Άρθρο 24 – Ειδική Ελληνική άδεια ραδιοερασιτέχνη «SV0» βάσει άδειας της αλλοδαπής

  1. Η «ειδική ελληνική άδεια ραδιοερασιτέχνη βάσει άδειας της αλλοδαπής» εκδίδεται για ραδιοερασιτέχνες που διαμένουν στην Ελλάδα για διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών και κατέχουν άδεια σύμφωνα με την Σύσταση T/R 61-01 της CEPT ή άδεια η οποία εκδόθηκε από χώρα με την οποία υφίσταται ισχύουσα συμφωνία αμοιβαιότητας.
  2. Αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση της άδειας αυτής είναι η ΑΠΥ στην περιοχή διαμονής του ενδιαφερομένου.
  3. Για την έκδοση της άδειας, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να καταθέσει ή να αποστείλει στην ΑΠΥ τα παρακάτω δικαιολογητικά (σε Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα):
    • 3.1. Αίτηση
    • 3.2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της ραδιοερασιτεχνικής του άδειας (ή επίδειξη πρωτοτύπου).
    • 3.3. Βεβαίωση (πτυχία ή άλλα αποδεικτικά έγγραφα) από την οποία να προκύπτουν τα σχετικά δικαιώματα που του παρέχει η αλλοδαπή ραδιοερασιτεχνική άδεια του σχετικά με τις περιοχές συχνοτήτων λειτουργίας, τα είδη εκπομπής και τα όρια ισχύος. Σε περίπτωση που δεν διαθέτει τέτοια έγγραφα, ο ενδιαφερόμενος υποβάλει δική του υπεύθυνη δήλωση με τις πληροφορίες αυτές.
    • 3.4. Αποδεικτικά για την πέραν των τριών (3) μηνών παραμονή του στην Ελλάδα (Ελληνικό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικό Διαβατήριο ή συμβόλαιο αγοράς κατοικίας ή μισθωτήριο ή εκκαθαριστικό Εφορίας κλπ)
    • 3.5. Προβλεπόμενο παράβολο.
  4. Με την έκδοση «ειδικής άδειας ραδιοερασιτέχνη βάσει άδειας της αλλοδαπής» χορηγείται Ελληνικό διακριτικό κλήσης με πρόθεμα  sierra victor zero «SV0». Η διάρκεια ισχύος της άδειας αυτής είναι αντίστοιχη με την διάρκεια της άδειας της αλλοδαπής και πάντως όχι μεγαλύτερη της δεκαετίας που προβλέπεται για τους έλληνες ραδιοερασιτέχνες.
  • § 4 Με την έκδοση «ειδικής άδειας ραδιοερασιτέχνη βάσει άδειας της αλλοδαπής» χορηγείται Ελληνικό διακριτικό κλήσης με πρόθεμα sierra victor zero «SV0». Η διάρκεια ισχύος της άδειας αυτής είναι αντίστοιχη με την διάρκεια της άδειας της αλλοδαπής και πάντως όχι μεγαλύτερη της δεκαετίας που προβλέπεται για τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες.

    Θα πρέπει να προστεθεί και το διακριτικό «SW0» (σύμφωνα με το Παράρτημα 1 – ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΣ).

    § 4 Με την έκδοση «ειδικής άδειας ραδιοερασιτέχνη βάσει άδειας της αλλοδαπής» χορηγείται Ελληνικό διακριτικό κλήσης με πρόθεμα sierra victor zero «SV0» ή sierra whiskey zero «SW0». Η διάρκεια ισχύος της άδειας αυτής είναι αντίστοιχη με την διάρκεια της άδειας της αλλοδαπής και πάντως όχι μεγαλύτερη της δεκαετίας που προβλέπεται για τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες.

  • § 1 Η «ειδική ελληνική άδεια ραδιοερασιτέχνη βάσει άδειας της αλλοδαπής» εκδίδεται για ραδιοερασιτέχνες που διαμένουν στην Ελλάδα για διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών και κατέχουν άδεια σύμφωνα με τη Σύσταση T/R 61-01 της CEPT ή άδεια η οποία εκδόθηκε από χώρα με την οποία υφίσταται ισχύουσα συμφωνία αμοιβαιότητας.

    Να προστεθεί και η σύμβαση T/R 61-02 ως εξής:

    § 1 Η «ειδική ελληνική άδεια ραδιοερασιτέχνη βάσει άδειας της αλλοδαπής» εκδίδεται για ραδιοερασιτέχνες που διαμένουν στην Ελλάδα για διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών και κατέχουν άδεια σύμφωνα με τη Σύσταση T/R 61-01 και τη Σύσταση T/R 61-02 της CEPT ή άδεια η οποία εκδόθηκε από χώρα με την οποία υφίσταται ισχύουσα συμφωνία αμοιβαιότητας.

