Άρθρο 12 Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παρ. 2, 3 και 4.
2. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από τουλάχιστον δύο (2) διαμερίσματα, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς εφόσον:
(α) Διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον ανάδοχό τους ή διαμένουν, δυνάμει ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών, σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, ενδεικτικά στην πυλωτή ή στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο, και εφόσον τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
(β) Δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος.
(γ) Η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας.
δ) Εάν πρόκειται για σκύλους ή γάτες, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου του ζώου.
3. Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2. Με τον κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα δύο (2) ζώα ανά διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν έξι (6) μήνες από την ψήφισή τους.
4. Στις μονοκατοικίες επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς που έχουν σημανθεί και καταχωρηθεί νομίμως και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
5. Οι αριθμητικοί περιορισμοί της παρ. 2 ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Ως προς τα λοιπά ζώα συντροφιάς πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

  • 19 Μαΐου 2021, 22:42 | Πανος Παναγ

    Ναι στην διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους(ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών πάντα , τηρώντας τους κανόνες ευζωίας!

  • 19 Μαΐου 2021, 22:08 | Γιαννης Σταφ

    Ναι στην διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους(ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών πάντα , τηρώντας τους κανόνες ευζωίας!

  • 19 Μαΐου 2021, 22:42 | Ηλιας

    Ναι στην διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους(ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών πάντα , τηρώντας τους κανόνες ευζωίας!

  • 19 Μαΐου 2021, 22:13 | Ελένη Βελ

    Ναι στην διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους(ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών πάντα , τηρώντας τους κανόνες ευζωίας!

  • 19 Μαΐου 2021, 22:30 | Νικολίνα

    Παρ. 2 (α) : Η προϋπόθεση ύπαρξης ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών υπήρχε και στον προϊσχύσαντα νόμο, ωστόσο κατά τα γενικώς ισχύοντα οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών λαμβάνονται με πλειοψηφία ή αυξημένη πλειοψηφία, αναλόγως των ειδικώς οριζόμενων στον κανονισμό της πολυκατοικίας. Προτείνουμε η σχετική διάταξη να παραπέμπει στον κανονισμό κάθε πολυκατοικίας για τη λήψη απόφασης αναφορικά με τη διαμονή ζώων στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.
    Να μην επιτρέπεται η διαμονή ζώων συντροφιάς στην ταράτσα σε κάθε περίπτωση.
    Να διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται η μόνιμη διαμονή ζώων συντροφιάς σε αποθήκη πολυκατοικίας.

    Παρ. 3: Να προβλεφθεί ρητώς ότι σε περίπτωση έλλειψης όρου διατήρησης ζώων στον κανονισμό πολυκατοικίας, οι ένοικοι της πολυκατοικίας διατηρούν το δικαίωμα διατήρησης δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 2 του παρόντος άρθρου.
    Να προβλεφθεί επίσης ρητώς ότι αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν μόνο για το μέλλον και για αποτροπή τυχόν περαιτέρω αύξησης του αριθμού των ήδη διαμενόντων ζώων συντροφιάς ανά διαμέρισμα. Η αντίθετη περίπτωση θα οδηγούσε σε ανατροπή μακροχρόνιων καταστάσεων και δυσανάλογο περιορισμό της ιδιοκτησίας και της προσωπικής ζωής ιδιοκτητών ή ενοίκων, που υπό το καθεστώς του προηγούμενου νόμου και ελλείψει σχετικού όρου στον κανονισμό της πολυκατοικίας τους διατηρούσαν πάνω από δύο (2) ζώα συντροφιάς στο διαμέρισμά τους.

    Γατοδράση Αθήνας ; Cat Rescue Athens

  • 19 Μαΐου 2021, 22:05 | Ματθαίος Κούμπουλης

    Η δυνατότητα διαμονής ζώου σε ταράτσα πολυκατοικίας σύμφωνα με το Άρθρο 12.2.α δύναται να καταστεί επικίνδυνη για το ζώο και αντιτίθεται στους κανόνες ευζωίας του.

  • 19 Μαΐου 2021, 22:05 | ΗΡΩ Κ.

    «3. Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2. Με τον κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα δύο (2) ζώα ανά διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν έξι (6) μήνες από την ψήφισή τους.

    4.Στις μονοκατοικίες επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς που έχουν σημανθεί και καταχωρηθεί νομίμως και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

    5.Οι αριθμητικοί περιορισμοί της παρ. 2 ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Ως προς τα λοιπά ζώα συντροφιάς πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.».

