ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ΄ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ – ΤΕΛΙΚΕΣ – ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 50 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καθορίζεται η ημερομηνία έναρξης ισχύος των άρθρων 34 και 35, η οποία δεν μπορεί να απέχει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δεκαοκτώ (18) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος.
2. Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθορίζονται ο τύπος και το περιεχόμενο, καθώς και η διαδικασία υποβολής της Δήλωσης Πληροφοριών Συμπληρωματικού Φόρου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 48. Με την ίδια απόφαση δύναται να καθορίζεται η διαδικασία κοινοποίησης στη Φορολογική Διοίκηση των στοιχείων των οντοτήτων που είναι υπόχρεες για την απόδοση του εγχώριου συμπληρωματικού φόρου, η γνωστοποίηση της επιλογής της παρ. 2 του άρθρου 3, των παρ. 3, 6, 7 και 9 του άρθρου 17, της περ. β) της παρ. 1 του άρθρου 23, του άρθρου 24, της παρ. 1 του άρθρου 26, της παρ. 2 του άρθρου 29, της παρ. 1 του άρθρου 31, της παρ. 1 του άρθρου 44, των άρθρων 46 και 47, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.
3. Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθορίζονται ο τύπος και το περιεχόμενο, η διαδικασία υποβολής της δήλωσης συμπληρωματικού φόρου συνιστωσών οντοτήτων, τα δικαιολογητικά ή άλλα στοιχεία τα οποία συνυποβάλλονται με αυτήν και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 49.