Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:43 | Greek Rider

    Ευτυχώς που καταργείται αυτή η άδικη μοριοδότηση. Και μην ξεχνάμε ότι αυτή η μοριοδότηση δεν ευνοούσε κάποιους έναντι όσων είχαν προσόντα αλλά και έναντι αυτών που περίμεναν να πάρουν μια θέση με μόνα προσόντα τα λιγοστά μόρια της ανεργίας ή ένα απλό πτυχίο και έβλεπαν συνεχώς τους «ξεχωριστούς» του 50% να είναι πάντοτε πρώτοι…. Αυτούς κυρίως έβγαζαν από τη μέση οι stagers. Και αυτό ήταν μεγάλη αδικία.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:30 | Λάζαρος

    Χωρις να διαφωνώ στο ότι θα πρέπει επιτέλους να μπεί σειρά στο σύστημα προσλήψεων, εκτιμώ ότι η κατάργηση της μοριοδότησης της εμπειρίας σε υπηρεσίες που είναι καθαρά τεχνικές (πχ ΔΕΥΑ), ο προσλαμβανόμενος έχοντας εμπειρία στην πλάτη του βοηθάει το σύστημα λειτουργίας της επιχείρησης πολύπλευρα.


    Aπάντηση / Διευκρινήση

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:16 | ΑΝΤΥΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις διατάξεις των άρθρων του Νόμου. θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη ταχύτερης διεκπαιρέωσης των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, ιδιαίτερα για κάλυψη θέσεων Νοσοκομείων και άλλων οργανισμών που χρήζουν άμεσης αντικατάστασης των κενούμενων θέσεων

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:15 | lia

    Με τους εκπαιδευτικούς τι θα γίνει; Αυτοί που καλύπτουν ή θα καλύψουν το 24μηνο με επιτυχία στον ΑΣΕΠ;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:35 | Νατάσα Ράγιου

    Όχι στη μοριοδότηση
    — των Stage,
    — των συμβάσεων έργου
    — του στρατού σε ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο στρατό (πχ. γεωπόνοι, αρχαιολόγοι)
    — τη μοριοδότηση με βεβαίωση από πανεπιστήμια εξωτερικού
    — των ξεπουλημένων δημάρχων

    Μόνο οι συμβάσεις χρόνου που πραγματοποιήθηκαν με κριτήρια ΑΣΕΠ να μοριοδοτούνται!
    Το ΑΣΕΠ δεν είναι πια ανεξάρτητο, να αναμορφωθεί! Να τιμωρηθούν οι υπάλληλοι που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:44 | καμπουρη

    Σωστη η μη μοριοδοτηση των stage, φιατι ομως οταν καπιο παιδι πολυτεκνης οικογενειας που ειχε ισοβια την πολιτεκνια(πριν το 1979) και πεθανουν και οι 2 γονεις, ο ενας στα 44 και ο αλλος στα 55 να μη διατηρουν την πολυτεκνια και να χανουν τα μορια πολυτεκνων τα παιδια? Δεν ειναι αδικο? Η τιμωρουνται επειδη εχασαν και τους 2 γονεις? Περιμενω απαντηηση.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:00 | apostolos

    Όλα αυτά είναι δεκτά όσο αφορά στην αξιοκρατία η οποία είναι πρώτα ζητούμενη από εμάς τους συμβασιούχους. Έχετε σκεφτεί όμως ότι ένα σύστημα αξιοκρατικών προσλήψεων πρέπει να λαμβάνει πολλές παραμέτρους υπ’όψιν για να είναι και ηθικά σωστό. Είμαι συμβασιούχος γεωπόνος στο δημόσιο τα τελευταία 10 χρόνια με 78 μήνες προυπηρεσίας με άρθρο 21. Δεν διορίστικα με το διάταγμα Παυλόπουλου γιατί είχα ένα κενό διάστημα 3 μηνών και 9 ημερών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσω και εγώ θύμα της απίστευτης διάταξης για το 24μηνο και πλέον να μην μπορώ να εργαστώ ούτε για ένα οχτάμηνο. Είναι σαφές ότι αν δεν καταργηθεί αυτή η γελοία και αντισυνταγματική διάταξη κανένα βήμα προς τα μπρος δεν θα έχει γίνει. Όσο αφορά στις μόνιμες θέσεις πολλοί διαμαρτύρονται για την μη αθροιστική προσμέτρηση των μεταπτυχιακών. Απλά αναλογιστείτε ποιοί έχουν την δυνατότητα να κάνουν δύο μάστερ ή δύο διδακτορικά. Επίσης αναλογιστείτε ότι υπάρχουν αδιόριστοι με πτυχία πριν το 2000 τότε που τα μεταπτυχιακά ήταν ελάχιστα και μόνο όσοι είχαν βλέψεις ακαδημαϊκής καριέρας συνέχιζαν. Πραγματικά λυπάμαι που η γενική κατεύθυνση του νομοσχεδίου είναι αρνητική για παλιούς συμβασιούχους που είναι όμηροι μιας κατάστασης για πάνω από 10 χρόνια και οι οποίοι για να συμπληρώσουν την προϋπηρεσία τους <> την Ελλάδα με μια βαλίτσα μακριά από την οικογένειά τους καθ’ότι είμαι πατέρας δύο ανήλικων τέκνων.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:13 | Αναστασιος Κουης

