5) Προτείνεται ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει λογιστικών καταστάσεων των εισοδημάτων όλων των κατηγοριών ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών και η κατάργηση του ειδικού τρόπου φορολόγησης που ισχύει για ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Προτείνεται ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει λογιστικών καταστάσεων των εισοδημάτων όλων των κατηγοριών ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών και η κατάργηση του ειδικού τρόπου φορολόγησης που ισχύει για ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Πιστεύετε ότι το μέτρο αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται και από τη πρόβλεψη για ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα συνδεδεμένο με συγκεκριμένα κριτήρια επαγγελματικής δραστηριότητας; Ποια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν με τη γενική εφαρμογή του μέτρου του λογιστικού προσδιορισμού των εισοδημάτων;

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 12:02 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

    Αγαπητοί κύριοι υπουργοί, σύμβουλοι και υπόλοιποι αναγνώστες γειά σας.

    Είμαι διπλωματούχος μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
    Εργάζομαι εδώ και 19 έτη, ως ελεύθερος επαγγελματίας , 60-70 ώρες εβδομαδιαίως. Κάνοντας μία οικονομική ανασκόπηση για τα 8 τελευταία έτη(που είναι και τα πιο προσοδοφόρα!!!) διαπίστωσα ότι τα συνολικά μου έσοδα είναι περίπου 14.000€ καθαρά ανά έτος περίπου. (ΤΟ 2009 ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, ΤΟ 2010 ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΖΗΜΙΕΣ).
    Έχοντας γ ν ώ σ η της αγοράς και συζητώντας με άλλους συναδέλφους, στο ελεύθερο επάγγελμα, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, για παράδειγμα μηχανικοί, που τους πληρώνει το ταμείο(ΤΣΜΕΔΕ) ο πατέρας τους, για σειρά ετών.

    Τα αισθήματά μου για αυτά που ακούω, μαθαίνω και διαβάζω, για μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο, δεν χρήζουν περιγραφής:

    -Ε Ι Κ Ο Ν Ι Κ Α ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: 120ημέρεςΧ75€= 9000€ ετησίως.

    -ΕΡΤ:60.000€ – 420,000€ ετησίως

    -ΟΣΕ: ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΜΕ 100.000€ ετησίως και εβδομάδα εργασίας 4 ημερών.

    -ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ-ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ: Διπλό μισθό και βάλε.

    -ΒΟΥΛΗ(ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ): 16 Μισθοί X πόσο;.

    -ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (καθαρά):
    α) σύνταξη λοχία 43 ετών 1350€χ14= 18,900€ ετησίως,
    β) σύνταξη αστυφύλακα 43 ετών 1750€χ14= 24,500€ ετησίως,
    γ) αντ/τάρχη(αποστρατεία με βαθμό ταξ/χου) 43-45 ετών: 2,200€χ14= 30.800€ ετησίως.

    -ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ: 100.000-150.000€ ετησίως. ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΤΙ;

    -ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΙΜ ΑΠΟ ΤΟ 2004: 138,000€…

    -ΔΕΗ, ΔΕΚΟ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ !!!!!!!!!!!!

    …τα υπόλοιπα ε λ π ί ζ ω να τα ξέρετε καλύτερα εσείς στο υπουργείο σας.

    ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΕΛΛΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 600.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ.
    ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ «ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ» ΚΛΑΔΟΙ.
    Θέλετε ακόμα να μου βάλετε αφορολόγητο μηδενικό;
    Εγώ(Εμείς) και τα παιδιά μου (παιδιά μας) πρέπει να πληρώσω τα παραπάνω;
    ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    Μήπως και οι πραγματικά εργαζόμενοι, αξίζουν κάποιων δικαιωμάτων, σε αυτή τη χώρα;
    Μήπως πρέπει κάποτε να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η τεμπελιά;
    Α Π Λ Η Λ Ο Γ Ι Κ Η Ρ Ε Π Α Ι Δ Ι Α !!!!!
    ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ; ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΟΝ ΔΥΟ, ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ, ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 12:01 | Μάνος Τριανταφύλλου (Οικονομολόγος)

    Θα συμφωνούσα στο λογιστικό προσδιορισμό των εισοδημάτων ακόμα και όλων των
    κατηγοριών των ελεύθερων επαγγελματιών και μόνο αν δεν ζούσαμε στην Ελλάδα όπου μπορούν και εκδίδονται σωρηδόν πλαστά τιμολόγια και αποδείξεις με ανύπαρκτο έλεγχο από τις εφορίες ή ο έλεγχος να γίνεται από διεφθαρμένους εφοριακούς υπαλλήλους που « τα παίρνουν «χωρίς δισταγμό και ντροπή
    με κάθε ευκαιρία, χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις ακόμα και όταν τους πιάνουν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με μόνη συνέπεια μια ΕΔΕ (κατά το» κόρακας κοράκου μάτια βγάζει»;), άντε και μια «δυσμενή» μετάθεση ή ακόμα έστω και με την απώλεια της θέσης τους, όταν θα έχουν αυτοί οι «κύριοι και « κυρίες» μέσω της χρόνιας διαφθοράς τους πλουτίσει.
    Δεν γίνεται ούτε καν ένας έλεγχος σε αυτές τις περιπτώσεις των περιουσιακών στοιχείων αυτών των δημοσίων υπαλλήλων με σκοπό τη διαπίστωση του μεγέθους του παράνομου πλουτισμού που έχουν διαπράξει ενδεχομένως για πολλά χρόνια, ναι ακόμα και έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των πλησιέστερων συγγενών τους
    και των τραπεζικών λογαριασμών όλων αυτών και για τα χρόνια πριν την
    διαπίστωση της κατάχρησης ή της αυτόφωρης παράνομης δωροληψίας.
    Με σκοπό επίσης την κατάσχεση αυτών των περιουσιακών στοιχείων αν δεν μπορούν να αποδείξουν το «πόθεν έσχες «.
    Και μη μου πει κανείς ότι όλα αυτά γίνονται γιατί θα είναι σαν να υποτιμά τη νοημοσύνη μου.
    Γιατί δεν έχει σε αυτές τις περιπτώσεις ποτέ εφαρμοστεί ο ενεργός ακόμα νόμος 1608/1950 περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπόμενων για τους καταχραστές του Δημοσίου, ο οποίος προβλέπει για κατάχρηση ποσών άνω των 150.000,– Ευρώ ή πριν το Ευρώ 50.000.000,– Δρχ. ποινή ισόβιας κάθειρξης;

    Ζούμε επίσης σε μια χώρα όπου αρκετοί «ορκωτοί» λογιστές κάνουν κατά τον δήθεν έλεγχο ακόμα και των μεγάλων επιχειρήσεων για την κατάρτιση και υπογραφή του ισολογισμού, « τα στραβά μάτια «, με το αζημίωτο βέβαια, μια που δεν πρόκειται να ελεγχθούν από κανέναν.
    Σε μια χώρα όπου λειτουργούν ακόμα και σήμερα νόμοι , όπως τα περιβόητα άρθρα 44 και 46 ( προφανώς τροπολογίες του κατά τα λοιπά φορολογικού νόμου 1892/1990) που ψήφισε φωτογραφικά το 1990 η τότε κυβέρνηση για να διασωθούν από την πτώχευση συγκεκριμένες μεγάλες ποδοσφαιρικές εταιρίες αλλά και κανονικές εταιρίες , με συνέπεια να γίνεται, λόγω ανυπαρξίας ελέγχου και της απόλυτης ατιμωρησίας, της αρπαχτείς στη φάση της υπαγωγής στα άρθρα αυτά και έγκαιρα πριν από την υπαγωγή και έτσι να τη βγάζουν στον αφρό οι επιχειρηματίες αυτών
    των επιχειρήσεων που θα έπρεπε κανονικά να είχαν πτωχεύσει και εννοώ και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με τρανταχτά ονόματα.

    Όλα αυτά μπορούν και γίνονται βέβαια στα πλαίσια μιας συνενοχής μεταξύ κυρίως αυτών πους μας κυβερνούν και το εννοώ διαχρονικά και όλης της αλυσίδας που είναι κάτω από αυτούς, μια που λειτουργούν μηχανισμοί μη απόδοσης ποινικών ευθυνών όπως η βουλευτική ασυλία και ο νόμος «περί ευθύνης μελών της Κυβέρνησης» , το γνωστό πλέον σε όλους απαράδεκτο άρθρο 86 του Συντάγματος.

    Επειδή η μεγάλη πλειοψηφία των μελών αυτής της κυβέρνησης είναι νέοι άνθρωποικαι στην ηλικία και στην πολιτική, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που ήταν τόσα χρόνια στη πολιτική όπως και τα λίγα μέλη της κυβέρνησης που ήταν και παλαιότερα μέλη των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχουν την εικόνα πολιτικών που έχουν ποτέ ανακατευτεί σε σκάνδαλα και διαφθορά κάθε είδους, θέλω να ελπίζω ότι
    μπορούν να αλλάξουν αρκετά πράγματα.
    Τα επόμενα τέσσερα χρόνια δα το δείξουν και είναι για μένα η τελευταία μας ελπίδα σαν πολίτες, αν δεν το κάνουν πρέπει μάλλον να αλλάξουμε χώρα.

    Κατά συνέπεια δεν αρκεί για μένα μόνο ο λογιστικός προσδιορισμός (έσοδα -έξοδα)των εισοδημάτων, αυτός θα πρέπει να είναι η βάση για τον προσδιορισμό του ελάχιστου εισοδήματος, επιπλέον πρέπει να γίνεται τακτικός έλεγχος και διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων κλπ.).

    Φυσικά συμφωνώ χωρίς άλλη συζήτηση με την κατάργηση του ειδικού τρόπου φορολόγησης που ισχύει δυστυχώς τόσα χρόνια τώρα για ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, όπως π.χ. στους ταξιτζήδες.

    Επίσης επιβάλλεται να μπουν παντού ταμειακές μηχανές χωρίς καμία συζήτηση με τις κατηγορίες των επαγγελματιών που δεν τις διαθέτουν και σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών και άλλων μέσων έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων με το Υπουργείο Οικονομικών και τις εφορίες.

