Άρθρο 37 Επιχορήγηση φιλοζωικών σωματείων και φιλοζωικών οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Στην παρ. 1Α του άρθρου 202 του ν.3463/2006 (Α’114) προστίθεται περ. vii, ως εξής:
«vii. Σε φιλοζωικά σωματεία ή φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εδρεύουν στον οικείο δήμο και είναι εγγεγραμμένα στο Υπομητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς που τηρείται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόσθετη προϋπόθεση για την επιχορήγηση αυτή αποτελεί η κατάρτιση σχετικού προγράμματος δράσης του σωματείου ή της οργάνωσης, για τον αντίστοιχο δήμο και η έγκρισή του από την πενταμελή Επιτροπή Παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων του οικείου δήμου. Με τις ίδιες προϋποθέσεις τα ανωτέρω σωματεία και οργανώσεις μπορούν να λαμβάνουν επιχορήγηση και από την οικεία περιφέρεια, εφόσον δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της».

  • 17 Μαΐου 2021, 22:55 | Δέσποινα Σπανούδη

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 17 Μαΐου 2021, 20:21 | Θοδωρής

    Όχι χρήματα σε ΜΚΟ. Τα χρήματα για τη διαχείριση των αδέσποτων στους δήμους

  • 17 Μαΐου 2021, 19:42 | ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

    Επιχορήγηση των Ομίλων Ελληνικών φυλών, νόμιμων μη κερδοσκοπικών σωματείων με σκοπό την διάσωση των Ελληνικών φυλών.

  • 17 Μαΐου 2021, 17:31 | Παναγιώτης

    όλες οι χρηματοδοτήσεις να αφορούν αποκλειστικά τους Δήμους με διαφανή τρόπο, έλεγχο, αξιολόγηση του έργου τους και βασική υποχρέωσή τους την ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων και την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων. Όχι στη χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο, φιλοζωικών σωματείων και οποιουδήποτε ιδιωτικού φορέα. Οι ανεξέλεγκτες χρηματοδοτήσεις επιτείνουν το πρόβλημα των αδεσπότων για να απαιτούνται επιπλέον χρηματοδοτήσεις σε ιδιώτες !! Πόσο δύσκολο είναι για να το καταλάβουμε; Δε βλέπετε ότι τα νούμερα για τα οποία μιλούν οι φιλοζωικές είναι υπερβολικώς υπερβολικά με σκοπό την μεγαλύτερη χρηματοδότηση ;;!!

  • 17 Μαΐου 2021, 16:27 | Ιωάννης Ιωάννου

    • όλες οι χρηματοδοτήσεις να αφορούν αποκλειστικά τους Δήμους με διαφανή τρόπο, έλεγχο, αξιολόγηση του έργου τους και βασική υποχρέωσή τους την ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων και την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων. Όχι στη χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο, φιλοζωικών σωματείων και οποιουδήποτε ιδιωτικού φορέα. Οι ανεξέλεγκτες χρηματοδοτήσεις επιτείνουν το πρόβλημα των αδεσπότων για να απαιτούνται επιπλέον χρηματοδοτήσεις σε ιδιώτες !! Πόσο δύσκολο είναι για να το καταλάβουμε; Δε βλέπετε ότι τα νούμερα για τα οποία μιλούν οι φιλοζωικές είναι υπερβολικώς υπερβολικά με σκοπό την μεγαλύτερη χρηματοδότηση ;;!!