    Ολοι ξαφνικα βγηκατε και χαρακτηριζετε ως αδικη την προσαυξηση, που εισασταν τοσο καιρο οταν επι χρονια παιδια δουλευαν χωρις ενσημα και χωρις βασικο μισθο? τοτε δεν σας φαινοταν αδικο αυτο..γιατι λεγατε..ε ενταξει θα παρουν 76 μορια σε 2 χρονια και γελουσατε μαζι μας. οταν πηγαινατε στο ΙΚΑ και σε καθε αλλο φορεα και σας εξυπηρετουσαν παιδια απο stage για 400 ευρω και φευγατε χωρις να χρονοτριβειτε εισασταν με το χαμογελο στα χειλη.τωρα ξαφνικα αυτα τα παιδια γινανε βισματα , εχουν μπαρμπα στη κορωνη..ειναι πορτοφολαδες.

    εμενα προσωπικα οι φιλοι μου με κοροιδευαν που δουλευα ανασφαλιστος για 400 ευρω και μου ελεγαν οτι δεν θα το εκαναν σε καμια περιπτωση και δικαιωμα τους. και εγω ντρεπομουνα , ενιωθα οτι προσβαλλω τον εαυτο μου και την αξιοπρεπεια μου αλλα ελεγα..λιγη υπομονη ακομα..και θα παρω αυτα 70+ μορια στα 2 χρονια.

    ο καθενας θα μπορουσε να παει και να δουλεψει ετσι αλλα πολυ λιγοι αντεχουν να μπουν σε αυτη τη διαδικασια. τωρα ομως που περασαν αυτα τα χρονια και ειναι να παρουμε αυτα τα λιγα μορια , τωρα ξαφνικα αντιδρατε ολοι και το βλεπετε αδικο. αυτος ειναι ο Ελληνας ομως , κοιταει μονο τον εαυτο του τη στιγμη που πρεπει..

    στο κατω κατω υπηρχε νομος που το προεβλεπε αυτο και τοτε κανεις δεν αντιδρουσε ουτε απο τον ΑΣΕΠ που ολως τυχαιως οταν αλλαξε η κυβερνηση διαμαρτυρεται , ουτε απο πουθενα.

    τελικα ας μας πει ο Κος Παγκαλος..ειμαστε θυματα η πορτοφολαδες..γιατι εγω πιστευω οτι ειμαστε θυματα πορτοφολαδων.

    το Πασοκ το 2005 προσπαθησε και πιεσε την Ν.Δ να μονιμοποιησει τα παιδια των stage γιατι καλυπταν παγιες αναγκες..τωρα ξαφνικα δεν καλυπτουν? τωρα ξαφνικα δεν ειναι σημαντικο να εχεις προυπηρεσια συγκεκριμενη με το αντικειμενο της προκηρυξης?

    γιατι δεν μας ειπε το Πασοκ οτι οταν βγει κυβερνηση θα καταργησει τα μορια να μην δουλευουμε και εμεις τοσα χρονια σε καθεστως δουλειας?

    γιατι ολοι οι εργατολογοι ειναι μαζι μας αλλα η κυβερνηση μας παραπεμπει στα δικαστηρια για να βρουμε το δικιο μας?

    οταν εγω ημουνα φανταρος για 2 χρονια αλλοι σπουδαζαν στο εξωτερικο με τα λεφτα των γονιων τους και τωρα θα πανε φανταροι για 9 μηνες ισως και λιγοτερο?τι γινεται με αυτα τα χρονια που χασαμε τοτε σαν φανταροι εμεις που τρεχαμε στα 19 μας?

    πολλα αναπαντητα ερωτηματα και πολλα περιεργα «γιατι»

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:38 | aris

    Γιατί δεν παρεμβαίνει ο εισαγγελέας να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που εκμεταλεύτηκαν τα παιδιά του stage προς ιδίον όφελος .
    Ο Κύριος Βερναδάκης δίοριζε τα παιδιά για να βοηθήσει αυτά; για να βοηθήσει τις υπηρεσίες; η για να επωφεληθεί ο ίδιος με την ψήφο τους;
    Μάλλον το τελευταίο, ε αυτό δεν είναι αδίκημα; Πότε τέλος πάντων θα τιμωρηθούν αυτοί που παρανομούν σ΄αυτή τη χώρα.
    Θεωρώ ότι το νέο σχέδιο για τις προσλήψεις επαναφέρει την διαφάνεια και την αξιοκρατία, επιβραβεύει την προσπάθεια των νέων και βάζει τέλος στο ρουσφέτι.
    Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
    Μην κάνετε πίσω, μη κάνετε εκπτώσεις.
    Με εκτίμηση
    Αρης Βλασσόπουλος

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:25 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ
    ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΑ
    ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΛΥΨΙΜΑΤΙΕΣ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ.ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
    ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ ΤΟ ΑΣΕΠ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:47 | ζουρουφιδης