    Εμένα σαν μισθωτό ή συνταξιούχο γιατί δεν με ρώτησε ποτέ το κράτος αν συμφωνώ να πληροφορείται το Υπουργείο Οικονομικών και η εφορία από τον εργοδότη μου τι μισθό παίρνω και να μου παρακρατείται ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης κάθε μήνα από τον μισθό μου.
    Αυτό δεν είναι καταστρατήγηση του άρθρου 4 και ιδιαίτερα των παραγρ. 1 και 5 του Συντάγματος;

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 11:48 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π

    Συχνα αναφερεστε στην περιπτωση των μεγαλογιατρων στο Κολωνακι και τελικα καταληγετε σε ολους τους επαγγελματιες χωρις καμμια διακριση.
    Ας υποθεσουμε οτι ενας γιατρος εχει κερδισει πραγματικα 2.000.000 ευρω και εχει δηλωσει 35000 ευρω.Ενας ανθρωπος που κερδιζει μαυρα σε μια χρονια 2 εκ.λετε να ζει σε ενα υπογειο και να κυκλοφορει με την συγκοινωνια;Το πρωτο πραγμα που θα κανει ειναι να τα κανει νομιμα και να τα μεταφερει στην τριτη σελιδα της δηλωσης Ε1.Οιτροποι ειναι παρα πολλοι και νομιμοι.Εαν δε βιαζετε παρα πολυ εχει την επιπλεον συμπαρασταση του κρατους με εκτακτους νομους(βλεπε το βιβλιαρακι που ερχετε με την δηλωση και λεει ακομη και σημερα οτι στην αναλωση κεφαλαιου δεν υπολογιζετε η δηλωση του 1997.Μπορουσαμε να δηλωσουμε οτι θελαμε-νομιμο ξεπλυμα.Και ειχε ισχυ για ενα χρονο.
    Εαν οι νομοι ηταν ποιο αυστηροι.Δηλαδη στην περιπτωση του Γιατρου.Εαν την πρωτη φορα που οι ελεγκτικοι μηχανισμοι τον πιανανε να μην κοβει αποδειξη του κανανε απλως συσταση,χωρις προστιμα και αλλες κυρωσεις και του δινανε την ευκαιρια να σκεφτει οτι το σφαλμα εαν το ξανακανει θα ειναι ολο δικο του και δεν θα του φταιει κανεις παρα μονο ο ιδιος ,την δευτερη φορα που θα κανει τα ιδια και θα αναγκαστει να κλεισει το ιατρειο του για π.χ.10 χρονια,μπορει να κατηγορηση κανενα.Γιατι δεν το κανετε για ολους.
    Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΠΟ ΣΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ.ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΡΟΚΛΕΒΟΥΝ ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 23:35 | Μιχαλοπούλου Αλεξάνδρα

    Συμφωνώ με το λογιστικό προσδιορισμό εισοδήματος εκ πρώτης όψεως. Αυτό όμως εγκυμονεί τον κίνδυνο επαναφοράς του βάρβαρου φορομπηχτικού και ληστρικού μέτρου του υποτιθέμενου κλεισίματος βιβλίων, το οποίο χρησιμοποιείται κατά συνθήκη και κατά την εκάστοτε βούληση των κυβερνώντων σαν το πιό εύκολο, πάντα ανώδυνο γι’αυτούς μέτρο, αλλά άδικο, πολύ άδικο, που κάνει πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες να κλείνουν την επιχείρησή τους, άλλους να αυτοκτονούν, ή στην καλύτερη περίπτωση να υπερχρεώνονται στις τράπεζες. Και βέβαια, επειδή πάντα στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, όταν έρχεται ο έλεγχος βιβλίων και κατ’ επέκταση το κλείσιμο, οι εφοριακοί γίνονται πλουσιότεροι κατά μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Έτσι μωρέ, επειδή κουράστηκαν οι άνθρωποι. Επίσης, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επανέλθει το εξ ίσου ληστρικό μέτρο της περαίωσης, σύμφωνα με το οποίο, τα εμπορεύματα ενός καταστήματος, θεωρούνται όλα πωληθέντα, και καλείται ο επιτηδευματίας να πληρώσει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος για τα απούλητα εμπορεύματα, δηλαδή ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥ. Και όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες, ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ, ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ. Και για όσους δεν κατάλαβαν, πλιάτσικο στον πόνο και την ατυχία του άλλου, σύνηθες στις απολίτιστες κοινωνίες. Ελπίζω, ότι το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ, δεν θα καταφύγει σε πλιατσικολόγημα για να λύνει τα εκάστοτε δημοσιονομικά προβλήματα του κράτους, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και αν χρωματίζονταν. Πείτε από τώρα καθαρά τις προθέσεις σας.Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω, ότι η αρχική σας πρόθεση να θέσετε αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, βάσει θέσης, εμβαδού κλπ επαγγελματικής στέγης, είναι παράλογη, γιατί έτσι ακυρώνει εντελώς τον ανθρώπινο παράγοντα, την τύχη, την εμπορικότητα του δρόμου, του ίδιου του εμπορεύματος, τον πληθυσμό της περιοχής,το πλήθος των ανταγωνιστικών καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τη ζημιά που τυχόν υφίσταται κάποιος από τον αθέμιτο ανταγωνισμό από κινέζικα μαγαζιά, λαϊκές,πλανόδιους κλπ. Το ίδιο ισχύει και για τους λοιπούς κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών. Κανείς δεν πρέπει να μπαίνει σε τέτοιου είδους κριτήρια φορολόγησης.Και μιας και επικαλεστήκατε τους γιατρούς του Κολωνακίου, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι έχουν όλοι τα ίδια κέρδη? Αντίθετα, πιστεύω ότι τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης, είναι δίκαια, μόνο όταν αφορούν σε περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις,δάνεια κλπ. όταν παρακολουθείται σωστά η ετήσια μεταβολή τους.
    Τελειώνοντας, σας επισημαίνω ξανά, ότι η διαφορά φορολογικού συντελεστή μεταξύ μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών, είναι άδικη, όσο άδικη είναι και η διαφορά στη φορολογική μεταχείριση μεταξύ διαφορετικών κλάδων ελευθέρων επαγγελματιών. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. Φροντίστε αν θέλετε να εφαρμόζεται ο νόμος και όχι να νομοθετείτε υπέρ ή εναντίον άλλων. Εγώ σαν πολίτης, απαιτώ κοινωνική δικαιοσύνη.
    Η δημόσια διαβούλευση, είναι η μοναδική ευκαιρία που έχει ο απλός πολίτης, να πει τη γνώμη του, χωρίς την παρέμβαση άσχετων εκπροσώπων του, που όλοι λίγο ως πολύ, είναι σε θέση ισχύος, έναντι αυτού. Εγώ, ως πολίτης σκεπτόμενος, που θέλω να παρεμβαίνω στα κοινά, επικροτώ αυτή την κενοτομία που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ. Και διαβάζοντας πολλές από τις γνώμες των υπολοίπων πολιτών, διαπιστώνω, όπως είπε και ο κ. Παπανδρέου, ότι είναι χρήσιμες, ενίοτε πρωτοποριακές και απορρέουσες από πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Περιμένω τώρα από την κυβέρνηση, να μας αποδείξει,ότι οι γνώμες διαβάζονται όλες και επηρεάζουν ως ένα βαθμό, τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Εγώ προσωπικά, τις βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρουσες και περιεκτικές, από αυτές των παχυλότατα αμειβομένων, αιρετών και μη, νομίμων εκπροσώπων του λαού.
    Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 22:15 | Μάνος Γιαννίκος

    Για τη φορολογία των μηχανικών: Αύξηση των συντελεστών και συνέχιση του εξωλογιστικού προσδιορισμού που διασφαλίζει τα κρατικά έσοδα και ελαχιστοποιεί τη συναλλαγή. Δεν είναι υπεύθυνος ο εξωλογιστικός προσδιορισμός για τη φοροδιαφυγή. Γιατροί & Δικηγόροι, λογιστικά δε φορολογούνται?

    Και επιπλέον:
    – Μέριμνα για μηχανικούς που δουλεύουν με ΑΠΥ
    – Αναγνώριση όλων των εξόδων των μηχανικών, ώστε να μετρούνται τα πραγματικά έξοδα στο Ε3
    – Σκεφτήτε τις πολλες ΜΜΕ που απασχολούν χιλιάδες μηχανικούς με ΑΠΥ… Μην τους αυξήσετε το μισθολογικό ή/και ασφαλιστικό κόστος εν μέσω κρίσης….

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 22:55 | Μιχαηλίδης

    Θέλει προσοχή η εφαρμογή του λογιστικού τρόπου είτε προσομοιάζει με λογική τεκμηρίου είτε όχι. Το δικό μου παράδειγμα. Είναι έμμισθος δικηγόρος πλήρους απασχόλησης. Δεν μου μένει καθόλου χρόνος για ελεύθερη δικηγορία και ως εκ τούτου έχω ελαχιστότα εοσοδήματα γύρω στα 1000 ευρώ το πολύ από ατομική πελατεία κάθε χρόνο. Η πάγια αντιμισθία μου είναι η κύρια πηγή βιοπορισμού (περίπου 45000 ευρώ πέρυσι). Για περιπτώσεις όπως η δική μου θα ήταν άδικη και υπέρμετρα βαριά η ενδεχόμενη επιβολή λογιστικού συστήματος-τεκμηρίου για την δραστηριότητα μόνο της ελεύθερης δικηγορίας. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για το λογιστικό προσδιορισμό το σύνολο των εισοδημάτων μου εκ της δικηγορικής ιδιότητας και όχι να φορολογηθώ ξεχωριστά με λογιστικό τρόπο-τεκμήριο για υποθετικά εισοδήματα από ελεύθερη άσκηση επαγγέλματος και ξεχωριστά για τα εισοδήματα μου από την αντιμισθία. Διότι δυστυχώς φοβούμαι ότι δεν θα ήταν απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στην επιθυμία μεγιστοποίησης φορολογικών εσόδων. Και μια ενδεχόμενη τέτοια επιβάρυνση θα ήταν αφόρητη

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 21:09 | ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    Η φορολογική μεταρρύθμιση πρέπει να ξεκινήσει από τους δημοσίους υπαλλήλους και συγκεκριμένα από αυτούς που είναι σε υπηρεσίες που έχουν συναλλαγή με το κοινό, όπως είναι η Εφορία, η Πολεοδομία, το Δασαρχείο, ΔΕΗ – τεχνικές υπηρεσίες, Νομαρχίες – τεχνικές υπηρεσίες, Δήμοι – τεχνικές υπηρεσίες , Νοσοκομεία , ΙΚΑ, Δημόσια Εκπαίδευση κλπ .
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτοί :
    1) δεν έχουν άγχος για το αύριο – μονιμότητα
    2) δεν έχουν μετακινηθεί ποτέ από την υπηρεσία που είναι και ευρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο
    3) έχουν δημιουργήσει στεγανά κυκλώματα
    4) έχουν εισόδημα πάνω από δέκα μισθούς το μήνα και φορολογούνται μόνο για τον ένα και αυτόν με σημαντικές εκπτώσεις
    5) έχουν βίλες με πισίνα φάτσα θάλασσα
    6) κάνουν διακοπές και συνήθως ταξιδεύουν στο εξωτερικό
    Ξεκινήστε λοιπόν (πόθεν έσχες)από όλους αυτούς τους αντιπαραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους για τους οποίους δανείζεσθε για να τους πληρώνετε, και μετά ελάτε στους ελεύθερους επαγγελματίες.
    Ευχαριστώ για την τιμή και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 20:34 | ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Κύριε Υπουργέ,

    Προχωρήστε στην εφαρμογή τεκμαρτών κριτηρίων για εισοδήματα απο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να φορολογούνται εκείνοι που μόνιμα φοροδιαφεύγουν, ανεξάρτητα εαν κόβουν αποδείξεις ή όχι. Ισως αυτά τα τεκμήρια θα πρέπει να τα συνδυάσετε με τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής που έχει την έδρα του ο επαγγελματίας/επιτηδευματίας. Εαν εξαιρέσουμε τους ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, εκεί που γίνεται το «όργιο» της φοροδιαφυγής, είναι οι χιλιάδες ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, bars, καφενεία, μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ., που ευρίσκονται σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο στα αστικά κέντρα. Να είστε σίγουροι ότι οι εφοριακοί που κάνουν ελέγχους στα ανωτέρω επαγγέλματα, βγάζουν περισσότερα χρήματα απο ότι το Κράτος. Μέχρι που να αποκτήσει ο Ελληνας φορολογική συνείδηση, ο μόνος τρόπος για να συλλάβετε το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα, είναι τα τεκμήρια. Ετσι θα πάψει η συναλλαγή με τον φορολογικό μηχανισμό ο οποίος είναι βαθύτατα διαβρωμένος. Φυσικά θα πρέπει αυτά τα τεκμήρια να είναι μαχητά για να μην υπάρξουν αδικίες.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 20:53 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Το σημερινό σύστημα φορολόγησης των Μηχανικών θα πρέπει να διατηρηθεί γιατί για να υπάρξει λογιστικός προσδιορισμός στη φορολογία των μηχανικών (μελέτες – επιβλέψεις), πρέπει να υπάρχουν ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ οι οποίοι να μην ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τους ελέγχοντες εφοριακούς αλλά και να ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ που μπορεί ένας μηχανικός να περιλαμβάνει στα βιβλία του. Επίσης κάτι που δεν γνωρίζουν αρκετοί (ακόμη και λογιστές) είναι ότι ο μηχανικός δεν μπορεί να έχει εταιρεία για τις μελέτες – επιβλέψεις ώστε να αφαιρεί όλα τα έξοδα που δικαιολογούνται στις εταιρείες γιατί ή υπογραφή στις άδειες και τις επιβλέψεις είναι προσωπική.