  • Δελτίο Τύπου Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης
    Το σωματείο μας αναγνωρίζει την προσπάθεια σύνταξης του νομοσχεδίου αυτού, που σκοπό έχει να επιφέρει βελτιώσεις στην νομική και πραγματική αντιμετώπιση των αδεσπότων και δεσποζόμενων ζώων στη χώρα μας και κινείται σε γενικές γραμμές προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Αισθανόμαστε την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να εκθέσουμε τις απόψεις μας σχετικά με το τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’», το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 20.05.2021.
    Περιμένουμε από τότε που θυμόμαστε τους εαυτούς μας να αλλάξει κάτι για τα ζώα στην Ελλάδα. Περιμένουμε δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλο, παίρνοντας δύναμη από εσάς, βλέποντας ζώα να αποκτούν αξιοπρέπεια. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με πάθος και με ηθική, όπως και πολλά άλλα ζωοφιλικά σωματεία, αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές και πολίτες.
    Το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στο άμεσο χρονικό διάστημα δεν θα το συγκρίνουμε με τα άλλα. Θα το σχολιάσουμε ως αυτοτελές.
    Εντοπίζουμε πληθώρα θετικών άρθρων:
    1. Αναγνώριση των πέντε ελευθεριών των ζώων
    2. Εισαγωγή του θεσμού ζώων θεραπείας
    3. Εθνικό Μητρώο ζώων
    4. Αναγνώριση των Ζωοφιλικών Σωματείων και επίσημη αναδοχή ζώων από αυτά
    5. Μητρώο Ζωοφιλικών Σωματείων
    6. Πλατφόρμα Υιοθεσίας
    7. Μητρώο Αιμοδοσίας
    8. Υποχρεωτικός απολογισμός έργου των Δήμων στο Υπ. Εσωτερικών
    9. Υποχρεωτικό πρόγραμμα διαχείρισης ζώων των Δήμων καθόλη τη διάρκεια του έτους
    10. Απαγόρευση ζώων σε pet shops
    11. Καταβολή χρηματικού ποσού στους κηδεμόνες όταν αυτοί παραδίδουν το κατοικίδιο τους στον Δήμο τους και στέρηση απόκτησης άλλου ζώου για τα επόμενα 3 έτη
    12. Υποχρεωτικοί κανόνες ευζωίας, απαγόρευση μοναξιάς των ζώων και εκπαίδευση
    13. Αφαίρεση άδειας κυνηγιού όταν δεν είναι τα ζώα τσιπαρισμένα και κυρώσεις για εγκατάλειψη κουταβιών
    14. Κανόνες επαγγελματικής εκτροφής
    15. Αύξηση του ορίου ηλίκιας των νεογνών πριν δοθούν
    16. Απαγόρευση αγγελιών για ζευγάρωμα ζώων
    17. Υποχρεωτική αναγραφή κειμένου υπεύθυνης υιοθεσίας σε όλες τις αγγελίες ζώων
    18. Αναγνώριση του Adoption Fee
    19. Μη επιτρεπόμενες μέθοδοι εκπαίδευσης ζώων
    20. Ρητή απαγόρευση για το παστούρωμα
    21. Εισαγωγή εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων σε σχολεία
    22. Εύκολη πρόσβαση πολιτών σε καταφύγια και κυνοκομεία ζώων
    23. Ελεύθερη πρόσβαση ζώων σε παραλίες και θάλασσες
    24. Επιχορήγηση Ζωοφικών Σωματείων
    25. Επιτροπή Εποπτείας Δήμων
    26. Κυρώσεις Δήμων για την απουσία προγράμματος διαχείρισης ζώων
    27. Μητρώο Ηλεκτρονικού Βιβλιαρίου
    28. Μητρώο Παραβατών
    29. Δυνατότητα Εθνικής Γραμμής Καταγγελιών
    30. Δημιουργία πάρκων ζώων
    31. Αφαίρεση ζώου από τον κηδεμόνα του σε περίπτωση κακοποιήσης και οικονομικές κυρώσεις.
    Τα σημεία που εντοπίζουμε και ελπίζουμε να βελτιωθούν:
    1. Να γίνει υποχρεωτική η στείρωση και των δεσποζόμενων ζώων. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για το νέο σχέδιο νόμου ξεκίνησαν οι αντιδράσεις. Δεν φανταζόμασταν όμως ποτέ ότι οι αντιδράσεις θα έφταναν σε αυτό το βαθμό και με αυτή την ένταση. Το γεγονός αυτό καθαυτό επιβεβαιώνει τον λόγο για τον οποίο ο αριθμός αδέσποτων ζώων στη χώρα μας είναι σήμερα που μιλάμε μερικά εκατομμύρια – αριθμός καθημερινά αυξανόμενος. Ο φόβος μας επιβεβαιώθηκε διαβάζοντας το άρθρο 39, παράγραφος 3 του νομοσχεδίου, η οποία ουσιαστικά δύναται να εξαιρέσει από την υποχρεωτική στείρωση αυτούς για τους οποίους επιβάλλεται να θεσπιστεί. Ζητάμε την στείρωση των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων, τουλάχιστον για μερικά χρόνια, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσουμε παιδεία. Ζητάμε να μην κάνετε ούτε ένα βήμα πίσω στα συμφέροντα και την αμάθεια για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας μέχρι να μην υπάρχει ούτε ένα αδέσποτο στον δρόμο, μέχρι να αδειάσουν τα κλουβιά.
    2. Παρίσταται αναγκαίο να απαγορευτεί η διαμονή ζώων σε ταράτσες. Βρίσκονται αυτή τη στιγμή χιλιάδες ζώα παρατημένα, υπό όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες στο έλεος του Θεού και μακριά από τα βλέμματά μας. Αποτελεί σοβαρότατη κακοποίηση και πρέπει να απαγορευτεί.
    Η εμπειρία μας τόσα χρόνια στην περισυλλογή αδέσποτων η παρατημένων ζώων έχει δείξει πως τα ζώα που προέρχονται από μόνιμη διαμονή σε ταράτσα παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα κοινωνικοποίησης αλλά και συμπεριφοράς (επιθετικότητα). Τα περισσότερα από αυτά δεν βγαίνουν τις απαραίτητες βόλτες ημερησίως και αυτό έχει τρομερές επιπτώσεις στην συμπεριφορά τους.
    3. Χρειάζεται πιο αναλυτικό νομοθετικό πλαίσιο της διαδικασίας υιοθεσίας ζωών στο εξωτερικό, ώστε να μην κατηγορούμαστε αδίκως ως λαθρέμποροι. Έχουμε άψογη συνεργασία με ζωοφιλικά σωματεία του εξωτερικού και έχουν αποκτήσει στις χώρες αυτές μια αξιοπρεπή ζωή πάρα πολλά αδέσποτα της Ελλάδας.
    4. Υπάρχει ανάγκη οι κάτοικοι που διαμένουν σε πολυκατοικίες και που είναι κηδεμόνες ζωών να μπορούν να έχουν όσα ζώα επιθυμούν, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, καθαριότητας και κοινής ησυχίας.
    5. Η επανένταξη των ζώων δεν είναι εφικτή όταν ταυτόχρονα πρέπει να λάβει χώρα σε μέρος το οποίο να απέχει ταυτόχρονα 200 μέτρα από νοσοκομεία, αθλητικά κέντρα, σχολεία, λιμάνια. Τα ζώα μετακινούνται και εφόσον επανεντάσσονται μπορούν να μετακινηθούν παντού.
    6. Ελεύθερη μετακίνηση ζώων με συνοδό στα ΜΜΜ με εισητήριο.
    7. Απαγόρευση κλουβιών μεταφοράς ζώων στο πίσω μέρος του οχήματος και έξω από αυτό.
    8. Σύσταση ανεξάρτητης κτηνιατρικής αρχής για την εποπτεία των κυνοκομίων. Ο έλεγχος δεν είναι αποτελεσματικός όταν πραγματοποιείται από τις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.
    9. Αύξηση του ορίου δυνατότητας παραμονής ζώου σε καταφύγιο. Το διάστημα των 30 ημερών δεν είναι αρκετό ώστε να καταστεί εφικτό ένα ζώο να εξεταστεί, να θεραπευθεί, να φωτογραφηθεί, να προωθηθεί, ώστε να υιοθετηθεί.
    Είμαστε εδώ, μαζί σας, δίπλα σας, να συνεχίσουμε εθελοντικά αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια για το δικάιωμα αξιοπρεπούς ζωής όλων των συναισθανόμενων πλασμάτων!
    Να ευχαριστήσουμε με όλη μας την ψυχή την εξαίρετη Δικηγόρο κα. Νίκη Τηλιακού που μας βοήθησε στην πλήρη και αναλυτική κατανόηση του συνόλου του νομοσχεδίου!
    Με εκτίμηση
    Η ομάδα της ΖΕΗ

