Άρθρο 21 Ποινικές κυρώσεις

 

1. Η παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς κατά τους όρους του παρόντος νόμου τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως πενήντα (50) Ευρώ.
2. Οι παραβάτες των περ. δ’, ε’ και ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5, των περ. γ’ και δ’ της παρ. 8 του άρθρου 6, της παρ. 4 του άρθρου 11, καθώς και της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως πενήντα (50) Ευρώ. Οι παραβάτες της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 16 και της παρ. 4 του άρθρου 14 τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα (10) έτη και με χρηματική ποινή μέχρι πεντακόσιες (500) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από πενήντα (50) έως εκατό (100) Ευρώ.
3. Οι παραβάτες του άρθρου 14 πλην της παρ. 4 τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) έτη και με χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως πενήντα (50) Ευρώ.
4. Οι παραβάτες της παρ. 5 του άρθρου 5, καθώς και η κλοπή οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες (300) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως είκοσι (20) Ευρώ. Η κλοπή κυνηγετικού σκύλου ή σκύλου βοήθειας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα (1) έτος και χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως πενήντα (50) Ευρώ.
5. Οι παραβάτες των άρθρων 3, 4, 7, 9, 10 και 11 του ν. 2017/1992 (Α΄31) τιμωρούνται με τις ποινές που προβλέπονται στην παρ. 2.
6. Στις περιπτώσεις των προηγούμενων παραγράφων, η έκθεση βεβαίωσης της παράβασης που συντάσσεται από αρμόδια αρχή διαβιβάζεται αυθημερόν στον αρμόδιο δήμο για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και προστίμων.
7. Σε περίπτωση υποτροπής οι χρηματικές ποινές που προβλέπονται στις παρ. 1, 2 και 3 διπλασιάζονται.
8. Στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο. Η σχετική δήλωση μπορεί να γίνει τόσο κατά την προδικασία όσο και στο ακροατήριο, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

  • 16 Μαΐου 2021, 19:49 | Νατάσα Τζανακάκη

    ΟΧΙ στις «ποινές» χάδι στους Δήμους , που στη πράξη σημαίνει ,ότι οι περισσότεροι Δήμοι θα συνεχίσουν το «έργο» τους κατά των ζώων. ΝΑΙ σε πραγματικές κυρώσεις στους Δήμους, ποινικές και διοικητικές. Είναι αδιανόητο και λογικά ανακόλουθο να προβλέπονται ποινές κατά των κηδεμόνων καθώς και κατά οποιουδήποτε ιδιώτη κακοποιεί οποιοδήποτε ζώο ή παραμελεί το ζώο του ή το φροντίζει πλημμελώς και να μην προβλέπεται καμία απολύτως ποινή κατά των Δήμων που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση χιλιάδων ζώων και είτε δεν εκπληρώνουν καθόλου τα καθήκοντα τους, είτε τα εκπληρώνουν πλημμελώς και συχνά αυθαιρετώντας σε βάρος των ζώων. Το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας κυρώσεων είναι να καθίσταται στην πράξη «κενό γράμμα» η υποχρέωση που θεσπίζει ο νόμος για την φροντίδα, περίθαλψη και γενικά διαχείριση του αδέσποτου πληθυσμού από τους Δήμους

  • 16 Μαΐου 2021, 16:43 | Stefanos vaide

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ

  • 16 Μαΐου 2021, 12:08 | Μ. Φωτεινή

    Οι παραβάσεις πρέπει να βεβαιώνονται όπως εκείνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα πρόστιμα να δεσμεύονται μέσω της εφορίας!

  • 16 Μαΐου 2021, 12:51 | Φωτεινή Μπ.

    H κάθε παράβαση νόμου πρέπει να βεβαιώνεται ακριβώς όπως οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ώστε να αποφευχθούν διαγραφές προστίμων όπως συχνά γίνεται ειδικά στην ελληνική επαρχία!

  • 15 Μαΐου 2021, 18:42 | Κωνσταντίνος Τοκατλίδης

    Είναι σωστή η πρόβλεψη «μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο». Βελτιώνει νομοτεχνικά την αντίστοιχη πρόβλεψη της ισχύουσας ρύθμισης για την παράσταση πολιτικής αγωγής φιλοζωικών σωματείων.

    Μετά την πρόσφατη αλλαγή του νόμου για την κακοποίηση ζώων συντροφιάς, το 2020, με την οποία ορισμένες μορφές αυτής ορίζονται ως κακούργημα, η όλη δικαστική διαδικασία έχει γίνει πιο σύνθετη, καθώς επί ποινικής δίωξης για κακούργημα υπάρχουν περισσότερα πλέον και ιδιαίτερα κρίσιμα στάδια (διαδικασία κύριας ανάκρισης, συμβουλίων, κακουργιοδικείου κ.λπ.). Αυτό συνεπάγεται περιπλοκότητα, αύξηση της διάρκειας, αλλά και σημαντική αύξηση του κόστους για όλους τους εμπλεκόμενους (τον κατηγορούμενο αλλά και την πολιτική αγωγή).

    Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να είναι αποτελεσματική στην πράξη η πρόβλεψη της δυνατότητας συμμετοχής στη δίκη των φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων ως πολιτικώς εναγόντων, θα ήταν χρήσιμη η παράλληλη πρόβλεψη δυνατότητάς τους να ωφεληθούν από τις διατάξεις για τη νομική αρωγή (legal aid) για τη νομική τους εκπροσώπηση στις σχετικές δίκες. Διαφορετικά, πολλά φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις δεν θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν την κατηγορία και μάλιστα στις πιο σοβαρές περιπτώσεις κακοποίησης, κακουργηματικής μορφής, όπου και το κόστος παράστασης (γραμμάτια κλπ) είναι σημαντικού ποσού.

    Είναι επομένως πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότητα της πρόβλεψης παράστασης των φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων στην ποινική δίκη να συνοδευθεί και από ρητή διάταξη για τη δυνατότητα να λάβουν νομική αρωγή, καθώς τα περισσότερα φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις έχουν πενιχρά οικονομικά μέσα.

    Εάν δεν προβλεφθεί τέτοια πρόσβαση σε νομική αρωγή, υπάρχει ο κίνδυνος στις πλέον βαριές μορφές κακοποίησης, κακουργηματικής μορφής, να υπάρχει στη διαδικασία και στη δίκη μόνο η υπεράσπιση και να μην υπάρχει πολιτική αγωγή, διότι το ενδιαφερόμενο φιλοζωικό σωματείο ή οργάνωση δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα κάλυψης των υποχρεωτικών εκ του νόμου δικαστικών εξόδων εκπροσώπησής του.

  • 15 Μαΐου 2021, 13:56 | Σιδέρης Κώστας

    Να καταγράφεται επισήμως ποιοι καλούν για παράπονα σε δήμους και αστυνομία διότι όταν πέφτουν οι φόλες στο δρόμο που υπάρχει μόνο μία παρανοϊκή που συνέχεια παραπονιέται και καλεί την αστυνομία ξέρουμε όλοι ότι αυτή ρίχνει τις φόλες.

  • 15 Μαΐου 2021, 12:48 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Η προτεινόμενη προστασία είναι αντίθετη με το άρθρο 2 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς δεν αναγνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στον άνθρωπο και το ζώο, ενώ θεωρεί και τα δύο αντικείμενα ίσης αξίας. Άρα οι ποινές θα πρέπει να υπολείπονται δεκάδες φορές από όσα ισχύουν απέναντι στον άνθρωπο. Η επιπλέον καταπόνηση των αστυνομικών και εισαγγελέων με την εξιχνίαση εγκλημάτων κτάτων ζώων είναι έας παραλογισμός.

  • 15 Μαΐου 2021, 11:13 | Mariza

    Ποινικές κυρώσεις στους Δήμους που στοιβάζουν υπεράριθμα της έγκρισης κλουβιών, πολλά μαζί στα κυνοκομεία.
    Ποινικές κυρώσεις στους Δήμους που λόγω του παράνομου εγκλεισμού σκοτώνονται τα ζώα μεταξύ τους.
    Ποινικές κυρώσεις στους πολίτες που χτυπούν ένα ζώο σε τροχαίο και το εγκαταλείπουν.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:54 | Νικα Αδαμαντια

    Να μπορούν να παρασταθουν σε δικαστήριο και πολίτες χωρίς να επιβάλλονται έξοδα πολιτικής αγωγής ανεξάρτητα από το αν έχουν υποστεί οι ίδιοι βλάβη.οταν βλέπω το γείτονα μου να σφάζει ένα ζώο η να συνουσιαζεται μαζί του και μου λέει «δικό μου είναι ότι θέλω το κάνω» να μπορώ ως πολίτης και όχι ως Φιλοζωική να πατασταθω χωρίς έξοδα στο δικαστήριο. Ο κάθε τρελός κακοποιει οποίο αδέσποτο θέλει και μάρτυρες είναι συνήθως πολίτες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:50 | Όλγα παρασχακη

    Να επιβάλλονται υψηλές ποινικές κυρώσεις σε petshop που πουλάνε κότες και άλλα ζώα «για κρέας» δηλαδή που μπορεί να αγοράσει ο καθένας και να τα σφάξει μέσα στην αυλή του αντί σε σφαγείο. Και να μπαίνει λουκέτο σε αυτά τα petshops να υπάρχει μόνιμα έλεγχος από τις αρχές για τέτοιες πωλήσεις. Στο Μενίδι πουλάνε κότες και πρόβατα για σφαγή.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:59 | Αλέξανδρος μελιδης

    Με τα πετσοπ που επίτηδες αναπαράγουν αδέσποτα γατιά για να δίνουν τα μικρά για δήθεν υιοθεσία ώστε να έχουν πελάτες και να πουλάνε γατοτροφες. Τους λες να στειρωσεις δωρεάν τις έγκυος γάτες που είναι απέξω και δε θέλουν. Πρέπει να γίνεται επιπλέον έλεγχος και περισυλλογή έξω από τα πετσοπ. Επίσης πρέπει να γίνεται έλεγχος για τις κότες και τα αρνιά που πουλάνε παράνομα.