    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ – Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού

    Προβληματική η αλλαγή κανονισμού πολυκατοικίας ώστε να διωχθεί π.χ. ένοικος με πάνω από δύο ζώα καθώς ο νομοθέτης ορίζει ότι στις πολυκατοικίες που απαγορεύονται από τον κανονισμό τα ζώα οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες να μπορούν να έχουν έως δύο (σκυλιά ή γατιά), όμως τώρα δίνει τη δυνατότητα σε πολυκατοικίες – που δεν υπήρχε αυτός ο κανονισμός και περιορισμός – να διώξουν κάποιον που μένει εκεί (ακόμα και αν είναι ιδιοκτήτης;) και έχει παραπάνω από δύο ζώα, καθώς αυτό δεν ήταν παράτυπο. Έτσι δίνει τη δυνατότητα η ισχύς του ορίου να εφαρμοστεί έξι μήνες μετά την αλλαγή του κανονισμού, ξεσπιτώνοντας ανθρώπους που δεν είχαν κάνει κάτι παράνομο! Μπορεί δηλαδή κάποιος να είναι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος και βάσει του 4039/12 να έχει 4 ζώα γιατί δεν το απαγορεύει ο κανονισμός. Αν τώρα αλλάξει ο κανονισμός της πολυκατοικίας και αποφασιστεί να υπάρχουν μέχρι δύο ζώα, ο ιδιοκτήτης των 4 σκύλων ή θα πρέπει να τα αποχωριστεί, γεγονός βάναυσο, ή να πουλήσει το σπίτι του και να πάει αλλού. Όπως αντιλαμβανόμαστε κάτι άλλο θα ήθελε να διατυπώσει ο νομοθέτης.

    Πρόταση

    Με τον κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται μέχρι τα 3 ζώα ανά διαμέρισμα. Η επομένη παράγραφος ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΛΑΘΟΥΣ. ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ.
    Να διευκρινιστεί ότι τις ώρες κοινής ησυχίας ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ και ΟΧΙ σε αποθήκες, υπόγεια των διαμερισμάτων και άλλους σχετικούς χώρους.

  • 19 Μαΐου 2021, 22:35 | Ζακυνθινός Περικλής

    Το Σωματείο Προστασίας Ζώων «Γατοδράση Αθήνας- Cat Rescue Athens» στηρίζει και επικροτεί το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.
    Θεωρούμε ότι είναι μια θετική εξέλιξη και έχει σωστή κατεύθυνση για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας με τα αδέσποτα και τις κακές μεθόδους και νοοτροπίες που τροφοδοτούν αυτήν την κατάσταση.
    Συγχαίρουμε τον κο Θοδωρή Λιβάνιο για το σχεδιασμό αυτού του νομοσχεδίου με σκοπό την ευζωία και την καλλιέργεια φιλοζωικής παιδείας, που αρμόζει σε έναν πολιτισμένο λαό.
    Ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από την συμπεριφορά του προς τα ζώα, τους ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες.Ονειρευόμαστε μια μέρα να είμαστε περήφανοι για την χώρα στην οποία παλεύουμε και να μην ντρεπόμαστε όπως τώρα.
    Σε πνεύμα συνεργασίας και αισιοδοξίας, γιατί οι μεγάλες αλλαγές μόνο έτσι έρχονται, προτρέπουμε τους εθελοντές που κάθε μέρα παλεύουν με τα κενά και το περιθώριο αυθαιρεσιών που έχει αφήσει ο προηγούμενος νόμος και τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, να σχολιάσουν στην διαβούλευση επι του προγράμματος ΑΡΓΟΣ.
    Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα των εκατομμυρίων αδέσποτων.
    Το Δ.Σ. της «Γατοδράση Αθήνας- Cat Rescue Athens»

  • 19 Μαΐου 2021, 21:03 | ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΕΛΕΝΟΓΛΟΥ

    Η δυνατότητα διαμονής ζώου σε ταράτσα πολυκατοικίας σύμφωνα με το Άρθρο 12.2.α δύναται να καταστεί επικίνδυνη για το ζώο και αντιτίθεται στους κανόνες ευζωίας του.

  • 19 Μαΐου 2021, 21:56 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    Ναι στις βεράντες ,ταράτσες στην αυλή μας , φυσικά με τις απαραίτητες συνθήκες ευζωίας .

