ΜΕΡΟΣ Β’ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ, ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 39 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία εκδίδεται εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, ρυθμίζονται οι όροι δημιουργίας και λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς και των επιμέρους Μητρώων αυτού, περιλαμβανομένης της Πανελλήνιας Πλατφόρμας Υιοθεσίας των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το ειδικότερο περιεχόμενο κάθε Μητρώου και τα πεδία που αυτό περιλαμβάνει, τα θέματα που αφορούν στη διαδικασία πιστοποίησης και χορήγησης κωδικού πρόσβασης στους πιστοποιημένους χρήστες και σε όσους αποκτούν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, τα θέματα μεταφοράς των δεδομένων από το υπάρχον μητρώο, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις καταχώρισης στοιχείων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με ίδια απόφαση δύνανται να προστίθενται νέα μητρώα και πεδία στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, όπως ενδεικτικά πεδίο αναφορικά με τα στοιχεία γενετικού υλικού (DNA) των ζώων συντροφιάς και να ορίζονται οι τρόποι χρήσης των στοιχείων αυτών και αξιοποίησής τους από τις αρχές και τα όργανα ελέγχου του άρθρου 3.
2. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κάθε δήμου μπορούν να εξειδικεύονται οι κατηγορίες ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων της παρ. 13 του άρθρου 4 και να ορίζονται εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για τη δωρεάν σήμανση, καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, στείρωση και εμβολιασμό των ζώων συντροφιάς (γατών και σκύλων). Επίσης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπορούν να αυξάνονται τα ποσά της περ. ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5 ή να μειώνονται ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πρώτου εδαφίου.
3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.
4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθορίζονται οι χώροι στους οποίους επιτρέπονται η εκγύμναση σκύλων και οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών, καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τους.
5. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσδιορίζονται τα ανατομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά ή τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς ζώου που δύνανται να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία και την ευζωία του θηλυκού αναπαραγωγικού ζώου συντροφιάς και των απογόνων του και καθιστούν μη επιτρεπτή την αναπαραγωγή τους.
6. Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, ύστερα από γνώμη της πενταμελούς Επιτροπής της παρ. 7 του άρθρου 7 ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες προσδιορισμού της πυκνότητας του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που αυτά επαναφέρονται και οριοθετούνται οι περιοχές στις οποίες δεν επιτρέπεται η επαναφορά τους.
7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται οι προδιαγραφές και ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων των κτηνιατρείων που διατίθενται για την πραγματοποίηση των στειρώσεων, της σήμανσης και της καταγραφής αδέσποτων ζώων από εθελοντές κτηνιάτρους, η διαδικασία και χρονική διάρκεια διάθεσής τους, και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών καθορίζονται οι πόροι, η διαδικασία, τα κριτήρια και ο τρόπος χρηματοδότησης των δήμων, των διαδημοτικών συνεργασιών και των συνδέσμων δήμων για τους σκοπούς εφαρμογής του παρόντος, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
9. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που εκδίδεται ετησίως, καθορίζεται το ύψος της χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε δήμος για την υλοποίηση δράσεων του παρόντος, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τις επιδόσεις κάθε δήμου ως προς την υλοποίηση των στόχων του επιχειρησιακού του προγράμματος. Σε περίπτωση σοβαρής μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του παρόντος είναι δυνατόν να επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 33, παρακράτηση μέρους του ποσού των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που δικαιούται ο δήμος, η οποία μπορεί να ανέλθει σε ποσό που αντιστοιχεί έως δύο (2) μήνες σε ετήσια βάση.
10. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται οι κτηνιατρικοί υγειονομικοί κανόνες και οι εν γένει όροι για την αποτροπή του κινδύνου εισβολής στη χώρα ή διαφυγής επιζωοτικών νοσημάτων.
11. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται ο τρόπος, τα κριτήρια, η διαδικασία και το ύψος της χρηματοδότησης των προγραμμάτων του άρθρου 19.
12. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών καθορίζονται τα ειδικότερα θέματα που αφορούν στον τρόπο και διαδικασία είσπραξης, διάθεσης και αναπροσαρμογής των προστίμων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 22 και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
13. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ρυθμίζονται οι ειδικότεροι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης άδειας και λειτουργίας των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, οι κανόνες λειτουργίας τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
14. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου καθορίζονται οι κανόνες και το ωράριο λειτουργίας των περιφραγμένων πάρκων σκύλων εντός της εδαφικής περιφέρειας κάθε δήμου, ο διαχωρισμός μικρόσωμων και μεγαλόσωμων σκύλων για την είσοδο στα πάρκα, ο μέγιστος αριθμός σκύλων ανά συνοδό και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την ομαλή λειτουργία των περιφραγμένων πάρκων σκύλων.
15. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, η οποία εκδίδεται εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης του άρθρου 33, καθορίζονται λεπτομέρειες της λειτουργίας της, όπως η θητεία της, και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
16. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες για την ανάπτυξη, λειτουργία και υποστήριξη της ψηφιακής εφαρμογής του άρθρου 36, καθώς και οι όροι και η διαδικασία για την πρόσβαση σε αυτήν των αρμόδιων αρχών του άρθρου 3. Με ίδια απόφαση ορίζεται και ο σχετικός πενταψήφιος αριθμός του άρθρου 36.
17. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων δύναται να καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 31.
18. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ορίζονται οι προδιαγραφές που οφείλουν να πληρούν οι κατασκευές μεταφοράς ζώων εργασίας, όπως τρέιλερ ή κλουβιά επί ή εντός του αμαξώματος οχημάτων.
19. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την εκλογή του εκπροσώπου των φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων στη επιτροπή του άρθρου 33.

  • 11 Μαΐου 2021, 18:54 | Αμαλια Αθανασιαδου

    Άμεση αφαίρεση του αρ 39 παράγραφος 3! Εκατομμύρια δέσποτα κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στους δρόμους της χώρας και η πλειονότητα αυτών είναι μεγαλόσωμα σκυλιά που μοιάζουν με τσοπανόσκυλα ή κυνηγόσκυλα. Πράγμα που καταλύτη καταδεικνύει ότι συγκεκριμένες ομάδες δημιουργούν και θα συνεχίσουν να δημιουργούν το πρόβλημα! Κανένας έλεγχος δεν υπάρχει στους κτηνοτρόφους και οι αρμόδιες υπηρεσίες συναινούν στην περαιτέρω ανομία! Άμεση εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής στείρωσης από τώρα και όχι το 2024!

  • 11 Μαΐου 2021, 17:43 | Σωτηρια

    ΑΡΘΡΟ 39,παρ 3

    3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.

    Φανηκε , ότι θα κανατε τη μεγαλη τομή , δυστυχως διαβαζοντας ενα ενα πλεον τα αρθρα , βλεπουμε οτι οχι μονο δεν γινεται τομή αλλά η προσπαθεια να «ικανοποιηθουν «όλες οι πλευρές οδηγει σε ενα μεγαλο χαος και αλαλουμ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 39 .που καταργει στην ΠΡΆΞΗ την υποχρεωτικότητα της και μαλιστα σε αυτους που ευθυνονται σε συντριπτικο ποσοστό για τα αδεσποτα, κτηνοτροφους και κυνηγους .

    Οσο για την καταργηση του θεσμου του ερασιτεχνη εκτροφέα σε άλλο άρθρο του παροντος νομοσχεδίου που ταυτοχρονα στο αρθρο αυτό την αναιρειτε δημιουργώντας ένα χαος στη πραξη , είναι προτιμοτερο να θεσπισετε ορους ,προυποθεσεις , αδειοδοτηση κλπ της ερασιτεχνικής εκτροφής παρά να οδηγηθούμε στην πληρη ασυδοσια της καταστασης .

    Αν δε, κατι θελετε να καταργησετε αυτό να είναι οι επαγγελματιες εκτροφεις με την κατασταση τυπου puppy mils που εκτρεφουν τα ζώα τους ή στη λιγοτερη των περιπτωσεων οριστε συγκεκριμενες προυποθεσεις για την ευζωια των ζωων –μηχανων αναπαραγωγής στην Υ.Α την οπια θα πρεπει να εκδωσετε το αργοτερο εντος 2 μηνων από την δημοσιευση του νομου για να μην εχουμε επαναλειψη των ενεργειών του ΥΠΑΑΤ ,που δεν την εξεδωσε ΠΟΤΕ .

    Η δικη μας προταση είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο της Σλοβακιας , που σταματησε την εκτροφή κάθε ειδους για 5 χρονια , απορροφήθηκαν όλα τα αδεσποτα των κυνοκομειων τους αλλά και τα εκτος αυτών και μετά επανεφεραν την εκτροφή .