  • 14 Μαΐου 2021, 23:21 | Κακουλιδης Χαράλαμπος

    Για κάθε σκύλα αστειρωτη με κουτάβια στο δρόμο να επιβεβαιώνεται από την αστυνομία και να ασκείται αυτεπαγγελτα δίωξη σε βαθμό κακούργηματος κατά του Δήμου. Έχουμε γεμίσει σκοτωμένα πυροβοκημενα κρεμασμένα κουτάβια. Κακούργημα για όποιον τα, κρέμασε αλλά κακούργημα και για το δημο που δε στειρωσε τη μάνα και δεν τα προστάτευσε σε ασφαλή χώρο. Στο Facebook κάθε μέρα βλέπουμε αναρτήσεις με κακούργηματα δεκάδες στην Ελλάδα κάθε μέρα εξαιτίας των παραλειψεων των δήμων. Φτάνει πια. Να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που εκλέγονται και πληρώνονται για να κάνουν μια δουλειά και δεν την κάνουν.

  • 14 Μαΐου 2021, 23:31 | Γιώργος Πατεράκης

    Βεβαιώσεις παραβάσεων όπως ακριβώς και με παραβάσεις κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

  • 14 Μαΐου 2021, 21:15 | Μερωπη

    Να γίνει κακούργημα η παράλειψη των δήμων να συμμορφωνονται με το νόμο στη διαχείριση αδεσποτων. Για κάθε αδέσποτο που αποδεδειγμένα δεν περιθαλπτουν να τους επιβάλλονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Οι δήμοι φταίνε για όλο το κακο που γίνεται εξαιτίας των παραλειψεων των δήμων εκατομμύρια ζώα βασανιζονται και φολιαζονται. Όλη η αλητεία είναι τα κυκλώματα των δήμων και των συνδέσμων. Είναι όλοι τους μαφιοζοι

  • 14 Μαΐου 2021, 20:47 | ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Παράγραφος 8. Στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο. Η σχετική δήλωση μπορεί να γίνει τόσο κατά την προδικασία όσο και στο ακροατήριο, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
    Παρατήρηση
    Τα σωματεία τα οποία δεν έχουν έννομο συμφέρον να μη δύναται να συμμετέχουν στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης ώστε να εξασφαλίζεται η αμεροληψία της απονομής δικαιοσύνης από τα αρμόδια δικαστήρια.

  • 14 Μαΐου 2021, 17:31 | Γιάννης

    Με τα δικαιώματα των πολιτών που δεν έχουν ζώο συντροφιάς τι θα γίνει??

    Στα άρθρα με τις ποινικές ευθύνες και διοικητικές κυρώσεις θα πρέπει να προκύπτουν καθαρά οι ποινικές ευθύνες του ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς (ή του δημάρχου), σε περίπτωση επίθεσης του ζώου ιδιοκτησίας ή παρενόχλησης ανθρώπου από το ζώο του ή διατάραξης ησυχίας, και οι τρόποι στοιχειοθέτησης τους.

    Δεν θα πρέπει επίσης, πριν κάποιος αγοράσει ένα ζώο συντροφιάς να περάσει υποχρεωτικά κάποια ενημερωτικά σεμινάρια, προκειμένου να γνωερίζει τι θα αντιμετωπίσει και εάν μπορεί να ανταποκριθέι.

    Τέλος, δεν πρέπει να υπάρξει επιτέλους ένα τέλος επιβάρυνσης, για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι για την περισυλλογή, στείρωση και φιλοξενία των αδέσποτων, δεδομένου ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιων από αυτούς(εγκατάλειψη ζώων, μη στείρωση κλπ) έχει οδηγήσει στην γιγάντωση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα, η οποία διαθέτει τα περισσότερα αδέσποτα ζώα στην Ευρώπη, όπως και τιυς περισσότερους φιλόζωους.

    Ευχαριστώ.

  • 14 Μαΐου 2021, 17:07 | ΜΠΡΕΧΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Παράγραφος 8. Στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο. Η σχετική δήλωση μπορεί να γίνει τόσο κατά την προδικασία όσο και στο ακροατήριο, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
    Παρατήρηση
    Τα σωματεία τα οποία δεν έχουν έννομο συμφέρον να μη δύναται να συμμετέχουν στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης ώστε να εξασφαλίζεται η αμεροληψία της απονομής δικαιοσύνης από τα αρμόδια δικαστήρια.

  • 14 Μαΐου 2021, 12:37 | Ε’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

    Παράγραφος 8. Στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο. Η σχετική δήλωση μπορεί να γίνει τόσο κατά την προδικασία όσο και στο ακροατήριο, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
    Παρατήρηση
    Τα σωματεία τα οποία δεν έχουν έννομο συμφέρον να μη δύναται να συμμετέχουν στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης ώστε να εξασφαλίζεται η αμεροληψία της απονομής δικαιοσύνης από τα αρμόδια δικαστήρια.

  • Στα πλαίσια της Δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’»
    Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης που εκπροσωπεί περίπου 1.000 μέλη, καταθέτουμε παρακάτω τις προτάσεις μας συνολικά για το νομοσχέδιο:

    6. Άρθρο 21, παρ. 8 Να μην παρίσταται αυτοτελώς στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ, αν δεν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο.

