Άρθρο 23 – Κάτοχοι αλλοδαπής άδειας ραδιοερασιτέχνη μη σύμφωνης με την CEPT

  1. Ο κάτοχος ισχύουσας ραδιοερασιτεχνικής άδειας μη σύμφωνης με την CEPT η οποία εκδόθηκε από χώρα με την οποία υφίσταται ισχύουσα συμφωνία αμοιβαιότητας, έχει δικαίωμα εγκατάστασης και λειτουργίας ραδιοερασιτεχνικού σταθμού κατά την διάρκεια της προσωρινής του παραμονής στην Ελλάδα  για διάστημα μέχρι τριών (3) μηνών χωρίς να απαιτείται η έκδοση «ειδικής ελληνικής άδειας ραδιοερασιτέχνη». Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει  με κάθε πρόσφορο μέσο στην ΑΠΥ ή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΥΜΔ, δύο (2) μήνες πριν την ημερομηνία εισόδου του στη χώρα, την πρόθεση του να ασκήσει ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα και να δηλώσει τον εξοπλισμό που προτίθεται να εισάγει για τον σκοπό αυτό.
  2. Ο κάτοχος ισχύουσας ραδιοερασιτεχνικής άδειας μη σύμφωνης με την CEPT ο οποίος προέρχεται από χώρα με την οποία δεν υφίσταται συμφωνία αμοιβαιότητας, δεν έχει δικαίωμα εγκατάστασης και λειτουργίας ραδιοερασιτεχνικού σταθμού κατά την διάρκεια της προσωρινής του παραμονής στην Ελλάδα.
  • § 1: Ο κάτοχος ισχύουσας ραδιοερασιτεχνικής άδειας μη σύμφωνης με την CEPT η οποία εκδόθηκε από χώρα με την οποία υφίσταται ισχύουσα συμφωνία αμοιβαιότητας, έχει δικαίωμα εγκατάστασης και λειτουργίας ραδιοερασιτεχνικού σταθμού κατά τη διάρκεια της προσωρινής του παραμονής στην Ελλάδα για διάστημα μέχρι τριών (3) μηνών χωρίς να απαιτείται η έκδοση «ειδικής ελληνικής άδειας ραδιοερασιτέχνη». Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει με κάθε πρόσφορο μέσο στην ΑΠΥ ή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΥΜΔ, δύο (2) μήνες πριν από την ημερομηνία εισόδου του στη χώρα, την πρόθεσή του να ασκήσει ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα και να δηλώσει τον εξοπλισμό που προτίθεται να εισάγει για τον σκοπό αυτόλ

    Ο αλλοδαπός ραδιοερασιτέχνης, που ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει ραδιοερασιτεχνικό σταθμό κατά την προσωρινή διαμονή του στην Ελλάδα, σκόπιμο είναι να απευθύνεται στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΥΜΔ και όχι στην ΑΠΥ, 1) γιατί δεν υπάρχει τρόπος να μάθει από το εξωτερικό ποια είναι η αρμόδια ΑΠΥ και 2) για να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του από άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, ΕΛΑΣ κλπ. (δες παρατήρηση για το άρθρο 10).