  • 11 Μαΐου 2021, 17:23 | Φιλοζωικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου Κιβωτός

    «Η υποχρεωτική στείρωση των δεσποζομενων ζώων συντροφιάς είναι μονόδρομος για τη μείωση του τεράστιου αριθμού των αδέσποτων ζώων. Το Φιλοζωικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου Κιβωτός αναλαμβανει κάθε χρόνο πολλές δεκάδες κουτάβια αλλά και ενήλικα ζώα. Δηλώνουμε ευθαρσώς και απολύτως αξιόπιστα ότι τουλάχιστον το 80% των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής προέρχεται από τις ανεξέλεγκτες γέννες κυνηγών και κτηνοτρόφων ή τις εγκαταλείψεις αστειρωτων ενήλικων ζώων που μέχρι να πιαστούν και να στειρωθουν από τους εθελοντές προλαβαίνουν να γεννήσουν. Ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που «απρόσεκτοι» λοιποί κηδεμόνες βρίσκονται με γεννημένες σκυλιτσες και ζητούν από εμάς να τους βοηθήσουμε να βρουν οικογένειες για τα 8-10 κουτάβια της γέννας, ενώ άλλοι τα πετούν στους δρόμους. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΣΤΕΊΡΩΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΏΩΝ!!.»

  • 11 Μαΐου 2021, 17:45 | ελενη κρατημενου

    ΝΑΙ στην εξαίρεση των δεσποζόμενων σκύλων.
    Απαράδεκτο το νομοσχέδιο.

  • 11 Μαΐου 2021, 17:54 | ελενα κρατηνου

    ΝΑΙ στην εξαίρεση των δεσποζόμενων σκύλων.
    Απαράδεκτο το νομοσχέδιο.

  • 11 Μαΐου 2021, 17:56 | κωστας

    ΝΑΙ στην εξαίρεση των δεσποζόμενων σκύλων.
    Απαράδεκτο το νομοσχέδιο.

  • 11 Μαΐου 2021, 17:18 | κωστας

    ΝΑΙ στην εξαίρεση των δεσποζόμενων σκύλων.
    Απαράδεκτο το νομοσχέδιο.

  • 11 Μαΐου 2021, 15:59 | Κώστας ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    Εξαίρεση των δεσποζόμενων ζώων, σκύλων με pedigree ( έχουν υποχρεωτικά microchip) και στις ελληνικές φυλές .

  • 11 Μαΐου 2021, 15:15 | τσουμπας γιωργος

    ΑΡΘΡΟ 39,παρ 3

    3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.

    Φανηκε , ότι θα κανατε τη μεγαλη τομή , δυστυχως διαβαζοντας ενα ενα πλεον τα αρθρα , βλεπουμε οτι οχι μονο δεν γινεται τομή αλλά η προσπαθεια να «ικανοποιηθουν «όλες οι πλευρές οδηγει σε ενα μεγαλο χαος και αλαλουμ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 39 .που καταργει στην ΠΡΆΞΗ την υποχρεωτικότητα της και μαλιστα σε αυτους που ευθυνονται σε συντριπτικο ποσοστό για τα αδεσποτα, κτηνοτροφους και κυνηγους .

    Οσο για την καταργηση του θεσμου του ερασιτεχνη εκτροφέα σε άλλο άρθρο του παροντος νομοσχεδίου που ταυτοχρονα στο αρθρο αυτό την αναιρειτε δημιουργώντας ένα χαος στη πραξη , είναι προτιμοτερο να θεσπισετε ορους ,προυποθεσεις , αδειοδοτηση κλπ της ερασιτεχνικής εκτροφής παρά να οδηγηθούμε στην πληρη ασυδοσια της καταστασης .
    Αν δε, κατι θελετε να καταργησετε αυτό να είναι οι επαγγελματιες εκτροφεις με την κατασταση τυπου puppy mils που εκτρεφουν τα ζώα τους ή στη λιγοτερη των περιπτωσεων οριστε συγκεκριμενες προυποθεσεις για την ευζωια των ζωων –μηχανων αναπαραγωγής στην Υ.Α την οπια θα πρεπει να εκδωσετε το αργοτερο εντος 2 μηνων από την δημοσιευση του νομου για να μην εχουμε επαναλειψη των ενεργειών του ΥΠΑΑΤ ,που δεν την εξεδωσε ΠΟΤΕ .

    Η δικη μας προταση είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο της Σλοβακιας , που σταματησε την εκτροφή κάθε ειδους για 5 χρονια , απορροφήθηκαν όλα τα αδεσποτα των κυνοκομειων τους αλλά και τα εκτος αυτών και μετά επανεφεραν την εκτροφή .

    .
    .

  • 11 Μαΐου 2021, 15:40 | Αποστολος

    Να γίνει σαφής και άμεση εξαίρεση της στείρωσης όλων των σκύλων εργασίας όπως κυνηγίου, ποιμενικών, φύλαξης, βοήθειας και όλων των σκύλων με πιστοποιητικά καθαροαιμίας pedigree. Καμία επανένταξη αδέσποτου σκύλου ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.
    Θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής

  • 11 Μαΐου 2021, 15:26 | Δημήτρης Γρατσάνης

    ΝΑΙ στην εξαίρεση των δεσποζόμενων σκύλων.
    Απαράδεκτο το νομοσχέδιο.

  • 11 Μαΐου 2021, 14:25 | ΜΑΚΗΣ ΓΚΑΡΑΝΗΣ

    Να γίνει σαφής και άμεση εξαίρεση της στείρωσης όλων των σκύλων εργασίας όπως κυνηγίου, ποιμενικών, φύλαξης, βοήθειας και όλων των σκύλων με πιστοποιητικά καθαροαιμίας pedigree. Καμία επανένταξη αδέσποτου σκύλου ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.
    Θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής

  • 11 Μαΐου 2021, 14:48 | mike

    Να γίνει σαφής και άμεση εξαίρεση της στείρωσης όλων των σκύλων εργασίας όπως κυνηγίου, ποιμενικών, φύλαξης, βοήθειας και όλων των σκύλων με πιστοποιητικά καθαροαιμίας pedigree. Καμία επανένταξη αδέσποτου σκύλου ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.
    Θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής

  • 11 Μαΐου 2021, 14:47 | ΔΗΜΟΣ

    Να γίνει σαφής και άμεση εξαίρεση της στείρωσης όλων των σκύλων εργασίας όπως κυνηγίου, ποιμενικών, φύλαξης, βοήθειας και όλων των σκύλων με πιστοποιητικά καθαροαιμίας pedigree. Καμία επανένταξη αδέσποτου σκύλου ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.
    Θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής

  • 11 Μαΐου 2021, 14:16 | ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΤΟΥΓΛΙΔΗΣ

    Να γίνει σαφής και άμεση εξαίρεση της στείρωσης όλων των σκύλων εργασίας όπως κυνηγίου, ποιμενικών, φύλαξης, βοήθειας και όλων των σκύλων με πιστοποιητικά καθαροαιμίας pedigree. Καμία επανένταξη αδέσποτου σκύλου ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.
    Θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής

  • 11 Μαΐου 2021, 13:03 | Μπόνιας Χαράλαμπος

    Με την παράγραφο:
    ‘‘να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.’’
    Αρχικά τίθενται σε κίνδυνο γηγενής φυλές που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα καθώς και ζώα από τις ήδη αναγνωρισμένες φυλές που δεν έχουν περάσει ακόμα την διαδικασία αναγνώρισης-πιστοποίησης. Δεν γίνεται σαφής και ρητή εξαίρεση των ειδικών κατηγοριών ούτε των κανόνων και των προϋποθέσεων. Η πρόταση θεωρείται ασαφής, ασταθής, ελλιπής και αόριστη. Προτείνεται να υπάρχει σαφής εξαίρεση όλων των γηγενών ελληνικών φυλών , και δυνατότητα αναπαραγωγής με κανόνες ερασιτεχνικής εκτροφής(2 γέννες από 2 θηλυκά σκυλιά ανά έτος με μέγιστο αριθμό 6 γεννών) στα Άρθρα 5 και 6 που αφορούν τις υποχρεώσεις και την αναπαραγωγή
    Αναφορικά με την πρόταση:
    ‘‘Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθορίζονται οι χώροι στους οποίους επιτρέπονται η εκγύμναση σκύλων και οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών, καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τους.’’
    Υπάρχει σαφής και λειτουργικός νόμος με όρους και προϋποθέσεις διεξαγωγής της εκγύμνασης και των αγώνων και είναι παράλογο , χρονοβόρο και μη πρακτικό να αλλάζουν συνεχώς με αποφάσεις των εκάστοτε Υπουργών αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος και ειδικές συνθήκες.
    Στην παρούσα πρόταση υπάρχει αυθαίρετη παράληψη όλων των υπολοίπων φυλών εργασίας πλην των δεικτών όπως οι Ιχνηλάτες, οι Ελληνικοί Λαγωνικοί σκύλοι( Κρητικός Λαγωνικός) καθώς και οι σκύλοι επαναφοράς κλπ.
    επί της παραγράφου 13 θα πρέπει να υπάρχει σαφής αναφορά στο νομοσχέδιο στους όρους και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης καταφυγίων

  • 11 Μαΐου 2021, 13:25 | Σπυρος

    Όχι στην υποχρεωτική στείρωση

  • 11 Μαΐου 2021, 13:41 | Κωνσταντίνος Ντασκαγιάννης

    Αφαιρέστε απο το άρθρο 39 την παράγρεαφο 3 είναι απαράδεκτη. Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες που αποδεδειγμένα εκτρέφουν χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος; Aφήνει άπειρα παράθυρα ώστε να εξαιρεθούν αυτοί για τους οποίους ουσιαστικά πρέπει να θεσπισθεί η υποχρεωτική στείρωση, όπως οι κυνηγοί, οι τσοπανηδες και οι ερασιτεχνες εκτροφεις!