  • 14 Μαΐου 2021, 10:53 | Θανάσης Σκουντζος

    Να βεβαιώνεται το πρόστιμο στην εφορία όπως και στο κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

  • 14 Μαΐου 2021, 10:13 | Αναστασία Παυλοπούλου

    ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

  • 14 Μαΐου 2021, 00:20 | Βικτωρία Γιαννοπούλου

    Οι παραβάσεις θα πρέπει να βεβαιώνονται όπως ακριβώς βεβαιώνονται οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παραγραφής ή μείωσης προστίμων.

  • 13 Μαΐου 2021, 23:02 | Π.Δ

    ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ – Πρόσθεση νομοθετικής διάταξης : Όσοι επιθυμούν να κατέχουν ράτσες επιθετικών σκύλων που είναι επικίνδυνες για να προκαλέσουν ατύχημα ακόμη και θάνατο , ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα πρέπει να έχουν και κατάλληλη (από εκπαιδευτή) πιστοποίηση με υποχρεωτικά μαθήματα , ότι απέκτησαν τις γνώσεις και έχουν την ικανότητα να εκπαιδεύσουν τέτοιες ράτσες σκύλων. Διαφορετικά δεν θα τους επιτρέπεται με πολύ αυστηρές κυρώσεις .

  • 13 Μαΐου 2021, 10:05 | Αλεξάντρα

    Τιμωρία με ποινικές κυρώσειςκαι στους Δήμους που σωρεύουν ζώα παραπάνω από όσα έχουν άδεια λειτουργίας.
    Τιμωρία με ποινικές κυρώσεις στους Δήμους όταν γίνονται αιτία( λόγω του ότι κρατούν ζώα πολλά μαζί σε κλουβιά και υπαίθριους χώρους) να σκοτώνονται ζώα μεταξύ τους στα κυνοκομεία της ντροπής.

  • 13 Μαΐου 2021, 09:25 | Νικολέτα

    Ποινική δίωξη στους Δήμους που φυλακίζουν αδέσποτα υπεράριθμα της άδειας που έχουν για τον αριθμό των κλουβιών

  • 13 Μαΐου 2021, 09:10 | Κωνσταντίνα

    Ποινική δίωξη στους Δήμους που φυλακίζουν αδέσποτα υπεράριθμα της άδειας που έχουν για τον αριθμό των κλουβιών.

  • 12 Μαΐου 2021, 23:00 | Αννα Γερολύμπου Πρόεδρος Ομοσπ.Ζωοφ.Σωματείων Ανατ.Αττικής

    Κύριε Υπουργέ, στο σημαντικότερο άρθρο του νομοσχεδίου σας ξεχάσατε (;;;) να συμπεριλάβετε το κυριότερο. Κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι που υπήρχε στο νόμο 4039/12 που ισχύει σήμερα και που αφορά την παράνομη διακίνηση αδέσποτων ζώων που ανθεί στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

    1. Η παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς κατά τους
    όρους του παρόντος νόμου, άρθρο
    10 παρ. 1)

    Τυχαίο ;;; Ή μήπως αυτή ήταν μια από τις πραγματικές αιτίες της κοσμογονικής αλλαγής του αρμόδιου Υπουργείου και του νόμου για την»προστασίᨻ των ζώων;;
    Επιπλέον, και δεδομένου ότι ο Ν. 4039/12 στην ουσία δεν αλλάζει και η μόνη αιτιολογία αλλαγής του είναι η μη συμμόρφωση και κακή χρήση του από τους ίδιους τους Δήμους ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΣΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ;;

  • 12 Μαΐου 2021, 23:37 | Θεοδωρα κυριακοπουλου

    Καμία ποινική κύρωση για τους δήμους! Κακούργημα πρέπει να κάνετε τις παραλείψεις των δήμων που δημιουργούν τα εκατομμύρια αδέσποτα

  • 12 Μαΐου 2021, 22:56 | Παναγιώτης

    Το άρθρο περιέχει κάποιες ποινικές κυρώσεις τυπικά αλλά δεν διευκρινίζει ούτε υποχρεώνει της Δημόσιες Αρχές να προβαίνουν σε ελέγχους. Πχ περιοδικά και δειγματοληπτικά να ελέγχονται τυχαία κάποιοι ιδιοκτήτες για την κατάσταση υγείας του ζώου τους, για το περιβάλλον που του παρέχουν κλπ.
    Επίσης εάν ένα ζώο κλαίει, γαυγίζει κλπ. παρατεταμένα και ο ιδιοκτήτης το έχει αφήσει μόνο του, κοιμάται κλπ. και δεν δείχνει ενδιαφέρον να θεσπισθεί κάποια ποινή.

