πινάκων κατάταξης για τις ειδικές ομάδες που χρήζουν προστασίας είναι ένα από τα ελάχιστα μέτρα που «ενισχύουν» τα άτομα αυτά και προωθούν την κοινωνική ισότητα. Γιατί θεωρείτε π.χ. ότι το παιδί μιας επταμελούς οικογένειας έχει τις ίδιες ευκαιρίες για μόρφωση με το μοναχοπαίδι μιας άλλης οικογένειας; Το παιδί που δεν μπορεί να πάει σε φροντιστήριο, να μάθει ξένες γλώσσες εκτός σχολείου ή να παρακολουθήσει μαθήματα σε ωδεία κλπ επειδή έχει άλλα 5 αδέλφια, θεωρείτε ότι είναι στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα παιδιά;

    Άλλωστε οι θέσεις των τριτέκνων, πολυτέκνων, αναπήρων κλπ. καλύπτονται από τους υπόλοιπους υποψηφίους, εάν δεν υπάρχουν υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών που να πληρούν τις προϋποθέσεις. Άρα, εάν αυτές οι ομάδες αντιπροσωπεύουν ελάχιστο τμήμα του πληθυσμού, τότε προφανώς οι θέσεις που περισσεύουν καλύπτονται από τον γενικό πίνακα κατάταξης και δεν τίθεται θέμα εύνοιας. Γνωρίζω δε πάρα πολλές περιπτώσεις όπου η βαθμολογία του τελευταίου επιτυχόντα των ειδικών κατηγοριών κατέληξε να είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη της γενικής κατηγορίας. Άρα, το πλεονέκτημα μετατρέπεται πολλές φορές σε μειονέκτημα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:22 | Γιώργος Γ

    ΜΠΡΑΒΟ !!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τελος.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:39 | Κωνσταντία Αμοιρίδου

    Δεν είδα όμως να καταργείται ο περιορισμός του 24 μηνου.
    Είμαι αρχαιολόγος, συμβασιούχος στο ΥΠΠΟΤ από το 1991 και απολυμένη λόγω του 24 μηνου.
    Είναι άδικο το οτι προσμετράται η προυπηρεσία των 5 χρόνων μόνο. Τα υπόλοιπα 13 χρόνια που έχω στο ΥΠΠΟΤ πάνε στράφι?
    Εμείς που δεν είχαμε την οικονομική ευχέρεια να κάνουμε διδακτορικά, γιατί μας αφαιρείται το 50% της μοριοδότησης. Αν είχαμε μια ελπίδα να διεκδικήσουμε μια μόνιμη θέση με προκήρυξη ΑΣΕΠ, τώρα αυτό ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
    Γιατί να μην μετράει το τέστ δεξιοτήτων για ΠΕ αρχαιολόγους? Χάσαμε μια Κυριακή σε ηλίθιες εξετάσεις και σημειωτέον οτι συμμετείχαμε ως ΠΕ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:08 | ΝΙΚΟΣ Π.

    ΣΩΣΤΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:11 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

    Αξιότιμο κ.Ιωάννη Ραγκούση
    Υπουργό Εσωτερικών

    Κοιν.Γραφείο κ.Πρωθυπουργού

    Κύριε Υπουργέ,

    Την Κυριακή 1-11-2009,ημέρα εορτασμού της πολύτεκνης οικογένειας, Ο Πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου έστειλε στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) το παρακάτω μήνυμα:
    =============================================================
    Μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου
    για την ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας 1η Νοεμβρίου 2009

    Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,
    Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας, απευθύνω θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας και στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας που εδώ και δεκαετίες, μάχεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
    Μπροστά στον κίνδυνο της γήρανσης του πληθυσμού εξαιτίας της σοβαρής υπογεννητικότητας. ο ρόλος των πολύτεκνων οικογενειών αποτελεί εθνική προσφορά. Με την επιλογή σας να φέρνετε στον κόσμο και να μεγαλώνετε πολλά παιδιά αποτελείτε το κύτταρο ανανέωσης της κοινωνίας μας και συμβάλετε καθοριστικά στη συνοχή της. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες, η Πολιτεία οφείλει να σας δείξει και θα σας δείξει στην πράξη αποτελεσματική μέριμνα.
    Η νέα κυβέρνηση δε θα αρκεσθεί σε αποσπασματικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν.
    Σας διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειες σας για συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής της πολύτεκνης οικογένειας με βρίσκουν στο πλευρό σας, αρωγό και συμπαραστάτη.

    Γιώργος Α. Παπανδρέου
    =============================================================
    Κύριε Υπουργέ, μεταξύ του μηνύματος του Πρωθυπουργού και όσα εμφανίζονται από το Υπουργείο σας ,υπάρχει …αρνητική απόκλιση!