  • 11 Μαΐου 2021, 12:32 | Νίκος Βλαχάκης

    Η παράγραφος 3 του άρθρου 39 στην πραγματικότητα ακυρώνει το άρθρο 5 για τις υποχρεώσεις των ζώων συντροφιάς, διαιωνίζοντας τον τραγέλαφο των «ερασιτεχνών εκτροφέων» (ελληνική πατέντα). Η τραγική και τριτοκοσμική κατάσταση των χιλιάδων αδέσποτων ζώων στη χώρα μας απαιτεί την πλήρη και υποχρεωτική στείρωση όλων των ζώων συντροφιάς, χωρίς την καμία εξαίρεση.

  • 11 Μαΐου 2021, 11:46 | Δώρα Μυλωνάκη

    ΑΡΘΡΟ 39,παρ 3

    3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.

    Φανηκε , ότι θα κανατε τη μεγαλη τομή , δυστυχως διαβαζοντας ενα ενα πλεον τα αρθρα , βλεπουμε οτι οχι μονο δεν γινεται τομή αλλά η προσπαθεια να «ικανοποιηθουν «όλες οι πλευρές οδηγει σε ενα μεγαλο χαος και αλαλουμ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 39 .που καταργει στην ΠΡΆΞΗ την υποχρεωτικότητα της και μαλιστα σε αυτους που ευθυνονται σε συντριπτικο ποσοστό για τα αδεσποτα, κτηνοτροφους και κυνηγους .

    Οσο για την καταργηση του θεσμου του ερασιτεχνη εκτροφέα σε άλλο άρθρο του παροντος νομοσχεδίου που ταυτοχρονα στο αρθρο αυτό την αναιρειτε δημιουργώντας ένα χαος στη πραξη , είναι προτιμοτερο να θεσπισετε ορους ,προυποθεσεις , αδειοδοτηση κλπ της ερασιτεχνικής εκτροφής παρά να οδηγηθούμε στην πληρη ασυδοσια της καταστασης .
    Αν δε, κατι θελετε να καταργησετε αυτό να είναι οι επαγγελματιες εκτροφεις με την κατασταση τυπου puppy mils που εκτρεφουν τα ζώα τους ή στη λιγοτερη των περιπτωσεων οριστε συγκεκριμενες προυποθεσεις για την ευζωια των ζωων –μηχανων αναπαραγωγής στην Υ.Α την οπια θα πρεπει να εκδωσετε το αργοτερο εντος 2 μηνων από την δημοσιευση του νομου για να μην εχουμε επαναλειψη των ενεργειών του ΥΠΑΑΤ ,που δεν την εξεδωσε ΠΟΤΕ .

    Η δικη μας προταση είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο της Σλοβακιας , που σταματησε την εκτροφή κάθε ειδους για 5 χρονια , απορροφήθηκαν όλα τα αδεσποτα των κυνοκομειων τους αλλά και τα εκτος αυτών και μετά επανεφεραν την εκτροφή .

  • 11 Μαΐου 2021, 09:56 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Όχι στην στείρωση των καθαρόαιμων εγγεγραμμένων στα μητρώα δεσποζόμενων σκύλων. Οι ιδιοκτήτες τους είναι πλέον καταγεγραμμένοι αρκεί να υπάρχει έλεγχος από τα αρμόδια όργανα.

  • 11 Μαΐου 2021, 08:38 | Μεθόδιος Ζαχαριουδακης

    Όχι στην υποχρεωτική στείρωση τον ζώων πού από τα αρχαία χρόνια βρίσκονται στον τόπο μας. Με το απαράδεκτο αυτό μέτρο θα χαθούν όλες οι φυλές που Χρόνια έχουν εξελιχθεί στην περιοχή μας. Είναι ντροπή στην στείρωση της ιστορίας μας.

  • 11 Μαΐου 2021, 08:50 | ΔΗΜΟΣ Γ.

    Να γίνει σαφής και άμεση εξαίρεση της στείρωσης όλων των σκύλων εργασίας όπως κυνηγίου, ποιμενικών, φύλαξης, βοήθειας και όλων των σκύλων με πιστοποιητικά καθαροαιμίας pedigree. Καμία επανένταξη αδέσποτου σκύλου ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.
    Θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής

  • 11 Μαΐου 2021, 08:41 | Ανδρεας Γεωργακης

    ΟΧΙ στην υποχρεωτική “οριζόντια στείρωση” όλων των δεσποζόμενων σκύλων η οποία είναι αντισυνταγματική και ιατρικά και βιοηθικά ανεπίτρεπτη, δείχνοντας σεβασμό στα δικαιώματα των σκύλων και των υπεύθυνων ιδιοκτητών τους !!!
    Στηρίζουμε την θέση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ) για εξαίρεση των Καθαρόαιμων Σκύλων με Pedigree FCI και των αυτόχθονων Ελληνικών Φυλών Σκύλων.

  • 11 Μαΐου 2021, 08:00 | Κελεμιδης Αναστάσιος

    Να εξαιρεθούν από την στείρωση τα καθαρόαιμα ζώα και να προβλεφθεί η αναπαραγωγή τους

  • 11 Μαΐου 2021, 06:57 | Giannakis.k

    Όχι στον θάνατο της ελληνικής κυνοφιλιας, όχι στον παραλογισμό

  • 11 Μαΐου 2021, 02:52 | βασιλης

    Πως δημιουργουνται τα αδεσποτα ζωα και ειδικα τα σκυλια ?Μηπως απο καποιον ιδιοκτητη που δεν τα μεταχηριζεται σωστα και οταν αυτα βρουν την καταληλη ευκαιρια το σκανε και δεν ξαναγυριζουν? Μηπος καποιος οικογενειαρχης μη θελωντας να χαλασει το χατιρι του παιδιου του αγορασε με το τελος της σχολικης χρονιας ενα σκυλακι π.χ. για το παιδι του?Και οταν πηγαν στο εξοχικο για καλοκαιρι με τους κηπους ολα ηταν μια χαρα.Οταν ομως ηρθε η επιστροφη για το διαμερισμα τοτε το σκυλακι το αφησαν στο εξοχικο με την δικαιολογια να πηγαινουν καθε σαββατοκυριακο να το ταιζουν! Ας αφησουμε λοιπον τα περι στειρωσης και ας βρουμε λυση στο προβλημα. Ο σωστος ιδιοκτητης σκυλου θα κρινει αναλογα με τον χωρο που τοποθετει το ζωο του και αναλογα με τις υποχρεωσεις του αν θα στειρωση η οχι το σκυλι του. Οσο για τα αδεσπωτα οταν οι φιλοζωικες τα μαζευουν τα στειρωνουν απο οτι γνωριζω.
    ΟΧΙ στην υποχρεωτικη στειρωση των δεσποζωμενων .

  • 11 Μαΐου 2021, 01:12 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ!

  • 11 Μαΐου 2021, 01:23 | Νικόλαος Κ

    ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΣΤΟ GOOGLE.GR ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ» ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ Ε Ν Α ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ».
    ΤΟΣΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ;
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΣΕ ΑΥΛΕΣ, ΠΥΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΒΟΛΤΑ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΔΙΑΤΗΡΩ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.
    ΣΤΗ ΜΕΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ 3 ΣΚΥΛΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΣ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ.
    ΣΤΗ ΔΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ/ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ (Π.Χ. ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ, ΜΑΚΡΙΝΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ ΑΛΛΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, ΚΛΠ).
    ΕΧΩ ΚΑΛΕΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ 3/1995 ΠΟΥ (ΑΣΑΦΩΣ) ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ (ΕΝΝΟΕΙ: ΚΑΤΟΧΟΙ) ΖΩΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΚΑΘ’ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΩΝΥΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΟ 100 ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ «Ο ΚΑΛΩΝ ΔΕΝ ΗΡΘΕ» Ή ΟΤΙ «ΟΥΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗ» ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΑΠΑΝΗΡΗ, ΑΒΕΒΑΙΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΔΗΛ. ΝΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΓΑΥΓΙΣΜΑΤΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ…

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΧΩΡΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΕΤΡΑ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΣΤΕ ΑΙΩΝΙΩΣ):

    1) ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤ’ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕΧΡΙ 1 ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΥ ΣΚΥΛΟΥ Ε Ι Τ Ε ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Ε Ι Τ Ε ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

    2) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΦΕΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΖΩΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΘ’ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΛΕΣ, ΠΥΛΩΤΕΣ, ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ (ΕΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ «ΑΕΡΑ», ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΒΟΛΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ, ΑΛΛΩΣ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ)

    3) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ (Π.Χ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΦΩΡΩΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΩΝ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΡΗΤΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 254 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΠΕΡΙΠΤ. Β’ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!)