  • 19 Μαΐου 2021, 21:11 | ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Άρθρο 12 – Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
    Παράγραφος 2
    Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από τουλάχιστον δύο (2) διαμερίσματα,
    επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς εφόσον:
    (α) Διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον ανάδοχό τους ή
    διαμένουν, δυνάμει ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών, σε
    κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, ενδεικτικά στην πυλωτή ή στην ταράτσα,
    στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο, και εφόσον τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι
    υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

    Πρόταση :
    Στην παράγραφο 2 απαλοιφή της λέξης ΄΄ταράτσα΄΄.

  • 19 Μαΐου 2021, 21:24 | ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (SCARS)

    Ειδικότερα για την παρ. 2 περ. α και β:
    Η διαμονή ζώων σε ταράτσες αποτελεί σοβαρότατη παθητική κακοποίηση που τα φιλοζωικά σωματεία αντιμετωπίζουν καθημερινά.
    Ζώα παρατημένα, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, αποξενωμένα, υποσιτισμένα με έντονα προβλήματα κοινωνικοποίησης και πάντα άρρωστα.
    Ζώα που ζουν και πεθαίνουν μακριά από κάθε βλέμμα.
    Η δυνατότητα διαμονής των ζώων σε ταράτσες ακόμα και τελούσα υπό τον περιορισμό της ομόφωνης απόφασης της ΓΣ των συνιδιοκτητών, έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τους κανόνες ευζωίας που θεσπίζονται σε άλλα άρθρα.
    Το ίδιο ακριβώς αντιμετωπίζουμε και με τα ζώα συντροφιάς που διαβιούν ουσιαστικά σε βεράντες. Και αδυνατούμε να αποδείξουμε την «μόνιμη» παραμονή τους καθώς ο συνήθης ισχυρισμός του ιδιοκτήτη είναι πως η παραμονή είναι προσωρινή.
    Επειδή όλοι ξέρουμε πως ουδέν μονιμότερον του προσωρινού,
    προτείνουμε να απαγορευθεί η παραμονή κατοικίδιων σε εξωτερικούς χώρους χωρίς την παρουσία ιδιοκτήτη, άλλως να αφαιρεθεί από το κέιμενο του νόμου η λέξη «μόνιμα».

  • 19 Μαΐου 2021, 21:37 | 3 kai o koykos

    ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα με την Ο.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ
    ΟΧΙ ΣΤΟ Ν/Σ
    Εδώ και τώρα απόσυρση του Ν/Σ και επανάληψη των συζητήσεων μα τους καθείς αρμοδίους και όχι με τους άσχετους και επικίνδυνους

  • 19 Μαΐου 2021, 21:34 | ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΑΦΟΓΕΩΡΓΗ

    Συμφωνούμε με την άποψη του Εκπρόσωπου ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΚΑΛΗΣ

    —-ΘΕΜΑ Α: Αλλαγή καταστατικού παρ. 3

    Η ρύθμιση επιτρέπει στην πλειοψηφία των ιδιοκτητών μίας πολυκατοικίας να αλλάξει το καταστατικό, μειώνοντας στα δύο τα ζώα που μπορεί να έχει κάθε ιδιοκτήτης στο διαμέρισμα του. Δίνει δε 6 μήνες διορία σε όποιον ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή έχει περισσότερα από δύο ζώα να μετακομίσει από το σπίτι του, ή να διώξει κάποια από τα ζώα του…

    Η ρύθμιση αυτή είναι ΕΝΑΝΤΙΑ:

    1. Στα δικαιώματα κάθε ιδιοκτήτη που προέβη σε αγορά διαμερίσματος επιλέγοντας συνειδητά πολυκατοικία χωρίς καταστατικό, ή με καταστατικό χωρίς περιορισμούς στον επιτρεπόμενο αριθμό ζώων βάση των ισχυόντων νόμων.

    2. Στην ευζωία και την ηρεμία των ζώων που έχει ο ιδιοκτήτης αυτός. Τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα, που δένονται με τον ιδιοκτήτη τους και τα άλλα ζώα με τα οποία συμβιώνουν και η απομάκρυνση τους βιώνεται ως εγκατάλειψη.

    3. Στην ψυχική ηρεμία και υγεία του ιδιοκτήτη που θα πρέπει είτε να αποχωριστεί ενάντια στην θέληση του κάποια από τα ζώα του, είτε να μετακομίσει ή να πουλήσει το σπίτι του και να υποστεί οικονομική ζημία.

