Άρθρο 36 Όροι μεταβίβασης άδειας και θέσης δραστηριοποίησης και δικαιώματος πλανόδιας δραστηριοποίησης επαγγελματία πωλητή

1. Αρμόδια αρχή για τη μεταβίβαση των υφιστάμενων κατά την έκδοση του παρόντος αδειών, καθώς και των αδειών με τις αντίστοιχες θέσεις δραστηριοποίησης (λαϊκές αγορές, στάσιμο εμπόριο) και άδειας πλανόδιας δραστηριοποίησης (πλανόδιο εμπόριο) που χορηγήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι ο φορέας στον οποίο δραστηριοποιείται o πωλητής (φορέας λαϊκής αγοράς, δήμος για το στάσιμο εμπόριο και περιφέρεια για το πλανόδιο εμπόριο). Ειδικά για τις λαϊκές αγορές αρμόδια αρχή δύναται να είναι και η περιφέρεια.
2. Οι ανωτέρω αρμόδιες αρχές δημιουργούν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Π.Α.) πράξη χορήγησης θέσης-δραστηριοποίησης για τον νέο κάτοχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

3. Η μεταβίβαση αφορά το σύνολο των θέσεων και πλανόδιων δραστηριοποιήσεων του πωλητή, κατά περίπτωση.
4. Δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση της άδειας δραστηριοποίησης σε περίπτωση απώλειας θέσης ή άδειας πλανόδιας δραστηριοποίησης, για λόγους που αναφέρονται στις διατάξεις του παρόντος, και για όσο χρόνο διαρκεί η απώλεια.
5. Ο νέος κάτοχος υπεισέρχεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του προκατόχου του.
6. Δεν δικαιούται νέας άδειας με τις αντίστοιχες θέσεις δραστηριοποίησης (λαϊκές αγορές και στάσιμο εμπόριο) και νέα άδεια πλανόδιας δραστηριοποίησης ο πωλητής που τις μεταβιβάζει.

7. Ο νέος κάτοχος της άδειας με τις αντίστοιχες θέσεις άσκησης δραστηριοποίησης και άδειας πλανόδιας δραστηριοποίησης, δραστηριοποιείται στο εξής σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.