    4) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΙΔΙΚΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ (Π.Χ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ) ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΑΡΑΒΑΤΗ

    5) ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΩΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

    Υ.Γ. ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΤΣΙΠΑΡΕΙ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ,ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΟΛΤΑ 30 ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΩ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΧΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΖΩΟ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 25 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ (ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΚΥΛΟΥ) ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ (ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Ή ΜΗ ΚΑΤΟΧΟΣ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ), ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

    ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗ (ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ) ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ «ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ (ΒΛ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΟΙΠΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ)

  • 11 Μαΐου 2021, 00:31 | Nikos

    Σε καμία περίπτωση στείρωση των καθαρόαιμων δεσποζόμενων σκύλων οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα! Απαράδεκτο από κάθε άποψη!

  • 11 Μαΐου 2021, 00:38 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ. Οι λόγοι είναι γνωστοί, όποιος κοιτα και τι γίνεται έξω από την πορτα του τους ξέρει.

  • 11 Μαΐου 2021, 00:40 | Φώτιος Ελευθερακης

    Όχι στην υποχρεωτικη στειρωση των δεσποζομενων

  • 11 Μαΐου 2021, 00:05 | Παναγιωτης Α.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ!

  • 10 Μαΐου 2021, 23:48 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Λιβιος

    Φυσικά και πρέπει να εξαιρεθούν τα καθαρόαιμα με πεντιγκρί ζώα!!!!!
    Είναι η κληρονομιά αιώνων!!!!! Δεν αποτελούν τα αδέσποτα. Ολα έχουν καταχωρημένο τσιπ όπως και υποχρεωτικά και οι απόγονοί τους. Είναι απολυτα ανιχνεύσιμα γιατί είναι καταχωρημένα στον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδος. Αυτό το ποιηματάκι πλέον απο τους «φιλοζωους» που έχουν βάλει στο στόχαστρο την καθαρόαιμη ερασιτεχνική εκτροφή με ξεπερνάει… Για να σας ενημερώσουμε οτι μικρό μέρος απο τα καθαρόαιμα ζώα είναι κυνηγόσκυλα και τσοπανόσκυλα με τα οποία φαγωθήκατε πια…. Τα περισσότερα είναι ζώα συντροφιάς που ζουν μέσα στα σπίτια σαν ισότιμα μέλη της οικογένειας.
    Ερασιτέχνης εκτροφέας δεν είναι αυτός που ζευγαρώνει ότι μοιάζει με κάποια ράτσα, αλλά αυτός που κάνει επιλεκτική εκτροφή για τη βελτίωση της φυλής που αγαπά και τα ζώα του έχουν πεντιγκρί!!!!! Και φυσικά έχει τη δουλειά του και δεν βιοπορίζεται απο την εκτροφή.
    Ο μοναδικός φορέας καθαρόαιμων σκύλων είναι ο Κυνολογικός Ομιλος Ελλάδος και αυτός πρέπει να είναι το βασικό μέλος της επιτροπής για τις άδειες και οχι άνθρωποι φανατικοί που έχουν μένος έναντι των καθαρόαιμων ζώων και θεωρούν οτι οι κάτοχοι καθαρόαιμων ζώων είναι εγωκεντρικά άτομα με ψυχολογικά προβλήματα.

  • 10 Μαΐου 2021, 23:49 | Ανδρεας

    ΓΙΑΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΟ ΜΟΥ …ΜΕ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ;
    ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ; !!!!!

    Δεν σου έκανε τίποτε ! Δεν σε πείραξε ποτέ ! Αντίθετα είναι το λατρεμένο μέλος της οικογενείας μου, ανθρωποκεντρικό, ισορροπημένο, δεσποζομενο που χαίρει πλήρης ευζωίας και με συντροφεύει στο κυνήγι, στις Εκθέσεις Μορφολογίας και στους Αγώνες Εργασίας σκύλων.
    Το απέκτησα με μεγάλη οικονομία από το υστέρημα μου .
    ΔΕΝ το αγόρασα από τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ -εργοστάσια -κουταβιών puppy mill !
    Το απέκτησα από ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ κυνηγητικών σκύλων .Δεν το γνωρίζεις φυσικά αλλά το καθαρόαιμο κυνηγητικό σκυλί ανάλογα την φυλή και την εργασία που κάνει
    έχει συγκεκριμένες φυσικές ιδιότητες.
    Μόνο με την καθαρόαιμη επιλεκτική εκτροφή συνεχόμενα μπορεί να τις διαιωνίσει!
    Παγκοσμίως να ξέρεις οι καθαρόαιμες φυλές κυνηγίου προστατεύονται από τους περισσότερους σε αριθμό ερασιτέχνες και τους ελάχιστους σε αριθμό επαγγελματίες εκτροφείς κυνηγητικών σκύλων.
    Κι αυτό γιατί αυτοί γνωρίζουν την καθαρόαιμη κυνηγητική φυλή που εκτρέφουν ΑΡΙΣΤΑ.
    Κάνουν οικονομικές θυσίες μεγάλες με ανανεώσεις ζωών, χάριν τις βιοποικιλότητας της κάθε φυλής, ακολουθούν την γενετική σκύλων, δημιουργούν γραμμές αίματος για να μπορούν να διατηρηθούν ζωντανές και να βελτιωθούν από γενιά σε γενιά οι φυσικές ιδιότητες των κυνηγητικών σκύλων.
    Και η μεγίστη χαρά που νιώθουν της γέννησης νέων ψυχών νέων ελπίδων νέων αξίων καθαρόαιμων κυνηγητικών σκύλων είναι πρωτίστως δημιουργικό και ανώτερο ψυχικά έργο που επιτυγχάνεται με αφοσίωση και πάθος.
    Με το δικό μου καθαρόαιμο κυνηγητικό σκυλί θέλω και εγώ να νιώσω την χαρά της γέννησης όπως μου επιτρέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και η υπάρχουσα από έτη Ελληνική .
    Δεν έχω αποφασίσει αν θα είναι σαν ιδιώτης σαν ερασιτέχνης η λίγο δύσκολο σαν επαγγελματίας. Εσύ όμως γιατί θες να μου στερήσεις αυτή την απόκτηση απογόνων να μου στερήσεις το νόμιμο Ευρωπαϊκό και Εθνικό δικαίωμα μου , να μου στερήσεις το δικαίωμα κυνηγίου με ένα αρτιμελές υγείες σκύλο, να μου στερήσεις το δικαίωμα να συμμετάσχω σαν Ευρωπαίος πολίτης σε Εκθέσεις μορφολογίας στην χώρα μου και Διεθνώς, να μου στερήσεις το δικαίωμα να προπονήσω και συμμετάσχω με το καθαρόαιμο κυνηγητικό μου σκύλο σε αγώνες εργασίας διεθνώς; ΓΙΑΤΙ ; (λόγω διεθνών κανονισμών απαγορεύεται σε καθαρόαιμο Στειρωμένο σκυλί η συμμετοχή )
    Με υποχρεώνεις να χρεωθώ την Oικονομική , Ψυχικα Τραυματική και παράνομη λόγο ευζωίας ανήθικη συμμετοχή μου στην ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΙΡΩΣΗ του κυνηγητικού σκύλου μου .ΓΙΑΤΙ ; Ούτε εγώ ούτε το καθαρόαιμο σκυλί μου σε πειράξαμε ποτέ !!!
    Ενώ φροντίζω χρόνια την νόμιμη ευζωία του δεν το κακομεταχειρίστηκα ΠΟΤΕ και το έχω μέλος της οικογενείας μου !!
    Με ποιο δικαίωμα αποφασίζεις να ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με Στείρωση το σκυλί μου ενώ προστατεύεται από τον υπάρχον Ευρωπαϊκό νόμο περί ευζωίας !!
    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ είναι αποδεκτή Ιατρική πράξη μόνο για σοβαρό λόγο υγείας ενός σκύλου !
    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ προκαλεί κινδύνους ακόμη και με την αναισθησία του σκύλου !
    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ θα προκαλέσει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ στατιστικά αποδεδειγμένα στον καθαρόαιμο κυνηγητικό μου σκύλο συμφώνα με μελέτες Αμερικανών και όχι μονο Ιατρών !
    Δεν μπορεί να κυνηγήσει μετά από μια στείρωση ένα κυνηγόσκυλο αφού θα του προκληθεί απο την ΣΤΕΙΡΩΣΗ :
    – εμφάνισης διαταραχών των αρθρώσεων με ποσοστό 23% (έναντι 3% των μη στειρωμένων)
    – την ανάπτυξη καρκίνων στα αρσενικά σκυλιά σε ποσοστό 13%
    -την εμφάνιση καρκίνων του μαστου σε θηλυκά σκυλιά στο 12% (με 3% στα αστειρωτα ) μια τετραπλάσια αύξηση
    – δυσπλασία ισχύου στα αρσενικα 10,3 % με 5,1% στα αστείρωτα
    -δακρύρροια κρανιακού συνδέσμου
    – καρκίνο (λεμφοσάρκωμα, μαστοκύτωμα και αιμαγγειοσάρκωμα). Το λεμφοσάρκωμα και το αιμαγγειοσάρκωμα είναι συνεχώς θανατηφόρα και το μαστοκύτωμα μπορεί να είναι. Το αιμαγγειοσάρκωμα είναι ένας καρκίνος που επηρεάζεται από τη στείρωση στα θυληκα .
    – καρκίνος του προστάτη, είναι πιο διαδεδομένη σε στειρωμένα αρσενικά σκυλιά.
    – καρδιακοί όγκοι σε σκύλους HSA 4%
    – σπληνική όγκοι HSA 2%
    – δερματικούς όγκους των μεσοκυττάρων (MCT) 4% περισσότερο από τα μη στειρωμενα
    – η στείρωση μπορεί να διαταράξει τον φυσιολογικό αναπτυξιακό ρόλο των γοναδικών ορμονών σε συστήματα πολλαπλών οργάνων, μπορεί κανείς να οραματίσει την εμφάνιση συνδρόμων νόσων τα HD, CCL, LSA, HSA, MCT, OSA και δυσπλασία αγκώνων (ED) αναφέρονται ως ιδιαίτερα ανησυχητικά .
    Μπορώ να αναφέρω πολλά ακόμη αλλά νομίζω αυτά αρκούν να σε πείσουν ότι
    μου ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ -ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ με κίνδυνο της ζωής του και της νόμιμης ευζωίας του
    με την ΣΤΕΙΡΩΣΗ το καθαρόαιμο δεσποζομενο κυνηγόσκυλο μου .
    Ενα ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ με τέτοια προβλήματα υγείας ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑ !!!
    Ουσιαστικά ακυρώνεται και με θες συνένοχο να παρανομήσω και να ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΩ εγώ με την ΣΤΕΙΡΩΣΗ που θες να μου επιβάλεις τον δικό μου καθαρόαιμο κυνηγητικό ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ λογω εργασιακού dna σκύλο !!!
    Το Τεράστιο οικονομικό κόστος που θα έχω μετά της καταστροφής από την Στείρωση ενός τέτοιου εργασιακού σκύλου , είναι βέβαιο ότι θα το αναγνώριζε κάθε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Δεν μιλάμε για αδέσποτα υβρίδια σκύλων .
    Μιλάμε για ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ σκυλιά κυνηγίου με διεθνές αναγνωρισμένο γενεαλογικό χάρτη 5 γενεών , στηριζόμενο σε Διεθνές αξιακο σύστημα πιστοποίησης της Μορφολογικής συμμόρφωσης με το πρότυπο και την Εργασία όλων των προγονών του κάθε σκυλου !!!!
    Γιατί λοιπόν θες να μου επιβάλεις να γίνω ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ σαν τον ΜΕΝΓΚΕΛΕ στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου ;
    Εγώ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ και θέλω να είναι αρτιμελές το ιδιόκτητο καθαρόαιμο κυνηγόσκυλο μου .Δεν θέλω να παρανομήσω και να επηρεάσω την ευζωία του με την στείρωση .
    Θέλω να χαρώ απογόνους του να κυνηγήσω και να συμμετάσχω στην νόμιμη οικονομία της φύσης όπως αναγράφεται στο δικό μου dna .
    Για αυτό μην με βάζεις στο ίδιο τσουβάλι το δεσποζομενο σκύλο μου με τα αδέσποτα .
    θα στηρίξω κάθε θετικό έργο προόδου όχι έργο καταστροφής .
    Παραμένω πιστός στην νομιμότητα των διεθνών κανονισμών καθαρόαιμων σκύλων της F.C.I και Επιθυμώ να με ΑΚΟΥΣΕΙΣ και να ακυρώσεις την εντολή για ΣΤΕΙΡΩΣΗ του σκύλου μου !!
    Αλλά και να διορθώσεις σύμφωνα με την υπάρχουσα ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ και ΕΘΝΙΚΗ νομοθεσία τα δέοντα για την ιδιωτική , Ερασιτεχνική εκτροφή καθαρόαιμων κυνηγητικών σκύλων !!

