Άρθρο 23 Καταφύγια

1. Καταφύγια ιδρύουν και λειτουργούν οι δήμοι ή σύνδεσμοι δήμων, οι διαδημοτικές συνεργασίες ή αναπτυξιακοί οργανισμοί δήμων του άρθρου 2 του ν. 4674/2020 (Α’ 53), τα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχουν εγγραφεί στο σχετικό Μητρώο του ΕΜΖΣ και φυσικά πρόσωπα . Προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία του καταφυγίου είναι η καταχώρισή του στο Μητρώο Καταφυγίων της παρ. 23 του άρθρου 2 και η καθημερινή παρουσία προσωπικού τουλάχιστον για δεκατέσσερις (14) ώρες ημερησίως. Η ίδρυση, η λειτουργία και ο έλεγχος της λειτουργίας των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και η επιβολή κυρώσεων, διέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν. 604/1977 (Α’ 163).
2. Όλα τα καταφύγια:
(α) Τηρούν κατ’ ελάχιστο τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις του ν. 2017/1992 (Α’ 31) και του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/2035 της Επιτροπής της 28ης Ιουνίου 2019 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2016/429 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τους κανόνες που διέπουν τις εγκαταστάσεις στις οποίες διατηρούνται χερσαία ζώα και τα εκκολαπτήρια, καθώς και την ιχνηλασιμότητα ορισμένων δεσποζόμενων χερσαίων ζώων και αυγών για επώαση (L 314).
(β) Είναι υποχρεωμένα να καταχωρούν σε ιστοσελίδα που διατηρούν τα ίδια, όλα τα ζώα που έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά και διαμένουν στο καταφύγιο. Τα ζώα καταχωρούνται στην ιστοσελίδα εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την είσοδό τους στο καταφύγιο, ανεξαρτήτως αν έχουν ακόμα σημανθεί ηλεκτρονικά ή όχι. Η ιστοσελίδα περιέχει για κάθε ζώο κατ’ ελάχιστο φωτογραφία του ζώου, τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης (όταν αυτός είναι διαθέσιμος), την ημερομηνία εισαγωγής στο καταφύγιο και τον σύνδεσμο που παραπέμπει στην πλατφόρμα υιοθεσίας του άρθρου 9. Ζώα τα οποία έχουν υιοθετηθεί, μεταφερθεί σε άλλες δομές φιλοξενίας ή έχουν αποβιώσει, παραμένουν στην ιστοσελίδα για τουλάχιστον ένα (1) έτος με την αντίστοιχη σημείωση του λόγου για τον οποίο το ζώο δεν βρίσκεται πλέον στο καταφύγιο. Ο σύνδεσμος της ιστοσελίδας του καταφυγίου αναρτάται στην ιστοσελίδα του οικείου δήμου και στο Μητρώο Καταφυγίων του ΕΜΖΣ. Στην ιστοσελίδα κάθε καταφυγίου παρέχονται και πληροφορίες για την υιοθεσία των ζώων και να αναγράφεται ο κτηνίατρος (ή κτηνίατροι) που παρακολουθεί τα ζώα του καταφυγίου. Με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση της επιτροπής του άρθρου 7 μπορεί ένα ζώο να μην καταχωρείται στη ιστοσελίδα του δήμου και στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.
(γ) Ορίζουν ώρες επισκέψεων κάθε εβδομάδα, τουλάχιστον τρεις (3) ώρες ανά εβδομάδα μεταξύ ανατολής και δύσης του ήλιου, εκ των οποίων η μία εντός Σαββατοκύριακου. Οι ώρες αυτές πρέπει να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του καταφυγίου. Εκτός αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι, οι επισκέπτες πρέπει να μπορούν να βλέπουν κάθε ζώο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του καταφυγίου.
3. Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289), εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού και υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση.
4. Το καταφύγιο μπορεί να θέτει κανόνες για την ευζωία των ζώων και την εύρυθμη λειτουργία του, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κοινού. Οι κανόνες αυτοί αναρτώνται στην ιστοσελίδα του καταφυγίου.
5. Τα μη δημοτικά ή μη διαδημοτικά καταφύγια δεν επιτρέπεται να επανατοποθετούν ζώα που φιλοξενούνται σε αυτά στο οικείο περιβάλλον από το οποίο περισυλλέχθηκαν.
6. Τα καταφύγια οφείλουν σε ετήσια βάση, μέχρι τις 15 Φεβρουάριου του επόμενου έτους, να κοινοποιούν στον οικείο δήμο και να αναρτούν στην ιστοσελίδα τους τον απολογισμό της λειτουργίας τους κατά το προηγούμενο έτος, στα οποία περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστον ο αριθμός ζώων που φιλοξενούν στην αρχή του έτους, οι νέες εισαγωγές κατά τη διάρκεια του έτους, οι υιοθεσίες, οι θάνατοι και οι μεταφορές ζώων σε άλλες δομές.
7. Απόφαση ευθανασίας για ζώα συντροφιάς που φιλοξενούνται σε καταφύγιο λαμβάνεται αποκλειστικά από με τη διαδικασία που προβλέπεται για τα αδέσποτα ζώα, όπως αυτή ορίζεται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7, εκτός αν συντρέχουν, σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου, κτηνιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν την άμεση ευθανασία.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:42 | ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΑΜΑΝΗ

    Άρθρο 23, Καταφύγια
    · Πολυδιάστατο θέμα τα καταφύγια ζώων!