    υπάρχουν συμβάσιουχοιαρχαιολόγοι που προσλήφθηκαν πριν το 2001 και την αλλαγή του συντάγματος. που δε μονιμοποιήθηκαν με το διαταγμα Παυλόπουλου για μια δυο πέντε μερες περισσότερες διακοπής. που είναι στα δικαστήρια πληρώνοντας τους -οπουλους και τις τσίπρες. ενω συναδελφοί τους περιελήφθησαν στις ρυθμίσεις γιατί κάθισαν του Ζαχόπουλου. που όταν τους προσέλαβαν για να γινει η εγνατία δεν τους ζήτησαν προφίσενσι και διδακτορικά, μονο 5 χρόνια εμπειρίας; τα υπολοιπα δε μετράνε. πάλι οι αδύναμοι του συστήματος θα κλαινε την ψήφο τους;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:17 | Αθανάσιος

    Να καταργηθεί η προσαύξηση, αλλά με διάκριση. Η κατάργηση δε μπορεί να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Συμφέρει για παράδειγμα να πάρεις κάποιον χωρίς εμπειρία στην πυροσβεστική; Αν τον πάρεις για 1 με 2 χρόνια θα σου είναι άχρηστος. Το ίδιο πιστεύω πως ισχύει και για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ. Αν είναι για ειδικότητες όπως π.χ. ταμίες, υπάλληλοι καθαριότητας, δικηγόροι, ψυχολόγοι, κλπ, εκεί μάλιστα. Η προϋπηρεσία τους δεν παίζει ρόλο αν είναι στο δημόσιο ή όχι.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:58 | ΜΟΥΡΑ ΟΥΡΑΝΙΑ

    θεωρω αδικο να καταργηθει η προσαυξηση του 50% σε οσουσ εχουν εργασθει στη προκηρυσσομενη θεση του φορεα στην οποια εχουν εργασθει απο το 1999 με ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.Το Π.Δ. του Παυλοπουλου μασ αφησε εκτοσ γιατι το μεσοδιάστημα των συμβασεων ηταν μεγαλύτερο των 4 μηνων, ενω στην πραγματικοτητα δεν σταματουσαμε να εργαζομαστε αμοιβομενοι με μαυρα χρηματα στουσ ΟΤΑ,μια και καλυπταμε ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και ο ΧΥΤΑ του Δήμου θα εκλεινε με την απουσια μασ.
    Σασ παρακαλω να εξετασετε την ιδιαιτερη περιπτωσή μου μια και δεν κατεχω αυτη τη θεση παρα μονο μετα απο ελεγχο του ΑΣΕΠ, για καθε συμβαση που έχω κάνει.
    Επισησ, παρακαλω να εξετασετε τα κυρια και επικουρικα προσοντα που προβλεπονται για τουσ χειριστεσ μηχανοδηγουσ σε διαγωνισμουσ προσληψησ. Συγκεκριμενα,ποιεσ περισσοτερεσ γνωσεισ εχει ο αποφοιτοσ οποιουδηποτε λυκειου απο τον αποφοιτο ΥΕ, εφοσον και οι δύο κατεχουν αδεια ασκησησ επαγγελματοσ εκδοθεισα βασει εμπειριασ και οχι κατοπιν φοιτησησ σε σχολη(εφοσον δεν υπαρχει αντιστοιχη).
    Σασ συγχαίρω για τη δημοκρατικη απόφαση σασ για δημόσια διαβούλευση και εναποθετω τισ ελπιδεσ μου για μια καινουρια ΕΛΛΑΔΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:57 | xardalias panagioths

    Θεωρω ως μεγαλη αδικια την μη μοριοδοτηση των συμβ\χων ειδικοτερα των συμβ\χων πυροσβεστων.Ειμαι οργανωμενο μελος του πασοκ εδω και χρονια και δεν πιστευω οτι το κομμα θα εφαρμωση τετοια πολιτικη εναντιων τους.Ειμουν ειμαι και θα ειμαι ΠΑΣΟΚ και πιστευω τα λεγομενα του προεδρου Γ.Παπανδρεου .Εκφραζω την αλλυλεγγυη και την συμπαρασταση μου σε ολους τους συμβασιουχους

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:47 | Nely

    Επιτέλους !!! Με αυτές σας τις πράξεις όπως αυτό το νομοσχέδιο μας κάνετε τουλάχιστον να ελπίζουμε ότι θα πάψει να επικρατεί το παράλογο. Συνεχίστε αυτό που τόσο όμορφα ξεκινήσατε και όλος ο λαός θα είναι μαζί σας

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:12 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ.