  • Στην επικεφαλίδα του Άρθρου θα πρέπει να προστεθεί και το διακριτικό «SW0» (σύμφωνα με το Παράρτημα 1 – ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΣ).

  • 14 Σεπτεμβρίου 2010, 13:07 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ

    Προτείνω για την κατηγορία (SV0) -ώστε στο εξής να υπάρχει μία πιο αξιοκρατική συμπεριφορά προς τον αδειούχο ραδιοερασιτέχνη-, να μη του χορηγείται πλέον η άδεια σε χαρτί εκτυπωτή Α4, διότι η συγκεκριμένη μέθοδος σίγουρα τον υποβαθμίζει και τον διακρίνει -σε σύγκριση με τους υπόλοιπους αδειούχους SV- ενώ πιθανότατα μία σελίδα Α4 δεν θα ερμηνευτεί ποτέ σωστά, εάν χρειαστεί να ελεγχθεί από τις ανάλογες Ευρωπαϊκές Τηλεπικοινωνιακές Αρχές.

    Κατά τη γνώμη μου, ένας σωστός και αποδεκτός τρόπος θα ήταν, από τη στιγμή που ο αδειούχος (SV0) έχει το δικαίωμα χρήσης της σύμβασης HAREC (Harmonised Amateur Radio Examination Certificate), μετά την πρώτη 10ετία διαμονής του στην χώρα και εφόσον κατατεθεί αίτηση ανανέωσης, στην δεύτερη 10ετία να του χορηγείται μόνιμη άδεια (και όχι ειδική-προσωρινή) με δικαίωμα να κρατά το χαρακτηριστικό του (SV0xx) προς αποφυγή επικοινωνιακών παρεξηγήσεων.

    Νικόλαος Κασίμης (SV0CY – KD2IR)

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 12:22 | MΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Αγαπητε Συναδελφε
    SV0JZ Iωαννη οταν το μαθουν αυτοι να εισαι σιγουρος οτι θα το πουν και σε εσενα,εμενα και ολα τα υπολοιπα παιδια που εχουν σαν ενασχοληση τον Ραδιοερασιτεχνισμο!!!!!!!Εστι πιστευω τουλαχιστον….
    73’s

  • 31 Αυγούστου 2010, 21:33 | Σωτήρης Παπ

    Αρθ 24
    Γενικότερη ασάφεια ως προς την κατηγορία αδείας που θα δίδεται ειδικότερα σε περιπτώσεις αδειούχων ραδιοερασιτεχνών που προέρχονται από χώρες όπου έχει ήδη παντελώς καταργηθεί η υποχρέωση γνώσεως MORSE γιά την έκδοση της άδειας! Σε αυτήν την περίπτωση ο προερχόμενος από το εξωτερικό νόμιμα αδειοδοτημένος ραδιοερασιτέχνης επό την χώρα προελεύσεως γιά πλήρη χρήση του bandplan & των μεγίστων ορίων ισχύος, θα λάβει Ελληνική άδεια Κατ.1 που προς στιγμήν φαίνεται να απαιτεί γνώση MORSE γιά την έκδοσή της, η Κατ.2 που δεν απαιτεί MORSE αλλά πιθανώς θα έχει άλλους περιορισμούς? Αν λάβει Κατ.1 γιατί ενώ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ MORSE δικαιούται SV prefix? Αντιστοίχως βάσει ποιού δικαίου (διεθνούς αμοιβαιότητος αναγνώρισης αδειών κατά CEPT) θα του επιβληθεί η SW με όποιους πιθανούς περιορισμούς της, εφ’όσον τελικώς υπάρξουν (ισχύος, κλπ, που πολλοί στην διαβούλευση προτείνουν, εσφαλμένα κατ’εμέ)!
    Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μιά ακόμη απόδειξη της αναγκαιότητας κτάργησης των 2 κατηγοριών αδείας όπως προβλέπει το Αρθ.6 στην παρ 1 & αναλύει τις διαφορποιήσεις τους ανα κατηγορία, στις υποπαραγράφους 1.1 & 1.2!
    Καθώς όλο & λιγότερες χώρες θα έχουν διαχωρισμό κατηγ. αδειών λόγω MORSE, το ανωτέρω πρόβλημα θα διογκώνεται, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα λόγο ασάφειας!

  • 23 Αυγούστου 2010, 16:33 | IOANNIS VOGLIS

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

    ΕΙΜΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ SV0JZ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2009 ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ SV0 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 10Χ15 cm ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2019. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο SV0FM ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΕΥΚΟ Α4 ΧΑΡΤΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣ; ΑΛΛΟ ΤΥΠΟ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΥΠΟ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ.

    ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

    SV0JZ