  • 17 Μαΐου 2021, 11:29 | Μπέττυ Καραιωσηφίδου

    Καμία χρηματοδότηση σε φιλοζωικά σωματεία.

  • 17 Μαΐου 2021, 11:42 | Μπέττυ Καραιωσηφίδου

    Καμία χρηματοδότηση σε φιλοζωικά σωματεία.
    Τα χρήματα στους Δήμους

  • 17 Μαΐου 2021, 10:08 | ΤΖΕΝΗ

    Συμφωνώ με ΠΦΠΟ

  • 17 Μαΐου 2021, 10:11 | ΣΙΑΛΒΕΡΑΣ ΣΑΚΗΣ

    Οχι χρηματα φορολογουμενων σε ΜΚΟ. Μονο σε δημους και αρμοδια υπουργεια που ελέγχονται

  • 17 Μαΐου 2021, 10:51 | ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ

    Οχι χρηματα φορολογουμενων σε ΜΚΟ. Μονο σε δημους και αρμοδια υπουργεια που ελέγχονται

  • 17 Μαΐου 2021, 10:34 | ΔΕΛΗΖΗΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    Οχι χρηματα φορολογουμενων σε ΜΚΟ. Μονο σε δημους και αρμοδια υπουργεια που ελέγχονται

  • 17 Μαΐου 2021, 10:14 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ν.

    Οχι χρηματα φορολογουμενων σε ΜΚΟ. Μονο σε δημους και αρμοδια υπουργεια που ελέγχονται

  • 17 Μαΐου 2021, 10:47 | ΒΕΛΙΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Οχι χρηματα φορολογουμενων σε ΜΚΟ. Μονο σε δημους και αρμοδια υπουργεια που ελέγχονται

  • 17 Μαΐου 2021, 00:28 | Πεσιλής Απόστολος

    Άρθρο 37
    Επιχορήγηση φιλοζωικών σωματείων και φιλοζωικών οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
    Για πάρα πολλά χρόνια οι όμιλοι Ελληνικών φυλών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εκπροσωπούν τις αυτόχθονες Ελληνικές φυλές, πασχίζουν «αβοήθητοι» από την πολιτεία να διασώσουν και να διαφυλάξουν τις αρχαίες αυτές ράτσες. Ποτέ δεν υπήρξε μέριμνα από το αρμόδιο υπουργείο για οικονομική στήριξη προγραμμάτων, που μέσω αυτών θα βοηθηθούν οι Ελληνικές φυλές, αλλά θα δραστηριοποιούνταν οι όμιλοι περισσότερο ως προς τη διαμόρφωση της κυνοφιλικής παιδείας των Ελλήνων κυναγωγών, που θα είχε ως αποτέλεσμα την επιμόρφωσή τους στους κανόνες της καθαρόαιμης, οργανωμένης, νόμιμης και δηλωμένης εκτροφής. Για τους ίδιους λόγους θα μπορούσαν να δοθούν επιχορηγήσεις στον ΚΟΕ, στους ομίλους φυλών και στα Κυνοφιλικά σωματεία, για την κατάρτιση ανάλογων προγραμμάτων με σκοπό τη μείωση των αδέσποτων.