    θα
    ηθελα κ εγώ να εκφράσω τη γνώμη μου για το συγκεκριμένο νόμο.Πολύ σωστα καταργήται η μοριοδότηση λόγω εμπειρίας κ stage.
    Κύριε υπουργέ αν θέλετε να πετύχεται ως ΥΠΟΥΡΓΟΣ για το καλό της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΜΟΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ Κ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ.ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΌΜΕΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ.Οπως διεπιστώσατε έχουμε 1000000 δημοσίους υπαλλήλους.Οδηγούμαστε ως χώρα σε οικονομικη καταστροφή.ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Τώρα που έχετε δύναμη κανετε αυτό το μεγάλο ΑΛΜΑ.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΣΗ Μόρφωση μεταπτυχιακά διδακτορικά να αγωνίζοντε να κάθοντε σε ένα γραφείο να χτυπουν σφραγίδες σε ενα χαρτί.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΕΙΑ.ΤΟ Πρόβλημα είναι και κοινωνικό.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:02 | Παπαδόπουλος Π

    Πιστεύω πως η κατάργηση της επιπλέον μοριοδότησης της εμπειρίας που αποκτήθηκε στο δημόσιο τομέα (50%)είναι απολύτως σωστή. Για ποιο λόγο η προϋπηρεσία στο δημόσιο να υπολογίζεται περισσότερο από τον ιδιωτικό;
    Όπως σωστό είναι και οι θέσεις να μοιράζονται σε κάθε προκήρυξη ισάξια σε αυτές με εμπειρία και σε αυτές χωρίς εμπειρία.

    Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω και θα πρέπει ενδεχομένως να εξεταστεί είναι η ισότητα των πτυχίων και των απολυτήριων των λυκείων. Για παράδειγμα για ποιο λόγο το πτυχίο ΤΕΕ Β’ κύκλου οποιασδήποτε ειδικότητας, ακόμη και μηχανολογίας, γίνεται αποδεκτό για θέσεις ΔΕ Διοικητικού και δεν γίνεται αποδεκτό το πτυχίο του ΤΕΛ επίσης ειδικότητας μηχανολογίας στις αντίστοιχες θέσεις; Από την στιγμή που και τα δύο πτυχία είναι ισότιμα και ισάξια;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:41 | kostas

    Εαν είναι να καταργηθεί η προσαύξηση τότε γιατί τρέχουμε σε όλη την ελλάδα για να να δουλέψουμε στον ΕΛΓΑ ή σε άλλη γεωργική υπηρεσία όταν μας έχει ανάγκη; Καλύτερα να κάθομαι στο σπίτι μου, με την οικογένοιά μου, χωρίς ενοίκια και πολλά έξοδα διατροφής και να βρώ μια ιδιωτική δουλειά, από τις χειρότερες που υπάρχουν, για να βγάζω τα προς το ζην.Ξεσπιτώθηκα από την Βόρεια Ελλάδα να πάω στην Κρήτη ως συμβασιούχος γεωπόνος, όμηρος του ΠΔ 164 Παυλόπουλου, για να μπορώ να έχω τουλάχιστον αυτήν την προσαύξηση και τελικά ποιό το νόημα; Τυχεροί όσοι αρνήθηκαν να πάνε και συνέχισαν την ζωή τους στο τόπο κατοικίας τους.Δεν φτάνει που μου «επιτρέπουν» να δουλέψω 24 μήνες της ζωής μου, αλλά λένε τέρμα και η μοριοδότηση. Όταν εξαντλήσω όλους τους φορείς εργασίας, που είναι λίγοι, τι θα γίνει μετά;ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΔ164.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:52 | ΕΙΡΗΝΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΑΚΗ

    Άρθρο 2: Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας ;

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη , πιστεύω ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις ειναι καλύτερα να έχουμε έναν έμπειρο εργαζόμενο με πολλή και καθημερινή <> στα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίζει και να διεκπεραιώνει καθημερινά , ιδιαίτερα σε ότι έχει να κ’άνει με την καθημερινή του επαφή με τους πολίτες και την άμεση άλλα και σωστή επίλυση των αποριών τους. Αυτό ειναι πιο εμφανές ,αν θέλετε, στο δικό μου τομέα (είμαι αρχιτέκτονας μηχανικός σε ένα Δήμο στην Κρήτη) . Σκεφτείτε να προσληφθεί λοιπόν κάποιος <> μηχανικός σε εναν μικρό Δήμο της περιφέρειας να κριθεί απο την πρ’ωτη ημέρα να εκπονήσει μελέτες δημοσίων έργων , να επιβλέψει τα έργα αυτά και συγχρόνως να συζητάει με τον εκάστοτε Δήμαρχο – Δημοτικό Συμβούλιο τα έργα που πρέπει να προταθούν για ένταξη σε καποιο χρηματοδοούμενο ΕυρωπαΊκο Πρόγραμμα τύπου ΘΗΣΕΑΣ κτλ. Τί λέτε θα τα καταφέρει;;;;
    Γιαυτό το λόγο να προβλεφθεί καποιο κριτήριο προσ΄λήψεων στο δημόσιο , το οποίο να διαφοροποιεί τους έχοντες εμπειρία από εκείνους που δεν έχουν. Όπως γινεται εξάλλου με τα πτυχία , τα διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά.

    Με μεγάλη τιμή
    Ε. Ζαχαριαδάκη

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:22 | Μαρία

    Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της προσαύξησης λόγω εμπειρίας!!Οι συνθήκες εργασίας στο δημόσιο τομέα δε συγκρίνονται με αυτές του ιδιωτικού(ωράριο,αμοιβή,επιδόματα,ασφάλιση,ιδιοκτήτες-εργοδότες!!!!!)Μήπως τελικά Θα ήταν δικαιότερο η προσαύξηση να δίνεται στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα?????????????