    Δηλώνω
    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΥΝΟΦΙΛΟΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΥ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΚΥΛΟΥ !!

    Υ.Γ.
    ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΖΩΩΝ
    (Slattery ML, Potter JD, Curtin K, Edwards S, Ma K, et al. (2001) Τα οιστρογόνα μειώνουν και η απόσυρση των οιστρογόνων αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου θετικού στην αστάθεια μικρο-δορυφόρου.
    Salmeri KR, Bloomberg MS, Scruggs SL, Shille V (1991) Γοναδεκτομή σε ανώριμους σκύλους: Επιδράσεις στη σκελετική, φυσική και συμπεριφορική ανάπτυξη.
    Grumbach M (2000) Οιστρογόνο, ανάπτυξη οστών και φύλο:
    Slattery ML, Potter JD, Curtin K, Edwards S, Ma K, et al. (2001) Τα οιστρογόνα μειώνουν και η απόσυρση των οιστρογόνων αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου θετικού στην αστάθεια μικρο-δορυφόρου.
    Hart BL (2001) Επιδράσεις της γοναδεκτομής στην επακόλουθη ανάπτυξη γνωστικής βλάβης
    Duval JM, Budsberg SC, Flo GL, Sammarco Jl (1999) Φυλή, φύλο και σωματικό βάρος ως παράγοντες κινδύνου για ρήξη του κρανιακού σταυρωτού συνδέσμου σε νεαρά σκυλιά
    Witsberger TH, Villamil JA, Schultz LG, Hahn AW, Cook JL (2008) Επικράτηση και παράγοντες κινδύνου για, δυσπλασία ισχίου και ανεπάρκεια κρανιακού χιαστού συνδέσμου σε σκύλους.
    Beauvais W, Cardwell JM, Brodbelt DC (2012) Η επίδραση της στείρωσης στον κίνδυνο όγκων των μαστών σε σκύλους
    White CR, Hohenhaus AE, Kelsey J, Procter-Grey E (2011) Δερματικά MCT: Συσχέτιση με την κατάσταση του spay / neuter, τη φυλή, το μέγεθος του σώματος και τη φυλογενετική συστάδα
    Teske E, Naan EC, van Dijk E, Van Garderen E, Schalken JA (2002) Καρκίνωμα προστάτη σκύλου: επιδημιολογικές ενδείξεις αυξημένου κινδύνου σε ευνουχισμένους σκύλους.
    Villamil JA, Henry CJ, Hahn AW, Bryan JN, Tyler JW, et αϊ. (2009) Ορμονική και σεξουαλική επίδραση στην επιδημιολογία του λεμφώματος σκύλου
    Cooley DM, Beranek BC, Schlittler DL, Glickman MW, Glickman LT, et αϊ. (2002) Έκθεση ενδογενούς γοναδικής ορμόνης και κίνδυνος σαρκώματος των οστών.
    Diesel G, Brodbelt D, Laurence C (2010) Έρευνα πολιτικών κτηνιατρικής πρακτικής και γνώμες για σκύλους στειρώματος.
    Trevejo R, Yang M, Lund EM (2011) Επιδημιολογία χειρουργικού ευνουχισμού σκύλων

  • 10 Μαΐου 2021, 23:43 | Ανδρέας Ζάγκλας

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 10 Μαΐου 2021, 22:04 | Ανδρεας Γεωργσκης

    Α)Αιτούμαστε την οριστική εξαίρεση των στειρώσεων των αναφερόμενων ζώων της παραγράφου και την αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών, σύμφωνα με τους όρους της ερασιτεχνικής εκτροφής που προτείναμε στο άρθρο 6.
    Β) Οι χώροι στους οποίους επιτρέπονται η εκγύμναση σκύλων και οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων, καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τους είναι θεσμοθετημένοι με ανάλογες νομοθεσίες. Αιτούμαστε να συμπεριληφθούν στους αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων, εκτός από τους δείκτες που ήδη προβλέπονται από το παρόν νομοσχέδιο, τους ιχνηλάτες, τους λαγωνικούς, τους σκύλους επαναφοράς, έρευνας και νερού, όπως έχουν συμπεριελήφθη στο ΦΕΚ 4361/ 13-12-2017.
    Γ) Τα κουτιά μεταφοράς στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου θα πρέπει να θεσμοθετηθούν ως τα πλέον ασφαλέστερα και καταλληλότερα για τη μεταφορά των κατοικιδίων, με τις ανάλογες προδιαγραφές για την άνεση, ασφάλεια και την ευζωΐα των συντρόφων μας. Με αυτόν τον τρόπο μεταφοράς, αποφεύγονται ατυχήματα (πολλές φορές θανατηφόρα) που μπορεί να προξενηθούν για διάφορους λόγους από την απότομη συμπεριφορά ή κίνηση του κατοικίδιου όταν μεταφέρεται εντός του αυτοκινήτου, καθώς και ο κίνδυνος ασφυξίας ή θερμοπληξίας των αγαπημένων μας συντρόφων. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης επιτρέπεται η μεταφορά των κατοικιδίων με κουτιά μεταφοράς στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια,την άνεση και την ευζωΐα των αγαπημένων μας «φίλων»!