  • 17 Μαΐου 2021, 00:16 | Πεσιλής Σταύρος

    Άρθρο 37
    Επιχορήγηση φιλοζωικών σωματείων και φιλοζωικών οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
    Για πάρα πολλά χρόνια οι όμιλοι Ελληνικών φυλών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εκπροσωπούν τις αυτόχθονες Ελληνικές φυλές, πασχίζουν «αβοήθητοι» από την πολιτεία να διασώσουν και να διαφυλάξουν τις αρχαίες αυτές ράτσες. Ποτέ δεν υπήρξε μέριμνα από το αρμόδιο υπουργείο για οικονομική στήριξη προγραμμάτων, που μέσω αυτών θα βοηθηθούν οι Ελληνικές φυλές, αλλά θα δραστηριοποιούνταν οι όμιλοι περισσότερο ως προς τη διαμόρφωση της κυνοφιλικής παιδείας των Ελλήνων κυναγωγών, που θα είχε ως αποτέλεσμα την επιμόρφωσή τους στους κανόνες της καθαρόαιμης, οργανωμένης, νόμιμης και δηλωμένης εκτροφής. Για τους ίδιους λόγους θα μπορούσαν να δοθούν επιχορηγήσεις στον ΚΟΕ, στους ομίλους φυλών και στα Κυνοφιλικά σωματεία, για την κατάρτιση ανάλογων προγραμμάτων με σκοπό τη μείωση των αδέσποτων.

  • 16 Μαΐου 2021, 23:59 | Μιχαλης

    Οχι χρηματα φορολογουμενων σε ΜΚΟ. Μονο σε δημους και αρμοδια υπουργεια που ελέγχονται

  • 16 Μαΐου 2021, 16:14 | Stefanos vaide

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ

  • 16 Μαΐου 2021, 16:37 | Ιωάννης Χουλιάρας

    Όχι στην ανεξέλεγκτη χρηματοδότηση των φιλοζωικών, ΜΚΟ.ΝΑΙ στην σωστή χρηματοδότηση στους δήμους με έλεγχο,περιορισμούς,διαχείριση του δημοσίων δαπανών. ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΏΩΝ.

  • 16 Μαΐου 2021, 15:22 | Γουρδομιχαλης

    Κοιτάξτε τα εντάλματα πληρωμής δημοσίου χρήματος για ταξιδάκια του κυρίου γουρδομιχαλη στο εξωτερικό και σε νησί! Διαδημοτικος σύνδεσμος Αθήνας Πειραιά τι δουλειά έχει το κράτος να του πληρώνει ταξιδάκια; γιατί το δικεπαζ πληρώνεται βάσει πλυθησμου ανθρώπων και όχι με τιμοκατάλογο βάσει υπηρεσιών όπως οι συμβάσεις ιδιωτών; για να τρώνε και να τα πετάνε στο δρόμο και τα βουνά με συνταγές για να τα περιθαλψει ο κάνεις. Ότι χρήμα πάει σε δήμους και σε συνδέσμους πάει για μάσα εις βάρος των ζωων. Γι αυτό και δεν υπάρχει πουθενά ούτε στη διαύγεια η σύμβαση του δικεπαζ με δήμους. Χρεώνει στον αέρα ότι γουστάρει. Υποχρέωστε όλους τους ιδιώτες κτηνίατρους να εξυπηρετούν περιστατικά από όλους δήμους και πολίτες και να πληρώνονται από το κράτος. Ότι καταφύγια και δήθεν δημόσια κτηνιατρεία δε δουλεύουν ποτε είναι κολαστήρια και τα, τμήματα προμηθειών των δήμων ξέρουν να χρεώσουν μίζες ακόμα και στις χαρτοπετσετες. Δε δουλεύει τίποτα σε αυτό το κράτος. Όπως μπορούμε να πάμε σε ιδιώτη γιατρό και να μας γράψει συνταγή ευππυ και να πληρωθεί από το κράτος έτσι να κάνετε και με κτηνίατρους. Και να καταχωρουνται όλα και να μη φοροδιαφευγουν και οι κτηνίατροι. Ο δήμος Αχαρνών είχε δωρεά όχημα περισυλλογης και δεν έχει μαζέψει 2 χρόνια ούτε μια γάτα. Πήρε δωρεά 15 τόνους τροφές και πάνω από τα μισά τα έδωσε ο αντιδήμαρχος σε φίλες του στο Λαύριο. Καβαλημενα καλάμια παντού σε δήμους και άτομα άσχετα με τα ζώα δημόσιοι υπάλληλοι που δεν μπορούν να βρουν αλλού δουλειά. Μόνο οι εθελοντές ξέρουν να πιάσουν σκυλιά και γατιά και να τα πάνε σε γιατρούς. Επιτρέψτε τους να τα πηγαίνουν σε γιατρούς που θα πληρώνονται από το κράτος χωρίς τα εμπόδια που δολίως βάζουν τα κοράκια των δήμων.