    Οι μηχανικοί ούτως ή άλλως δεν μπορούν να αποκρύψουν έσοδα εφόσον υπάρχει ελάχιστη αμοιβή και δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί οικοδομική άδεια χωρίς να έχει πληρωθεί ο φόρος και το ΦΠΑ που αναλογεί. Μάλιστα όπως είναι γνωστό πολλές φορές η πραγματική αμοιβή είναι μικρότερη από το ποσό που εμφανίζεται σαν έσοδο καθώς δεν αναγνωρίζονται εκπτώσεις, δεν μπορεί φυσικά να κοπεί πιστωτικό τιμολόγιο για παροχή υπηρεσιών ούτε και η αμοιβή να είναι μικρότερη από την ελάχιστη. Επίσης λόγω της ανταγωνιστικότητας δεν υπάρχει ούτε ένας μηχανικός που να παίρνει αμοιβή πάνω από την ελάχιστη αμοιβή που ορίζεται.

    Επομένως οι μηχανικοί ουσιαστικά πληρώνουν φόρους για έσοδα που δεν έλαβαν ενώ δεν μπορούν να αφαιρέσουν έξοδα που έκαναν όπως π.χ. βενζίνη και έξοδα κίνησης του ιδιωτικού αυτοκινήτου (καθώς δεν δικαιολογείται επαγγελματικό αυτοκίνητο) με το οποίο μπορεί να χρειάζεται να κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά έστω και μόνο για την επίβλεψη μιας οικοδομής κάτι το οποίο συνήθως δεν ισχύει σε άλλους κλάδους επαγγελμάτων. Επίσης τι γίνεται στην περίπτωση που για κάποιο έτος δεν υπάρχουν έσοδα καθώς αυτά θα έλθουν με την παράδοση της μελέτης το επόμενο?

    Αναφέρομε βέβαια πάντα για τους μελετητές μηχανικούς και όχι για τους κατασκευαστές που βέβαια είναι και άλλο επάγγελμα για το οποίο δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς μηχανικός.

    Όσον αφορά το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα αυτό δεν μπορεί να εφαρμοσθεί. Δεν νομίζω ότι είναι κριτήριο το πόσα χρόνια ασκεί κάποιος το επάγγελμά του για το πόσο έσοδα έχει. Δεν υπάρχουν επαγγελματίες με πραγματικά χαμηλό εισόδημα άσχετα από τα χρόνια που δουλεύουν? Ή μήπως είναι κριτήριο η περιοχή του επαγγέλματος αν το κτίριο που χρησιμοποιείται δεν έχει αγορασθεί αλλά είναι κληρονομιά?

    ΜΠΟΡΟΥΝ βέβαια να εφαρμοσθούν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (που βέβαια θα πρέπει να ισχύουν για όλους). Έτσι δεν θα μπορούσε να αποφύγει τη φορολογία επαγγελματίας που θέλει να αποκρύψει εισοδήματα και έχει φροντίσει να μην έχει στο όνομα του τεκμήρια αλλά στο όνομα της συζύγου του (μισθωτός) ή να φορολογηθεί επαγγελματίας που πραγματικά για κάποιο έτος δεν έχει εισοδήματα.

    Αυτό που έχει ακουστεί επίσης ότι θα υπολογίζεται τεκμήριο διαβίωσης για κάθε κατοικία που έχει ο φορολογούμενος σύμφωνα με τα τετραγωνικά της και για όλους τους μήνες του έτους είναι τελείως παράλογο γιατί δεν μπορεί να αποτελεί τεκμήριο κατοικία που έχει προέλθει από κληρονομιά και δεν χρησιμοποιείται για διαμονή ούτε και ενοικιάζεται. Το αν μια κατοικία νοικιάζεται ή όχι μπορεί εύκολα να αποδειχθεί από τους λογαριασμούς των ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερού κ.λπ.

    Ένα τελευταίο που θα ήθελα να αναφερθώ. Δεν θα έπρεπε να μην θεωρούνται έξοδα, τα έξοδα των Ανωνύμων Εταιρειών που αφορούν σπίτια των μετόχων και όχι κτίρια που χρησιμοποιεί ή εταιρεία για τις ανάγκες της ακόμα και αν τα κτίρια «ανήκουν» στης εταιρεία? Πως ελέγχονται τα έξοδα παραστάσεων (γεύματα κ.λ.π.) των εταιρειών αυτών?

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 20:43 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑΣ

    Το σύστημα φορολόγησης των Μηχανικών πρέπει να διατηρηθεί.
    Ο λογιστικός προσδιορισμός έτσι κι αλλιώς ισχύει και όποιος θέλει μπορεί να τον ακολουθήσει.
    Σαν ακραία αλλαγή θα μπορούσε να αυξηθεί το επί πλέον ποσοστό για την αυτόματη περαίωση από 20% σε 30%.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 20:00 | Θέμης Τζαβάρας

    Όλα τα εισοδήματα πρέπει να προσδιορίζονται λογιστικά. Εάν τα δηλούμενα εισοδήματα είναι πολύ χαμηλά και δημιουργούν υπόνοιες απόκρυψης, ενημερώνεται ο φορολογούμενος ότι τίθεται σε φορολογική παρακολούθηση .Αυτό συνεπάγεται την άρση του απορρήτου, έλεγχο κάθε περιουσιακού στοιχείου και ελέγχους της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Παράλληλα καλείται να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις και να προσδιορίσει τα δεδομένα και τα γεγονότα που απετέλεσαν τις αιτίες για το χαμηλό εισόδημα.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 19:27 | ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΚΟΒΟΛΑΣ

    Ανήκω στην κατηγορία των γεωλόγων μελετητών δημοσίων έργων και συμφωνώ να καταργηθεί το ισχύον σύστημα φορολόγησης με βάση το συντελεστή κέρδους ο οποίος προβλέπεται ανά κατηγορία μελέτης. Με το ισχύον σύστημα π.χ. για εισόδημα 50.000€ το χρόνο κάποιος σαν κι εμένα φορολογείται για 50.000€*0.26=13.000€ κι αν αφαιρέσει και τις ασφαλιστικές εισφορές του τότε πέφτει στο όριο του αφορολόγητου. Έτσι λοιπόν για είσπραξη 50.000€, στο κράτος δεν πηγαίνει ούτε ένα ευρώ φόρος. Γεγονός άδικο το οποίο και χρειάζεται αλλαγή και μάλιστα γενναία.
    Βέβαια εδώ υπάρχουν οι εξής επιπλέον παράμετροι:
    Α) Έξοδα τα οποία θα πρέπει να εκπίπτουν στο σύνολό τους όταν πρόκειται για επαγελματικές δαπάνες(ταξίδια, ξενοδοχεία, εισιτήρια, βενζίνες, διόδια, φαγητά,ενοίκια, λογαριασμοί κλπ)για να προκύπτει το πραγματικό εισόδημα.
    Β) Είναι ευκαιρία να σνδυαστεί το νέο φορολογικό σύστημα και με αλλαγή στον τρόπο ανάθεσης των μελετών και των έργων γενικότερα γιατί με ένα δίκαιο και σωστό σύστημα ανάθεσης θα κοπούν και οι μίζες(δηλαδή τα κρυφά έξοδα του καθενός) που προφανώς επέβαλαν σε προγενέστερο χρόνο την καθιέρωση συντελεστή κέρδους πρώτα στους μηχανικούς και αργότερα και σε άλλες κατηγορίες, ώστε να μπορεί να διακινείται έτσι το αφορολόγητο χρήμα. Μπράβο στην κατάργηση κα εύχομαι να μην κολλήσει το σύστημα άπό τις διαθέσεις των πολλών μηχανικών βουλευτών που υπάρχουν στη σύνθεση της σημερινής βουλής.
    Γ) Πρέπει το κράτος να συμμορφωθεί με τον χρόνο πληρωμής του προς τους αναδόχους και οι ανάδοχοι να αρχίζον να κυνηγάνε το κράτος για καθυστερήσεις στην πληρωμή. Δεν είναι δίκαιο να φορολογούνται εισοδήματα τα οποία έχουν προκύψει από εισπράξεις παλαιότερων ετών και οι οποίες μπορεί να πέσουν μαζεμένες λόγω κωλυσιεργείας του κράτους. θα πρέπει να προβλεφθεί τρόπος κατανομής του εισοδήματος ή δικαιολόγησής του στη ροή του χρόνου. Αυτό είναι εύκολονα γίνει μεόλα τα οικονομικά έτη ανοιχτά, και κατά συνέπεια την επιστροφή φόρου και σε μεταγενέστερο χρόνο προς το φορολογούμενο αν αυτός αποδεικνύει ότι εισπράττει χρήματα πολύ αργότερα από ότι θα έπρεπε. Όλα αυτά είναι εύκολο να γίνουν. Καλά πληροφοριακά συστήματα χρειάζονται κα κατάργηση της ρύθμισης για κλείσιμο των ανέλεγκτων χρήσεων.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 19:55 | Δημήτριος Ιωάννου

    Καλό θα είναι ή να καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές ωρισμένων επαγγελματικών κατηγοριών, π.χ. δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών, κ.λ.π. είτε να μην φορολογούνται αποκλειστικά βάσει των σχετικών παραστατικών (γραμματίων, παραστάσεων, κ.λ.π.) των επαγγελματικών των οργανώσεων, κατά κανόνα εισπράττουν μεγαλύτερες αμοιβές μόνον αυτές.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 19:00 | Δημήτριος Ιωάννου

    Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν είναι βασικά δύο. Διόγκωσις Δαπανών με την συμπερίληψη σε αυτές μη επαγγελματικών τοιούτων, ή/και πλασματικών, και μή έκδοσις παραστατικών κατά την είσπραξη. Ένας σαφής, σύγχρονος, και δίκαιος κώδικας επαγγελματικών δαπανών, και η σωστή διαφώτισις και κινητροδότησις των ληπτών των υπηρεσιών γιά την απαίτηση παραστατικών των καταβολών θα λύσει το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό. Απαιτείται σωστός σχεδιασμός και επικαιροποίησις των σχετικών καταλόγων/κωδίκων εκπεστέων δαπανών.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 19:14 | Δημήτριος Ιωάννου