    4. Στο πνεύμα του παρόντος σχεδίου νόμου που φέρεται να έχει στόχο την προστασία των ζώων, την υπεύθυνη ιδιοκτησία και την παροχή κινήτρων για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων.

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ & ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ

    Επιπλέον, η ρύθμιση αυτή δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την εύρεση διαμερίσματος από ενοικιαστές με περισσότερα των δύο ζώων, όταν ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης επιτρέπει τα ζώα, ανά πάσα στιγμή μπορεί η πλειοψηφία των άλλων ιδιοκτητών να αλλάξει το καταστατικό της πολυκατοικίας μειώνοντας τον επιτρεπτό αριθμό στα δύο ζώα.

    Η ρύθμιση αυτή μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο εάν είναι ΟΜΟΦΩΝΗ η ψήφιση της αλλαγής του καταστατικού από τους ιδιοκτήτες. Αν ομόφωνα οι ιδιοκτήτες αποφασίσουν να υπάρχει μέγιστο όριο ζώων, όπως ομόφωνα πρέπει να αποφασίσουν για την διαμονή ζώων σε κοινόχρηστους χώρους παρ.2 (α), τότε μόνο να μπορεί να αλλάξει το καταστατικό πολυκατοικίας δυσχεραίνοντας τους όρους για την διατήρηση κατοικιδίων στις κατοικίες.

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΛΛΑΓΗ στην παρ.3:

    Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν έξι (6) μήνες από την ΟΜΟΦΩΝΗ ψήφιση τους.

    —-ΘΕΜΑ Β: παρ.2 (α)

    Διαφωνούμε να διαμένουν δεσποζόμενα ζώα μόνιμα στις ταράτσες πολυκατοικιών, γιατί είναι ακόμα δυσχερέστερο για τα ζώα από το να διαμένουν μόνιμα σε βεράντες ή στους ανοικτούς χώρους διαμερίσματος, που δεν επιτρέπεται από την παρ.2 (β)

  • 19 Μαΐου 2021, 21:48 | Νικόλαος Κ

    ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΗΛ. ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ, «ΣΠΑΜΑΡΟΥΝ» ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    5- 10 «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ… ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ» (;) ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ.

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ Κ. Κ. ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΗΧΗΡΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΜΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.

    1) ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΣΑΦΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΑΤΑΞΗ 3/1995 ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΚΑΘΕ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ «ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΖΩΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘ’ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΚΑΘ’ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ.
    ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 22 ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΔΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.
    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΤΟ ΖΩΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ».

    2)»ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΑΥΛΕΣ, ΠΥΛΩΤΕΣ, ΤΑΡΑΤΣΕΣ, ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΑΘ’ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ, ΑΛΛΩΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 22 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ.»

    ΤΑ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ.
    ΑΛΛΙΩΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ(ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ) ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΓΤΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ).

    ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΝΟΣΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΡΜΟΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ 24/7.

    3) ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

    ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ Ή ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

    ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΙΣΔΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.
    ΑΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟ ΖΩΟ.

    ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.
    ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 19 Μαΐου 2021, 21:07 | Σωματείο Προστασίας Ζώων «Γατοδράση Αθήνας- Cat Rescue Athens»

    Παρ. 2 (α) : Η προϋπόθεση ύπαρξης ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών υπάρχει και στον Ν. 4039/2012, ωστόσο κατά τα γενικώς ισχύοντα οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών λαμβάνονται με πλειοψηφία ή αυξημένη πλειοψηφία, αναλόγως των ειδικώς οριζόμενων στον κανονισμό της πολυκατοικίας. Προτείνουμε η σχετική διάταξη να παραπέμπει στον κανονισμό κάθε πολυκατοικίας για τη λήψη απόφασης αναφορικά με τη διαμονή ζώων στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.
    Να μην επιτρέπεται η διαμονή ζώων συντροφιάς στην ταράτσα σε κάθε περίπτωση.
    Να διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται η μόνιμη διαμονή ζώων συντροφιάς σε αποθήκη πολυκατοικίας.