  • 16 Μαΐου 2021, 15:41 | Βασιλική Παντελαιων

    Δεν υπάρχει καμία στατιστική μελέτη από την πλευρά του κράτους πόσο στοιχίζει κάθε σκύλος και γάτα για εξετάσεις για όλες τις ασθένειες θεραπείες αποπαρασιτωσεις εσωτερικές και εξωτερικές όλο το χρόνο κολαρα εμβόλια και τροφές. Αν κάποιος νομοθέτης γνώριζε πόσο στοιχίζει η υπεύθυνη ευζωία κάθε σκύλου η γάτας πολλαπλασιαζομενη με τα εκατομμύρια των αδέσποτων θα αντιλαμβάνοταν ότι το ποσό υπερβαίνει το ΑΕΠ της χώρας. Σοβαρευτειτε επιτέλους και Σταματίαστε να ονειρεύεστε δεν είμαστε Ελβετία και δεν μπορούμε να σώσουμε όλα αυτά τα εκατομμύρια αδέσποτα. Ποτε δε θα μπορέσει αυτό το κράτος αυτή η παιδεία αυτή η καφρίλα του Έλληνα που πετάει στο δάσος όλα του τα, σκουπίδια, αυτές οι φιλοζωικες αυτοί οι εθελοντές να σώσουν όλα αυτά τα αδέσποτα που γεννιουνται συνέχεια από παντού. Μόνο με απελευθέρωση της ευθανασίας θα μπορέσει να μπει φρένο σε αυτή την κακουργηματικη αιωνιότητα που μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει.

  • 16 Μαΐου 2021, 14:18 | Βαγγέλης Καραβασίλης

    Για ποιο λόγο να υπάρχει επιχορήγηση σε μια ΜΚΟ από το κράτος να χρηματοδοτούνται από τα μέλη τους οπως οι κυνηγετική συλλογή.

  • 16 Μαΐου 2021, 12:57 | ΕΜΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

    ΝΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΙΏΝ ΚΑΙ ΝΌΜΙΜΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ.

  • 16 Μαΐου 2021, 12:25 | Φωτεινή Μπ.

    Είναι πάρα πολλά τα σωματεία που δραστηριοποιούνται σε δήμους όμορους του δήμου έδρας τους. Να μην περιορίζεται το δικαίωμα επιδότησής τους μόνο από τον οικείο δήμο.

  • 16 Μαΐου 2021, 11:16 | Χρήστος Α.

    Καμία χρηματοδότηση σε PRIVE φιλοζωικά σωματεία. Αίσχος και ντροπή 5 άτομα χωρίς υποδομές και χωρίς διαφανείς διαδικασίες να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!! ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ.
    Τι σημαίνει αποδεδειγμένη δράση και ποιος θα το αξιολογεί.
    Μαρτυρίες , δημοσιεύματα ή φωτογραφικό υλικό . ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ
    Τα χρήματα στους Δήμους και μόνο.
    Ειδικός λογαριασμός στους Δήμους και απαγορευτικό να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε άλλη δαπάνη.
    Έλεγχος και πεπραγμένα δράσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!
    Παράθυρο για χρηματοδότηση ΜΚΟ

  • 15 Μαΐου 2021, 23:15 | Gitsa

    Θα πρεπει να υπαρχει καλυψη ΟΛΩΝ των αναγκων των ζωων που επιβαρυνουν τις φιλοζωικες η εστω σε ενα ικανοποιητικο ποσοστο. Μπορει να πραγματοποιηθει με διαφορους τροπους. Με μηνιαιες αποστολες ξηρας τροφης, αναλογα με τον αριθμο των ζωων που εχουν. Καθε ζωο περιπου 25 κιλων, για ενα μηνα, εχει αναγκη ενα 20 κιλο τροφης. Με ειδικη συνταγη απο κτηνιατρους να χορηγουνται απο οποιοδηποτε φαρμακειο τα φαρμακα που εχουν συσταθει δωρεαν και οι φαρμακοποιοι να λαμβανουν απο το κρατος το αντιτιμο. Εαν θα εφαρμοζοταν αυτο θα ηταν οτι καλυτερο, μιας και καμια επιδοτηση απο το κρατος δεν θα αρκουσε ουτε στο 1 τοις 100 των πραγματικων αναγκων. Τωρα βεβαια οσοι εσχολιαζαν πριν για… »οχι επιδοτηση στις φιλοζωικες…» μπορει να ουρλιαζουν… »μη δινετε κροκετες στις φιλοζωικες… τις τρωνε οι ιδιοι!!!!!!!!!» Αυτο που παρεχει το κρατος τα τελευταια χρονια στη σιτιση των αδεσποτων, ειναι μια αναλογια τοσο χαμηλη που το καθε αδεσποτο, μπορει να φαει μονο για 2 βδομαδες τον χρονο!!!! Εχει αναλογισθει κανεις για τις υπολοιπες μερες…. ΠΟΙΟΣ ταιζει αυτα ολα τα ζωακια???

  • 15 Μαΐου 2021, 23:40 | Ελένη κακουλιδου

    Τα χρήματα να τα δίνετε σε ιδιώτες κτηνίατρους αφού στειρωθουν και καταχωρηθούν τα ζώα. Οι δήμοι τα τρώνε.