    Κρίνω το μέτρο ως καλό, με την προϋπόθεση της πλήρους μηχανογραφικής υποστηρήξεως, ώστε και ο έλεγχος να είναι εφικτός αμέσως, αλλά και να μην είναι ο φορολογούμενος υποκείμενος στην κρίση και αυθαιρεσία του εφοριακού. Η πρόβλεψις γιά ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα θα πρέπει να συνδυάζεται και με το κόστος διαβιώσεως, αλλά και με την δυνατότητα μεταφοράς ζημίας, είτε συμψηφισμού ζημίας σε μεταγενέστερα οικονομικά έτη. Τούτο διότι υπάρχουν επαγγέλματα που δεν έχουν σταθερή περιοδική είσπραξη, λ.χ. μηχανικοί, αρχιτέκτονες, κτηματομεσίτες, πωλητές χονδρικής, σύμβουλοι, και άλλα παρεμφερή. Το βέβαιο είναι ότι ο συνδυασμός μηχανογραφημένης καταχωρήσεως δαπανών, και εσόδων σε συνδυασμό με έκδοση παραστατικών γιά κάθε είσπραξη, καταργεί την ανάγκη ελέγχων και αυθαιρεσιών από την πλευρά των φορολογικών αρχών.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 15:08 | ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Θα θέλαμε να σας καταθέσουμε συνοπτικά τις απόψεις της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Κεντρικής Μακεδονίας για τον προσδιορισμό του φορολογικού βάρους των Μηχανικών:

    1.Οι αμοιβές των μηχανικών, για το σύνολο της δραστηριότητας τους (δημόσια – ιδιωτικά έργα), εισπράττονται, είτε από το Δημόσιο, είτε από το Τ.Ε.Ε. με πιστοποιημένη τραπεζική κατάθεση. Συνεπώς τόσο ο καθορισμός όσο και ο τρόπος είσπραξης των αμοιβών τους καθορίζονται ρητά από τη νομοθεσία.
    2. Η διαδικασία προσδιορισμού και είσπραξης της αμοιβής των Μηχανικών καθιστά απολύτως αντικειμενικά και γνωστά τα έσοδα μέσω πλήρως μηχανογραφημένων συστημάτων.Η είσπραξη των ακαθάριστων αμοιβών είναι συγκεκριμένη και αναμφισβήτητου ύψους, αλλά δεν βρίσκεται σε αρμονία με το χρόνο εκτέλεσης του έργου και συνεπώς και με τις διενεργούμενες δαπάνες . Η αδυναμία συσχετισμού εσόδου και δαπάνης των μηχανικών απετέλεσε κατά το παρελθόν σημείο αμφισβήτησης από τις Φορολογικές Αρχές.
    3.Με βάση το γεγονός ότι η αμοιβές των Μηχανικών υπολογίζονται με βάση συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο προκύπτει ότι και ο υπολογισμός των ακαθάριστων εσόδων τους είναι δεδομένος και αποτελεί τη σωστή αφετηρία για τον αντικειμενικό προσδιορισμό των κερδών τους.
    4.Ακόμη το γεγονός ότι οι μηχανικοί ασκούν βάσει του διπλώματος τους και σύμφωνα με το νόμο, το ελευθέριο επάγγελμα και το επάγγελμα του κατασκευαστή ή εργολάβου, τα οποία εμπίπτουν σε δύο πηγές εισοδήματος, ενώ τηρούν ένα βιβλίο (εσόδων -εξόδων) του Κ.Φ.Σ., επέβαλε τον αντικειμενικό προσδιορισμό του εισοδήματος των μηχανικών διότι οι δαπάνες είναι κοινές. Συνεπώς ο τεκμαρτός προσδιορισμός είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση για την αντικειμενικοποίηση της φορολογίας του εισοδήματος των μηχανικών.Ο λογιστικός προσδιορισμός κερδών (έσοδα-έξοδα) θα επαναφέρει τους μηχανικούς στην κατάσταση της συνεχούς αμφισβήτησης των βιβλίων των και του εισοδήματος τους.
    5. Στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία αντί «έργου» κατά την έννοια των άνω διατάξεων και με τις εκεί ευθύνες, προσφέρονται «ανεξάρτητες» ή «ελευθέριες» υπηρεσίες μηχανικού με σύμβαση εργασίας των άρθρων 648 και επ. Α.Κ. και υπό την πρόσθετη προϋπόθεση ότι οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται από μεμονωμένο Μηχανικό σε οργανωμένα γραφεία και με τη χρησιμοποίηση της υποδομής και οργάνωσης τούτων, με αντίστοιχη απαλλαγή από το βάρος των γενικών εξόδων κ.λ.π., εφαρμόζεται ο συντελεστής του εδαφίου ε’ της αυτής ως άνω παραγράφου ο οποίος είναι υψηλός (60%).
    6 Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτει και το Υπουργείο Οικονομικών, η οικοδομική δραστηριότητα με την οποία σχετίζεται οικονομικά το μεγαλύτερο τμήμα του συνόλου των 120.000 συναδέλφων, βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας με ακόμη πιο δυσοίωνες προοπτικές για το 2010.Συνεπώς η οποιαδήποτε περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση θα είναι ιδιαίτερα επαχθής για τον κλάδο.

  • Καλημέρα συνδιαβουλευόμενοι, καθώς και σε όλους όσους συντελούν στο να μην υπάρχουν πονεμένοι από τους κανόνες λειτουργίας της Ελληνικής Φορολογίας. Ένιωσα την ανάγκη να απευθυνθώ και σε εσάς, γιατί όπου και αλλού και αν πήγα δεν βρήκα ανταπόκριση τόσο για το επίδομα αλληλεγγύης τους, που πίστευα πως θα έρθει και σε μένα, καθώς και για την αναζήτηση από εμένα με πάνω από 67% αναπηρία κάποιου οποιοδήποτε βοηθήματος που δυστυχώς εγώ δεν έχω καταφέρει να βρω από κανένα και ζω με την υπερήλικη ανήμπορη μητέρα μου ως μοναχοπαίδι που είμαι για να την φροντίζω, προσπαθώντας να τα φέρω βόλτα με εισοδήματα της τάξεως των 350 ευρώ που παίρνει σύνταξη η μητέρα μου, εγώ αφού αρχικά εργάστηκα ως καθηγητής, έχω 5 χρόνια στο ΤΕΒΕ στην συνέχεια και μετά την λήξη του προγράμματος δικτυωθείτε του υπουργείου ανάπτυξης ως συνεργάτης υποστήριξης απολύθηκα και μέχρι σήμερα από το 2004 δεν έχω ξαναβρεί δουλειά όσο και αν προσπάθησα, εκτός από μερικές ώρες ιδιαίτερων. Έτσι φοβούμενος για την υγεία μου πήγα και ασφαλίστηκα στον ΟΓΑ για να έχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να μη μπορώ να πάρω ούτε το επίδομα αλληλεγγύης τους, αλλά ούτε και επίδομα ενοικίου που αναγκάζομαι να παρακολουθώ θεραπευτικό πρόγραμμα στην Αθήνα 500 χιλιόμετρα μακρυά από την έδρα μου και το πατρικό μου. Αν και έχω πάνω από 67% αναπηρία από ατύχημα που έπαθα κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας ως έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού ειδικά εκπαιδευμένος στον ανορθόδοξο πόλεμο, και όπου για τον λόγο αυτόν παρακολουθώ το θεραπευτικό πρόγραμμα. Δηλαδή εγώ καλούμε να τα βγάλω πέρα με 350 ευρώ συνολικά εισοδήματα από την σύνταξη της μάνας μου ενώ το επίδομα αλληλεγγύης τους δεν το δικαιούμαι κατά το μηχανισμό απόδοσης του βοηθήματος, για ποιο επίδομα αλληλεγγύης τους μιλάνε; Στην δική μου δε περίπτωση μου λένε πως έχω τέσσερα έτη στον ογά και δεν δικαιούμαι σύνταξη αναπηρίας, αλλά ούτε και από τον ΟΑΑΕ, τότε την διαδοχική ασφάλιση, τι την έφτιαξαν; γιατί έχω και πέντε ολόκληρα χρόνια στο ΟΑΑΕ αλλά και άλλα δύο χρόνια στο Ελληνικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός δηλ. μισθωτός. Ειλικρινά αγαπητέ συνδιαβουλευόμενε, έχω απογοητευτεί, γιατί εγώ καλούμε καθημερινά να συμμετέχω στους άμεσους και έμμεσους φόρους, με αναγκάζουν να πληρώνω ένα πακέτο τσιγάρα από 20 λεπτά που κοστίζει στον συνάδελφο παραγωγό επιβαρυμένα με 3000% από κρατική φορολόγηση και τα τσιγάρα είναι ένα παράδειγμα, χωρίς καν να διερωτάται το κράτος αν μπορώ να συνεχίσω να ζω.
    τέλος θέλω να δεχτείτε την άπλετη συμπαράστασή μου στο έργο σας και θα ήμουν περήφανος να προσφέρω εθελοντική εργασία και από την πλευρά μου σε φιλόκαλες προσπάθειες. Ευελπιστώντας να μπορείτε να φτάσετε και σε μας, μιας και το επίδομα αλληλεγγύης δεν κατάφερε να φτάσει.
    Πάντα πρόθυμος για κάθε πληροφορία ή διευκρίνηση στο κινητό 6976900200. Μάκης Μικρούλης, και στο: alkinoosm.spaces.live.com

    Υ.Γ. Τέλος το περασμένο έτος έχασα από την επάρατη νόσο τον Πατέρα μου, ο οποίος χωρίς να θέλω να του περάσω ευθύνες, γιατί τα περισσότερα από τα εισοδήματά του τα χάλαγε για να σπουδάζει εμένα, δεν κατάφερε να φτιάξει κάποιο περιουσιακό στοιχείο εκτός από ένα αμάξι που είχε από το 1991. Το αμάξι το είχε παρκαρισμένο έξω από την πολυκατοικία μας στον Πειραιά, και μου κάνουν καθημερινά παρατηρήσεις να το πάρω από εκεί, μόνο που δεν μπορώ γιατί αφού δεν είχε περιουσιακά στοιχεία δεν έκανα αποδοχή κληρονομιάς και ως εκ τούτου δεν μπορώ να το μετακινήσω αλλά ούτε και να καταθέσω τις πινακίδες μπορώ, αφού δεν είναι στο όνομά μου και σε ερώτηση που έκανα στην εφορία ξέρετε τι μου είπαν; να πάω να κάνω αποδοχή μόνο για το αμάξι, στην συνέχεια να πάω να πληρώσω το περυσινό και το φετινό τέλος κυκλοφορίας προσαυξημένο με το τέλος της καθυστέρησης και αφού γίνει αυτό, τότε θα πάω να καταθέσω τις πινακίδες, μόνο που εγώ δεν έχω δραχμή να διεκπεραιώσω τις απαιτήσεις τους, γιατί λόγω χαμηλού εισοδήματος ούτε καν δήλωση δεν κάνω, εντέλει τι θέλουν; σας παρακαλώ βοηθήστε με μόνο σε συμβουλευτικό επίπεδο ζητάω βοήθεια, εξάλλου πιστεύω πως θα ήταν ένα στοιχείο βοηθητικό για την διαβούλευση το να βρείτε τρόπο να τους σταματήσετε να μου ζητάνε χωρίς να είναι δικό μου και χωρίς να το έχω μετακινήσει από την ημέρα του θανάτου του πατέρα μου, ιδιοκτήτη του, να τους πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας και μάλιστα προσαυξημένα, χωρίς να έχω το παραμικρό εισόδημα.
    Τι μου λέτε εμένα για διαβουλεύσεις, αν ήμουν εκδηλωτικός μόνο άλλοθι θα μπορούσε να μου σταθεί.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 14:35 | Κώστας Μ. Κάπος

    Ανατρέχοντας την ληθώρα των σχολίων που έχουν μέχρι σήμερα εκφραστεί, μπορεί κανείς να βγάλει κάποια χρήσιμα συμπεράσματα:

    1. Υπάρχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις και εξηγούν γιατί ο απλός λογιστικός προσδιορισμός μπορεί να είναι και άδικος, αλλά και να αφήνει ανοικτά παράθυρα για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, μεταξύ φορολογούμενου και ελεγκτή. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί αυτού του είδους ο προσδιορισμός, εάν δεν ενταχθούν πολλές δαπάνες στα βιβλία Β’ κατηγορίας του κάθε ελεύθερου επαγγελματία, που σήμερα δεν εντάσσονται (εκπτώσεις στους πελάτες, έξοδα μετακινήσεων και οχημάτων, γενικές δαπάνες άσκησης του επαγγέλματος, απρόβλεπτες δαπάνες, «φέσια» από ακάλυπτες επιταγές πελατών, μεταχρονολογημένες (ή «μεταθανάτιες»)επιταγές, κλπ κλπ κλπ).