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:54 | Ιορδάνης

    Φίλε Ζαχαρία,με κάλυψες πλήρως και χάρηκα πού έστω και ένας εδώ,αξίζει ακόμα,να αποκαλείται λογικός.Η μοριοδότηση είναι η μικρότερη μορφή παραδοχής της αλήθειας,ότι δηλαδή ο έμπειρος είναι και πιό ικανός από οποιονδήποτε άλλο γιά την όποια εργασία.Αναλογίστηκε πραγματικά,κανείς το κόστος σε χρόνο καί χρήμα γιά την διεξαγωγή των διαγωνισμών,την εκπαίδευση των επιτυχόντων εντός των υπηρεσιών και τι αυτά συνεπάγονται γιά την ποιότητα των υπηρεσιών που αυτές παρέχουν;
    Το δίκαιο πού τόσο εναγωνίως εδώ αναζητείται,είναι δηλαδή να τρέχει γιά τα ένσημά σας,κάποιος ο οποίος έχει ο ίδιος να «κολλήσει» ένσημο εώς και 5-6 έτη;Ένα μήνα να καθυστερήσει η συνταξιοδότηση κάποιου και αγανακτεί.Οι συντάξεις των «ανασφάλιστων-βυσμάτων;;;» stagiers που πήγανε πίσω 5-6 έτη δεν θα έπρεπε να μας απασχολήσουν έστω και λίγο,εμάς τους τόσο δίκαιους;
    Ακόμα και κόμμα να διόρισε τους stagiers,είναι κανείς σίγουρος πως ακόμα και η γνώμες εδώ μέσα διατυπώνονται μονάχα,από «αθώους κομματικά» πολίτες;
    Συνέλθετε διότι οι δείκτες της εγκληματικότητας κάθε άλλο παρά θα διορθωθούν,με το να πετάμε στο δρόμο κατά χιλιάδες τους ήδη αδικημένους,πραγματικά εργαζόμενους και μαζί τις ανάγκες αυτών,γιά να κλείνει η Βουλή κατά εξάμηνα και όλοι οι Βουλευτές να εξακολουθούν να παίρνουν ακόμη και για το διάστημα αυτό,τα «ψιχουλάκια» τους.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:42 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:42 | Stavros

    Πολύ σωστή απόφαση η κατάργηση της προσαύξησης…
    Κάποιος ας μας εξηγήσει την λογική του να μοριοδοτείται κάποιος ο οποίος δουλεύει στον Δημόσιο ή ευρύτερο Δημόσιο τομέα, έναντι αυτού που ιδιωτεύει…

  • ΓΙΑ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΑΣΤου Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στις 22/9/2009 (debate):

    «Δεν αρκεί μόνο για τα δάση που χάσαμε ζωές και περιουσίες. Δεν αρκεί να χτυπάμε το χέρι στο έδρανο και να λέμε θα πάρουμε αποφάσεις, θα προχωρήσουμε κ.λ.π. Χρειάζεται να φτιάξουμε υπηρεσίες πυροσβεστών, να τους στηρίξουμε, να στηρίξουμε με αρκετό και ικανό δυναμικό, ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ που πολλά χρόνια έμειναν εποχικοί, να βοηθήσουμε στις ζώνες πυρόσβεσης, να βοηθήσουμε τους εθελοντές, να βοηθήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση στην προστασία των δασών. Αυτό είναι που χρειάζεται για να προστατέψουμε αυτή την περιουσία την ανεκτίμητη για την Χώρα μας».

  • http://www.pospid.gr/node/75 ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ
    Του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στις 22/9/2009 (debate):

    «Δεν αρκεί μόνο για τα δάση που χάσαμε ζωές και περιουσίες. Δεν αρκεί να χτυπάμε το χέρι στο έδρανο και να λέμε θα πάρουμε αποφάσεις, θα προχωρήσουμε κ.λ.π. Χρειάζεται να φτιάξουμε υπηρεσίες πυροσβεστών, να τους στηρίξουμε, να στηρίξουμε με αρκετό και ικανό δυναμικό, ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ που πολλά χρόνια έμειναν εποχικοί, να βοηθήσουμε στις ζώνες πυρόσβεσης, να βοηθήσουμε τους εθελοντές, να βοηθήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση στην προστασία των δασών. Αυτό είναι που χρειάζεται για να προστατέψουμε αυτή την περιουσία την ανεκτίμητη για την Χώρα μας».