  • 12 Μαΐου 2021, 08:37 | Κατερί α Ανυφαντή

    Προτείνεται αυστηρότερες ποινές για βασανισμόκαι καοποιήση ζώων, καθώς και εξεταση απο επιτροπή ειδικών για ψυχικές νόσους.
    Προτείνετε καλύτερη εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας για διαχείρηση τέτοιων καταγγελιών καθώς έχουμε δει ότι στερούνται βασικής εκπαιδευεσης, του τι είναι κακοποιήση ζώου.
    Προτείνεται η επιτροπή βεβαιωσης παρβααβσεων να μην απαρτιζεται απο κυνηγους και θυροφυλακες αλλα απο οργανωμένος, εθελοντε ςφιλοζωους

  • 11 Μαΐου 2021, 22:26 | Νικόλας

    Να προβλεφθεί ως ποινικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος η παραμέληση εποπτείας του ζώου συντροφιάς από τον ιδιοκτήτη του με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικής βλάβης σε άνθρωπο, ανεξαρτήτως πρόθεσης του ιδιοκτήτη.

  • 11 Μαΐου 2021, 18:34 | Ιωαννης Αναγνωστοπουλος

    Για το άλλη ποίνη στον κυνηγό και άλλη στην . κυρία της Εκαλης;;; άπλα η περιφέρεια και οχι η elegance κοινωνικά των Αθηνών θα κρίνει πολλαπλά. να το θαυμαστές στη κυβέρνηση αργά η γρήγορα.

  • 11 Μαΐου 2021, 13:36 | Γιώργος Χιονίδης

    5-10 χρόνια κάθειρξη για βαριά ΚΑΙ επικίνδυνη (!!!!!) σωματική βλάβη ζώου σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, 1-5 φυλάκιση για βαριά σωματική βλάβη και 1-3 χρόνια φυλάκιση για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά ανθρώπου σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα . Το δόγμα: » η αποτελεσματικότητα της ποινής συναρτάται με την βεβαιότητα επιβολής της και όχι με το απειλούμενο ύψος αυτής» του νέου Ποινικού, πάει περίπατο. Αστεία πράγματα.

  • 11 Μαΐου 2021, 09:59 | Νικος

    Για την παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας τι θα γίνει; Θα εφαρμοστούν επιτέλους οι ποινικές κυρώσεις; Αν δεν μπορεί να ελέγξει κάποιος το δεσποζομενο, να του το αφαιρεί η πολιτεία. Οι λίγοι τραμπούκοι «φιλοζωοι» προσπαθούν να επιβληθούν στους υπόλοιπους πολίτες. Όλοι έχουμε δικαιώματα και πρέπει να γίνονται σεβαστά.

  • 11 Μαΐου 2021, 01:26 | Νικόλαος Κ

    ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΣΤΟ GOOGLE.GR ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ» ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ Ε Ν Α ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ».
    ΤΟΣΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ;
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΣΕ ΑΥΛΕΣ, ΠΥΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΒΟΛΤΑ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΔΙΑΤΗΡΩ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.
    ΣΤΗ ΜΕΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ 3 ΣΚΥΛΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΣ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ.
    ΣΤΗ ΔΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ/ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ (Π.Χ. ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ, ΜΑΚΡΙΝΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ ΑΛΛΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, ΚΛΠ).
    ΕΧΩ ΚΑΛΕΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ 3/1995 ΠΟΥ (ΑΣΑΦΩΣ) ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ (ΕΝΝΟΕΙ: ΚΑΤΟΧΟΙ) ΖΩΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΚΑΘ’ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΩΝΥΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΟ 100 ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ «Ο ΚΑΛΩΝ ΔΕΝ ΗΡΘΕ» Ή ΟΤΙ «ΟΥΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗ» ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΑΠΑΝΗΡΗ, ΑΒΕΒΑΙΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΔΗΛ. ΝΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΓΑΥΓΙΣΜΑΤΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ…

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΧΩΡΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΕΤΡΑ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΣΤΕ ΑΙΩΝΙΩΣ):

    1) ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤ’ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕΧΡΙ 1 ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΥ ΣΚΥΛΟΥ Ε Ι Τ Ε ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Ε Ι Τ Ε ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

    2) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΦΕΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΖΩΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΘ’ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΛΕΣ, ΠΥΛΩΤΕΣ, ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ (ΕΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ «ΑΕΡΑ», ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΒΟΛΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ, ΑΛΛΩΣ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ)

    3) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ (Π.Χ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΦΩΡΩΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΩΝ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΡΗΤΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 254 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΠΕΡΙΠΤ. Β’ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!)

    4) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΙΔΙΚΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ (Π.Χ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ) ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΑΡΑΒΑΤΗ

    5) ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΩΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

    Υ.Γ. ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΤΣΙΠΑΡΕΙ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ,ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΟΛΤΑ 30 ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΩ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΧΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΖΩΟ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 25 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ (ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΚΥΛΟΥ) ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ (ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Ή ΜΗ ΚΑΤΟΧΟΣ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ), ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

    ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗ (ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ) ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ «ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ (ΒΛ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΟΙΠΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ)

  • 11 Μαΐου 2021, 00:34 | Βικτώρια Καφαντάρη

    Άρθρο 21. Ποιός υφίσταται τις ποινικές κυρώσεις, αν παραβάτης του νόμου είναι ο ίδιος ο Δήμος;