    Έχουμε ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικής δημιουργίας και με ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (που ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ) δημοτικών ή διαδημοτικών καταφυγίων, διαμονής ζώων μέχρι να υιοθετηθούν!
    Αυτά που θα χρηματοδοτούσε το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».
    Δυστυχώς όμως, Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ δεν έκαναν αντίστοιχα αιτήματα χρηματοδότησης!
    Οι συνέπειες είναι προφανείς σε ότι αφορά τον αριθμό των άστεγων-περιπλανώμενων ζώων συντροφιάς αλλά και ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ (ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ) ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ 4039/2012 !

    · Αναφορικά με τα καταφύγια, να υπάρξει αυστηρό πλαίσιο αδειοδότησης με αναλυτική περιγραφή των προϋποθέσεων του χώρου, των συνθηκών διαβίωσης, του ιατρικού και του προσωπικού φροντίδας καθώς και προβλέψεις για την διατροφή, την υγιεινή, την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, χώρος κτηνιατρείου, περίθαλψης, απομόνωσης ασθενούντων ζώων και διαχωρισμός των ζώων ανάλογα με τις συμπεριφορικές ιδιαιτερότητες τους ώστε να πάψουν οι ντροπιαστικές και απαράδεκτες εικόνες από καταφύγια «φιλοζωικών» που παρακολουθούμε συχνά στα Μ.Μ.Ε.

    ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ή ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ – ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ, ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ.

    · ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ «Τα μη δημοτικά ή μη διαδημοτικά καταφύγια δεν επιτρέπεται να επανατοποθετούν ζώα που φιλοξενούνται σε αυτά στο οικείο περιβάλλον από το οποίο περισυλλέχθηκαν.»

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: ΟΥΤΕ τα δημοτικά να επανατοποθετούν φιλοξενούμενα κατοικίδια ζώα.
    Διότι, έτσι το πρόβλημα απλά θα ανακυκλώνεται ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ.

    Να φεύγουν από το καταφύγιο ΜΟΝΟ σε περίπτωση υιοθεσίας, στειρωμένα και με ηλεκτρονική σήμανση ώστε να γνωρίζουμε μήπως ο νέος «φιλόσκυλος», αφού παίξουν λίγο τα παιδιά του, τα εγκαταλείψει πάλι.

    Αυτό το «οικείο περιβάλλον» είναι ανεδαφική και απαράδεκτη έννοια. Είναι γνωστό ότι κάθε μέρα μπορούν να διανύσουν ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΌΜΕΤΡΑ και να καταλήξουν σε άγνωστο και άκρως αφιλόξενο μέρος (από τους εκεί κατοικούντες ανθρώπους) στην αγωνιώδη προσπάθεια τους για διαβίωση (τροφή και ασφάλεια) και αγάπη από τον ανθρώπινο παράγοντα .

    Εναλλακτικά, η φιλοξενία σε καταφύγιο ΔΕΝ θα πρέπει να υπερβαίνει τις 45 ημέρες για ενήλικα ζώα, ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ μετά να δίνονται ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ (επιδοτούμενο η εθελοντικό foster house) , ΔΙΟΤΙ τα κατοικίδια ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΖΟΥΝ σε περιβάλλον οικίας ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ , ΟΧΙ ΚΛΟΥΒΙΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ . ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΥΖΩΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΑΥΤΩΝ !!!
    · Η επανένταξη κατοικίδιων ζώων από τους εκάστοτε δήμους κατά το δοκούν, ξεπερνά κάθε προσδοκία του παρόντος νομοσχεδίου να βάλει μια τάξη στο πρόβλημα. Εκτός βέβαια εάν οι ειδικοί που συνέταξαν το παρόν, θεωρούν ότι όλα τα επανενταγμένα ζώα εκτός της παροχής νερού και τροφής, κατά τ΄ αλλά, θα παραμένουν ελεύθερα καταπόνησης από τις καιρικές συνθήκες, θα λαμβάνουν συστηματικά αποπαρασίτωση, θα είναι πάντα ανθεκτικά απέναντι στα λοιμώδη νοσήματα και θα είναι πλήρως ασφαλή αυτοκινητικών ατυχημάτων, ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ και άλλων ΔΕΙΝΩΝ. Εάν αυτό πρόκειται να εφαρμοστεί με σκοπό της βελτίωσης της ευζωίας των ζώων, τότε χρήζει άμεσα επιστημονικής δημοσίευσης ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    Άρθρο 2
    Ευζωία: Η φυσική και ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση.
    Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
    i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
    ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
    iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
    iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
    v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
    · Προτείνουμε μεγάλα ελεύθερα (NO-KILL) καταφύγια ΧΩΡΙΣ ΚΛΟΥΒΙΑ για ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ. Κανένα σκυλί αδέσποτο στο δρόμο ΝΑ ΒΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ .
    Τα καταφύγια θα πρέπει να είναι εύκολα προσπελάσιμα και επισκέψιμα από φιλόζωους πολίτες, σχολεία, παιδιά και να γίνονται διάφορα δρώμενα, για την προαγωγή της φιλοζωίας.
    · Παιδιά και πολίτες ευτυχισμένοι σε πόλεις ασφαλείς, ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΓΑ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΑ.
    · Όλα τα αδέσποτα ευτυχισμένα και ασφαλή σε ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ – NO-KILL – ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΥ ΚΛΟΥΒΙΩΝ καταφύγια ευζωίας.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:25 | ΜΑΡΙΑ Κ.