    Παρ. 3: Να προβλεφθεί ρητώς ότι σε περίπτωση έλλειψης όρου διατήρησης ζώων στον κανονισμό πολυκατοικίας, οι ένοικοι της πολυκατοικίας διατηρούν το δικαίωμα διατήρησης δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 2 του παρόντος άρθρου.
    Να προβλεφθεί επίσης ρητώς ότι αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν μόνο για το μέλλον και για αποτροπή τυχόν περαιτέρω αύξησης του αριθμού των ήδη διαμενόντων ζώων συντροφιάς ανά διαμέρισμα. Η αντίθετη περίπτωση θα οδηγούσε σε ανατροπή μακροχρόνιων καταστάσεων και δυσανάλογο περιορισμό της ιδιοκτησίας και της προσωπικής ζωής ιδιοκτητών ή ενοίκων, που υπό το καθεστώς του προηγούμενου νόμου και ελλείψει σχετικού όρου στον κανονισμό της πολυκατοικίας τους διατηρούσαν πάνω από δύο (2) ζώα συντροφιάς στο διαμέρισμά τους.

  • 19 Μαΐου 2021, 21:02 | Καλογεράς Γεώργιος

    Ναι στην διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιόκτητων, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:38 | ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    Συμφωνω με τις προτάσεις, θέσεις και ενστάσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδιας

  • 19 Μαΐου 2021, 20:12 | Καλογεράς Φώτης

    Ναι στην διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιόκτητων, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:23 | Γιάννης Κωνσταντόπουλος

    Συμφωνώ με τις ενστάσεις και τις προτάσεις της ΠΦΠΟ

  • 19 Μαΐου 2021, 20:36 | ΚΑΝΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

    NAI ΣTHN ΔIAMONH TΩN ΣKYΛΩN MAΣ ΣE KOIN. XΩPOYΣ (TAPATΣEΣ,AKAΛYΠTOYΣ)ME AΠOΔOXH TΩN I ΔIOKTHTΩN,THPΩNTAΣ TOYΣ KANONEΣ EYZΩIAΣ.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:13 | ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    Ναι στη διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:24 | ΑΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

    Ναι στη διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:54 | ΧΑΤΖΗΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Ναι στη διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:18 | ΧΑΤΖΗΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

    Ναι στη διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:44 | ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Ναι στη διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:22 | ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Ναι στη διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:46 | ΓΚΙΟΥΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    Ναι στη διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:55 | ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Ναι στη διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:26 | ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ

    Ναι στη διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:37 | Βασιλική Κουβατσου

    Ναι στη διαμονή των σκυλων μας σε κοινοχρηστους χωρους(ταράτσες, ακαλύπτου) με αποδοχή των ιδιοκτητών, τηρώντας τους κανόνες ευζωιας.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:11 | Σπύρος

    NAI ΣTHN ΔIAMONH TΩN ΣKYΛΩN MAΣ ΣTOYΣ KOINOXPHΣTOYΣ XΩPOYΣ (TAPATΣEΣ KAI AKAΛYΠTOYΣ XΩPOYΣ)ME TH ΣYMΦΩNH ΓNΩMH TΩN IΔIOKTHTΩN, ΠANTA THPΩNTAΣ TOYΣ KANONEΣ EYZΩIAΣ.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:38 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ

    19 Μαΐου 2021, 18:45 | Η δυνατότητα διαμονής ζώου σε ταράτσα πολυκατοικίας σύμφωνα με το Άρθρο 12.2.α δύναται να καταστεί επικίνδυνη για το ζώο και αντιτίθεται στους κανόνες ευζωίας του.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:58 | Ρούλα

    NAI ΣTHN ΔIAMONH TΩN ΣKYΛΩN MAΣ ΣTOYΣ KOINOXPHΣTOYΣ XΩPOYΣ (TAPATΣEΣ KAI AKAΛYΠTOYΣ XΩPOYΣ)ME TH ΣYMΦΩNH ΓNΩMH TΩN IΔIOKTHTΩN, ΠANTA THPΩNTAΣ TOYΣ KANONEΣ EYZΩIAΣ.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:57 | ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Ναι στη διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:44 | ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΟΥΛΑΣΙΚΙΔΗΣ

    Ναι στη διαμονή των σκύλων μας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσες και ακάλυπτους χώρους)με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, πάντα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και ασφάλειας.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:24 | Sandra PIERGIOVANNI

    Συμφωνώ με το σχόλιο της γιουλας Πιπιλή

  • 19 Μαΐου 2021, 19:31 | Αγγελική

    NAI ΣTHN ΔIAMONH TΩN ΣKYΛΩN MAΣ ΣTOYΣ KOINOXPHΣTOYΣ XΩPOYΣ (TAPATΣEΣ KAI AKAΛYΠTOYΣ XΩPOYΣ)ME TH ΣYMΦΩNH ΓNΩMH TΩN IΔIOKTHTΩN, ΠANTA THPΩNTAΣ TOYΣ KANONEΣ EYZΩIAΣ.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:37 | Μαρινα