  • 15 Μαΐου 2021, 22:52 | Τάκης Μιχαλοπουλος

    Λεφτακια σε Μκο και σε φιλοζωικες…
    Εμ, γι αυτό γίνονται όλα…

  • 15 Μαΐου 2021, 16:23 | Κωνσταντίνος Γεωργαρος

    Καμία επιχορήγηση σε ιδιώτικα και φιλοζωικά… επιχορήγηση στους δήμους με αυστηρο έλεγχο από … φτάνουν οι ΜΚΟ .. χορτάσαμε

  • 15 Μαΐου 2021, 13:06 | Αντώνιος Λιονάκης

    Οι πενταμελείς επιτροπές στελεχώνονται και από μέλη φιλοζωικών σωματείων, πιθανώς των ίδιων που ορίζει το παρόν άρθρο να επιχορηγηθούν μετά από έγκριση των πενταμελών επιτροπών. Νομίζω οι πιθανές στρεβλώσεις είναι προφανείς.
    Όλες οι χρηματοδοτήσεις να δίδονται αποκλειστικά στους Δήμους με διαφανή τρόπο, έλεγχο, αξιολόγηση του έργου τους και βασική υποχρέωσή τους την ίδρυση δημοτικών ή διαδημοτικών κτηνιατρείων περίθαλψης αδέσποτων ζώων.
    Όχι στη χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο, φιλοζωικών σωματείων και οποιουδήποτε ιδιωτικού φορέα. Η δράση τους καλύτερα να παραμείνει εθελοντική και η αρωγή τους στα προγράμματα των δήμων να πηγάζει από ειλικρινή φιλοζωία και όχι οικονομικά κίνητρα.

  • 15 Μαΐου 2021, 13:01 | ΦΩΤΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Καμία επιχορήγηση σε ΜΚΟ αρκετά φάγανε η ψευτοοικολογοι

  • 15 Μαΐου 2021, 11:01 | Δημητρα

    Καμία χρηματοδότηση σε PRIVE φιλοζωικά σωματεία. Αίσχος και ντροπή 5 άτομα χωρίς υποδομές και χωρίς διαφανείς διαδικασίες να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!! ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ.
    Τι σημαίνει αποδεδειγμένη δράση και ποιος θα το αξιολογεί.
    Μαρτυρίες , δημοσιεύματα ή φωτογραφικό υλικό . ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝΤΑΙ χρήματα στους Δήμους και μόνο.
    Ειδικός λογαριασμός στους Δήμους και απαγορευτικό να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε άλλη δαπάνη.
    Έλεγχος και πεπραγμένα δράσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!
    Παράθυρο για χρηματοδότηση ΜΚΟ

  • 14 Μαΐου 2021, 18:50 | Μιχαήλ χαλκιαδάκης

    ΟΧΙ Χρηματοδότηση σε ομάδες των 5-10 ατόμων χωρίς βασικές υποδομές χωρίς τίποτα μόνο να ρίχνουν τροφές στις γωνίες και να βάζουν σταντ για οικονομική βοήθεια… Αν θέλεις να λέγεσαι φιλοζωικό σωματείο να φροντίσεις να έχεις κατ ελάχιστο 1. Πραγματική εδρα ( Οχι το σπίτι του / της προέδρου ) και κατάλληλο χώρο φροντίδας που να εξασφαλίζει την Ευζωία (όχι χωματερές περιφραγμένες) 2. Μόνιμο προσωπικό φροντίδας και μόνιμο κτηνίατρο 2. Όχημα μεταφοράς για τα ζώα 3. Διαδικασίες 4. Διαφανή Οικονομικό έλεγχο από το αρμόδιο Υπουργείο 5. Τον απαραίτητο αριθμό μελών . Και αν δε μπορεί να υπάρξει αυτό λόγο έλλειψης πόρων , κινηθείτε βρείτε χορηγούς και παράγεται πραγματικό έργο. ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ . ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΚΟ

  • 14 Μαΐου 2021, 18:16 | Αναγνώστου Απόστολος

    Ούτε Φράγκο

  • 14 Μαΐου 2021, 18:08 | Χριστόφορος Σουρλής

    Επιδότηση πρέπει να παίρνουνε μόνο η κρατική φορείς ( δήμος Νομαρχία ) και όχι ιδιώτες ΜΚΟ που ιδρύουν σωματεία αδέσποτων
    επίσης θα μπορούσε να ιδρύσει το ΚΡΑΤΟς αστυνομία ζώον στα πρότυπα ξένων χωρών

  • 14 Μαΐου 2021, 16:39 | ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ

    Καμία χρηματοδότηση σε PRIVE φιλοζωικά σωματεία. Αίσχος και ντροπή 5 άτομα χωρίς υποδομές και χωρίς διαφανείς διαδικασίες να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!! ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ.
    Τι σημαίνει αποδεδειγμένη δράση και ποιος θα το αξιολογεί.
    Μαρτυρίες , δημοσιεύματα ή φωτογραφικό υλικό . ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

    Τα χρήματα στους Δήμους και μόνο.
    Ειδικός λογαριασμός στους Δήμους και απαγορευτικό να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε άλλη δαπάνη.
    Έλεγχος και πεπραγμένα δράσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!
    Παράθυρο για χρηματοδότηση ΜΚΟ

  • 14 Μαΐου 2021, 16:01 | ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

    Καμία χρηματοδότηση σε PRIVE φιλοζωικά σωματεία. Αίσχος και ντροπή 5 άτομα χωρίς υποδομές και χωρίς διαφανείς διαδικασίες να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!! ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ.
    Τι σημαίνει αποδεδειγμένη δράση και ποιος θα το αξιολογεί.
    Μαρτυρίες , δημοσιεύματα ή φωτογραφικό υλικό . ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