  • 10 Μαΐου 2021, 15:47 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Ρε σεις μαζευτείτε λίγο… Τι ποινές είναι αυτές? τοσα σας λείπουν?
    Για παραπτώματα σε άνθρωπο οι ποινές είναι επιεικέστερες, ακόμα και στον ΚΟΚ!!!
    Και ποιος θα μας προστατεύσει από δήθεν φιλόζωους που το έχουν τερματίσει και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ποτε ένα ζωο κακοποιείται και πότε όχι? Και ποιος ειναι αυτός που θα γίνει Αρτέμης Μάτσας? ή θα φορά κουκούλα? Ξερετε οι δημαρχαίοι θα λενε στα όργανα να βγαίνουν και να μαζεύουν συγκεκριμένο ποσό σε πρόστιμα για την ταμιακή τους διευκόλυνση. Ετοιμαστείτε να βγάλετε τον μπόγια να μαζεύεται τα ζώα που θα παρατήσουν στον δρόμο, αυτοί που στην υποψία ότι απειλούνται με πρόστιμο θα προτιμήσουν να κρατήσουν το λουρί για ενθύμιο.

  • 10 Μαΐου 2021, 15:10 | Μαρία Βεργίνη

    ΝΑΙ στις ποινικές κυρώσεις. Οι κυνηγοί μπορούν να ηρεμήσουν λίγο; Έχουν γίνει μισητοι σε όλον τον κόσμο με την διαβούλευση αυτη.

  • 10 Μαΐου 2021, 10:28 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ .
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ .

    ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΜΟΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 30.000 ΕΥΡΩ ?

    ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ?

    Η ΗΧΟΡΗΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΡΟΧΕΣ
    ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ?

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΑΝΗ ΑΥΛΗ .ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΟΥΣ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΣΗΧΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ .

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 10 Μαΐου 2021, 00:13 | 3 kai o koykos

    κακοποίηση είναι και η παράνομη διακίνηση αδέσποτων και μάλιστα ναρκωμένα, για αυτούς ποια θα είναι η ποινή????

  • 9 Μαΐου 2021, 22:17 | Παντελής

    Απαράδεκτη η υιοθέτηση της ακραίας φανατικής ιδεολογίας των αυτοαποκαλούμενων ως φιλοζωικών οργανώσεων. Περνιέται ως ακτιβισμός στις μέρες μας ( βολικός έναντι του ακτιβισμού προστασίας της αγρίας φύσης) ο εξανθρωπισμός σκύλων και γατών ( τα οποία μπορουμε να χαιδέψουμε). Οι ποινές ειναι υπερβολικές και επικίνδυνες.
    Βασανισμός ζώου είναι και :
    το μπάνιο με σαμπουάν που καταστρέφουν τη φυσιολογική προσωπική οσμή του ζώου.
    Ο περιορισμός του σε ένα διαμέρισμα των Αθηνών που συνυπολογίζοντας τα τετραγωνικά ντουλαπιών και επίπλων, ο σκύλος βασανίζεται σε ένα αφύσικο μικρό περιβάλλον γεμάτο θορύβους και καυσαέρια.
    Για άλλη μια φορά διώκετε τον αθώο σοφό λαό της επαρχίας!!
    Οι ποινές αυτές ικανοποιούν μόνο μια υπερπροωθούμενη στα μέσα μειοψηφία φανατικών ΄΄φιλόζωων΄΄ οι οποίοι για παράδειγμα δεν ήθελαν μεγάλες δασικές εκτάσεις για καταφύγια σκύλων γιατί ΄΄ θα φαινόταν στους σκύλους ότι τίθενται σε εξορία(!)΄΄.
    Ένας σκύλος μεσα στη φύση αναγκαστικά με μακριά αλυσίδα ή και ούγια γιατί τσιμεντένια περίφραξη που δε θα σκάψει από κάτω για να βγει και να κάνει ζημιές κοστίζει άνω των 5000 ευρω) και καθε μερα βολτα εχει πιο καλή κινηση απο εναν σκυλο σε διαμερισμα!! Και μεγαλύτερα τετραγωνικά να κινηθεί!
    Ο κόσμος της επαρχίας έχει ήδη πληρώσει χιλιάδες ευρω πρόστιμα πολλές φορές παράλογα ή παράλογου ύψους, καθώς φιλόζωοι στα όρια της αυτοδικίας καλούνται καθημερινά να κάνουν περιπολίες μεσα απο διαφημίσες ρητορικής μίσους και όχι αγάπης!!!

    Οι άνθρωποι της επαρχίας και οι κτηνοτρόφοι αγαπούν τα ζώα τους τα οποία στην πλειοψηφία τους ευζωούν. Μπορεί να μην έχουν ένα κλουβί ΄΄φιλοζωικών΄΄ προδιαγραφών έχουν όμως τη σκιά ενός δέντρου ή μιας παραδοσιακής κατασκευής από ξύλα. Ο κόσμος της επαρχίας σύσσωμος είναι ενάντια σε αυτές τις διατάξεις!!!
    Αστική επίπληξη λοιπόν,και μόνο για πραγματικό βασανισμό (πυρπόληση) ή δολοφονία σκύλου αδικαιολόγητη χρηματικό πρόστιμο κάτω των 1000 ευρω. Προκαλεί οργή ότι ο βιασμός ανθρώπου για παράδειγμα δεν είναι κακούργημα.