    Να ΜΗΝ επιτρέπεται (με διοικητικά πρόστιμα μάλιστα) δια σαφούς διάταξης η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κτήματα, οικόπεδα, κτλ, στα οποία δεν διαμένει με κατοικία εκεί και ο κάτοχος. Μιλάμε για παθητική καοκοποίηση ζώου, αφού το κάθε ζώο θέλει παρέα και αγάπη. Δεν ειναι διατηρηση αυτό, είναι κακοποίηση. ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΑ. Κινδυνεύουν από ληστές και ενοχλημένους γείτονες.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ λαβετε υπόψη αυτά, γιατί βλέπω και ακούω συχνά ατυχή γεγονότα με θύματα άτυχα ζωάκια, ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ σε κτήματα…

  • 19 Μαΐου 2021, 19:13 | ΓΟΥΣΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    Συμφωνούμε με τα αναγραφόμενα στο άρθρο με την προϋπόθεση να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τις συνθήκες ευζωίας του ζώου.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:51 | ΚΟΤΖΑΜΟΡΑΤΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

    Συμφωνούμε με τα αναγραφόμενα στο άρθρο με την προϋπόθεση να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τις συνθήκες ευζωίας του ζώου.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:58 | Αριστείδης

    NAI ΣTHN ΔIAMONH TΩN ΣKYΛΩN MAΣ ΣTOYΣ KOINOXPHΣTOYΣ XΩPOYΣ (TAPATΣEΣ KAI AKAΛYΠTOYΣ XΩPOYΣ)ME TH ΣYMΦΩNH ΓNΩMH TΩN IΔIOKTHTΩN, ΠANTA THPΩNTAΣ TOYΣ KANONEΣ EYZΩIAΣ.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:25 | Θανος

    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΖΩΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ (Π.Χ. ΣΑΝ ΦΥΛΑΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ) ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ; ΤΟ ΖΩΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΑ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ…
    ΝΑ Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Τ Ε Ι Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΖΩΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΕ ΚΤΗΜΑ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΚΤΛ !!!!!

  • 19 Μαΐου 2021, 19:24 | ΦΡΙΓΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Συμφωνούμε με τα αναγραφόμενα στο άρθρο με την προϋπόθεση να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τις συνθήκες ευζωίας του ζώου.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:01 | Χάρης Γιαννικοπουλος

    NAI ΣTHN ΔIAMONH TΩN ΣKYΛΩN MAΣ ΣTOYΣ KOINOXPHΣTOYΣ XΩPOYΣ (TAPATΣEΣ KAI AKAΛYΠTOYΣ XΩPOYΣ)ME TH ΣYMΦΩNH ΓNΩMH TΩN IΔIOKTHTΩN, ΠANTA THPΩNTAΣ TOYΣ KANONEΣ

  • 19 Μαΐου 2021, 19:52 | ΚΑΤΣΑΜΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Συμφωνούμε με τα αναγραφόμενα στο άρθρο με την προϋπόθεση να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τις συνθήκες ευζωίας του ζώου.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:08 | ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Συμφωνούμε με τα αναγραφόμενα στο άρθρο με την προϋπόθεση να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τις συνθήκες ευζωίας του ζώου.

  • 19 Μαΐου 2021, 18:20 | Κώστας χ

    NAI ΣTHN ΔIAMONH TΩN ΣKYΛΩN MAΣ ΣTOYΣ KOINOXPHΣTOYΣ XΩPOYΣ (TAPATΣEΣ KAI AKAΛYΠTOYΣ XΩPOYΣ)ME TH ΣYMΦΩNH ΓNΩMH TΩN IΔIOKTHTΩN, ΠANTA THPΩNTAΣ TOYΣ KANONEΣ EYZΩIAΣ.

  • 19 Μαΐου 2021, 18:54 | ΜΠΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Συμφωνούμε με τα αναγραφόμενα στο άρθρο με την προϋπόθεση να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τις συνθήκες ευζωίας του ζώου.

  • 19 Μαΐου 2021, 18:06 | ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Συμφωνούμε με τα αναγραφόμενα στο άρθρο με την προϋπόθεση να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τις συνθήκες ευζωίας του ζώου.