Άρθρο 35 Προσωρινός ασφαλής λιμένας ενδεδειγμένου κανόνα υποφορολογημένων κερδών

1. Για τους σκοπούς του παρόντος ως «μεταβατική περίοδος» νοούνται τα οικονομικά έτη που δεν υπερβαίνουν τους δώδεκα (12) μήνες και αρχίζουν πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2025 και λήγουν πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2026.
2. Όταν η τελική μητρική οντότητα ενός ομίλου ΠΕ είναι εγκατεστημένη σε δικαιοδοσία τρίτης χώρας, η οποία δεν εφαρμόζει ενδεδειγμένο Κ.Σ.Ε., ή όταν η τελική μητρική οντότητα ενός ομίλου ΠΕ είναι εξαιρούμενη οντότητα, οι συνιστώσες οντότητες που είναι εγκατεστημένες στην ημεδαπή υπόκεινται σε ποσό συμπληρωματικού φόρου βάσει του Κ.Υ.Κ. που κατανέμεται στην ημεδαπή για το οικονομικό έτος σύμφωνα με το άρθρο 15.
3. Tο ποσό συμπληρωματικού φόρου που υπολογίσθηκε για συνιστώσες οντότητες χαμηλής φορολόγησης που είναι εγκατεστημένες στη δικαιοδοσία της τελικής μητρικής οντότητας, σύμφωνα με την παρ. 2, μηδενίζεται κατά τη μεταβατική περίοδο, αν στη δικαιοδοσία αυτή ο ονομαστικός φορολογικός συντελεστής που εφαρμόζεται στα κέρδη νομικών προσώπων είναι ίσος ή ψηλότερος από είκοσι τοις εκατό (20%).
4. Οι συνιστώσες οντότητες που είναι επενδυτικές οντότητες δεν υπόκεινται στο παρόν άρθρο.