    2. Υπάρχουν οι αγανακτισμένοι (και δικαιολογημένα) αλλά απληροφόρητοι μισθωτοί συμπολίτες μας που λίγο-πολύ ακούνε «ελεύθερος επαγγελματίας» και βγάζουν σπυριά, εξαιτίας κάποιων ασυνείδητων και συστηματικά φοροδιαφευγόντων επαγγελματιών, αγνοώντας ίσως ότι οι περισσότεροι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι ζουν τις οικογένειές τους αποκλειστικά από τον πλούτο που παράγουν ΜΟΝΟ οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε αυτή τη χώρα (ο δημόσιος υπάλληλος πληρώνει φόρους από τους φόρους που πληρώνεται ο ίδιος).

    3. Τέλος, υπάρχουν κάποιοι μισαλόδοξοι αποτυχημένοι, οι οποίοι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί ταυτόχρονα να πληρώνει και τους αναλογούντες σε αυτόν φόρους, αλλά και να μπορεί να συντηρεί ένα πολύ καλό επίπεδο διαβίωσης. Για αυτούς, δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει τίποτα, μια και θα ικανοποιηθούν μόνο αν «ψοφήσει το άλογο του γείτονα» κατά το γνωστό ανέκδοτο.

    Απομένει λοιπόν, μετά από όλα τα ενδιαφέροντα, έως γελοία που ακούστηκαν σε αυτή τη διαβούλευση, να αποφασίσουν οι αρμόδιοι του Υπουργείου για το πως θα μας επιβάλλουν τους νέους κανόνες.

    Αυτό που ΔΕΝ πρέπει ποτέ να αγνοήσουν, είναι ότι όταν ο πολίτης αντιληφθεί ότι συναλάσσεται μέ ένα ληστρικό, ανάλγητο και κακοδιαχειριζόμενο Κράτος, θα επιλέξει να συρικνώσει τις δραστηριότητές του (απολύοντας προσωπικό, μειώνοντας τις δραστηριότητες, κλείνοντας υποκαταστήματα κλπ) και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη χαριστική βολή στην αγορά.

    Καλύτερα λοιπόν, Κύριοι Αρμόδιοι, να εισπράττετε 5 από μία υγιή, ανταγωνιστική και έντιμη αγορά, παρά 10 από μία ψυχορραγούσα οικονομία. Θεσπίστε λοιπόν κανόνες έντιμης συνδιαλλαγής με το Κράτος και όχι ληστρικές πρακτικές που θα σκοτώσουν κάθε επιθυμία για ανάπτυξη και προκοπή.

    Και αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο, ρωτήστε….

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 14:03 | Ιωάννης Μυρίσης

    Με το ισχύων καθεστώς φορολόγησης οι ενεργοί ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί φαίνονται από τις δηλώσεις των προηγούμενων ετών να είναι οι πλουσιότεροι έλληνες.
    Αν συμπεραίνω σωστά, (και με δεδομένο πως δεν υπάρχει έλληνας που έγινε πλούσιος από μελέτες – επιβλέψεις), το παραπάνω σημαίνει πως το ισχύων φορολογικό σύστημα με τους συντελεστές είναι απολύτως πετυχημένο από απόψεως εσόδων για το κράτος.
    .Για την φορολόγηση αμοιβής 1.000 € αρχιτεκτονικής μελέτης πέραν του αφορολόγητου ορίου προκύπτει φόρος 1000*42% =420€ επί τον κατά περίπτωση φορολογικό συντελεστή αναλόγως του συνολικού εισοδήματος.
    .Ο φόρος που προκύπτει είναι αναγκαστικά άμεσα καταβλητέος άσχετα αν η αμοιβή έχει καταβληθεί στον μηχανικό.
    .Επίσης το ποσό της αμοιβής είναι αναγκαστικό, ως ελάχιστο, από το κράτος, δεν αναγνωρίζεται κανενός είδους έκπτωση και γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος ανά μελέτη για την αμοιβή και την προπληρωμή των φόρων σε κάθε πολεοδομία από εντεταλμένο υπάλληλο.

    Αν τώρα υπολογίσουμε:

    Α) την αναγκαστική από την αγορά πραγματικότητα μιας συντηρητικής έκπτωσης της τάξεως του 30% .
    Β) την επίσης αναγκαστική κοπή απόδειξη για το 100% του ποσού που όμως συνήθως είναι 70% και κάτω.
    Γ) την καταβολή Φ.Π.Α. επίσης για το 100% του ποσού χωρίς περιθώρια απόκρυψης.
    Δ) την αναγκαστική προκαταβολή των παραπάνω φόρων.
    Ε ) την αδυναμία επιστροφής μέρους του Φ.Π.Α αφού δεν αναγνωρίζονται από την εφορεία οι πραγματικές δαπάνες ενός μηχανικού, (μεταφορικά, καύσιμα, διατροφή εκτός έδρας, έξοδα δημοσίων σχέσεων κλπ.)

    Τότε γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί οι μελετητές μηχανικοί είναι πιθανότατα οι βαρύτερα φορολογούμενοι έλληνες με το ισχύων απόλυτα πετυχημένο σύστημα, που επιπλέον είναι ξεκάθαρο, εύκολο και αποτρέπει κάθε άνομη συναλλαγή .
    Άλλωστε το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε για να θεραπεύσει την αδυναμία είσπραξης φόρων του παλαιότερα υφιστάμενου, που αν δεν κάνω λάθος ήταν παρόμοιο με αυτό των εσόδων – εξόδων.
    Σε περίπτωση αλλαγής του θα πρέπει αυτή να γίνει σε συνάρτηση με την θεραπεία των παραπάνω Α, Β, Γ, Δ, Ε, ώστε να μην υπάρξει κατάρρευση, (και μάλιστα σε συνθήκες άγριας για την οικοδομή κρίσης), των μελετητών μηχανικών, μεγάλη επιβάρυνση του κόστους των αμοιβών για τους πολίτες και επομένως στέρηση εσόδων από τον κρατικό κορβανά .

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 13:13 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ….
    ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.Η ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.
    Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
    ΕΔΩ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕ ΠΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ.
    Π.Χ. ΕΝΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΛΩΝΑΚΙΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ. Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΣΧΕΣΗ ΙΑΤΡΟΥ – ΑΣΘΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ….
    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΙΑΤΡΟΥ -ΑΣΘΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΧΕΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ.
    Η ΣΧΕΣΗ ΠΑΛΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.
    ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΙΚΑ-ΟΑΕΕ
    ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤ ΕΠΙΣΚΕΨΗΝ ΤΩΝ 20 ευρω ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΛΠ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ…..
    Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ Η ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ…..Η ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ.
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΩΛΩΝΑΚΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ….ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ…..
    ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΣΑΝ ΙΑΤΡΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟ – ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΩ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ – 30.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,ΕΝΩ ΟΛΗ ΤΟΥ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΧ 1400 ΚΥΒ. 10 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 95 ΤΜ.ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ …
    1.ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ……ΚΑΙ 2.ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟ….
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ….

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 12:51 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    Το υπάρχον σύστημα φορολόγησης των μηχανικών πρέπει αναμφισβήτητα να διατηρηθεί και προτείνω να διευρυνθεί και σε άλλους κλάδους επαγγελματιών (στους οποίους καθορίζονται από το Κράτος ελάχιστες αμοιβές).
    Για να υπάρχει λογιστικός προσδιορισμός (Έσοδα-Έξοδα) στη φορολογία των μηχανικών (μελέτες – επιβλέψεις), για τον οποίο δεν συμφωνώ, πρέπει να υπάρχουν ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΑΦΕΙΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ & ΣΤΑΘΕΡΟΙ οι οποίοι να μην εξαρτώνται (ερμηνεύονται κατά το δοκούν) από τους ελέγχοντες εφοριακούς.
    Συγκεκριμένα πρέπει να καθοριστούν με σαφήνεια τα ΕΞΟΔΑ (είδος, ύψος-ποσοστό ανά κατηγορία, κλπ) που μπορεί ένας μηχανικός να περιλαμβάνει στα βιβλία του στα οποία πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να αναγνωρίζονται εκτός των άλλων και τα ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ με το ΦΠΑ αυτών (είναι γνωστό ότι οι εκπτώσεις που κάνουν οι μηχανικοί ανέρχονται στο 50%).
    Στην περίπτωση αυτή το κράτος άραγε θα εισπράξει περισσότερους φόρους (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)?
    Το σημερινό καθεστώς φορολόγησης των Μηχανικών απομακρύνει τις άνομες συνδιαλλαγές μεταξύ φορολογουμένων μηχανικών και εφοριακών
    είναι απλό και δεν επιβάλλει την ανάγκη τήρησης λογιστή-φοροτεχνικού.
    Έργο που μελετάται επί δύο έτη (έξοδα) και πληρώνεται το τρίτο έτος (έσοδα), πότε θα φορολογηθεί;

    Η φορολογία δεν είναι τρόπος επιβίωσης ενός κράτους. Απαιτούνται επενδύσεις. Όμως ο επενδυτής πρέπει να ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού που πρέπει να παραμένουν ΣΑΦΕΙΣ & ΣΤΑΘΕΡΟΙ. Πρέπει να ξέρει σε μια επένδυση το κέρδος που θα αποκτήσει στο βάθος του χρόνου. Αν εσείς ζούσατε στο εξωτερικό θα επενδύατε ποτέ στην Ελλάδα στη χώρα όπου δεν υπάρχουν σαφείς νόμοι (όχι μόνο φορολογίας) και αυτοί που υπάρχουν αλλάζουν ανά τακτά διαστήματα?
    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι η Ελλάδα κυρίως εισάγει και εξάγει ελάχιστα.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 11:31 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ

    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.