    Τα χρήματα στους Δήμους και μόνο.
    Ειδικός λογαριασμός στους Δήμους και απαγορευτικό να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε άλλη δαπάνη.
    Έλεγχος και πεπραγμένα δράσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!
    Παράθυρο για χρηματοδότηση ΜΚΟ

  • 14 Μαΐου 2021, 16:42 | ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

    Καμία χρηματοδότηση σε PRIVE φιλοζωικά σωματεία. Αίσχος και ντροπή 5 άτομα χωρίς υποδομές και χωρίς διαφανείς διαδικασίες να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!! ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ.
    Τι σημαίνει αποδεδειγμένη δράση και ποιος θα το αξιολογεί.
    Μαρτυρίες , δημοσιεύματα ή φωτογραφικό υλικό . ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

    Τα χρήματα στους Δήμους και μόνο.
    Ειδικός λογαριασμός στους Δήμους και απαγορευτικό να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε άλλη δαπάνη.
    Έλεγχος και πεπραγμένα δράσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!
    Παράθυρο για χρηματοδότηση ΜΚΟ

  • 14 Μαΐου 2021, 16:26 | ΓΙΩΡΓΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Καμία χρηματοδότηση σε PRIVE φιλοζωικά σωματεία. Αίσχος και ντροπή 5 άτομα χωρίς υποδομές και χωρίς διαφανείς διαδικασίες να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!! ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ.
    Τι σημαίνει αποδεδειγμένη δράση και ποιος θα το αξιολογεί.
    Μαρτυρίες , δημοσιεύματα ή φωτογραφικό υλικό . ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

    Τα χρήματα στους Δήμους και μόνο.
    Ειδικός λογαριασμός στους Δήμους και απαγορευτικό να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε άλλη δαπάνη.
    Έλεγχος και πεπραγμένα δράσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!
    Παράθυρο για χρηματοδότηση ΜΚΟ

  • 14 Μαΐου 2021, 12:45 | Δημητρης

    Όχι στην επιχορήγηση! Φτάνει η τζάμπα μάσα! Ας δουλέψουν και λιγο

  • Στα πλαίσια της Δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’»
    Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης που εκπροσωπεί περίπου 1.000 μέλη, καταθέτουμε παρακάτω τις προτάσεις μας συνολικά για το νομοσχέδιο:

    7. Άρθρο 37 ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των φιλοζωικών οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η δράση τους να παραμείνει εθελοντική, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται οικονομικά κίνητρα για αυτή, αλλά να βασίζεται στην ειλικρινή φιλοζωία.

  • 14 Μαΐου 2021, 10:09 | Αναστασία Παυλοπούλου

    ». Να μην περιοριζεται το δικαιωμα ενός φιλοζωικου σωματειου να επιδοτηθει μονο από τον οικειο δημο- περιφέρεια. Υπαρχουν απειρα σωματεια που δραστηριοποιουνται σε όμορους δημους-περιφερειες και όχι στο δημο που ανοικει η εδρα τους.

  • 14 Μαΐου 2021, 09:51 | Τουμπάρης Χαράλαμπος

    Αν είναι δυνατόν να επιχορηγησετε τις φιλοζωικές όταν αυτές από χιλιάδες πωλήσεις αδέσποτων εισπράττουν ήδη εκατομμύρια.
    ΟΧΙ στον Ακρωτηριασμό.
    Οι επιχορηγήσεις να πάνε στους Δήμους ώστε να γίνει πιο εύκολο το έργο που καλούνται να φέρουν ης πέρας. Να δημιουργηθούν δημόσια κτηνιατρεια με διορισμένους κτηνιάτρους και να σωθούν εκεί επιχορηγήσεις.

  • 14 Μαΐου 2021, 09:42 | Giorgos

    Κάθε ροη χρήματος ελεγχόμενη ως δημόσια δαπάνη ανεξάρτητα του ύψους της.

  • 14 Μαΐου 2021, 08:41 | Ελένη καρυπογλου

    •Λέμε όχι στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς

    •Ζητάμε την εφαρμογή του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου με δήλωση των στοιχείων εκείνων που αφορούν τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας (εμβολιασμός για τη λύσσα, διάγνωση λεϊσμανίασης και λεπτοσπείρωσης)

    •Απατούμε όλες οι χρηματοδοτήσεις να αφορούν αποκλειστικά τους Δήμους με διαφανή τρόπο, έλεγχο, αξιολόγηση του έργου τους και βασική υποχρέωσή τους την ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων και την πρόσληψη κτηνιάτρων. Όχι στη χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο, φιλοζωικών σωματείων και οποιουδήποτε ιδιωτικού φορέα.

    •Η δωρεάν σήμανση ζώων συντροφιάς να αφορά αποκλειστικά τους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα κοινωνικά αδυνάτων των Δήμων ή του ΟΠΕΚΑ.
    Μέλος πανελλήνιου κτηνιατρικου συλλόγου

  • 14 Μαΐου 2021, 04:44 | Γιώργος

    Τα κονδύλια για την διαχείριση και την προστασια των ζώων μόνο στους δήμους με αυστηρούς ελέγχους όχι στις ΜΚΟ.