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:08 | geoponos gpa

    ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΑΔΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΟΣΩΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΑΝΤΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ????????????????…ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΝΑΙ, ΟΧΙ ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:02 | ΜΑΚΗΣ

    H ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΣ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΦΤΥΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΙΣ 1 ΚΑΙ 2 ΜΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΟΙΟΙ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:10 | maria

    ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ,ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ – ΠΧ ΕΡΓΟΥ – ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ,ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΒΑΡΑ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ.ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΡΤΕΣ. ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ.ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ:ΜΕΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΠΧ ΟΑΕΕ- ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ – 2 ΕΤΗ- Η ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3-5 ΕΤΗ – ΘΕΔΛΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ.ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ή ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ;ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:46 | Σταύρος

    Και κάτι επιπλέον. Όλο αυτό το σκηνικό με τον δήθεν έλεγχο όλων των θέσεων από το ΑΣΕΠ μου μυρίζει ως πρελούδιο για πράσινη επέλαση στο κράτος. Όταν θα αρχίσουν να κενώνονται χιλιάδες απαραίτητες θέσεις κάθε μήνα, λόγω λήξης συμβάσεων, τότε θα συνειδητοποιήσουν αίφνης ότι το ΑΣΕΠ θα αδυνατεί να προκηρύσσει κάθε τόσο τόσες θέσεις, να ελέγχει τις δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις που θα υποβάλλονται κάθε φορά και να ανακοινώνει έγκαιρα αποτελέσματα (συν τις ενστάσεις). Τότε θα πουν ότι για τις ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους θα συνεχιστεί η υπογραφή συμβάσεων εκτός ΑΣΕΠ μέχρι το τελευταίο να βρει το ρυθμό του. Και φυσικά οι καινούργιοι συμβασιούχοι θα είναι όλοι εκλεκτοί, αρεστοί και ημέτεροι. Να ξέρουν πάντως ότι τους έχουμε πάρει χαμπάρι από τώρα. Το γρούνι πρόβατο δε γένιτι, κι αν γένι, «γούτς» θα κάνι.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:45 | Αναστασία Συμεωνίδου

    Καλησπέρα

    Θεωρώ πολλή σωστή την απόφαση να γίνουν αλλαγές και να ληφθούν μέτρα για μία πιο δίκαιη και αξιοκρατική πρόσληψη στο δημόσιο

    Όμως και το ΑΣΕΠ πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργεί πιο γρήγορα , ώστε τα αποτελέσματα να βγαίνουν σύντομα εντός μερικών μηνών και όχι μετά από 1ως 2χρόνια , ο κόσμος που κάνει αιτήσεις έχει ανάγκη από δουλειά και δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει με τα χρόνια τους βολεμένους υπαλλήλους του ΑΣΕΠ να ελέγξουν τις αιτήσεις με το πάσο τους !!!

    Επίσης θέλω να ρωτήσω αν οι προσλήψεις στα ΚΕΠ θα συνεχίσουν να είναι φωτογραφικές ή αν επιτέλους κι εκεί θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και οι λοιποί «μη προνομιούχοι» ????

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:06 | Ειρήνη Θ.

    Διαβάζοντας τα σχόλια κάποιων συμπολιτών συμβασιούχων, stagers κτλ. που ισχυρίζονται ότι με το νέο νόμο θα απολύθούν, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο είναι τόσο σίγουροι, αφού θα μπορούν να λάβουν μέρος αξιοκρατικά στους διαγωνισμούς στο μέλλον και να τους δοθεί η ευκαιρία να απεγκλωβιστούν από την ομηρία που υφίστανται, περνώντας αξιοκρατικά σε μια μόνιμη θέση. Μήπως γιατί ξέρουν κατά βάθος ότι δεν έχουν όλα εκείνα τα απαραίτητα προσόντα για να διεκδικήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις; Όποιος αξίζει, κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να φοβάται. Σκεφτείτε άλλωστε τα παιδιά που δουλεύουν με stage μεν αλλά στον ιδιωτικό τομέα δε. Αυτά τα παιδιά δεν βρίσκονται στο ίδιο χάλια εργασιακό καθεστώς; Γιατί δεν πρέπει να διαγωνισθούν με ακριβώς τους ίδιους όρους;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:34 | Σταύρος

    Η κατάργηση της προσαύξησης λόγω προϋπηρεσίας είναι μέγιστη αδικία. Όταν στον ιδιωτικό τομέα ζητάς δουλειά ως πωλητής, αποτελεί προσόν το να έχεις ξαναδουλέψει ως πωλητής. Γιατί πρέπει να ισχύει διαφορετικά για το δημόσιο; Γιατί ένας έμπειρος συμβασιούχος ΚΕΠ με δουλειά 6, 7, 8 χρόνων στη θέση του πρέπει σώνει και καλά να αντικατασταθεί από κάποιον τύπο που έχει διδακτορικό, αλλά μηδέν εμπειρία; Σε τι ακριβώς θα τον βοηθήσει το διδακτορικό; Να βάζει τις σφραγίδες όρθια; Εξάλλου είναι γνωστό ότι ΜΟΝΟ τα παιδιά οικογενειών που έχουν τα χρήματα, για να καλύψουν τα έξοδα επιπλέον ετών σπουδών, ευνοούνται από την υπερβολική μοριοδότηση επιπλέον τίτλων. Άλλη μια κοινωνική αδικία σε βάρος των φτωχώτερων τάξεων, προϊόν προφανώς ακραίας σοσιαλιστικής ευαισθησίας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:00 | Τάκης Ναιγής