    Αναφορικά με τα καταφύγια, να υπάρξει αυστηρό πλαίσιο αδειοδότησης με αναλυτική περιγραφή των προϋποθέσεων του χώρου, των συνθηκών διαβίωσης, του ιατρικού και του προσωπικού φροντίδας καθώς και προβλέψεις για την διατροφή, την υγιεινή, την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, χώρος κτηνιατρείου, περίθαλψης, απομόνωσης ασθενών ζώων και διαχωρισμός των ζώων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες τους ώστε να πάψουν οι ντροπιαστικές και απαράδεκτες εικόνες από καταφύγια ‘‘φιλοζωικών’’ που παρακολουθούμε συχνά στα μέσα ενημέρωσης.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:50 | ΣΤΥΛ.

    Αναφορικά με τα καταφύγια, να υπάρξει αυστηρό πλαίσιο αδειοδότησης με αναλυτική περιγραφή των προϋποθέσεων του χώρου, των συνθηκών διαβίωσης, του ιατρικού και του προσωπικού φροντίδας καθώς και προβλέψεις για την διατροφή, την υγιεινή, την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, χώρος κτηνιατρείου, περίθαλψης, απομόνωσης ασθενών ζώων και διαχωρισμός των ζώων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες τους ώστε να πάψουν οι ντροπιαστικές και απαράδεκτες εικόνες από καταφύγια ‘‘φιλοζωικών’’ που παρακολουθούμε συχνά στα μέσα ενημέρωσης.

  • Στην παρ. 1, του άρθρου 23 περί καταφυγίων για λόγους βιωσιμότητας των δημοτικών ή διαδημοτικών καταφυγίων, να προστεθεί στο τέλος της πρώτης πρότασης «εφόσον το κόστος που προκύπτει από τη διεύρυνση του ωραρίου και των ημερών λειτουργίας μπορεί να αντιμετωπιστεί».
    Ακόμα στην υποπερίπτωση (γ) της παρ. 2 να προστεθεί η ίδια διευκρίνηση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:21 | Χριστίνα Νομικού

    ΟΧΙ στην επαναφορά για 4η φορά κυνοκομείων σε βραχώδεις περιοχές ΑΡΘΡΟ 23 παρ 3. ΝΑΙ σε μικρές και πολλές δομές, ναι σε ανώτατο πλαφον αριθμού ζώων μέσα στη δομή , ναι στην προσωρινή παραμονη των ζώων με ανώτατο πλαφόν τις 30 μερες-πλην εξαιρέσεων-, ΝΑΙ στην υιοθεσία τους αλλιώς άμεση επανένταξη εκεί που ζουσαν κ μόνο .

  • 20 Μαΐου 2021, 16:51 | ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ

    Αναφορικά με τα καταφύγια, να υπάρξει αυστηρό πλαίσιο αδειοδότησης με αναλυτική περιγραφή των προϋποθέσεων του χώρου, των συνθηκών διαβίωσης, του ιατρικού και του προσωπικού φροντίδας καθώς και προβλέψεις για την διατροφή, την υγιεινή, την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, χώρος κτηνιατρείου, περίθαλψης, απομόνωσης ασθενών ζώων και διαχωρισμός των ζώων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες τους ώστε να πάψουν οι ντροπιαστικές και απαράδεκτες εικόνες από καταφύγια ‘‘φιλοζωικών’’ που παρακολουθούμε συχνά στα μέσα ενημέρωσης.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:10 | Νικηφοράκης Ιωάννης

    Μήπως είναι υπερβολή η παρουσία προσωπικού για 14 ώρες ημερησίως;
    Η παρ. 5 πρέπει να ισχύει και για τα δημοτικά καταφύγια.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:58 | Μουστάκας Χαράλαμπος

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:32 | Μουστάκα Αλεξάνδρα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:10 | Πανογεώργου Μαρία

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:55 | Μιχάλης Μανωλαράκης

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    2. β) Με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση της επιτροπής του άρθρου 7 μπορεί ένα ζώο να μην καταχωρείται στη ιστοσελίδα του δήμου και στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.
    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Να οριστούν ενδεικτικά κάποιοι τέτοιοι λόγοι για να γίνει σαφές.
    3. Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289), εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού και υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση.
    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές.
    Είναι μια τεράστια αντίφαση, και έξω από τις έννοιες «σεβασμό» και «ηθική».
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    ❖ Ως η σχετική συνολική πρόταση που έχουμε αναφέρει άρθρο 7 για τα καταφύγια, τους Δήμους και την 5μελή επιτροπή.
    ❖ Σε περίπτωση, που το απευχόμαστε, δεν γίνει δεκτή η συνολική μας πρόταση για τους Δήμους, την 5μελή και τα καταφύγια, σε κάθε περίπτωση στο Άρθρο 23 προτείνουμε τα παρακάτω:
    Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις».
    Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση, Ύδρευση, Αποχέτευση, Ηλεκτρικό Ρεύμα.

    5. Τα μη δημοτικά ή μη διαδημοτικά καταφύγια δεν επιτρέπεται να επανατοποθετούν ζώα που φιλοξενούνται σε αυτά στο οικείο περιβάλλον από το οποίο περισυλλέχθηκαν.
    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Γιατί να μην επιτρέπεται να επανατοποθετούνται μετά την απόφαση 5μελούς τα ζώα που φιλοξενούνται σε καταφύγια φιλοζωικών συλλόγων, σε προσωρινούς ιδιοκτήτες, αναδόχους ιδιώτες, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο οικείο άρθρο;
    7. Απόφαση ευθανασίας για ζώα συντροφιάς που φιλοξενούνται σε καταφύγιο λαμβάνεται αποκλειστικά από με τη διαδικασία που προβλέπεται για τα αδέσποτα ζώα, όπως αυτή ορίζεται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7, εκτός αν συντρέχουν, σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου, κτηνιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν την άμεση ευθανασία.
    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι στο νόμο που επιβάλλουν κάτι τέτοιο, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαίρετες ευθανασίες.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:48 | Χριστίνα Μουστάκα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:26 | Ελεάνα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:14 | Όλγα Λιάρα

