Άρθρο 35 Χρηματοοικονομικές καταστάσεις και εκθέσεις

1. Το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.) καταρτίζει ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις και ετήσιες εκθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Ως οικονομική περίοδος του Ταμείου ορίζεται το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους.
2. Οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις και εκθέσεις της παρ. 1 απεικονίζουν με τρόπο ακριβή και αξιόπιστο τα περιουσιακά στοιχεία, τις υποχρεώσεις, τη χρηματοοικονομική κατάσταση και τις ταμειακές ροές του Ταμείου και περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τα κύρια επενδυτικά περιουσιακά τους στοιχεία. Οι ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις και οι πληροφορίες που περιέχονται στις ετήσιες εκθέσεις πρέπει να είναι συνεπείς, πλήρεις, ορθά αποτυπωμένες και εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), ύστερα από εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
3. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του ν. 4308/2014 (Α΄ 251) που προσιδιάζουν στη φύση των αρμοδιοτήτων και στις ανάγκες λειτουργίας του Ταμείου. Σχετικά τεχνικά ή λεπτομερειακά ζητήματα ρυθμίζονται με τον Κανονισμό Οικονομικής Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του Ταμείου.