    Λογιστικός προσδιορισμός εισοδήματος των κατηγοριών βιβλίων Α και Β μέσω αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και μόνο (όχι τιμολογίων).
    Ειδικά για τους Γιατρούς Πάσης ειδικότητας.
    Εδώ ο λαός έχει γνώσει οτι για να επισκεφθεί ένα γιατρό στο ιατρείο του για οποιονδήποτε προληπτικό έλεγχο ή συγκεκριμμένο σημαντικό λόγο το κόστος της επίσκεψης κειμένεται κατά 80% μεταξύ 50-100 € την επίσκεψη.
    Οι επισκέψεις αυτές είναι δεδομένο οτι δεν γίνονται βιαίως. Γίνονται με προδιαγεγραμμένο ραντεβού αρκετών ημερών ή εβδομάδων.
    Με βάσει αυτό το πραγματικό γεγονός το Υπουργείο Οικονομικών να καθιερώσει ΔΙΓΡΑΜΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ Αξίας 50,00 € με προβλεπόμενη θέση εγγραφής του ονοματεπώνυμου και Α.Φ.Μ. του δικαιούχου ΙΑΤΡΟΥ καθώς και θέση εγγραφής του ονατεπώνυμου του πελάτη.
    Αυτό το ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ των 50,00 € να προμηθεύεται ο πελάτης πριν την επίσκεψη του στον γιατρό να το έχει για χρήμα στο πορτοφόλι του.
    Κατά την επίσκεψη στο γιατρό η πληρωμή του να γίνεται μ’αυτό το παράβολο αφού ο πελάτης συμπληρώσει το ονομά του το Α.Φ.Μ. του καθώς το ίδιο και του Γιατρού.
    Αν η αμοιβή του ιατρού κατ’απαίτηση του είναι μεγαλύτερη και συμφωνεί ο πελάτης ας πληρώσει με μετρητά τα υπόλοιπα με απόδειξη, ακόμα και χωρίς απόδειξη.
    Αν ο λαός αρχικά διμαρτυρηθεί για αυτό το μέτρο σιγά – σιγά θα αναφωνήσει γεια στα χέρια αυτού που το καθιέρωσε.
    Μέσω αυτού του συστήματος η φοροδιαφυγή θα μειωθεί τα μέγιστα.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 09:42 | Γεώργιος Χρίστογλου

    Θα πρέπει να τεθούν αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης αλλά και εισοδήματος (όπως ίσχυαν παλιότερα), αλλά με πιό επιστημονικό τρόπο υπολογισμού και αυστηρότερη τήρηση τους. Θα πρέπει αυτά τα κριτήρια να συμπεριλάβουν όλες τις κατηγορίες ελεύθερων επαγγελμάτων από τους ταξιτζήδες, τους ηλεκτρολόγους και τους περιπτεράδες μέχρι τους ιατρούς και δικηγόρους (γιατί άν εξαιρεθεί μιά κατηγορία τότε θα αρχίσουν οι πολιτικές πιέσεις για την εξαίρεση και άλλων). Δεν είναι σωστό τα οικονομικά βάρη να πέφτουν πάντα πάνω στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους (οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να αποκρύψουν εισόδημα και φορολογούνται), θα πρέπει να φορολογηθούν όλοι. Η φορολόγηση μέσω έκδωσης αποδείξεων δεν είναι από μόνο του επαρκές μέτρο (διότι πολλοί επιλέγουν την μή έκδωση αποδείξεων για να καταβάλλουν μικρότερη αμοιβή στον επαγγελματία). Θα πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου της αγοράς με κλιμάκια εφοριακών τα οποία θα ελέγχουν όλα τα καταστήματα για το άν εκδίδουν αποδείξεις και άν τηρούν σωστά τα βιβλία τους και σε περίπτωση που διαπιστωθούν ατασθαλίες να επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα. Τέλος θα πρέπει να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στις γνωστές πιέσεις που θα ασκηθούν από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να τους αφήσει ανέλεγκτους αλλά να επιβάλλει την νομιμότητα σε κάθε περίπτωση.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 00:57 | ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Να καταργηθούν όλα τα τεκμαρτά εισοδήματα για όλους τους ελεύθερους Επαγγελματίες . Εάν όμως κάποια επαγγέλματα επιλεγούν να διατηρήσουν το ίδιο καθεστώς [τεκμαρτό ] το ποσό των 10.500€ θα πρέπει να διπλασιαστεί και να υπαχθούν στο καθεστώς του Φ.Π.Α. με κατώτατο όριο ΦΠΑ 1,000€. Επίσης θα πρέπει άμεσα να καταργηθεί το Εξευτελιστικό μέτρο , με τις περαιώσεις.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 21:47 | Μ. Λεμονής

    Η φορολόγηση των μηχανικών λογιστικά είναι εκτός πραγματικότητας διότι ο κύκλος εργασιών μας δεν είναι ετήσιος αλλά ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να εκτείνεται σε χρονικό διάστημα δύο, τριών ή περισσότερων ετών. Πολύ απλά:
    Για την κατασκευή ενός σπιτιού μπορεί στο πρώτο έτος να υπάρχουν μόνο δαπάνες, στο δεύτερο έτος δαπάνες και εισπράξεις να είναι ισοσκελισμένες και στο τρίτο έτος να υπάρχουν μόνο εισπραξεις. Δηλαδή για το τρίτο έτος θα εμφανίζονται πλασματικά, λογιστικά κέρδη αφού δεν θα μπορουν να αφαιρεθούν τα έξοδα των προηγούμενων ετών. Το ιδιο προβλημα εμφανίζεται και στις περιπτώσεις μελέτης/επίβλεψης κατασκευών. Η χρονική υστέρηση εσόδων και εξόδων είναι ο κανόνας.

    Ποιος είναι ο πιο ορθολογικός τρόπος φορολόγησης υπό αυτές τις συνθήκες; Μπορώ να σκεφτώ μόνο δύο τρόπους:
    1. Λογιστική φορολόγηση όχι όμως σε ετήσια βάση αλλά βάσει έργου.
    2. Εξωλογιστική φορολόγηση, με συντελεστή, αυτό που εφαρμόζεται σήμερα δηλαδή, το οποίο πιστεύω αποδίδει περισσότερα έσοδα για το κράτος και απαιτεί τη λιγότερη γραφειακρατεία για όλους μας.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 21:07 | ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΟΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ,ΑΦΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΤΕΚΜΑΡΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Π.Χ. ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΙΑΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ 10ΕΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗ,ΜΗΧΑΝΙΚΟ Κ.Λ.Π.,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΤΡΟΠΟ.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 18:28 | Μαίρη Πιπεράκη

    Συμφωνώ στο λογιστικό προσδιορισμό. Εάν υπάρχει ελάχιστο τεκμαρτό θα βρούνε παραθυράκι να δηλώνουν μόνο αυτό.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 14:41 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Με το παρών θέλω να εκφράσω την συμφωνία μου σε σχόλια που ήδη έχουν γίνει και να προσθέσω και κάποια δικά μου.

    Το σημερινό καθεστώς φορολόγησης των Μηχανικών θα πρέπει να διατηρηθεί, σύμφωνα με αυτό ο τεκμαρτός προσδιορισμός συνδέεται με αυξημένη προσωπική και πνευματική εργασία που δεν μπορεί να αποτυπωθεί λογιστικά, αλλά παράλληλα κινείται και στην λογική της διαφάνειας στις σχέσεις κράτους – πολίτη δηλαδή να υπάρχουν σταθεροί κανόνες του παιχνιδιού, να αποφεύγονται οι συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι» με τους εφοριακούς και το κράτος να εισπράττει άμεσα τους αναλογούντες φόρους. Η κατάργηση του εν λόγω συστήματος με το επιχείρημα ότι οι συντελεστές είναι πολύ χαμηλοί δεν ευσταθεί, αφού με βάση τα στοιχεία που υποβάλλουν οι μηχανικοί με το έντυπο Ε3 μπορούν να ελεγχθούν τα έσοδα – έξοδα και αν και εφόσον προκύπτει σημαντική απόκλιση πραγματικών κερδών από αυτά που προκύπτουν από τους εν λόγω συντελεστές τότε η λύση είναι να αυξηθούν οι συντελεστές, όχι να καταργηθεί το σύστημα. Η κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος φορολόγησης είναι αντίθετη προς τον στόχο της διαφάνειας που επιδιώκει η Κυβέρνηση αφού θα επαναφέρει το προϋπάρχον καθεστώς άνομων συνδιαλλαγών μεταξύ φορολογουμένων και εφοριακών.

    Το ζήτημα της πρόβλεψης για ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα δεν συνδέεται με τον λογιστικό προσδιορισμό του εισοδήματος. Στην πραγματικότητα πρόκειται για άλλης μορφής τεκμαρτό προσδιορισμό που αναιρεί την τυχόν καθιέρωση του λογιστικού προσδιορισμού.

    Το υπάρχον σύστημα φορολόγησης των μηχανικών όχι μόνον δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά θα πρέπει να εξετασθεί η επέκταση αυτού και σε άλλους κλάδους όπου η τήρηση βιβλίων και ο λογιστικός προσδιορισμός είναι πολύπλοκη έως ανέφικτη υπόθεση τόσο για τους ενδιαφερόμενους (όπως ταξί, ενοικιαζόμενα δωμάτια ορισμένων κατηγοριών, αγρότες, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, πλανόδιοι πωλητές κλπ) όσο και για τον έλεγχο από την πολιτεία και ειδικότερα θα πρέπει να επεκταθεί σε κλάδους όπου δεν μπορούν ή δεν θα μπορούν πλέον να αποκρύψουν έσοδα, λαμβάνοντας η πολιτεία γι’ αυτό το σκοπό συγκεκριμένα μέτρα όπως π.χ. με την καθιέρωση κινήτρων για την έκδοση αποδείξεων από όλους και σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου «πόθεν έσχες».

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 12:46 | ΣΤΟΥΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Κύριε Πρόεδρε
    Με την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δεν υπαρχουν περιθόρια χλιαρων μέτρων.Όλοι το ξέρουμε πως πρέπει να βάλουμε το χερι στην τσέπη βαθύτρα.Η πλιοψυφία του κόσμου είναι πρόθυμη να συνεισφέρει σ΄αυτή την προσπάθια.Δείξτε τόλμη και πάρτε άμεσα μέτρα.Μην αναλώνεσται σε λεπτομέριες και χάσετε το δάσος.
    Εισπράξτε το ΦΠΑ,τεκμήρια διαβίωσης και πόθεν έσχες που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα με φορολογικους συντελεστες πολαπλάσιους για το τεκμαρτο εισόδημα που θα προκίψει,βιβλια εσόδων εξόδων για ολους και κατάργιση του ειδικού καθεστότος ΦΠΑ.
    Ξεκινήστε εξτρατία ενημέρωσης έτσι ώστε όποιος δεν κόβει αποδείξεις στη συνείδιση όλων να είναι σαν να βάζει χέρι σε παγκάρι έκκλησίας. Ενεργοποιήστε τηλέφωνο καταγγελιών στις εφορίες για να είναι όλοι με το φόβο. Διενεργήστε επιτόπιο έλεγχο για το βάσιμο των καταγγελιών.
    Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά για την έκδωση αποδείξεων.Ποινές και σ΄αυτούς που δεν κόβουν και σ΄αυτους που δεν πέρνουν αποδείξεις.
    Στο Ε9 μαζί με την ακίνητη περιουσία να δηλωνονται οι καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στιχία. Κόστος απόκτισης, τόκοι,εξοδα συντήρισης,
    έξοδα χρίσης ,(πρώτη κατοικία, εξωχικό ,αυτοκίνητο κλπ),έξοδα διαβίωσης πχ άτομα Χ 5000E + δίδακτρα, φροντιστήρια κλπ, να υπολογίζουν ενα τεκμαρτό εισόδημα ότι είναι παραπάνω απο το δηλωθέν να φορολογείται στο δυπλάσιο.
    Με την τύριση βιβλίων εσόδων εξόδων όλοι οι επαγγελματίες θα έχουν κίνητρο να παρουσιάσουν έξωδα και να πάρουν αποδείξεις.Θα φορολογούναι βάσι του πραγματικού τους εισοδήματος πολαπλάσιου αυτου που υπολογίζεται σήμερα.Εξοδα επισκευων ανταλακτικών, καυσιμων κλπ που τώρα στην πλιονότητά τους είναι στην παραοικονομία θα μπουν στην οικονομία.
    Τελος μην δηλιάσετε αν χριαστεί να αυξήσετε το ΦΠΑ ,τον φόρο στα καύσιμα, τους φορολογικους συντελεστες και οτιδήποτε άλλο.Η Ελλάδα είναι πάνω απο τα μικροσυμφέροντα του καθενός μας.Οι γονείς μας πέρασαν πείνα και δυστυχεία και φτιάξαν μια Ελλαδα αξιόλογη . Εμείς τι φοβόμαστε.