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    2. β) Με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση της επιτροπής του άρθρου 7 μπορεί ένα ζώο να μην καταχωρείται στη ιστοσελίδα του δήμου και στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.
    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Να οριστούν ενδεικτικά κάποιοι τέτοιοι λόγοι για να γίνει σαφές.
    3. Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289), εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού και υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση.
    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές.
    Είναι μια τεράστια αντίφαση, και έξω από τις έννοιες «σεβασμό» και «ηθική».
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    ❖ Ως η σχετική συνολική πρόταση που έχουμε αναφέρει άρθρο 7 για τα καταφύγια, τους Δήμους και την 5μελή επιτροπή.
    ❖ Σε περίπτωση, που το απευχόμαστε, δεν γίνει δεκτή η συνολική μας πρόταση για τους Δήμους, την 5μελή και τα καταφύγια, σε κάθε περίπτωση στο Άρθρο 23 προτείνουμε τα παρακάτω:
    Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις».
    Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση, Ύδρευση, Αποχέτευση, Ηλεκτρικό Ρεύμα.

    5. Τα μη δημοτικά ή μη διαδημοτικά καταφύγια δεν επιτρέπεται να επανατοποθετούν ζώα που φιλοξενούνται σε αυτά στο οικείο περιβάλλον από το οποίο περισυλλέχθηκαν.
    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Γιατί να μην επιτρέπεται να επανατοποθετούνται μετά την απόφαση 5μελούς τα ζώα που φιλοξενούνται σε καταφύγια φιλοζωικών συλλόγων, σε προσωρινούς ιδιοκτήτες, αναδόχους ιδιώτες, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο οικείο άρθρο;
    7. Απόφαση ευθανασίας για ζώα συντροφιάς που φιλοξενούνται σε καταφύγιο λαμβάνεται αποκλειστικά από με τη διαδικασία που προβλέπεται για τα αδέσποτα ζώα, όπως αυτή ορίζεται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7, εκτός αν συντρέχουν, σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου, κτηνιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν την άμεση ευθανασία.
    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι στο νόμο που επιβάλλουν κάτι τέτοιο, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαίρετες ευθανασίες.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:05 | Χρήστος Γενιτσεφτσής

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:41 | Θεοδώρα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:04 | Δήμητρα Τζιογκίδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:36 | Μαρία Πολυμερίδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:11 | Θεοδώρα Τζιογκίδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:10 | Αποστολία Ευσταθιάδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:40 | Ιωάννα Φιλοκώστα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:10 | Μακροπούλου Βασιλική

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:46 | Μαρία Χριστίνα Παπαδοπούλου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:17 | Μιαρίτη Κατερίνα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:53 | Αριάδνη Ευθυμίου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:34 | ΑΛΚΜΗΝΗ ΚΑΖΑΝΑ

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:12 | Μαρία Καρπούζα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:47 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΝΑΣ

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:23 | ΚΑΡΠΟΥΖΑ ΗΡΩ

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:59 | Νανά Λιάπη

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:30 | Τζουλιάνα Μαγρίζου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:55 | Καίτη Παπαδοπούλου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:37 | Δημήτρης Παπαδόπουλος

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:07 | Ιφιγένεια Καραμάνη

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:45 | Ζωή Καραμάνη

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:23 | Ράνια Αργυροπούλου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:01 | Χριστίνα Παπαδπούλου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Να προστεθεί όπου απαιτείται ότι το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την «προσωρινή διαμονή» αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου.
    Παρ. 3: Για τέταρτη φορά μπαίνει μια διάταξη περί βραχωδών εκτάσεων, και ενώ έχει αποσυρθεί μετά την κατακραυγή της φιλοζωικής κοινότητας. Αναρωτιόμαστε πώς συνάδουν οι εξαγγελίες για σύγχρονα, Ευρωπαϊκά κλπ. καταφύγια όταν αυτά είναι χτισμένα πάνω σε βραχώδεις περιοχές. Θα πρέπει να εξαλειφθεί το «βραχώδεις εκτάσεις». Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την ευζωία των ζώων.
    Παρ. 7: Να καταγραφούν ρητά οι κτηνιατρικοί λόγοι για τους οποίους θα επιβάλλεται η ευθανασία, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για αυθαιρεσίες. Η λεϊσμανίαση να μη θεωρείται λόγος ευθανασίας, αφού αποδεδειγμένα ο τίτλος αντισωμάτων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι ο σκύλος νοσεί ή αν νοσεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ίαση.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:56 | Βάνα Ζερβα -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΡΕΒΕΖΑ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΦΠΟ. OXI στην επαναφορά καταφυγίων σε ΒΡΑΧΩΔΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΝΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΑΡΙΘΜΟΥ ΖΩΩΝ ΜΕΣΑ στο καταφύγιο, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ με ανώτατο όριο τις 30 μέρες, ΝΑΙ στην ΥΙΟΘΕΣΙΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ εκεί που ζούσαν και μόνο. ΝΑΙ στισ ΜΙΚΡΕΣ κ ευέλικτες δομές εντός του αστικού ιστού.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:07 | ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΖΕΠΙΔΟΥ

    ΟΧΙ στην επαναφορά για 4η φορά κυνοκομείων σε βραχώδεις περιοχές, μακρυά από το Θεό. ΝΑΙ σε μικρές και πολλές δομές. Ναι σε ανώτατο πλαφόν αριθμού ζώων μέσα στη δομή. Ναι στην προσωρινή παραμονή των ζώων με ανώτατο πλαφόν τις 30 μέρες -πλην εξαιρέσεων-. ΝΑΙ στην υιοθεσία τους αλλιώς άμεση επανένταξη εκεί που ζούσαν κ μόνο .