  • 10 Μαΐου 2021, 22:00 | Αποστολος

    ΟΧΙ στην υποχρεωτική “οριζόντια στείρωση” όλων των δεσποζόμενων σκύλων η οποία είναι αντισυνταγματική και ιατρικά και βιοηθικά ανεπίτρεπτη, δείχνοντας σεβασμό στα δικαιώματα των σκύλων και των υπεύθυνων ιδιοκτητών τους !!!
    Στηρίζουμε την θέση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ) για εξαίρεση των Καθαρόαιμων Σκύλων με Pedigree FCI και των αυτόχθονων Ελληνικών Φυλών Σκύλων.

  • 10 Μαΐου 2021, 22:21 | Xristina

    Ναι στην υποχρεωτική στείρωση και ειδικά σε κυνηγούς και κτηνοτρόφους. Να μην εξαιρεθούν για κανέναν λογο.

    Ολοι αυτοί  ζούνε σε περασμένη δεκαετία και συμπεριφέρονται στα σκυλιά τους με τον πιο απεχθή τρόπο. Ελατε σε κάποιο χωριό της επαρχίας να δείτε τι συμβαίνει. Η παθητική κακοποίηση σε όλο τής το μεγαλείο.  Επιτέλους όχι αλλά σκυλιά  αλυσοδεμενα και παρατημένα σε χωράφια με μόνο σκοπό την φύλαξη ή σαν «Εργαλεία» για το κυνήγι. Στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν συναντάμε πουθενά τέτοια κατάσταση. Εκατομμύρια αδέσποτα στην Ελλάδα και ακόμα συζητάμε τα αυτονόητα. Πράγματα που έχουν λυθεί προ πολλού σε πολιτισμένες χώρες. Να ακούσετε τους κυνηγούς και τους κτηνοτρόφους και όχι τούς φιλόζωους εθελοντές που τρέχουν καθημερινά για την ανευθυνότητα των υπόλοιπων και έχουν γονατίσει στην κυριολεξία. Όσοι είναι κατά τις στείρωσης ας υιοθετήσουν κανένα αδέσποτο απο τα τόσα που υπάρχουν και κυκλοφορούν σε άθλια κατάσταση στους δρόμους της χωρας και ας αφήσουν τα καθαρόαιμα για λίγο. Διότι ο πραγματικός φιλόζωος αγαπάει και ενδιαφέρεται για όλα τα σκυλιά και όχι μόνο για τα δικά του!

  • 10 Μαΐου 2021, 22:54 | Giorgos

    Να γίνει σαφής και άμεση εξαίρεση της στείρωσης όλων των σκύλων εργασίας όπως κυνηγίου, ποιμενικών, φύλαξης, βοήθειας και όλων των σκύλων με πιστοποιητικά καθαροαιμίας pedigree. Καμία επανένταξη αδέσποτου σκύλου ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.
    Θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής.

  • 10 Μαΐου 2021, 21:54 | Γρηγορια Παπα

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΝΑΙ στους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ. Οι ΣΟΒΑΡΟΙ/ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ να πωλούν τα ζώα τους στους ιδιώτες στειρωμένα. ΟΧΙ στις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΓΕΝΝΕΣ των ΚΥΝΗΓΩΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ, ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ. Να μην φεύγει ζωωο από κτηνιατρείο χωρίς να προγραμματίζεται το ραντεβού της στείρωσης. Πρέπει να βάλετε τσουχτερά πρόστιμα σε όσους ιδιώτες/κηδεμόνες θα παρανομούν και στους κτηνιάτρους που θα κουράρουν ζώο αστείρωτο. Πρέπει να συμβάλουν ΟΛΟΙ στην αλλαγή της κάκιστης νοοτροπίας που επικρατεί με τις παράνομες γέννες. Γι΄ αυτό αναφέρομαι σε πρόστιμα και στους κτηνιάτρους. Να ενημερώνουν και αυτοί τους ιδιώτες για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ. Όπως π.χ. στο 5απλό ο γιατός δεν σε ρωτά αν θα συμπεριλάβει τη λύσσα, έτσι και με τη στείρωση, ΝΑ ΜΗΝ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ή ΟΧΙ…ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΜΕΣΑ. ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε ΚΥΝΗΓΟΥΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ και ΙΔΙΩΤΕΣ που θα πραγματοποιούν ΠΑΡΑΝΟΜΕς ΓΕΝΝΕΣ. Και εδώ πρέπει να συμβάλουν οι κτηνίατροι. Όταν θα τους πηγαίνουν σκυλί αστείρωτο να ενημερώνουν αυτόματα τις αρχές ώστε να τους επιβληθεί το πρόστιμο και το σκυλί να κατάσχεται μέχρι να στειρωθεί και επειδή το πιο πιΘανό είναι στειρωμένο να μην το θέλουν πίσω, τότε να δίνεται για υιoθεσία ως pet. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ σε ΟΛΑ τα ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ και ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ. Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω την άποψη των τουριστών για τα αδέσποτα στη χώρα μας. Μακάρι να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή την ασυδοσία με τις παράνομες γέννες στη χώρα μας

  • 10 Μαΐου 2021, 21:39 | Γεωργιος Μοδατσος

    ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΣΑΦΩΣ! Ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων προέρχεται απο τους εκτροφείς. Έχοντας ως μονο σκοπό το κέρδος, παρατάνε τα ζώα που τους ειναι πλέον «περιττά». Επίσης, με ποιον τρόπο ελέγχεται η ευζωία αυτών των πλασμάτων και μέσω ποιού μηχανισμού; Τα περισσότερα ζουν σε άθλιες συνθήκες και φυσικά ειναι και θα παραμείνουν ατσιπάριστα. Και τελος,οταν τόσα ζώα περιμένουν σε κλουβιά για υιοθεσία, ειναι σχήμα οξύμωρο να μιλαμε για εκτροφείς. Οχι στην εκτροφή ερασιτεχνών και μη.

  • 10 Μαΐου 2021, 21:06 | ΑΡΕΤΗ Π.

    ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ. Για ολα τα ειδη ζωων καμια εξαιρεση καμια παραταση. Οποιος θελει να εκτρεφει να βγαλει αδεια εκτροφεα και να γινονται ολα νομιμα. Εσεις η κυβερνηση θα επιτρεψετε τις παρανομες πωλησεις;; καθε μερα μαζευουμε κυνηγοσκυλα και τσοπανοσκυλα απο τους δρομους και αντι αυτους πρωτα να συμμαζεψετε τους αφηνετε απ εξω;; γιατι να υποκειψετε στα συμφεροντα;;;

  • 10 Μαΐου 2021, 21:06 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΤΣΙΟΥ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΊΡΩΣΗ!!! Αν συνεχιστεί η ερασιτεχνική εκτροφη το νομοσχεδιο θα είναι μια τρύπα στο νερό στη χώρα που τα αδέσποτα υπολογίζονται αισιόδοξα στο 1 και στην πραγματικότητα αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια. Η μονη ελπίδα για βα σταματήσουν τα ζευγαρωματα της πίσω αυλής ειναι η υποχρεωτική στείρωση ολων των ζώων και ο φόβος των καταγγελιών. Δεν χάνονται οι ράτσες μη φοβάστε, ακόμα μπαίνουν παράνομα στη χωρα καθαρόαιμα από παντού, τα μισα βέβαια πεθαίνουν απο τύφο αλλα μην αγχώνεστε, κάποια πάντα θα επιβιώνουν. Αν θελει η κυβερνηση να κάνει όντως κατι για τα αδέσποτα, αυτοί που πρέπει να ακούσει ειναι οι εθελοντές που προς το παρόν είναι αυτοί που προσπαθούν να δωσουν λύση στο προβλημα και οχι οι εκτροφεις που το προκαλούν

  • 10 Μαΐου 2021, 21:27 | Γιακουμης Δημήτρης

    Να εξερευνούν τα δεσποζομενα σκυλιά από το νομοσχέδιο

  • 10 Μαΐου 2021, 21:46 | καμπουρης αντωνης

    Αιτούμαστε και θεωρούμε απαραίτητη την συμμετοχή του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ) ως κατεξοχήν αρμόδιου φορέα και μοναδικού εκπροσώπου στην Ελλάδα, της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (FCI), στην Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης του Νόμου και στην Επιτροπή που θα πρέπει να οριστεί για την Αδειοδότηση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων.