    Αν όμως, τα όσα αναγράφονται στον τύπο και μεταδίδονται από τις TV ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης (Υπουργείο Εσωτερικών) για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ είναι η κατάργηση των Ν.2527/1997 (άρθρο 1 παρ.10 και 1481/1984 (άρθρο 44) που θεσπίζουν 20% και 10% που αφορούν στους πολύτεκνους στο δημόσιο και στις Αστυνομικές σχολές αντίστοιχα, τότε έχουμε επιδρομή σε βάρος των πολυτέκνων από την νυν Κυβέρνηση σε όσα θέσπισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τους νόμους που αναφέρθηκαν!
    Κύριε Υπουργέ, όσα θέσπισαν οι κυβερνήσεις για τις πολύτεκνες οικογένειες και γενικότερα για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος εντάσσονται στο πλαίσιο της Συνταγματικής διάταξης του άρθρου 21 παρ.2 που ορίζει ότι:<>.
    Το ανωτέρω άρθρο επιβάλλει στο νομοθέτη τη λήψη των αναγκαίων μέτρων υπέρ των πολυτέκνων. Μέτρα κατά των πολυτέκνων η θέση τους σε ήσσονα μοίρα δεν είναι συνταγματικά ανεκτή. Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί (ΣτΕ 2773/91 , 2781/91 , 4062-4070/90).Έτσι αποφαίνονται τα δικαστήρια της χώρας μας.
    Και ακόμα οι διατάξεις που αφορούν στους πολύτεκνους λόγω δημοσίου συμφέροντος ,είναι επικρατέστερες των γενικών έστω και μεταγενεστέρων διατάξεων (ΣτΕ 891/85 , 906/86).

    Η δικαιοσύνη βάζει φραγμούς στο κοινό νομοθέτη όταν αυτός καταργεί συνταγματικά δικαιώματα, όπως αυτά των πολυτέκνων. Όμως είναι λάθος να βρίσκουν οι πολύτεκνοι το δίκαιο τους προσφεύγοντας στα δικαστήρια…..
    Κύριε Υπουργέ, <>. Η δημογραφική κατάρρευση της χώρας επιβάλλει τη λήψη ουσιαστικών πρόσθετων μέτρων και όχι συρρίκνωση των λίγων που υπάρχουν! Όταν δε τα μέτρα δεν έχουν κανένα κόστος όπως είναι αυτό που φαίνεται ότι θέλετε να καταργήσετε, ενώ δεν προσθέτουν αφαιρούν ,διότι αποτελούν δημογραφικό κίνητρο και κτυπούν την ανεργία των πολυτέκνων.
    Αυτό που η προηγούμενη κυβέρνηση τέλος του 2005 επιχείρησε και τελικά υποχώρησε, μη το κάνετε εσείς!
    Η παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, πιστεύομαι θα είναι άμεση και το θέμα θα λήξει εδώ. Έτσι ,δε θα πληγεί η τάξη των πολυτέκνων από μια κυβέρνηση που εμφανίζεται υπέρμαχος των μη εχόντων και κατεχόντων και σκόρπισε την ελπίδα μιας άλλης ημέρας!

    Χαράλ. Γρ. Κοντός
    Γενικός Σύμβουλος ΑΣΠΕ
    Τσαριτσάνη – Ελασσόνα
    2493080119

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:26 | sfs

    σωστη η καταργηση της μοριοδοτησης (παρολο που δεν με συμφερει)
    αλλα απο την αλλη θα επρεπε η γνωση χρησης Η/Υ να μη χρειαζεται αποδειξη σε εν ενεργεία δημοσιους υπαλληλους οι οποίοι λαμβάνουν άδεια χρήσης υ/η.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:23 | Βαγγέλης

    Αν και οι περισσότεροι που σχολιάζουν, φαίνεται ότι είναι ΠΕ, έχουν βγει εκτός θέματος (μάλλον χρειάζονται καινούριο τεστ δεξιοτήτων). Σχολιάζουν γενικώς τις διατάξεις και δεν αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο. Η μοριοδότηση των μεταπτυχιακών, αναφέρεται σε άλλο άρθρο και όχι στο παρόν.

    Τώρα, για να είμαστε ουσιαστικοί, αυτό το άρθρο δεν είχε καν λόγο ύπαρξης, αφού η 50% επιπλέον μοριοδότηση ίσχυε μέχρι 31/12/2009, οπότε πολύ κακό για το τίποτε… Πάμε παρακάτω.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:46 | Νίκος

    Αφού εξισώνεται (ορθώς) η προυπηρεσία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα πρότεινα να εξισωθούν και οι αμοιβές δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εναλλακτικά και προκειμένου να μην ταλαιπωρούμαστε με «αντικειμενικά» και/ή αντικειμενικά κριτήρια θα πρότεινα την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί είναι η μονιμότητα η αιτία που ολόκληρες γενιές ελλήνων έχουν μοναδικό προσανατολισμό τον δημόσιο τομέα. Άντε να ξαναζωντανέψει η πλατεία Κλαυθμώνος. Η εκπαίδευση είναι ταξική. Αυτό σημαίνει ότι τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά τα αποκτούν αυτοί που έχουν την οικονομική άνεση να σπουδάζουν και δεν είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν για να ζήσουν. Τα πτυχία τα παίρνουν κατά βάση τα παιδιά της μεσαίας τάξης τα οποία συναγωνίζονται μεταξύ τους με συσώρευση τίτλων σπουδών για μια θέση στο δημόσιο καθώς το σύστημα της οικονομίας της αγοράς είναι εντελώς ανίκανο να δημιουργήσει επαρκείς και αξιοπρεπείς θέσεις απασχόλησης για όλους. Τα παιδιά της ελίτ δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Το τι θα γίνει με τα παιδιά της εργατικής τάξης είναι ένα ζήτημα που βέβαια ούτε θέλει ούτε μπορεί να λύσει το παρών νομοσχέδιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:41 | ΠΑΡΗΣΙΑ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ.ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΗΤΑΝ ΑΧΡΗΣΤΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΕΥΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΡΡΗΣΟΝΤΑΝ ΤΟ 40% ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ,ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ Ή ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΛΗΘΦΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.