Άρθρο 21 Λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου

  1. Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.) συνεδριάζει τακτικά μία (1) φορά τον μήνα, με φυσική παρουσία των μελών του ή μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Το Δ.Σ. μπορεί να ορίσει συγκεκριμένες ημέρες για τις τακτικές συνεδριάσεις του, καθώς και να ορίσει έκτακτες συνεδριάσεις, όταν παρίσταται ανάγκη, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου ή κατόπιν έγγραφου αιτήματος τεσσάρων (4) τουλάχιστον μελών του προς τον Πρόεδρο. Στο αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση πρέπει να αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν.
  2. Η πρόσκληση γνωστοποιείται στα μέλη του Δ.Σ., τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης, και μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά ή και να αποστέλλεται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με βεβαίωση λήψης του μηνύματος από τον παραλήπτη ή και με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον αποδεικνύεται η επικοινωνία ή αποστολή και βεβαιώνεται η ημέρα και χρονολογία αυτής και η υπογραφή του προσώπου που έκανε την πρόσκληση. Κατ΄ εξαίρεση, επιτρέπεται σύντμηση της προθεσμίας, σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης, η οποία βεβαιώνεται από τον Πρόεδρο. Στην πρόσκληση της συνεδρίασης αναγράφονται ο τόπος, η ημερομηνία και η ώρα της συνεδρίασης, καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Κατά τη συνεδρίαση συζητούνται μόνο τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη. Κατ’ εξαίρεση, μπορούν να συζητηθούν και θέματα που δεν περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, εφόσον παρίστανται όλα τα μέλη του Δ.Σ. και συμφωνούν για τη συζήτησή τους.
  3. Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. παρευρίσκεται χωρίς δικαίωμα ψήφου ο Διευθύνων Σύμβουλος και κατόπιν πρόσκλησης από το Δ.Σ. οποιοδήποτε πρόσωπο εντός ή εκτός του Ταμείου, το οποίο διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις αναφορικά με θέμα που εισάγεται προς συζήτηση.
  4. Κατά τα λοιπά, για τη λειτουργία του Δ.Σ. εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α΄ 45), καθώς και τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του Ταμείου.