  • 10 Μαΐου 2021, 19:25 | Σπύρος

    Θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής η οποία δεν έχει στόχο το κέρδος, αλλά τη αναπαραγωγή καθαρόαιμων σκύλων, και την συνέχιση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε ράτσας σκύλου.
    Εξαίρεση της στείρωσης των ζώων που έχουν Πεντιγκρι, καθώς μέσω αυτών υπάρχει η διαιώνιση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε ράτσας

  • 10 Μαΐου 2021, 18:58 | Δημητριος Κωσταντοπουλος

    Φυσικά και πρέπει να εξαιρεθούν τα καθαρόαιμα με πεντιγκρί ζώα!!!!!
    Είναι η κληρονομιά αιώνων!!!!! Δεν αποτελούν τα αδέσποτα. Ολα έχουν καταχωρημένο τσιπ όπως και υποχρεωτικά και οι απόγονοί τους. Είναι απολυτα ανιχνεύσιμα γιατί είναι καταχωρημένα στον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδος. Αυτό το ποιηματάκι πλέον απο τους «φιλοζωους» που έχουν βάλει στο στόχαστρο την καθαρόαιμη ερασιτεχνική εκτροφή με ξεπερνάει… Για να σας ενημερώσουμε οτι μικρό μέρος απο τα καθαρόαιμα ζώα είναι κυνηγόσκυλα και τσοπανόσκυλα με τα οποία φαγωθήκατε πια…. Τα περισσότερα είναι ζώα συντροφιάς που ζουν μέσα στα σπίτια σαν ισότιμα μέλη της οικογένειας.
    Ερασιτέχνης εκτροφέας δεν είναι αυτός που ζευγαρώνει ότι μοιάζει με κάποια ράτσα, αλλά αυτός που κάνει επιλεκτική εκτροφή για τη βελτίωση της φυλής που αγαπά και τα ζώα του έχουν πεντιγκρί!!!!! Και φυσικά έχει τη δουλειά του και δεν βιοπορίζεται απο την εκτροφή.
    Ο μοναδικός φορέας καθαρόαιμων σκύλων είναι ο Κυνολογικός Ομιλος Ελλάδος και αυτός πρέπει να είναι το βασικό μέλος της επιτροπής για τις άδειες και οχι άνθρωποι φανατικοί που έχουν μένος έναντι των καθαρόαιμων ζώων και θεωρούν οτι οι κάτοχοι καθαρόαιμων ζώων είναι εγωκεντρικά άτομα με ψυχολογικά προβλήματα.

  • 10 Μαΐου 2021, 18:01 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΒΙΑΚΗΣ

    ΓΙΑΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΟ ΜΟΥ …ΜΕ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ;
    ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ; !!!!!

    Δεν σου έκανε τίποτε ! Δεν σε πείραξε ποτέ ! Αντίθετα είναι το λατρεμένο μέλος της οικογενείας μου, ανθρωποκεντρικό, ισορροπημένο, δεσποζομενο που χαίρει πλήρης ευζωίας και με συντροφεύει στο κυνήγι, στις Εκθέσεις Μορφολογίας και στους Αγώνες Εργασίας σκύλων.
    Το απέκτησα με μεγάλη οικονομία από το υστέρημα μου .
    ΔΕΝ το αγόρασα από τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ -εργοστάσια -κουταβιών puppy mill !
    Το απέκτησα από ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ κυνηγητικών σκύλων .Δεν το γνωρίζεις φυσικά αλλά το καθαρόαιμο κυνηγητικό σκυλί ανάλογα την φυλή και την εργασία που κάνει
    έχει συγκεκριμένες φυσικές ιδιότητες.
    Μόνο με την καθαρόαιμη επιλεκτική εκτροφή συνεχόμενα μπορεί να τις διαιωνίσει!
    Παγκοσμίως να ξέρεις οι καθαρόαιμες φυλές κυνηγίου προστατεύονται από τους περισσότερους σε αριθμό ερασιτέχνες και τους ελάχιστους σε αριθμό επαγγελματίες εκτροφείς κυνηγητικών σκύλων.
    Κι αυτό γιατί αυτοί γνωρίζουν την καθαρόαιμη κυνηγητική φυλή που εκτρέφουν ΑΡΙΣΤΑ.
    Κάνουν οικονομικές θυσίες μεγάλες με ανανεώσεις ζωών, χάριν τις βιοποικιλότητας της κάθε φυλής, ακολουθούν την γενετική σκύλων, δημιουργούν γραμμές αίματος για να μπορούν να διατηρηθούν ζωντανές και να βελτιωθούν από γενιά σε γενιά οι φυσικές ιδιότητες των κυνηγητικών σκύλων.
    Και η μεγίστη χαρά που νιώθουν της γέννησης νέων ψυχών νέων ελπίδων νέων αξίων καθαρόαιμων κυνηγητικών σκύλων είναι πρωτίστως δημιουργικό και ανώτερο ψυχικά έργο που επιτυγχάνεται με αφοσίωση και πάθος.
    Με το δικό μου καθαρόαιμο κυνηγητικό σκυλί θέλω και εγώ να νιώσω την χαρά της γέννησης όπως μου επιτρέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και η υπάρχουσα από έτη Ελληνική .
    Δεν έχω αποφασίσει αν θα είναι σαν ιδιώτης σαν ερασιτέχνης η λίγο δύσκολο σαν επαγγελματίας. Εσύ όμως γιατί θες να μου στερήσεις αυτή την απόκτηση απογόνων να μου στερήσεις το νόμιμο Ευρωπαϊκό και Εθνικό δικαίωμα μου , να μου στερήσεις το δικαίωμα κυνηγίου με ένα αρτιμελές υγείες σκύλο, να μου στερήσεις το δικαίωμα να συμμετάσχω σαν Ευρωπαίος πολίτης σε Εκθέσεις μορφολογίας στην χώρα μου και Διεθνώς, να μου στερήσεις το δικαίωμα να προπονήσω και συμμετάσχω με το καθαρόαιμο κυνηγητικό μου σκύλο σε αγώνες εργασίας διεθνώς; ΓΙΑΤΙ ; (λόγω διεθνών κανονισμών απαγορεύεται σε καθαρόαιμο Στειρωμένο σκυλί η συμμετοχή )
    Με υποχρεώνεις να χρεωθώ την Oικονομική , Ψυχικα Τραυματική και παράνομη λόγο ευζωίας ανήθικη συμμετοχή μου στην ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΙΡΩΣΗ του κυνηγητικού σκύλου μου .ΓΙΑΤΙ ; Ούτε εγώ ούτε το καθαρόαιμο σκυλί μου σε πειράξαμε ποτέ !!!
    Ενώ φροντίζω χρόνια την νόμιμη ευζωία του δεν το κακομεταχειρίστηκα ΠΟΤΕ και το έχω μέλος της οικογενείας μου !!
    Με ποιο δικαίωμα αποφασίζεις να ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με Στείρωση το σκυλί μου ενώ προστατεύεται από τον υπάρχον Ευρωπαϊκό νόμο περί ευζωίας !!
    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ είναι αποδεκτή Ιατρική πράξη μόνο για σοβαρό λόγο υγείας ενός σκύλου !
    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ προκαλεί κινδύνους ακόμη και με την αναισθησία του σκύλου !
    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ θα προκαλέσει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ στατιστικά αποδεδειγμένα στον καθαρόαιμο κυνηγητικό μου σκύλο συμφώνα με μελέτες Αμερικανών και όχι μονο Ιατρών !
    Δεν μπορεί να κυνηγήσει μετά από μια στείρωση ένα κυνηγόσκυλο αφού θα του προκληθεί απο την ΣΤΕΙΡΩΣΗ :
    – εμφάνισης διαταραχών των αρθρώσεων με ποσοστό 23% (έναντι 3% των μη στειρωμένων)
    – την ανάπτυξη καρκίνων στα αρσενικά σκυλιά σε ποσοστό 13%
    -την εμφάνιση καρκίνων του μαστου σε θηλυκά σκυλιά στο 12% (με 3% στα αστειρωτα ) μια τετραπλάσια αύξηση
    – δυσπλασία ισχύου στα αρσενικα 10,3 % με 5,1% στα αστείρωτα
    -δακρύρροια κρανιακού συνδέσμου
    – καρκίνο (λεμφοσάρκωμα, μαστοκύτωμα και αιμαγγειοσάρκωμα). Το λεμφοσάρκωμα και το αιμαγγειοσάρκωμα είναι συνεχώς θανατηφόρα και το μαστοκύτωμα μπορεί να είναι. Το αιμαγγειοσάρκωμα είναι ένας καρκίνος που επηρεάζεται από τη στείρωση στα θυληκα .
    – καρκίνος του προστάτη, είναι πιο διαδεδομένη σε στειρωμένα αρσενικά σκυλιά.
    – καρδιακοί όγκοι σε σκύλους HSA 4%
    – σπληνική όγκοι HSA 2%
    – δερματικούς όγκους των μεσοκυττάρων (MCT) 4% περισσότερο από τα μη στειρωμενα
    – η στείρωση μπορεί να διαταράξει τον φυσιολογικό αναπτυξιακό ρόλο των γοναδικών ορμονών σε συστήματα πολλαπλών οργάνων, μπορεί κανείς να οραματίσει την εμφάνιση συνδρόμων νόσων τα HD, CCL, LSA, HSA, MCT, OSA και δυσπλασία αγκώνων (ED) αναφέρονται ως ιδιαίτερα ανησυχητικά .
    Μπορώ να αναφέρω πολλά ακόμη αλλά νομίζω αυτά αρκούν να σε πείσουν ότι
    μου ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ -ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ με κίνδυνο της ζωής του και της νόμιμης ευζωίας του
    με την ΣΤΕΙΡΩΣΗ το καθαρόαιμο δεσποζομενο κυνηγόσκυλο μου .
    Ενα ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ με τέτοια προβλήματα υγείας ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑ !!!
    Ουσιαστικά ακυρώνεται και με θες συνένοχο να παρανομήσω και να ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΩ εγώ με την ΣΤΕΙΡΩΣΗ που θες να μου επιβάλεις τον δικό μου καθαρόαιμο κυνηγητικό ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ λογω εργασιακού dna σκύλο !!!
    Το Τεράστιο οικονομικό κόστος που θα έχω μετά της καταστροφής από την Στείρωση ενός τέτοιου εργασιακού σκύλου , είναι βέβαιο ότι θα το αναγνώριζε κάθε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Δεν μιλάμε για αδέσποτα υβρίδια σκύλων .
    Μιλάμε για ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ σκυλιά κυνηγίου με διεθνές αναγνωρισμένο γενεαλογικό χάρτη 5 γενεών , στηριζόμενο σε Διεθνές αξιακο σύστημα πιστοποίησης της Μορφολογικής συμμόρφωσης με το πρότυπο και την Εργασία όλων των προγονών του κάθε σκυλου !!!!
    Γιατί λοιπόν θες να μου επιβάλεις να γίνω ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ σαν τον ΜΕΝΓΚΕΛΕ στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου ;
    Εγώ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ και θέλω να είναι αρτιμελές το ιδιόκτητο καθαρόαιμο κυνηγόσκυλο μου .Δεν θέλω να παρανομήσω και να επηρεάσω την ευζωία του με την στείρωση .
    Θέλω να χαρώ απογόνους του να κυνηγήσω και να συμμετάσχω στην νόμιμη οικονομία της φύσης όπως αναγράφεται στο δικό μου dna .
    Για αυτό μην με βάζεις στο ίδιο τσουβάλι το δεσποζομενο σκύλο μου με τα αδέσποτα .
    θα στηρίξω κάθε θετικό έργο προόδου όχι έργο καταστροφής .
    Παραμένω πιστός στην νομιμότητα των διεθνών κανονισμών καθαρόαιμων σκύλων της F.C.I και Επιθυμώ να με ΑΚΟΥΣΕΙΣ και να ακυρώσεις την εντολή για ΣΤΕΙΡΩΣΗ του σκύλου μου !!
    Αλλά και να διορθώσεις σύμφωνα με την υπάρχουσα ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ και ΕΘΝΙΚΗ νομοθεσία τα δέοντα για την ιδιωτική , Ερασιτεχνική εκτροφή καθαρόαιμων κυνηγητικών σκύλων !!