    Οι παραδοσιακές πρακτικές μερικού κοψίματος των αυτιών πχ δε βασανίζουν το ζωο αλλα του δινουν πλεονέκτημα! Θα μπορούσαν απλά να προβλεφθεί τοπική αναισθησία στις πράξεις αυτές. (Τουλάχιστον είναι αθωότερες από ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων). Σε επίθεση από τσακάλια ή αρκούδα τα αγρια ζωα σκίζουν τα μεγαλια αυτια του σκυλου και οταν ο σκυλος ειναι ενηλισκος η ζημια ειναι μεγαλυτερη. Μολύνονται οι πληγες και οι σκυλοι πεθαινουν. Με το μερικο κοψιμο των αυτιών σε μικρή ηλικία ο σκύλος διατηρεί τη δυνατότητα κίνησης των αυτιών…

  • 9 Μαΐου 2021, 17:44 | 3 kai o koykos

    ΑΡΘΡΟ 21
    1. Η παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς κατά τους όρους του παρόντος νόμου τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως πενήντα (50) Ευρώ
    Ισχύει και για τις παράνομες υιοθεσίες και μεταφορές γιατί και αυτό είναι ένα είδος παράνομης εμπορίας αφού δεν θα διαθέτουν τα απαιτούμενα χαρτιά.
    Μην ξεχνάμε ότι οι παράνομες υιοθεσίες και μεταφορές, μάλιστα όταν είναι ναρκωμένα, και έναντι αμοιβής, είναι ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

  • 9 Μαΐου 2021, 14:21 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΚΥΛΙΩΝ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ… ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΙ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ….

  • 8 Μαΐου 2021, 14:02 | Γεώργιος Μάτσος

    Ορθά θεσπίζεται ως κακούργημα η εγκατάλειψη νεογέννητων (παρ. β του άρθρου 16 παρ. 1), αλλά νομίζω ότι και γενικότερα η εγκατάλειψη ζώου θα πρέπει να οριστεί ως κακούργημα. Η διαφοροποίηση με τις περιπτώσεις φυγής ή απώλειας του ζώου, οριοθετούνται με τη δήλωση που πρέπει να γίνεται σε περίπτωση απώλειας εντός 2 εργασίμων ημερών (άρθρο 4 παρ. 2 του νομοσχεδίου). Δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίζεται διαφορετικά η εγκατάλειψη νεογέννητων και η εγκατάλειψη σε μεταγενέστερη ηλικία. Είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ μορφή κακοποίησης η εγκατάλειψη. Κακοποίηση όχι μόνον του ζώου, αλλά και της κοινωνίας όλης. Μάλιστα, καλά θα ήταν κατά την αγορά ή την υιοθέτηση ζώου, να ενημερώνεται εγγράφως ο νέος ιδιοκτήτης ότι η εγκατάλειψη ζώου είναι κακούργημα, ώστε να το σκέφτεται διπλά προτού αναλάβει υποχρεώσεις έναντι κάποιου ζώου.

  • 7 Μαΐου 2021, 22:51 | ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Ούτε ποινικές κυρώσεις ούτε και διοικητικές κυρώσεις στους Δημάρχους και στους Αντιδημάρχους. Σε έγγραφό του ο Συνήγορος του Πολίτη, με ημερομηνία 2/6/2017 , προτείνει νομοθετική πρόβλεψη για την επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
    Όσο για τις ποινές του άρθρου 39 παράγραφος 9, πρώτον δεν είναι προσωπικές ποινές, στην ουσία τιμωρούμε τους δημότες που περιμένουν τα συγκεκριμένα έργα και δεύτερον θα στοχοποιηθούν για ακόμη μία φορά τα ζώα.
    Τα δημοτικά καταφύγια αποτελούν το τελευταίο στάδιο της ζωής των αδέσποτων ζώων, αφού η εισαγωγή τους σε αυτά σηματοδοτεί κάποιους μήνες ή ημέρες επιβίωσης σε αντίξοες συνθήκες με ανυπαρξία περίθαλψης, καταλύματος, τροφής, νερού και προστασίας, είτε είναι δεμένα, είτε είναι στοιβαγμένα κατά δεκάδες μέσα σε κλουβιά, να τρώγονται μεταξύ τους, γεμάτα ακαθαρσίες, λάσπες και νεκρά ζώα. Δήμοι που μαζεύουν τα αδέσποτα ζώα από τους δρόμους, γιατί ενοχλούνται οι ψηφοφόροι τους, άλλοι τα πετάνε στα βουνά.
    Δηλαδή, και πάλι θα συνεχίζουμε να βλέπουμε δημοτικά καταφύγια / κολαστήρια.
    Γιατί και πάλι προστατεύεται τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για χιλιάδες εγκλήματα κάθε χρόνο εις βάρος των ζώων;;

    Με εκτίμηση
    Σισμανίδης Κων/νος
    Πρόεδρος Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας
    Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού.