    Με τιμή Στουκογιώργος Δημήτρης
    Χάλκη Λάρισας

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 01:39 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΟΒΑΣ

    Συμφωνώ. Πρέπει να φορολογούνται όλα τα εισοδήματα απ’ όπου κι αν προέρχονται με τον ίδιο τρόπο. Φυσικά να αναγνωρίζονται τα έξοδα που πρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες. Αλλά το να πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί φόρους (και ειδικά αυτοί του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν ούτε τα παχυλά επιδόματα του δημοσίου, ούτε μονιμότητα) είναι άδικο και αντιδημοκρατικό. Καμιά εξαίρεση ούτε για ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, γιατρούς, δικηγόρους, εργολάβους. Για κανέναν. Όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και όλοι το ίδιο υπεύθυνοι για το μέλλον της πατρίδας. Φτάνει πια, να το παίζουν «επιτυχημένοι» οι φοροκλέφτες, οι μιζαδόροι και οι καταχραστές του ιδρώτα του λαού μας.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 23:58 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

    ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ?

    ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ?

    ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ?

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΠΕΛΑΤΗΣ 80 ΕΤΩΝ:ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΙΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ..ΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΑ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΩ(ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!!

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 23:54 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΙΩΣΗΜΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ Η ΥΠΕΥΘΗΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ:
    1.ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ(ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ) ΤΩΡΑ!!!
    2.ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΗ(ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΝ ΑΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΜΟΝΟ 10.500€ ΠΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ-ΛΟΓΙΣΤΗ ΧΑΡΑΣ ΤΟ ΕΞΟΔΟ)
    ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ»ΕΞΟΔΟ»ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ-ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ-Η ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ-Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΤΟ ΡΙΣΚΟ(ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ).

    ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ 15-18 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ωρο ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΘΕΛΩ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΙΤΕΡΕ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ??
    ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΣΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ,Π.Χ:ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ? 100,00€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ 80.00€ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ 500 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 50.00€ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΟΥ ΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ κ.ο.κ.ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8ΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ(ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ)ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Η ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ :ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ??ΠΟΣΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟ ΛΑΙΚΗΣ??ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΗ?? ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 24ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΜΑ,ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ(ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΣΟ)ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 23:36 | ΔΟΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΙΩΣΗΜΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ Η ΥΠΕΥΘΗΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ:
    1.ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ(ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ) ΤΩΡΑ!!!
    2.ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΗ(ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΝ ΑΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΜΟΝΟ 10.500€ ΠΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ-ΛΟΓΙΣΤΗ ΧΑΡΑΣ ΤΟ ΕΞΟΔΟ)
    ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ»ΕΞΟΔΟ»ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ-ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ-Η ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ-Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΤΟ ΡΙΣΚΟ(ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ).
    ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ 15-18 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ωρο ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΘΕΛΩ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΙΤΕΡΕ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ??
    ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΣΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ,Π.Χ:ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ? 100,00€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ 80.00€ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ 500 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 50.00€ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΟΥ ΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ κ.ο.κ.ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8ΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ(ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ)ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Η ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ :ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ??ΠΟΣΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟ ΛΑΙΚΗΣ??ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΗ??ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 24ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΜΑ,ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ(ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΣΟ)ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 23:42 | ΔΟΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΙΩΣΗΜΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ Η ΥΠΕΥΘΗΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ:1.ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ(ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ) ΤΩΡΑ!!!2.ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΗ(ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΝ ΑΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΜΟΝΟ 10.500€ ΠΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ-ΛΟΓΙΣΤΗ ΧΑΡΑΣ ΤΟ ΕΞΟΔΟ)ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ»ΕΞΟΔΟ»ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ-ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ-Η ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ-Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΤΟ ΡΙΣΚΟ(ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ).ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ 15-18 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ωρο ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΘΕΛΩ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΙΤΕΡΕ!!!ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ??ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΣΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ,Π.Χ:ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ? 100,00€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ 80.00€ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ 500 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 50.00€ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΟΥ ΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ κ.ο.κ.ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8ΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ(ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ)ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Η ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ :ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ??ΠΟΣΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟ ΛΑΙΚΗΣ??ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΗ??ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 24ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΜΑ,ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ(ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΣΟ)ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 23:35 | Φ. ΖΩΡΖΟΥ

    Συμφωνώ με το μέτρο, που θα πρέπει να συνοδεύεται από πρόβλεψη για ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, αλλά και από επισταμένους ελέγχους, για την επιβεβαίωση της ακρίβειας των λογιστικών καταστάσεων

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 22:16 | Ηλιόπουλος Παναγιώτης

    Είμαι τίμιος και φορολογικά ευσυνείδητος ιατρός καρδιολογος, με περί το 80% του τζίρου να προέρχεται από συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία, και αμοιβές χωρίς αναπροσαρμογή (από το 1993, πέραν της επίσκεψης ). Με την προσκόμηση των παραπεμπτικών υποχρεούμαι γιά να γίνουν δεκτά, να κόβω απόδειξη.Η είσπραξη γίνεται από 5 μήνες αργότερα έως και άνω του έτους. Φορολογούμαιλοιπόν γιά χρήματα που δεν έχω εισπάξει και αυτή την χρονιά πλήρωσα και έκτακτη εισφορά 1000 ευρώ, η οποία γιά να ήταν δίκαια(?) έπρεπε να έχω 25000 ερώ περισσότερα εισπραχθέντα κέρδη.Απασχολώ υπάλληλο και πληρώνω πάντα τις εισφορές. Να περιμένω επιβράβευση ή ως συνήθως … τιμωρία.
    Σε περίπτωση επιβολής ΦΠΑ θα αφορά και τις αποδείξεις προς ασφαλιστικά ταμεία (κόβω απόδειξη σήμερα και πληρώνομαι μετά από 5 μήνες έως άνω του έτους)?

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 20:18 | KOSTAS

    Αγαπητέ, δηλαδή εσείς από τις 25.000€, χαλάτε 17.000€ για την διαβίωσή σας.
    Εγώ που έχω και ένα γραφείο με 13.000€ έξοδα ετησίως, πρέπει να βγάζω μεικτά 38.000€
    Μάλιστα. Δηλαδή να μελετώ και επιβλέπω σε ένα έτος 3 πολυκατοικίες μικρού μεγέθους ή 6-7 μονοκατοικίες των 120μ². Αν βάλουμε και τις εκπτώσεις, τότε τα παραπάνω πάνε επί δύ. Δηλαδή 6 πολυκατοικίες ή 12 μονοκατοικίες.
    Μάλιστα. Έχετε κανένα φίλο μηχανικό ελεύθερο επαγγελματία για να τον ρωτήσετε αν μελετά και επιβλέπει κάθε χρόνο τα παραπάνω?
    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Γιατί αν έναν χρόνο δεν πιάσει τον στόχο, αρχίζουν τα δάνεια και ο κατήφορος.

    Και γιατί όλα αυτά? Γιατί να δουλεύει 60 ώρες την εβδομάδα? Για να βγάζει τα ίδια με εσάς, που δεν ρισκάρεται τίποτα, αλλά πάτε στην δουλειά σας 8-16 (και καλά κάνετε, αφού αυτό επιλέξατε).
    Για να μην έχει δώρα και καμμία εξασφάλιση?
    Επειδή δηλαδή πίστευε πως μπορεί να παλέψει μόνος του και να δημιουργήσει, πρέπει να πληρώσει και από επάνω?

    Τα ίδια μου λένε και στις πολεοδομίες (βγάζετε πολλά κλπ). Αλλά όταν τους λέω «άμα δεν σας αρέσει τότε βγείτε έξω να δείτε πως βγαίνει το ψωμί», λουφάζουν πίσω από το γραφειάκι τους.
    _____________________________________________________________________

    Καταλαβαίνετε κύριοι της κυβέρνησης, πως αυτό που εσείς ονομάζεται ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ δεν είναι, αλλά βγαίνει ο καθένας πικραμένος και λέει τον πόνο του?
    Με ποιο κριτήριο μπορεί κάποιος που δεν είναι μηχανικός, που δεν γνωρίζει το αντικείμενο μας, να εκφράζει άποψη?
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ
    Ειμαστε 120.000 του πολυτεχνείου και άλλοι τόσοι (ή και παραπάνω) των ΤΕΙ.
    Αν νομίζετε πως υπάρχουν 240.000 πλούσιοι και εύποροι συμπολίτες σας, τότε πλανάστε οικτρά.

    Δεν ξέρω τι κάνετε εκεί στην Αθήνα, αλλά η υπόλοιπη Ελλάδα δεν πάει καλά.

    Πόσο δύσκολο είναι να δει το κράτος πως έχω ένα σπίτι 100μ² γονική παροχή, ένα αυτοκίνητο (1600κ.ε.) 5ετίας που μόλις το ξεχρέωσα?

    Αλλού κύριοι της κυβέρνησης ψάξτε να μαζέψετε χρήματα.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 19:14 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ ,

    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΜΠΑΖΕΙ» ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

    ΕΙΚΟΝΙΚΑ «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ» ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ

    ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ, ΟΑΕΔ,

    ΟΕΚ ΚΤΛ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

    ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ Π.Χ. ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (ΜΙΚΤΑ

    400,00 €, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 200,00 € ΜΗΝΙΑΙΩΣ ) ΑΠΟΛΑΜΒΑΛΟΥΝ

    ΠΛΗΡΗ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΗΛ.ΠΕΡΙΠΟΥ 1700,00-2700,00€

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤ’ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ

    ΙΔΙΟΙ ), ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ

    EΠΙΔΟΜΑΤΑ (ΟΕΑΔ),ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΕΚ , ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

    ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ, ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ( ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ – ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ) ΚΑΙ ΘΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ

    ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ .(ΤΙ ΩΡΑΙΑ!!!)

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

    ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Π.Χ. 10 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (ΕΠΟΧΙΑΚΑ) ΑΝΤΙ ΤΩΝ 5 Η 6

    ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΤΑ

    ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ.ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

    ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ

    ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ (ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 70% ΤΟΥ

    ΜΙΣΘΟΥ Κ.Α.)

    ΠΡΟΤΑΣΗ : ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ , ΑΛΛΑ ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ
    ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ «ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ»ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΡΗΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗΘΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ (ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ) ΛΟΓΟΥΣ. ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ (ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ). ΑΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 19:08 | Παναγιωτόπουλος Δημ.

    Θα ήθελα να προτείνω έναν απλό τρόπο για τον προσδιορισμό του εισοδήματος ενός κλάδου ελ. επαγγελματιών ο οποίος θεωρείται ότι διακινεί πάρα πολύ μαυρο χρήμα, τους Ιατρούς. Γνωρίζουμε τα bonus που κερδίζούν πολύ γιατροί από τις φαρμακευτικές εταιρίες ανάλογα με τη συνταγογράφηση φαρμάκων. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε έναν ασφαλή εξωλογιστικό προσδιορισμό του εισοδήματός τους εντοπίζοντας τη συνταγογράφηση ενός γιατρού, ο οποίος δε μπορει να δηλώνει 15000 ευρώ εισόδημα και να έχει δύο χιλιάδες συνταγές το μήνα. Φυσικά από τους γιατρούς οι οποίοι συνταγογραφούν στα πλαίσια του Ε.Σ.Υ. θα εξαιρούνται οι συνταγογραφήσεις εντός των νοσοκομείων.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 18:12 | ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΒΑΣΙΚΗ ΠΛΗΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΩ ΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,. ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ,ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ,ΦΠΑ,Κ.Λ.Π.ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.
    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΠΛΗΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ,ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΟΔΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΑΛΛΟ ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Η ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΙΧΡΟ ΕΙΣΙΔΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ .
    ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ , ,ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΔΙΠΛΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 15:56 | Αντώνης Λ.

    Δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ισοπεδωτικά το ζήτημα της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών. Δεν είναι τα αντικείμενα των εργασιών τέτοια ώστε να αντιμετωπίζονται με όμοιο και ενιαίο τρόπο!
    Δεν μπορεί κάποιος που διατηρεί ψιλικατζίδικο να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο με κάποιον που έχει φορτηγό, ή βενζινάδικο ή είναι γιατρός, δικηγόρος κοκ.

    Συνεπώς ο λογιστικός προσδιορισμός σε όλους δεν μπορεί να είναι δίκαιος σε καμία περίπτωση.

    Προτάσεις:
    Ο λογιστικός προσδιορισμός μπορεί να μπει σε εκείνες τις κατηγορίες επαγγελματιών στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα: Δηλ, έχουν τιμολόγια αγοράς-πώλησης αγαθών έτσι ώστε να μπορεί άμεσα να προσδιοριστεί το κέρδος τους και άρα το εισόδημά τους!

    Ο λογιστικός προσδιορισμός δεν μπορεί να μπει σε κατηγορίες όπως οι μηχανικοί. Οι μηχανικοί παίρνουν μια-δυο δουλείες το χρόνο, για τις οποίες πολλές φορές χρειάζεται να ξοδέψουν αρκετό χρόνο και χρήμα προκειμένου να βρουν τον πελάτη (κόστος το οποίο δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί). Ο συντελεστής λοιπόν είναι απαραίτητος προκειμένου να «εξορθολογίζει» το πλήθος των εξόδων του μηχανικού προς αυτήν την κατεύθυνση.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 13:15 | Ν.

    Απάντηση σε : από ΘΑΝΑΣΗΣ – — 11 Ιανουαρίου 2010 @ 20:14

    ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ.

    >>>> Μήπως πρέπει πρώτα να ζητήσετε εξηγήσεις από τους υπέυθυνους γιατί το ΤΣΜΕΔΕ παρότι έχει μικρότερες εισφορές (όπως ισχυρίζεστε) έχει καταφέρει τόσα χρόνια να είναι ένα ταμείο εύρωστο, ενώ το ΙΚΑ όχι?
    Το θέμα δηλαδή είναι να βουλιάζει η πολιτεία και όλοι οι Πολίτες μαζί με τον ίδιο ρυθμό? Η’ να βρεθεί επιτέλους η λύση να μην βουλιάζει η Πολιτεία?

    ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥΣ.

    >>>> τον ίδιο ακριβώς.
    (αν και εφόσον έχουν το ίδιο εισόδημα), η κλιμακα είναι εννιαία. Μάλλιστα ένας μισθωτός είναι σε ποιο ευνοική θέση γιατί το αφορολόγητο είναι στα 12.000 και όχι στα 10500 όπως σε έναν ελ. επαγγελματία.

    Τώρα αν θέλετε να γίνει πραγματική σύγκριση μεταξύ ενός μισθωτού που ξεκινά να εργάζεται και ενός νέου μηχανικού το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας και αυτές έχουν να κάνουν με το πως έχει διαμορφωθεί η αγορά εργασίας τα τελευταία 15 χρόνια και οι προσφερόμενες από τους εργοδότες απολαβές των μηχανικών .
    Πρέπει να γνωρίζετε ότι ένας μισθωτός χαίρει άλλων προνομίων, όπως σταθερή εργασία, επιδόματα άδειας, αδεια με αποδοχές, ταμείο ανεργίας κτλ. ένας νέος μηχανικός συνήθως πληρώνεται με την ώρα, όσες ώρες δουλέψει τόσες θα πληρωθεί, δεν έχει πληρωμένη άδεια, όυτε επιδόματα, αν σταματήσει την συνεργασία και δεν έχει απολαβές, την ασφάλεια του θα την πληρώνει, δεν υπάρχει κανένα ταμείο ανεργίας.

    Όταν ένας νέος μισθωτός ξεκινήσει να εργαζεται η ερώτηση προς στον Εργοδότη είναι: «πόσα χρήματα θα παίρνω μηνιαίως καθαρά ?»
    και όχι
    » πόσα χρήματα θα πάρω μεικτά? πόσο φόρο θα πληρώσετε για εμένα? αν είχα λιγότερο φόρο αυτά τα χρήματα θα μου τα δίνατε?» Η απάντηση είναι «700 ευρώ καθαρά»

    Ενώ για έναν νέο μηχανικό δεν υπάρχει ερώτηση «πόσα θα παίρνω καθαρά». υπάρχει απευθείας η απάντηση «8 ευρώ την ώρα, εγώ τόσα δίνω μεικτά, για τα υπόλοιπα, φόρους, φ.π.α., ασφαλίσεις, μην με απασχολείς… »

    Μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για συγκρίσημα μεγέθη?

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 11:34 | ΦΑΝΗ

    Η φορολογηση των μηχανικών με έσοδα – έξοδα θα είναι ένα άδικο σύστημα γιατί ένας μηχναικός κάνει μία μελέτη επί δύο χρόνια π.χ., πληρώνει όλα τα έξοδα σε αυτά τα δύο χρόνια και η μελέτη πληρώνεται τον τρίτο χρόνο με την υποβολή της. Με την φορολόγηση με λογιστικές καταστάσεις ο μηχανικός, θα βρεθεί ζημιογόνος τα δύο έτη που εκπονείται η μελέτη και θα φορολογηθεί σε υψηλή κλίμακα το τρίτο έτος χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι τα έσοδα αυτά μπορεί να αφορούν σε εργασία και έξοδα δύο ή τριών ετών.

    Δεύτερο, τα έξοδα ενός μηχανικού αφορούν σε αυτοκίνητα, βενζίνες, ξενοδοχεία, φαϊ για την μετάβαση και διαμόνή σε μια περιοχή όπου προκηρύσσεται μελέτη για την οποία θέλει να υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος, η οποία μελέτη δεν είναι απαραίτητο ότι θα του ανατεθεί.

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 01:07 | Παπανικολαου Μελετης

    Για τη συλλογη αποδειξεων για να μην υπαρξει και εμποριο αποδειξεων καθε φορα που ξητωλητης να υποχρεωας αποδειξη να δινεισ το ΑΦΜ σου ο πωλητης να την ανεβαζει και στο δικτυο τις αποδειξεις απο οπου μπορεις στο τελοσ του χρονου να κατεβασεις και να δηλωσεις και ο καταναλωτης και ο πωλητης

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 00:40 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Είμαι ιδιόκτητης ταχι 15 έτη σε μια επαρχιακή πόλη των τριάντα χιλιάδων κατοίκων , πληρώνω όλους τους φόρους ,της ασφαλίστηκες μου εισφορές , το ΦΠΑ που με ορίζει κάθε φορά το κράτος πάντοτε εμπρόθεσμα, πιστεύω ότι εάν έχετε πάρει απόφαση να μας εντάξετε σε λογιστικό προσδιορισμό θα το κάνετε έτσι και αλλιώς ,και δεν θα μπω στην διαδικασία να σας εξηγήσω ότι στο τέλος θα έχετε λιγότερα έσοδα από αυτά που προσδοκάται.
    Θέλω να σας θέσω δυο ερωτήσεις : α)με την ένταξη των ταχι σε λογιστικό προσδιορισμό το τιμολόγιο θα μπορούμε να το ορίζουμε ο κάθε ένας όπως θέλει π.χ. όπως κάνη ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων. β)Όταν στο ταχι υπάρχει οδηγός τρίτος (όχι ο ιδιόκτητης) και κάνει μια φορολογική παράβαση ποιος θα έχει την ευθύνη, και της κυρώσεις που θα επιφέρει η παράβαση, και εάν αυτές θα έχουν επιπτώσεις στο όχημα γιατί όπως ξέρεται τα περισσότερα ταχι τα έχουν δυο, τρεις, πολλές φόρες και τέσσερις συνεταίροι

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 00:16 | kostas athanasiou

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ delta.
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ πολλές φορές δε και χωρίς φορολόγηση.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΥΠΑΡΧΕΙ,

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 23:03 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 0730 ΕΩΣ 2100 ΜΕ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 130 ΧΛΜ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ 15 ΕΥΡΩ ) ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ .
    ΓΙΑ ΤΣΜΕΔΕ 2500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
    ΓΙΑ ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΟΤΕ)ΕΚΤΟΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!
    ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ , ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ.

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 22:37 | Παπαδοπουλος Ν.

    1) Εννιαιος ΑΠΛΟΣ τροπος ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΟΛΕΣ τις ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και ΟΛΕΣ τις κατηγοριες ΜΕΛΕΤΩΝ

    2) Αυτοματη και δια παντως εκκαθαριση με ευθυνη της ΕΦΟΡΙΑΣ και ΜΙΑ δηλωση τον χρονο για μηχανικους ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (δηλ. ειναι εργαζομενοι με ΜΠΛΟΚΑΚΙ)

    ΔΕΝ ειναι δυνατο να ζητατε περαιωσεις απο μηχανικους με μπλοκακι και ετησιο εισοδημα 10.000 ευρω.
    ΔΕΝ ειναι δυνατο να τους ζητατε να κανουν 7-8 δηλωσεις το χρονο (ΦΠΑ,ΚΒΣ,ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ κοκ). Πως θα ζησει ο νεος ή παλιός μηχανικος με το μπλοκακι εαν πληρωνει λογιστη ( ο οποιος τελικα δεν αναλμβανει και την ευθυνη των λαθων ) , ΤΣΜΕΔΕ εχει δεν εχει δουλεια και φορολογειται με λογιστικο τροπο ενω τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξοδα του ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ , και ταυτοχρονα εαν τα επικαλεστει απο λαθος βρισκεται αντιμετωπος με υπερογκα προστιμα ;

    ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ , ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ , ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΘΩΝ

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 21:46 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κατά τη γνώμη μου πρέπει να καταργηθεί η τήρηση βιβλίων Α΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. από ορισμένους επιτηδευματίες (περίπτερα, λαϊκές αγορές κλπ)και να ενταχθούν στη Β΄κατηγορία.
    Έτσι όλοι οι επιτηδευματίες θα είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν απόδείξεις. Επίσης πρέπει όλοι οι επιτηδευματίες να εκδίδουν τις απόδειξεις με Η/Υ οι οποίοι θα είναι on line συνδεδεμένοι με τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες για την πλήρη διασταρωση των εκδιδομένων στοιχείων.

  • 11 Ιανουαρίου 2010, 20:57 | ΧΟΛΕΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Αν υιοθετηθεί ο λογιστικός προσδιορισμός για τις αμοιβές των μηχανικών ,τότε το επόμενο δίκαιο και ορθό βήμα είναι να αναγνωρίζονται και οι εκπτώσεις που γίνονται προς τους πελάτες με την
    χρήση πιστωτικών τιμολογίων.
    Σε μια σοβαρή και υπέυθυνη δημόσια διαβούλευση σίγουρα δεν μπορεί να διαφεύγει του κ. υπουργού ότι λόγω της κρίσης και της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο ,οι εκπτώσεις επι των αμοιβών είναι της τάξης του 40 και 50% ,ποσοστό που αποτελεί φορολογητέα ύλη αλλά δεν αποτελεί εισόδημα.Αν δεν εξαιρεθεί λοιπόν το προιόν της έκπτωσης θα πρόκειτα για σαφώς άδικη τροποποίηση του τρόπου φορολόγησης των μηχανικών(μελετητών ιδ. έργων)