    Δηλώνω
    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΥΝΟΦΙΛΟΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΥ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΚΥΛΟΥ !!

    Υ.Γ.
    ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΖΩΩΝ
    (Slattery ML, Potter JD, Curtin K, Edwards S, Ma K, et al. (2001) Τα οιστρογόνα μειώνουν και η απόσυρση των οιστρογόνων αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου θετικού στην αστάθεια μικρο-δορυφόρου.
    Salmeri KR, Bloomberg MS, Scruggs SL, Shille V (1991) Γοναδεκτομή σε ανώριμους σκύλους: Επιδράσεις στη σκελετική, φυσική και συμπεριφορική ανάπτυξη.
    Grumbach M (2000) Οιστρογόνο, ανάπτυξη οστών και φύλο:
    Slattery ML, Potter JD, Curtin K, Edwards S, Ma K, et al. (2001) Τα οιστρογόνα μειώνουν και η απόσυρση των οιστρογόνων αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου θετικού στην αστάθεια μικρο-δορυφόρου.
    Hart BL (2001) Επιδράσεις της γοναδεκτομής στην επακόλουθη ανάπτυξη γνωστικής βλάβης
    Duval JM, Budsberg SC, Flo GL, Sammarco Jl (1999) Φυλή, φύλο και σωματικό βάρος ως παράγοντες κινδύνου για ρήξη του κρανιακού σταυρωτού συνδέσμου σε νεαρά σκυλιά
    Witsberger TH, Villamil JA, Schultz LG, Hahn AW, Cook JL (2008) Επικράτηση και παράγοντες κινδύνου για, δυσπλασία ισχίου και ανεπάρκεια κρανιακού χιαστού συνδέσμου σε σκύλους.
    Beauvais W, Cardwell JM, Brodbelt DC (2012) Η επίδραση της στείρωσης στον κίνδυνο όγκων των μαστών σε σκύλους
    White CR, Hohenhaus AE, Kelsey J, Procter-Grey E (2011) Δερματικά MCT: Συσχέτιση με την κατάσταση του spay / neuter, τη φυλή, το μέγεθος του σώματος και τη φυλογενετική συστάδα
    Teske E, Naan EC, van Dijk E, Van Garderen E, Schalken JA (2002) Καρκίνωμα προστάτη σκύλου: επιδημιολογικές ενδείξεις αυξημένου κινδύνου σε ευνουχισμένους σκύλους.
    Villamil JA, Henry CJ, Hahn AW, Bryan JN, Tyler JW, et αϊ. (2009) Ορμονική και σεξουαλική επίδραση στην επιδημιολογία του λεμφώματος σκύλου
    Cooley DM, Beranek BC, Schlittler DL, Glickman MW, Glickman LT, et αϊ. (2002) Έκθεση ενδογενούς γοναδικής ορμόνης και κίνδυνος σαρκώματος των οστών.
    Diesel G, Brodbelt D, Laurence C (2010) Έρευνα πολιτικών κτηνιατρικής πρακτικής και γνώμες για σκύλους στειρώματος.
    Trevejo R, Yang M, Lund EM (2011) Επιδημιολογία χειρουργικού ευνουχισμού σκύλων

  • 10 Μαΐου 2021, 18:24 | ΛΙΒΙΑΚΗΣ

    Α)Αιτούμαστε την οριστική εξαίρεση των στειρώσεων των αναφερόμενων ζώων της παραγράφου και την αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών, σύμφωνα με τους όρους της ερασιτεχνικής εκτροφής που προτείναμε στο άρθρο 6.
    Β) Οι χώροι στους οποίους επιτρέπονται η εκγύμναση σκύλων και οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων, καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τους είναι θεσμοθετημένοι με ανάλογες νομοθεσίες. Αιτούμαστε να συμπεριληφθούν στους αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων, εκτός από τους δείκτες που ήδη προβλέπονται από το παρόν νομοσχέδιο, τους ιχνηλάτες, τους λαγωνικούς, τους σκύλους επαναφοράς, έρευνας και νερού, όπως έχουν συμπεριελήφθη στο ΦΕΚ 4361/ 13-12-2017.
    Γ) Τα κουτιά μεταφοράς στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου θα πρέπει να θεσμοθετηθούν ως τα πλέον ασφαλέστερα και καταλληλότερα για τη μεταφορά των κατοικιδίων, με τις ανάλογες προδιαγραφές για την άνεση, ασφάλεια και την ευζωΐα των συντρόφων μας. Με αυτόν τον τρόπο μεταφοράς, αποφεύγονται ατυχήματα (πολλές φορές θανατηφόρα) που μπορεί να προξενηθούν για διάφορους λόγους από την απότομη συμπεριφορά ή κίνηση του κατοικίδιου όταν μεταφέρεται εντός του αυτοκινήτου, καθώς και ο κίνδυνος ασφυξίας ή θερμοπληξίας των αγαπημένων μας συντρόφων. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης επιτρέπεται η μεταφορά των κατοικιδίων με κουτιά μεταφοράς στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια,την άνεση και την ευζωΐα των αγαπημένων μας «φίλων»!