  • 20 Μαΐου 2021, 16:55 | ΦΡΟΣΩ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

    3. Με δεδομένη την έλλειψη χώρων εντός των αστικών κέντρων, προτείνεται να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας μικρών καταφυγίων σε αστικά πάρκα και άλση, εντός του αστικού ιστού, ούτως ώστε να διευκολύνεται η φιλοζωική δράση, να είναι εύκολα επισκέψιμα σε όσους θέλουν να υιοθετήσουν ζώο, να είναι προσιτά σε όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, μειώνοντας έτσι τα έξοδα συντήρησης του χώρου, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα στην άσκηση και κοινωνικοποίηση των φιλοξενουμένων ζώων, και να αποτελέσουν εργαλείο φιλοζωικής εκπαίδευσης, εφόσον θα είναι προσιτά σε επισκέψεις σχολείων. Οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν σε συνδυασμό με τα Δημοτικά Κτηνιατρεία.
    Με αυτό το σκεπτικό κατατίθεται η παρακάτω πρόταση:
    «Με δεδομένη την έλλειψη κατάλληλων χώρων εντός των μεγάλων αστικών κέντρων, σε αστικά Πάρκα και Άλση εντός του αστικού ιστού επιτρέπεται να δημιουργηθούν υπάρχοντες μικροί χώροι για την προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων ζώων. Ο χώρος φιλοξενίας οφείλει να απέχει τουλάχιστον 100 μ. από κατοικίες, πρέπει να έχει επιφάνεια το πολύ ίση με το 1% της επιφάνειας του Άλσους/ Πάρκου και πάντως όχι μεγαλύτερη των 4 στρεμμάτων. Στον χώρο θα μπορεί να φιλοξενούνται μέχρι 35 σκύλοι και ανάλογος αριθμός γατών. Οι κλειστοί χώροι που απαιτούνται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, (κλειστοί χώροι κλουβιών, γραφείο, αποθήκες κλπ) μπορεί να κατασκευαστούν με ελαφρά κατασκευή που θα επενδυθεί με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και να καταλαμβάνουν επιφάνεια το πολύ ίση με το 10% του συνολικού χώρου διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
    Επιπλέον, να απαλειφθεί η δυνατότητα δημιουργίας καταφυγίων σε βραχώδεις εκτάσεις. Επίσης να συμπληρωθεί ως εξής «…έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού όπως προσδιορίζεται ο οικισμός κάθε φορά από την πολεοδομία, και στις οποίες θα υπάρχει ευχερής οδική πρόσβαση, Ύδρευση, Αποχέτευση, Ηλεκτρικό Ρεύμα.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:16 | ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΖΕΠΙΔΟΥ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:00 | ΓΙΑΝΝΗΣ Σ.

    Συμφωνούμε με διάταξη της παρ 3 « Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289). Προτείνουμε την διαγραφή της φράσης «εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού» διότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν εφαρμόζεται στις άλλες περιπτώσεις όπως « Εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα, Κατασκηνώσεις, αθλητικών εγκαταστάσεων εκπαιδευτικών κτιρίων με τις συνοδές τους εγκαταστάσεις, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.), εγκαταστάσεων των Σωμάτων Ασφαλείας κτλ» και περιορίζει πολύ τους Δήμους ως προς την εύρεση των χώρων. Με την επαναφορά της δυνατότητας που επέτρεπε την εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κέντρων περίθαλψης και ενδιαίτησης αδέσποτων ζώων) σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εξασφαλίζουν ευκολότερα τις απαραίτητες εκτάσεις για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων Τέλος, επιλύεται το ζήτημα του καταφυγίου στην θέση πάτημα στον Ασπρόπυργο, το οποίο ιδρύθηκε σε δασική έκταση το 1985 και παρά το γεγονός ότι έχουν αιτηθεί πληθώρα δήμων την παραχώρηση του, μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Η εθνική νομοθεσία ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τις απαιτήσεις της για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (2017, OIE – Terrestrial Animal Health Code , Chapter 7.7.)., για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σχετικά με την περισυλλογή, την υιοθεσία και την επανατοποθέτησή τους στο περιβάλλον, απαιτείται η δημιουργία καταφυγίων από τους Ο.Τ.Α. Τα καταφύγια αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς (η οποία έχει κυρωθεί με τον ν.2017/1992 ). Τα καταφύγια αποτελούν τον χώρο προσωρινής διαμονής και περίθαλψης. Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς φιλοξενούνται μέχρι την ηλικία των πέντε μηνών τα νεογέννητα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που δεν υιοθετούνται, τα ζώα υπό θεραπεία και ανάρρωση μετά από χειρουργεία, τα κακοποιημένα ζώα τα οποία αφαιρέθηκαν με εισαγγελική εντολή από τους ιδιοκτήτες τους.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:58 | ΖΩΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ

    Συμφωνούμε με διάταξη της παρ 3 « Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289). Προτείνουμε την διαγραφή της φράσης «εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού» διότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν εφαρμόζεται στις άλλες περιπτώσεις όπως « Εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα, Κατασκηνώσεις, αθλητικών εγκαταστάσεων εκπαιδευτικών κτιρίων με τις συνοδές τους εγκαταστάσεις, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.), εγκαταστάσεων των Σωμάτων Ασφαλείας κτλ» και περιορίζει πολύ τους Δήμους ως προς την εύρεση των χώρων. Με την επαναφορά της δυνατότητας που επέτρεπε την εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κέντρων περίθαλψης και ενδιαίτησης αδέσποτων ζώων) σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εξασφαλίζουν ευκολότερα τις απαραίτητες εκτάσεις για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων Τέλος, επιλύεται το ζήτημα του καταφυγίου στην θέση πάτημα στον Ασπρόπυργο, το οποίο ιδρύθηκε σε δασική έκταση το 1985 και παρά το γεγονός ότι έχουν αιτηθεί πληθώρα δήμων την παραχώρηση του, μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Η εθνική νομοθεσία ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τις απαιτήσεις της για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (2017, OIE – Terrestrial Animal Health Code , Chapter 7.7.)., για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σχετικά με την περισυλλογή, την υιοθεσία και την επανατοποθέτησή τους στο περιβάλλον, απαιτείται η δημιουργία καταφυγίων από τους Ο.Τ.Α. Τα καταφύγια αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς (η οποία έχει κυρωθεί με τον ν.2017/1992 ). Τα καταφύγια αποτελούν τον χώρο προσωρινής διαμονής και περίθαλψης. Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς φιλοξενούνται μέχρι την ηλικία των πέντε μηνών τα νεογέννητα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που δεν υιοθετούνται, τα ζώα υπό θεραπεία και ανάρρωση μετά από χειρουργεία, τα κακοποιημένα ζώα τα οποία αφαιρέθηκαν με εισαγγελική εντολή από τους ιδιοκτήτες τους.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:11 | ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΙΑΝ.

    Συμφωνούμε με διάταξη της παρ 3 « Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289). Προτείνουμε την διαγραφή της φράσης «εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού» διότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν εφαρμόζεται στις άλλες περιπτώσεις όπως « Εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα, Κατασκηνώσεις, αθλητικών εγκαταστάσεων εκπαιδευτικών κτιρίων με τις συνοδές τους εγκαταστάσεις, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.), εγκαταστάσεων των Σωμάτων Ασφαλείας κτλ» και περιορίζει πολύ τους Δήμους ως προς την εύρεση των χώρων. Με την επαναφορά της δυνατότητας που επέτρεπε την εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κέντρων περίθαλψης και ενδιαίτησης αδέσποτων ζώων) σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εξασφαλίζουν ευκολότερα τις απαραίτητες εκτάσεις για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων Τέλος, επιλύεται το ζήτημα του καταφυγίου στην θέση πάτημα στον Ασπρόπυργο, το οποίο ιδρύθηκε σε δασική έκταση το 1985 και παρά το γεγονός ότι έχουν αιτηθεί πληθώρα δήμων την παραχώρηση του, μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Η εθνική νομοθεσία ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τις απαιτήσεις της για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (2017, OIE – Terrestrial Animal Health Code , Chapter 7.7.)., για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σχετικά με την περισυλλογή, την υιοθεσία και την επανατοποθέτησή τους στο περιβάλλον, απαιτείται η δημιουργία καταφυγίων από τους Ο.Τ.Α. Τα καταφύγια αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς (η οποία έχει κυρωθεί με τον ν.2017/1992 ). Τα καταφύγια αποτελούν τον χώρο προσωρινής διαμονής και περίθαλψης. Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς φιλοξενούνται μέχρι την ηλικία των πέντε μηνών τα νεογέννητα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που δεν υιοθετούνται, τα ζώα υπό θεραπεία και ανάρρωση μετά από χειρουργεία, τα κακοποιημένα ζώα τα οποία αφαιρέθηκαν με εισαγγελική εντολή από τους ιδιοκτήτες τους.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:32 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Συμφωνούμε με διάταξη της παρ 3 « Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289). Προτείνουμε την διαγραφή της φράσης «εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού» διότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν εφαρμόζεται στις άλλες περιπτώσεις όπως « Εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα, Κατασκηνώσεις, αθλητικών εγκαταστάσεων εκπαιδευτικών κτιρίων με τις συνοδές τους εγκαταστάσεις, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.), εγκαταστάσεων των Σωμάτων Ασφαλείας κτλ» και περιορίζει πολύ τους Δήμους ως προς την εύρεση των χώρων. Με την επαναφορά της δυνατότητας που επέτρεπε την εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κέντρων περίθαλψης και ενδιαίτησης αδέσποτων ζώων) σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εξασφαλίζουν ευκολότερα τις απαραίτητες εκτάσεις για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων Τέλος, επιλύεται το ζήτημα του καταφυγίου στην θέση πάτημα στον Ασπρόπυργο, το οποίο ιδρύθηκε σε δασική έκταση το 1985 και παρά το γεγονός ότι έχουν αιτηθεί πληθώρα δήμων την παραχώρηση του, μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Η εθνική νομοθεσία ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τις απαιτήσεις της για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (2017, OIE – Terrestrial Animal Health Code , Chapter 7.7.)., για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σχετικά με την περισυλλογή, την υιοθεσία και την επανατοποθέτησή τους στο περιβάλλον, απαιτείται η δημιουργία καταφυγίων από τους Ο.Τ.Α. Τα καταφύγια αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς (η οποία έχει κυρωθεί με τον ν.2017/1992 ). Τα καταφύγια αποτελούν τον χώρο προσωρινής διαμονής και περίθαλψης. Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς φιλοξενούνται μέχρι την ηλικία των πέντε μηνών τα νεογέννητα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που δεν υιοθετούνται, τα ζώα υπό θεραπεία και ανάρρωση μετά από χειρουργεία, τα κακοποιημένα ζώα τα οποία αφαιρέθηκαν με εισαγγελική εντολή από τους ιδιοκτήτες τους.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:32 | ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ

    Συμφωνούμε με διάταξη της παρ 3 « Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289). Προτείνουμε την διαγραφή της φράσης «εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού» διότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν εφαρμόζεται στις άλλες περιπτώσεις όπως « Εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα, Κατασκηνώσεις, αθλητικών εγκαταστάσεων εκπαιδευτικών κτιρίων με τις συνοδές τους εγκαταστάσεις, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.), εγκαταστάσεων των Σωμάτων Ασφαλείας κτλ» και περιορίζει πολύ τους Δήμους ως προς την εύρεση των χώρων. Με την επαναφορά της δυνατότητας που επέτρεπε την εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κέντρων περίθαλψης και ενδιαίτησης αδέσποτων ζώων) σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εξασφαλίζουν ευκολότερα τις απαραίτητες εκτάσεις για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων Τέλος, επιλύεται το ζήτημα του καταφυγίου στην θέση πάτημα στον Ασπρόπυργο, το οποίο ιδρύθηκε σε δασική έκταση το 1985 και παρά το γεγονός ότι έχουν αιτηθεί πληθώρα δήμων την παραχώρηση του, μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Η εθνική νομοθεσία ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τις απαιτήσεις της για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (2017, OIE – Terrestrial Animal Health Code , Chapter 7.7.)., για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σχετικά με την περισυλλογή, την υιοθεσία και την επανατοποθέτησή τους στο περιβάλλον, απαιτείται η δημιουργία καταφυγίων από τους Ο.Τ.Α. Τα καταφύγια αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς (η οποία έχει κυρωθεί με τον ν.2017/1992 ). Τα καταφύγια αποτελούν τον χώρο προσωρινής διαμονής και περίθαλψης. Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς φιλοξενούνται μέχρι την ηλικία των πέντε μηνών τα νεογέννητα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που δεν υιοθετούνται, τα ζώα υπό θεραπεία και ανάρρωση μετά από χειρουργεία, τα κακοποιημένα ζώα τα οποία αφαιρέθηκαν με εισαγγελική εντολή από τους ιδιοκτήτες τους.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:47 | Χρηστος Ρ.

    Συμφωνούμε με διάταξη της παρ 3 « Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289). Προτείνουμε την διαγραφή της φράσης «εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού» διότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν εφαρμόζεται στις άλλες περιπτώσεις όπως « Εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα, Κατασκηνώσεις, αθλητικών εγκαταστάσεων εκπαιδευτικών κτιρίων με τις συνοδές τους εγκαταστάσεις, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.), εγκαταστάσεων των Σωμάτων Ασφαλείας κτλ» και περιορίζει πολύ τους Δήμους ως προς την εύρεση των χώρων. Με την επαναφορά της δυνατότητας που επέτρεπε την εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κέντρων περίθαλψης και ενδιαίτησης αδέσποτων ζώων) σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εξασφαλίζουν ευκολότερα τις απαραίτητες εκτάσεις για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων Τέλος, επιλύεται το ζήτημα του καταφυγίου στην θέση πάτημα στον Ασπρόπυργο, το οποίο ιδρύθηκε σε δασική έκταση το 1985 και παρά το γεγονός ότι έχουν αιτηθεί πληθώρα δήμων την παραχώρηση του, μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Η εθνική νομοθεσία ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τις απαιτήσεις της για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (2017, OIE – Terrestrial Animal Health Code , Chapter 7.7.)., για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σχετικά με την περισυλλογή, την υιοθεσία και την επανατοποθέτησή τους στο περιβάλλον, απαιτείται η δημιουργία καταφυγίων από τους Ο.Τ.Α. Τα καταφύγια αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς (η οποία έχει κυρωθεί με τον ν.2017/1992 ). Τα καταφύγια αποτελούν τον χώρο προσωρινής διαμονής και περίθαλψης. Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς φιλοξενούνται μέχρι την ηλικία των πέντε μηνών τα νεογέννητα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που δεν υιοθετούνται, τα ζώα υπό θεραπεία και ανάρρωση μετά από χειρουργεία, τα κακοποιημένα ζώα τα οποία αφαιρέθηκαν με εισαγγελική εντολή από τους ιδιοκτήτες τους.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:10 | ΣΤΕΦΑΝΙΑ Δ.