    Οχι στι συνεχή αλλαγή των κριτηρίων πρόσληψης χωρίς πρόβλεψη για τους παλαιούς. Μόνο οι συμβάσεις χρόνου πρεπει να δικαιούνται μοριοδότησης.
    Μόνο αυτοί δούλευαν με κριτήρια ΑΣΕΠ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:56 | panagiota

    Επιτέλους τέλος σε αυτό το άδικο μέτρο το οποίο έδινε πρόσβαση στη μονιμοποίηση των stage και των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:27 | Γιάννης μπιτσικας

    Οχι στι ψευτικη μοριοδότιση απο την στρατιωτική θιτεια για ειδικότητεσ που δεν υπάρχουν στο στρατο (πχ γεωπόνων).. Η αγκαρία δεν είναι προυπηρεσία

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:38 | Γεωργιος Παπανικολαου

    Οι συμβασιούχοι που απέκτισαν προυπερεσία με κριτήρια ΑΣΕΠ(συμβάσεις χρόνου) δεν μπορεί να εξισόνοντε με τους συμβασιούχους της ρεμούλας και του μέσου (stage και έργου). Μοριοδότιση μόνο στις συμβάσεις χρόνου

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:27 | Βάνα

    Ο περιορισμός που έθετε ο Νόμος Παυλόπουλου, να έχουμε δικαίωμα εργασίας μόνο για 24 μήνες σε ένα δημόσιο φορέα Καταργείται;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:47 | ΛΕΤΤΑ

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ & ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 1998 ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ (ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΡΑΚΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:56 | Βάνα

    Το εικοσιτετράμηνο καταργήθηκε;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:24 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥ.

    Η κατάργηση της προσαύξησης των μορίων του δημοσίου είναι πολύ θετική και αξιοκρατική αφού δεν μπορούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επίσης είναι ένα σοβαρό βήμα στο να εξαλειφθεί γρηγορότερα η χρήση μη θεμιτών μέσων για την κάλυψη των θέσεων του δημοσίου, ορισμένου χρόνου, αφού πια θα δίνουν τα ίδια μόρια για τους διαγωνισμούς θέσεων αορίστου χρόνου. Οπότε και η κατάργηση των STAGE είναι θετική για τους ίδιους λόγους. Αν είναι δυνατό οι όποιοι STAGERS να θέλουν και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

    Η διαφωνία μου έχει να κάνει με την μοριοδότηση των μεταπτυχιακών με τα ίδια μόρια είτε η θέση είναι συναφής με το γνωστικό αντικείμενο, είτε όχι. Δεν είναι σωστό αφού έτσι υποβιβάζεται η αξία της ειδίκευσης για τη προκηρυσσόμενη θέση. Να μην ξεχνάμε ότι το μεταπτυχιακό είναι ένα είδος εμπειρίας και για αυτό σωστά μοριοδοτείται. Κατά τη γνώμη μου ίσως να πρέπει να γίνει διαχωρισμός της μοριοδότησης των μεταπτυχιακών σύμφωνα με το εύρος των σπουδών, αφού άλλα μεταπτυχιακά είναι ενός έτους (συνήθως κάποια του εξωτερικού αμφιβόλου αντικειμένου και αξίας) και άλλα δύο ετών.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:59 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΛΗΣ

    Κύριε Υπουργέ σωστή ηπρόταση σας για κατάργηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας. Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και αυτοί που δεν του αρέσει να παρακαλάνε τους Πολιτικούς, να αισθανθούν το αίσθημα δικαίου και ότι αρχίζει να ανατέλλει ο ήλιος και για εκείνους. Δώστε βαρύτητα ακόμη μεγαλύτερη στους τίτλους Σπουδών και ανταμείψεται αυτούς που έχουν περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωης τους αναζητώντας την μόρφωση.Περισσότερα μόρια στους μεταπτυχιακούς τίτλους για την αναβάθμηση της Δημόσιας Διοίκησης

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:00 | ΖΑΧΑΡΙΑΣ

    ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΟΡΘΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ. ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ). ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΑΠΕΙΡΙΑΣ ΑΝ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΗ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΑΡΑ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ . ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 50% ΗΗ 40% ΗΗ 35% ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:46 | mixalis

    ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 5 ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΕΙΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΙΑ ΜΟΥ Η ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΕΙΝΩ ΠΑΛΙ ΠΤΥΧΕΙΑ ,ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ,ΧΑΡΤΙ ΣΤΡΑΤΟΥ.
    ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΟΠΩΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΕ ΝΑΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΗΠΥΡΕΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ??
    ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΌ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ, ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΗΜΟ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΗΜΟΔΟΗΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΕΙΟΥ,ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΕΙΟ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΟΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΗΣΤΗΜΑ,ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΒΑΖΑΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΑΘΜΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ,ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΠΕΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙΟ ΠΤΥΧΕΙΟ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:04 | GeorgeΚ

    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την κατάργηση της προσαύξησης της προϋπηρεσίας.