  • 7 Μαΐου 2021, 18:48 | Αθανάσιος Μητσιόπουλος

    Επειδή δεν έχω καταλάβει καλά αν αναφέρεται πιο πάνω. Μήπως θα έπρεπε να ερευνηθεί λίγο και το θέμα της ηχορύπανσης π.χ ιδιοκτήτες σκύλων τα αφήνουν και γαυγίζουν όλοι μέρα. Στην γειτονιά μου έχω 5-6 σκύλους και γίνετε πολύ φασαρία, δεν μπορώ να ανοίξω ούτε τα παράθυρα να αεριστεί το σπίτι η να μπει λίγος καθαρός αέρας αλλά ούτε στο τηλέφωνο μπορούμε να μιλήσουμε ούτε ακούμε και ούτε ακουγόμαστε αλλά επίσης βασικό ούτε να κοιμηθούμε το μεσημέρι. Ξέρω πως υπάρχει ο νόμος περί κοινής ησυχία αλλά δεν εφαρμόζεται ούτε από τους ιδιόκτητες σκύλων αλλά ούτε επίσης και από την αστυνομία που πολλές φορές δεν έρχεται καν όταν γίνετε κλήση στο 100. Σκύλοι είναι πρέπει να γαβγίσουν, αλλά όταν έχεις 5-6 σε αποστάσεις 30 μέτρων γίνετε πολύ φασαρία. Το πρόβλημα δεν είναι τα ζώα άλλα ιδιοκτήτες. Έχω και εγώ κατοικίδια αλλά σέβομαι τους γύρο μου.

  • 7 Μαΐου 2021, 16:27 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    το θεμα ειναι να ανταποκρινονται οι αρχες σε καθε ειδους καταγγελία ..οχι να μην ενδιαφερονται..και οταν ενδιαφερονται να μη δινουν μεταθεση σε αστυνομικους που κανουν σωστα την δουλεια τους..οποιος βασανιζει κακοποιει δολοφονει η εστω απειλει ιδιοκτητη κατοικιδιου να φυλακιζεται αυτοφωρο κατευθειαν..να βγαζεις το σκυλι σ να κανει την αναγκη του και να σε βριζουν οι γριες να απειλουν κλπ αυτα πρεπει να σταματησουν

  • 7 Μαΐου 2021, 15:26 | ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

    Η ποινή για όσους κακοποιούν, βασανίζουν ή θανατώνουν ζώα δεν θα είναι φυλάκιση ή πρόστιμο αλλά η υποχρέωση να φροντίζουν ζώα για το υπόλοιπο της ζωής τους, ελεγχόμενοι καθημερινά.

  • 7 Μαΐου 2021, 12:20 | ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Αφού επιτρέπεται σε ιδιωτικούς φύλακες (τους γνωστούς θηροφύλακες) των κυνηγετικών οργανώσεων που εξουσιοδοτούνται από τη Δασική Υπηρεσία, να ελέγχουν και να βεβαιώνουν παραβάσεις, γιατί να μην δημιουργήσουμε και
    ιδιωτικούς φύλακες από φιλοζωικές οργανώσεις, που θα εξουσιοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών για να ελέγχουν και να βεβαιώνουν παραβάσεις για την προστασία των ζώων;;
    Σε μία χώρα, με χιλιάδες κακοποιήσεις κάθε χρόνο, υπάρχει μία επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας φορέας (εξουσιοδοτημένος από το κράτος) ο οποίος θα υπερασπίζετε τα ζώα.

    Με εκτίμηση
    Σισμανίδης Κων/νος
    Πρόεδρος Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας
    Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού.

  • 7 Μαΐου 2021, 12:28 | ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Ούτε ποινικές κυρώσεις ούτε και διοικητικές κυρώσεις στους Δημάρχους και στους Αντιδημάρχους. Σε έγγραφό του ο Συνήγορος του Πολίτη, με ημερομηνία 2/6/2017 , προτείνει νομοθετική πρόβλεψη για την επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
    Όσο για τις ποινές του άρθρου 39 παράγραφος 9, πρώτον δεν είναι προσωπικές ποινές, στην ουσία τιμωρούμε τους δημότες που περιμένουν τα συγκεκριμένα έργα και δεύτερον θα στοχοποιηθούν για ακόμη μία φορά τα ζώα.
    Τα δημοτικά καταφύγια αποτελούν το τελευταίο στάδιο της ζωής των αδέσποτων ζώων, αφού η εισαγωγή τους σε αυτά σηματοδοτεί κάποιους μήνες ή ημέρες επιβίωσης σε αντίξοες συνθήκες με ανυπαρξία περίθαλψης, καταλύματος, τροφής, νερού και προστασίας, είτε είναι δεμένα, είτε είναι στοιβαγμένα κατά δεκάδες μέσα σε κλουβιά, να τρώγονται μεταξύ τους, γεμάτα ακαθαρσίες, λάσπες και νεκρά ζώα. Δήμοι που μαζεύουν τα αδέσποτα ζώα από τους δρόμους, γιατί ενοχλούνται οι ψηφοφόροι τους, άλλοι τα πετάνε στα βουνά.
    Δηλαδή, και πάλι θα συνεχίζουμε να βλέπουμε δημοτικά καταφύγια / κολαστήρια.
    Γιατί και πάλι προστατεύεται τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για χιλιάδες εγκλήματα κάθε χρόνο εις βάρος των ζώων;;
    ΜΠΡΑΒΟ!! «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…»