    Συμφωνούμε με διάταξη της παρ 3 « Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289). Προτείνουμε την διαγραφή της φράσης «εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού» διότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν εφαρμόζεται στις άλλες περιπτώσεις όπως « Εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα, Κατασκηνώσεις, αθλητικών εγκαταστάσεων εκπαιδευτικών κτιρίων με τις συνοδές τους εγκαταστάσεις, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.), εγκαταστάσεων των Σωμάτων Ασφαλείας κτλ» και περιορίζει πολύ τους Δήμους ως προς την εύρεση των χώρων. Με την επαναφορά της δυνατότητας που επέτρεπε την εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κέντρων περίθαλψης και ενδιαίτησης αδέσποτων ζώων) σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εξασφαλίζουν ευκολότερα τις απαραίτητες εκτάσεις για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων Τέλος, επιλύεται το ζήτημα του καταφυγίου στην θέση πάτημα στον Ασπρόπυργο, το οποίο ιδρύθηκε σε δασική έκταση το 1985 και παρά το γεγονός ότι έχουν αιτηθεί πληθώρα δήμων την παραχώρηση του, μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Η εθνική νομοθεσία ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τις απαιτήσεις της για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (2017, OIE – Terrestrial Animal Health Code , Chapter 7.7.)., για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σχετικά με την περισυλλογή, την υιοθεσία και την επανατοποθέτησή τους στο περιβάλλον, απαιτείται η δημιουργία καταφυγίων από τους Ο.Τ.Α. Τα καταφύγια αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς (η οποία έχει κυρωθεί με τον ν.2017/1992 ). Τα καταφύγια αποτελούν τον χώρο προσωρινής διαμονής και περίθαλψης. Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς φιλοξενούνται μέχρι την ηλικία των πέντε μηνών τα νεογέννητα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που δεν υιοθετούνται, τα ζώα υπό θεραπεία και ανάρρωση μετά από χειρουργεία, τα κακοποιημένα ζώα τα οποία αφαιρέθηκαν με εισαγγελική εντολή από τους ιδιοκτήτες τους.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:45 | Γιωργος Ανδριοπουλος

    Συμφωνούμε με διάταξη της παρ 3 « Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289). Προτείνουμε την διαγραφή της φράσης «εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού» διότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν εφαρμόζεται στις άλλες περιπτώσεις όπως « Εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα, Κατασκηνώσεις, αθλητικών εγκαταστάσεων εκπαιδευτικών κτιρίων με τις συνοδές τους εγκαταστάσεις, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.), εγκαταστάσεων των Σωμάτων Ασφαλείας κτλ» και περιορίζει πολύ τους Δήμους ως προς την εύρεση των χώρων. Με την επαναφορά της δυνατότητας που επέτρεπε την εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κέντρων περίθαλψης και ενδιαίτησης αδέσποτων ζώων) σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εξασφαλίζουν ευκολότερα τις απαραίτητες εκτάσεις για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων Τέλος, επιλύεται το ζήτημα του καταφυγίου στην θέση πάτημα στον Ασπρόπυργο, το οποίο ιδρύθηκε σε δασική έκταση το 1985 και παρά το γεγονός ότι έχουν αιτηθεί πληθώρα δήμων την παραχώρηση του, μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Η εθνική νομοθεσία ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τις απαιτήσεις της για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (2017, OIE – Terrestrial Animal Health Code , Chapter 7.7.)., για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σχετικά με την περισυλλογή, την υιοθεσία και την επανατοποθέτησή τους στο περιβάλλον, απαιτείται η δημιουργία καταφυγίων από τους Ο.Τ.Α. Τα καταφύγια αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς (η οποία έχει κυρωθεί με τον ν.2017/1992 ). Τα καταφύγια αποτελούν τον χώρο προσωρινής διαμονής και περίθαλψης. Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς φιλοξενούνται μέχρι την ηλικία των πέντε μηνών τα νεογέννητα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που δεν υιοθετούνται, τα ζώα υπό θεραπεία και ανάρρωση μετά από χειρουργεία, τα κακοποιημένα ζώα τα οποία αφαιρέθηκαν με εισαγγελική εντολή από τους ιδιοκτήτες τους.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:09 | ΧΡΗΣΤΟΣ Μ.

    Συμφωνούμε με διάταξη της παρ 3 « Από τη δημοσίευση του παρόντος, επιτρέπεται η εγκατάσταση και η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (Α’ 289). Προτείνουμε την διαγραφή της φράσης «εφόσον απέχουν έως πέντε (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού» διότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν εφαρμόζεται στις άλλες περιπτώσεις όπως « Εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα, Κατασκηνώσεις, αθλητικών εγκαταστάσεων εκπαιδευτικών κτιρίων με τις συνοδές τους εγκαταστάσεις, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π.), εγκαταστάσεων των Σωμάτων Ασφαλείας κτλ» και περιορίζει πολύ τους Δήμους ως προς την εύρεση των χώρων. Με την επαναφορά της δυνατότητας που επέτρεπε την εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κέντρων περίθαλψης και ενδιαίτησης αδέσποτων ζώων) σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εξασφαλίζουν ευκολότερα τις απαραίτητες εκτάσεις για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων Τέλος, επιλύεται το ζήτημα του καταφυγίου στην θέση πάτημα στον Ασπρόπυργο, το οποίο ιδρύθηκε σε δασική έκταση το 1985 και παρά το γεγονός ότι έχουν αιτηθεί πληθώρα δήμων την παραχώρηση του, μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Η εθνική νομοθεσία ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τις απαιτήσεις της για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (2017, OIE – Terrestrial Animal Health Code , Chapter 7.7.)., για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σχετικά με την περισυλλογή, την υιοθεσία και την επανατοποθέτησή τους στο περιβάλλον, απαιτείται η δημιουργία καταφυγίων από τους Ο.Τ.Α. Τα καταφύγια αυτά ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς (η οποία έχει κυρωθεί με τον ν.2017/1992 ). Τα καταφύγια αποτελούν τον χώρο προσωρινής διαμονής και περίθαλψης. Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς φιλοξενούνται μέχρι την ηλικία των πέντε μηνών τα νεογέννητα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που δεν υιοθετούνται, τα ζώα υπό θεραπεία και ανάρρωση μετά από χειρουργεία, τα κακοποιημένα ζώα τα οποία αφαιρέθηκαν με εισαγγελική εντολή από τους ιδιοκτήτες τους.