  • 14 Μαΐου 2021, 01:13 | Βικτωρία

    Προφανώς στα σχόλια διακρίνουμε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ανάγνωση καθώς υπάρχουν κριτήρια για τις χρηματοδοτήσεις και έλεγχος από τους ίδιους τους δήμους. Οποιοσδήποτε θεωρεί πως υπάρχει κέρδος απο τους εθελοντές είναι ευπρόσδεκτος να έρθει σε όποιο σωματείο ως ενεργό μέλος, να διαπιστώσει την κατάσταση και μετά να εκφέρει άποψη, απο λάσπες είμαστε χορτασμένοι. Οι περισσότερες φιλοζωικές οργανώσεις που τόσα χρόνια σηκώνουν στις πλάτες τους το ζήτημα που έπρεπε να διαχειρίζεται το κράτος πλέον θα συνεχίσουν το έργο τους χωρίς να τους πνίγουν τα χρέη σε κλινικές, κτηνιάτρους και pet shop. Αρκετά φιλοζωικά σωματεία ωστόσο ενώ έχουν έδρα σε συγκεκριμένο δήμο δραστηριοποιούνται σε όμορους δήμους της περιφέρειας καθώς ενδέχεται να προκύψουν μεγαλύτερες ανάγκες εφόσον η κοντινή περιοχή δεν διαθέτει φιλοζωική οργάνωση, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης τους απο τον δήμο που τελικά πραγματοποιούν έργο και με κάθε διαφάνεια πάντα όπως άλλωστε ορίζουν τα νέα πλαίσια.

  • 13 Μαΐου 2021, 23:23 | ΚΟΥΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Επιχορήγηση φιλοζωικών σωματείων και φιλοζωικών οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
    Για πάρα πολλά χρόνια οι όμιλοι Ελληνικών φυλών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εκπροσωπούν τις αυτόχθονες Ελληνικές φυλές, πασχίζουν «αβοήθητοι» από την πολιτεία να διασώσουν και να διαφυλάξουν τις αρχαίες αυτές ράτσες. Ποτέ δεν υπήρξε μέριμνα από το αρμόδιο υπουργείο για οικονομική στήριξη προγραμμάτων, που μέσω αυτών θα βοηθηθούν οι Ελληνικές φυλές, αλλά θα δραστηριοποιούνταν οι όμιλοι περισσότερο ως προς τη διαμόρφωση της κυνοφιλικής παιδείας των Ελλήνων κυναγωγών, που θα είχε ως αποτέλεσμα την επιμόρφωσή τους στους κανόνες της καθαρόαιμης, οργανωμένης, νόμιμης και δηλωμένης εκτροφής. Για τους ίδιους λόγους θα μπορούσαν να δοθούν επιχορηγήσεις στον ΚΟΕ, στους ομίλους φυλών και στα Κυνοφιλικά σωματεία, για την κατάρτιση ανάλογων προγραμμάτων με σκοπό τη μείωση των αδέσποτων.

  • 13 Μαΐου 2021, 22:16 | Αλέξανδρος

    Καμία χρηματοδότηση σε Ιδιωτικά φιλοζωικά σωματεία. Έχουν πάρει τόσες χρηματοδοτήσεις για να έχουν τα ζώα σε συνθήκες στάβλου. Κατασπατάληση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος κατάφεραν μέχρι τώρα και με το επίμαχο νομοσχέδιο νομιμοποιούνται.
    Καμία χρηματοδότηση σε ιδιωτικά σωματεία όπου θα υπάρχουν εικονικά έξοδα ώστε να φαίνονται ότι δεν έχουν σκοπό το κέρδος. Σήμανση κάθε σκύλου με τσιπ το οποίο υπάρχει σε φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, με πρόστιμα σε κάθε εξαφάνιση ζώου, η μη δήλωση της υιοθεσίας του, ώστε να υπάρχει διαφάνεια ως προς το που βρίσκεται το κάθε αδέσποτο.
    Αύξηση πόρων σε δημόσια σωματεία και δήμους ώστε να φυλατουν και να δίνουν όρος υιοθεσία τα αδέσποτα

  • 13 Μαΐου 2021, 20:32 | Άγγελος Βασδάρης

    Χρηματοδότηση σε ομάδες των 5-10 ατόμων χωρίς βασικές υποδομές χωρίς τίποτα. Αν θέλεις να λέγεσαι φιλοζωικό σωματείο να φροντίσεις να έχεις κατ ελάχιστο 1. Πραγματική εδρα ( Οχι το σπίτι του / της προέδρου ) και κατάλληλο χώρο φροντίδας που να εξασφαλίζει την Ευζωία (όχι χωματερές περιφραγμένες) 2. Μόνιμο προσωπικό φροντίδας και μόνιμο κτηνίατρο 2. Όχημα μεταφοράς για τα ζώα 3. Διαδικασίες 4. Διαφανή Οικονομικό έλεγχο από το αρμόδιο Υπουργείο 5. Τον απαραίτητο αριθμό μελών . Και αν δε μπορεί να υπάρξει αυτό λόγο έλλειψης πόρων , κινηθείτε βρείτε χορηγούς και παράγεται πραγματικό έργο. ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ . ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΚΟ!!!