    Όπως αναφέρθηκε και από άλλους, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί 5 χρόνια δουλειάς στο δημόσιο είναι μεγαλύτερης αξίας από 5 χρόνια δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα (ίσα ίσα που θα έπρεπε να είναι το αντίθετο). Επιπλέον, υπήρχαν κάποιοι οργανισμοί που το καθεστώς τους ήταν περίεργο (π.χ. διαχείριση κονδυλίων πανεπιστημίων κτλ) όπου δεν ήταν ξεκάθαρο αν δικαιούνταν κάποιος ή όχι προσαύξηση και όταν ζητούσε κανείς απάντηση ο ένας πέταγε το μπαλάκι στον άλλο λέγοντας πως δεν είναι αρμόδιος (οι οργανισμοί στον ΑΣΕΠ και το ανάποδο).

    Ειδικά για την περίπτωση των Stage, θεωρώ πως είναι παράλογα τα αιτήματα των ανθρώπων αυτών γιατί όλοι ξέρουμε πως οι περισσότεροι έμπαιναν με βύσμα και πολλές φορές ανανέωναν τη σύμβαση πέραν του επιτρεπτού χρονικού ορίου. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει μόνο να ζητάμε χωρίς να σκεφτόμαστε αν αυτό είναι λογικό. Απ’ όσο ξέρω τα παιδιά που δούλευαν εκεί ήτανε ανασφάλιστοι (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος). Είναι δηλαδή λογικό να παίρνουν προϋπηρεσία και επιπλέον προσαύξηση όντας ανασφάλιστοι και εγώ να πρέπει να προσκομίσω βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα για να πάρω απλά την προϋπηρεσία. Συμφωνώ ότι το κράτος τους εκμεταλλεύτηκε και με λίγα λεφτά κάλυψε πάγιες ανάγκες. Αυτό όμως είναι ένα άλλο ζήτημα και δεν είναι δίκαιο να λυθεί εις βάρος άλλων.

    Οι άνθρωποι που δούλεψαν σε Stage θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να πάρουν τα μόρια προϋπηρεσίας (όχι προσαύξηση) και μέχρι του μέγιστου επιτρεπτού ορίου (αν δούλεψαν πέραν αυτού είναι παράνομο).

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:49 | ΠΑΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΑ «ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ» ΤΩΝ STAGE ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ «BLUE ΤΟΟΤΗ» ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:01 | Εμμ.Γ.Κ.

    Συμφωνώ.Στην περιοχή μου όλα τα stage ήταν από τα γραφεία των βουλευτών ή της οικογενείας του δημάρχου.Μεπιο τρόπο πήραν αυτές τι θέσεις με ποιά διαδικασία με ποια προσόντα κανένα ςδεν ηξερε.Ηρθαν στις υπηρεσίες μας ουρανοκατάβατοι.Παρόλα αυτά κάποιοι δούλευαν όσο ήθελαν όμως και όποτε ήθελαν.Πρόκειται για παλινόρθωση των διορισμών με μέσο της εποχής πρίν ΑΣΕΠ με έμμεσο τρόπο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:52 | Γαλανάκος Βασίλης

    Είναι λάθος κατάργηση της προσαύξησης του 50%
    Πολλοί συμβασιούχοι και ιδιαίτερα στο ΥΠΠΟ είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν με εργοδότη μόνο το Δημόσιο. Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Αρχαιολόγοι είναι επαγγέλματα άμεσα εξαρτημένα από το ΥΠΠΟ, πράγμα που δικαιολογεί και μεγάλο αριθμό συμβασιούχων σ’αυτό.
    Επομένως η προϋπηρεσία και η αποδεδειγμένη απόκτηση εμπειρίας σε συνδυασμό με τους τίτλους σπουδών διασφαλίζει την ικανότητα να αποδίδει κανείς σε ευαίσθητους τομείς για τον πολιτισμό της χώρας.
    Αυτό βέβαια όταν δίνεται σε όλους, Συντηρητές ΤΕ,ΔΕ και ΠΕ από Πανεπιστήμια του εξωτερικού η ευκαιρία να διεκδικήσουν το διορισμό τους μέσω ΑΣΕΠ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:42 | ΑΛΚΗΣ Μ.

    -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ;

    -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (STAGE-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ) ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    -ΜΟΡΙΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ(ΠΤΥΧΙΑ-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ-ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ-Η/Υ-ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ-ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ).
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ;

    -ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ(ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ).

    -ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ (Π.Χ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ).

    -ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:18 | Γαλανάκος Βασίλης

    Είναι λάθος κατάργηση της προσαύξησης του 50%
    Πολλοί συμβασιούχοι και ιδιαίτερα στο ΥΠΠΟ είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν με εργοδότη μόνο το Δημόσιο. Συντηρητές Αρχαιωτήτων και Αρχαιολόγοι είναι επαγγέλματα άμεσα εξαρτημένα από το ΥΠΠΟ, πράγμα που δικαιολογεί και μεγάλο αριθμό συμβασιούχων σ’αυτό.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:38 | christina

    Πάρα πολύ σωστή αυτή η απόφαση, δεν ήταν δίκαιο μέχρι στιγμής να υπάρχει τέτοιο σημαντικό προβάδισμα, τώρα που γίνονται ίσα τα δικαιώματα θα φανεί ποιος αξίζει να πάρει την εκάστοτε θέση!!!!